Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

FK Haugesund [Klubbtråd]

NYTT TEMA
Svartbaken
SvartbakenInnlegg: 5165
11.12.15 12:20

Rimelig dødt her inn fra vår side, men med terminlisten for 2016 ute er det vel på tide å glemme 2015-tråden. Jeg velger like godt å lage en klubbtråd i stedet for en sesongtråd denne gang.

Bortekamp i første runde og hjemmekamp i siste runde er vel som forventet med tidelig start og gressbane. Bortekamp 16. mai for andre året på rad er vel litt mer overraskende og skuffende, men men...

Åpningen med Sarp 08 (B) - Aafk (H) - Godset (B) - Sogndal (B) - LSK (H) er vel ikke så altfor ille. 3 bortekamper, men bortsett fra Godset så skal det være mulig å plukke litt poeng i alle disse.

Viking i Stavanger 1. mai-helga er bra, hjemme midt i juli er derimot ikke like bra. Synd at de klarer å legge årets viktigste kamp for vår del i den perioden hvor det er færrest folk hjemme i Haugesund.

Brann i Bergen avslutter vårsesongen for vår del, en avslutning som for øvrig er tilsvarende like tøff som åpningen er ok. Viking (B) - Molde (H) - Odd (H) - Vålerenga (B) og Rosenborg (H) i 5 på rappen inn mot Brann-kampen er et relativt heavy program....

Brann hjemme kommer i slutten av august, et ganske så fint tidspunkt.

CapoConsigliere
CapoConsigliereInnlegg: 16438
18.12.15 01:42

Nye spillere inn? Rykter?

Svartbaken
SvartbakenInnlegg: 5165
18.12.15 09:44

Stilt som i graven,  både her inne og fra klubben.

Cabdriver
CabdriverInnlegg: 6972
18.12.15 10:16
CapoConsigliere: Nye spillere inn? Rykter?

Det kjedelige svaret her tror jeg er så enkelt som at man må ha tålmodighet. Jeg kan ikke tenke meg at det kommer til å skje nevneverdig i verken FKH eller øvrige Tippeligaklubber før etter at det internasjonale vinduet stenger (cirka 31. januar i de fleste tilfeller). Spillere sitter for øyeblikket på gjerdet rundt omkring i hele Europa i påvente av hvilke muligheter som byr seg i mer attraktive ligaer enn den norske. Unntaket er selvfølgelig spillere som allerede nå vet at det kun (eller i beste fall) er det norske markedet som gjelder, men da må man i så fall gjøre som Sarpsborg 08 og primært hente navn fra Obos-ligaen eller utlendinger med beskjedne CV'r. Lista bør og må legges høyere enn det. De massive utskiftningene i FKH i vinter sender et ganske tydelig signal om at man ønsker en spillerstall i 2016 med langt større potensiale enn det var i spillergruppa som avsluttet 2015. Da er det bedre å vente og få inn kvalitet mot slutten av vinduet enn mer stallfyll i starten av det. 

Svartbaken
SvartbakenInnlegg: 5165
18.12.15 11:34

Det vi vet er at det kommer et par Nigerianere i januar, men utover det kan det vel tenkes at det skjer lite før etter 31. januar ja. 

I siste podcast henviste Flateby til Opedal og sa at vi skulle ha en økte satsning på de unge lokale som allerede er i stallen og at de man skulle ha inn utenfra primært var etablerte spillere. Når vi da vet at vi kanskje primært leter i det utenlandske bosman-markedet så styrker vel også det teorien om at man kanskje ikke se så mye aktivitet før etter 31.januar.

CapoConsigliere
CapoConsigliereInnlegg: 16438
18.12.15 16:41
Svartbaken: Stilt som i graven, både her inne og fra klubben.

Spennende å se hva trenerteamet får til og hva slags innvirkning Loberto vil ha.

Han var etter det jeg har fått med meg, høyt ansett både i Vålerenga og nå sist i RBK.

terlars6
terlars6Innlegg: 456
18.12.15 23:56

Rykter innerst i gangen sier 3 nordiske er nære...om de var norske vet jeg ikke. Men tror det kommer fram før nyttår

CapoConsigliere
CapoConsigliereInnlegg: 16438
19.12.15 09:00
terlars6: Rykter innerst i gangen sier 3 nordiske er nære...om de var norske vet jeg ikke. Men tror det kommer fram før nyttår

Nord Irske er ikke å forakte det heller.

Svartbaken
SvartbakenInnlegg: 5165
19.12.15 20:57

Tross alt positive signaler fra Opedal i dagens avis. Virker som om Jos har jobbet godt i høst, sett mye, truffet mange folk osv. Nå venter mann 8!! nye på trening i januar, spillere som ikke betegnes som vanlige prøvespillere, men spillere de har sett og som de egentlig har kontroll på, men som de vil ha til byen, se på i gruppa og bli kjent med før de evt. signerer. Jeg tolker det også driten at det primært er utenlandske spillere det er snakk om. Lover at det blir signert kontrakter i januar. 

Sier også at man har bra handlingsrom pga. alle som er borte og at de som skal inn skal være av et kaliber som betyr rett inn på laget. I utgangspunktet skal mann ha i hvert fall 4, men det kan bli flere. Utover det skal det satses på unge og lokale spillere. Han sier at hovedtyngden av norske spillere skal være lokale.

Cobi
CobiInnlegg: 58251
20.12.15 12:55

Det er ni utlendinger man kan ha, er det ikke? Myrestam, Ekong, Kiss, Diedhiou, Riski og Gytkjær (og Komazec) er vel de som er i klubben pr nå. Så om vi tenker at Komazec, Gytkjær og kanskje Riski forsvinner, har man fort plass til fire-fem utlendinger.

Men det å få inn åtte stykker for å se på forholdene, med tanke på å signere fire-fem av de, uten at det kalles et prøvespill. Det høres veldig, veldig spesielt ut. Trenger ikke være dumt, men om det ikke skal være prøvespill, hva skal det da være? Åtte stykker inn og så signerer man de fire med lavest lønnskrav og best humor? Hadde det vært et rent prøvespill - åtte mann inn, vi signerer de fire som imponerer mest, liksom - hadde jeg skjønt dette, men om det presiseres at dette ikke skal være et prøvespill, da skjønner jeg rett og slett ikke helt konseptet. Men så har jeg heller ikke lest avisartikkelen, så hvis noen kan utdype slik at jeg forstår, så gjerne det :)

Om det er fire, skal man da tippe stopper, midtbanespiller, venstre vingback og spiss, som et utgangspunkt?

Svartbaken
SvartbakenInnlegg: 5165
20.12.15 13:41

Det er vel et prøvespill i den grad at de vil se de på trening, se de i gruppa, bli litt kjent med dem og kanskje også se de i en kamp. Det de mener med at det ikke er et vanlig prøvespill er at det ikke er ukjente spillere som kommer for å vise seg frem, de har sett alle og vet at de isolert sett holder et sportslig nivå som er godt nok. 

Synes det virker fornuftig jeg og nå trenger ikke alle 8 være utlendinger da, jeg vil f.eks. tro at Roy Miljeteig er en av dem. Det ligger vel også i kortene at alle de du nevner er på vei ut så vi har litt plass på kvoten. Kiss er jo også bare her til sommeren pr nå.

Bocchino
BocchinoInnlegg: 6534
21.12.15 16:06

Kan muligens bli en utfordring å lære seg alle navna på de nye spillerne på FKH i 2016?

http://www.nettavisen.no/sport/fotball/--gytkjr-erstatter-sderlund/3423173548.html

Cobi
CobiInnlegg: 58251
21.12.15 16:22
Bocchino: Kan muligens bli en utfordring å lære seg alle navna på de nye spillerne på FKH i 2016?

At Gyt forsvinner er egentlig noe de aller fleste har tatt for gitt. Ett år igjen av kontrakten, så der er nok både klubb og spiller klare for overgang. At det blir drøyt mange utskiftninger i sum fra i fjor til i år synes rimelig åpenbart, ja...

Ellers er denne dagsaktuell. Opedal bekrefter videresalgsprosenter på Søderlund. Normalt sett gjelder dette for overskytende etter at Rosenborgs kjøpesum fra FKH er trukket fra, så hvis han selges for 15 mill, og Rosenborg henta han for seks mill i sin tid, skal FKH i så fall ha prosenter av de ni millionene Rosenborg har i gevinst. Så det lukter vel rundt en mill i hvert fall der, hvorav da Vard skal ha 30 %. Kjærkomne penger for både FKH og Vard i så fall.

Svartbaken
SvartbakenInnlegg: 5165
22.12.15 21:50

Mensah, som vi har prøvd oss på en god stund, er etter sigende en av de 8 som kommer for å se på forholdene i januar. Hvis det er standarden så lover det da bra. En spiller vi har fulgt over tid, sett flere ganger og som både har kvaliteter og potensial så vidt det er mulig å bedømme sett utenfra. 

(Innlegget ble redigert 22.12.15 21:50)

Svartbaken
SvartbakenInnlegg: 5165
22.12.15 23:36

Jos bekrefter for øvrig også til tvh at alle 8 er afrikanere.....så da blir utfordringer i forhold til kvoten ja :)

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 31118
22.12.15 23:38
Svartbaken: Jos bekrefter for øvrig også til tvh at alle 8 er afrikanere.....så da blir utfordringer i forhold til kvoten ja

Går vel på flyktning-kvoten dette !

FKH
FKHInnlegg: 113
28.12.15 10:33

Nå tikker det mot nyttår, og bortsett fra ryktene om prøvespillere i januar er det stille på overgansmarkedet. Har vært bekymret godt og vel siden sesongslutt, og blir vel ikke akkurat bedre etter som tiden går.

Ang Gytkjær så tenker jeg at det er ok at han forsivnner til Rosenborg. Tror ikke han har motivasjonen som trengs for å fortsette i klubben, og i et regnskap som viser rødt kan noen millioner komme godt med. Men det forutsetter at det kommer en god erstatter.

Leste for en stund siden at det var mye aktivitet rundt Simon. Det bekymrer meg mer. Syns det er en spiller vi skal beholde. Har tro på at han kan bli fryktelig god, og en vanskelig spiss og møte. En ny makker som passer bedre sammen med han, så kan det bli bra.

 

stc887
stc887Innlegg: 16463
28.12.15 12:43
FKH: og i et regnskap som viser rødt kan noen millioner komme godt med.

Noen som kan forklare hvordan? Ja jeg skjønner at brukes det mer penger enn du får inn blir det røde tall. Men trudde dere hadde litt kontroll i Haugesund.

 

Svartbaken
SvartbakenInnlegg: 5165
28.12.15 13:45
stc887: Noen som kan forklare hvordan? Ja jeg skjønner at brukes det mer penger enn du får inn blir det røde tall. Men trudde dere hadde litt kontroll i Haugesund.

Nå betyr vel ikke nødvendigvis røde tall at man ikke har kontroll. Det er vel for så vidt mer eller mindre budsjetterte underskudd det er snakk om. Vi har vel også positiv egenkapital som dekker dette så det er vel ikke akkurat snakk om noen krise. Tror nok at hovedårsaken er å finne i den nye stadioen, den har jo kostet litt.

Nå har man videre tatt litt grep i forhold til innsparinger på personalkostnader og så vidt jeg har fått med meg ligger vi godt an til å opprettholde sponsorinntektene også neste år (i et veldig tungt marked her vest), noe som jo er bra. Regner vel sånn sett med at man legger opp til et overskudd igjen til neste år. Men det vil jo uansett komme godt med om vi får litt ekstra inntekter ved salg av Søder og Gyt.

Når det gjelder Simon så tolket jeg vel klubben dithen at det ikke er aktuelt å selge han nå, da skal det i så fall komme inn et "kan-ikke-si-nei"-bud. Han har vel kontrakt i 3 år til og alt tyder vel på at han bare vil bli bedre og sånn sett stige i verdi.

Svartbaken
SvartbakenInnlegg: 5165
28.12.15 13:47

For øvrig så kan det se ut som om vi endelig skal klare å få tak i Derrick Mensah, som vi nå vel har jaktet på i 1 år. Han går i hvert fall langt i å bekrefte selv at han nå kommer til å signere for oss. Det er i så fall en spennende signering.

Svartbaken
SvartbakenInnlegg: 5165
28.12.15 14:48

Da bekreftes det i H-avis at Roy Miljeteig er tilbudt kontrakt og at han er klar for oppkjøring fra og med 4. januar. Kontrakten er ikke signert, men i følge spilleren selv blir de nok enige.

En lokal spiller med meget gode offensive kvaliteter (18 mål og 17 målgivende for Vard i fjor), men klarer han Tippeligaen i forhold til løpskapasitet/tempo? Og passer han inn i Dempsey sin 3-5-2? Hvilken rolle skal han evt. bekle der? Han er vel egentlig best i en slags fri rolle bak en spiss og hadde antakelig vært en god erstatter for Sema, sammen med Gyt i 4-4-1-1 slik vi spilte i 2014.

terlars6
terlars6Innlegg: 456
01.01.16 11:41

Hva om vi også mister Simon? Er linket til forskjellige klubber rundt om i Europa... Sies også at han nekter å returnere, veldig bekymringsverdig ...godt nytt år

Heborres
HeborresInnlegg: 10843
01.01.16 16:59
terlars6: Hva om vi også mister Simon? Er linket til forskjellige klubber rundt om i Europa... Sies også at han nekter å returnere, veldig bekymringsverdig ...godt nytt år

Blir nok Agdestein som enslig spiss denne sesongen :-)

Har for øvrig ikke hørt de samme ryktene, så håper at det bare er oppspinn.

God nytt år ja!

(Innlegget ble redigert 01.01.16 16:59)

Heborres
HeborresInnlegg: 10843
02.01.16 19:06

Tronstad kommer på prøvespill. Tror han hadde vært en grei signering dersom han ikke er så altfor dyr i drift.

Svartbaken
SvartbakenInnlegg: 5165
02.01.16 20:35

Tronstad er slike signeringer vi bør gjøre; Han er norsk, ung, har potensial og har stoppet litt opp. Antakelig er han ute etter en restart, ønsker å revansjere seg og vil få karrieren på rett spor igjen. Bør være gode muligheter for både sportslig og økonomisk uttelling for oss :)

terlars6
terlars6Innlegg: 456
04.01.16 08:43

Javel...kun medisinsk test gjenstår før Simon er klar for Gent

Svartbaken
SvartbakenInnlegg: 5165
04.01.16 09:44

Siste mann får skru av lyset....

Neida, men du ryktet jo selv om at han ikke ville returnere og dersom det er tilfelle så er det bedre å bli kvitt han med en gang. Men med 3 år igjen på kontrakten og mange interesserte klubber (etter sigende) så regner jeg med at vi får godt betalt, og pengene må gå til sport, for nå blinker virkelig lysene her altså.

Men Gent? Jeg er jeg positiv til det som etter hvert ser ut som et samarbeid med Belgierne. Kanskje Ekong kan gå inn som en del av betalingen? Bare det ikke allerede er slik at vi har gitt fra oss noen rettigheter, førstekjøpsrett osv. som en del av pakken med lånespillerne, da er vi i så fall bundet på både armer og bein, noe som ikke vil være bra.

Cobi
CobiInnlegg: 58251
04.01.16 09:59

Det er kun to «scenarier», eller hva man skal kalle det, som gjør at jeg synes dette salget gir mening. Enten at Diedhiou har gjort seg så vanskelig at det er like greit å kvitte han først som sist, eller at overgangssummen er så høy at det er direkte dumt å takke nei. Da tenker jeg personlig på en sum på over 10 millioner, må jeg innrømme, med tre år igjen av kontrakten og den sportslige krisen FKH er i nå.

Fra et dårlig fotballag i fjor, er vel ti mann som nå er borte, om Gyt og Diedhiou forsvinner. Deriblant fire mann som var bankers i elleveren (Bjørnbak, Christensen og de to spissene), samt en rekke spillere som var innom elleveren med jevne mellomrom. Jeg kan ikke se at man sitter igjen med en eneste virkelig god spiller akkurat nå, om de to spissene ikke regnes med, iom at jeg regner Haraldseid og Bråtveit primært som talenter og ikke som fryktelig gode p.t.

Afrikanere i hopetall inn borger for voldsomt potensial, om man treffer, men det er også spillere det ofte trengs en god stund før funker.

Dette minner om opphørssalg og styrt avvikling…

lsklars
lsklarsInnlegg: 95386
04.01.16 10:08

Jeg ser for meg et tungt Haugesund dette året, tror dere vil slite i år med alle som forsvinner. 

KingAnderson
KingAndersonInnlegg: 22501
04.01.16 10:28
lsklars: Jeg ser for meg et tungt Haugesund dette året, tror dere vil slite i år med alle som forsvinner.

Det er mye som må gjøres frem til seriestart hvis vi ikke skal være nedrykksfavoritter denne sesongen, ja.

 

Klikk for å gå tilbake til toppen