Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Vålerenga Fotball - klubbtråd

NYTT TEMA
Skrtel
SkrtelInnlegg: 10280
20.08.17 15:22

Det ble vist forsøkt å hente Tor-Kristian Karlsen som sportsdirektør, men han valgte som kjent Start. Så Espeseth er nok klar over behovet for en ren sportsdirektør. 

hsiverts1
hsiverts1Innlegg: 417
20.08.17 15:22

I følge VIF selv har de aldri tilbudt TKK noe som helst

 

les mer her

(Innlegget ble redigert 20.08.17 15:23)

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 37160
20.08.17 15:24
BigGeorge: Vil ha inn Borchgrevink

Du har sikkert sett mer av han enn meg BigGeorg, men det han leverte under en cupkamp tidligere i år hvor han fikk sjansen var rett og slett langt under pari. Det var også mot 2 div motstand, og det så ut som han hadde nok med å takle det. 

Tror uansett dere som ser en del VIF2 kan svare bedre på hvem som bør få sjansen derfra. Jeg har kun sett de i cupkampene tidligere i år og det var fryktelig skuffende fra samtlige. 

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 37160
20.08.17 15:31
Skrtel: Det ble vist forsøkt å hente Tor-Kristian Karlsen som sportsdirektør, men han valgte som kjent Start. Så Espeseth er nok klar over behovet for en ren sportsdirektør.

Det håper jeg. Vi trenger en sportsdirektør med ett solid nettverk og som kan holde orden på balanse i troppen.

Jeg ønsker meg en speider også, men det kan vi vel se langt etter da dette ikke er spesielt vanlig i Norge. Vi har kun Igor Aaase i en 50%stilling, han er også analysesjef. 

Som flere allerede har nevnt så var det flere personer som var ansvarlig for suksessen til Deila i for eksempel Godset. Han klarer ikke dette alene. Det må på plass ett solid apparat og sportslig ledelse, men som jeg nevnte er det ikke lenge siden vi nesten var konkurs, og administrasjonen var besto av Rekdal og Stig-Ove Sandnes. 

Det her må bygges opp over tid, men det bør heller ikke trenge å ta alt for lang tid. Deila har allerede ett budsjett på nesten 100 millioner til rådighet, dette brukte de 6 år på å bygge opp i Godset, det trengs ikke her. Junioravdelingene våres er en av de beste i landet. Så forutsetningene er jo der. 

Morten Tandberg ble hentet av Rekdal, vet ikke om Deila ønsker en annen assistent inn i klubben. Johannes Moesgaard blir nok i klubben uansett på ett vis i en eller annen rolle. Det kan jo tenkes at Deila ønsker litt mer kompetanse inn i klubben og en sparringspartner ala BP, som tydeligvis var mye av grunnen til at han lykkes i Godset. 

Hunkpapa
HunkpapaInnlegg: 3433
20.08.17 15:46
Passport: Jeg var en av de som trodde Deila ville "snu skuta" da han kom til klubben...

Det er dessverre ikke noe som tyder på at så er tilfelle så langt i prosessen.

Jeg har med vanntro hørt på Deila sine "teser" og må nok konkludere med at han rett og slett ikke har nok kunnskap!
(Ja jeg vet hva han gjorde i Godset, men jeg vet også hva han ikke fikk til i Celtic)

Jeg er ingen VIF-tilhenger. Jeg så imidlertid mange kamper med VIF i studietiden i Oslo, og følger fortsatt noe med på hva som skjer med laget.

Er Deila fortsatt tilhenger av dette lavkarbo idiotiet ? Det er nemlig idioti på høyt nivå å sette fotballspillere som skal prestere intensivt på trening og i kamper av 90 minutters varighet på lavkarbo. Proteiner gir ikke en dritt med energi. Det vet alle som har syklet, gått på ski, gått lange fjellturer eller drevet med aktivitet over tid som tapper deg for energi. Man trenger høykarbo. Det er bare å høre med Johan Kaggestad, kostholdseksperter, olympiatoppen og andre eksperter på trening og kosthold. Deila og Fagermo. Sistnevnte har visstnok kuttet tøvet.

Grunnen til at jeg tar dette opp er at Deila i Celtic gjorde et fåfengt forsøk på å stanse spillernes pannekake lunch, etter formiddagsøkten. Han måtte gi seg med dette. Om Deila kjører lavkarbo på spillerne i VIF, er det ikke merkelig at de ser tafatte ut  i  kamp.

Pugachev
PugachevInnlegg: 14917
20.08.17 15:54

Meget bra innlegg av Hunkpapa. Deila har ingen relevant utdannelse som skal tilsi at han kan gi kostholdsråd eller innføre et kostholdsregime.

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 37160
20.08.17 15:56

Problemet vårt spillmessig er foreløpig ikke lavkarbo og at spillerene ikke orker. Det går mer på at vi ikke setter sjansene våre og heller ikke har en ordentlig spiss. Vi har nå i de to siste kampene avsluttet kampene med en midstopper og en midtbane på topp. Det blir ikke mål av sånt.

Spillet fungerer heller ikke optimalt, men ser ut til å bedre seg litt igjen etter at vi kom helt ut av det i sommerpausen. Ta med at Haugesund kampen ble utsatt og det gikk nesten 2 måneder uten at vi spilte kamp. Det gjorde oss ikke godt og vi kom helt ut av rytmen. 

Samme var det i starten av sesongen. Skader og andre ting gjorde at Deila rotet fært før han fant en lagoppstilling som fungerte, og når han fant den så gikk vi vel rundt 9 kamper uten å tape, før han begynte å rote med lagoppstillingen igjen mot Godset i første kamp etter pausen. 

 

hsiverts1
hsiverts1Innlegg: 417
20.08.17 15:58

Vel den manglende evnen til å komme med en sluttspurt kan jo kanskje forklares med at Deila har et noe skjevt kostholdsprogram. Men jeg aner ikke om dette er noe han driver med enda

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 37160
20.08.17 16:14
Hunkpapa: Det er bare å høre med Johan Kaggestad,

Johan Kaggestad har forøvrig vært ansatt i Vålerenga under det enorme kokkesølet til Martin Andresen. Tiden med millionlønninger på spillere som ikke spilte og en overgangssak som nesten kostet oss hele klubben. Vålerenga har vært og er en enorm suppe, med forskjellige kokker som har prøvd seg.

Hvis folk mener at løsningen er å sparke Deila, og la en annen kokk ta over samme suppe, så får de gjerne gjøre det. Kan likevel være greit å se på hele bildet og tenke litt lenger en nesetippen, hva med den sportslige ledelsen og administrasjonen rundt? 

Inntil videre velger i hvert fall jeg å tro at duoen Deila/Espeseth er noe av det beste vi har hatt i klubben, og det beste som er tilgjengelig. Det er ikke dermed sagt at de lykkes, og spørs om Deila var klar over hva han gikk til. 

Passport
PassportInnlegg: 2767
20.08.17 16:16
Hunkpapa: Proteiner gir ikke en dritt med energi.

1 gram protein inneholder 4 kcal
1 gram karbohydrater inneholder 4 kcal
1 gram fett inneholder 9 kcal

(Proteiner lagres ikke i kroppen på samme måte som fett og karbohydrater. Det betyr at de må tilføres med kosten ved hvert måltid. Hvis du spiser for lite protein, begynner kroppen å bryte ned sitt eget protein i form av muskler og vev. Derfor er det ekstra viktig å spise tilstrekkelig mye protein når du trener og vil bygge muskler.)

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 37160
20.08.17 16:17
hsiverts1: Ikke all verdens statistikk nei skal vi tro denne artikkelen. Traff på et par da.

Jason Denayer var det jeg blandet med Van Dijk ja. Stuart Armstrong er vel også en av de bedre. 

Pugachev
PugachevInnlegg: 14917
20.08.17 16:37

Der fikk vi passet vårt påskrevet av Passport. Likevel er karbohyrater en viktig kilde, men metta fett er viktig for hjertet, selvfølgelig ikke i for store mengder. Et balansert kosthold er viktig, men litt ekstra protein etter trening.

(Innlegget ble redigert 20.08.17 16:38)

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 37160
20.08.17 16:43

Det spørs jo også hvor lenge Trøim er villig til å holde klubben kunstig i live, hvis Deila og Espeseth forsvinner ut nå. Dette er på en måte ett slags siste satsningsprosjekt fra Trøim sin side, hvor målet er at vi skal stå på egne bein uten Trøim sin hjelp om noen år. Så kan han heller komme med gaver, eller investere, kontra å bare redde oss fra konkurs. Forrige sommer var det rett før han og Rekdal trakk seg, og da hadde vi vært i graven sammen med lyn. 

zetta
zettaInnlegg: 13094
20.08.17 17:01

Uff, jeg liker ikke lavkarbo..

 Også dette kjøpet av Moa har vært helt krise. Betale fryktelig mye for en spiller som ikke bidrar med noenting. Det er sånt det blir nedrykk og konkurs av.

 Vi bør i alle fall ha lært at man ikke pøser ut på en spiller med skadehistorikk. Men å investere i en sterk spiller uten særlige skader kan jo være lurt. Men hvordan er mulighetene våre her? Har inntrykk av at alle sier nei til VIF. Moakjøpet hindrer oss hvor lenge?

 Det er positivt at Deila sier han skal i tenkeboksen. Vi får se hva som kommer ut av det.

 Det er ventet at det blir endel tap og kjipe opplevelser i høst. Men vi får håpe på noen gode kamper også. Det er veldig viktig når vi har ny trener at det er tendenser i spillet. Det viser at det kort vei opp. Noen justeringer og bedre balanse i laget så blir det plutselig mye bedre. Situasjonen er mye verre når spillet er gjennomført ræva.

dalagubbe
dalagubbeInnlegg: 7669
20.08.17 17:14

Kraftfôr og vekttrening på hele gjengen.....

zetta
zettaInnlegg: 13094
20.08.17 18:02

Hamburgere er og blir undervurdert!

dalagubbe
dalagubbeInnlegg: 7669
20.08.17 18:21

Drillo seier vi har så mange gode fotballspillere,what.....

borbje
borbjeInnlegg: 19041
20.08.17 18:26

Jeg elsker mitt kjære Enga,  som jeg har sett I så mange tiår, men har jo så ofte, som nå,  en følelse å se et synkende skip, hvor noen står å øser ut vann for å holde den flytende...

Et stabilt topplag får jeg nok aldri se oss I min levetid, desverre 

zetta
zettaInnlegg: 13094
20.08.17 19:32

Det ville jo hjelpe hvis man kunne gjort noen riktige tiltak!

 Deila inn var rett, men det må gjøres flere! En fotballsterk sportssjef f eks. Og noen spillere med hurtighet og fysikk inn. Slike tiltak ville hjelpe meget.

 Så må det noen ut. Det blir interessant å se hvem. Hvis det ikke er andre muligheter så må de som ikke har kontrakt ut, dvs Stengel og Grindheim. Vi er bare nødt til å ta tøffe avgjørelser.

dalagubbe
dalagubbeInnlegg: 7669
20.08.17 19:50

Berntsen og abdi inn og stengel og grindheim ut,hm

Hunkpapa
HunkpapaInnlegg: 3433
20.08.17 20:01
Passport: 1 gram protein inneholder 4 kcal1 gram karbohydrater inneholder 4 kcal1 gram fett inneholder 9 kcal
(Proteiner lagres ikke i kroppen på samme måte som fett og karbohydrater. Det betyr at de må tilføres med kosten ved hvert måltid. Hvis du spiser for lite protein, begynner kroppen å bryte ned sitt eget protein i form av muskler og vev. Derfor er det ekstra viktig å spise tilstrekkelig mye protein når du trener og vil bygge muskler.)

Jeg kan noe om kosthold og trening, selv om kunnskapen er noen år gammel. I dag trener jeg alt for lite med en stillesittende jobb, og kan da gjerne unngå en del karbohydrater, bl.a. av hensyn til underfett. Fotballspillere er imidlertid toppidrettsutøvere.

Trener man muskler - vektløfting og rene eksplosive idretter - er protein helt avgjørende. Trener man aerobt - eller en kombinasjon av eksplosivitet og utholdenhet som fotball - er karbo helt avgjørende for å gi muskler og kropp energi. Dette er barnelærdom. Ingen kutter karbo for å få toppspillere ned i vekt/bort med underfett. Da trener de for lite. Mulig det hadde en virkning på en overvektig Stefan Johansen etter overgangen fra Glimt til SIF. Deila og Fagermo - ved hjelp av en autodidakt kostholdsekspert - sverget i Odd/SIF til lavkarbo. Som nevnt over er det vrøvl og tøv fra fotballtrenere som tror de kan alt. Deila prøvde å innføre dette kostholdsregimet i Celtic, men måtte gi tapt for pannekakene.

Det er ingen internasjonale topplag som sverger til lavkarbo. Fagermo har visstnok forlatt ideen. Om Deila fortsatt praktiserer dette, er det ikke merkelig at VIF taper kamper. Variert kosthold er tingen, herunder proteiner, men lavkarbodietter som for overvektige 40/50-åringer er tøv.

(Innlegget ble redigert 20.08.17 20:07)

Hunkpapa
HunkpapaInnlegg: 3433
20.08.17 20:04
Pugachev: men litt ekstra protein etter trening.

Med litt ekstra karbo etter trening. TdF ryttere putter inn et gram ren karbo per kilo kroppsvekt etter etapper i TdF, for å restituere seg raskt.

zetta
zettaInnlegg: 13094
20.08.17 20:13

Hvis ikke Berntsen eller Abdi går frivillig er det ikke så mye annet å gjøre. Det viktigste nå er å få noe balanse i laget. Altså må noen ut

engavif
engavifInnlegg: 11040
20.08.17 20:35
Hunkpapa: roteiner gir ikke en dritt med energi. Det vet alle som har syklet, gått på ski,

Er enig med deg i mye av det du sier, men at proteiner ikke gir energi er bare tull.

Men karbohydrater tas lettere opp i kroppen.

dalagubbe
dalagubbeInnlegg: 7669
20.08.17 22:43

Lurer på en ting: hva er det med vif og august,vi tar jo aldri poeng i august mnd,hvert år??? Eller tar jeg helt feil?

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 37160
20.08.17 23:01
hsiverts1: Vel den manglende evnen til å komme med en sluttspurt kan jo kanskje forklares med at Deila har et noe skjevt kostholdsprogram. Men jeg aner ikke om dette er noe han driver med enda

Vi står hele kampen ut, det er ikke der problemet ligger. Grunnen til at vi ikke evner noen sluttspurt er fordi det aldri er noe taktomslag. Det er den samme balltrillingen hele kampen igjennom. Stanger og stanger, triller og triller. Vi har uansett satt inn trykk på slutten av kampene i år, så at vi ikke evner noen sluttspurt er i grunn feil.

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 37160
20.08.17 23:02
dalagubbe: Lurer på en ting: hva er det med vif og august,vi tar jo aldri poeng i august mnd,hvert år??? Eller tar jeg helt feil?

Var vel for 2 år siden at vi var med i medaljekampen, før alt gikk i dass om sommeren. I fjor så tok vi jo nesten ikke poeng før Deila kom inn på slutten av sommeren og det snudde. 

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 37160
20.08.17 23:06

Det var forresten ikke Deila som hentet Kjelsrud Johansen som noen skrev her tidligere i tråden. Kjelsrud Johansen kom inn ganske tidlig på sommeren før Deila var inne i bildet. 

Hunkpapa
HunkpapaInnlegg: 3433
20.08.17 23:22
engavif: Er enig med deg i mye av det du sier, men at proteiner ikke gir energi er bare tull.
Men karbohydrater tas lettere opp i kroppen.

Ja, det er kanskje en bedre måte å si det på. Karbohydrater gir kjapp energi, særlige tunge karbohydrater. Jeg følger noe med på sykkel ved siden av fotball. Sykkel er en megastor idrett. Syklister omgir seg med en rekke eksperter, bl.a. på kosthold. Som nevnt tidligere tar en TdF-rytter til seg et gram ren karbo per kilo kroppsvekt etter endt ritt. At fotballspillere på toppnivå skal på lavkarbodiett er noe av det dummeste jeg noensinne har hørt. Deila er helt sikkert en god trener, men setter han spillerne sine på dette lavkarboregimet under tvang, vet han ikke hva han gjør på kostholdsiden. Eat-move-sleep.

Det er mulig Deila har et mer avslappet forhold til dette i dag, etter tiden i Celtic ? For VIFs del håper jeg det.

svenna99
svenna99Innlegg: 11164
20.08.17 23:30
InDeilawetrust: Det var forresten ikke Deila som hentet Kjelsrud Johansen som noen skrev her tidligere i tråden. Kjelsrud Johansen kom inn ganske tidlig på sommeren før Deila var inne i bildet.
Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg