Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Florø Klubbtråd

NYTT TEMA
stikkpillen

Innlegg: 14982
stikkpillen
04.12.20 08:52
Catepillar: "Ser han større potensiale i Førde enn i Florø?"Hva kan Stimen svare på dette?

Om ikke sTimen kan svare noe på dette, da lar han være, eller?

Tror han klarer seg greit her inne uten at du svarer for han, eller er dere samme person?

ObjektivtSett

Innlegg: 5078
ObjektivtSett
04.12.20 09:43
Catepillar: spm

Man stiller da spørsmål til de som har greie på ting, og Stimen er selvutnevnt ekspert på alt som foregår innen fotballen i distriktet.

Med den kompetansen Stimen besitter bør han være det soleklare førstevalget til Florø når de nå skal ansette ny trener. Jeg kan se for meg at Florø ville blitt det "nye Glimt" på rekordtid.

Vi må snart lære oss å stole blindt på den mannen!

HeiaHodd12

Innlegg: 215
HeiaHodd12
04.12.20 12:35
Catepillar: ...hvorfor....
...er det tydeligvis så jævvla morsomt å gjøre gjentatte forsøk på å provosere Stimen?
Ser ut som om det er en mindre begavet gjeng rundt det ganske land, som knapt vet hvor Florø er, som mangler både fritidsaktiviteter, folkeskikk og nettadferd. Ta deg sammen!

Dette er ikke et forsøk på å provosere Stimen87 i det hele tatt. Jeg og Stimen87 har hatt en saklig og god tone her på forumet og det kommer jeg fortsatt til å ha med han. 
Som halvt Floraværing og Florø som mitt lag nr to i Norge, vet jeg utmerket godt hvor Florø er og hvor sterkt "hatet" mot Førde er. Derfor lurer jeg på hvorfor en stor Florø-patriot og kapasitet som Rognsø er, velger å signere en 3 år lang kontrakt og være med å bygge opp "rivalen" til Florø. Jeg er oppriktig interessert i å høre Stimen87 sitt syn på denne saken siden han sikkert har mer "inside informasjon" om hva folk i miljøet og kanskje innad i klubben mener om overgangen til rivalen. 
Førde har vært flere sesonger i 2.divisjon før og muligheten for å kunne klare et opprykk til Obosligaen burde være like stor som i Florø, mener jeg. Kanskje er det det som trigger Florø-patrioten Rognsø å signere en langsiktig kontrakt med rivalen Førde?
Det kan være at temaet er "ømt", men det er ikke et forsøk på å provosere Stimen87. Jeg har opplevd omtrent samme scenario, der Hødd-helten Lars Arne Nilsen trente juniorlaget til Hødd helt fram til å bli Norgesmester i 2012 og nesten opprykk til Eliteserien, og går så videre til Brann, og deretter signere for "hatlaget" Aafk. 
Jeg kan se poenget ditt om folk som er inne på denne tråden kun for å provosere Stimen87, men det er absolutt ikke min intensjon.
Helt oppriktig er jeg interessert i å høre hva Stimen87 og Florøfolket mener om Rognsø sin overgang til rivalen.

HeiaHodd12

Innlegg: 215
HeiaHodd12
04.12.20 13:08
Aguero16: Jeg kan godt prøve å svare også.  Jobben Rognsø gjorde over flere år i Florø var unik. Den ble lagt merke til over hele landet. Han jobbet frem en gjeng spillere som ikke bare var flinke å spille fotball, men dei var og det vi kan kalle treningstalent. Dugnaden Rognsø gjorde bar frukter og det sette Florø og spillerne på kartet. Jeg tror det er "normalt" at når en som trener har vært gjennom så mye med en klubb, så kommer en til et punkt der en ikke kommer seg videre, og Rognsø forsvant på rett tidspunkt. Å komme tilbake å igjen skal skape kanskje noe lignende er ikke enkelt. Det er og sjanser for at Rognsø ikke hadde fått så frie tøyler som han hadde sist.  Kanskje en dag tar han over Florø igjen, men jeg er ganske sikker på at Rognsø ser et stort potensiale i Førde. Selv om det er forskjeller i divisjoner på dem 2 laga nå, så vil jeg tro at potensialet er mye større i Førde pr dags dato. Dette tror jeg trigger Rognsø. Stedet Førde er trossalt større enn Sogndal, men selvsagt langt bak på det meste innenfor fotball og fasiliteter.  Men som sagt, det er et stort potensiale i Førde, og jeg tror Rognsø ønsker å gi det en sjanse, og jeg blir ikke overrasket om han får til noe veldig spennende der.

Ja den jobben Rognsø har gjort i Florø er helt uvurderlig. Han har jobbet nesten gratis i åresvis og fått klubben frem til det den er i dag, selvfølgelig sammen med andre ildsjeler med hjertet i Florø. Det er rart at en slik kapasitet ikke kan få en eller annen plass i Florø. 

Jeg er helt enig i at Førde har et stort potensiale og kan bli en utfordrer til Florø. Det blir spennende å se de neste sesongene hvordan laget og klubben utvikler seg. 

Det er også spennende ting på gang i Florø med ny innendørs fotballhall. Det tror jeg kan bety en god del for om Florø skal klare å etablere seg som en Obosligaklubb.
Den fotballhallen som skulle bygges på Skei, er det fullsize fotballbane? Har den blitt bygget enda? Burde ikke denne hallen heller blitt bygget i Førde? Er vel større behov for en fotballhall der enn oppe i Skei?

(Innlegget ble redigert 04.12.20 13:09)

Aguero16

Innlegg: 4696
Aguero16
04.12.20 13:14
HeiaHodd12: Den fotballhallen som skulle bygges på Skei, er det fullsize fotballbane? Har den blitt bygget enda? Burde ikke denne hallen heller blitt bygget i Førde? Er vel større behov for en fotballhall der enn oppe i Skei?

Den er ferdig og klar meiner jeg, viss ikke så er det like før. Fullsize ja. 

Tja Førde kan ikke reise med alt ;-) Og hallen på Skei er vel mye finansiert av Trond Mohn mener jeg. 

Skei ligger jo greit til i forhold i forhold til knutepunktet mellom Nordfjord, Sunnfjord og Sogn, så sånn sett så syns nå jeg den er bra plassert.

KongOjo

Innlegg: 4519
KongOjo
04.12.20 13:38
Aguero16: Og hallen på Skei er vel mye finansiert av Trond Mohn mener jeg.

Trøste og bære. Er det noe på vestlandet som ikke har økonomisk støtte av den mannen?

Hedersmann. Og det sier jeg ikke bare som Brann supporter, selv om klubben knapt hadde eksistert i dag uten hans hjelp.

HeiaHodd12

Innlegg: 215
HeiaHodd12
04.12.20 13:56
Aguero16: Den er ferdig og klar meiner jeg, viss ikke så er det like før. Fullsize ja.  Tja Førde kan ikke reise med alt ;-) Og hallen på Skei er vel mye finansiert av Trond Mohn mener jeg.  Skei ligger jo greit til i forhold i forhold til knutepunktet mellom Nordfjord, Sunnfjord og Sogn, så sånn sett så syns nå jeg den er bra plassert.

Joda plasseringa er vel grei sånn sett, men hadde vært bedre om man kunne bygget den sammen med resten av banene og klubbhus, garderober etc og dermed kunne man arrangert større cuper og lignende uten å måtte transportere lagene fram på Skei og tilbake. 
Førde kunne sikkert hatt muligheter for å arrangere forskjellige messer, konserter og lignende som kanskje ikke er like aktuelt på Skei. Dette er tapte inntekter for Førde.

Korgutt

Innlegg: 17849
Korgutt
04.12.20 14:07

Det tar vel sånn cirka 1t 45 minutt fra Florø til Skei i Jølster og en knapp time fra Førde til Skei? Så en viss distanse er det jo.

HeiaHodd12

Innlegg: 215
HeiaHodd12
04.12.20 14:14
Korgutt: Det tar vel sånn cirka 1t 45 minutt fra Florø til Skei i Jølster og en knapp time fra Førde til Skei? Så en viss distanse er det jo.

Florø skal (mest sannsynlig) bygge nye fotballhall rett i nærheten av dagens Florø stadion.

Førde må reise ca 40 min til Skei for å trene/spille kamper i Skei-hallen eller hva den heter.

Aguero16

Innlegg: 4696
Aguero16
04.12.20 14:28
HeiaHodd12: Førde må reise ca 40 min til Skei for å trene/spille kamper i Skei-hallen eller hva den heter.

Nå er vintrene relativt milde å fine som regel her på Vestlandet, så det er godt mulig Førde har gode treningsfasiliteter på vinter. Har ikke helt kontroll på om dem har kunstgress med undervarme

Aguero16

Innlegg: 4696
Aguero16
04.12.20 14:30
HeiaHodd12: Joda plasseringa er vel grei sånn sett, men hadde vært bedre om man kunne bygget den sammen med resten av banene og klubbhus, garderober etc og dermed kunne man arrangert større cuper og lignende uten å måtte transportere lagene fram på Skei og tilbake.

Jeg personlig syns det er veldig flott at noe blir plassert litt ute i bygdene og. Ikke at alt hele tiden skal inn i gryta til dem "store"

HeiaHodd12

Innlegg: 215
HeiaHodd12
04.12.20 15:20
Aguero16: Nå er vintrene relativt milde å fine som regel her på Vestlandet, så det er godt mulig Førde har gode treningsfasiliteter på vinter. Har ikke helt kontroll på om dem har kunstgress med undervarme

Jeg vet heller ikke om Førde har undervarme, men det koster uansett mye å bruke undervarme. Og penger er ikke noe norske klubber har altfor mye av. Og kjenner jeg Førde riktig så er der ganske varme temperaturer om sommeren og ganske kaldt om vinteren? Har elva som renner rett forbi noe innvirkning på temperaturen? 

Min klubb Hødd har undervarme på Høddvoll stadion, men velger heller å trene i Ulsmohallen som ligger rett ved siden av, selv om den bare er 52 X 41 meter. Om nøden blir alt for stor kan Hødd leie Sunnmørshallen i Ålesund til å spille kamper. Men er vel en god stund siden sist Hødd brukte Sunnmørshallen.

For å utnytte det fulle potensialet til fotballhaller, badeland og lignende store prosjekter som oftest er betalt av fylket, kommune og næringsliv, bør de legges der potensialet og utnyttelsesgraden er størst. I dette tilfellet Førde. 

(Innlegget ble redigert 04.12.20 15:23)

Korgutt

Innlegg: 17849
Korgutt
04.12.20 15:33
HeiaHodd12: selv om den bare er 52 X 41 meter. Om

En ganske liten nierbane eller stor sjuerbane altså. Er ikke rare greiene syns jeg. Men absolutt bedre enn å dra til Sunnmørshallen.

HeiaHodd12

Innlegg: 215
HeiaHodd12
04.12.20 16:53
Korgutt: En ganske liten nierbane eller stor sjuerbane altså. Er ikke rare greiene syns jeg. Men absolutt bedre enn å dra til Sunnmørshallen.

Vi har gressbane på gamle Høddvoll stadion, kunstgressbane både på Nye Høddvoll stadion og treningsbanen i tillegg til nierbane inne i Ulsmohallen, alt ligger side om side. I tillegg er der flere kunstgressbaner i naboklubber i kommunen og nabokommuner i bare ti minutters omkrets. Så vi har rikelig med treningsmuligheter. Og med relativt milde vintre har vi sjeldent eller aldri bruk for Sunnmørshallen. Og om det er stor aktivitet med mange treningskamper så skrus undervarmen på på stadion. 

sTIMEN87

Innlegg: 9790
sTIMEN87
06.12.20 08:48
Aguero16: klubben

Vil alltid slippe sine beste talent som over tid har vist at de holder et høyere nivå og vil spille på et høyere nivå.

Det er jo bare en fin policy å ha det. Det sagt så er ikke talentene en har igjen nå noe dårligere enn de som er igjen, det av den enkle grunn at ikke alle tenker bare på egen utvikling men lagutvikling.

Det ser man på feks Aarønes, Jacobsen Høyvik og Høydal.

 

sTIMEN87

Innlegg: 9790
sTIMEN87
06.12.20 08:52
Spahob: hardere

Slår det ut fordi at oppsettet ble totalt endra på, man fikk store utfordringer med å balansere troppen og det ser man jo nå når omtrent alle er permittert.

Det originale oppsettet ga i langt større grad fleksibilitet og var og i langt større grad mer gunstig sportslig.

 

sTIMEN87

Innlegg: 9790
sTIMEN87
06.12.20 08:58
Citano: utfordringer

Har det blitt for alle lag ja, men ikke i like stor grad.

Tror man det er man naiv og historieløs pluss ganske virkelighetsfjern. 

For noen klubber betyr en så stor omvelting nesten alt. Det ser man jo for Florø nå, når man må permittere omtrent alle under kontrakt.

Det sportslige opplegget med oppsett fra NFF var en katastrofe for Florø, intet mindre.

Mitt tips gjaldt forøvrig bare for en normal sesong. Det står jeg fortsatt inne for. Ta gjerne å sjekk ut det med hva NFF landa på til slutt og sammenlign, for oppsettene er som natt og dag.

sTIMEN87

Innlegg: 9790
sTIMEN87
06.12.20 09:06
ObjektivtSett: følge

Meg er det snart i ferd med å bli kjempekrise jo, hvis ikke klubben klarer å lande en ny trener innen januar er det faktisk det. 

Fordi at da skal man jo egentlig gå i gang med forbredelser, treningskamper osv osv. I en normal sesong vel og merke. Man vet jo ikke enda nøyaktig hvordan 2021 vil bli. Her kan faktisk oppsettet slå ut nok en gang. 

NFF sitt ansvar å sette opp et forsvarlig oppsett som ikke rammer klubbene. Her er oppstart vesentlig viktig(starttidspunkt) og hvordan en tenker i forhold til endt sesong og om det blir full sesong. Alle dissene tingene er jo umulig å vite noe om nå på grunn av Covid-19. Uansett NFF sitt ansvar å sørge for at det er forsvarlig og rettferdig nok for alle.

sTIMEN87

Innlegg: 9790
sTIMEN87
06.12.20 09:08
JODDEMM: Florø

Slo Førde sitt J-13 lag enkelt:)

Svendsen kunne knapt gjort en bedre jobb. Kunne han kanskje vurdert å bli A-lags trener?:) 

Haha:)

KongOjo

Innlegg: 4519
KongOjo
06.12.20 09:13
sTIMEN87: Uansett NFF sitt ansvar å sørge for at det er forsvarlig og rettferdig nok for alle.

At det ikke har vært forsvarlig i år er jeg tilbøyelig til å muligens være enig med deg i. Men forstår ikke helt hvordan det ikke blir rettferdig for alle lag? Det er jo helt likt mtp antall kamper frem til sesongen ble delt og øvre halvdel gjorde opp om de øverste plassene. Skjønner ikke hvordan du mener NFF kan gjøre det mer rettferdig enn det ble i år? Mener du f.eks FFK har en fordel fordi de har en større og bredere stall en Florø å ta av når kampene kom som tettest? Man kan vel forstå at det er frusterende, men hvordan det blir NFF sin feil klarer jeg ikke å se.

 

sTIMEN87

Innlegg: 9790
sTIMEN87
06.12.20 09:17
HeiaHodd12: potensiale

I Florø vet han nok at er kjempestort, men han har nok funnet ut at å gå inn i et nytt prosjekt i Florø så tidlig så fort det stanger litt ikke er riktig måte å komme tilbake.

Han ser nok videre et potensiale i Førde som for tida er svært høyt. Det sagt så vil jeg ikke si at Førde har et større potensiale enn Florø, langt derifra.

Men uansett Førde har noe på gang med Rognsø i spissen. Det har uansett ingen verdens ting med utviklinga en ser i de yngre klasser i 2020 å gjøre. Det må snart enkelte folk her inne snart forstå. 2020 aleine står ikke som en fasit men som et tegn på at de i yngre klasser har klart å følge opp Florø sitt arbeid gjennom mange år.

Det har uansett ingenting å gjøre med sportslig suksess for A-laget å gjøre. 

Florø er nok noen divisjoner bedre og det er ikke for uten grunn. For det jobbes nemlig godt i Florø og, sjøl om en viss debattant ikke er like enig i det, men det viser igjen på A-laget at det jeg sier stemmer. 

 

(Innlegget ble redigert 06.12.20 09:21)

sTIMEN87

Innlegg: 9790
sTIMEN87
06.12.20 09:20
KongOjo: rettferdig

Ble det ikke på grunn av store endringer fra originalt oppsett.

Det ga jo såklart noen konkurransefordeler for de lagene med en brei stall på det tidspunktet de fant ut å endre det på.

Her hadde NFF ingen grunn til å endre oppsettet så dramatisk i mine øyne, til tross for Covid-19.

Vær gjerne uenig i det, men klarer ikke å se hvorfor så store endringer i et oppsett måtte til.

sTIMEN87

Innlegg: 9790
sTIMEN87
06.12.20 09:29
Aguero16: potensialet

I Førde er altså større basert utelukkende på utviklingsarbeidet i de yngre klasser?

Det er altså aleine nok til at det er større?

Bra da fikk vi fastslått at det ikke går an å ta deg seriøst, hvis du virkelig mener det.

For klarer ikke du å se det større bildet her, blir det umulig å diskutere saklig med deg.

Hva får deg til å tro at alle disse fra yngre klasser slår til umiddelbart på Førde sitt A-lag? For det er jo omtrent det du antyder.

Det finns det ingen holdepunkter for å kunne slå fast. Som Korgutt så riktig skreiv til deg, det er ingen garanti at sjøl om man har en del talent i klubben så vil alle disse/mange av de slå til.

Det handler aller mest om hvor sterkt A-laget faktisk er.

Her Florø langt foran Førde til tross for det vanskeligste året i klubbens historie.

Det tror jeg neppe endrer seg med det første. 

Florø får inn en ny trener på en eller annen måte pluss at Olsen vil utvikle de yngre bedre med tida.

KongOjo

Innlegg: 4519
KongOjo
06.12.20 09:32
sTIMEN87: Ble det ikke på grunn av store endringer fra originalt oppsett. Det ga jo såklart noen konkurransefordeler for de lagene med en brei stall på det tidspunktet de fant ut å endre det på. Her hadde NFF ingen grunn til å endre oppsettet så dramatisk i mine øyne, til tross for Covid-19. Vær gjerne uenig i det, men klarer ikke å se hvorfor så store endringer i et oppsett måtte til.

Jeg ser jo forsåvidt hva du mener. Men lurer på hva løsningen din på det hadde vært? Altså, det ble jo ekstremt vanskelig for de når man ikke kom i gang før i sommer.

Siden 3 div og nedover ble avlyst i år, så vil jeg tro at det hadde vært løsningen også for Postnord. Det hadde jo vært krise for mange lag, så vi kan vel sikkert være glad for at det ikke ble slik.

Men forresten, ett lag som har bredere stall vil jo uansett ha en konkurransefordel? Hvis det er en vanlig sesong kan jo nesten forskjellene bli enda større for da får alle spillerne til f.eks FFK restituert seg skikkelig fra uke til uke.

sTIMEN87

Innlegg: 9790
sTIMEN87
06.12.20 09:36
Catepillar: bedre

Å stille spørsmålet direkte til Rognsø hadde det utvilsomt vært, men har ikke brydd meg noe som helst med hva stikkpillen ei dame fra Laksevåg(ja jeg vet stikkpillen) prøver seg på eller hva Aguero16 og alle andre som aboslutt må hakke på sjøl det minste ting sier. 

Tusen takk for støtten uansett mann, det varmer:)

Her har du forstått hvorfor enkelte debattanter er inne her i klubbtråden, som jeg har sagt i årevis nå.

Det er desverre de sjeler som ikke tåler og takler at andre er så engasjert. Det er da misunnelsen og bitterheten kommer fram. 

Men tror du jeg virkelig bryr meg om det? Nei ikke det spor.

Hadde du kjent meg i virkeligheten hadde vi fått oss en god latter begge to:)

sTIMEN87

Innlegg: 9790
sTIMEN87
06.12.20 09:42
KongOjo: konkurransefordel

Ble jo enda tydeligere med det nye oppsettet, så jeg klarer ikke å se hvordan det hadde blitt synligere i en vanlig sesong.

Det nye oppsettet var katastrofalt. Det gamle ga i det minste fleksibilitet og større rom, pluss at det for Florø sin del var lysår mer gunstig sportslig enn hva de landa på.

Sånn som jeg ser det burde de ikke endra på noe, men heller kjørt på med samme oppsett med 200 tilskuere.

For det hadde vel ikke spilt noen rolle uansett?

Kan nevne det at oppsettet og endringer i siste liten på tampen av sesongen, er det som førte til at Florø nå har permittert omtrent alle. Det burde si en del om hvor alvorlig det faktisk slo ut for Florø. 

Nevn meg mange klubber som har måtte gjøre det like smertefullt og en er jaggu god.

Får bare håpe at Florø lander en ny trener innen januar/slutten sv januar, ellers er det plutselig potensielt blitt fullstendig krise i klubben.

(Innlegget ble redigert 06.12.20 09:52)

Lilleborg

Innlegg: 38890
Lilleborg
06.12.20 09:48
sTIMEN87: Sånn som jeg ser det burde de ikke endra på noe, men heller kjørt på med samme oppsett med 200 tilskuere.

Hvordan kunne de fått til dette når de ikke fikk startet sesongen før i juli? Det var ikke nok helger igjen på det tidspunktet til å spille en full sesong.

sTIMEN87

Innlegg: 9790
sTIMEN87
06.12.20 09:48
Catepillar: forsøk

På noe fra Hodd12 var det nok ikke, for jeg vet nok hvem han er privat hvis min husk er riktig.

Han er en veldig saklig og dyktig debattant og det har aldri vært en ufin tone mellom oss. Det er fordi han er en voksen person som klarer å skille person fra tema og er veldig snill og grei.

Har svart Hodd12 på det han skreiv, sjøl om det uten tvil hadde vært best at Rognsø sjøl hadde svart på det.

Men uansett Hodd12 er en veldig saklig og dyktig debattant. Her har du rett og slett misforstått han, men det gjør vi alle i blant, meg inkludert:)

sTIMEN87

Innlegg: 9790
sTIMEN87
06.12.20 09:50
Lilleborg: full

Sesong kunne man jo fått til hvis man hadde vist en større vilje og handlingsrom. 

Det kunne i tilegg gått an å brukt deler av januar som et alternativ. Noe som de jo nå vurderer for Obos.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg