Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Svein-Erik Edvartsen

NYTT TEMA
Brezjnev
BrezjnevInnlegg: 11121
13.09.17 17:28
Slikkepott: De vil vel først og fremst argumentere for at det er umulig å ha Edvartsen i en stilling som krever at man har tillit til personen. Hvis de har beviser for at Edvartsen har sendt disse epostene, så burde vel Elden kanskje prøve seg på en klassisk "sinnsyk i gjerningsøyeblikket"

Vil vel foreløpig anta at det er linja som vil bli kjørt, og skal ikke skryte på meg noen tung arbeidsrettslig kompetanse her. Sånn umiddelbart vil jeg vel da anta at Elden kontrer med "Hva så om han har tatt en spansk en og fremsnakket seg selv via pseudonym? Mailene i seg selv er uskyldige, de har gått til et fåtall personer internt i systemet. Dette er ikke vesentlig annerledes enn om han ved lunsjbordet hadde fortalt at han fikk skryt av en vilt fremmed da han var på butikken i går."

Det er pinlig, men neppe oppsigelsesgrunn.

Brezjnev
BrezjnevInnlegg: 11121
13.09.17 17:34
Brezjnev: Det er pinlig, men neppe oppsigelsesgrunn.

Så ser jeg at folk med kompetanse på området virker å være uenige. Det blir uansett interessant å følge saken og utfallet av den. Et umiddelbart spørsmål vil være hvor langt et "forbud" mot å opptre anonymt rekker, spesielt siden vi befinner oss på et forum hvor det hører til sjeldenhetene å skrive under eget navn. 

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 27238
13.09.17 17:43

Fishstick: Touché!

Du er for den jevne VGD'er som Ap er for folk over 70. 

Man har alltid stemt på deg så det fortsetter de med uansett hvor labert nivå det er.

Nei da. Du er en bra fyr å ha her inne. Jeg får heller trøste meg med prisene som deles ut i reklamepausen :)

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 8327
13.09.17 17:45
Brezjnev: Vil vel foreløpig anta at det er linja som vil bli kjørt, og skal ikke skryte på meg noen tung arbeidsrettslig kompetanse her. Sånn umiddelbart vil jeg vel da anta at Elden kontrer med "Hva så om han har tatt en spansk en og fremsnakket seg selv via pseudonym? Mailene i seg selv er uskyldige, de har gått til et fåtall personer internt i systemet. Dette er ikke vesentlig annerledes enn om han ved lunsjbordet hadde fortalt at han fikk skryt av en vilt fremmed da han var på butikken i går."

De har ikke bare gått til et fåtall personer, i tillegg til at de har gått til en god del sentrale personer i NFF. Det omhandler ikke bare skryt, men også kritikk av NFF. 

I tillegg hevdes følgende: "Etter det VG erfarer, sitter NFF på enda flere eposter og annet materiale som ligger til grunn for oppsigelsen."

Jeg hadde definitivt ikke sammenlignet det med at noen lyger om at de har fått skryt av en fremmed på butikken.

Brezjnev
BrezjnevInnlegg: 11121
13.09.17 18:09
Slikkepott: De har ikke bare gått til et fåtall personer, i tillegg til at de har gått til en god del sentrale personer i NFF. Det omhandler ikke bare skryt, men også kritikk av NFF.
I tillegg hevdes følgende: "Etter det VG erfarer, sitter NFF på enda flere eposter og annet materiale som ligger til grunn for oppsigelsen."
Jeg hadde definitivt ikke sammenlignet det med at noen lyger om at de har fått skryt av en fremmed på butikken.

Epostene det foreløpig er snakk om (jeg velger å forholde meg til det som er kjent, fremfor å spekulere i hva NFF sitter eller ikke sitter på) har hatt 1, 5, 6 og 15 mottakere, uten at jeg har full oversikt over hvem som er ansatt i NFF så synes samtlige å være NFF-folk. De er altså "interne", og med mulig unntak for den med 15 mottakere er de sendt til et fåtall. 

Det er mulig Edvartsen har et problem fordi han sendte dem under pseudonym, men hvis innholdet i dem er problematiske for NFF har de selv et seriøst organisatorisk problem. Hvis de ikke tåler den faktiske kritikken som fremkommer der er takhøyden langt under det som bør kunne forventes. At de nå tilsynelatende sitter og forer pressen med materiale fra en personalsak gjør ikke saken akkurat noe bedre for dem.

Edvartsen har åpenbart sine mindre tiltalende sider, men NFF er virkelig ikke mye bedre. Den eneste som kommer ut av hele affæren med æren i behold er vel faktisk Terje Hauge, som så vidt jeg husker opptrådte forbilledlig da det var han som var skyteskive.

(Innlegget ble redigert 13.09.17 18:16)

quentez
quentezInnlegg: 21217
13.09.17 18:53

NFF skal sende en superkonfidensiell mail om én person og greier ikke å unngå at vedkommende havner i adressefeltet.

Can't make this shit up.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 27238
13.09.17 18:56

Her snakker vi borrelåssko

Aprilsnarr
AprilsnarrInnlegg: 5238
13.09.17 18:58

Makan til klaging. Her etterlyser man mer åpenhet i idretten. Bjerkestvedt vet dette, og er derfor helt åpen, og inkluderer Edvartsen selv i eposten. Da er dette og galt. Makan..

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 8327
13.09.17 18:59
Brezjnev: Epostene det foreløpig er snakk om (jeg velger å forholde meg til det som er kjent, fremfor å spekulere i hva NFF sitter eller ikke sitter på) har hatt 1, 5, 6 og 15 mottakere, uten at jeg har full oversikt over hvem som er ansatt i NFF så synes samtlige å være NFF-folk. De er altså "interne", og med mulig unntak for den med 15 mottakere er de sendt til et fåtall.  Det er mulig Edvartsen har et problem fordi han sendte dem under pseudonym, men hvis innholdet i dem er problematiske for NFF har de selv et seriøst organisatorisk problem. Hvis de ikke tåler den faktiske kritikken som fremkommer der er takhøyden langt under det som bør kunne forventes. At de nå tilsynelatende sitter og forer pressen med materiale fra en personalsak gjør ikke saken akkurat noe bedre for dem.

5 og 6 personer er heller ikke et fåtall. Det er ikke akkurat snakk om et møtereferat. Når man sender til så mange så er det fordi man ønsker oppmerksomhet.

Problemet er jo kombinasjonen. At han under en rekke falske navn fremhever seg selv som dommer, samtidig som han indirekte kritiserer andre dommere for ikke å gjøre jobben sin rett, samt kritiserer Terje Hauge og spør om han er fredet i jobben sin..

Det som står i epostene kunne vel så gjerne vært et standard VGD innlegg, altså søppel, det er ingenting av dette som er i nærheten av å fremstå som seriøs kritikk av NFF. Jeg tviler på at noen har fått epostene og tenkt fy faen, dette var jammen meg grovt, dette kan vi ikke akseptere.

Noe som til gjengjeld er interessant er det faktum at noen har stusset over epostene og koblet de til nettopp Edvartsen. Noe som isåfall indikerer særtrekk ved oppførselen hans som har ført til at noen har trukket paralleller og undersøkt dette videre.

Hvis det viser seg at Edvartsen har skrevet disse epostene, så kan jeg ikke helt forstå hvordan noen kan forsvare det. Det er isåfall mer sannsynlig at han ender opp i pensum på psykologistudiet enn at han får dømme en kamp igjen i Tippeligaen

masterpool
masterpoolInnlegg: 14629
13.09.17 19:12

Må jo nesten lure litt på hva folk som SEE kan være truandes til å gjøre. På den ene siden har han ei søt dame, med ei lita datter og virker som en liten Ok familie. Så sitter samme mannen og er så kåt på seg selv, at han like gjerne lager sin egen skryt.

Tenk hver sommer, mandag etter hver serierunde omtrent, har SEE kastet seg over VG for å lese om sin egen innsats og terningkast.

Sulfat
SulfatInnlegg: 9772
Link-86
Link-86Innlegg: 9257
13.09.17 19:38

Herregud for en suppe. 

Aprilsnarr
AprilsnarrInnlegg: 5238
13.09.17 19:59
Sulfat: Hockeyforbundet har også fått en masse e-poster. https://www.nrk.no/sport/ishockeyforbundet-hjelper-nff-i-edvartsen-saken-1.13687975

Mer og mer komisk

aIseboy
aIseboyInnlegg: 4398
13.09.17 21:04
Slikkepott: Noe som til gjengjeld er interessant er det faktum at noen har stusset over epostene og koblet de til nettopp Edvartsen. Noe som isåfall indikerer særtrekk ved oppførselen hans som har ført til at noen har trukket paralleller og undersøkt dette videre.

Uten å kjenne detaljene, men to ting.

Navnene på disse avsenderne (3 ulike minst) må det vel være mulig å sjekke opp - ringe dem og spørre om de vedkjenner seg dem? (Så fremt de ikke gjør som de som ikke tørr å skrive under ekte navn i avisene, og viser sedvanlig dårlig fantasi med "Ole Hansen", "Per Olsen" etc) 

La også merke til at i den ene mailen gjorde avsender et stort poeng i hvor mye arbeid han hadde lagt ned i å finne riktige mailadresser...Hvorfor det egentlig? 

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 8327
13.09.17 21:18
aIseboy: Navnene på disse avsenderne (3 ulike minst) må det vel være mulig å sjekke opp - ringe dem og spørre om de vedkjenner seg dem? (Så fremt de ikke gjør som de som ikke tørr å skrive under ekte navn i avisene, og viser sedvanlig dårlig fantasi med "Ole Hansen", "Per Olsen" etc)  La også merke til at i den ene mailen gjorde avsender et stort poeng i hvor mye arbeid han hadde lagt ned i å finne riktige mailadresser...Hvorfor det egentlig?

"– Innholdet i e-postene viste at man hadde kjennskap til ting internt som ikke alle visste om. Dessuten gikk det ikke an å finne frem til hvilken person som hadde sendt e-posten. Den var sendt fra et fullt navn, men da vi søkte opp vedkommende visste vi ikke hvem det var, sier generalsekretær i Norges Ishockeyforbund, Ottar Eide."

Så spørs det jo hvor kreativ man har vært, har man valgt et fiktivt navn eller har man faktisk valgt seg ut en passende person som man kan søke opp på bla sosiale medier. Det er jo ikke bare til å ringe opp folk heller. 

Som jeg skrev, det er jo en grunn til at man knytter dette opp mot Edvartsen. Når to uavhengige forbund reagerer på oppførselen...

kanskje det er et forsøk på å gjøre et poeng av at han faktisk måtte lete, at han ikke bare hadde adressene liggende, sistnevnte ville jo selvsagt indikere at avsender jobber i NFF. 

 

aIseboy
aIseboyInnlegg: 4398
13.09.17 21:59
Slikkepott: kanskje det er et forsøk på å gjøre et poeng av at han faktisk måtte lete, at han ikke bare hadde adressene liggende, sistnevnte ville jo selvsagt indikere at avsender jobber i NFF.

Nettopp min tanke også.. 

Ellers selvsagt påfallende at disse "personene" var umulige å søke opp. Det var ikke akkurat trusler man kunne bli straffeforfulgt for som menig supporter, så definitivt lite grunn til å lage en fiktig avsender OM det var tilfeldige supportere. 

(Innlegget ble redigert 13.09.17 22:01)

GLarsen
GLarsenInnlegg: 4172
13.09.17 21:59

Det jeg ikke skjønner er at SEE ønsker denne saken kjørt i retten. Det er godt mulig Elden har rett og at dette ikke er god nok grunn til å gi mannen foten men ønsker han virkelig å få dette dratt frem i absolutt full offentlighet ?

 

Mannen vil jo bli nærmest umulig å ansette selv om han vinner og et evt beløp han får ut av dette vil jo ikke bli astronomisk, dette er jo ikke USA, så hvorfor tok kan ikke i mot tilbudet fra NFF for lenge siden og holdt seg unna media. De fleste hadde strengt tatt sluttet å bry seg om dette nå og SEE kunne bare ha ha fortalt neste arbeidsgiver noe i retning av "det var mye som ikke kom frem i media, det var derfor de betalte meg for å slutte for de vill ikke ha ting ut i offentlighet"

jeg fatter ikke at han ikke tok penga og forsvant

 

GLarsen
GLarsenInnlegg: 4172
13.09.17 22:08
masterpool: Hadde vært interessant å se hvilket mandat NFF har til å kunne granske IP-adresser. SEE må nesten ha sendt fra sin egen arbeids PC, hvis dette skal ha noe relevans.

IP adresser er vanskelig å spore til en konkret person dersom man ikke får tilgang til dette gjennom tilbyderen men det finnes utrolig mye info å hente fra en e-post dersom man vet hva man skal se etter og avsender ikke er spes datakyndig og gjør litt innsats for å skjule seg

Sender du meg en rekke e-poster fra forskjellige kontoer over tid og et par fra egen konto i løpet av samme tidsrom skal jeg klare å sannsynliggjøre at flere av dem kommer fra deg 

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 1489
13.09.17 22:51

Det her er game over for NFF.. Helt utrolig.

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 8327
13.09.17 22:52

Skittent spill, noen som har sittet lenge inne med informasjon her. I beste fall kan vi håpe på at det har vært en anbefaling til Edvartsen om å akseptere en pakkeløsning før dette sklir ut av kontroll...

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 1489
13.09.17 22:53

«Vi jobber helt bevisst med at han skal være den som sier nei til vårt tilbud, det styrker vår sak. Også i media. Men den ene uken kan fort bli snudd mot oss, ved at vi oppfattes som firkantet som ikke kan la ham dømme så fort det praktisk er mulig. Det får vi jobbe med. Vi vil få betydelig drahjelp av dommerforeningen som vil vende seg mot ham» skrev generalsekretæren i NFF.

Det ser jo ut som ett planlagt spill fra NFF og Dommerforeningen på forhånd, kan ikke tenke meg annet enn at dette vil NFF tape så det synger i retten. Fullstendig katastrofe.

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 8327
13.09.17 22:56
AxelRudi: Det ser jo ut som ett planlagt spill fra NFF og Dommerforeningen på forhånd, kan ikke tenke meg annet enn at dette vil NFF tape så det synger i retten. Fullstendig katastrofe.

Bortsett fra at det er forferdelig flaut at de har klart å sende det der til Edvartsen, så ser jeg ikke helt hvordan det skal påvirke sakens utfall ?

MadBum
MadBumInnlegg: 7673
13.09.17 22:57
AxelRudi: Det her er game over for NFF.. Helt utrolig.

Det er helt utrolig ja.

At denne organisasjonen ikke klarer å gjøre EN ENESTE TING rett.

Fra Drillo sin avskjed.

Til Høgmo som får sitte alt for lenge, til Semb som sitter på livstidskontrakt, Ada sitt oppgjør mot pampeveldet. Trukket 3 poeng mot Kosovo pga adm feil. Og dette som kommer frem i dag.

For et komplett udugelig system NFF har vist seg å være, på alle plan.

 

Nødutgang
NødutgangInnlegg: 16732
13.09.17 23:02

 Denne saken er jo mer underholdende og uforutsigbar enn Tippeligaen.

Aprilsnarr
AprilsnarrInnlegg: 5238
13.09.17 23:02

NFF er håpløst. Legg ned hele greia, og start på nytt igjen fra bunn av.

dragons100
dragons100Innlegg: 27360
13.09.17 23:10

"
Saken er krevende i media. Vi jobber helt bevisst med at han skal være den som sier nei til vårt tilbud, det styrker vår sak. Også i media. Men den ene uka kan fort bli snudd mot oss, ved at vi oppfattes som firkantet som ikke kan la ham dømme så fort det praktisk er mulig."

Jeg tolker ikke dette som at NFF har gitt SEE et tilbud som de vet han sier nei til, men at NFF vil være tydelig på at de har vært på tilbudsiden til SEE, og det er han selv som har takket nei. 

Altså: Det handler ikke om at NFF vet at tilbudet er for dårlig, men at de vil ha fram at det er SEE som har takket nei. 

Og ja, mye surr. Dog, synes ikke e-posten i utgangspunktet var så gal, kun den nevnte formuleringen. 

Windsor
WindsorInnlegg: 6634
13.09.17 23:10
Aprilsnarr: NFF er håpløs

Og det er av grunnene til at jeg ønsker å beholde penger og ressurser i klubbene og kretsene fremfor at absolutt alt skal styres sentralt.

NFF burde vært en slank organisasjon med kun de mest essensielle oppgavene.

Windsor
WindsorInnlegg: 6634
13.09.17 23:11
dragons100: Og ja, mye surr. Dog, synes ikke e-posten i utgangspunktet var så gal, kun den nevnte formuleringen.

Mottaker var vel også litt gal...

Sulfat
SulfatInnlegg: 9772
13.09.17 23:17
AxelRudi: Det her er game over for NFF.. Helt utrolig.

Ser ikke det store problemet her? (Bortsett fra at det er ufattelig klønete å sende den til Edvartsen.)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg