Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Vålerenga Fotball - klubbtråd

NYTT TEMA
dalagubbe
dalagubbeInnlegg: 7723
20.09.17 23:29

Trist er det rette ordet ja,vi har aldri vært lengre unna noen gang, snakker om Europa, forbanna NISSE (deila)

zetta
zettaInnlegg: 13103
20.09.17 23:38
sinnor: Uenig, islendingen har et meget godt rykk og driv med ballen til å være midtbanespiller.

Han kan godt ha en rolle på midtbanen. men disse typene egner seg ikke å dytte ut på kanten eller brukes som løpere

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 54593
20.09.17 23:47
zetta: De har fått mange nei pga for høy pris og lønnskrav. Situasjonen nå er vanskelig. Når man først får noen så er det nok en hake. Hovland valgte Sogndal!  Man må jo spørre om spillersituasjonen er Deilas feil. Ville en annen trener fått tak i noen kvalitetsspillere?

Når Deila har ansvaret for spillerstallen, helt alene, da er er det naturlig at Deila får ansvaret også når det viser seg at alt ble feil.


KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 54593
20.09.17 23:48
dalagubbe: snakker om Europa, forbanna NISSE (deila)

Vi er i en mye bedre situasjon nå enn på samme tid som i fjor hevder Deila, så vi kan sove trygt.

zetta
zettaInnlegg: 13103
20.09.17 23:52
KingKongHalvor: Når Deila har ansvaret for spillerstallen, helt alene,

Rekdal trakk seg i vinter etter at han hadde fått nei fra noen spillere han prøvde på. Jeg synes vi bør vite litt mer før Deila får alt ansvar her. Det virker jo ikke lett å få spillere til klubben

 Nå må også folk huske på at vif var fryktelig svake i fjor vår med en sterkere spillerstall

borbje
borbjeInnlegg: 19041
21.09.17 00:05

INGEN fremgang,  akkurat det samme triste HVER eneste gang..., sukk 

zetta
zettaInnlegg: 13103
21.09.17 00:21
borbje: INGEN fremgang, akkurat det samme triste HVER eneste gang..., sukk

Det var i hvert fall innsats i semin. Noen ganger var de ganske nær ved å få til noe. Klarer de denne innsatsene kan det bli noen poeng fremover. Sarp er jo tross alt litt gode og vanskelige å spille mot

borbje
borbjeInnlegg: 19041
21.09.17 01:28

Alle er vanskelige for oss, vi spiller jo som et bunnlag I obos ligaen..

Er det fremdeles NULL fremgang I mot Brann og vi taper igjen bør vi kreve Deilas avgang,  nok er nok 

vadefugl
vadefuglInnlegg: 41649
21.09.17 02:32

Enga trenger en trener som det Brann har, en som kan ta spillerne i nakkeskinnet og riste løs. For de kommer nok til å rykke ned. 

KongBob
KongBobInnlegg: 39470
21.09.17 09:24

Vi har alltid to alternativer...   Grave oss ned, eller grave oss opp...

Slenge dritt om Enga og pisse brønnen full, eller stille seg bak laget og synge oss hese...

 

For meg er det kun et alternativ, for Enga er en del av min identitet...

Ære være...

dalagubbe
dalagubbeInnlegg: 7723
21.09.17 10:05

Det finnes jo mange kor man kan være med i. Hvis man vil synge mener jeg.

KongBob
KongBobInnlegg: 39470
21.09.17 10:09
dalagubbe: Det finnes jo mange kor man kan være med i. Hvis man vil synge mener jeg.

Du viser med dette at du rett og slett er en bonde...

Syng i kor så mye du lyster, så kommer du nok tuslende tilbake når resultatene blir bedre...  Vi er klubben for alle, så sutrende medgangssupportere er også velkomne...

CapoConsigliere
CapoConsigliereInnlegg: 16438
21.09.17 12:12

Dagsavisen: Vålerenga - Sarpsborg 08 0-3
Når Sarpsborg spiller cupfinale i desember har Vålerenga for lengst definert julegaveønsket for 2018: Spisser som virker.

Link

Det er ikke veldig komplisert å analysere det VIF-laget som nå fortvilet prøver å lage fotballfester på kanskje landets flotteste arena.Når man ikke har spisser som leverer, vinner man ikke fotballkamper.

 

 

Skvirre
SkvirreInnlegg: 2691
21.09.17 12:17
CapoConsigliere: Det er ikke veldig komplisert å analysere det VIF-laget som nå fortvilet prøver å lage fotballfester på kanskje landets flotteste arena.

Nordlie har gjort et forsøk.

"Han har en lang liste over spillertyper han mener mangler i Vålerenga-laget: «En back og en midtstopper. En indreløper med litt gjennombruddskraft. Vinger med gjennombruddskraft. Og en midtspiss.»

Er vel stort sett samme liste vi ender opp med her inne også. Men det var det med å finne disse spillerne da.

CapoConsigliere
CapoConsigliereInnlegg: 16438
21.09.17 12:21
Skvirre: Er vel stort sett samme liste vi ender opp med her inne også. Men det var det med å finne disse spillerne da.

Ikke sant :)

 

CapoConsigliere
CapoConsigliereInnlegg: 16438
21.09.17 12:23
Skvirre: Nordlie har gjort et forsøk.

Godt oppsummert av Tommy boy, setter pekefingeren på hva som er viktig synes jeg.

zetta
zettaInnlegg: 13103
21.09.17 12:59
Skvirre: Er vel stort sett samme liste vi ender opp med her inne også. Men det var det med å finne disse spillerne da.

Fint det er litt fokus på dette da.

 jeg håper virkelig laget kan ta med seg innsatsen fra semin. Det kan bli tap mot Brann, men med den innsatsen kan det bli en del poeng i de resterende kampene. 

zetta
zettaInnlegg: 13103
21.09.17 13:30

Det kommer hele tiden tidlige baklengs så det skulle være klart at vi trenger en ny stopper. Jæger er bra å ha som backup.

 Ellers lurer jeg på løpskapasiteten og intensiteten til Grindheim nå. Midtbanen virket da bedre mot RBK sist?

 Stengel Lekven Fridjon kan være en bra midtbane. Så synes jeg Ejuke bør spille siden i hvert fall en av kantene må ha hurtighet og evne til å utfordre. Kjeldsrud er ikke så skarp men har en herlig innsats

dalagubbe
dalagubbeInnlegg: 7723
21.09.17 13:45

Ser Deila mener det har vært dårlig håndtverk år etter år, det kan jeg lett si meg enig i, men sjelden har jeg sett så dårlig håndtverk som det siste året, ihvertfall ikke noe bedre enn det som har vært gjort tidligere.

CapoConsigliere
CapoConsigliereInnlegg: 16438
21.09.17 14:00
dalagubbe: Ser Deila mener det har vært dårlig håndtverk år etter år, det kan jeg lett si meg enig i, men sjelden har jeg sett så dårlig håndtverk som det siste året, ihvertfall ikke noe bedre enn det som har vært gjort tidligere.

Eneste unnskyldningen som gjelder, er å prestere Deila.

Skrtel
SkrtelInnlegg: 10280
21.09.17 14:15
Skvirre: Nordlie har gjort et forsøk.

Her treffer han åpenbart spikeren på hodet. Spillerlogistikken, etter at Deila overtok styringen, har vært mildt sagt elendig og viser Deilas store begrensning som manager. Mannen er god på feltet, har klare ideer om hvordan laget skal spille, men han evner jo ikke å hente spillertyper, eller kvalitet, som kan gjøre at han lykkes i praksis. Jeg så en liste over spillerne han hentet som Celtic-manager også, og det var i grunn mye av samme kaliber som han har hentet som VIF-trener, jevnt over ok spillere isolert sett, men ikke spillere som tilfører laget hans noe som helst. 

Kjellsrud Johansen er jo en vandrende katastrofe. Jeg vet han ble hentet før Deila formelt overtok, men det er liten tvil om at Deila dro i tøylene her. Han mangler ALT bortsett fra viljen til å krige og duellere. Taper til og med 90% av duellene, da hjelper innstillingen hans lite.

Berntsen bidrar knapt med noe som helst. Han har ikke fysikken til å spille på dette nivået overhodet, selv om han har én og annet fin detalj per kamp. Feilkjøp.

Abdi. Panikkjøp som ikke bidrar med noe som helst. Han har noen ferdigheter som man skulle tro passet godt inn i et lag som strengt talt ønsker å spille mer i lengderetning, ut i fra hva han viste i godset en periode, men han er åpenbart mer avhengig av et godt kollektiv enn kollektiv er avhengig av han.

Lekven et isolert godt kjøp egentlig, men syns ikke han passer i tospann med Grindheim som sittende. Hadde trolig fungert langt bedre etter intensjonene han ble hentet om han spilte sentralt i 4-3-3. Ikke vanskelig å se kvalitetene, men tilfører lite i dagens formasjon. 

Finne. Ok kjøp egentlig, til tross for noe formsvikt.

Jääger. Litt trist, men den rutinerte estlenderen er trolig den beste signeringen, muligens ved siden av Kwarasay. Det sier vel egentlig det meste. 

I tillegg er det Azemi, som er litt tidlig å bedømme. Isolert sett et ok kjøp, men en mildt sagt dårlig start i klubben.

Det verste var nok likevel å selge Lindkvist. Mannen var ekstremt undervurdert, hadde eksemtremfart og var nok en langt viktigere bidragsyter i gruppen enn man så for seg. Näsberg som back er mildt sagt en svekkelse.

Konklusjon: spillerlogistikken er katastrofe. Man kan se hva man vil om Deila som trener, men for meg synes hovedproblemet ligge på strategien rundt innkjøp og salg av spillere. Deila sa vel etter tiden i Celtic var det som irriterte mest at han undervurderte viktigheten av spillerlogistikken, og betydningen av kvaliteten på spillermaterialet, men han har jo åpenbart ikke lært så mye. I godset kunne han være en idealist der han fikk gull ut av gråstein fordi: 1) Han hadde fått jobbe med et kollektiv uforstyrret over flere år og 2) det var ikke han som hentet spillere, men fikk inn spillere som kompletterte kollektivet han allerede hadde etablert. Tilbake i Norge nå ser det ut til at han lever i troen om at kan fortsette der han slapp og glemme det som kanskje gjorde at han røk i Celtic, fokuset på betydningen av spillerlogstikken, for sjeldent har det vært klarere at det er der problemet ligger. Kjellsrud, Näsberg, Berntsen, Juklerød, som alle startet gårsdagens semifinale...? Om man trekker fra et par spillere fra laget i går ser det ut som et lag på nivå med det FFK mønstrer i bunnen av Obos-ligaen (de underpresterer riktignok en god del). Rett og slett utrolig at det går an. Enten må man finne en sportsdirektør som kan komplettere Deila og forstå hva Deila ønsker, som er vanskelig nok i seg selv, eller så får man sparke Deila, for han har åpenbart alt for store mangler med dagens arbeidsfordeling og kompetanse i sportslig avdeling.

 

dalagubbe
dalagubbeInnlegg: 7723
21.09.17 14:51

Det der var ett veldig treffende innlegg. Bra oppsummering av våre problemer det der.

engafever
engafeverInnlegg: 20929
21.09.17 15:07

Da er det bare å håpe på at Enga ikke rykker ned og at det blir tatt noen avgjørende grep i sommer slik at ikke den eneste spenninga er om vi rykker ned eller ikke neste sesong.

Pugachev
PugachevInnlegg: 14939
21.09.17 15:25

Skjønner fortsatt ikke salget av Lindquist. Kom seg rundt på kant og la bra inn. Rask og rutinert. En tabbe å selge midt i sesongen.

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 31176
21.09.17 16:09
dalagubbe: Det finnes jo mange kor man kan være med i. Hvis man vil synge mener jeg.

Fy ffff hva man skal finne seg i å høre !

Ingen andre kor som synger om hverdagen på Oslo øst.

dalagubbe
dalagubbeInnlegg: 7723
21.09.17 17:44

Det var egentlig ment som en morsomhet da,men det ble kanskje ikke mottat som det,sorry. Men vi har alle våre måter å vise våre skuffelser på, noen synger og er fornøyd,noen pisser brønnen full og blir fornøyd, noen synes ny stadion er viktigst osv osv

borbje
borbjeInnlegg: 19041
21.09.17 17:44

Klanen og Oslo fagottkor 

dalagubbe
dalagubbeInnlegg: 7723
21.09.17 18:18

Ja ja,er det noen som har vært på øst og stilt noen kritiske spørsmål da? Eller ble alle sjarmert i senk av godeste Deila.

 

zetta
zettaInnlegg: 13103
21.09.17 18:21

Skrtel, du har veldig mye rett.

 Kanskje alle parter skulle svelge noen kameler og få Rekdal til å ta over sportssjefrollen? Nå har han fått en pause, og vi har også fått se at det trengs flere krefter til i VIF. Rekdal kunne stake ut en kurs og orientere seg i spillermarkedet. Begge parter kunne konsentrere seg om det de er gode til.

 Deila er faktisk en ung trener med lite erfaring med motgang. Klubben burde jobbe sammen her, ikke legge alt på Deila

PeterCroucdh
PeterCroucdhInnlegg: 5744
21.09.17 18:24
Skvirre: Nordlie har gjort et forsøk. "Han har en lang liste over spillertyper han mener mangler i Vålerenga-laget: «En back og en midtstopper. En indreløper med litt gjennombruddskraft. Vinger med gjennombruddskraft. Og en midtspiss.» Er vel stort sett samme liste vi ender opp med her inne også. Men det var det med å finne disse spillerne da.

Godt oppsumert. Deila minner mer og mer om Høgmo på landslaget. En idealist som skal drive med utvikling. Han har jo sagt at han heller rykker ned enn å spille som Arne Erlandsen.

Det bekymrer at vi knapt sjanser, at vi klarer å holde i ballen i perioder og presse rosenborg og sarpsborg betyr lite når man ikke har evne til å avslutte angrepene med sjanser og mål.

Jeg synes sarpsborg spiller fin fotball i sin 4-4-2 med vinger som løper opp og ned et hardtarbeidende, ballsikkert og gjennombruddshissig kollektiv.

Klikk for å gå tilbake til toppen