Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Florø Klubbtråd

NYTT TEMA
jatilnei
jatilneiInnlegg: 650
21.05.18 21:43
return_of_drakkar: Men det rakner på en skremmende måte. a la mot Tromsdalen som også skårte 3 mål på noen få minutter.

Det er små justeringer hele veien føler jeg.....særlig på dødball. Jeg hadde nok vært mer bekymret om vi ble trillet rundt med i alle disse kampene. Sånn er det jo på ingen måte. Noen småjusteringer som kan bikke det i vårt favør.....det er nok det som skal til. Forhåpentligvis så har vi snart en ny trener på plass som kan tilføre litt struktur på ting. 

Jeg tror både Florø og Tromsdalen kommer til og plukke endel poeng etterhvert, så det er bare og jobbe på for KIL sin del. Det gjelder forøvrig for lagene foran oss på tabellen også.....et par tap etter hverandre og man er plutselig i sumpa. 

(Innlegget ble redigert 21.05.18 21:47)

lawrenc
lawrencInnlegg: 1284
21.05.18 22:09
jatilnei: Vi vant forrige kamp og spilte ikke dårlig i dag heller. Vi har vel en ny hovedtrener på plass om ikke altfor lenge (som kan få litt struktur på ting). Vi har jo fortsatt hodet over vannet, så da må man jo ha trua ;-)

Selvsagt ingen grunn til å grave seg ned enda, og viktig seier mot "erkerivalen" forrige helg, men sammenlignet med siste par sesonger, så virker kvaliteten på forsvarsfireren å være svakere i år. Noe som resulterer i en del unødvendige baklengs. Virker også som om alternativene på midtbanen er mange, og førstevalgene i en startoppstilling noe utydelige. 

Synes også tidspunktet for trenersparkingen virker noe merkelig. Nystuen har vel uttalt at han håper å ha en på plass før ferien(!), og det virker ikke til at det er noen åpenbare førstevalg på plass, all den tid jeg har forstått at de har et relativt grovmasket nett til bruk for å søke etter trenere. 

Sett litt utenfra så virker det til at rollen Nystuen har opp imot hovedtrener kan være litt krevende med uklare grenselinjer.

Når det er sagt, håper for all del Kongsvinger beholder plassen. En klubb med fine (askeladd)tradisjoner, som i likhet med Sogndal har overlevd i norsk toppfotball over flere tiår "til tross for", og ikke "på grunn av"

lawrenc
lawrencInnlegg: 1284
21.05.18 22:15
return_of_drakkar: Du skrev hvis vi skal være pirkete, som du kanskje ønsker?": For øvrig er Florø laget som vinner minst, scorer minst og slipper inn mest."Laget er bestemt form og vil henspeile på ett lag!Det ville vært bedre å si at det var av de lagene som hadde færrest seire, sammen med x antall andre.Så da så.

Nå er Florø laget som har scoret færrest og laget som har sluppet inn flest, og sammen med Tromsdalen det laget som har vunnet færrest kamper. 

Formtabellen toppes også av Florø. Kun 1 poeng på de siste 7 seriekampene. Tar vi med cupkampene mot Fjøra og Hødd, så er rekken med kamper uten seier 9 kamper. 

Og for å slippe unødvendig pirk, så kan det tillegges at Fjøra ble beseiret i ekstraomgangene

Spahob
SpahobInnlegg: 9896
21.05.18 22:51
return_of_drakkar: Jeg så ikke kampen, men skaper man noe forover?

Vil ikke kalle det målsjanser, men de hadde 2-3 skuddforsøk første halvtimen. Så ut som Jarosinski i Kamma-målet hadde god kontroll. Etter det var det vel strengt tatt ingenting før de fikk et par gode sjanser helt på tampen på stillingen 3-0 til Kamma.

jatilnei
jatilneiInnlegg: 650
21.05.18 22:52
lawrenc: Selvsagt ingen grunn til å grave seg ned enda, og viktig seier mot "erkerivalen" forrige helg, men sammenlignet med siste par sesonger, så virker kvaliteten på forsvarsfireren å være svakere i år. Noe som resulterer i en del unødvendige baklengs. Virker også som om alternativene på midtbanen er mange, og førstevalgene i en startoppstilling noe utydelige.

Både ja og nei egentlig. Mye av det handler like mye om spillestil. Vi spiller en fotball der man mister ballen altfor mye på egen banehalvdel. Mange av baklengsmålene ligger der. Det samme med det kollektive (som ofte faller litt sammen). Ikke minst så sliter vi på dødballer....både i forhold til markering og duell-kraft. 

Jeg vil vel si at det er like mye et kollektivt ansvar. Nå er det ikke tilfeldig at man ligger der man ligger.....håpet er vel at vi kan få inn en trener som kan snu trenden. Blir en spennende tid fremover. 

(Innlegget ble redigert 21.05.18 22:55)

lawrenc
lawrencInnlegg: 1284
21.05.18 22:52
return_of_drakkar: Jeg så ikke kampen, men skaper man noe forover?

Er litt vanskelig å si. Kommer an på hvordan man definerer en sjanse og det å skape noe

Aguero16
Aguero16Innlegg: 3252
22.05.18 09:23

Tror nok Rognsø fikk maks ut av Florø i fjor. Men toppscorer ut før sesongen, og den "vanskelige" andre sesongen, så ser det ut som Florø ikke er i nærheten dessverre.

Kan selvsagt snu, men da må dem få inn kvalitet i sommer. Stallen er som jeg har poengtert før, ikke i nærheten. Det ser vel alle nå.

KaffeOrginal
KaffeOrginalInnlegg: 54073
22.05.18 09:31
Aguero16: Tror nok Rognsø fikk maks ut av Florø i fjor. Men toppscorer ut før sesongen, og den "vanskelige" andre sesongen, så ser det ut som Florø ikke er i nærheten dessverre.

Det ser veldig tungt ut for dem ja , kan fort bli en tur ned igjen 

Evt ned igjen og bli der .... 

Spahob
SpahobInnlegg: 9896
22.05.18 09:49
Aguero16: Stallen er som jeg har poengtert før, ikke i nærheten. Det ser vel alle nå.

Offensivt var det i alle fall ganske mørkt i går. Ble reddet lenge av ålreite prestasjoner av forsvaret og et HamKam-lag som ikke helt fant rytmen, men det føltes hele veien som at best case for Florø var 0-0.

Tryui85
Tryui85Innlegg: 132
22.05.18 13:39

Nå blir det fort en kamp for å overleve for Florø denne sesongen ja. Kampen mot Levanger blir ytterst viktig å vinne. Blir det tap der så blir det fort også en luke opp til lagene foran på tabellen som blir vanskelig å ta inn.

Var på kamp på Briskeby i går og reagerte på at HamKam lot hjemmesupportere komme inn for å hovere der bortesupportere skal stå. Sånt er ufint og hører ikke hjemme i OBOS-Ligaen. Ikke opplevd det andre steder heller, bortsett fra kampen mot start i fjor der de «solgte» billetter til 1 krone og lot omtrent hvem som helst sitte på bortefeltet. Men det blir noe annet sånn jeg ser det.

Ellers syns jeg Florø var ganske gode i 1.omgang mot HamKam, men det ble litt tydelig at de gikk for 1 poeng utover i 2.omgang før de laget en tullete straffe og slapp inn et mål til rett etterpå.

KaffeOrginal
KaffeOrginalInnlegg: 54073
22.05.18 13:41
Tryui85: Var på kamp på Briskeby i går og reagerte på at HamKam lot hjemmesupportere komme inn for å hovere der bortesupportere skal stå. Sånt er ufint og hører ikke hjemme i OBOS-Ligaen. Ikke opplevd det andre steder heller, bortsett fra kampen mot start i fjor der de «solgte» billetter til 1 krone og lot omtrent hvem som helst sitte på bortefeltet. Men det blir noe annet sånn jeg ser det

På Hamar har de vel ett rykte å leve opp til ... 

Kjepphesten
KjepphestenInnlegg: 16
22.05.18 18:15

Etter å ha studert re-play av straffe-situasjonen, er det liten tvil om at denne var feil dømt. Eventuell kontakt mellom spillerne skjedde godt utenfor straffefeltet. Synes det er merkelig at dette kan kalles for en klar og korrekt idømt straffe som det hevdes i referatene....

Tryui85
Tryui85Innlegg: 132
22.05.18 19:27

Starter utenfor ja men holder jo han til de er langt innenfor 16-meter feltet. Så straffen er dessverre helt grei

Spahob
SpahobInnlegg: 9896
22.05.18 20:01
Kjepphesten: Eventuell kontakt mellom spillerne skjedde godt utenfor straffefeltet. Synes det er merkelig at dette kan kalles for en klar og korrekt idømt straffe som det hevdes i referatene....

Jeg tror det er kontakt både innenfor og utenfor straffeområdet. I så fall er det helt korrekt å dømme straffe.

jatilnei
jatilneiInnlegg: 650
22.05.18 20:31

Nå er ikke jeg noen ekspert men jeg trodde faktisk det var frispark så lenge forseelsen starter utenfor 16 meteren. Mulig jeg tar feil. 

Tryui85
Tryui85Innlegg: 132
22.05.18 20:43

Dersom en spiller begynner å holde utenfor, og fortsetter å holde når de er kommet inn i straffefeltet skal det dømmes straffespark. Dette i følge reglene til NFF

Kjepphesten
KjepphestenInnlegg: 16
22.05.18 21:55
Tryui85: Dersom en spiller begynner å holde utenfor, og fortsetter å holde når de er kommet inn i straffefeltet skal det dømmes straffespark. Dette i følge reglene til NFF

Jeg trodde at dersom forseelsen startet uten straffefeltet, så er det frispark. Men du har sikkert rett.

Men syns fortsatt at straffen er tvilsom. For meg ser det ut som angriperen har begge beina utenfor 16-meteren i det han faller inn i straffefeltet. 

Men det er ikke så mye å diskutere, fortjent seier til Hamkam.

 

KingAnderson
KingAndersonInnlegg: 20325
23.05.18 00:31
Kjepphesten: Jeg trodde at dersom forseelsen startet uten straffefeltet, så er det frispark. Men du har sikkert rett. Men syns fortsatt at straffen er tvilsom. For meg ser det ut som angriperen har begge beina utenfor 16-meteren i det han faller inn i straffefeltet.  Men det er ikke så mye å diskutere, fortjent seier til Hamkam.

Har bare sett situasjonen en gang så skal ikke blande meg inn i om det er innenfor eller utenfor, men det var uansett elendig forsvarsspill av han fyren fra Florø i den situasjonen.

Har dessverre vært et gjennomgangstema i de klippene jeg har sett av kampene deres denne sesongen. midtstoppere som er feilplassert/kommer for seint opp i situasjoner/blir overspilt, midtbanespillere som jukser i returløp, ikke gidder/orker presse helhjertet, backer som står for høyt eller er feilplassert osv. Slike ting skal være mulig å få orden på, men da må det prioriteres på treningsfeltet.

Grylte
GrylteInnlegg: 453
23.05.18 17:26

Enig i at det var elendig forsvarsspill, når han løper mellom dommer og angrepsspiller, så vil ikke dommer kunne se hva som skjer, det er bortimot umulig å ikke gi bort straffe der, selv om jeg og skiter med å se kontakt.

Er det forresten noen som vet noe om skadesituasjonen til de forskjellige spillerne? Når kommer de tilbake? 

lawrenc
lawrencInnlegg: 1284
23.05.18 20:28

Funfact: Florø har nå spilt 39 kamper i Obos. I de 10 første kampene i fjor ble det 7 poeng, de ti neste ga 24 poeng og kamp 21-30 ga 7 poeng. Så langt i år er fangsten 5 poeng på 9 kamper. Det vil si at med seier mot Levanger til helgen er sesongstarten bedre enn i fjor. 

Samtidig viser statistikken at klubben med unntak av den fantastiske sommeren i fjor, har vært minst ett nr for små på dette nivået

Catepillar
CatepillarInnlegg: 1006
23.05.18 20:48
lawrenc: ett nr for små

Pussig da at 87sTumperud ikke savner Lindquist som var en av F´s beste i 2017.

87sTumperud er morsomt, sTimen! Savner deg her inne.

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 21195
23.05.18 21:08

Tall er moro!
Så kan lage det litt mer interessant.
OBOS, såkalte fra 2001 (da man gikk over til flere lag enn før,16).

Florø haddei 2017: 10-8-12 som ga 38 poeng
De har i år: 1-2-6 som gir poeng.
Da må vi lage en faktor vi kan bruke over de 2 årene aå langt for å estimere bakover.
de har 43 poeng på 39 kamper.
Det gir et estimat på 33 poeng for en sesong. (43/390)*30

Ok=klarte seg
ned=nedrykk
2015 er ikke beregnet målforskjell for.

2017*ok
2016*ok
2015*delt 4.siste-målforskjell
2014*ned
2013*ned
2012*ned
2011*ned
2010*ok
2009*ned
2008*ok
2007*ok
2006*ned
2005*ok
2004*ned
2003*ok
2002*ok
2001*ok

Så - over tid ville Florø snittså langt ført til at laget klarte seg like mye som ikke.
Så får man se utover.
Men å si at de har vært et nr for små bortsett fra...blir tallmessig noe feil.

lawrenc
lawrencInnlegg: 1284
23.05.18 22:47
return_of_drakkar: Men å si at de har vært et nr for små bortsett fra...blir tallmessig noe feil.

Helt enig. Florø vant vel 80 % av kampene sine i midtpartiet i fjor. Om de gjør det også i år, er plassen sikret. Ikke noe tvil om det. Vil tro at de fleste her inne har tro på at de klarer å gjenskape det. Så med det kan vi vel si at faren er over. 

(Innlegget ble redigert 23.05.18 22:49)

Catepillar
CatepillarInnlegg: 1006
26.05.18 18:16

G19 var i norges varmeste by i dag og fikk 3 i sekken. God tur hjem.

lawrenc
lawrencInnlegg: 1284
27.05.18 13:25

Levanger hjemme, kanskje den på papiret enkleste matchene av de 21 kampene som gjenstår, står for døren. Perfekt motstand for  et revansjelystent Florø slik sesongen har utartet seg. Vil tro det sterke kollektivet til Florø "nailer" denne ganske så enkelt. Tipper 3-0

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 21195
27.05.18 15:15

Det er en litt ekkel situasjon før dagens kamp, for Florø.
Med tap har man 5 poeng, og TUIL og KIL kan fort vinne sine kamper, mens Strømmen trolig taper.
Det er alltid ekkelt å ligge en god del bak de andre.

lawrenc
lawrencInnlegg: 1284
27.05.18 16:19
return_of_drakkar: Det er alltid ekkelt å ligge en god del bak de andre.

Ja, det er kanskje det...

ObjektivtSett
ObjektivtSettInnlegg: 3178
27.05.18 18:23

Hain Jo Sondre, sjø!

ObjektivtSett
ObjektivtSettInnlegg: 3178
27.05.18 19:15

Hain Robert, sjø!

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 21195
27.05.18 19:16

Synd å si det, men Florø blir for veike...

Klikk for å gå tilbake til toppen