Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Vålerenga Fotball - klubbtråd

NYTT TEMA
M_GmbH
M_GmbHInnlegg: 1576
19.09.17 14:42

Formasjon er i utgangspunktet bare tall satt i system, og jeg er enig med de som sier at det egentlig ikke betyr så mye. Allikevel vil jeg skyte inn et forslag til dagens VIF; 3-5-2.

Forsvaret: Jääger/T. Nation er gode stoppere i norsk målestokk, men får ikke nok defensiv hjelp av de to sittende midtbanespillerne, ei heller backene. Inn med Nakkim på en av tre stopperplasser (evt. Näsberg) vil trygge laget sentralt i banen, spesielt viktig siden backene skal være så offensive i spillet. Enda viktigere er det at backene har bedre dekning bak seg når de så ofte angriper. Det å stå såpass høyt som backene gjør er ekstremt utfordrende, og krever enorm fysikk. Nettopp derfor gir det bedre vilkår for backene å ha hver sin andreforsvarer som ikke ender opp som bakerste mann. Lundström/Juklerød er heller ikke voldsomt sterke defensivt, noe som styrker argumentet om å dekke opp med en ekstra mann i sentralforsvaret.

Midtbanen: Lekven passer svært godt sentralt i en 3’er, med to indreløpere foran seg. Grindheim passer utmerket som en toveis midtbanespiller i en 3’er. Et lag som skal spille med to sittende er avhengig av at en av spillerne er utpreget god defensiv, med spesielle egenskaper. Dette trenger nødvendigvis ikke være fysikk (som f.eks. Matic), men gjerne en sterk ballvinner (Kante) eller en spiller som kan ta titalls spurter både når laget har ball og jager ball (Vidal). Lekven/Grindheim er således ikke en spesielt god match for å spille alene sittende. Den tredje spilleren i en tenkt treer kan f.eks. være Stengel eller Abdi, to spillere som ikke riktig finner sin plass som sittende, på kant eller i 10’er rollen.

Angrepet: Finne og Moa er helt tydelig avhengig av hjelp der fremme, fungerer ikke alene på topp og er dårlige feilvendt. Dette trenger ikke være et problem, det gjelder å bruke spillerne der de er gode. (Lurte lenge på hvorfor ikke VIF spilte med falsk nier når vi ikke hadde spiss tilgjengelig for en tid tilbake; DFH og Zahid hadde passet utmerket i denne rollen). Med offensive backer har tanken vært at vingene skal trekke innover med sin foretrukne fot førende og med trekantspill skape overtall og farlige situasjoner rundt motstandernes hjørne av 16-meteren. Dette laget til dels lykkes med, men for ofte har det endt i balltap, og «avkastningen» på et slikt spill har ikke vært til stede i stor nok grad. Denne type spill har VIF trent på både under Deila, men også under Rekdal, uten at dette har blitt noen force i angrepsspillet. Det skapes for få målsjanser, spillet blir for omstendelig.

Angrepsfireren (altså de 3 offensive midtbanespillerne og spydspissen) blir ofte i en bruddsituasjon stående sammen med 1 eller begge backene høyt, og ubalansen er tydelig i gjentagende situasjoner. Ved bruk av vingbacker på sidene vil laget styrkes sentralt, og det reduserer sannsynligheten for at motstanderen får skapt målsjanser andre veien. Oppsummering: Laget vil kanskje skape noe mindre fremover ved å kun benytte vingbacker bredt i banen, men vil styrke den defensive tryggheten sterkt ved å få inn en ekstra mann sentralt både i forsvar og sentralt på midten.

Et holdepunkt for å beholde 4-2-3-1 er at laget blir bedre på å vinne ballen raskt på nytt (noe vi pt. ikke gjør ofte nok) samtidig som vi ikke må miste ballen i oppbyggingsfasen av spillet (noe vi pt. gjør altfor ofte). Samtidig kommer Dønnum godt til sin rett (strengt tatt den eneste kantspilleren som kan utfordre en mot en) som ren ving, og Kjelsrud Johansen er et godt oppspillspunkt alene foran. Også Berntsen er en super 10’er type. Hvordan Azemi vil passe inn i 4-2-3-1 gjenstår å se, men for meg virker det som en spiller som både kan benyttes i oppspillsfasen, samtidig som han er farlig i boks. Ergo er han en slags miks av Moa/Kjelsrud og vil styrke laget.

 

Jeg tror laget ville kommet mye mer til sin rett i 3-5-2, laget trenger sårt defensiv trygghet. Altfor ofte ender vi bakpå resultatmessig, og det er tungt å alltid måtte jage. Jeg stiller også spørsmål med innkjøpspolitikken; jovisst er spillerne gode og talentfulle, men mange av kjøpene passer dårlig til 4-2-3-1 og måten laget skal fremstå på. Måten Deila vil spille 4-2-3-1 på er svært ambisiøst, og der er Vålerenga langt unna. Deila kan fortsatt spille på måten han ønsker, men da med en tryggere tilnærming til det hele.

T
G8

Pugachev
PugachevInnlegg: 14947
19.09.17 15:01

Børres disipler?

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 31201
19.09.17 15:51
Pugachev: Børres disipler?

Inntil videre er vel Børre stadion et alternativ foreslått av noen.

Pugachev
PugachevInnlegg: 14947
19.09.17 16:39

Børre Toy Stadium

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 31201
19.09.17 17:12
Pugachev: Toy Stadium

Kunne funke det

oversatt til Leke grinda

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 37218
19.09.17 17:55
M_GmbH: Jeg tror laget ville kommet mye mer til sin rett i 3-5-2, laget trenger sårt defensiv trygghet. Altfor ofte ender vi bakpå resultatmessig, og det er tungt å alltid måtte jage. Jeg stiller også spørsmål med innkjøpspolitikken; jovisst er spillerne gode og talentfulle, men mange av kjøpene passer dårlig til 4-2-3-1 og måten laget skal fremstå på. Måten Deila vil spille 4-2-3-1 på er svært ambisiøst, og der er Vålerenga langt unna. Deila kan fortsatt spille på måten han ønsker, men da med en tryggere tilnærming til det hele.

Det som gjør at vi havner bakpå er små idiotiske feil, ofte tidlige i kampene. Ofte fordi vi står å sover når dommeren blåser i fløyta. Det kan enkelt lukes bort, det handler om kosentrasjon, og det at man må være våken fra dommeren blåser. 

Deila ønsker at vi skal vinne tilbake ballen hurtigere, og jeg skjønner forslagene dine er med 3-5-2 med bedre balansen på midten og i forsvar er gode forslag, men tvilsomt at det faller i god smak hos Deila. Han spiller på høy risiko og til tider ser det veldig naivt ut. Som for eksempel mot Godset hvor vi står skyhøyt med forsvarsrekka og bare deler ut tonnevis med bakrom. I tillegg hadde vi solgt Lindkvist som pleide å kunne løpe opp angriperne. Vi sto skyhøyt med forsvaret uten hurtighet i bakre ledd. Jeg tror Deila er dårlig til å organisere forsvar, det er ikke noe han prioriterer. Det skal spilles med høy risiko. 

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 37218
19.09.17 19:10
borbje: VELDIG mange på tribunene er IKKE medl I klanen, så vi bør finne et nytt ord her

Det har du rett i, men ingen grunn til å legge ned Klanen. 

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 37218
19.09.17 19:18
jackblack: med unntak av en buss så er dette ikke et problem lengere.

Det har du rett i, og det har jo ikke vært så ille på Ullevål med unntak av den bussen du sikter til. Det er verst på bortebane, og da er det naturligvis en del turister, men også lenger tid til å drikke i bussen på forhånd. 

borbje
borbjeInnlegg: 19041
19.09.17 19:28

Behøver ikke hete noe spes sånn sett, men lei av at de sier klanen hele tiden,  da veldig mange som sagt ikke er medl der...Kall det gjerne bare vålerenga supporterne..

Men nå konses det om å oralere gutta I den vakre blå til en cupfinale..

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 37218
19.09.17 19:29
borbje: oralere

Kan du ikke bare skrive synge i stedet? 

(Innlegget ble redigert 19.09.17 19:30)

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 54604
19.09.17 19:38
borbje: Behøver ikke hete noe spes sånn sett, men lei av at de sier klanen hele tiden,  da veldig mange som sagt ikke er medl der...Kall det gjerne bare vålerenga supporterne.. Men nå konses det om å oralere gutta I den vakre blå til en cupfinale..

Kjære vene, du var da med i Klanen selv, ganske profilert også. Vet ikke om du sluttet eller ble ekskludert, men Klanen eksisterer da fortsatt. Og alle organiserte supporterforeninger heter noe, så hvorfor man skulle være veldig original her og bare kalle alle for Vålerengasupporter er ubegripelig.

Og som InDeilawetrust skriver over her - slutt med dette "oralere", er ikke noe som heter det, gir ingen mening.

dzk
dzkInnlegg: 13411
19.09.17 19:39
InDeilawetrust: Kan du ikke bare skrive synge i stedet?

Vi lever i 2017. Så lenge har får samtykke så kan han oralere de så mye han vil.

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 37218
19.09.17 19:56
KingKongHalvor: sluttet eller ble ekskludert,

Det heller nok mer mot det siste. Hvis ikke hadde han ikke vært så bitter.

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 37218
19.09.17 20:04

Så på tilbakeblikk fra cupgullet i 2008 som klubben la ut på facebook siden nå. Satt med frysninger under hele filmen. Det hadde vært så ubeskrivelig deilig med en cupfinale igjen. Hele dagen var en stor fest og ett minne for livet. Det startet med cupfinale tog opp til stadion, før det ble en fest av en kamp og ned i cupfinale teltet etterpå. MAGISK. 

Vi glemte forresten at Andresen vant cupgull i 2008 og sin første sesongen i klubben når vi diskuterte Engavif. Ingen tvil om at Andresen var inne på noe som trener for klubben, men det ble for mange kokker og litt mye søl. Kombinert med en udugelig ledelse og at han hadde litt mange oppgaver som spiller, kaptein og manager. 

zetta
zettaInnlegg: 13110
19.09.17 22:43
M_GmbH: Formasjon er i utgangspunktet bare tall satt i system, og jeg er enig med de som sier at det egentlig ikke betyr så mye. Allikevel vil jeg skyte inn et forslag til dagens VIF; 3-5-2.

jeg synes formasjonen betyr mye. tre fem to er kanskje et godt forslag til dagens stall. men å begynne med det nå midt i nedrykksstriden? Og til våren har vi forhåpentlig ikke dagens stall

zetta
zettaInnlegg: 13110
19.09.17 22:47
M_GmbH: Jääger/T. Nation er gode stoppere i norsk målestokk, men får ikke nok defensiv hjelp av de to sittende midtbanespillerne, ei heller backene

Du sier noe. Jæger gjør det meste riktig, men mangler fysikk og hurtighet, og vi trenger en litt rask og sterk stopper inn her. Vi kunne også trengt en hurtig og sterk mann på def midtbane. Jeg skulle også ønske en god vb.

zetta
zettaInnlegg: 13110
19.09.17 22:54
M_GmbH: Lekven/Grindheim er således ikke en spesielt god match for å spille alene sittende. Den tredje spilleren i en tenkt treer kan f.eks. være Stengel eller Abdi, to spillere som ikke riktig finner sin plass som sittende, på kant eller i 10’er rollen.

Siden vi har så fryktelig mange midtbspillere ville det være lurt å fase ut Grindheim. Stengel og Lekven viste interessante takter sist mot rbk. Selv om jeg grøsser litt ved tanken på hvor mye rom de dekker. De kunne i hvert fall prøves. Abdi kunne bli en bra def midtbane. Jeg synes han har blitt brukt for mye offensivt, men han er ikke kreativ. Fridjon er interessant

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 37218
zetta
zettaInnlegg: 13110
19.09.17 23:06
M_GmbH: Jeg tror laget ville kommet mye mer til sin rett i 3-5-2, laget trenger sårt defensiv trygghet

Det er mye i dette. Som du sier spiller Deila et krevende system. Dette krever at vi har i laget en del hurtige og duellsterke spillere. Altså det motsatte av det vi faktisk har.

 Vi trenger hurtighet og kraft på kantene og også sentralt. Får vi ikke inn tilstrekkelig i vinter bør kanskje Deila vurdere systemet.

 Vi bør vel også tenke litt på om det skulle bli obos neste år. Da kan vel Deila jobbe litt mer tålmodig med å utvikle spillere.

 Paradoksalt er det kanskje ikke så mye som skal til før vi er skikkelig gode. Spillet mot rbk sist var ganske interessant. Blir vi sterkere på noen kritiske plasser vil det plutselig se mye bedre ut.

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 37218
19.09.17 23:08
Skvirre: Resultater og motstand er jo en ting. Jeg mener vi så tydelig hvordan laget ønsket å spille. Med høytpress, offensive backer og spill i lengderetning. Det har jeg ikke sett igjen siden RBKkampen nå. Ja, vi fikk spillere skadet før sesongstart. Og det påvirker resultatene, men det burde ikke påvirke måten vi spiller på, i så stor grad. Og det har heller ikke hjulpet etter at disse spillerne kom tilbake.

Synes du det er rart at man ikke får noe kontinuitet og får satt ett skikkelig spill når man ikke klarer å stille med samme 11"ern over lenger tid? Det klarte vi i vinter, men har kun fått det til periodevis denne sesongen. Skader har noe av skylden, men Deila må også ta en god del av skylden selv fordi han har byttet for mye på laget. 

svenna99
svenna99Innlegg: 11165
19.09.17 23:16
zetta: Abdi kunne bli en bra def midtbane

Vær så snill, spar meg for mer Abdi. 

zetta
zettaInnlegg: 13110
19.09.17 23:17
InDeilawetrust: Jeg er enig i mye av det Joachim Jonsson sier her: https://www.nordicbet.com/no/blogg/fotball/eliteserien/joacim-jonsson-vif-krise/

Vi startet sesongen med store forsvarsproblemer. Så ble det orden på det, men vi mistet Lindkvist som var meget viktig både def og off pga Deilas spillestil. Så mistet vi Zahid som var kreativ offensivt. Det betød mange nye utfordringer.

 Jeg føler meg veldig usikker på nedrykksstriden. Kanskje det løsner litt for noen av spillerne og vi klarer det helt greit. Men man vet også hvordan det blir hvis spillerne er litt veike og tamme og motstanderne legger seg bakpå. Brann i neste har fysisk meget sterke stoppere. De lar deg ikke score uten å prestere noe skikkelig

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 37218
19.09.17 23:23
zetta: Jeg føler meg veldig usikker på nedrykksstriden. Kanskje det løsner litt for noen av spillerne og vi klarer det helt greit. Men man vet også hvordan det blir hvis spillerne er litt veike og tamme og motstanderne legger seg bakpå. Brann i neste har fysisk meget sterke stoppere. De lar deg ikke score uten å prestere noe skikkelig

Vi er i hvert fall ikke for gode til å rykke ned. Det må vi være ærlige å si. Det laget vi har nå er fryktelig svakt og har rett og slett blitt ribbet. Wæhler, Berge, Sakor, Zahid og Lindkvist er alle borte. Jeg får en klump i magen hver gang jeg ser 11"ern vår. Vi har også spilt uten spiss hele sesongen. 

dalagubbe
dalagubbeInnlegg: 7729
19.09.17 23:32

Ja vi er veldig svake for tiden ja,men det er det heldigvis flere av i den nederste halvdelen av ES, tror ikke vi rykker ned, men man kan jo aldri vite da.

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 37218
19.09.17 23:35
dalagubbe: Ja vi er veldig svake for tiden ja,men det er det heldigvis flere av i den nederste halvdelen av ES, tror ikke vi rykker ned, men man kan jo aldri vite da.

Jeg tror heller ikke vi rykker ned. Jeg tror vi tar oss sammen og vinner 3-4 kamper utover høsten. Det bør holde for å ikke rykke ned. Likevel kan man aldri vite, laget er utrolig tafatt og blottet for målscorere. Hvem skal score målene våres? Vi får håpe på Azemi. 

engavif
engavifInnlegg: 11041
19.09.17 23:42

Vi er ett lag som mangler profiler. Nå som Zahid dro, så ble det ikke akkurat bedre.

Laget vi har nå er mye svakere enn laget på samme tidspunkt forrige sesong. Rett og slett på grunn av Deila har bommet kraftig på spillerne som har blitt hentet. Selvfølgelig skal han ikke få skylden på at enkelte spillere dro fra klubben, men dem har ikke blitt erstattet bra nok.

Jeg står som vanlig for det jeg sier og jeg tror desverre vi rykker ned i år. Vi er såpass svake, og framover er det jo helt natta, vi er seriens dårligste formlag. Jeg ser bare ikke hvorfor det plutselig skal løsne nå.

Vi kan jo si at av bunnlagene så har vi kanskje på papiret det letteste kampprogrammet igjen. Men jeg har en dårlig følelse.

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 37218
19.09.17 23:55
engavif: Vi er ett lag som mangler profiler. Nå som Zahid dro, så ble det ikke akkurat bedre. Laget vi har nå er mye svakere enn laget på samme tidspunkt forrige sesong. Rett og slett på grunn av Deila har bommet kraftig på spillerne som har blitt hentet. Selvfølgelig skal han ikke få skylden på at enkelte spillere dro fra klubben, men dem har ikke blitt erstattet bra nok.

Du har rett i dette. Vi rykket nesten ned i fjor, men det ble reddet av en liten "Deila effekt" kanskje dumt å kalle det for det, men Rekdal hadde gått i stampe og vi fikk inn litt ny energi og entusiasme i gruppen. Vi kommer ikke til å bli reddet av det denne høsten dessverre og i tillegg har vi ett enda svakere lag enn det som nesten rykket ned i fjor. Jeg tror ikke vi rykker ned, men det er absolutt skummelt hvis det ikke snur snart. Vi taper nok de to neste mot S08 imorgen og Brann til helgen. 

busemannen
busemannenInnlegg: 8608
20.09.17 07:52
borbje: Klanen my ass..,

Dine positive bidrag har alle en snert av humor i seg.

CapoConsigliere
CapoConsigliereInnlegg: 16438
20.09.17 08:03

 

Det er allerede solgt over 7.000 billetter til semifinalen i cupen mellom Vålerenga og Sarpsborg 08 onsdag klokka 20.15. Vålerenga estimerer at rundt 10.000 vil ta turen for å se Vålerenga spille sin 15. semifinale i cupen gjennom tidene.

Link

busemannen
busemannenInnlegg: 8608
20.09.17 08:04
zetta: Og til våren har vi forhåpentlig ikke dagens stall

Herre min hatt!

Noen ganger blir en helt matt av å lese her inne. Hvem skaffer penger til å bytte ut mesteparten av dagens stall? Eller tenker du kanskje på å flytte opp juniorlaget i A-stallen?

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg