Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Odds Ballklubb - Klubbtråd 2017

NYTT TEMA
modumodd
modumoddInnlegg: 2668
14.05.17 12:09

Fotballen lever av resultater - selv i vår lille avkrok av verden. Ja, den er brutal i all sin skjønnhet......DERFOR kan vi ikke sitte på gjerdet å vente på at noe skal skje. Skal Odd være med der opp blant de 3-4, så må alle forstå sin rolle og gjøre maksimalt ut av den. Så lenge vi har en trener som tviholder på sin plan A (dobling på kanten og innlegg til en stor sterk spiss), ja så er det ikke bruk for en spiller som Agdestein. Agdestein er ikke en slik spiss. Han er nok bedre langs bakken og inn i bakrom, men slik spiller ikke Odd. Så, mitt urk til Agdestein har ingenting med om han er god/dårlig, men at han rett og slett ikke passer inn i Odds måte å spille fotball på. For hva skal vi med en spiss som ikke spiller Oddball?

 

Phronesis
PhronesisInnlegg: 2091
14.05.17 12:20
modumodd: For hva skal vi med en spiss som ikke spiller Oddball?

Enig i det, men da må det være helt klinkende klart at han ikke er god nok, og da trenger han mer tid til å vise det på. Poenget jeg ønsker å få frem er at vi har felt en for tidlig dom om hvorvidt han er istand til å spille Oddball eller ikke. Dette var vel hans andre kamp fra start?

Som sagt; Det som nå sies om Agdestein sa "alle" om Riski fra juli til november i fjor. Han fikk langt mer enn 2 kamper. Du sier selv at han imponerer nå. Så hvordan kan dette ha seg? Ville vi ikke sagt at Riski er uegnet for Odd i fjor høst? 

modumodd
modumoddInnlegg: 2668
14.05.17 12:38

Noen datoer det kan være greie å ha i bakhodet med tanke på EL:

19/06/17: Trekning av 1. og 2. runde. 
29/06/17: 1. kamp runde 1.
06/07/17: 2. kamp runde 1.
13/07/17: 1. kamp runde 2.
14/07/17: Trekning av runde 3.
20/07/17: 2. kamp runde 2.
27/07/17: 1. kamp runde 3.
03/08/17: 2. kamp runde 3.
04/08/17: Play-off trekning
17/08/17: Play-off  kamp 1
24/08/17: Play-off kamp 2. 

(Innlegget ble redigert 14.05.17 12:38)

cpatton
cpattonInnlegg: 767
14.05.17 13:11
Phronesis: Som sagt; Det som nå sies om Agdestein sa "alle" om Riski fra juli til november i fjor.

Her mener jeg du bommer. Riski fikk vel først og fremst tyn fordi at han ikke leverte. Men ok, skal kun snakke for meg selv.

Ang. Agdestein - noen av oss er av den oppfatning at selv med toppformen inne vil han falle utenfor i Odds strengt oppbygde spillestil. Med mindre Fagermo ofrer noen av sine mest hellige prinsipper, prinsipper han har hatt fra Godset-tida og sikkert før den tid også.

Men for all del - intet ville glede meg mer enn at jeg tar feil.

kmskrs
kmskrsInnlegg: 7654
14.05.17 13:22

Børven og Agdestein er vel litt samme type spiss, vi fikk glede av Børven.

Gi Agdestein litt tid og litt mer fornuftige baller og han vil nok blomstre. Er jo litt omskolering som må til.

Når det gjelder O2, hva skapte han egentlig, bra i forsvar på dødballer, håpløse avslutninger i angrep, men han bandt opp Forsvaret slik at angre skapte muligheter. Han var ikke så fantastisk som det høres ut.

Riski hudflettet jeg i fjor og nå har jeg lært at vi kanskje må gi litt tid til folk. Blir Agdestein god etter læring neste år, kan jeg leve med det. Vi har jo tross alt O2 i år

modumodd
modumoddInnlegg: 2668
14.05.17 13:34
kmskrs: men han bandt opp Forsvaret slik at angre skapte muligheter.

Det er vel der han er god. Drar alltid på seg noen i forsvaret slik at andre får det lettere. Oldrup er vel ikke all verden på hodet, men likevel....kanskje takket være at forsvaret til Godset var mer opptatt med Occean...

(Innlegget ble redigert 14.05.17 13:35)

cpatton
cpattonInnlegg: 767
14.05.17 13:39
kmskrs: Børven og Agdestein er vel litt samme type spiss, vi fikk glede av Børven

Tja, jo. Men i Børven-tida hadde vi vel også Kovacs/Johnsen...

Blir fort veldig mye inn/ut med Occean i år og fotball er tross alt ferskvare.

kmskrs
kmskrsInnlegg: 7654
14.05.17 14:00

Jeg vil jo gjerne at spissen vår skal score, så vel en statistikk før sesongstart hvor O2 er den spissen som er absolutt minst effektiv.

Han fikk 3-4 kjempesjanser i går uten å putte. Det har vi ikke råd til hvis vi skal utfordre RBK. 

Vi trenger en skikkelig måltyv, savner Frode nå

modumodd
modumoddInnlegg: 2668
14.05.17 14:19

Har sett litt mer på kampen igår mot Godset. Det er Oldrup som sender ballen i bakrom som Occean plukker opp, men nedtaket er ikke all verden. Det blir mer en perfekt pasning til Riski som er på løp inn i boksen. Riski finner en åpning med en lav ball ned i venstre hjørne for keeper. Det andre målet er jo en heading av Oldrup. Så, Oldrup var sentral igår ved begge scoringene. Får vi se en Oldrup etterhvert i 2014-form, så kan det bli gøy. 

 

(Innlegget ble redigert 14.05.17 14:20)

Gunnar88
Gunnar88Innlegg: 5985
14.05.17 14:37

Mine tanker om kampen i går. Førsteomgang lignet på hva vi har levert tidligere i år. Tempoet er ikke bra nok, og dermed skapes det ingenting. Noe jeg bet meg merke i at Odd nektet konsekvent å legge inn, dette er dermed anti-Odd. Fremfor å legge inn, ble ballen heller slått bakover og spillet vridd.

Jeg synes det er urimelig å slakte Agdestein når han ikke får en dritt å jobbe med, det blir for dumt. Kanskje han kunne gjort seg mer spillbar av og til, men prestasjonen hans er ikke utelukkende hans egen feil.

Når Occean kommer inn, så spiller vi plutselig vanlig igjen, og man ser spillerne er mer trygge på rollene og ønsket spill. Den pasningen Oldrup sender inn til Occean er så strøken og nydelig at jeg blir rørt. 2-0 målet er også flott av Oldrup. Endelig begynner det å bli uttelling på de faste situasjonene, det har jeg savnet lenge.

Den fryktelige sesongåpningen har plutselig blitt bra, og 15 poeng på 8 kamper må sies å være godkjent. Men igjen ser vi viktigheten av Occean, han gjør at spillerne rundt blir tryggere i sine roller, og det skapes vesentlig mer men en gang.

Jeg vil trekke frem Bergan, som banens beste i går. Det han har levert i de to siste kampene er meget bra, og endelig begynner han å ligne på den stopperen vi har håpet han kom til å bli. La oss håpe han fortsetter i samme stil fremover, da er ikke savnet av Semb merkbart i det hele tatt.

Jeg vil også trekke frem Riski, Berg og Oldrup. I mine øyne begynner Riski å bli den spilleren vi håpet han kom til å bli. Legger ned full innsats i hver kamp og begynner i tillegg å bli målfarlig. Berg sin innsats og løpsvillighet går Jone en høy gang. Oldrup viser igjen at potensialet hans absolutt er der, men han må få det ut, det klarte han i går. Både soring, og en pasning inn til Occean som er helt nydelig.

Endelig ser vi konturene av at Odd er på gang.. Happy times.

Fyllyfugl
FyllyfuglInnlegg: 343
14.05.17 14:53

* Rossbach - 7
Har full kontroll bakover og et par gode involveringer i første omgang. Begynner å lukte høy klasse av Sondre nå.

* Grøgaard - 7
Slipper til Godsets høyreside lite, og bidrar bra fremover offensivt i andre omgang. Gode dødballer.

* Hagen - 6
Rotete førsteomgang. Mange svake oppspill og noen rare involveringer. Hever seg stort i andre omgang.

* Bergan - 8
Full kontroll defensivt. Er tett oppe i situasjonene, begynner å lukte klasse av Bergan hvis han fortsetter sånn. 13-0 i målforskjell i de kampene han har spilt for Odd i år. Bergan for president!

* Våge - 5
Sliter delvis i første omgang, og har mange feilpasninger. Hever seg i likhet med resten av laget utover kampen.

* Berg - 6
Klassisk Berg-kamp. Jobber utrettelig, synes også han begynner å få mer punch i duellene. Ballsikker.

* Oldrup  - 7
Første 45 er han svært anonym, mens i andre omgang er Oldrup enorm. Klassepasninger, scoring og tredjesist på den første scoring. Første kampen i år hvor Oldrup virkelig har levert.

* Kvelle - 6
Leverer stødig i 90 min, uten at det blir det helt store. Likevel svært viktig i det offensive spillet.

* Zekhnini - 5
Prøver mye, lykkes med noe, men Hamoud hadde stort sett god kontroll på Zekhnini. Likevel et stort steg fra LSK-kampen.

* Agdestein - 3
Vinner vel knapt en eneste duell, og helt usynlig frem til han byttes ut. Agdestein må brukes annereledes!

* Riski - 8
Fortsetter den gode sesongstarten. Jobber ekstremt bra i 90 min, mange gode løp, både offensivt og defensivt. Scorer det viktige førstemålet. BB

* Occean - 7
Binder opp og er med å snu hele kampbildet i Odds favør. Burde ha scoret.

Synes også Mladenovic var svært frisk når han kom inn mot slutten. Viser fram farta og skaper flere gode muligheter til å punktere kampen.

Phronesis
PhronesisInnlegg: 2091
14.05.17 15:46
cpatton: Ang. Agdestein - noen av oss er av den oppfatning at selv med toppformen inne vil han falle utenfor i Odds strengt oppbygde spillestil.

Ok, det er en ærlig greie det. Jeg mener at A. får tyn nå fordi han ikke leverer og ser ikke den helt store forskjellen mellom han og Riski. "Selv med toppformen inne" sier du.. vel, da bør vi vel helst ha sett ham i toppform først, da?

Jeg tenker at du/dere antagelig vektlegger spillestil mer enn jeg gjør. Jeg tror ikke prestasjonene til spillerne har så mye med spillestil å gjøre, dvs jeg ser spillere som mer formbare, kanskje. Det er de generelle premissene for godt angrepsspill som jeg mener gjelder, altså tempo på ball, bevegelse, posisjonering og tekniske ferdigheter. Når en spiller og dennes medspillere får flyt er det selvsagt også fordi de er vant til å spille et et gitt mønster, men dette lar seg endre og en ny spiller kan oppfylle posisjonen glimrende på "sin måte". Agdestein er en annen type enn Occean som må finne sin plass i Odd-stilen og i tillegg få sjanse når han er i form. Han virker profesjonell som type og jeg er sikker på at vi får se bedre sider av ham gjennom året. Hauso bør også få slippe til. 

Phronesis
PhronesisInnlegg: 2091
14.05.17 15:50
Fyllyfugl: Bergan - 8
Full kontroll defensivt. Er tett oppe i situasjonene, begynner å lukte klasse av Bergan hvis han fortsetter sånn. 13-0 i målforskjell i de kampene han har spilt for Odd i år. Bergan for president!

Han har virkelig imponert. DEF sier til TA at Bergan er førstevalg på stopperplass sålenge han spiller slik! 

modumodd
modumoddInnlegg: 2668
14.05.17 15:58
Phronesis: Han har virkelig imponert. DEF sier til TA at Bergan er førstevalg på stopperplass sålenge han spiller slik!

Det høres veldig fornuftig ut, men jeg tilgode å se at DEF vraker en skadefri Semb. 

Phronesis
PhronesisInnlegg: 2091
14.05.17 16:11
modumodd: Det høres veldig fornuftig ut, men jeg tilgode å se at DEF vraker en skadefri Semb.

Ja, det gjenstår å se om han følger det opp. Dersom han virkelig er en reell utfordrer, kan det bety at vi får se en Semb som er ennå mer på tå hev, og det ville jo vært veldig bra! 

(Innlegget ble redigert 14.05.17 16:13)

liambird
liambirdInnlegg: 364
14.05.17 16:30

Det er mye å utsette på sesongstarten spillemessig, men det er virkelig mye å glede seg over også. At vi har 15 p på de første kampene er en gavepakke av de sjeldne, som jeg håper vi kan ta vare på. Har så smått begynt å følge med på RBKs resultater igjen, også. 5 poeng opp til dem er ingen umulighet, dersom vi begynner å ligne gammelt nivå.

Hadde noen sagt til meg i fjor høst at Riku Riski ville være vår beste spiller i år, og at Vegard Bergan skulle utfordre Fredrik Semb Berge om plassen, ville jeg ledd høyt. Og det er sjukt gøy å se. All kudos til begge to - men ekstra til Bergan, synes jeg, som i hvert fall har fått tyn fra undertegnede. Om han fortsetter på dette nivået har vi en solid dekning bakover også - den lagdelen jeg syntes så tynnest ut før sesongstart.

Nå har vi tre seiere på rad, og for første gang siden Stabæk-kampen begynner jeg å bli optimistisk. Synes vi blir bedre for hver kamp - sakte, riktignok, men sikkert. Nå tror jeg dessverre et revansjesugent FKH på 16. mai kan bli en tung oppgave, så der vil jeg på en måte være fornøyd med 1 p. Skulle vi ta 3, kan vi bli riktig skumle i år.

aquador
aquadorInnlegg: 2091
14.05.17 17:15
modumodd: Noen datoer det kan være greie å ha i bakhodet med tanke på EL: 19/06/17: Trekning av 1. og 2. runde. 
29/06/17: 1. kamp runde 1.
06/07/17: 2. kamp runde 1.
13/07/17: 1. kamp runde 2.
14/07/17: Trekning av runde 3.
20/07/17: 2. kamp runde 2.
27/07/17: 1. kamp runde 3.
03/08/17: 2. kamp runde 3.
04/08/17: Play-off trekning
17/08/17: Play-off  kamp 1
24/08/17: Play-off kamp 2.

Når spilles finalen?

aquador
aquadorInnlegg: 2091
14.05.17 18:00

– Det er ikke noe å tenke på engang, selvfølgelig skal vi utfordre Rosenborg. Vi er i posisjon til det nå, men skal ha fokus på oss selv, legger han til.

Rafik Zekhnini, 14.05.2017

Phronesis
PhronesisInnlegg: 2091
15.05.17 08:58

 

Spurte om skadesituasjonen i Haugesund i tråden deres og fikk dette svaret:

"Ikke bra, for vår del.

Kiss er suspendert med 3 gule, Anthony er vel ute hele sesongen med korsbåndskade, Mæland og Andreassen er ute med skader, Abdi og Gytkjær er tvilsomme til kampen mot Odd. Vet ikke om det er noen jeg har glemt da."

Så er det en annen debattant som legger til at også Robert Kling er tvilsom 

Uansett; - det er de som er ute for Haugesund, så selv om vi fikk bank i fjor og selv om at Odd ikke har den beste statistikken på Haugesund stadion, lever så absolutt håpet om poeng i år.

 

(Innlegget ble redigert 15.05.17 09:04)

Gunnar88
Gunnar88Innlegg: 5985
15.05.17 09:12
Phronesis: Uansett; - det er de som er ute for Haugesund, så selv om vi fikk bank i fjor og selv om at Odd ikke har den beste statistikken på Haugesund stadion, lever så absolutt håpet om poeng i år.

Håpet om poeng lever selvsagt. De siste 45 mot Godset viser at formen er gryende. Det vil ikke forbause meg om kampen mot Haugesund blir mye lik kampen mot Godset.

Agdestein starter på topp og Occean kommer inn ved pause. Skal vel heller ikke se bort i fra at Pape også starter denne kampen så kommer Rafik inn.

Phronesis
PhronesisInnlegg: 2091
15.05.17 09:28
Gunnar88: Pape også starter denne kampen

De må jo bruke stallen nå, men Pape har så langt vært svak. Vi trenger å se mer av han. Kan kun huske et par blokkerte skudd. Husker ikke mot hvilket lag det var. Vi vet jo hva som bor i fyren, så det løsner vel etterhvert.

Larsg90
Larsg90Innlegg: 1151
15.05.17 13:57

Jeg tipper dette laget. 

                Rossbach

 Ruud-Bergan-Hagen-Grøgaard

    Samuelsen-Oldrup-Jokke

    Diouf-Agdestein-Zekhnini

 

Gunnar88
Gunnar88Innlegg: 5985
15.05.17 16:31

Tror du har mye rett i det laget der, selv om jeg tror at den offensive rekken er: Diouf - Agdestein - Riski

Så kommer det sikkert noen bytter i løpet av kampen og ender vi sikkert opp mot Diouf - Occean - Riski. Mulig Zekhnini også kommer inn, men regner med at det kommer et midtbanebytte også.

aquador
aquadorInnlegg: 2091
15.05.17 18:06

Håper på flg lag i de neste rundene:

FKH: 

Rossbach
Ruud, Bergan, Hagen, Våge
Nordkvelle, Oldrup, Berg
Diouf, Agdestein, Riski

MFK: 

Rossbach
Ruud, Bergan, Hagen, Grøgaard
Nordkvelle, Våge, Samuelsen
Zekhnini, Occean, Riski

Pors: 

Rossbach
Ruud, Bergan, Oldrup, Grøgaard
Berg, Våge, Samuelsen
Diouf, Agdestein, Mladenovic

Sandefjord: 

Rossbach
Ruud, Bergan, Hagen, Våge
Nordkvelle, Oldrup, Samuelsen
Zekhnini, Occean, Riski

Gunnar88
Gunnar88Innlegg: 5985
16.05.17 09:26

Jone melder seg klar til kamp i dag og håper han starter. Dette tror jeg er lurt så får Berg hvile i dag, og er helt klar til helgen.

Corlan
CorlanInnlegg: 3883
16.05.17 09:33

Vi skal heller ikke undervurdere Berg. Han har vært strålende, og en av få som virkelig har gitt 100%, også i motgang.

Gunnar88
Gunnar88Innlegg: 5985
16.05.17 10:05
Corlan: Vi skal heller ikke undervurdere Berg. Han har vært strålende, og en av få som virkelig har gitt 100%, også i motgang

Nettopp dette. Jeg blir litt roligere hver gang jeg ser Berg på banen, da vet du at man har en spiller som løper sokkene av seg. Den jobben han tidvis gjør, som nærmest førsteforsvarer er meget bra.

cpatton
cpattonInnlegg: 767
16.05.17 12:06

Oppgangen mot Godset kom i grevens mtp hvor mange poeng som deles ut de nærmeste ukene. Full pott ville selvsagt vært optimalt, men la oss si 7 av 9 når kampen i Sandefjord blåses av fordelt sånn; 1-3-3.

Molde skal bankes på Skagerak, der har vi også litt å hevne!! Avansement i cupen tar jeg nærmest forgitt, dog ikke noe en kan spasere seg til.

Gunnar88
Gunnar88Innlegg: 5985
16.05.17 12:15
cpatton: Oppgangen mot Godset kom i grevens mtp hvor mange poeng som deles ut de nærmeste ukene. Full pott ville selvsagt vært optimalt, men la oss si 7 av 9 når kampen i Sandefjord blåses av fordelt sånn; 1-3-3.
Molde skal bankes på Skagerak, der har vi også litt å hevne!! Avansement i cupen tar jeg nærmest forgitt, dog ikke noe en kan spasere seg til.

Jeg er helt enig. Den andre omgangen Odd viste mot godset, var meget positiv. Den omgangen, sammen med første omgangen mot RBK er det beste Odd har vist i år.

Klarer Odd å hente frem det samme, kan det absolutt bli mange poeng fremover. Dagens kamp ser lovende ut. Etter hva som skrives i tråden er FKH både rammet av skader og karantener.

Av en eller annen merkelig grunn, så har Odd hatt et veldig godt tak på Molde hjemme, jeg ser ingen grunn til at det skal endres i år. Hjemme har Odd tross alt vært i nærheten av solide. 4-0-0 lar seg høre. Dette i tillegg til at Molde ikke er meget skarpe borte, taler for tre poeng. Men jeg blir heller ikke nevneverdig overrasket hvis Odd får sitt første tap hjemme mot Molde i moderne tid, til helgen.

Cupkampen mot Pors, bør selvsagt vinnes. Nå skal det sies at Tommy virkelig har satt sitt stempel på Pors, og de ser solide ut. Men det skal uansett være en klar forskjell på lagene.

Bortekampen mot Sandefjord blir veldig tøff, men det er lov å håpe at Odd klarer å få med seg et bra resultat fra den kampen. Jeg venter også et solid oppmøte fra Telemark til den kampen.

Full mulig at Odd rasker med seg fire av fire i denne perioden, men det er nok noe tvilsomt. Dette avhenger selvsagt litt av skadesituasjonen og.

Aprilsnarr
AprilsnarrInnlegg: 5216
16.05.17 13:15

Er det forresten noen som vet hva som er greia med at man skal synge Sweet Caroline før kampstart på Skagerak i år? Vært det de to siste hjemmekampene, og jeg har virkelig ikke forstått greia...

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg