Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Vålerenga Fotball - klubbtråd

NYTT TEMA
zetta
zettaInnlegg: 13111
01.09.17 16:28

Det er vanskelig å få andreplass uten noen spillere over middels es nivå. Da må det vel skikkelig stram Drillofotball til. 

 VIFs situasjon nå minner mer om Deila i Godset da han overtok et konkursbo og bygget laget opp over flere år.

 Det som skremmer litt er at laget kjempet i bunn i fjor, og så har vi mistet Berge, Sakor, Wæhler, Lundstrøm og Zahid. Det er ALLE nøkkelspillerne det!

 Så viser det seg at nesten alle etablerte sier nei til VIF så klubben må kunne hente smart. Greier vi det?

 Det er en tålmodighetsprøve.

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 37218
01.09.17 16:44
zetta: Lundstrøm

Du tenker på Lindkvist kanskje? Lundstrøm spiller fortsatt i VIF. 

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 37218
01.09.17 16:48
zetta: Så viser det seg at nesten alle etablerte sier nei til VIF så klubben må kunne hente smart.

Hvordan vet du dette? Eller bare tipper du? 

Hvis Deila skal hente etablerte spillere så ønsker han kun å hente spillere som forsterker oss fra dag 1 og går rett inn i 11"ern. Får han ikke tak i de, så lar han heller være å hente noen og det kan være frustrende, men det vil nok bli færre bomkjøp også. 

Unntaket var når vi omtrent hadde alle midtbanespillerne våres ute med skade uken før sesongstart. Mathias Normann overgangen gikk i vasken og vi ble pent nødt til å hente Abdi Ibrahim for å ha en midtbanespiller sammen med Stengel fra start. 

Det kom tydelig frem at Normann ønsket å komme til oss og spille under Deila, men vi var ikke villig til å betale det som skulle til. Vi la inn bud på 8 mill, Bodø ville ha 10 og ett halvt år senere ble han solgt for 14 millioner til Brighton. Frustrende at klubben pruter på 2 mill for en sånn spiller, når vi kanskje kunne solgt han for det dobbelte noen år senere. 

Berntsen er nok mer ett langstidsprosjekt og en spiller Deila hadde sjansen for og ønsker å utvikle. 

(Innlegget ble redigert 01.09.17 16:50)

zetta
zettaInnlegg: 13111
01.09.17 16:54

Jeg forstår det sånn fra hva Rekdal og andre har sagt at lønnskravene gjerne er altfor høye.

 Det var Lindkvist ja.

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 37218
01.09.17 17:08
zetta: Jeg forstår det sånn fra hva Rekdal og andre har sagt at lønnskravene gjerne er altfor høye.

Rekdal sa det ja, og Azemi var vel en av de han tenkte på når Rekdal prøvde å hente Azemi i vinter. Likevel har vi nylig signert Azemi.. 

Det er uansett forskjell på høye lønnskrav, og det du sa om at etablerte spillere ikke ønsker å komme til VIF. 

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 32297
01.09.17 17:25
InDeilawetrust: Mulig jeg husker feil også, rykket dere rett opp igjen når LAN tok over mens dere var i OBOS? Husker i hvert fall at det ikke tok mange ukene før dere begynte å vinne kamper igjen etter at han tok over.

Han tok over og så begynte vi umiddelbart å vinne igjen. Vi gikk på en stygg smell hjemme mot Sogndal i hans fjerde kamp, men etter det tapte vi ikke før vi var klare for opprykk.

Det var mildt sagt imponerende hvordan han bare snudde rett rundt, selv om det skal sies at vi var litt heldige i de første kampene han ledet oss også. Det var nok en del bensin på bålet.

Må si jeg har vært litt overrasket over at dere falt såpass nedpå igjen etter at det virket som om dere ble bedre og bedre frem mot sommeren. Jeg hadde trodd Deila skulle ta vare på det momentumet. Svak stall som har vært grunnen kanskje?

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 37218
01.09.17 17:40
Tjaaah: Må si jeg har vært litt overrasket over at dere falt såpass nedpå igjen etter at det virket som om dere ble bedre og bedre frem mot sommeren. Jeg hadde trodd Deila skulle ta vare på det momentumet. Svak stall som har vært grunnen kanskje?

Tjaa, Når vi endelig kunne stille samme lag hver kamp som vi gjorde når vi hadde en lang rekke uten tap før sommeren, så ble jo det forhindret av skader når vi var i gang igjen. Kampen mot Godset så stilte vi med en helt merkelig lagoppstilling, med samtlige av de letteste og minst fysiske spillerene på banen samtidig. DFH og Moa var ute med skader. Bård Finne på spiss... Vi hadde i tillegg ikke spilt kamper på 2 måneder pga en kamp som ble utsatt mot Haugesund. Jeg tror vi havnet helt ut av rytmen. 

Hvis jeg skal prøve å oppsummere det: 

1. Vi har omtrent spilt uten spiss hele sesongen, Moa har aldri kommet i gang, og bak han er det ingen klare alternativer

2. Skader på sentrale spillere og en litt for tynn og svak tropp som du nevner. 

3. Deila har til tider slitt med å finne riktig balanse i laget. Det har blitt for like spillere på banen og alt for omstendelig. 

De 3 punktene i tillegg til at grunnspillet vårt ikke sitter godt nok enda. Det er nok noe av grunnen, i tillegg til at Deila har rotet en del med lagoppstillingen. Han rotet i starten av sesongen pga skader. Så hadde vi en god periode med samme lagoppstillingen, før en 2 måneder lang pause kastet oss helt ut av rytmen + skader på sentrale spillere som gjorde at han igjen begynte å rote med lagoppstillingen som mot Godset. Balansen i laget var mye bedre når vi slo ut RBK i kvartfinalen i cupen.. 

Får håpe det ble noe klarere. Du har vel strengt tatt rett i at det ligner en del på Brann 2014. Deila tok kanskje ikke over en klubb i OBOS ligaen, men vi var på full fart ned i OBOS det siste halvåret med Rekdal når Deila tok over. Så det var ikke så langt unna. 

 

Det er ingen quick fix med Deila sånn som det var med LAN. 

Det blir litt take it or live it. Vålerenga som klubb har i veldig mange år  prøvd, og ønsket å spille den fotballen Deila står inne for. Det er slik klubben ønsker å spille. Rekdal ønsket det,å var tydelig på at vi så mot Godset og måten de spilte på.Jeg vet ikke om noen bedre trener som er tilgjengelig p.t. I forhold til hvordan vi ønsker å spille, og hvordan vi har prøvd å spille i mange år.

Det er ingen garanti for at han får orden på denne surreklubben, men jeg tror duoen Deila/Espeseth er noe av det beste vi har hatt i klubben. Kanskje vi supportere slipper å gå rundt med bøsser å samle inn penger, slik vi alltid må når klubben nesten er konkurs. 

 

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 32297
01.09.17 18:46
InDeilawetrust: Det er ingen quick fix med Deila sånn som det var med LAN. Det blir litt take it or live it. Vålerenga som klubb har i veldig mange år prøvd, og ønsket å spille den fotballen Deila står inne for. Det er slik klubben ønsker å spille. Rekdal ønsket det,å var tydelig på at vi så mot Godset og måten de spilte på.Jeg vet ikke om noen bedre trener som er tilgjengelig p.t. I forhold til hvordan vi ønsker å spille, og hvordan vi har prøvd å spille i mange år. Det er ingen garanti for at han får orden på denne surreklubben, men jeg tror duoen Deila/Espeseth er noe av det beste vi har hatt i klubben. Kanskje vi supportere slipper å gå rundt med bøsser å samle inn penger, slik vi alltid må når klubben nesten er konkurs.

Meget oppklarende, i grunn.

Som jeg sa, så var nok LAN heldig med at han fikk flyt med en gang, det har nok hjulpet mye. Så startet han med fokus kun på det defansive, som nok er den beste måten å starte på. Men da kan du risikere å få omgivelsene mot deg rimelig kjapt, så det er ikke sånn at det automatisk fungerer for alle.

Dere får vel håpe på at det blir noe ala det vi opplever for tiden, selv om jeg langt fra er trygg på at dette er slutten på alt tullet her borte heller.

Det er helt utrolig hva man har klart å ikke få til i VIF og Brann. Og overhodet ikke rart at alle andre ler seg i hjel over klubbene.

dalagubbe
dalagubbeInnlegg: 7729
01.09.17 19:03

Surreklubb ja..... det er blitt en surreklubb. Hvor vanskelig kan det være,vi har ligget midt på tabbelen i mange hersens år nå, ser vi bort fra 2010, så må vi helt tilbake rundt 2004 og 2005(serie) Det er ikke rart tålmodigheten til supporterne holder på å komme til endes,vi er ikke oppe å snuser på medaljene en gang i blant engang,det virker for meg helt utrolig,vi som er såååå gode på utvikling,pluss at vi bor i ett område med fullt av ungdom

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 37218
01.09.17 20:41
Tjaaah: Så startet han med fokus kun på det defansive, som nok er den beste måten å starte på. Men da kan du risikere å få omgivelsene mot deg rimelig kjapt, så det er ikke sånn at det automatisk fungerer for alle.

Om det er den beste måten å starte på er en annen debatt. Det jeg kan si med 100% sikkerhet er at Deila ikke er enig :-) Det strider mot alt han står for som trenger i grunn. Han er rett og slett dårlig på det defensive. Det er angrep, angrep, angrep. Og det skal gå hurtig i lengderetning.

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 32297
01.09.17 20:44
InDeilawetrust: Om det er den beste måten å starte på er en annen debatt. Det jeg kan si med 100% sikkerhet er at Deila ikke er enig :-) Det strider mot alt han står for som trenger i grunn. Han er rett og slett dårlig på det defensive. Det er angrep, angrep, angrep. Og det skal gå hurtig i lengderetning.

Ser jeg er dårlig på det defEnsive også, hehe.

Ja, vet mange er uenige, men det er nok lettere å spille forsvar enn angrep. Derfor jeg ble forsvarsspiller i hvert fall. Enklere å ødelegge enn å produsere. I hvert fall hvis dommeren er blind.

Så er det ofte omgivelser som setter stopper for det også. LAN var rett man til rett tid.

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 37218
01.09.17 20:58
Tjaaah: Ja, vet mange er uenige, men det er nok lettere å spille forsvar enn angrep. Derfor jeg ble forsvarsspiller i hvert fall. Enklere å ødelegge enn å produsere. I hvert fall hvis dommeren er blind. Så er det ofte omgivelser som setter stopper for det også. LAN var rett man til rett tid.

Å starte med det defensive er i hvert fall en måte å få raske resultater på. Spille på det enkle. Det er jo litt sånn Norge gjør også når de ansetter Lagerback. Det starter jo også i forsvar, så det er naturlig å starte der som en grunnsten, for så å bygge videre.

Press fra omgivelsene er en annen ting, men nå er vi ganske sultne på suksess, så mulig det ikke hadde hatt så mye å si. Skal likevel ikke mange pasninger bakover i banen før det folk begynner å pipe fra Vestbredden. Tvilsomt at det er mulig i en klubb som Vålerenga. Det gikk i Brann, og jeg tror presset er omtrent like stort der som i Vålerenga..

Possession fotball er jo litt på vei ut igjen etter at "alle" ville spille sånn etter suksessen Barcelona hadde med det. Nå ser man at lag som spiller annerledes også lykkes på øverste nivå. Atletico Madrid for eksempel.. 

Vi har i hvert fall spilt sånn helt siden Andresen prøvde å innføre "Barcelona possession" og det har vært stort fokus på det i Norge generelt de siste årene. Graden av suksess kan jo diskuteres... 

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 37218
01.09.17 21:00
Tjaaah: Dere får vel håpe på at det blir noe ala det vi opplever for tiden, selv om jeg langt fra er trygg på at dette er slutten på alt tullet her borte heller. Det er helt utrolig hva man har klart å ikke få til i VIF og Brann. Og overhodet ikke rart at alle andre ler seg i hjel over klubbene.

Det eneste vi kan gjøre er å håpe ja. Men jeg blir ikke overrasket hvis vi nok en gang må frem med bøssene å samle inn penger til en klubb som er på vei mot konkurs. Vi kan vel takke Trøim for at vi fortsatt er i live. Helt utrolig hvor mye surr det har vært i klubber som VIF og Brann med tanke på potensialet som ligger i klubbene. Udugelige ledere og administrasjon.. Vi er jo heller ikke de eneste, bare å ta en titt på Stavanger og Viking. 

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 32297
01.09.17 21:13
InDeilawetrust: Press fra omgivelsene er en annen ting, men nå er vi ganske sultne på suksess, så mulig det ikke hadde hatt så mye å si. Skal likevel ikke mange pasninger bakover i banen før det folk begynner å pipe fra Vestbredden. Tvilsomt at det er mulig i en klubb som Vålerenga. Det gikk i Brann, og jeg tror presset er omtrent like stort der som i Vålerenga..

Jeg tviler på at man kunne sluppet unna med det i Brann uten nedrykket. Så om det hadde fungert i VIF nå er vel noget tvilsomt ja.

Uansett greit at alle ikke gjør det, nå er det klar bedring fremover i Brann i år, men jeg forventer enda mer over tid. Kan jo ikke klage på antall scoringer, men struktur og plan i angrep har man mye å gå på enda. Men det viktigste er fortsatt å unngå de evinnelige skandalene.

Og ja, Viking er ikke akkurat veldrevet heller, LSK har sine svin på skogen. TIL får uendelig med stønad fra Mohn, og er om mulig enda mer udugelig med økonomi enn Mohn sin andre utgiftspost, Brann.

Alt i alt kan vi vel si at vi ikke akkurat har gjennomført proffesjonaliseringen av norsk klubbfotball på en veldig god måte.

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 37218
01.09.17 21:24
Tjaaah: Alt i alt kan vi vel si at vi ikke akkurat har gjennomført proffesjonaliseringen av norsk klubbfotball på en veldig god måte.

Klubbledelsene har i hvert fall ikke peiling på hvordan de skal drive klubb på en fornuftig måte. De fleste fikk seg en vekker under "finanskrisen" for noen år siden når omtrent alle drev klubbene  over evne. Fortsatt er det klubber som surrer, men det ser ut som det er bedring og blitt en mer nøktern måte å drive på. Lavere lønninger blant annet. 

Så har man jo Sarpsborg som har drevet godt fra dag 1 og bygget seg opp mens alle andre surret, men det er ett unntak. Godset med Espeseth i spissen bygget seg også opp på en veldig bra måte. Jeg er glad for at han er hos oss nå. Det trengs. 

(Innlegget ble redigert 01.09.17 21:29)

zetta
zettaInnlegg: 13111
01.09.17 23:20

Jeg mener ikke at spillere ikke ønsker seg til VIF, men at prisen og lønn blir for høy.

 Da har vi et problem. Nå må faktisk Deila utvikle spillerne. Da må spillerne ha potensialet. Med den uflaksen som følger VIF kan dette bli vanskelig.

 Er det gnomer som fyker rundt og ødelegger allting?

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 37218
01.09.17 23:23
zetta: Nå må faktisk Deila utvikle spillerne.

Det er jo også det han selv ønsker. Det er det han er best på... Det har aldri vært hans stil å kjøpe inn spillere til millioner for å bygge lag. 

Vi må selvsagt ha etablerte spillere på laget også, men i utgangspunktet ønsker han jo unge lovende spillere han kan utvikle over tid. Derfor er det ikke noen quick fix med Deila. Så får man heller ha etablerte/rutinerte spillere som utgjør stammen i laget, som står frem og tar ansvar.

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 37218
01.09.17 23:24
zetta: Er det gnomer som fyker rundt og ødelegger allting?

......

Oslo1913
Oslo1913Innlegg: 5137
02.09.17 02:40

Åpningshelga.

Utsolgt stadion. 104 år. Kampen får gå som den går. Tog fra kjerka og Islandsgate. Faen som jeg gleder meg. Vi har et hjem.

(Innlegget ble redigert 02.09.17 02:41)

borbje
borbjeInnlegg: 19041
02.09.17 13:32

Er det viktigere med tog og alkohol enn at laget vinner ?

BRA PRIO 

KongBob
KongBobInnlegg: 39476
02.09.17 14:12

Det ene utelukker vel ikke det andre?...

CapoConsigliere
CapoConsigliereInnlegg: 16438
02.09.17 14:13

Ja takk begge deler

Hilsen Torshov Bilrekvisita

Oslo1913
Oslo1913Innlegg: 5137
02.09.17 16:23

"Er det viktigere med tog og alkohol enn at laget vinner ?

BRA PRIO"

Du skjønner at det viktigste denne helgen er åpninga av stadion etter 104 lange år, og alt som følger med det. Nei, tog og alkohol er ikke viktigere enn kampen, men det er det at vi åpner et fullsatt Vålerenga Stadion.

borbje
borbjeInnlegg: 19041
02.09.17 18:47

Håper de får en inngang som ikke lager kjempekøer,  nå som vi vet det blir mye folk på de siste hjemmekampene våre  

(Innlegget ble redigert 02.09.17 18:55)

borbje
borbjeInnlegg: 19041
03.09.17 19:31

Håper det blir bra Vær til helga 

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 37218
03.09.17 19:37

Nå var det mange ønsker fra deg på en gang her Børre! men ja, vi får håpe værgudene er med oss til helgen. 

"Når sola skinner over Enga" osv. 

bulmerson
bulmersonInnlegg: 2086
03.09.17 20:35

Det som blir interessant nå er hvem Deila skal ha i denne berømmelige 10'er-rollen. Mulig jeg er optimistisk, men jeg tror det er mulig til viss grad å erstatte Zahid, gitt at man bruker en spiller utfra vedkommendes fremste ferdigheter. Det handler om å spille slik at denne kan komme i posisjon for å bruke sine mest gunstige ferdigheter. Et meget dristig valg vil jo være å plassere Dønnum i rollen

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 54604
03.09.17 22:52

Det nærmer seg det som for min del vil være den stolteste og største dagen i min tid som Vålerengasupporter. Dagen da vi endelig skal få vår helt egen hjemmebane, etter 104 års eksistens. 

Det er ganske uvirkelig at det endelig skjer, for det har vært enormt mange skjær i sjøen de siste 15-20 årene, etter at idéen virkelig fikk fotfeste og man begynte på et seriøst arbeid mot det som nå står ferdig på Valle.

Det er helt fantastisk at det endelig skjer, jeg ser for meg selve åpningskampen - det kryr av folk utenfor stadion flere timer før kampen starter, det er smil og glede overalt, mediehusene har sendt sine folk for å dekke denne historiske begivenheten, alle - absolutt ALLE - er tilstede på denne vakre høstdagen for å innvie vårt nye hjem.

Bortsett fra meg da, jeg satt meg på et fly til Hellas 12 timer før kampen startet, så jeg går faktisk glipp av denne historiske hendelsen. Det er noe som heter timing, hvis noen har en god forklaring på begrepet så tar jeg i mot med takk.

Men, når det nå er som det er, så må man være litt kreativ, og da er det selvfølgelig mulig å være med på den faktiske åpningskampen på den nye arenaen, altså kampen i Toppserien mellom VIF og Kolbotn. Den spilles på lørdag kl 15, og det er gratis inngang for alle, bare du bestiller billett gjennom Ticketmaster, de vil gjerne sjekke systemet dagen før dagen.

Så da blir det damekamp på meg, men det spiller ingen rolle, er bare kjempehappy for at vi endelig har fått et hjem.

(Innlegget ble redigert 03.09.17 22:59)

Lilleborg
LilleborgInnlegg: 38209
03.09.17 22:56
KingKongHalvor: Bortsett fra meg da, jeg satt meg på et fly til Hellas 12 timer før kampen starter, så jeg går faktisk glipp av denne historiske hendelsen. Det er noe som heter timing, hvis noen har en god forklaring på begrepet så tar jeg i mot med takk.

Hahahaha! Hvordan i alle verdens navn og rike klarte du dette? Datoen til denne kampen har vel vært spikra lenge?

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 54604
03.09.17 23:02
Lilleborg: Hahahaha! Hvordan i alle verdens navn og rike klarte du dette? Datoen til denne kampen har vel vært spikra lenge?

Ja, det kan du spørre meg om, men jeg har ikke noe godt svar, annet enn kvinner, vin og sang. Glemte visst fotballen der et ørlite øyeblikk...

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg