Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Molde FK. Klubbtråd 2017.

NYTT TEMA
vanMeegeren
vanMeegerenInnlegg: 176
21.04.17 13:31
annonaki: Du kan gjerne kritisere de som kritiserer tornekrattet, men slike holdninger du har er faktisk ett av de største problemene.

I dag har vi lært:

1. Ingenting hjelper.

2. Å bidra er det verste.

Fishstick
FishstickInnlegg: 25280
21.04.17 13:43
vanMeegeren: I dag har vi lært: 1. Ingenting hjelper. 2. Å bidra er det verste.

Og la meg legge til:

3. Tornekrattet er fritatt for all skyld/ansvar.

Everenga
EverengaInnlegg: 4093
21.04.17 13:52
Fishstick: Er jo dette som hovedsaklig skiller Kjernen fra blant annet Klanen. I Oslo gikk alt til helvete fordi de satt med en opplest og vedtatt fasit for hvordan ting skulle være, mens i Trondheim har det blitt bra fordi det er en bred konsensus om at man er åpne både for forskjellige folk og grupper

Vi begynte sånn vi også. Tror det er en viss holdbarhetsdato på et sånt miljø. De normale trekker seg etter hvert opp på sittetribune når unger skal med på kamp og så videre mens særingene blir igjen og lager "lukka sjappe" med "sånn gjør vi her" holdning. Så må det bygges fra scratch igjen. Og sånn går nå dagan.

vanMeegeren
vanMeegerenInnlegg: 176
21.04.17 13:57
Fishstick: 3. Tornekrattet er fritatt for all skyld/ansvar.

Det er så vidt jeg kan se ingen som forfekter det synet her. 

george_hincapie
george_hincapieInnlegg: 10535
21.04.17 14:21

Vi kan vel nevne at Ajax, som var historisk dårlige forrige sesong da de kun klarte uavgjort mot lille Molde, nå er i semifinalen av Europa League.

HarryH
HarryHInnlegg: 26206
21.04.17 14:34

La oss ikke glemme at det er historisk dårlig nivå på årets EL.

toro_lover
toro_loverInnlegg: 1123
21.04.17 15:01

Kjenner meg igjen i det Everenga beskriver her. De mer normale/karismatiske mennene som var med og bygde opp krattet har kommet opp i 40/50-årene og dannet familie. Disse setter seg på familietribuna med ungene. Da blir det en ond sirkel med mer og mer fraflytting. Andelen personer i krattet som ikke anses som "vellykkede" av samfunnet generelt øker og da blir rekrutteringen deretter.

Jeg er dog enig med vanMeegeren, det blir ikke bedre av seg selv, det eneste man kan gjøre er å møte opp å bidra.

(Innlegget ble redigert 21.04.17 15:01)

Fishstick
FishstickInnlegg: 25280
21.04.17 15:11
vanMeegeren: Det er så vidt jeg kan se ingen som forfekter det synet her.

Du er langt på vei iallefall, når du etter diskusjonen konkluderer med at vi har lært to ting - som begge fordrer at Tornekrattet står uten ansvar.

Fishstick
FishstickInnlegg: 25280
21.04.17 15:16
Everenga: Vi begynte sånn vi også. Tror det er en viss holdbarhetsdato på et sånt miljø. De normale trekker seg etter hvert opp på sittetribune når unger skal med på kamp og så videre mens særingene blir igjen og lager "lukka sjappe" med "sånn gjør vi her" holdning. Så må det bygges fra scratch igjen. Og sånn går nå dagan.

Har vært inne i et slags generasjonsskifte her oppe de siste årene, og vi har iallefall overlevd denne gang. UN begynner å bli godt voksne menn med familie, mens FN13 er en gjeng med folk i slutten av tenårene og tidlig 20-åra som virkelig har tatt tak og løftet oss enda høyere. Samarbeidet har vært upåklagelig hele veien, og FN er i dag en minst like stor bidragsyter som UN.

MensenErnst
MensenErnstInnlegg: 3961
21.04.17 16:21
Fishstick: FN er i dag en minst like stor bidragsyter som UN.

Det gikk på engelsk og norsk, engelsk og norsk.

Moldeheia
MoldeheiaInnlegg: 1141
21.04.17 16:29
annonaki: Er nok få unge menn i alderen 16-25 som blir tiltrukket av en gruppering hvor man blir uglesett om man roper "hater rosenborg".

Dette synes jeg er en veldig merkelig kommentar.

Forrige hjemmekamp mot RBK låt "hater hele rosenborg" flere ganger fra Tornekrattet. Det er mye å ta tak i, men akkurat dette er ikke noe argument for å si at Tornekrattet bidrar til en "tantekultur". 

Per Lianes og Tornekrattet er to ulike ting.

Forøvrig mye fornuftig i denne diskusjonen rundt hvor attraktivt det er å stå med Krattet, generasjonsskifter, lukket/åpen, potensiale for levedyktig supportklubb på små vs store steder etc.

Jeg har ikke tid til annet enn å møte opp på kamp og synge av full hals - så da gjør jeg det. Hvis det er noen glødende Molde-tilhengere som ikke vil engasjere seg i styre og stell i Krattet av "politiske  grunner", eller føler de ikke har blitt tatt på alvor eller frosset ut eller whatnot tidligere, hadde det vært gjevt om de likevel møtte opp og sang. Å støtte klubben vår alt vi kan er jo det viktigste, og aller mest støtte synes jeg man gir som syngende supporter.

Men bevares - støtte kan man gi fra resten av stadion også, og jeg synes (som jeg og har nevnt før) at det har blitt jevnt og trutt bedre med liv på nordsida de siste årene. (Mer interaksjon med resten av stadion, som noen nevnte lengre oppe, hadde vært kult.) Det viktigste er å møte opp på kamp.

Angående siste hjemmekamp - mitt inntrykk er at det var en del av den gamle garde som hadde funnet det for godt å møte opp og trøkke til, og da blir det plutselig dobbelt volum. Det skal ikke så mye til for å lage en liten opptur når utgangspunktet er 30-40 supportere som synger.

Neste hjemmekamp (mot AaFK) er en fin anledning til å fortsette oppturen.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 26683
21.04.17 16:45

Hvis det ender med at Krattet legges ned for at supportermiljøet skal komme sterkere tilbake foreslår jeg Jazzrazz eller Gringos som navn.

Men jeg tror ikke at det vil hjelpe. Tornekrattet er jo bare et navn og etter min mening et bra navn i forhold til hvor vi kommer fra.

Men vi har nå eteblert hvordan ståa er: For dårlig.

Hvem kan vi gjøre? I teorien kunne vi stilt opp selv, men for mange av oss er det ikke lenger et alternativ. Av forskjellige årsaker. Men vi ønsker likevel å komme komme med en bekymringsmelding om hvordan det står til i dag i forhold til hvordan det stod til før. Og det må vi ha lov til.

Men er det noen som har innspill til hva man kan gjøre? tiltak som kan skape et fullt syngede felt?

TexMurphy
TexMurphyInnlegg: 2989
21.04.17 16:46
george_hincapie: Vi kan vel nevne at Ajax, som var historisk dårlige forrige sesong da de kun klarte uavgjort mot lille Molde, nå er i semifinalen av Europa League.

Ajax imponerte vel ingen i Parken mot FCK, et lag som både Molde og RBK tuktet kort tid før(riktignok i treningskamp, men veldig viktige treningskamper for FCK sin del).

Alle kan se at RBK har langt igjen til sitt toppnivå, og sannsynligvis gjelder det samme for MFK... I disse dager hvor det gjelder å snakke ned vår egen liga så mye som mulig, så er det tegn som tyder på at nivået opp til "resultater" i EL ikke er utenfor rekkevidde (CL er en annen sak).

RickiBK
RickiBKInnlegg: 66376
21.04.17 16:47
PapaSmurf: foreslår jeg Jazzrazz

That'll be the day ;)

snowik
snowikInnlegg: 3145
21.04.17 17:03
Moldeheia: Forrige hjemmekamp mot RBK låt "hater hele rosenborg" flere ganger fra Tornekrattet. Det er mye å ta tak i, men akkurat dette er ikke noe argument for å si at Tornekrattet bidrar til en "tantekultur".

Jeg tror ikke nødvendigvis det er dette som er problemet hos oss yngre, ihvertfall ikke hos meg og de jeg kjenner. Problemet er, som jeg har nevnt før, at man synger "hater Rosenborg"selv, men med en gang trønderne kommer med mot-stikk skrikes det om mobbing og grusom barneoppdragelse. Det blir rett og slett for dobbeltmoralt og for snillistisk.

Er man med på leken må man tåle steken er det noe som heter. For min del virker det ikke som den eksisterer hos Tornekrattet, og det er en særdeles god grunn til at jeg (foreløpig) holder meg unna.

Det kan jo også nevnes at jeg setter spørsmålstegn hos ungdommen i Molde og omegn. I min omgangskrets er det altfor mange som faktisk synes at "hater Molde by" bidrar til nettopp mobbing. Man synes at det er rett og slett unødvendig med slike rop, og klarer ikke å skille mellom fotballhat og ekte hat.

Jeg vet faktisk ikke om vi ungdommen kommer til å klare Tornekrattet sitt rykte til det bedre, fordi majoriteten ikke støtter å gi litt stikk til motstanderen.    

be2mel
be2melInnlegg: 573
21.04.17 17:18
PapaSmurf: Og de litt eldre berusede herrene fra grisgrendte strøk er like usjarmerende nå som den gang,

Meg du sikter til??

Ellers er jeg helt enig i det du skriver her. Vet om unggutter som har hatt lyst til å delta, men som følte seg helt utafor ettersom de ikke kjente noen der fra før.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 26683
21.04.17 17:23
be2mel: Meg du sikter til??

Nå generaliserte jeg vel litt voldsomt.

Jeg er ikke en bysoss som ikke liker folk som snakker brætt

RickiBK
RickiBKInnlegg: 66376
21.04.17 17:24
PapaSmurf: Jeg er ikke en bysoss som ikke liker folk som snakker brætt

Åssen bysoss er du da, Papa? ;)

Galactica
GalacticaInnlegg: 1139
21.04.17 17:28
PapaSmurf: Jeg er ikke en bysoss som ikke liker folk som snakker brætt

Tror ingen beskylder deg for det. Å være bysoss fra Molde blir litt som å se på seg selv som urban men samtidig bo på en gård i indre Mongolia eller noe sånt. Det ser litt rart ut.

(Innlegget ble redigert 21.04.17 17:33)

HarryH
HarryHInnlegg: 26206
21.04.17 17:58

Eldre, berusete herrer fra grisgrendte strøk FTW!

northside
northsideInnlegg: 36551
21.04.17 18:36
_Ghost_: Å slå VIF 5-1 i 2009

2008. Jazzkamp og greier. Det var på mange måter et slags vendepunkt for MFK under Jonevret, og første gangen på flere år at de feide en såpass god motstander av banen med så stor margin på Aker Stadion.

I god gammel MFK-ånd tapte de neste seriematch 0-4. Borte mot Strømsgodset. Men i mellomtiden hadde de slått Brann 8-0 hjemme i cupen på Aker.

Så de scoret altså 13 mål og slapp inn 1 mot VIF og Brann i en serie og cupkamp på noen dager. På den tiden var vel både VIF og Brann regnet som bedre eller like gode lag som MFK...

(Innlegget ble redigert 21.04.17 18:42)

Molde20
Molde20Innlegg: 2555
21.04.17 19:59

Forren er ikke tilbake i troppen til kveldens kamp! Er vell for opptatt av å syte i media.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 26683
21.04.17 20:37

Uff... Det ser ut til å bli enda en englandsflopp. 

Det er direkte trist å se en spiller man har blitt glad i rote seg sånn vekk. Han hadde det bra i Molde og med en liten holdningsendring hadde han vært dominerende i Norge med en god lønn. 

northside
northsideInnlegg: 36551
21.04.17 20:50
PapaSmurf: Uff... Det ser ut til å bli enda en englandsflopp.

Han får kanskje et innhopp, så er det rett ut den 15 mai.

Forren bør gå til en klubb hvor han får spille. Det blir vel RBK eller VIF etter sommeren.

Art-Vandelay
Art-VandelayInnlegg: 30710
21.04.17 20:56

Kan være han er skadet, men når han ikke er med i dag så ser jeg ikke helt hvorfor han skulle få noe innhopp i de siste to kampene.. Først må han inn i troppen.

Sulfat
SulfatInnlegg: 9331
21.04.17 20:57
northside: Det blir vel RBK eller VIF etter sommeren.

Han har vel brent enhver bro som krysser Nidelven, vil jeg tro. Har VIF penger til å lønne en pengesulten Forren?

RickiBK
RickiBKInnlegg: 66376
21.04.17 20:57
northside: Forren bør gå til en klubb hvor han får spille. Det blir vel RBK eller VIF etter sommeren.

Vil ikke bli noe som helst spill i RBK. 

northside
northsideInnlegg: 36551
21.04.17 21:02
Sulfat: Har VIF penger til å lønne en pengesulten Forren?

Det har de hvis de fortsetter den dårlige trenden.

Midststopperne som spilte mot MFK var katastrofale, og holdt ikke ES-nivå. I hvert fall ikke som tospann.

Investorene i VIF er ikke interessert i komboen Deila, ny stadion og nedrykk. De vil nok bla opp litt penger for Forren.

Men spørsmålet er om han er i form? Helt uten kamptrening for tida...

northside
northsideInnlegg: 36551
21.04.17 21:07
RickiBK: Vil ikke bli noe som helst spill i RBK.

Jeg tror ikke RBK-ledelsen er så prinsippfaste som du antyder.

 

northside
northsideInnlegg: 36551
21.04.17 21:08
Sulfat: Han har vel brent enhver bro som krysser Nidelven, vil jeg tro.

De har jo siklet på Forren i flere år. En liten "setback" i pre-season endrer ikke på dette.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg