Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Vålerenga Fotball - klubbtråd

NYTT TEMA
Skvirre
SkvirreInnlegg: 2691
08.05.14 13:18
Cobi: VIF er altså i en helt enestående situasjon i norsk fotball, med en hel hovedstad for seg selv, en hel by å hente unggutter fra, og hvor forbundet i tillegg legger forholdene til rette for at de får ha en innbringende showkamp i stedet for Tippeligakamp midt på sommeren. Klart det skal være mulig å drive fotballklubb uten å måtte basere seg på hjelp da. Jeg tror Trøim og Fredriksen og gutta er en sovepute.

Vålerenga under Andresen ble vanskjøtt til tusen og helvete, det er det liten tvil om. Eneste grunnen til positive resultater i enkelte år var spillersalg. Når man da kombinerer ordinær drift med store tap og inntekter i fritt fall, så er det ikke mulig å redde inn situasjonen på 2013 og 2014 unntatt store inntekter ved spillersalg eller inntektsvekst drevet av sportslig fremgang og entusiasme.

Msport77
Msport77Innlegg: 9760
08.05.14 13:27
eriklar: Hører at det jobbes med Bislett istedet for Ullevaal.
Og at det er ca 6-8 mill å leie Bislett mens det koster 14-15 å leie Ullevaal.
Noen som vet om dette stemmer? Har vel avtale med Ullevaal ett år til men håper de får til noe. Er mye penger å spare på det.

Skal man ikke bry seg om VIP-fasiliteter? Jeg bare lurer :)

Skvirre
SkvirreInnlegg: 2691
08.05.14 13:30
Msport77: Skal man ikke bry seg om VIP-fasiliteter? Jeg bare lurer :)

Trodde det bare var narkomane og trygdede som dro på Vålerengakamper jeg.

Litt mer seriøst så gjør de nok en totalvurdering og velger det mest lønnsomme. Det finnes åpenbart argumenter begge veier, både økonomiske og mtp nivå på fasilitetene.

eriklar
eriklarInnlegg: 3935
08.05.14 13:30

Vet ikke hvordan det er på Bislett etter oppussingen.

Uansett 7 mill spart er viktigere enn noen middager :-) 

shagalott
shagalottInnlegg: 4589
08.05.14 13:55

Det mest kritiske for VIF nå er vel likviditeten. Klarer de å betale lønn som de skal?

Ifølge Christiansen i VIF så vet de faktisk ikke det. Dette er noe som går fra måned til måned. Klarer man ikke å betale lønn som avtalt så sitter man med dårlige kort på handa når overgangsvinduet åpner, man blir nødt til å selge spillere for det budet de får. Man kan liksom ikke si nei til salg, samtidig som man ikke klarer å betale lønna.

I tillegg ligger Stengel saken å ulmer for VIF. Der skal klubbene møtes bak lukkede dører gjennom voldgift. I verste fall så må VIF ut med 6 millioner til Stabæk, alt avhengig av hvordan retten tolker den etter hvert famøse opsjonsavtalen mellom klubbene.

Men det ordner seg sikkert for VIF, det gjør det alltid for fotballklubber. Her er Lyn unntaket som bekrefter regelen.

Johninho2
Johninho2Innlegg: 37653
08.05.14 14:06
BigGeorge: Johninho2 glemmer visst at Enga må ha økonomisk hjelp utover ordinære inntekter for å kunne delta i Tippeligaen og at Kjellsen i Klanen ikke inkluderer Trøim i fellesskapet. Rabatterte sesongkort er for å øke salget (antallet) og etablere vanen å gå regelmessig på kamp. Er det greit at Enga og i Johninhos verden Liverpool spiller på nivå 3 ? eller er det greit at Enga går ned og Johninho hygger seg med Liverpool i PL. Mulig Enga ikke er viktig nok for deg !

Forbeholder meg retten til å mene hva jeg vil her inne uten å få usaklige angrep på bakgrunn av irrelevante temaer.

Johninho2
Johninho2Innlegg: 37653
08.05.14 14:10
olk1702: Må innrømme at jeg er uenig i veldig mye av det du sier. Hvilken klubbledelse ønsker du skal ryke og reise? Det er ENORMT viktig å poengtere at dagens ledelse er langtifra den samme som under MA sin tid. Dagens ledelse kutter og kutter og kutter og kutter og kutter etter den forrige ledelsen. Vi har fått inn Sandnes som daglig leder som er enormt dyktig (kom fra Tromsø som også var i økonomisk krise når han var der oppe, men han reddet de). Det var ingenting som var fryd og gammen, men den gamle ledelsen ga uttrykk for at ting var fryd og gammen. Hvem er det som retter kritikk mot Klanen? Om du tenker på Trøim så sa han at han begynner å bli lei av at ingen andre bidrar. Enig i det som står i resten av det avsnittet utenom siste setningen. Trøim bruker da virkelig ikke Vålerenga som sitt private leketøy? Han gjør ikke noe annet enn å betale millioner på millioner inn på konto til klubben som ble (og er ennå) driftet på en ineffektiv måte. Du er ikke den eneste som tenker på Lyn nå. Jeg synes det er skremmende mange paralleller man kan trekke til Lyn. En person som måtte dekke underskuddene til begge klubbene, overgangsskandaler rett før konkursen til Lyn (og kanskje vår). Latterlige dårlige ledere (ikke sportslig). Kan helt sikkert finne mange flere. Litt usikker på hvorfor man gjorde det, men jeg regner med at man hadde håpet på å få til en positiv stemning rundt klubben (noe man i stor grad har fått til). Fordi klubben har en elendig markedsavdeling. Greier ikke å si noe annet. Sponsorpengene sitter vel ikke løst i de fleste idrettene? Man har selvfølgelig Northug, men det er vel det eneste tilfelle? Jeg vil tro at man har prist seg selv ut av markedet.

Jeg mener de som er ansvarlige for at man ikke oppnår de inntektene man bør forvente av sponsorer o.l. bør ta sin hatt å gå. Dersom resten av klubbledelsen ennå ikke har skjønt dette bør de også gå. De får det til å se ut som det er umulig å få inn en hovedsponsor, men det nekter jeg å tro.

Mulig jeg var litt ufin mot Trøim, men jeg synes det blir for dumt å begynne med slike utspill når man er i denne situasjonen. Kanskje den hovedsakelig var rettet mot andre, men Klanen har da vitterlig stilt opp så det holder opp gjennom årene. Det jeg mener med å bruke klubbene som sine private leketøy er at de skal inn og styre i ting som de åpenbart ikke har kompetanse til å mene noe om. Dog skal det sies at de tydeligvis ikke er alene om det.

(Innlegget ble redigert 08.05.14 14:12)

Johninho2
Johninho2Innlegg: 37653
08.05.14 14:18
eriklar: Hører at det jobbes med Bislett istedet for Ullevaal. Og at det er ca 6-8 mill å leie Bislett mens det koster 14-15 å leie Ullevaal. Noen som vet om dette stemmer? Har vel avtale med Ullevaal ett år til men håper de får til noe. Er mye penger å spare på det.

Hadde vært deilig. Vi klarer aldri å fylle Ullevaal etter utbyggingen uansett. Med mindre det er cupfinale og den går jo der uansett, men slik det er nå er det litt som å gå rundt med en bukse i størrelse 10XL.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45440
08.05.14 14:23
exo_: Næmen jøss, er du tilbake?
Jeg tror faktisk ikke VIF er i noen som helst posisjon til å fortelle Trøim hva han skal bruke pengene sine på. Dette var en gave fra han. Vi skal heller ikke glemme hvor mye han har hjulpet klubben tidligere, seinest med 13 millioner i fjor høst.

Visst ikke VIF er det, så burde de i det minste gitt et hint om at de sliter som faen med å overleve i det hele tatt ut året med elitefotball.
Jeg er helt enig med deg at Trøim har vært en viktig person i VIF,uten han hadde vært sammen med lyn i 2-3 div og kost seg der.
Men håper for Tippeligaens skyld at VIF overlever dette, selv om det betyr at de må kvitte seg med spillere.
Begynn med Muri,Hæstad og Hirschfeld

eriklar
eriklarInnlegg: 3935
08.05.14 14:27

Selg Muri og doffen for 500 000 til Hønefoss ;-) 

Nesten 5 mill spart bare der

 

Cobi
CobiInnlegg: 58250
08.05.14 14:42
Skvirre: Vi kan jo ta det post for post for 2012 er pre Rekdal og 2014 er budsjettert:Lønnskostnader spillere:2012 42 500 0002013 32 200 0002014 27 000 000
Øvrige personalkostnader:2012 33 300 0002013 28 700 0002014 20 000 000
Vi ser altså kutt i spillerlønninger på 63,5% og kutt i øvrige personalkostnader på 60% på to år.
Hvis vi her også legger til at klubben har flere spillere med millionlønninger som de ikke får kvittet seg med, så vil jeg si at det er ganske ekstreme kutt på to år.
Problemet er den ekstreme inntektssiden hvor det er store fall i kommersielle inntekter, billettinntekter og medieinntekter fra år til år. Disse fortsetter også i år.
Eneste muligheten for klubben å få tallene til å gå sammen på kort sikt er å snu inntektstrenden, og det er der de store millionene ligger. Snitt på 13 500 tilskuere i år gir 8-10 millioner i ekstra inntekter over budsjett(8 500). Og vi vet fra før av at det ikke er allverdens prestasjoner som skal til for å skape positivitet.
Tallene

Det kan du si. Samtidig er 47 millioner i lønnsutgifter langt mer enn de andre klubbene som sikter seg inn mot det VIF selv indikerer at de sikter seg inn mot («mellomsesong», «kamp om å redde plassen», «kan ikke forvente så mye sportslig i den situasjonen vi er i nå» og hva nå beskrivelsene er for noe). Bare lønnsutgiftene til VIF er vel større en totalbudsjettet til enkelte av de andre klubbene fra midten av tabellen og ned.

Så kan du gjerne si at lønnskostnader er en treg prosess og at det bare er «gammel moro» som er problemet. Men bare de siste par sesongene har jo f.eks. folk som Grindheim, Gunnarsson, Høgh, Langer Kjartansson, Calvo, Gonzales (solgt igjen) og Baffo (kvitta igjen) blitt henta. Grindheim og Gunnarsson ble begge signert fordi VIF kunne tilby høyere lønn enn henholdsvis Haugesund og Odd, mens jeg vil tro flere av disse utlendingene, og kanskje spesielt en mann som Høgh, ikke kommer til Norge for å spille for knapper og glansbilder.

Det er ikke som om det bare er gammel moro som gjør at VIF har ganske store lønnskostnader, det er poenget mitt.

Skvirre
SkvirreInnlegg: 2691
08.05.14 14:51
Cobi: Det er ikke som om det bare er gammel moro som gjør at VIF har ganske store lønnskostnader, det er poenget mitt.

Nei, men da er vi igjen i balansegangen mellom at resultater er avgjørende for å snu inntektssvikten og redde klubben, samtidig som at kostnadene må kuttes.

Forskjellen er at et Odd eller Haugesund på 3. plass vs 10. plass ikke utgjør særlig store konsekvenser på inntektssiden. For Vålerenga sin del er det som nevnt fort snakk om veldig mange millioner.

Et Vålerenga som legger de sportslige ambisjonene på hylla(ikke hente inn forsterkninger) er dømsdømt på kort sikt uansett. Det eneste som kan redde Vålerenga på kort sikt er å stabilisere/øke inntektene og det krever entusiasme og positivitet som kommer ved sportslige prestasjoner.

Vi ser at hvor hver krone Vålerenga har brukt i spillerlønninger de siste årene så har de kuttet tre. Det er svært god butikk når vi ser et lag som er bedre og mer verdifullt enn for to år siden og har begynt å skapt håp og entusiasme i Oslo.

(Innlegget ble redigert 08.05.14 14:52)

exo_
exo_Innlegg: 7017
08.05.14 15:06
Kristwic7: Begynn med Muri,Hæstad og Hirschfeld

No kidding.

Laban
LabanInnlegg: 10726
08.05.14 15:15

Isko Boys står med bøssene utenfor Ullevaal...nåde de som ikke betaler!    

jackblack
jackblackInnlegg: 13629
08.05.14 15:22
Laban: Isko Boys står med bøssene utenfor Ullevaal...nåde de som ikke betaler!

besynderlig at disse folka plutselig skal gjøre noe positivt.. 

Everenga
EverengaInnlegg: 5172
08.05.14 15:36
Bear2nd: nettopp derfor jeg mener at Trøim burde fått fritt spillerom til å hive ut de han mener ikke er kompetente i administrasjonen før han ga en eneste krone til

Absolutt. Den som betaler for moroa bestemmer reglene. Så lenge klanen er mest opptatt av å forhandle ned billettpriser og å fraskrive seg innblanding utenfra kan jeg ikke skjønne at noen gidder å ta i oss med ildtang. For de som motsier seg å være leketøy for investorer velkommen til 21 århundre.

Everenga
EverengaInnlegg: 5172
08.05.14 15:38
Kristwic7: Begynn med Muri,Hæstad og Hirschfeld

Uansett hvor undermåls Enga blir sett som av andre så har faktisk den tanken streifet oss også. Siden du er så full av gode ideer kan du kanskje hoste opp noen klubber som vil lønne disse tre også slik at vi kan bli kvitt dem?

 

 

Cobi
CobiInnlegg: 58250
08.05.14 15:39
Skvirre: Nei, men da er vi igjen i balansegangen mellom at resultater er avgjørende for å snu inntektssvikten og redde klubben, samtidig som at kostnadene må kuttes.
Forskjellen er at et Odd eller Haugesund på 3. plass vs 10. plass ikke utgjør særlig store konsekvenser på inntektssiden. For Vålerenga sin del er det som nevnt fort snakk om veldig mange millioner.
Et Vålerenga som legger de sportslige ambisjonene på hylla(ikke hente inn forsterkninger) er dømsdømt på kort sikt uansett. Det eneste som kan redde Vålerenga på kort sikt er å stabilisere/øke inntektene og det krever entusiasme og positivitet som kommer ved sportslige prestasjoner.
Vi ser at hvor hver krone Vålerenga har brukt i spillerlønninger de siste årene så har de kuttet tre. Det er svært god butikk når vi ser et lag som er bedre og mer verdifullt enn for to år siden og har begynt å skapt håp og entusiasme i Oslo.

Relativt sett er da forskjellen på 3.plass og 10.plass enorm for disse klubbene også.

VIF har jo utad lagt de sportslige ambisjonene ganske på hylla allerede, nå for i fjor og inneværende sesong, f.eks. Poenget mitt er at de kommuniserer at sesongen vil bli svært vanskelig, men samtidig henter ganske dyre (i norsk målestokk) spillere, i stedet for å kommunisere at sesongen svært vanskelig og henter spillere tilpasset det utgiftsnivået.

Taktikken med å fikse økonomien gjennom å «gamble» på at investeringer lokker folk tilbake til stadion har jo blitt prøvd en stund, og i disse dager går visst folk rundt på dørene med bøsser, med et uttalt reelt konkursspøkelse hengende over seg.

Everenga
EverengaInnlegg: 5172
08.05.14 15:42
Cobi: VIF har jo utad lagt de sportslige ambisjonene ganske på hylla allerede, nå for i fjor og inneværende sesong, f.eks. Poenget mitt er at de kommuniserer at sesongen vil bli svært vanskelig, men samtidig henter ganske dyre (i norsk målestokk) spillere, i stedet for å kommunisere

Greia er at de dyre spillerene vi har er de som allerede var der, anført av Muri, Hæstad og Hirschfeldt. Heltne Nilsen var gratis, Kjartansson kosta nesten ingenting (og han kan bli gull verdt for oss i sommervinduet). At vi henter en tredje keeper derimot......

Cobi
CobiInnlegg: 58250
08.05.14 15:43
Everenga: Greia er at de dyre spillerene vi har er de som allerede var der, anført av Muri, Hæstad og Hirschfeldt. Heltne Nilsen var gratis, Kjartansson kosta nesten ingenting (og han kan bli gull verdt for oss i sommervinduet). At vi henter en tredje keeper derimot......

"Men bare de siste par sesongene har jo f.eks. folk som Grindheim, Gunnarsson, Høgh, Langer Kjartansson, Calvo, Gonzales (solgt igjen) og Baffo (kvitta igjen) blitt henta. Grindheim og Gunnarsson ble begge signert fordi VIF kunne tilby høyere lønn enn henholdsvis Haugesund og Odd, mens jeg vil tro flere av disse utlendingene, og kanskje spesielt en mann som Høgh, ikke kommer til Norge for å spille for knapper og glansbilder. "

skrev jeg tidligere i denne tråden.

Everenga
EverengaInnlegg: 5172
08.05.14 15:45

Sorry trodde du utelukkende siktet til denne sesongen.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45440
08.05.14 16:15
Everenga: Uansett hvor undermåls Enga blir sett som av andre så har faktisk den tanken streifet oss også. Siden du er så full av gode ideer kan du kanskje hoste opp noen klubber som vil lønne disse tre også slik at vi kan bli kvitt dem?

Hæstad med halv lønn til Start,Muri er vel betalt av NAV mens han er skadet? Hirschfeld er det vanskelig å sende noen steder

dzk
dzkInnlegg: 13111
08.05.14 16:31
Kristwic7: Hæstad med halv lønn til Start

Du tror Start og Hæstad godtar det ? Tipper ingen av partene er interessert i en slik deal.

Jonasar
JonasarInnlegg: 27071
08.05.14 16:42
Marrern: Tror en 3. plass i tippeligaen gir ca 5 millioner.

wow...kan bli en liten outsider til en medalje...

 

 

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 54153
08.05.14 16:57
Kristwic7: Men håper for Tippeligaens skyld at VIF overlever dette, selv om det betyr at de må kvitte seg med spillere. Begynn med Muri,Hæstad og Hirschfeld

Faen, det var et skikkelig bra forslag! 

Rart at ingen har tenkt på det før. Bare sånn av ren nysgjerrighet, hvordan kvitter man seg med spillere under kontrakt, og da særlig en keeper som blir 36 i år, en midtstopper på 33 år med hjernerystelse og en midtbanespiller på 30 som ikke klarer å prege kamper i 2. div.?

Legg til at de alle tjener 2 mill eller mer i året, så er jeg veldig spent på svaret ditt.

(Innlegget ble redigert 08.05.14 16:58)

exo_
exo_Innlegg: 7017
08.05.14 17:20

Da ser det ut som om det er Hirschfeld vi ønsker ut av keeperne våre. Selvfølgelig det eneste fornuftige, men jeg lurer litt på hvem som skal ta over han og lønna hans.

Johninho2
Johninho2Innlegg: 37653
08.05.14 17:30
KingKongHalvor: en midtbanespiller på 30 som ikke klarer å prege kamper i 2. div.?

Har Hæstad noen gang preget kamper? Han er en grovarbeider og skal først og fremst ødelegge for motstandere.

FredrikTombra
FredrikTombraInnlegg: 5
08.05.14 17:31

Økonomi ser ut til å være en vanskelig sak for flere Tippeliga-klubber:

http://srib.no/2014/05/08/sk-brann-driftes-uholdbart/

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 54153
08.05.14 17:34
Johninho2: Har Hæstad noen gang preget kamper? Han er en grovarbeider og skal først og fremst ødelegge for motstandere.

Han har da tidligere vært veldig synlig, nå er han anonym på 2.laget.

exo_
exo_Innlegg: 7017
08.05.14 17:36
Johninho2: Har Hæstad noen gang preget kamper? Han er en grovarbeider og skal først og fremst ødelegge for motstandere.

Poenget med Hæstad er jo at han er nødt til å være strålende defensivt, fordi han er elendig offensivt. En som Sivert er god både defensivt og offensivt. Dermed må Hæstad "ta igjen" mye på det defensive. Og det har han klart tidligere på sitt beste, men nå er han langt unna.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg