Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Vålerenga Fotball - klubbtråd

NYTT TEMA
svenna99
svenna99Innlegg: 11146
14.10.17 16:02

Bare tull at vi "tok over" lønna hans. Kan være den er den samme, men en klubb kan ikke selge en spiller til en annen klubb uten at spiller godtar overgangen og egen kontrakt. 

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 35984
14.10.17 16:03
KingKongHalvor: Merkelig dette. Viking vil kvitte seg med en udugelig spiller med høy lønn, vi tar over på de betingelsene uten å mukke.  Når vi vil bli kvitt en udugelig spiller, feks Lars Iver Strand, da betaler vi lønn for ham i flere år etter at vi ga ham bort.  Folka på Valle tar aldri Nobelprisen i økonomi.

Pøsepapir klubben IF....

dzk
dzkInnlegg: 13114
14.10.17 18:16

Sjeldent man er glad for RBKseier med i dag var den viktig. Da er det minst 5 poeng ned til direkte nedrykk uavhengig av hvordan kampen imorgen går. Skal vi rykke direkte ned nå så må vi vel omtrent tape det som kan tapes, selv et par uavgjort redder nok minst kvalikk.

Pugachev
PugachevInnlegg: 14744
14.10.17 18:21

Har sagt hele tiden at Aafk, Sogndal og TIL kjemper mot å følge berserkene ned. Begynn å planlegge neste år, dere!

olk1702
olk1702Innlegg: 14784
14.10.17 18:35
KingKongHalvor: Nei, men det var da ingen som tvang oss? Vi kunne fint tilby ham en anstendig lønn, eller la ham fortsette på benken i Viking.

Absolutt.

Abdi er den mest katastrofale signeringen var siden Moa. 

olk1702
olk1702Innlegg: 14784
14.10.17 18:36
Pugachev: Har sagt hele tiden at Aafk, Sogndal og TIL kjemper mot å følge berserkene ned. Begynn å planlegge neste år, dere!

Har ikke noe i mot at LSK blir med den trioen der

Pugachev
PugachevInnlegg: 14744
14.10.17 18:40

Kan skje det.

Jonasar
JonasarInnlegg: 27076
14.10.17 18:56

LSK ned blir ikke riktig, er jo tippeligaens beste derby jo :p

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 54175
14.10.17 19:13
olk1702: Har ikke noe i mot at LSK blir med den trioen der

Som situasjonen er nå så er det ikke ønskelig. Fy faen så trøg og kjedelig ES er nå, hvis LSK blir borte også, da er det ikke mye nerve og spenning igjen.

bulmerson
bulmersonInnlegg: 2086
14.10.17 19:32

Som kjent vil rekruttlaget spille i 2.div også i 2018, selv om de tapte mot Kjelsås idag. Da blir det interessant å finne ut, hvilken av denne gjengen  som også er i 2018. Her ser man naturligvis bort fra de spillerne som allerede er borte og/eller har kontrakt med videre. 

I første rekke vil det gjelde alle som enten ikke allerede er borte, eller som har kontrakt med videre, som er født i 1998. For disse vil nå gå ut av junioralder. Og Enga har de senere år hatt en kompromissløs linje om at hvis de vurderer en spiller til ikke å ha bra nok potensiale så er det ut. Man har ikke hatt tiltro til en slags "late bloomer". 

Når det gjelder både det å ha og ikke ha "late bloomer" så er det både fordeler og ulemper med det. Og man kan ikke ha en uhorvelig stor rekruttstall. For som kjent hvert eneste år så er det guttespillere som når junioralder. Og med å holde fast på "late bloomer" så betyr det at man trolig vil vrake guttespillere som har blitt 1.års junior

borbje
borbjeInnlegg: 16406
14.10.17 19:34

Bra Til tapte, vinner vi i morra og får noen bra resultater i de andre kampene, så ser det ganske bra ut 

bulmerson
bulmersonInnlegg: 2086
15.10.17 13:46

Her er A-stallen til Enga. 

 

På keeperplass er det Adam Kwarasey, Kristoffer Klaesson og Marcus Sandberg.

 

Det fremstår som Adam Kwarasey er 1.keeper. Og Marcus Sandberg er 2.keeper. Jeg er av dem som mener at Sandberg er ikke så dårlig som man vil ha det til. Og han har gitt beskjed om at han har ikke kommet til Norge for å være reservekeeper. Så det er en stor sjanse om at hvis Adam Kwarasey blir vurdert som 1.keeper så vil Sandberg forsvinne. Da vil man ev. stå igjen med en særdeles talentfull men enda, spesielt som keeper, veldig ung reservekeeper. Da vil det muligens bli slik at man vil innhente en keeper som er inneforstått med at vedkommende vil være reservekeeper. 

 

Forsvar: Christian Borchgrevink, Ivan Näsberg, Jonatan Tollås Nation, Kristoffer Hay, Markus Nakkim, Robert Lundström, Enar Jääger samt utlånte Madhusan Sandrakumar

 

i forsvaret er Tollås Nation den ubestridte sjefen. I år er det Jääger som i stor grad har blitt makkeren. Med Lundstrøm ute til høyre og VELDIG uklart hvem som er til venstre. For vi har ingen mer rene venstrebacker. Og det at man tok tilbake Jääger like før sesongstart var og er nok intet styrketegn. Men heller ikke et styrketegn for spillere som Nakkim eller Näsberg som stoppere. Så det spørs om det må hentes inn en ny stopper samt venstreback, eller vil man forsøke å omskolere andre spillere. Selv om Lundstrøm er en kortsamler, så er nok han trygg som høyreback. Men når Borchgrevink fikk sjansen så misbrukte han ikke denne. Samt utlånte Sandrakumar har jo spilt en god del for Strømmen

 

På midtbanen: Bilal Njie, Abdisalam Ibrahim, Daniel Berntsen, Samúel Kári Friðjónsson, Aron Dønnum, Felix Horn Myhre, Ernest Agyiri, Herman Sørby Stengel, Daniel Fredheim Holm, Magnus Lekven, Simen Kristiansen Juklerød, Christian Grindheim

 

Denne midtbanen kan oppsummeres med ungt, spennende men også ujevnt. Panikk-kjøp samt stor grad av usikkerhet. At Grindheim forsvinner ligger trolig i kortene. Hva som skjer med Stengel er usikkert. Agyiri er andres eiendom mens spesielt Ibrahim var et solid panikk-kjøp. Juklerød er blitt prøvd som venstreback. Min hunch over hva Deila tenker er at Lekven skal være den solide grovarbeideren på midtbanen. Friðjónsson vil ha 10'er-rollen. Da mangler man en inn sentralt. I oppkjøringen fremsto Myhre meget tillitsvekkende spesielt m.t.p alderen. Tenk bare om sentrale midtbane kunne holdt skadefri frem til seriestart, så man kunne slippe å signere slik panikk som Ibrahim. Men spørsmålet er, gitt at Grindheim forsvinner, om han blir erstattet utfra, eller om Deila vil prøve å utvikle en i stallen

 

Spisser: Fitim Azemi, Chidera Ejuke, Bård Finne, Henrik Kjelsrud Johansen, Mohammed Abdellaoue, Thomas Elsebutangen

 

Kan man, hvis man ser med unntak på Ejuke og Kjeldsrud Johansen, dette som klassisk Enga-spisser i nyere tid og sorgens kapittel. Hvor man følger denne velkjente dedikerte linja med at spisser som blir signert skal være halvskadet, halvgammel og/eller "ute av kampform". Jeg tar med denne Elsebutangen i samme slengen for jeg fikk "æren" å se han i g19-kamp mot RBK i cup'en. Og hvis du er i stallen til A-lag i eliteserien, så kan du ikke til de grader bli avkledd av juniorspillere som han ble. Men Deila har trolig svært lite han kan gjøre. For spillere som Azemi, Finne og Moa har sine kontrakter dem, uavhengig om de er skadet og/eller "ute av kampform. Så da blir man "stuck" med gråstein som Kjeldsrud Johansen som egentlig var ment for å back-up til "stjernene"

borbje
borbjeInnlegg: 16406
15.10.17 14:04

Alle mann til stadion etterpå for å oralere gutta i den vakre blå til nok en tre poenger 

zetta
zettaInnlegg: 12661
15.10.17 14:05
bulmerson: Men spørsmålet er, gitt at Grindheim forsvinner, om han blir erstattet utfra, eller om Deila vil prøve å utvikle en i stallen

Med så mange midtbanespillere i troppen kjøper man vel ikke fler

zetta
zettaInnlegg: 12661
15.10.17 14:10
bulmerson: Så det spørs om det må hentes inn en ny stopper samt venstreback,

Jeg mener det trengs stopper og back inn, og det bør være tøffe sterke spillere

zetta
zettaInnlegg: 12661
15.10.17 14:29
bulmerson: Så da blir man "stuck" med gråstein som Kjeldsrud Johansen som egentlig var ment for å back-up til "stjernene"

Det er usikkerhet her, lar det seg gjøre å rehabilitere Azemi helt? Han bør vise litt på slutten av sesongen.

 Ellers er det moro om Kjeldsrud og Jukle kan få et vedvarende løft. De bør vise det i de siste kampene. Det er ikke bare å sette ut Kjeldsrud pga den innsatsen og fysikken han besitter. Ser man på Finne og evt Mos så er de typiske fire fire to spisser. Trenger en tøff spissmakker

 Når det gjelder vinger så bør en ving inneha minst to av følgende fire: Hurtighet, innlegg, fysikk, driblinger en mot en. Ejuke og Jukle kommer vel nærmest her. Muligens Dønnum. Vi trenger en tøff kantspiller til i troppen.

 Så stopper, back og kant inn i vinter. Muligens spiss og midtbane inn til sommeren

 Spennende i dag mot Aafk.! Kan vi drømme om førti p i år?

bulmerson
bulmersonInnlegg: 2086
15.10.17 15:16
zetta: Med så mange midtbanespillere i troppen kjøper man vel ikke fler

Men det handler om å ha ferdigheter i troppen. Grindheim som trolig forsvinner har duellkraft som sin styrke. Da kan man selvfølgelig prøve å gjøre Lekven til å gå mer i Grindheims rolle, og bort fra denne grovarbeider-jobben. Eller så må man hente utenfra. Men det er klart, hvis man henter utenfra så bør man prøve å få solgt noen andre sentrale midtbanespillere. Men det blir ikke en lett oppgave. For hverken Berntsen eller Ibrahim er særlig etterspurt. Da kan det fort være en Dønnum som ryker ut

borbje
borbjeInnlegg: 16406
15.10.17 15:17

Passa dårlig at det starta å regne isted, det betyr en god del folk hjemme og ser kampen på tv 

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 54175
15.10.17 18:49

Stengel MÅ skrive under, og så tenker jeg at Grindheim må få et år til. Må ha en voksen kar som syr dette sammen. Men det er bare å gjøre som Ferguson med spillere over 30, de får ett år av gangen.

(Innlegget ble redigert 15.10.17 18:50)

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 54175
15.10.17 19:51

Elendig start på nye stadion, men nå ser ting ut til å falle på plass. 3 strake seire, 8-1 på de to siste. Få en fin avslutning på sesongen nå, så tror jeg folk kommer tilbake neste år.

dzk
dzkInnlegg: 13114
15.10.17 19:59

Veldig bra! Nå er plassen sikret. Da kan vi senke skuldrene og kose oss ut sesongen.

engafever
engafeverInnlegg: 20772
15.10.17 20:20

Utrolig bra! slår vi Molde også hjemme, så er vi skikkelig på gang...

CapoConsigliere
CapoConsigliereInnlegg: 16438
15.10.17 20:20

Deilig med nok en god match av gutta i kongeblå.

Stengel nå må du skrive på!  

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 35984
15.10.17 20:50

Dette var deilig! ubeseiret på Intility Arena :-). 

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 54175
15.10.17 20:54
InDeilawetrust: ubeseiret på Intility Arena :-).

Ja, bortsett fra de to første da, men pytt, pytt, er vel ikke såå nøye?

 

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 35984
15.10.17 20:56
KingKongHalvor: Ja, bortsett fra de to første da, men pytt, pytt, er vel ikke såå nøye?

I de to første het det ikke Intility Arena, det het Vålerenga kultur og idrettspark ;) 

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 54175
15.10.17 20:58
InDeilawetrust: I de to første het det ikke Intility Arena, det het Vålerenga kultur og idrettspark ;)

Morsomt, akkurat som at Pool aldri har vunnet Premier League. :-O

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 35984
15.10.17 20:59
KingKongHalvor: Morsomt, akkurat som at Pool aldri har vunnet Premier League. :-O

Stemmer dessverre...

bulmerson
bulmersonInnlegg: 2086
15.10.17 21:06
dzk: Veldig bra! Nå er plassen sikret. Da kan vi senke skuldrene og kose oss ut sesongen.

Det er ikke det. For det er innom 3-seire for både Til og Aafk. Men med uavgjort så betyr det at 3 seire holder ikke, m.t.p målforskjell og man må ha minst en uavgjort i tillegg. Da kan man si at man er sikker

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 54175
15.10.17 21:13
bulmerson: Det er ikke det. For det er innom 3-seire for både Til og Aafk. Men med uavgjort så betyr det at 3 seire holder ikke, m.t.p målforskjell og man må ha minst en uavgjort i tillegg. Da kan man si at man er sikker

Drit i pessimisme og mattekunnskaper på en slik dag. Vi knuste Aafk, og vi er sikret plass neste år, vi er ikke lenger en del av nedrykksstriden.

Aafk har ikke vunnet siden sankthans, de er i fullstendig oppløsning.
Vi har vunnet 3 kamper på rad hjemme. Vi kommer aldri i nærheten av den dritten igjen.

Smil og vær glad!

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg