Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Strømsgodset - Sesongen 2017

NYTT TEMA
Dimmi
DimmiInnlegg: 8796
23.11.16 11:16

Oppsummering sesongen 2016  :

 

Annus horribilis.

For mange spillersalg før sesongstart, for få/for dårlige erstattere, sykdom i trenerapparatet, intern uro og uprofesjonalitet i spillergruppa, og en stadig flørting med defensiv ”drittfotball” gjennom sesongen med dertil hørende katastrofale resultater. I tillegg kommer et klart brudd med tidligere overgangspolitikk når vi legger 5 millioner på bordet for en 25-årig Tippeligaspiller i sommervinduet.

Resultatet ble en 7.plass i en sesong med tidenes høyeste budsjett, med tap i cupens semifinale hjemme mot Obos-laget Kongsvinger som den desiderte prikken over i’en.

BP trekker seg som hovedtrener i oktober og erstattes av Tor Ole Skullerud.

 

Spillere under kontrakt i 2017 er pr.dags dato som følger, med kontraktsutløp i parentes (desember, hvis intet annet er angitt):

 

Espen Bugge Pettersen (2018)

 

Mounir Hamoud (2017)

Jonathan Parr (jun 2019)

Kim André Madsen (2017)

Jakob Glesnes (jun 2020)

Henrik Bredeli (2018)

Lars Vilsvik (2017)

Sondre Solholm Johansen (2017)

Marius Høibråten (2018)

 

Fransisco Junior (2017)

Mohammed Abu (2017)

Knut Ahlander (2017)

Mathias Gjerstrøm (2018)

 

Tokmac Nguen (jun 2019)

Basit Agouda (2017)

Marcus Pedersen (2019)

Marco Tagbajumi (2017)

Eirik Ulland Andersen (2019)

Kristoffer Tokstad (jun 2020)

Tommy Høiland (2018)

 

 

Hva nå, Skullerud?

Carrera32
Carrera32Innlegg: 257
25.11.16 21:42

Fin oversikt som synliggjør utfordringene. Vi trenger åpenbart å styrke midtbanen. Helst med to duellsterke boks-til-boks spillere som evner å slå presise pasninger i retning motstanderens mål. Men om slike kunderegg er mulig å oppdrive innenfor Godsets rammer er mer usikkert. Dernest er det svært viktig med en ny keeper som fra tid til annen kan varte opp med kampvinnende redninger og er god på igangsetting av spill. Jeg ønsker meg også en ny midtstopper med fart som kan utfylle Glesnes. Og så håper jeg ungutta slipper til mye mer i 2017. Skal man drive talentutvikling og tiltrekke seg talenter må de få slippe til. Det kan også skjerpe laget at ingen har klippekort. 

Blån
BlånInnlegg: 4000
25.11.16 22:15

Har trua på Toro.

Håper flest mulig av de nye er på plass når laget samles igjen, viktig med nok tid sammen i oppkjøringen.

Dimmi
DimmiInnlegg: 8796
25.11.16 23:02
Carrera32: innenfor Godsets rammer

..som det kanskje er rimelig grunn å anta blir redusert, både i størrelse og tiltrekningskraft sammenlignet med fjoråret, hvor vi kunne lokke både potensielle nysigneringer og sponsorer med mulighetene for e-cup?

Og like spennende som hvem som evt. kommer inn, hvor mange av de 6 spillerne på utgående kontrakt i 2017 som er i eller rett rundt 11'ern vil/får vi forlenget med?

Abu & Junior har vel gjort det klart begge to at de ønsker seg ut, men ønsker Vilsvik å forlenge, f.eks? Og hva med Madsen? Er han verdt å satse på som førstevalg fremover, gitt alle skadeprobleme?

I det hele tatt sjeldent mange "brikker" som nærmest tvinges i spill i dette overgangsvinduet for Jostein & co.

Og det i et vindu hvor klubben kanskje sitter med de dårligste kortene på hånda på fem år.

Det blir iallefall ikke kjedelig denne vinteren!

 

stc887
stc887Innlegg: 13528
25.11.16 23:28
Dimmi: Og hva med Madsen? Er han verdt å satse på som førstevalg fremover, gitt alle skadeprobleme?

Tja høstsesongen viser at det er for tidlig og avskilte han mener jeg. Fra 14 serierunde var han på banen i samtlige kamper i TL, NM og EL minus 2 kamper hvorav 1 var pga gule kort.

Høibråten er jeg ikke trygg på. Så spørs det da om vi har råd til 4 habile stoppere slik det var når vi hadde Madsen, Horn, Valsvik og Høibråten. Hadde vært gull for troppen om vi fant en Storbæk2.0 som kunne spille like godt i samtlige posisjoner i forsvaret.

Alternativt en sentral mindtbane rugg som har spist dobble posjoner med kjøttkaker hjemme oss hu mor som kan dras ned på stopperplass ved behov.

 

stc887
stc887Innlegg: 13528
25.11.16 23:32
Dimmi: ..som det kanskje er rimelig grunn å anta blir redusert, både i størrelse og tiltrekningskraft sammenlignet med fjoråret, hvor vi kunne lokke både potensielle nysigneringer og sponsorer med mulighetene for e-cup?

Veit ikke hvor mye fra sponsorer som er prestasjonsbasert (om det er noe at all). Men vi skal vel gå i null om jeg har forstått rett om vi ender på 6.plass i serien og kommer til 4.runde i cupen?

Så blir det jo noen kroner for Noah Holm etter alle solemerker. Kan fort bli samme med Basit så kan fort bli at budsjettet er samme neste år uten med et spillersalg eller to.

Dimmi
DimmiInnlegg: 8796
25.11.16 23:53
stc887: Veit ikke hvor mye fra sponsorer som er prestasjonsbasert (om det er noe at all).

Årets inntekter er nok ingen grunn til å bekymre seg over. Ei heller de avtalene som løper videre også.

Jeg tenkte nå mer på at man neppe kan budsjettere med like mye "salg" fra markedsavdelingen neste år, når vi for første gang på fem år står uten den profileringen som e-cup tross alt tilbyr nye sponsorer og samarbeidspartnere i den kommende sesongen.

Men, vi får se.

Kanskje Skullerud bidrar til ny optimisme i sponsormarkedet?

 

Carrera32
Carrera32Innlegg: 257
26.11.16 14:18

Jeg tror ikke e-cup eller medalje er det viktigste for sponsorene. Det er holdninger på og utenfor banen, en ryddig og godt drevet klubb -  og et positivt omdømme, som gjør at man ønsker å assosieres med klubben. F eks førte all negativiteten rundt David Nielsen til opprør i sponsor-lauget og de var i langt større grad enn resultatene, årsaken til at Nielsen måtte gå.

(Innlegget ble redigert 26.11.16 14:20)

Catepillar
CatepillarInnlegg: 669
26.11.16 14:33
Carrera32: Det er holdninger på og utenfor banen, en ryddig og godt drevet klubb -  og et positivt omdømme, som gjør at man ønsker å assosieres med klubben.

Det har totalt nix&nada å bety for generalsponsoren i allefall.

Mulig det betyr noe for bronseklubben.

(Innlegget ble redigert 26.11.16 14:33)

Carrera32
Carrera32Innlegg: 257
26.11.16 20:49

Der tar du helt feil Catepillar. Det er nettopp omdømmet og positiviteten rundt Strømsgodset som var hovedårsaken til at DnB inngikk hovedsponsoravtale med klubben. Det har jeg både fra Espeseth, andre sponsorer og folk i ledelsen i lokalavdelingen til DnB.

Catepillar
CatepillarInnlegg: 669
26.11.16 21:27
Carrera32: Der tar du helt feil Catepillar. Det er nettopp omdømmet og positiviteten rundt Strømsgodset som var hovedårsaken til at DnB inngikk hovedsponsoravtale med klubben. Det har jeg både fra Espeseth, andre sponsorer og folk i ledelsen i lokalavdelingen til DnB.

Det er nok du som har blitt grundig lurt av uttalelsene... Noen få mnd etter signingen var generalsponsoratet med Enga i boks. Enga står for det stikk motsatte av Godset. Verden vil bedras, så du er ikke alene...Det får være din trøst i kveld! :)

 

 

stc887
stc887Innlegg: 13528
26.11.16 22:00
Catepillar: Det er nok du som har blitt grundig lurt av uttalelsene... Noen få mnd etter signingen var generalsponsoratet med Enga i boks. Enga står for det stikk motsatte av Godset. Verden vil bedras, så du er ikke alene...Det får være din trøst i kveld! :)

Mhm blåtimen, gatelaget, redd barna og Lage Sofienlund ansatt for samfunnsansvar eller noe i den duren på plass etter DNB avtalen. SIF forsøkte jo først å selge seg inn som toppklubb/prestasjonskultur osv men det var uintresant for DNB.

Og uten å dra inn VIF i klubbtråden (igjen) Vålerenga mot rasisme, 10 000 forskjellige nasjonaliteter i klubben på diverse lag, gatelag osv.

Så skal du få lov å mene det du vil. Men spørs omdu ikke bedrar deg sjøl.

Catepillar
CatepillarInnlegg: 669
26.11.16 23:49

Stc:Så skal du få lov å mene det du vil. Men spørs omdu ikke bedrar deg sjøl.

Du hadde sikkert innsyn/kjennskap til sponsoravtaler +3 år tilbake i tid da julenissen kom på besøk. Sponsornorge 2016 er paybacktime. Gaveutdelingene er over fra nasjonale sponsorer-de forlanger noe tilbake. Jeg tror (om det i det hele tatt skjer) det er lenge til nasjonale nisser er tilbake. Jeg kjenner godt til elementene i slike avtaler og det er prestasjoner i markedet som belønnes. Altså flere kunder fra sponsorobjektet inn til sponsoren. 

Du påpeker at jeg trekker inn enga: ja, vår gen sponsor har store avtaler med godset, enga, Lillestrøm, litt hokki på sørvestlandet, bittelitt i 08 og Larvik håndball.

(Innlegget ble redigert 26.11.16 23:53)

Carrera32
Carrera32Innlegg: 257
27.11.16 09:42

Sponsordiskusjonen leder ingensteds, så den lar jeg ligge, bortsett fra en kommentar om det med DnB Vålerenga. Det var vel ikke mer komplisert enn at klubben i konsernsjefens hjerte var i ferd med å gå konkurs. Og Vipps, så gikk det noen millioner fra Bjørvika til Valle. Uten å kjenne LSK-avtalen er det vel grunn til å tro at den er basert på noenlunde samme filosofi. Dvs. en måte for DnB å vise samfunnsansvar på ved å gå inn å redde en skakkjørt eliteserieklubb med stort nedslagsfelt, både hva fans og bankkunder angår. 

Snakket for øvrig med en tidligere Godset-spiller her om dagen og spurte om dette med vinterpausen. Dvs. om det er strenge krav til egentrening i de to månedene de har fri fra jobb. Svaret var: "egentlig ikke". Det var men en oppfordring til å holde seg i form enn systematisk trening. Hvilket jeg finner nesten utrolig. Fra et bedriftsøkonomisk synspunkt er spillerne klubbens viktigste eiendeler og at de ikke følges opp kontinuerlig er dårlig ledelse i mine øyne. Selvfølgelig er det behov for pause etter en (i internasjonal sammenheng ikke spesielt lang) sesong, hvor Godset viste klar mangel på intensitet og utholdenhet. Jeg forstår derfor ikke at man ikke benytter pausen til å bygge opp spillernes fysikk og utholdenhet i god tid til seriestart. Noe som også kan være skadeforebyggende. For å sammenlikne med andre idretter venter jo ikke Northug og Lund Svindahl til september med å starte sesong-oppkjøringen.  

Dimmi
DimmiInnlegg: 8796
27.11.16 18:19

Apropos anaerob trening.

Nå er det tre uker siden Jostein sa det skulle "komme en avklaring i løpet av denne uken" om Nana & Martin.

For Nana sitt vedkommende kan det være forståelig dersom man er i forhandlinger om kjøp/videre leie og det står på parter utenfor Godset e.l.

Men, Martin... Hvor lang tid skal han egentlig få til å sitte på gjerdet her?

 

RAH
RAHInnlegg: 2734
27.11.16 18:47

Nana håper jeg på. Med rett spillere rundt seg, er det en bra signeringen på permanent basis. Ovenstad synes jeg er umulig å spå. Drar han til en annen klubb, kanskje han får en ny giv og blir knallgod?  Ville være litt surt.. 

Dimmi
DimmiInnlegg: 8796
27.11.16 19:17

Klart det blir surt hvis unge og talentfulle spillere som ikke får ut talentet sitt hos oss lykkes andre steder. Men, jeg ser rett og slett ingen utvikling hos Martin over flere år nå. 

Synes spilleren Ovenstad formelig skriker etter et miljøskifte og blanke ark.

stc887
stc887Innlegg: 13528
27.11.16 19:37
RAH: Drar han til en annen klubb, kanskje han får en ny giv og blir knallgod? Ville være litt surt..

Surt ja, men samtidig så sitter vi med svarteper om vi forlenger og utviklingen hans er status quo som har vært de siste åra. Trur både Godset og Ovenstad er mest tjent med at det blir et miljøskifte.

Spillere som har vært i SIF i den alderen Ovenstad har vært som f.eks Fossum, Tokki, Wikheim, keita, Stefan, Marcus +++ hadde utvikling/forsvarte plass i XI. Trolig kommer det minst 1-2 nye sentrale midtbanespillere inn (avhengig av spillere ut) så har du yngre spillere som Gjerstrøm og Ahlander som risikerer å havne lengre bak i køen eller evt forsvinne.

Stygt redd for Ovenstad ender opp som "80 generasjonen" til Sogndal. Masse talent som aldri virkelig tok steget.

RAH
RAHInnlegg: 2734
28.11.16 11:57

Sjelden en 2.divisjonsspiller skrytes til de grader opp i skyene som Bruno Leite:

http://www.nettavisen.no/sport/bruno-leite-har-tilbud-fra-flere-eliteserie-klubber/3423285797.html

Ser det påståes at hele TL med unntak av Rosenborg har vist interesse. Godset har ikke blitt nevnt spesifikt. Både Viking, Enga og Odd har vært ute etter ham. Nå ser det ut som det blir Haugesund sammen med en annen spiller fra Skeid. 

Har ikke vi hatt et samarbeid med Skeid om spillere? Hvorfor har ikke vi virket mer interessert i Leite enn det virker som? Ikke god nok, tross all hyllingen fra Skeid-kanten?

Dimmi
DimmiInnlegg: 8796
28.11.16 12:17
RAH: Ikke god nok, tross all hyllingen fra Skeid-kanten?

Tja. Han er jo god. Men, fyller 22 år nå i vinter og er neppe en som går rett inn på noen Tippeligalag ennå.

Minner mye om Basse i spillestilen, synes jeg.

Og han tenker jeg også hadde dominert kraftig for Skeid i 2.div.

 

Colonel_Kurtz
Colonel_KurtzInnlegg: 3108
28.11.16 12:30
Dimmi: neppe en som går rett inn på noen Tippeligalag ennå.

Der er i hvert fall Nordlie uenig med deg.

Dimmi
DimmiInnlegg: 8796
28.11.16 12:42
Colonel_Kurtz: Der er i hvert fall Nordlie uenig med deg.

Det må'n gjerne værra.

Synes du Bruno er god nok for oss da, Kurtz?

 

 

Colonel_Kurtz
Colonel_KurtzInnlegg: 3108
28.11.16 13:15

Jeg har aldri sett han spille så der er jeg blank. Men nå som vi trenger så mye inn på midten, håper jeg vi kartlegger bredt.

stc887
stc887Innlegg: 13528
28.11.16 13:16

Det Nordlie melder må tas med en klype salt.  Kan godt være Leite er "speller" men vi har allerede to yngre i A-stallen som har herjet i 2.div i Gjerstrøm og Ahlander. Skal vi ta inn enda et prospect?

Dimmi
DimmiInnlegg: 8796
28.11.16 13:22
Colonel_Kurtz: Men nå som vi trenger så mye inn på midten, håper jeg vi kartlegger bredt.

Det håper jeg også. Og så håper jeg vi bruker de midlene og plassene i stallen til et par klassesigneringer på midten. Folk som går rett inn og styrker 11'ern, og ikke flere spillere som tar opp plass i køen foran Ahlander & Gjerstrøm m.fl.

Og ang. Bruno, så er jeg helt sikker på at de har stålkontroll på hans kvaliteter på SIF-huset. Fyren har jo vært på prøvespill hos nesten samtlige Tippeligalag i flere vintre på rad nå, men enn så lenge uten kontrakt.

Colonel_Kurtz
Colonel_KurtzInnlegg: 3108
28.11.16 13:23
stc887: Det Nordlie melder må tas med en klype salt. Kan godt være Leite er "speller" men vi har allerede to yngre i A-stallen som har herjet i 2.div i Gjerstrøm og Ahlander. Skal vi ta inn enda et prospect?

Har som sagt ikke sett Leite selv, så jeg skal være forsiktig i uttalelsene når det gjelder han. Men at vi trenger mange spillere til midtbanen er åpenbart. Først og fremst folk som er klare førstelagsspillere selvsagt. Tok først og fremst utgangspunkt i at Nordlie mener han er god nok til å gå inn i førsteelleveren til klubber som enga.

Gjerstøm tror jeg vi gjør lurt i å leie ut til en førstedivisjonsklubb neste sesong. Kanskje også Ahlander - kommer litt an på hva slags formasjon Toro ser for seg.

MortenBerg
MortenBergInnlegg: 298
28.11.16 15:33

Leite har signert for Haugesund, så neste ukjente blad å spekulere i, takk!:p

stc887
stc887Innlegg: 13528
29.11.16 16:09
MortenBerg: så neste ukjente blad å spekulere i, takk!:p

Ukjent og ukjent

Ikke den posisjonen vi må nyttinn. Men skal sies at "kilden" er under middels habil. Dog en vi vistnok skal ha fulgt fra før.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg