Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Det finnes ingen snarvei for landslaget..

NYTT TEMA
russell_martin
russell_martinInnlegg: 17740
05.09.16 09:45

Mange av oss husker tidlig 90-tall da norsk fotball slet veldig. I 2016 sliter vi kanskje mer. Resultatene fra europacupen og landslaget speiler hverandre. Det er rett og slett elendig.

Problemet er ikke nødvendigvis Høgmo og pampene i NFF. Problemet er at vi ikke har nok gode spillere. Tenk deg hvilken ressurser Drillo kunne velge i. 4-5 midtstoppere av god standard, 2-3 gode keepere. En haug med midtbanespillere og spisser som kunne gjøre mål. Hvor godt vi var rustet på midtbanen illustreres best ved at spillere som Ørjan Berg og Bent Skammelsrud knapt var i diskusjonen. 

Drillo hadde mannskapet, men også organisering og kampplaner på programmet. 

Hva har Høgmo å velge i ? Tasser med fin bil, rolex på armen og millioner på konto, men ingen stjerner. Høgmo har rett og slett ikke råmateriale.

VM i 2018 kan vi bare glemme. Bruk heller kvalikken til å bygge et lag, der man kutter ut bakgårdsklubbmateriale og heller satser på unge spillere rundt 20 år pluss- minus.

 

 

Windsor
WindsorInnlegg: 6626
05.09.16 10:18

A-landslaget er ingen utviklingsarena. Derfor skal selvagt de beste spille selv om vi neppe kommer til VM. I det minste vil det gi oss litt bedre seeding ved neste kvalik.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 34308
05.09.16 10:38
russell_martin: Problemet er ikke nødvendigvis Høgmo og pampene i NFF. Problemet er at vi ikke har nok gode spillere. Tenk deg hvilken ressurser Drillo kunne velge i. 4-5 midtstoppere av god standard, 2-3 gode keepere. En haug med midtbanespillere og spisser som kunne gjøre mål. Hvor godt vi var rustet på midtbanen illustreres best ved at spillere som Ørjan Berg og Bent Skammelsrud knapt var i diskusjonen. Drillo hadde mannskapet, men også organisering og kampplaner på programmet. Hva har Høgmo å velge i ? Tasser med fin bil, rolex på armen og millioner på konto, men ingen stjerner. Høgmo har rett og slett ikke råmateriale. VM i 2018 kan vi bare glemme. Bruk heller kvalikken til å bygge et lag, der man kutter ut bakgårdsklubbmateriale og heller satser på unge spillere rundt 20 år pluss- minus.

På papiret har ikke Norge et svakere lag enn iallfall 4-5 av lagene som deltok i EM. Det burde derfor også vært fullt mulig for oss å kvalifisere oss til mesterskap. Dog er VM såklart mye vanskeligere siden det er kun snakk om 13 europeiske lag.

Rexwiller
RexwillerInnlegg: 8785
05.09.16 10:48
russell_martin: nødvendigvis Høgmo og pampene i NFF. Problemet er at vi ikke har nok gode spillere. Tenk deg hvilken ressurser Drillo kunne velge i. 4-5 midtstoppere av god standard, 2-3 gode keepere. En haug med midtbanespillere og spisser som kunne gjøre mål. Hvor godt vi var rustet på midtbanen illustreres best ved at spillere som Ørjan Berg og Bent Skammelsrud knapt var i diskusjonen.

Drillo hadde en del bra spillere ja, men likevel synes mange å overvurdere spillermaterialet han hadde. 1994-årgangen bestod jo av spillere i, ikke altfor store klubber, som Duisburg, Young Boys, Swindon, Oldham osv. I serie-A som var den beste og mest stjernespekkede ligaen i verden hadde vi ikke en eneste spiller.

(Innlegget ble redigert 05.09.16 10:50)

Kiedis
KiedisInnlegg: 9129
05.09.16 11:23

Man kan gjerne snakke ned dagens spillere, men man har da nå en ganske grei mengde spillere som spiller fast i brukbare ligaer i en tid der kartleggingsarbeidet og speidingen som gjøres før man kjøper en spiller stort sett er ganske grundig.

På 90-tallet var norske spillere populære i England siden man kunne regne med at de kom edru på trening og tok fotballen noenlunde profesjonelle.

Nå for tiden er slikt en forutsetning, og allikevel har vi flere spillere som gjør det greit utenlands og som får klubber til å bla opp en hel del penger for å sikre seg tjenestene deres.

Synes det er rimelig klart at det er et ganske greit forbedringspotensiale med tanke på å få mer ut av denne troppen.

oddbjoro
oddbjoroInnlegg: 4512
05.09.16 11:43
russell_martin: Tenk deg hvilken ressurser Drillo kunne velge i

I Drillo sin første kamp, stilte vi med Thorstvedt i PL, Bratseth i Bundesliga og Tore Pedersen i Allsvenskan.
Resten var i norske klubber. Bjørnebye i Kongsvinger, Halle i LSK, Pedersen i Tromsø, Totto Dahlum i Start osv

Vil ikke påstå at disse var vesentlig bedre da, enn f.eks Svensson, Selnæs, King osv.  Mer sammensetningen som blir feil nå, kontra da.

Dewaz
DewazInnlegg: 22977
05.09.16 11:55
oddbjoro: Mer sammensetningen som blir feil nå, kontra da.

Det er dette folk ikke forstår. På papiret har vi spillere i ganske gode klubber og ligaer, selv om det ikke er noen stjerner. Jeg vil si vi på papiret lykkes bedre enn Island med utenlandsproffene våre, men de har en bedre lagsammensetting - og ikke minst trener.

Høgmo får ikke ut det beste av Norge. Det største problemet er vinglingen og naiviteten (hyppige bytter av formasjon, fysikk vs teknikk etc), det andre er disponeringen og klippekortene. Han ser ikke nytten i formspillere, og stiller heller med typer som Hovland og Johansen som ikke har spilt fotball på mange måneder, og heller ikke prestert på landslaget. Han er kjørt fast i gamle tanker og drømmer som ikke kan bli realitet.

Spillerne tror ikke på Høgmo. Det er ganske lett å se.

StueRehn
StueRehnInnlegg: 6436
05.09.16 12:07
russell_martin: Bruk heller kvalikken til å bygge et lag,

HÆ!! Dette er det klubbene som skal stå for. Landslagssjefen skal plukk fra øverste hylle, han skal ikke montere hyllene. Få på plass en liga med 14 lag så er vi på vei.

"Vi må gi landslaget tid!" Bull shit...vi kan godt gi klubber litt tid. Men A-landslaget er ikke en utviklingsarena, landslaget er norsk fotballs temperaturmåler...og frysepunktet er jævlig nære nå.

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 51171
05.09.16 12:45
StueRehn: Få på plass en liga med 14 lag så er vi på vei.

Bare lurer, hva har det egentlig med saken å gjøre? Det var én av de som startet i går som spiller i TL, og det var pga en skade. Og så var det vel 2 på benken. Så 3 spillere fra TL, av 23 mann, da ser jeg ikke helt hvilken betydning det skulle ha om det er 14 eller 16 lag i TL.

Hepp1971
Hepp1971Innlegg: 2326
05.09.16 13:34

Fjern dørmattene fra våre topparenaer, nå!

KaffeOrginal
KaffeOrginalInnlegg: 52338
05.09.16 15:29
Dewaz: Spillerne tror ikke på Høgmo. Det er ganske lett å se.

Ingen andre heller

KaffeOrginal
KaffeOrginalInnlegg: 52338
05.09.16 15:29
Hepp1971: Fjern dørmattene fra våre topparenaer, nå!

Nei til SNØ i Norge !

StueRehn
StueRehnInnlegg: 6436
05.09.16 15:40
KingKongHalvor: Bare lurer, hva har det egentlig med saken å gjøre?

Riktig talent på riktig plass gjør at spillere blir solgt til bedre ligaer enn Danmark,Skotland og Sverige m.fl...Og det gjør at vi raskere får opp den kvaliteten på landslaget som vi ønsker. Vi hadde den beste perioden i norsk fotball når ligaen besto av 14 lag....Tippeligaen har de siste 4-5 årene vært ellendig...E*L*L*E*N*D*IG...Vi har rett og slett ikke nok talenter til å fylle opp 16 lag med den ønskelig kvalitet.

Windsor
WindsorInnlegg: 6626
05.09.16 15:50
StueRehn: Vi hadde den beste perioden i norsk fotball når ligaen besto av 14 lag...

Vi hadde også den beste perioden i norsk fotball før homofile fikk lov til å gifte seg.

Jeg merker meg også at nedgangen i norsk fotball for alvor startet da VG lanserte nye VGD. 

Vi ser også at det har gått nedover når SV og FRP har vært i regjering. 

Løsningen er altså: 14 lag i serien, nei til homofile, få tilbake gamle VGD og hiv ut FRP fra regjeringa!

StueRehn
StueRehnInnlegg: 6436
05.09.16 16:16
Windsor: Vi hadde også den beste perioden i norsk fotball før homofile fikk lov til å gifte seg.

Feil....igjen.

 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg