Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Hatet mot Semb.

NYTT TEMA
annmag
annmagInnlegg: 8170
05.09.17 17:33

Hvorfor er Semb så innmari dårlig likt?

Virker som om han har hatt alle mot seg siden han ble landslagssjef.  Husker fra den tiden at selv enkelte spillere ikke møtte ham med respekt.

Art-Vandelay
Art-VandelayInnlegg: 63840
05.09.17 17:34

Er det et hat mot Semb?

Han er inkompetent, men hater ikke Semb for det.

annmag
annmagInnlegg: 8170
05.09.17 17:43
Art-Vandelay: Er det et hat mot Semb? Han er inkompetent, men hater ikke Semb for det.

Ok, glem overskriften...jeg lette etter et kort ord som fikk plass i emnefeltet, men valgte tydeligvis feil ord.

Hvorfor er han så upopulær?

 

Art-Vandelay
Art-VandelayInnlegg: 63840
05.09.17 17:46

Han er nok symbolet på alt som går galt. Så kan man seriøst stille spørsmål om han har fått til noe særlig utvikling. NFF trenger en skikkelig storrengjøring, og der er Semb en sentral brikke. 

Batucada
BatucadaInnlegg: 10176
05.09.17 17:46
annmag: Hvorfor er Semb så innmari dårlig likt?

Skjønner ikke jeg heller. Syns ikke lederansvar burde medføre at man holdes ansvarlig for hva som skjer under ens ledelse.

annmag
annmagInnlegg: 8170
05.09.17 17:49
Batucada: Skjønner ikke jeg heller. Syns ikke lederansvar burde medføre at man holdes ansvarlig for hva som skjer under ens ledelse.

Haha....er ikke alle som følger like mye med på fotball, men som likevel har fått med seg (meg) at han har hatt motbør fra første stund.

Hvordan er han udugelig da....i forballforståelse, lederevner, motivasjonsevner, relasjonsforståelse....m.m?

annmag
annmagInnlegg: 8170
05.09.17 17:50
Art-Vandelay: Han er nok symbolet på alt som går galt.

Ja, han er jo tydeligvis det, og har vært det fra første stund han ble landslagssjef.

StueRehn
StueRehnInnlegg: 6529
05.09.17 17:53

Semb gjorde en bra jobb med Eik...etter det, nothing, nada, ingenting....men han er flink med snakketøyet.

zetta
zettaInnlegg: 12903
05.09.17 18:40

Når man hiver seg på Drillofotball som Semb gjorde til åbegynne med sier det noe om at man ikke er så skarp fotballfaglig. Enhver med fotballforståelse bør se at man ikke utvikler gode fotballspillere med Drillofotball.

TheDante
TheDanteInnlegg: 7836
05.09.17 19:40
zetta: Når man hiver seg på Drillofotball som Semb gjorde til åbegynne med sier det noe om at man ikke er så skarp fotballfaglig. Enhver med fotballforståelse bør se at man ikke utvikler gode fotballspillere med Drillofotball.

Er blant dem som er lite begeistret for Semb, men dette blir både historieløst og tåpelig. Det du betegner som "Drillofotball" var faktisk en av de viktigste faktorene som definerte fotballens utvikling videre fra 90-årene og ut over starten av 2000-tallet. Ikke i Norge, men på verdensbasis!

Fotballforståelse my ass....

(Innlegget ble redigert 05.09.17 19:40)

kansas00
kansas00Innlegg: 22739
05.09.17 19:46
zetta: Enhver med fotballforståelse bør se at man ikke utvikler gode fotballspillere med Drillofotball

Tydeligvis... Selv i dag så er nå Tore Andre Flo den spillern noen utenlandsk klubb har vært villig til å betale mest penger for.. Ser du nedover på lista så er det også mange i fra drillo tiden.. Hvis annen fotball hadde utviklet bedre spillere så burde de gått for høyere summer til bedre klubber enn de gjør nå ? Er vel snart 17 år siden Flo satte overgangsrekord. Du hadde vel fått 5-6 av dagens norske spillersalg til utlandet for den summen noen var villig til å betale for flo.. omsatt til dagens pengeverdi sikkert noe flere.

(Innlegget ble redigert 05.09.17 19:50)

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38471
05.09.17 19:50
annmag: Haha....er ikke alle som følger like mye med på fotball, men som likevel har fått med seg (meg) at han har hatt motbør fra første stund. Hvordan er han udugelig da....i forballforståelse, lederevner, motivasjonsevner, relasjonsforståelse....m.m?

Njaaa... Å ta over etter Drillo var som å hoppe etter Wirkola. Når man tar over etter en trener som var så godt likt så må man prestere svært godt. Han tok oss til EM, og var relativt populær. Så populær som en trener som skal fylle skoene til en som satte norsk fotball på verdenskartet kan være. Men han kom seg aldri helt over nedturen da vi røyk ut etter to sene spanske mål i gruppespillet. Og med sviktende resultater kom motbøren.

Så var det noen år som kommentator og der var han relativt godt likt selv om han nok kunne vært litt mer tilbakeholden med å konstatere at ting var klasse.

Så i 2009 tar han over som toppfotballsjef. Og derfra har det gått en vei, og det er nedover. De siste åtte årene har gått med til ansvarsfraskrivelser og merkelige uttalelser.

Som toppfptballsjef har man en markant del av ansvaret for at toppfotballen i Norge har stupti kvalitet i forhold til andre land. Vi sakker stadig akterut og det er ingen bedring i sikte.

Han er rett og slett ikke dyktig nok i jobben sin, og åtte år med regresjon får holde.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38471
05.09.17 19:54
TheDante: Det du betegner som "Drillofotball" var faktisk en av de viktigste faktorene som definerte fotballens utvikling videre fra 90-årene og ut over starten av 2000-tallet. Ikke i Norge, men på verdensbasis!

Mange av de beste lagene i verden i dag spiller Drillo-fotball.

Drillo (og forsåvidt Semb) var forut for sin tid.

Effektiv fotball uten fokus på ballinnehav, men desto større fokus på å angripe hurtig og konsist når man får ballen.

Det var jo slik Leicester vant PL. Se forrige EM, det var jo Drillo-fotball over hele fjøla. De som forsøkte å spille Barcelona-fotball gikk på smell etter smell.

Ser man på ballinnehavet i forhold til resultat når de beste lagene i PL møtes er det nesten uten unntak laget som har ballen minst som vinner kampene. Dette er en trend som har vart flere år.

(Innlegget ble redigert 05.09.17 19:56)

Kurtkanon2
Kurtkanon2Innlegg: 9356
05.09.17 20:16

De 10 siste årene er det vel sånn cirka bare EM-sluttspillet med U21 i 2013 som Semb kan smykke seg med. Ellers er det syltynt.

Det eneste som har gått oppover i hans "regjeringstid" er lønningene og antall personer i diverse støtteapparat.

Prestasjonene har gått rett i bånn.

I en hvilken som helst annen virksomhet enn i NFF ville Sembs posisjon og  stilling vært et brennhett tema på styremøtene.

Kurtkanon2
Kurtkanon2Innlegg: 9356
05.09.17 20:23
PapaSmurf: Se forrige EM, det var jo Drillo-fotball over hele fjøla.

Det er korrekt. Det var også det EM jeg har sett minst fotball fra siden 1980. Før det er jeg usikker på om kampene i det hele tatt gikk på Nrk. Husker ikke.

Søvndyssende og gørr kjedelig steinalderfotball.

Heldigvis vant et teknisk godt lag som hadde vekt på offensiv samhandling og ferdigheter. Det er stort sett de som vinner hele greia til slutt, både i VM og EM. Det er bare helt unntaksvis at dinosaur-ball-trillerne tar med seg sølvtøy hjem på flyet.

Takk Gud for det.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38471
05.09.17 20:27

Kurt: Jeg sier ikke det er underholdende. Men det er effektivt.

zetta
zettaInnlegg: 12903
05.09.17 22:22
kansas00: Tore Andre Flo

ble utviklet før Drillofotballen

zetta
zettaInnlegg: 12903
05.09.17 22:33
TheDante: Er blant dem som er lite begeistret for Semb, men dette blir både historieløst og tåpelig. Det du betegner som "Drillofotball" var faktisk en av de viktigste faktorene som definerte fotballens utvikling videre fra 90-årene og ut over starten av 2000-tallet. Ikke i Norge, men på verdensbasis!

Man kan si at deler av Drillofotballen samsvarer med den som blir spilt andre steder.

 Men man må huske på at Drillo var fotballekstremist. Han kunne legge laget i egen sekstenmeter i lange perioder. Hvis man så fikk et resultat vha en dødball var det helt greit. Få i Norge protesterte. men slik fotball er jo helt ufyselig. Så utvikler man ingen ferdigheter på den måten

 At det må settes full fart fremover når motstander står høyt og er i ubalanse er jeg helt enig i, men det er tvilsomt om Drillo var opphav til dette.

zetta
zettaInnlegg: 12903
05.09.17 22:39
PapaSmurf: Mange av de beste lagene i verden i dag spiller Drillo-fotball.

Som sagt, det er viktig å huske at Drillo var ekstremist. Det var ingen krav til fotballen som ble spilt. Om det bare var forsvarsspill, lange baller og dødballer var det helt i orden hvis det skaffet et resultat

 Ingen andre lag er der.

 Dette har betydning for hvordan norske spillere ble utviklet i perioden. For landslaget var ideal og forbilde

northside
northsideInnlegg: 36892
05.09.17 22:41
zetta: Som sagt, det er viktig å huske at Drillo var ekstremist. Det var ingen krav til fotballen som ble spilt.

Jo, det var store krav til fotballen som ble spilt.

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17478
05.09.17 22:45
PapaSmurf: Mange av de beste lagene i verden i dag spiller Drillo-fotball. Drillo (og forsåvidt Semb) var forut for sin tid. Effektiv fotball uten fokus på ballinnehav, men desto større fokus på å angripe hurtig og konsist når man får ballen. Det var jo slik Leicester vant PL. Se forrige EM, det var jo Drillo-fotball over hele fjøla. De som forsøkte å spille Barcelona-fotball gikk på smell etter smell. Ser man på ballinnehavet i forhold til resultat når de beste lagene i PL møtes er det nesten uten unntak laget som har ballen minst som vinner kampene. Dette er en trend som har vart flere år.

Og DETTE uten at folk faktisk synest å ha fått opp øynene for det.

En tar det beste (grunnprinsippene) fra Drillofilosofien med "mye" bedre enkeltspillere og utvikler fotballen videre.

northside
northsideInnlegg: 36892
05.09.17 22:46
annmag: Hvorfor er Semb så innmari dårlig likt?
Virker som om han har hatt alle mot seg siden han ble landslagssjef. Husker fra den tiden at selv enkelte spillere ikke møtte ham med respekt.

Det er alltid noen spillere som ikke liker treneren.

Grunnen til at Semb er dårlig likt er resultatene de norske landslagene har fått de siste årene. Samt mye rot i NFF. Fotball er en sport som engasjerer mange.

Skrtel
SkrtelInnlegg: 10280
05.09.17 22:55

Uavhengig av hvor liten eller stor rolle Semb har for at resultatene har vært som de har vært så må han snart være tøff nok til å ta innrømme at han som toppfotballsjef har det øverste ansvaret og la nye krefter prøve seg. Selvsagt er det fristende å klamre seg til en jobb der han tjener mer enn han noen gang kommer til å tjene igjen (2,5 millioner ref. VG), men han har feilet og da ser det fryktelig stusselig ut når han står og snakker om at det er flere enn han selv som har skylda. 

hrrreminius
hrrreminiusInnlegg: 8771
05.09.17 22:56
zetta: ble utviklet før Drillofotballen

TA Flo ble "utviklet" ved å spille fotball sammen med brødrene og fetterne på jordet utenfor familiegården på Flo og på løkka i Stryn. Han og brødrene trente også friidrett på si. Hans første organiserte fotball var med Stryn IL hvor han etterhvert fikk Harald Aabrekk som trener. Han ble der til han fullførte VGS i 1993. Da ble han hentet til Sogndal av avtroppende Sogndal-trener Aabrekk og Øyvind Nilsen, før han året etter ble hentet av samme Aabrekk til TIL.

Så TA Flo ble "utviklet" på Aabrekk-fotball. Da var det passende at han også avsluttet karrieren med å spille under utskjelte Harald Aabrekk i Sogndal. 

(Innlegget ble redigert 05.09.17 23:04)

zetta
zettaInnlegg: 12903
05.09.17 22:57
northside: Jo, det var store krav til fotballen som ble spilt.

Ikke utenom at det skapte kortsiktige resultater. Det var ingen omtanke for at man faktisk skal se kampene

zetta
zettaInnlegg: 12903
05.09.17 23:00
hrrreminius: 1993

Da var han tjue! Formodentlig var det ingen ungdomstrenere som hadde plaget ham med lavrisikofotball. Hvordan skulle han da ha utviklet teknikken sin?

northside
northsideInnlegg: 36892
05.09.17 23:00
zetta: Ikke utenom at det skapte kortsiktige resultater. Det var ingen omtanke for at man faktisk skal se kampene

Poenget med Drillo sitt system var jo nettopp at det ble stilt store krav til hvordan spillerne skulle opptre sammen på banen. Og støttepasninger var gjerne ensbetydende med å bli byttet ut.

Det var mange som så kampene og jublet også. Mange høydepunkter med blant annet 3-0 seier borte mot Polen, seiere over Brasil, Nederland m.m.

 

hrrreminius
hrrreminiusInnlegg: 8771
05.09.17 23:02
zetta: Da var han tjue! Formodentlig var det ingen ungdomstrenere som hadde plaget ham med lavrisikofotball.

Ungdomstreneren hans var som sagt Harald Aabrekk i Stryn.

Du har forøvrig flere ganger vist at du egentlig ikke forstår hva Drillo-fotball innebærer. Når du blant annet tror at manglende press på ballfører er Drillo-fotball, så blir videre diskusjon håpløs. 

(Innlegget ble redigert 05.09.17 23:03)

zetta
zettaInnlegg: 12903
05.09.17 23:02
FrannyLee: En tar det beste (grunnprinsippene) fra Drillofilosofien med "mye" bedre enkeltspillere og utvikler fotballen videre.

Man må jo spørre seg hvordan hvordan man utvikler mye bedre spillere. Det gjør man ikke ved Drillos grunnprinsipper om lavrisiko og lange klareringer

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17478
05.09.17 23:10
zetta: Det gjør man ikke ved Drillos grunnprinsipper om lavrisiko og lange klareringer

Det er her det ligger ei feilslutning, eller rettere kortslutning etter mine begreper , og det selv om den berømte flopasninga er merkelig nok det som henger igjen i folks minne virker det som om Drillo.

Raskt spill i lengderetninga etter intens forsjekking og ballvinning på midtbanen med  en holdene og distrubuerende spiss i Sørloth burde være mye mer betegnende . OG Sørloth er den Spissen Drillo burde hatt sitt navn forbundet med om noen. Han hadde en bedre individuell spiss i Fjørtoft , men Sørloth var den som passet best i Drillosymbiosen og gjorde LAGET bedre.

(Innlegget ble redigert 05.09.17 23:10)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg