Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

IK Start Klubbtråd

NYTT TEMA
CrimsonK

Innlegg: 6281
CrimsonK
09.01.14 10:43

Godt Nytt År Start'ere :) Ny klubbtråd ble etterspurt, så her har dere en fra meg - uten årstall denne gang.

Vært en stille periode rundt Start de den siste måneden. Ikke veldig mye spennende har skjedd på spillerlogistikk fronten. Heikinnen har dessverre dratt hjem til Finland, resten av overgangene er Delgado, Dahlum, Tveit, Jones og Tronstad ut; Sandnes og Lind inn.

Synd vi mister Jones og Tronstad - hadde vært mye mer komfortabel med utlån av disse spillerne. Lind virker jo spennende da - skal vi tro rapportene er det først og fremst motivasjon det har stått på. Han er jo kanskje en mer spennende spiller enn Tveit å ha på benken. Sandnes vet jeg fint lite om, annet enn at han har imponert på prøvespill, og er en rask allsidig spiller.

Så hva trenger vi å hente inn? Først og fremst et solid anker på midtbanen. Det slo meg nettopp at vi har hatt ekstremt mange ulike defensive midtbanespillere i Start siste årene. Enten forsvinner de for de er for gode (Doffen, Annan), for dyre (Ygor), for hjemkjære (Heikinnen), for gamle (Søgård, Lunde Aarsheim, Myggen, Hardarsson) eller for dårlige (Oladapo, Follerås) - kan vi få tak i en som er akkurat passe god, ung, ikke hjemkjær, slik at vi kan ha han i litt mer enn de sedvanlige 6-18 månedene? :) Eller kanskje Gummi og Owello kan drilles til å fungere bra sammen? Blir spennende å se hva som dukker opp.

Mjelde uttalte vel i avisa at de er på utkikk etter to etablerte spillere; en forsvarsspiller og en midtbanespiller + 1 til lokal spiller for å komplettere stallen med 20 spillere. Stallen teller 17 spillere pr dags dato.

Forventningene til neste sesong er at vi blir mer stabile. Totalt sett ble det jo slett ikke verst med en 9 plass og 38 poeng i 2013, etter en kanonsterk høstsesong (14 poeng i vårsesongen / 24 poeng høsten). Håpet/forventingene mine for 2014 er at vi tar 42-46 poeng og i det store og hele holder oss unna neglebiting og nedrykksspøkelset gjennom hele sesongen. Det skulle gi oss en plassering i sjiktet 5-10 plass.

Samhold, samspill, identitet, kontinuitet - vi må bare fortsette å ha fokus på dette som virkelig var bra i høst. Så lenge vi ikke har råd til spillerne på øverste hylle, så må vi fortsette å ha maks fokus på kollektivet. Og der er Mjelde en kjekk mann å ha :)

La oss håpe på en stabil sesong både sportslig og økonomisk! :)

(Innlegget ble redigert 21.01.15 15:56)

Ruginho

Innlegg: 1214
Ruginho
09.01.14 18:02

Fint med ny tråd! Er svært lite som skal til for at Start havner godt og trygt på øvre halvdel denne sesongen, men også svært lite som skal til for at et nytt nedrykk blir et faktum. En ny defensiv midtbanespiller inn vil være gull verdt og jeg håper også Simon Larsen blir signert. Får man også inn en litt ung spennende offensiv allround midtbanespiller stiller faktisk Start med et sterkt lag i 2014! 

Falken56

Innlegg: 113
Falken56
09.01.14 18:34

Start har vært nede og bygt fundament for tippeliga spill i mange år fremover. Enig i at Start kommer til å ligge på øvre halvdel av tabellen. Glem heller ikke cup finalen i år. Mye spennende på gang med teamet som er på Sør Arena i år.

CrimsonK

Innlegg: 6281
CrimsonK
09.01.14 19:52

Enig i at det er tilsynelatende lite som skal til for at det bikker den ene eller den andre veien. Tippeligaen er ikke sterkere enn at presumptivt ganske svake lag kan hevde seg godt en sesong, eller motsatt at presumptivt gode lag gjør det meget dårlig. Bingo-ligaen, kalles det jo ofte :)

Og det er jo f.eks bare se hva Nordlie klarte med å trene gutta beinhardt. Var veldig mange av de samme spillerne som kom på 9 plass i Adecco som vant overlegent året etter og tok TL med storm i 05.

Windsor

Innlegg: 7379
Windsor
09.01.14 21:02

Omtrent alle TL-lag kan definitivt komme på øvre halvdel med litt flaks, men tapet av Heikkinen er definitivt en stor svekkelse. Selv om Start gjør en bra jobb er det tvilsomt at erstatteren vil passe like godt inn.

Heldigvis så virker det som Start er klar over hva de mister. Man vet bedre hvor laget står nå enn det man gjorde før fjorårssesongen. 

To etablerte + lokalt stallfyll høres ut som en bra plan.

Ruginho

Innlegg: 1214
Ruginho
11.01.14 17:11

http://www.fvn.no/sport/Ekspertene-mener-Start-vil-slite-med-a-finne-Heikkinen-erstatter-2535038.html#.UtFrn555OaU

Her var det faktisk et par spennende alternativer. Daniel Jensen kan jo ligne på en kopi av Heikkinen med massevis av landskamper og erfaringer fra proff-klubber i Europa, mens Sohna virker som et veldig interessant alternativ. Kan ikke huske hvordan han var i Sandefjord, men har jo litt erfaring og er fortsatt bare 25 år gammel. Doffen er jo diskutert flere ganger, mens Remi Johansen kun virker som et desperat forsøk på å fylle artikkelen. Jeg sier i hvertfall ja takk til alle 4, selv om Johansen ikke skjer.

Leser også at Jon Hodnemyr er sterkt ønsket samt en midtstopper, hvor jeg antar at Simon Larsen er kandidat nr. 1. Får man inn en av de nevnte midtbanespillerne og disse to lokale syns jeg Start har et lag som er fullt verdig en trygg plassering på øvre halvdel. Blir et par meget spennende måneder fremover nå!

Ruginho

Innlegg: 1214
Ruginho
20.01.14 15:59

http://www.glomdalen.no/kil/article7105505.ece

Muligens bare meg som henger litt etter her, men Morten Hæstad er i alle fall nå klar for Hønefoss. Har vel egentlig ikke vært aktuell for Start i vinter, men verdt å nevne. 

Yourexperiencemaydiffer

Innlegg: 6377

FVN melder at Start har solgt 2600 sesongkort til årets sesong, og at det er godt foran skjema i forhold til fjoråret. De skriver også at Jon Hodemyr fra Vindbjart ikke får kontrakt i RBK og da sannsynligvis havner i Start.

Ruginho

Innlegg: 1214
Ruginho
30.01.14 17:01

Kan jo på papiret minne en god del om Heikkinen og det er veldig positivt syns jeg. Selv om han er 32 år er det viktig å huske på at Heikkinen vel var 35 og hadde ikke spilt organisert fotball på flere måneder, mens Augustiniussen eventuelt da vil få en hel Pre-season på seg. Jeg er positiv til en slik overgang! 

Hernandez_er_syk

Innlegg: 6260
Hernandez_er_syk
30.01.14 17:05
Ruginho: Kan jo på papiret minne en god del om Heikkinen og det er veldig positivt syns jeg. Selv om han er 32 år er det viktig å huske på at Heikkinen vel var 35 og hadde ikke spilt organisert fotball på flere måneder, mens Augustiniussen eventuelt da vil få en hel Pre-season på seg. Jeg er positiv til en slik overgang!

Det blir spennende. Da ser det hvertfall ut som Mjelde har sikra seg midtbanespilleren sin. Håper han slår til. 

Har troa i år. Mot slutten av fjoråret så Mathisen og Acosta ut som et ordentlig bra stopperpar, tror de to kan vise seg gull verdt i år. Acosta er søren meg en bra spiller, trengte bare litt tid til å venne seg til den norske fotballen. 

Yourexperiencemaydiffer

Innlegg: 6377
Hernandez_er_syk: Det blir spennende. Da ser det hvertfall ut som Mjelde har sikra seg midtbanespilleren sin. Håper han slår til.

Som Ruginho sier: På papiret virker dette som en særdeles smart signering. Er sjølvsagt ikke gitt at han blir en ny Hekkinen, men han har i alle fall en solid CV og de rette egenskapene.

Visst dansken kommer inn er vi vel gjerne ferdigshoppa før sesongen?

Hernandez_er_syk

Innlegg: 6260
Hernandez_er_syk
30.01.14 20:19
Yourexperiencemaydiffer: Visst dansken kommer inn er vi vel gjerne ferdigshoppa før sesongen?

Grovt sett, ja. Satser på en etablert signering til, men tviler på at økonomien tillater det. Tror man kan regne med at Jon Hodnemyr kommer inn også, da han ikke fikk kontrakt. Skal holde tråden her oppdatert, jeg har en del kilder innenfor start-miljøet. 

Uansett vil jeg si meg fornøyd med shoppinga(hvis denne dansken kommer inn). Robert Sandnes kan spille mange posisjoner, og kan vise at han blir en viktig spiller for oss. Har sett han på trening, og han ser veldig bra ut. Dansken kan jeg ikke si noe om før vi evt. har han, men erfaring har han hvertfall. 

Yourexperiencemaydiffer

Innlegg: 6377
Hernandez_er_syk: Grovt sett, ja. Satser på en etablert signering til, men tviler på at økonomien tillater det. Tror man kan regne med at Jon Hodnemyr kommer inn også, da han ikke fikk kontrakt. Skal holde tråden her oppdatert, jeg har en del kilder innenfor start-miljøet.

Hodnemyr hadde jeg glemt. Leste på Tigerberget sitt forum at hele "Jeg vil helst spille i RBK" greia var noe medieskapt.

Ser at Olofinjana skal møte Startledelsen i løpet av kort tid. Skal visst snakke om disse akademispillerene sine, men satser på at Mjelde og gjengen klarer å overbevise han om at Kristiansand er stedet å avslutte karrieren. Han er tross alt bosman, og er kunne fort gjort en enda bedre jobb enn Hekkinen.

Men! Det er sannsynligvis ønsketenkning. Jeg er fornøyd om dansken signerer.

Hernandez_er_syk

Innlegg: 6260
Hernandez_er_syk
30.01.14 21:11
Yourexperiencemaydiffer: Men! Det er sannsynligvis ønsketenkning. Jeg er fornøyd om dansken signerer.

Det som er det viktigste ja. To defensive(Sarr, Baba) holder vel akkurat, samt Gummi/Owello som kan prøves i rollen. Tror det er det vi bør håpe på i første omgang. 

CrimsonK

Innlegg: 6281
CrimsonK
31.01.14 12:29

Stallen har fremdeles bare 17 spillere. Med 'Augu' og Hodnemyr blir det 19. Mjelde gjentar i dagens FVN at de skal ha 20 spillere. Og har tidligere sagt at det er en etablert forsvarsspiller og en etablert defensiv midtbanespiller + en lokal spiller. Hvis økonomien tillater det så ønsker jeg meg kanskje aller mest et soleklart førstevalg på høyreback hvis vi skal ha en etablert forsvarsspiller - men da har vi plutselig fem alternativer på høyreback: Ny spiller, Nouri, Birger, Gummi, Hodnemyr (hvis han signerer) - Da blir fort Nouri stallfyll....så hvis vi da selger Nouri blir det rom for en annen etablert spiller i en annen posisjon :) En ving kanskje?

(Innlegget ble redigert 31.01.14 12:31)

Siem-de-Jong

Innlegg: 4828
Siem-de-Jong
31.01.14 17:08

Kamp mot Vindbjart på fvn.no som startet klokken 17.

Laget som starter:

Håkon Opdal – Amin Nouri, Bismark Acosta, Glenn Andersen, Rolf Daniel Vikstøl – Ernest Asante, Babacar Sarr, Solomon Owello, Espen Børufsen – Espen Hoff, Matthias VIlhjalmsson.

hesja

Innlegg: 7799
hesja
31.01.14 17:09

Hvorfor prøver vi ikke å signere Stokkelien?

Siem-de-Jong

Innlegg: 4828
Siem-de-Jong
31.01.14 17:15

1-0 Vindbjart. Follerås.

Aleksev

Innlegg: 9458
Aleksev
31.01.14 18:27

Når jeg var på jobb i dag sto Mjelde utenfor i telefonen. Jeg fikk bare overhørt litt av hva han sa.

"Han er en klassespiller med mye rutine"

Hernandez_er_syk

Innlegg: 6260
Hernandez_er_syk
31.01.14 20:18
hesja: Hvorfor prøver vi ikke å signere Stokkelien?

Gutten studerer tannlege i Bærum. Tror ikke han gidder å ofre det med mindre han får et knalltilbud fra utlandet.

Hernandez_er_syk

Innlegg: 6260
Hernandez_er_syk
31.01.14 20:19
Aleksev: "Han er en klassespiller med mye rutine"

Sikkert dansken det dreier seg om. Har ikke fått gjort research når det gjelder han, men vi får håpe han blir bra(hvis han kommer).

Gorgi

Innlegg: 6908
Gorgi
31.01.14 20:23

Hernandez_er_sy:  "Gutten studerer tannlege i Bærum. Tror ikke han gidder å ofre det med mindre han får et knalltilbud fra utlandet."

------------

Han er allerede klar for et eventyr i New York for ett år.

http://www.vg.no/sport/fotball/artikkel.php?artid=10128674


(Innlegget ble redigert 31.01.14 20:28)

Hernandez_er_syk

Innlegg: 6260
Hernandez_er_syk
31.01.14 20:25
Gorgi: Han er allerede klar for et eventyr i New York for ett år.

Oi! Det hadde jeg ikke fått med meg. Men da stemte vel delen med "knalltilbud fra utlandet" uansett.

Aleksev

Innlegg: 9458
Aleksev
31.01.14 20:36
Gorgi: Han er allerede klar for et eventyr i New York for ett år.

Håper han klarer å skyte laget opp i MLS. Morsom overgang for Stokkelien! Det kan da umulig være feil å bo i New York ett år.

Nr-11

Innlegg: 16513
Nr-11
02.02.14 22:18
Hernandez_er_syk: Sikkert dansken det dreier seg om. Har ikke fått gjort research når det gjelder han, men vi får håpe han blir bra(hvis han kommer).

Eller Olofinjana.

Hernandez_er_syk

Innlegg: 6260
Hernandez_er_syk
02.02.14 22:29
Nr-11: Eller Olofinjana.

Kan være han også. Alt blir egentlig bare spekulasjoner nå. Men hvertfall etter hva jeg har oppfattet gjennom media(dog ikke fulgt mye med i helga, har vært på fjellet uten internett), så ser jeg at dansken nevnes hypperlige enn Olofinjana hvertfall for øyeblikket.

Nr-11

Innlegg: 16513
Nr-11
02.02.14 22:30
Hernandez_er_syk: Alt blir egentlig bare spekulasjoner nå. Men hvertfall etter hva jeg har oppfattet gjennom media(dog ikke fulgt mye med i helga, har vært på fjellet uten internett), så ser jeg at dansken nevnes hypperlige enn Olofinjana hvertfall for øyeblikket.

Jeg ville heller ha satt alle kluter til på Olofinjana. En klassespiller av dimensjoner som vil heve Start flere hakk.

Hernandez_er_syk

Innlegg: 6260
Hernandez_er_syk
02.02.14 22:39
Nr-11: Jeg ville heller ha satt alle kluter til på Olofinjana. En klassespiller av dimensjoner som vil heve Start flere hakk.

Enig der. Uheldigvis er ikke det en avgjørelse vi kan ta. Men tror det rett og slett blir litt ønsketenkning.

En ting som er sikkert er at vi  ha inn en ny spiller i Heikkinen-rollen. Babacar Sarr klarte mildt sagt å kuke det til mot venndølene.

CrimsonK

Innlegg: 6281
CrimsonK
03.02.14 14:12

Ny hovedsponsor lanseres nå kl 14.00 :)

Ser forøvrig av kampprogrammet at det kan bli en stygg seriestart hvis de holoder samme nivå som i 2013:

- På de fem første kampene i 2014 så tapte Start 4 og 1 uavgjort i de tilsvarende møtene i 2013

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg