Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

OBOS-ligaen 2018

NYTT TEMA
Grylte
GrylteInnlegg: 312
07.03.18 20:40

Vanskelig å spå i år, men får håpe vi klarer å komme oss omtrent midt på tabellen. Håper samme plass som i fjor, men 10.-12. er nok mer realistisk. Ser flere tror Florø rykker ned, det tror jeg ikke vil skje, men OBOS er utvilsomt tøffere i år enn i fjor.

Tror Ålebyen vil vinne, mens Viking og Sogndal blir mye vanskeligere å spå, men tror begge havner i topp 6.
Har og en gutfeeling på at Ull/Kisa blir bra i år, og kanskje sammen med Mjøndalen og Sulf i topp 6.

Tror 1, kanskje 2, bergenslag rykker ned, noe som er litt dumt, da det hadde vært fint for oss som bor i Bergen, å få sett Florø uten å reise for langt :)

Kongsvinger, Notodden, Ham Kam og kanskje Tromsdalen, tipper jeg blir å kjempe i nedre halvdel, sammen med bergenslagene.

Håper vi gjør en mer stabil sesong enn i fjor, da vi var kanskje ligaens beste lag sånn ca midt i sesongen, og under middels i start og slutt. 


jatilnei
jatilneiInnlegg: 480
08.03.18 00:40

Kongsvinger.

Trener: Hans Erik Eriksen (tok over etter Luis Pimenta i januar 2017) og Kaz Sokolowski (assistenttrener, ny). 

Sesongen 2017: Ble på mange måter en gedigen nedtur etter den strålende 2016 sesongen. Pimenta takket for seg (sammen med flere andre profiler) og Hans Erik Eriksen ble nesten dømt til og tape før han i det hele tatt hadde startet. 

Sesongen vil bli husket for marginer imot, høye skuldre, store skadeutfordringer og ustabilt spill. Strålende på sitt beste, total kollaps på sitt verste. Tynn stall og mangel på ledertyper ble stadig tydeligere. Vi ble straffet knallhardt for feil og motstanderne hadde lært seg og nøytralisere våre styrker. Spillestilen ble etterhvert ekstremt omstendelig og lett og demme opp for.

Det bedre seg litt utover høsten og vi fikk igjen marginene litt med oss (det jevnet seg litt ut). Det virket også som at vi fikk plantet litt kynisme inn i laget og da begynte også våre offensive spillere og blomstre igjen. Vi reddet oss inn til en 10 plass og med grei margin unna nedrykksplassene.

Spillere ut: Antonio Nieves, Kiril Suslov, Jørgen Richardsen, Mame Niang, Pinto, Dylan Murmane, Ørjan Røyrane og Mats Cato Moldskred. 

Spillere inn: Edvard Skagestad (Fredrikstad), Marlinho (Ålesund), Even Bydal (Asker), Nicolai Fremstad (Raufoss), Idar Lysgard (Skeid) og Olav Øby (Sarpsborg, utlånt til Strømmen). Det ryktes også at Iman Mafi (Vindbjart) og Ridouan Essaeh (Skeid) er på vei inn dørene. 

Spillestil: Vi er vel kjent for vår ballbesittende og spillende 4-4-2 stil med en diamant på midten. Mange liker stilen, mens andre omtaler den som ekstremt naiv. Ser dog at Eriksen har eksperimentert litt mer med spillestilen i treningskampene. Muligens går vi over til en flatere og mer normal 4-4-2 variant som ikke gjør oss like sårbare når vi mister ballen. 

Treningskampene: Starten på sesongen lignet ikke grisen og innebar blant annet tap mot Hamkam, 7-1 mot Stabæk og 4-0 mot Vålerenga. 

Har gradvis blitt bedre utover vinteren ettersom ting har satt seg litt. Både spillemessig og resultatmessig forøvrig. Seier i de to siste treningskampene (UllKisa og Norge G19). Laget er akkurat nå i Spania på treningsleir.

Generelle tanker/forventninger: Mine forventninger er vel at laget skal fortsette litt der de var på høsten i fjor. Mange vil nok mene at KIL vil fremstå som svekket, men jeg er uenig. Listen over spillere ut skremmer nok kanskje mer på papiret enn det vi tidvis så på banen i 2017. Det var mye skader og spillere ute av form. Nieves og Richardsen vil nok bli savnet, men de er heller ikke uerstattelige. 

Eriksen har fått et år på og drille sitt system. Minnene om Pimenta og cupfinale har havnet litt mer i bakgrunnen og forventningene er ikke like høye. Det tror jeg kan være helt greit. Sesongen 2018 starter med litt blankere ark. Eriksen virket også til og utvikle seg litt utover i sesongen 2017.....litt mer verbal, litt mer kynisk. Teamet rundt Eriksen har også blitt betydelig styrket siden i fjor.

X-faktor/viktige spillere: Spillestilen vår kan være en liten x-faktor i seg selv. Hvordan unngå og bli rundspilt mot gode lag? Ikke gi dem ballen. La de bli løpende imellom og bli frustrerte. 

Guven er en attraksjon på dette nivået når han er skadefri og i form. Finner han tilbake til 2016 formen så kan det lukte svidd. Hvis også Castro fortsetter der han var i fjor (årets spiller og toppskårer i KIL), så mener jeg vi kan ha et av de mest spennende spissparene i Obos. 

Øby er et nytt tilskudd på midtbanen og han er savnet i Strømmen. Han har allerede vist frem høyrefoten ved noen anledninger og går nok rett inn og styrker laget. På midten får han nok også besøk av Sjølstad (som sammen med Castro) viste seg som en liten åpenbaring når ting buttet imot i fjor. På kant har de også fått inn Marlinho.......en liten teknisk begavelse som ikke fikk det til i Eliteserien med Ålesund, men som kanskje har større mulighet til og få det til hos oss. Kan bli en liten attraksjon etterhvert.

I midtforsvaret har vi fått inn en ledertype i Edvard Skagestad, og det har vært sårt tiltrengt etter at Nystuen la opp i 2016. Han fikk det ikke til i FFK (men hvem gjør vel egentlig det?). Jeg tror han kan bli en viktig spiller for oss. Både Skagestad og Øby er forøvrig tidligere elever av Eriksen som har blitt hentet inn.

Kan jo også legge til at vi har stor kontringsstyrke i laget med raske, tekniske spillere på topp. Det er jo en slags x-faktor det også.

Mitt tabelltips: Jeg tror at laget har satt seg litt mer denne sesongen og at litt lavere forventninger kan være til vår fordel. Trenerteamet er styrket siden i fjor, det har blitt gjort en opprydding i stallen og forhåpentligvis slipper vi noe av det skademarerittet vi tidvis så i 2017.

Stallen er fortsatt ganske ung så vi vil nok variere veldig i prestasjonene. Vi har et høyt toppnivå og kan vinne mot hvem som helst.......vi har også et lavt bunnivå og kan tape mot hvem som helst. Jeg håper allikevel at vi har et litt høyere bunnivå i år enn i fjor da det tidvis kunne rakne ganske stygt. Er også et spenningsmoment om vi klarer og fremstå litt mindre omstendelige denne sesongen og om vi finner noen mot-trekk når motstanderen har knekt "vår kode". Fysikk og dødballstyrke er også et moment her. Vi mangler litt fysikk i laget og har bl a sluppet inn endel dødballmål hittil i vinter. Vi har heller ikke klart og finne en soleklar førstekandidat i mål.

I fjor var det også en tøff åpning som ødela endel (vi møtte alle de tre opprykkslagene iløpet av de fire første rundene), og det satte seg litt i hodet på guttene. Åpningen er hard denne sesongen også så vi får se åssen det går.

Jeg tipper en svak fremgang fra fjorårets 10 plass og setter de på en 8-9 plass i 2018. En helt grei plassering i en Obos-sesong som blir tøff :-)

(Innlegget ble redigert 08.03.18 00:49)

jatilnei
jatilneiInnlegg: 480
08.03.18 17:56

Jerv - Kongsvinger 1-1 i Spania i dag.

Jerv jevnt over det beste laget og de kommer nok til og gjøre en bedre figur denne sesongen enn de gjorde i fjor.

(Innlegget ble redigert 08.03.18 17:58)

sTIMEN87
sTIMEN87Innlegg: 8434
08.03.18 18:57
jatilnei: bedre

Jerv vil gjøre en bedre sesong enn i fjor basert på 1 kamp mot KIL mens Florø vil kjempe i bunnen etter å ha klart 2-2 mot et bedre lag?

Jerv har en del å bevise i sesongen, før at en kan slå fast det.

jatilnei
jatilneiInnlegg: 480
08.03.18 19:48
sTIMEN87: Jerv vil gjøre en bedre sesong enn i fjor basert på 1 kamp mot KIL mens Florø vil kjempe i bunnen etter å ha klart 2-2 mot et bedre lag? Jerv har en del å bevise i sesongen, før at en kan slå fast det.

Jerv er et godt lag som underpresterte i fjor. At laget kommer til og gjøre en bedre sesong i år baserer jeg på mye mer enn bare en enkelt treningskamp mot KIL.

sTIMEN87
sTIMEN87Innlegg: 8434
08.03.18 20:18
jatilnei: underpresterte

Som du kan vite helt for sikkert da eller?

For ser av innlegget du skreiv til meg i klubbtråden vår, at du gjør det samme som meg her.

jatilnei
jatilneiInnlegg: 480
08.03.18 20:33
sTIMEN87: Som du kan vite helt for sikkert da eller? For ser av innlegget du skreiv til meg i klubbtråden vår, at du gjør det samme som meg her.

Forskjellen på deg og meg er vel at jeg tror, mener og antar.

Mens du vet, og du vet gjerne bedre enn alle andre uansett, og retorikken er liksom litt deretter.

Jeg vet forøvrig ikke akkurat hva du sikter til når du skriver "innlegget innpå Florø sin klubbtråd", for der har jeg skrevet flere innlegg. Jeg pleier (som sagt) sjeldent og skrive at jeg vet noe sikkert, så jeg er ganske sikker på at jeg har mitt på det tørre. Jeg mener at Jerv er et godt lag som kommer til og gjøre en bedre figur i år, og jeg står for det :-)

sTIMEN87
sTIMEN87Innlegg: 8434
08.03.18 21:42
jatilnei: Mens

Feil jeg er bare uenig. That 's it.

Men jeg respekterer det.

Men du klarer vel samtidig å se hva jeg prøver å si i innleggene mine?

Bilvrag
BilvragInnlegg: 15557
09.03.18 00:53
sTIMEN87: Men du klarer vel samtidig å se hva jeg prøver å si i innleggene mine?

Florø er best
ingen protest
den som sier imot
er en idiot?

jatilnei
jatilneiInnlegg: 480
09.03.18 02:07
sTIMEN87: Feil jeg er bare uenig. That 's it. Men jeg respekterer det. Men du klarer vel samtidig å se hva jeg prøver å si i innleggene mine?

Jeg er helt uenig med deg også.......og det er greit nok det. Men nei, jeg klarer ikke bestandig og se hvor du vil med innleggene dine.

Jeg er i utgangspunktet ikke her for og krangle med noen. Jeg er her for og diskutere fotball, og det synes jeg er vanskelig når det blir så grasalt ensidig. For meg så blir det litt "mangel på bakkekontakt", også i supportersammenheng.....og jeg sier egentlig ikke det for og være slem. Jeg sier bare at du er vanskelig og diskutere med.

Ikke la dette bli en sånn krangletråd dette også. Jeg prøvde og få litt liv her igjen med at man kunne presentere hvor de ulike supporterne mente sitt lag stod noen uker før seriestart. Du må jo gjerne bidra med det du også.....også i denne tråden.

(Innlegget ble redigert 09.03.18 02:08)

sTIMEN87
sTIMEN87Innlegg: 8434
09.03.18 02:22
Bilvrag: Florø

For meg som supporter skulle det bare mangle at jeg syns jeg best, men sier aldri nei takk til konkurranse å nei ingen er idioter bare fordi at de holder med andre lag:)

Blir ofte diskusjoner og uenigheter i fotball og idrett genrelt. Sånn det skal være det:). Ellers noe nytt under solen?

Bilvrag
BilvragInnlegg: 15557
09.03.18 02:37
sTIMEN87: solen

Sola. Med liten a. Det er det fotballaget heter. Men jeg skjønner jo hvor du vil. Ingen med fotballforståelse vil si solen. Det er bare respektløst og usaklig.

GaTr
GaTrInnlegg: 3161
09.03.18 11:10
jatilnei: Forskjellen på deg og meg er vel at jeg tror, mener og antar.
Mens du vet, og du vet gjerne bedre enn alle andre uansett, og retorikken er liksom litt deretter.

Det er bare å glemme en diskusjon på normalt nivå med denne sTIMEN87.

sTIMEN87
sTIMEN87Innlegg: 8434
09.03.18 12:03
jatilnei: bidra

Skal gjerne bidra jeg å da aller helst uten krangel, bare andre folk her inne klarer det samme:)

Går begge veier det ser du.

Men: Florø sitt lag hva skal jeg si da?

Kan starte med hvor jeg føler vi er i forhold til i fjor, hvem som er borte av spillere, spillere inn og mine tanker og forventninger til sesongen.

Florø sin spillerstall per mars 2018, med forbehold om endringer:

Nicklas Frenderup, Keeper.

Jacob Storevik, Keeper.

Vegar Gjermundstad,Midtstopper.

Runar Hove, Midtstopper.

Dejan Corovic, Høyre back kan og brukes i andre posisjoner i forsvaret.

Christer Husa, Venstre Back.

Andre Frøyen Reksten, Høyre back men kan og brukes i andre posisjoner.

Lorent Callaku, Høyre ving/kant.

Oliver Rotihaug, Venstre ving/kant. Kan og kalles som angrepsspiller i utgangspunktet.

Stefan Aase, Midtbane Spiller.

Peter Aase, Midtbane Spiller.

Kaddu Aton, Midtbane Spiller/Angrepsspiller.

Simen Reksten Solheim, Midtbane Spiller som og kan spille Midtstopper å Back.

Dino Omerovic, Midtbane Spiller som og kan spille i Angrep.

Kristoffer Ryland, Ving(Høyre og Venstre) og kan spille Midtbane.

Luc Micahel Jeggo, Midtbane Spiller.

Torje Naustdal, Midtbane Spiller.

Alioune Ndour "Badou", står oppført som midtbane spiller men føler meg trygg på at han kan spille spiss. Altså i Angrep hvis han blir foretrukket der.

Eirik Høydal, Midtbane Spiller.

Halvor Solheim Olsen, Midtbane Spiller.

Robert Kling, Midtbane Spiller.

Torbjørn Aabrekk, Angrep.

Patrik Johannessen, Angrep.

Som jeg klarer å telle blir det da 23 mann foreløpig. Noe lite men allikevel på det jevne og gjennomsnittslig.

Mitt foreløpige tabelltips sjøl om jeg er usikker: 6-8 plass. Fordi at ikke alt handler om 1 spiller i fotball. 1 spiller viser ikke styrken til et lag. Hvorfor Florø ikke skal gjøre det vel så bra som i fjor, er en gåte for meg. Ikke nok at det er 2 sesongen og at den kan bli tøff eller at Kupen er borte, det at de nye må slå til osv.

Det er noe som skal skje i absolutt alle lag. Ingen unnskyldning for å undervurdere de så kraftig. Får nok slengt i trynet at jeg overvurderer de, men i motsatt skala sitter det en god gjeng å undervurderer.

Jeg har troa på den gjengen Rognsø faktisk har i stallen per dags dato. Kan fort endre seg fortsatt spillerstallen. Vær obs på endringer altså.

 

(Innlegget ble redigert 09.03.18 12:05)

sTIMEN87
sTIMEN87Innlegg: 8434
09.03.18 12:05
GaTr: normalt

Nei på ingen som helst slags måte.

Klarer en å diskutere skikkelig sjøl, får en til en god diskusjon.

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 17120
09.03.18 14:16
jatilnei: Jerv er et godt lag som underpresterte i fjor. At laget kommer til og gjøre en bedre sesong i år baserer jeg på mye mer enn bare en enkelt treningskamp mot KIL.

 

Jerv og KIL.
Jerv har hatt 3 sesonger på nivå.
F.o.m 2004 har KIL vært der bortsett fra 1 sesong i Eliten og 2 sesonger på nivå 3.

Jerv har disse poengfangstene: 47 – 53 – 32
Kil har dette:
53-37-43-53-30-56-49-39-31-49-36

For Jerv betyr dette følgende:
poeng i snitt:44
standardavvik:11
med 90% uttrykt sannsynlighet en poengfangst mellom: 28 og 62 poeng.
Sier vi 50% sannsynlighet ligger det mellom: 39 og 49 poeng.

For KIL betyr dette følgende:
poeng i snitt: 43
standardavik: 9
med 90% uttrykt sannsynlighet en poengfangst mellom: 38 og 48 poeng.
med 90% uttrykt sannsynlighet en poengfangst mellom: 41 og 45 poeng

KILs median poengfangst, det midtre i rekken er 43 poeng.
Jerv med sine ter sesonger har 47 poeng i median-verdi.

  kan man si at Jerv underpresterte i 2017 vs de 2 andre sesongene.
Mens KIL også underpresterte i 2017 forhold til sine 11 sesonger.
Dette er da for klubbene som klubber, ikke for lagene som lag…
Jerv har bare 3 sesonger, men det er likevel holdbart nok med data fordi sesongene har vært fortløpende.

Noe annet interessant om KIL er at i de 6 første av disse 11 sesongene så tok laget i snitt 49 poeng (48,7) per sesong, mens i de 5 siste  har de tatt 41 poeng i snitt (40,8), da altså for sesongene på nivå 2.

Så slik var ikke Thomas Berntsen (53 poeng i den ene sesongen) og Øivind Eides lederskap (etter at TN reiste fil FFK midt i sesongen), noe dårligere enn Pimentas i sistnevnte 2016 sesong, selv karismaen hos de var vidt forskjellig.

Ekstra
EkstraInnlegg: 71
09.03.18 14:36

Like bra tilnærming som mye annet.
Statistikk er en (av mange andre) vettuge tilnærminger til spådom.

Det mange her sikkert ikke har fått med seg, som ville ha veltet de fleste Obosliga lag og kunne bli brukt i spådommen, er Jerv sitt underskudd på 3 mill for 2017. 

Nå har de en rik onkel som ordner opp for dem, så tilbake til normal startposisjon allikevel.

(Innlegget ble redigert 09.03.18 14:39)

jatilnei
jatilneiInnlegg: 480
09.03.18 15:20
return_of_drakkar: Så slik var ikke Thomas Berntsen (53 poeng i den ene sesongen) og Øivind Eides lederskap (etter at TN reiste fil FFK midt i sesongen), noe dårligere enn Pimentas i sistnevnte 2016 sesong, selv karismaen hos de var vidt forskjellig.

Det stemmer nok det. Det er jo også et morsomt aspekt hvor mye som kan forandre seg fra en sesong til en annen. Thomas Berntsen ble vel kåret til årets trener i 1 divisjon 2007, etter og ha bragt KIL til (det som da) var en imponerende 4 plass.

Året etter begynte katastrofalt og han fikk vel sparken iløpet av 2008-sesongen. Det var vel det året Tom Nordlie kom inn i bildet og reddet oss unna nedrykk (for så og føre oss tilbake til toppen i 2009).

Jeg har vel en liten formening om at Pimenta kunne gått på en liten "smell" han også, men han forlot vel på mange måter skuta mens den fortsatt fløt over vannet. Vi hadde enorm flyt i 2016, var heldige i cupen, hadde matchvinnere i flere ledd og var relativt heldige med skader. Alt annet enn det Eriksen fikk i 2017.

Pimenta var karismatisk og vant nok mye på det. Utenom det så er jo ikke CV,en hans noe mer imponerende enn det f eks Hans Erik Eriksen fikk til i Follo......sånn egentlig.

Qrt40
Qrt40Innlegg: 820
09.03.18 17:22

Ull/Kisa signerte i dag 19 år gamle Henrik Kristiansen fra LSK. Han blir i Jessheimklubben i 3 år. 

Qrt40
Qrt40Innlegg: 820
09.03.18 17:57

Stallen er komplett. Med Henrik Kristiansen og Kristoffer Normann Hansen inn i dag teller Ull/Kisa-stallen nå 22 spillere, med dobbel dekning på alle plasser. Kristoffer signerer en kontrakt på 2,5 år... 

 

Her er Ull/Kisa-stallen 2018

 

Alexander Vangen

Stefan Hagerup

Karsten Rognerud

Mats-Andre Kaland

Emmanuel Troudart

Morten Sundli

Ciise Abshir

Espen Bjørnsen Garnås

Nikolas Walstad

Jan Tore Amundsen

Christian Aas

Truls Jørstad

Henrik Kristiansen

Niklas Sandberg

Sverre Martin Torp

Eric Kitolano

Kristoffer Normann Hansen

Ole Andreas Nesset

Ole Kristian Langås

Nicolay Solberg

Andreas Aalbu

Herman Henriksen

titan_sable
titan_sableInnlegg: 60609
09.03.18 22:34

Supporter-tabellen ser foreløpig slik ut (Florø med 2 plasseringer pga 2 forskjellige tips):

1-3: Viking (GGzahid)
1-6: Ull/Kisa (Qrt40)
6-8 Florø (sTIMEN87)
8-9 Kongsvinger (jatilnei)
10-12 Florø (Grylte)

jatilnei
jatilneiInnlegg: 480
10.03.18 16:00

Kongsvinger signerer forøvrig tre spillere i dag :-)

Iman Mafi (back fra Vindbjart). Har gjort et bra inntrykk i treningskampene og skåret også mot Jerv nå i siste treningskamp.

Ridouan Essaeh (back fra Skeid). Visstnok et stort talent uten at jeg vet sååååå mye om han. Kjapp, liten og med et lavt tyngdepunkt, eller noe i den duren?

Tobias Trautner. Keeper. Spilte vel fast på Strømmen i fjor. Førstekeeperen vår (Gorodovoy) er langtidsskadet og Idar Lygard (ny fra Skeid) har vel ikke tatt heeelt nivået i treningskampene.

Espen Nystuen er vel åpen om at de stadig er på utkikk etter mulige forsterkninger så mulig det dukker opp flere. Vi har en stall på 24 mann nå, men det er mye ungt og flere er også langtidsskadet.

(Innlegget ble redigert 10.03.18 16:02)

Spahob
SpahobInnlegg: 9575
10.03.18 16:18

 

HamKam

 

Trener: Kevin Knappen(hovedtrener), Chris Twiddy(assistent), Rolf Høgmo(keepertrener)

 

Formasjon: pleier spille en variant av 4-4-2

 

Spillere ut:
Lars Jendal(utlån Nybergsund)
John Anders Rise(lagt opp)
Francois Yabre(kontrakt utgått)
Marius Brattberg Lund
Franck Semou(kontrakt utgått – borte meste av fjoråret)
Håvard Dalseth(kontrakt utgått)
Mikkel Gran Frankmo(Br.dal)
Kevin Beugre(kontrakt utgått)
Markus Naglestad(kontrakt utgått – uavklart om han signerer videre)

 

Spillere inn:
Lars Brotangen(Kjelsås)
Kristian Lønstad Onsrud(Raufoss)
Peder Nersveen(Elverum)
Johnny Buduson(FK Haugesund)

 

2017-sesongen var en stor opptur. Utklasset konkurrentene i en sterk 2.div-avdeling. Mange spillere har forlatt Briskeby siden i fjor, men med unntak av Rise og Naglestad så er dette spillere som klubben ikke ønsket å forlenge med. Nøkkelspillerne fra i fjor er med videre og av de nyankomne, så har spesielt Onsrud vist meget gode tendenser. Brotangen har også vist seg godt frem, mens Buduson og Nersveen foreløpig ikke har imponert. Med 9 spillere ut og kun 4 inn, så sier det seg selv at stallen er tynnere enn i fjor. Det forventes derfor at det kommer inn flere spillere frem til seriestart, fortrinnsvis en kantspiller og en spiss.

 

Se opp for klubbens veldig spennende unggutter født i 99/00: Markus Solbakken, Nico Mickelson og Simen Bolkan Nordli. Dette er spillere som er på aldersbestemte landslag og var tilnærmet faste i lagoppstillingen i fjor. Tok store steg i fjor og jeg tror de kan ta steget til OBOS.

 

Mulig førsteellever basert på nåværende stall:
Jarosinski – Jevne Hagen, Alegre, Egeris, Mickelson – Bolkan Nordli, Lønstad Onsrud, Solbakken, Vaagan Moen – Solli Rønning, Buduson

 

Supportertips:
Vanskelig å tippe før stallen er komplett, men jeg liker at vi har klart å beholde våre beste spillere fra i fjor. Skal være et godt samspilt lag, men mangler kanskje de helt store navnene. Jeg håper og tror man slipper unna den verste nedrykkskampen og klarer å plassere seg på en 11./12.plass.

 

 

 

 

 

Kapteinhivoghoi
KapteinhivoghoiInnlegg: 540
10.03.18 17:30

AaFK vant altså 2-0 over Florø idag, men uten å overbevise. For mye «dilling» med ballen, for få offensive initiativ, for dårlig balltempo. Og snart kommer Sogndal på besøk i serieåpninga. Da blir det adskillig tøffere motstand.

sTIMEN87
sTIMEN87Innlegg: 8434
10.03.18 17:47
Kapteinhivoghoi: tøffere

Nja ikke vær så sikker på det. Florø spilte 2 kamper mot de nå i oppkjøringen å jeg er ikke skremt over det laget. Aafk er et bedre lag basert på hvordan lagene faktisk opptrådte.

Hvis Aafk i tillegg er like effektive som i dag mot Sogndal i åpningskampen, tror jeg Aafk får null problemer med å vinne.

Florø spilte forøvrig uavgjort i begge oppgjørene mot Sogndal.

(Innlegget ble redigert 10.03.18 17:48)

Kapteinhivoghoi
KapteinhivoghoiInnlegg: 540
11.03.18 02:18
sTIMEN87: Hvis Aafk i tillegg er like effektive som i dag mot Sogndal i åpningskampen, tror jeg Aafk får null problemer med å vinne.

Null problemer å vinne mot Sogndal tror jeg ikke på. Men vinne etter mye slit tror jeg på.  Der er så uendelig mye som skurrer i laget fremover. For det første har vi for dårlig førstemottak, slik at vi må stoppe opp. For det andre er innleggene våre for dårlige, for upresise  Frustrerende også at vi i hele vinter har blitt tvunget til 3-4-3 formasjon, pga vi mangler de viktige kantspillerne.  Klubben jakter fortsatt og har penger, men å lokke de riktige til OBOS er ikke bare enkelt. BHR som offensiv breddeholder funker bare ikke - han drar hele tiden innover i banen. Dermed blir hele spillet for smalt og forutsigbart. Bohinen vil jo spille 3-5-2 helst og SMP spurte i intervjuet etter kampen:Hvorfor prøvde du ikke 3-5-2 i dag?

- Det var rett og slett fordi Holmbert Fridjonsson er småskadet og ikke kunne spille. Dermed så jeg ingen vits i å teste det ut i dag heller..

Agdestein ble hentet for å spille i tospann. Som enslig midtspiss er han faktisk verre en Mos var. Slik stallen er per dato har Bohinen mange utfordringer. At 2 offensive kanter kommer innen sesongstart er jeg rimelig sikker på det jobber hardt for. Heldigvis har klubben penger på konto for videre styrking av stallen. Defensivt ser det ok ut. 0-0 mot Start, 1-0 tap mot Molde er ikke så ille. Det er fremover det må opp flere hakk om målet om direkte opprykk skal innfries. Jeg har fortsatt god tro på at Bohinen lykkes med det.  Takk for kampen forresten.

Nevi
NeviInnlegg: 6932
11.03.18 02:38

Er første gangen den siste tiden jeg leser i denne tråden noe annet enn bare positiv omtale om eget lag. Rett og slett ett Aalesunder som klarer å se ting med litt kritiske øyner.

Spahob
SpahobInnlegg: 9575
12.03.18 13:05
Nevi: Er første gangen den siste tiden jeg leser i denne tråden noe annet enn bare positiv omtale om eget lag.

Er da vel ganske mange som klarer både å se styrker og svakheter ved eget lag i denne tråden? Og er det et tidspunkt man bør kunne tillate seg å være litt positiv, så er det vel når alle lag står med eksakt like mange poeng :)

HamKam har for øvrig signert Marco Priis Jørgensen(keeper fra Mjøndalen) og Abubakhar Ibrahim(kantspiller fra Start). Ikke noen signeringer som er egnet til å skremme motstanderne så enormt, men bidrar til å skape mer bredde i stallen. Og det trengs. Trener Kevin Knappen ønsker seg to spillere til inn i stallen før sesongstart.

Nevi
NeviInnlegg: 6932
12.03.18 13:49

Spahop. Det kom nok kanskje ikke godt nok frem. Men jeg tenkte først og fremst rundt Aalesund. Virker som Bohinen allerede er en frelser der oppe.

Men er forøvrig enig at der er lov å ha litt optimisne rundt eget lag ja

jatilnei
jatilneiInnlegg: 480
12.03.18 17:45

Kongsvinger er fortsatt på sydentur og møtte kinesiske Sichuan Longfa til treningskamp i dag.

Seier 6-1 til KIL.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg