Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Florø Klubbtråd

NYTT TEMA
Tryui85
Tryui85Innlegg: 132
15.05.18 01:42

Jeg så kampen på stream denne gangen da jeg ikke hadde mulighet til å reise til Sandnes og få den med meg live. Kunne egentlig ikke se så mange andre Florø-supportere på tribunen heller, kanskje de stod/satt på et sted som kamera ikke fanget opp.

Sånn jeg opplevde kampen var det ganske jevnspilt de første 20 minuttene, før Florø falt sammen som et korthus etter at Sandnes Ulf fikk 1-0 målet, og skapte meget lite resten av kampen. Ulf er sikkert et av de beste lagene i serien, men syns likevel at det virket som om Florø mistet det de hadde av selvtillit utover i omgangen. Sånt tar litt tid å fordøye for meg som supporter, men nå har jeg fått troen på at laget igjen viser seg fra sin beste side på hjemmebane, der de til tider har vært ganske gode i år. Håper publikum tar turen til stadion på onsdag!

Skuddstatistikken jeg fant fra Ulf-kampen viser 14-6 i Ulf sin favør, så ut i fra det var det nok en fortjent seier. Når det gjelder straffesparkene så er det umulig for meg å se hva som skjer på det første, så det kan vel godt være riktig, men det andre ser litt billig ut, uten at jeg syns det er noen dommerskandale. 

Etter det jeg har fått med meg er ikke tilstanden til keeper Frenderup så alvorlig som det kunne se ut som, jeg håper han kommer tilbake på banen i løpet av året, for det er virkelig en av mine favroittspillere på laget!

sTIMEN87
sTIMEN87Innlegg: 8767
15.05.18 01:46
aIseboy: høyde

Vel spillemessig fram til Sandnes Ulf fikk både 1 og 2 straffen var lagene fullt på høyde. Tull å skrive at Florø ikke hadde sjanser til å skåre. 7-0 er rett å slett fantasi fra en annen verden. Det bare skreiv du for å fyre, noe som vel er greit på en dag hvor absolutt alt gikk SULF sin vei.

3 avgjørelser som rett og slett er skandale på nivået en spiller på. Blir blåst angrep på keeper i en fair duell om ballen, å da var stillingen faktisk 0-0. 1-0 straffen fikk SULF fordi Reksten Solheim traff ballen med overarmen, som strengt talt ikke er en del av hånden. Straffe nr 2 er skuespill fra en annen verden, sjøl om Reksten såvidt det er er på fot.

Etter det rakner det litt for Florø, men hva kan en vente egentlig når sånne ting går i mot? I mine øyne og mange andre sine gikk det som det måtte enkelt å greit.

sTIMEN87
sTIMEN87Innlegg: 8767
15.05.18 01:50
jatilnei: Åssen

Går i følge det han skreiv på Florø Fotball sin Facebook side bra, men kjenner ingenting i venstre side av armen. Men er forhåpentligvis ingenting alvorlig sjøl om det så stygt ut.

Tryui85
Tryui85Innlegg: 132
15.05.18 02:24

Enda ikke skjønt hvordan man siterer her, men første straffesparket er en merkelig situasjon, som jeg har sett noen ganger på Eurosport player nå. Kan virke som om dommeren mener at Callaku bruker armen til å slå ballen i tverrligger og over mål. Dersom det stemmer, noe det sikkert kan ut i fra bildene selv om det går fort og kamera står i en elendig vinkel, så har det sånn jeg har skjønt reglene ikke noen betydning om det er hånden eller overarmen ballen treffer, og da gjør nok dommeren rett.

Har også sett situasjonen rundt det andre straffesparket noen ekstra ganger og her ser det ut til at Ulf-spilleren prøver å løpe rett igjennom Corovic og Reksten, Reksten setter ut foten, noe som er dumt, men mener fortsatt det er noe billig idømt, men er sikkert Ok.

Når det gjelder «målet Florø fikk annullert» etter en corner så regner jeg med det er situasjonen etter cirka 21 minutter som stimen87 skriver om. Her var ballen aldri i mål, men blir klarert av mannen som står på bakre stolpe, og så ligger den løst i 5-meteren. Keeper skal nok sikkert ha frispark i denne situasjonen selv om jeg er litt usikker på hva som skjer. Går i en duell med Gjermundstad og så kommer Husa inn i situasjonen etterpå. Mulig jeg ser på feil situasjon da men i akkurat denne situasjonen er ballen aldri over målstreken.

 

stc887
stc887Innlegg: 15109
15.05.18 02:25
sTIMEN87: Reksten Solheim traff ballen med overarmen, som strengt talt ikke er en del av hånden.

Bare si jeg ikke har sett situasjonen men for oss som husker Luton Shelton sin hands for VIF så sa dommersjef Pedersen følgende

Fra nakken og rett ut har du lov til å bruke skulderen både på forsiden og oversiden, sier Rune Pedersen til Dagbladet.

- Men om du bruker utsiden av skulderen, sånn at det blir en del av armen, er det hands.

 

sTIMEN87
sTIMEN87Innlegg: 8767
15.05.18 02:44
Tryui85: situasjonen

Det var i situasjonen nesten rett før SULF fikk 1 straffen. Det det kunne se og høres ut som fra både bildene live(som mildt sagt var elendige), var den i følgene jubel først for deretter protester i ettertid en ball over linja.

Men er usikker på om vi sikter til samme situasjon her. Fint å se at vi virker nogelunde enige om straffesparkene sjøl om du skriver sikkert ok å blåse. Vil uansett si at det å løpe inn i spillere ikke automatisk er straffe og dessuten i allefall ikke når en i tillegg overspiller voldsomt. Både 1 og 2 er feil i mine øyne, å de aller fleste som så kampen på Bua var enig i det.

Det er ufattelig surt når sånt skjer, for det preger uten tvil en fotballkamp. Ingen problemer med å se at SULF vant fortjent. Det må være sagt her til alle de som nesten påstår noe annet. Men det er heva over en hver tvil at 3 så viktige og kritiske avgjørelser ødelegger en fotballkamp. Det kan det umulig være tvil om.

Spist er uansett spist å jeg håper som deg at Florø er tilbake igjen på vinnersporet 16 mai nå. For er utrolig viktig å slå raskt tilbake igjen. Å jeg er enig: spillet har begynt å komme seg, sjøl om det mangler litt på finishen på siste 3 del. Men forhåpentligvis får vi sett et sulten Florø lag med massiv støtte i ryggen på Florø by sin bursdag. Her fortjener laget både massiv støtte men og 3 poeng i en tøff tid!

sTIMEN87
sTIMEN87Innlegg: 8767
15.05.18 02:46
stc887: nakken

Ser ut til at det kan ha vært Callaku som visstnok skal ha brukt overarmen til å slå ballen over tverrligger. Å da tror jeg neppe han brukte utsiden av armen til det. Med andre ord en feil.

Les hva Tryui85 skreiv litt lengre oppe.

(Innlegget ble redigert 15.05.18 02:50)

aIseboy
aIseboyInnlegg: 6664
15.05.18 10:04
sTIMEN87: Vel spillemessig fram til Sandnes Ulf fikk både 1 og 2 straffen var lagene fullt på høyde. Tull å skrive at Florø ikke hadde sjanser til å skåre. 7-0 er rett å slett fantasi fra en annen verden. Det bare skreiv du for å fyre, noe som vel er greit på en dag hvor absolutt alt gikk SULF sin vei.

Vel, første målet kom etter 26 minutter, og det var 3-0 til pause. Sjansestatistikken sier 9-0, cornerstatistikken 10-1. Jeg tror det sier litt om hvem som presset i kampen og skapte sjanser.. 

Straffesparkene var helt ukompliserte. Overarm eller underarm, hands er det selvsagt like fullt. Samme når Florø-forsvareren stikker ut foten og feller Erlien. Det var knapt en Florø-spiller som protesterte på avgjørelsene, så de både såg bedre og var en smule mer edruelig i synet enn deg. 

(Innlegget ble redigert 15.05.18 10:07)

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 21195
15.05.18 11:47
aIseboy: Vel, første målet kom etter 26 minutter, og det var 3-0 til pause. Sjansestatistikken sier 9-0, cornerstatistikken 10-1. Jeg tror det sier litt om hvem som presset i kampen og skapte sjanser..

Hva er en sjanse?

Jeg spør fordi på den videoen som klubbene har ute på sine nettsider om kampene (som de ikke lager selv), så er SULF-Florø 1-2 i sjanser for 1-0 målet.
Jeg så ikke kampen, så det er mulig mye annet skjedde før 1-0 målet, men gjestene hadde i alle fall to kvalifiserte sjanser på stillingen 0-0.

Grylte
GrylteInnlegg: 453
15.05.18 13:09
sTIMEN87: 1-0 straffen fikk SULF fordi Reksten Solheim traff ballen med overarmen, som strengt talt ikke er en del av hånden. Straffe nr 2 er skuespill fra en annen verden, sjøl om Reksten såvidt det er er på fot.

"Ser ut til at det kan ha vært Callaku som visstnok skal ha brukt overarmen til å slå ballen over tverrligger. Å da tror jeg neppe han brukte utsiden av armen til det. Med andre ord en feil."

 

Alt nedenfor skulder ned til ytterste fingertupp er hands.
Jeg klarte ikke å se hva som skjedde, så straffe 1 aner jeg ikke hva som skjedde. Men om en spiller bruker armen, så er det hands.  Tror du det kun er hands om ballen treffer hånda?

Straffe nr 2 derimot, den syns jeg er sykt billig, det vises altfor få repriser i denne ligaen, men for meg så det ut som om spiller allerede var på vei ned etter å ha mistet kontroll/snublet i ballen. Dvs, med billig, så mener jeg feil.

Sulf vant fortjent, men syns Florø hang greit med frem til 2-0'ish.
Heldigvis er har vi fått unna et par av de vanskeligste bortekampene, Ålesund, Mjøndalen og Sulf.

Holder fortsatt på mitt tips om 10.-12. plass i år, og ikke nedrykk, men vi  slå Nest hjemme, og det begynner virkelig å haste med å få spillere friskmeldt. Mener å huske vi hadde en del spillere skadet tidlig i sesongen i fjor, det kan seff være tilfeldigheter og uflaks, men jeg ville sett på sesongoppkjøringen. Om et lag starter hver sesong med mange skader, så kan det være oppkjøringen er for hard.

(Innlegget ble redigert 15.05.18 13:10)

Zanick
ZanickInnlegg: 8081
15.05.18 13:19

Florø er kun et par fattige poeng fra 8. plassen og øvre halvdel. En utrolig prestasjon sett ift ressurser sammenlignet med konkurrenter.

Bare å hylle.

zephyrus
zephyrusInnlegg: 3492
15.05.18 15:55
return_of_drakkar: Hva er en sjanse?

Når en spiller avslutter fra rimelig kort avstand og bør klare å score eller i hvert fall treffe mål, er det en sjanse. Det er vel ikke noe å diskutere en gang.

Langdistanseskudd er det delte meninger om. Jeg har hørt om folk som mener at skudd fra f.eks. 35 meter ikke er noen reell målsjanse. Men dersom spilleren scorer, eller det er et skudd som går like over, like utenfor, i stolpen, i tverrliggeren eller keeper gjør en skikkelig feberredning regner i alle fall jeg det som målsjanse. Men er det et skudd fra distanse som keeper har full kontroll på er det selvsagt ingen målsjanse.

Cornere som går rett i mål, skudd fra tilnærmet død vinkel som går i mål via en motspiller og de fleste selvmål er ikke målsjanser i mine øyne.

(Innlegget ble redigert 15.05.18 15:56)

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 21195
15.05.18 16:19
zephyrus: Når en spiller avslutter fra rimelig kort avstand og bør klare å score eller i hvert fall treffe mål, er det en sjanse. Det er vel ikke noe å diskutere en gang. Langdistanseskudd er det delte meninger om. Jeg har hørt om folk som mener at skudd fra f.eks. 35 meter ikke er noen reell målsjanse. Men dersom spilleren scorer, eller det er et skudd som går like over, like utenfor, i stolpen, i tverrliggeren eller keeper gjør en skikkelig feberredning regner i alle fall jeg det som målsjanse. Men er det et skudd fra distanse som keeper har full kontroll på er det selvsagt ingen målsjanse. Cornere som går rett i mål, skudd fra tilnærmet død vinkel som går i mål via en motspiller og de fleste selvmål er ikke målsjanser i mine øyne.

Hva en sjanse er kan diskuteres.
https://www.aftenposten.no/100Sport/fotball/--Vi-teller-mal-55672b.html

Bør skåre er også noe som ikke helt fast.
Kommer også an på hvilken spiller det er.
Salah eller Milner i samme posisjon...

Bør eller kan?
Men 10 sjanser uten mål kunne kan aldri gi mer enn 1 mål...

lawrenc
lawrencInnlegg: 1284
15.05.18 16:24

Florøs ressurser står ikke noe tilbake i forhold til ca halvparten av lagene i avdelingen. Selvsagt ikke avskrekkende langt opp i poeng til andre lag. Problemet er at de ikke skaper sjanser, enda færre mål. Er lekk bakover og mangler profiler som kan løfte laget sammenlignet med i fjor. 

All ære for hva Florø har skapt de siste årene, men klubben virker nå være inne i sin tyngste periode siden oppturen startet. Spennende å.se hvordan de løser den. Første utfordring allerede i morgen da Nest Sotra kommer på besøk. Avdelingens prygelknabe, eller kasteball, ifølge de mest storkjeftede og useriøse Florøsupporterne her inne. Blir spennende å se hvordan de løser den oppgaven. På tide med en opptur nå etter en lang rekke med nedturer med nitrist cupexit og svake prestasjoner

lawrenc
lawrencInnlegg: 1284
15.05.18 16:47
stikkpillen: Det er ikke lov å være inne i denne tråden å kritisere Florø, det skal man ikke vite noe av. Da er man dårlig debattant og det som verre er.
God bedring alle sammen.

Trur ikke man skal bruke så mye energi på hva et særdeles lite utvalg her inne mener. Selvsagt er det rom for egne synspunkter og ikke minst berettiget kritikk

 

(Innlegget ble redigert 15.05.18 16:49)

sTIMEN87
sTIMEN87Innlegg: 8767
15.05.18 17:36
aIseboy: pause

Det var jevnt fram til SULF fikk straffene, verre er det faktisk ikke. Det ødela det meste for kampen.

Det er rart med oss supportere at vi klager ikke når vi får ting med oss men er kjapt ute med å forsvare avgjørelser i mot som er særdeles tvilsomme som kunne gitt et annet kampbildet.

Straffe nr 1 er det bare tull å blåse på. Den går i overarmen, ikke på undersiden av armen. Les det han som siterte meg om hva Rune Pedersen i NFF presiserer er hands. Den var aldri på undersiden av armen, altså en feil.

Straffe nr 2 er det såvidt det er kontakt mellom fot og spiller pluss skuespill fra Oxford. Det er latterlig billig straffe å skulle aldri vært blåst på. Tviler ikke et sekund på at dere SULF supportere hadde reagert hadde det vært motsatt der. Det er rimelig spesielt å forsvare skuespill. Hvis du forresten la merke til det så reagerte faktisk en del Florø spillere, både på nr 1, nr2 og ikke minst målet en nok hadde fått hadde ikke Gjermundstad blitt avblåst bare for å være sterkere enn keeper.

Men igjen ja SULF vant fortjent, bare utrolig bittert måten det skjedde på. Noe jeg ikke er i tvil om at dere SULF supportere hadde reagert på hadde det vært motsatt ved disse tilfellene.

Spist er uansett spist å nå må vi supportere fra begge lag fokusere på 16 mai kampen i morgen. Det blir fest!

Lykke til videre med sesongen Sandnes Ulf, å jeg har dere på 3 plass i mitt tips med endt tabell. Det ser i allefall ikke så dårlig ut til nå. Lykke til mot Viking!:)

 

zephyrus
zephyrusInnlegg: 3492
15.05.18 17:50
return_of_drakkar: Kommer også an på hvilken spiller det er.

Nei, det har null og niks betydning. En målsjanse er en målsjanse uansett om det er en midtstopper eller en spiss som har muligheten.

En trenger ikke være Anthony Yeboah i glansdagene for å score på en god målsjanse for å si det sånn...

(Innlegget ble redigert 15.05.18 17:56)

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 21195
15.05.18 18:40
zephyrus: Nei, det har null og niks betydning. En målsjanse er en målsjanse uansett om det er en midtstopper eller en spiss som har muligheten.

Selvsagt ikke.
Tenk deg en ball inn i feltet som Joe Jordan fint ville nå, men ikke Billy Bremner...

Sjanse eller ikke er noe man må avgjøre det og da.

zephyrus
zephyrusInnlegg: 3492
15.05.18 19:00
return_of_drakkar: Sjanse eller ikke er noe man må avgjøre det og da

Jeg gir opp. Du spurte tidligere på dagen om hva en sjanse er.

Jeg svarer klart og greit, men du bare fortsetter å krangle...Helt utrolig...

Jeg lar diskusjonen ligge der, gidder ikke lese alt pisset du kommer med.

(Innlegget ble redigert 15.05.18 19:01)

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 21195
15.05.18 19:11
zephyrus: Jeg gir opp. Du spurte tidligere på dagen om hva en sjanse er. Jeg svarer klart og greit, men du bare fortsetter å krangle...Helt utrolig... Jeg lar diskusjonen ligge der, gidder ikke lese alt pisset du kommer med.

Du svarte med hva du mener er en sjanse.
Det er greit.

Endog i lenken jeg da deg er det ikke så klart som du vil si at det bastant er.
Fotball er ikke sort-hvitt.

Spahob
SpahobInnlegg: 9896
15.05.18 21:22
sTIMEN87: Straffe nr 1 er det bare tull å blåse på. Den går i overarmen, ikke på undersiden av armen. Les det han som siterte meg om hva Rune Pedersen i NFF presiserer er hands. Den var aldri på undersiden av armen, altså en feil.

Jeg tror du må lese artikkelen han linker til. Det diskuteres om bruk av skulder er hands eller ikke. Konklusjonen fra Pedersen er at "fra nakken og rett ut har du lov å bruke skulderen både på forsiden og oversiden". Ingen som diskuterer om treff i overarmen er hands eller ikke. For det er det. Da er kun spørsmålet om det er straffbar hands eller ikke.

For øvrig er Florø laget som vinner minst, scorer minst og slipper inn mest. Neppe bare marginer som gjør at de ligger i sumpa.

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 21195
15.05.18 21:42
Spahob: For øvrig er Florø laget som vinner minst, scorer minst og slipper inn mest. Neppe bare marginer som gjør at de ligger i sumpa.

De har 1 seier, det samme som
- Levanger, Kongsvinger, Tromsdalen, HamKam, Jerv

De har kun 5 mål, like lite som Jerv og Mjøndalen.

De har 17 baklengs, det samme som , eller da 12 på 3 av kampene. Noe som ellers gir 5 på 4.

Så helt rett har du vel ikke?
-

Spahob
SpahobInnlegg: 9896
15.05.18 21:47
return_of_drakkar: Så helt rett har du vel ikke?

Har jeg ikke? Hvilke lag har vunnet færre, scoret færre eller sluppet inn flere?

sTIMEN87
sTIMEN87Innlegg: 8767
15.05.18 22:01
Spahob: Hvilke

Men er 4 andre lag som bare har vunnet 1 kamp. Hvem i alle dager har sagt at alt er rosenrødt rundt Florø laget? Det er ikke krise akkurat men man MÅ begynne å kjenne på det å kunne vinne igjen snart for å kunne løfte seg. Liten tvil om det.

Men hvis en klarer å vinne mot Nest Sotra kan situasjonen plutselig være en annen, om lagene over ikke klarer å vinne sine kamper i morgen. Det skiller tross alt bare 3 poeng opp til 8 plass. Det er rekordjevnt og det er en liga hvor omtrent alt mellom himmel og jord kan skje.

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 21195
15.05.18 22:02
Spahob: Har jeg ikke? Hvilke lag har vunnet færre, scoret færre eller sluppet inn flere?

Du skrev hvis vi skal være pirkete, som du kanskje ønsker?
": For øvrig er Florø laget som vinner minst, scorer minst og slipper inn mest."

Laget er bestemt form og vil henspeile på ett lag!
Det ville vært bedre å si at det var av de lagene som hadde færrest seire, sammen med x antall andre.

Så da så.

sTIMEN87
sTIMEN87Innlegg: 8767
15.05.18 22:05
Spahob: spørsmålet

Joda at ballen traff armen er det nok liten tvil om, men om det allikevel er riktig å blåse på det er en annen. Godt spørsmål du kom med faktisk. Om det faktisk var straffbart eller ikke. Her følte dommeren det, men han brukte tid til å bestemme seg. Det er derfor en da får en reaksjon fordi at den kom så seint.

Her er det veldig uklart og ulikt i mine øyne hva dommerens faktisk velger å blåse på. Ingen klar linje på det liksom. Det liker jeg mildt sagt ikke.

Spahob
SpahobInnlegg: 9896
15.05.18 22:14
return_of_drakkar: hvis vi skal være pirkete

Og selvsagt skal du være pirkete... pirke og kverulere i stedet for å fokusere på hovedpoenget er jo din spesialitet. Og derfor er det heller ikke noen vits i å delta i noen diskusjon med deg. Det bærer bare ut i tåkeheimen.

Spahob
SpahobInnlegg: 9896
15.05.18 22:18
sTIMEN87: Her er det veldig uklart og ulikt i mine øyne hva dommerens faktisk velger å blåse på. Ingen klar linje på det liksom.

Nei der har du helt rett. Tolkningen av hands-regelen har etter hvert blitt vanskelig å bli klok på. Hand i naturlig eller unaturlig posisjon, avstand fra ballen osv. Såpass mye skjønn at det er dømt til å bli mange rare avgjørelser.

aIseboy
aIseboyInnlegg: 6664
16.05.18 00:29
return_of_drakkar: Hva er en sjanse?Jeg spør fordi på den videoen som klubbene har ute på sine nettsider om kampene (som de ikke lager selv), så er SULF-Florø 1-2 i sjanser for 1-0 målet

Jeg referer kun til Viking-organet Stavanger Aftenbladet. De hadde 9-0 i sjanser.

De teller nok ikke en slapp heading rett på keeper eller et innlegg ingen spillere når frem til. 

Det var alt annet enn en jevnspilt kamp. Florø hadde en dårlig dag på jobb, og jeg er sikker på at de kommer sterkere tilbake. Det bør de. 

lawrenc
lawrencInnlegg: 1284
16.05.18 07:48
return_of_drakkar: De har 17 baklengs, det samme som , eller da 12 på 3 av kampene. Noe som ellers gir 5 på 4.

Skjønner du selv hvor syk du egentlig er? 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg