Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Molde FK. Klubbtråd 2018.

NYTT TEMA
Stormoen33
Stormoen33Innlegg: 4404
29.04.18 20:12

Hva har skjedd med spillet siden Sandefjord-kampen? De spiller jo ikke slik de gjorde da lenger.

Art-Vandelay
Art-VandelayInnlegg: 50794
29.04.18 20:13

Sandefjord var nok ingen målestokk.

Mfk73
Mfk73Innlegg: 458
29.04.18 20:14

Hva med å kjøpe spillere med kvaliteter som går rett inn på laget fra første kamp? Ok med ung gutter, men dette er det mann kan forvente fremover. Vi kan ikke hente Chima og Leke james samt ha 2 17 åringer på topp skal vi gå for gull. Siden 2013 har dette vært en normalen, ut med 2-5 klassespillere inn med 1-2 talenter. Eller noen som har sitter på benk i en klubb i Kina  i flere år.

prestoblaster
prestoblasterInnlegg: 220
29.04.18 20:16

Tversoverpassninger. Innlegg uten adresse. Null press. Null ledertyper. 

Sagt det siden 4 runde i fjor. OGS bør holde seg hjemme. Erling Moe er oftere oppe å dirigerer enn sjefen selv. OGS dirigerte når spillerne begynte å spille skikkelig fotball, og brått var dem tilbake til tversover og lange baller uten adresse.

Eirik Hestad var ute i budstikken for ei tid tilbake å sa han var blitt mer aggresiv, det klarte ikke jeg se noe av...

Mfk73
Mfk73Innlegg: 458
29.04.18 20:18

Gratulerer til de som mente vi ikke trengte Eikrem fordi vi hadde Normann. En spennende spiller, men eier ikke playmaker egenskaper.  . Har slått en vellykket gjennombruddspasning i år - mot Sandefjord.

Art-Vandelay
Art-VandelayInnlegg: 50794
29.04.18 20:25

Eikrem har ikke slått til i MLS. Satser på at han hentes hjem i sommer. Han får sikkert godt betalt, og er det noe de ikke vil ha der borte er det godt betalte spillere på benken.

Kongemannen
KongemannenInnlegg: 12428
29.04.18 20:26

Er ikke nok kvalitet i dagens Molde lag. Kan håpe at Ellingsen kan tilføre midtbanen litt mer x faktor.

Mange slappe skudd  i dag fra MFK. Fryktelige stasjonære også. Tviler på om laget tar seg til ett gruppespill i Europa i år.

Stormoen33
Stormoen33Innlegg: 4404
29.04.18 20:29

Jeg sa det under kampen, det blir ikke mål av småspill ute på kanten. Vi kunne slått mange flere innlegg enn det som ble gjort.

Sulfat
SulfatInnlegg: 13095
29.04.18 20:32

Det vi mangler er en psycho vinnerskalle utpå banen. En Mike Jensen, eller på Solskjærsk: en Roy Keane.

En som hater å tape, som gneldrer og kjefter på medspillere, motspillere og dommer. En som kaster seg inn i duellene med dødsforakt. En som gir beskjed og drar med seg medspillerne når de ikke gjør jobben sin.

En blodfattig gjeng med puddeler er det vi har samlet sammen. Vi trenger en Pitbull.

..og der scoret nevnte Jensen, og vi er fra sju poeng foran til et poeng bak RBK.

(Innlegget ble redigert 29.04.18 20:39)

Art-Vandelay
Art-VandelayInnlegg: 50794
29.04.18 20:36

Rart å tenke at sarp og godset er 4 og 5 poeng bak.. 

St14al3x
St14al3xInnlegg: 11985
29.04.18 20:36

Jupp, vi har et jævla drittlag. Starten var illusjon.

toro_lover
toro_loverInnlegg: 1359
29.04.18 20:47

Frustrerende kamp, vi får lov til å styre spillet men klarer ikke å bryte ned bussen. 

Vi hadde nok sjanser til å score, men noen ganger står man bare igjen 0.

DietCoke
DietCokeInnlegg: 10433
29.04.18 20:47
Stormoen33: Vi kunne slått mange flere innlegg enn det som ble gjort.

Det blir ikke mål av innlegg. Man må komme seg ned på dødlinja og inn i boksen og derfra legge ut.

Samtidig: Litt marginer og dette kunne blitt en komfortabel seier.

Skal forresten sette ut flagget den dagen Hestad treffer mellom stengene. Enn så lenge bør han la være å skyte fra mer enn fem meters hold.

(Innlegget ble redigert 29.04.18 20:48)

Kongemannen
KongemannenInnlegg: 12428
29.04.18 20:48

Kan ikke forvente å vinne med sirupsfotball. Ble nok lurt av den gode starten. 

Trengs nok 3-4 mann av høy kvalitet inn kommende overgangsvindu om det skal være håp for MFK.

prestoblaster
prestoblasterInnlegg: 220
29.04.18 20:52

Spent på intervju etter kampen... Vi skal vell opp på den berømte hesten igjen mot sarpsborg...

Art-Vandelay
Art-VandelayInnlegg: 50794
29.04.18 20:53

Det løsner vel for sarp snart.. Er jo verre stilt der enn i Molde..

Havrebukken
HavrebukkenInnlegg: 1267
29.04.18 20:54

(Dette innlegget blir skrevet i delvis affekt av frustrasjonen)

Nok en kamp som bekrefter det jeg har påpekt lenge. 4-3-3 systemet er en selvmordstaktikk for dette laget da defensive bidrag fra midtbanen er for svake og den offensive samhandlingen er nærmest fraværende. Brustad og Amang er ikke flankespillere på noen måte og de kommer aldri til sin rett. Man eier andre omgang mye på grunn av at Odd legger seg lavt men det gjør de med forholdsvis god kontroll da Molde har 1-2 mann i boks hver gang et innlegg omsider kommer inn fra Petter Strand etter 10-15 trekk rundt 25 meter. Om Molde og Solskjær holder seg til denne taktiske planen er jeg sikker på at Molde ikke blir å finne topp3 denne sesongen da det er mange klare svakheter i laget og for lite spillere med lederegenskaper/pondus.

Andreas Linde (5) - Er solid i feltarbeid og trygg på de avslutningene Odd kommer med for utenom målet som veldig få om noen i verden ville reddet.

Christoffer Remmer (4) - Gjør flere forsøk på å bli med offensivt men det er noe tafatt over det hele. Blandet innleggskvalitet men at kun Braut Håland er i feltet kan han ikke klandres for.

Stian Gregersen (5) - En kriger som igjen sloss i hver eneste duell. Viser mye bra og var offensiv i markeringene da han ved flere anledninger brøyt og skapte offensive muligheter i midtbaneleddet.

Vegard Forren (4) - Flere nonchalante pasninger i veldig farlig rom i første omgang. Var mer presis i andre omgang. Mye å gå på.

Christoffer Telo (4) - Helt på det jevne og markerte seg hverken positivt eller negativt den omgangen han fikk.

Fredrik Aursnes (2) - Juks i det defensive bidraget som lot Nordkvelle få stå helt alene. Jeg blir opprørt når jeg ser måten vi blir straffet på og at dette baklengsmålet hadde vært ungått om Aursnes hadde tatt jobben 100% og vært i nærheten av Nordkvelle. Igjen mye innsats men samtidig mangler det voldsomt mye sluttprodukt i det han foretar seg. Halvhjertet i duellspillet og flere upresise pasninger. Virker som selvtilliten har fortsatt på en nedadgående trend siden den gode sesongstarten. UFORSTÅELIG at Hussain er benket for denne spilleren.

Eirik Hestad (3) - Prøver veldig mye og feiler veldig mye. Mangler sluttprodukt og kvalitet i de avgjørende situasjonene. Virker som også selvtilliten hos denne gutten er på dalende kurve. Mye ballkontakt i andre omgang og bygger opp spillet bra ved flere anledninger uten noe spesielt resultat vel å merke. Burde lære seg å treffe mål på de avslutningsmulighetene han får igjen og igjen.

Mathias Normann (3) - Overambisiøs i pasningsspillet igjen der det ender i lange baller i et veldig lite bakrom. Lager noen unødvendige frispark og ser frustrert ut. Med Hestad og Aursnes blir midtbaneleddet veldig sårbart og defensivt så blir det veldig mye mann-mann der Odd lett spilte seg forbi med gode kombinasjoner i første omgang.

Fredrik Brustad (3) - Ser alt annet enn komfortabel ut i rollen som høyreflanke. Blir liggende feilplassert og oppsøker knapt i en duell i boksen når innlegg kommer fra motsatt kant. Prøver og prøver men han har hverken finesse eller teknikk nok til å være noen stor trussel i etablert spill.

Thomas Amang (3) - Mye likhetstrekk med Brustad da også han virker å være på en unaturlig posisjon i de 45 minuttene han fikk. Ingen kvaliteter som tilsier at han er en venstreving på noen måte. Kom til et par gode innlegg- og skuddmuligheter men mangel på presisjon mot et forsvar som Odd har er sjanseløst.

Erling Braut Håland (6) - Moldes beste spiller nok en gang. Viser en glød og innsats ingen andre kan måle seg med. Gir alt i duellspillet, vinner flere baller offensivt og er en trussel i seg selv. Burde laget minst ett mål men ellers blir han mye alene og det er vanskelig når alle potensielle andreballer faller i fanget på Odds forsvarere.

Petter Strand (3) - Kommer inn på venstreflanke for Amang men ble flyttet ned på back når Wadji kom inn. Energisk og presterer som forventet. Offensiv i stilen men alle angrepene som kommer på venstreflanken stopper helt når han må vende opp og slå alle innlegg med høyrefot hver bidige gang. Da er alle løp i boksen ferdig og det resulterer i at Odd forsvarer seg mye enklere på de innleggene som først kommer. Nok en spiller ute av naturlig posisjon slik jeg ser det.

Ibrahima Wadji (3) - Jeg tenker Pape Pate Diouf hver gang jeg ser denne spilleren og det vil nok vedvare så lenge han er i klubben. Høyt tempo i trommestikkene men teknikken, presisjonen og spilleforståelsen er ikke på nivå med det som kreves i dagens Eliteserie. Han ser ikke ut som noen naturlig flankespiller og blir spist opp i duellspillet.

Daniel Chima Chukwu (4) - Viser litt muskler når han kommer inn på topp ved siden av Håland. Håper denne gutten er på gang igjen for vi trenger helt klart mer slagkraft offensivt UMIDDELBART.

 

Jeg har registrert at flere her inne gleder seg over valget at vi spiller 4-3-3 denne sesongen men for meg virker dette Moldelaget mer ubalansert og ustabilt enn på lenge. På hjemmebane funker det svært dårlig vil jeg si. De fleste angrep vi kommer med er mot etablert forsvar der motstander ligger med 6-7 mann i boksen og vi har 1-2-max 3 mann i posisjon da innleggene kommer. Det ser veldig enkelt ut å forsvare seg mot i lange perioder og om vi fortsetter som dette vil vi gå på mange smeller fremover. 4-3-3 på bortebane har vist seg å fungere bedre da motstander ofte står høyere i banen og mot VIF forrige runde såg vi effekten av det.

Defensivt i 4-3-3 er vi også grusomme i mange situasjoner og mot bedre lag enn Odd(som vi kan møte i europa) vil vi bli pisset på. Presisjonen er for dårlig og vi spiller på oss ekstremt mange farlige brudd i mot og dette fører til at midtbanen vår ofte er ute i posisjon.

Solskjær og teamet må se seg om og vurdere spillermateriellet opp mot taktikken på en ny måte. 4-4-2 og en mer kontrollert tilnærming(lik 2014) ga oss en helt annen dimensjon offensivt med tospannet Chima-Gulbrandsen.

Jeg vil se et kollektiv, jeg vil se klarere roller, jeg vil se mer balanse og kynisme. Når man ikke har spillere som passer til en severdig offensiv fotball i 4-3-3 må man bare erkjenne at kynisme og balanse er den beste utvei. Få inn Leke James og tenk nytt taktisk!!

(Innlegget ble redigert 29.04.18 20:56)

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 27624
29.04.18 20:55

Åssen spilte Håland i kveld ? Fikk han mye å jobbe med ?

Ser nå at havrebukken kårer han til Moldes beste.

(Innlegget ble redigert 29.04.18 20:57)

Aprilsnarr
AprilsnarrInnlegg: 5974
29.04.18 20:56

Takk for kampen. Deilig med 3 poeng i Molde igjen. Nervepirrende avslutning. Meget viktig for odds del med seier og like fullt kjedelig for Moldes sjanser for gullet. 

 

Forøvrig er oppførselen på overtid mot nordkvelle kvalmende. Får en skikkelig trøkk mot nakke/hode for så å bli løftet opp og slengt ned av en Molde-spiller. det er stygt.

 

lykke til videre med sesongen. 

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 34726
29.04.18 20:57

Av og til dukker det opp en sangtittel som dekker hva man mener. I dag er det Jokkes klassiker «Verdiløse menn».

Fagermo leker med Solskjær. Det smerter å se hvor lite MFK har å spille på. Det er som en gitar med en streng, og det eneste man kan er å klimpre smoke on the water på den. Om og om og om igjen. 

Hvor mange slike forestillinger forventer de at vi skal finne oss i? Solskjær sa etter kampen på Lerkendal at han kunne garantere at vi ikke kom til å fremstå så hjelpesløse igjen. Den lovnaden holdt i to kamper. 

Odd kunne bare stå og vente på oss. De trenger neppe dusje etter kampen. 

Vi står på stedet hvil i denne klubben. Man tror de begynner å ta steg, og så viser de at det ikke er tilfelle. 

Dette var vondt å se på. Det var en kavalkade i personlige feil og en kollektiv katastrofe. 

 

(Innlegget ble redigert 29.04.18 20:58)

Havrebukken
HavrebukkenInnlegg: 1267
29.04.18 20:59
Aprilsnarr: Moldes sjanser for gullet.

De som mener Molde er en kandidat til å vinne noe gull må finne seg noen mildere stoffer å røyke.

RamGuy
RamGuyInnlegg: 4846
29.04.18 21:01

De to siste kampene så har vi mistet 3-5 poeng på det faktum at vi ikke har noen målscorere fremover på banen. Laget mangler en spiss som garanterer mål, dette sa jeg også før sesongen.


Braut Håland er et kjempe talent, men per i dag så er han langt ifra noen målgarantist noe han også beviste i dag. De øvrige spissene våre er samtlige temmelig svake og uforutsigbare foran mål.


Spillere som Amang, Wadji, Brustad og Chima Chukwu har ikke scoringen som sin fremste egenskap. Amang mangler egentlig veldig mye utover fart og eksplosivitet. Brustad har god toppfart, men mangler akselerasjon, Wadji er jeg fremdeles veldig usikker på og Chima Chukwu er først og fremst en tanks som binder opp forsvarsspillere. Ingen av disse er så alt for gode med verken hodet eller beina foran mål.


Når vi da mister en klassespiss som Sigurdasson som ikke bare var god i duellene både langs bakken og i lufta, og som hadde muligheten til å passere både en, to og tre spillere og som også hadde evnen til å være der ballen kommer og var relativt kompetent til på avslutte så blir det bekmørkt.


Så langt i sesongen så har vi ingen spiss med mer enn et mål, og vi har to midtbane spillere som står med to hver. Det sier jo egentlig alt om situasjonen fremover på banen.


Vi ser det jo tydelig i dag og mot Vålerenga at spissene mangler fotballklokskapen og målteften til en god spiss. De er alt for ofte ikke der ballen ender opp, når vi kommer i overtall så er de sjeldent med og fyller de logiske rommene der det er åpent mellom motstanderne sine stoppere, alt for ofte går flere spillere i de samme rommene og på de samme ballene så det blir enda enklere for motstanderen å forholde seg til og attpåtil ender de fort opp med å gå i veien for hverandre i samme slengen.


Både mot Odd og mot Vålerenga så har vi hatt enormt bakrom vi kan spille i, vi har ofte situasjoner hvor vi med de riktige bevegelse skulle vært alene igjennom med opptil flere spillere men ingen evner å se de riktige rommene, ingen evner å ta de riktige bevegelsene og avgjørelsene.


Syntes midtbanen får litt ufortjent mye kritikk. For det er ikke så alt for lett å slå de gode pasningene fra midtbanen når de tre foran er såpass uforutsigbare og så sjeldent ser ut til å løpe inn i de rette rommene fremover på banen. Er egentlig bare Brustad så langt i sesongen som har vist prov på at han vet hvordan en spiss skal bevege seg offensivt. Spillere som Amang fremstår totalt sveiseblind til tider. Og Braut Håland virker litt for ung og litt for tent på å vise seg frem som går litt utover valgene han tar til tider.


Og hva er det Chima Chukwu egentlig har gjort for noe galt? Eller er han bare helt ute av form på trening? Han får jo knapt nok spille og det til tross for at egentlig ingen av de offensive leverer spesielt imponerende så langt i sesongen.


Vi kan bare glemme gullkamp, og skal slite med å være med i medaljekampen med den angrepsrekka vi stiller med per dags dato. Da må i det minste Ole Gunnar forsøke å samkjøre en trio på topp så det blir bedre samhandling trioen i mellom og mellom trioen på topp og midtbanen.

Havrebukken
HavrebukkenInnlegg: 1267
29.04.18 21:01
PapaSmurf: Dette var vondt å se på. Det var en kavalkade i personlige feil og en kollektiv katastrofe.

Men alikevel skal vi fortsette å spille en abisiøs spillestil der presisjon, tempo og samhandling er avgjørende(4-3-3) med spillere som knapt kan å slå en pasning? :D

Blir naivt å tro at denne trenden vil snu sålenge vi mangler gode nok backer og flankespillere som passer inn.

(Innlegget ble redigert 29.04.18 21:02)

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 34726
29.04.18 21:03

James er forøvrig klar fikk jeg vite på kamp i dag. 

St14al3x
St14al3xInnlegg: 11985
29.04.18 21:04

PapaSmurf får sagt det, på en litt mer elegant og politisk korrekt måte enn meg.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 34726
29.04.18 21:06

Sti14al3x: Jeg måtte viske ut mye. Forsøker å tenke på at ting skrevet i affekt må være gjennomtenkt. 

snowik
snowikInnlegg: 3215
29.04.18 21:08
Havrebukken: Vegard Forren (4) - Flere nonchalante pasninger i veldig farlig rom i første omgang. Var mer presis i andre omgang. Mye å gå på.

Haha. Forren fortjener maks 2+. Helt forferdelig å se på, aller mest på grunn av måten han fremstår på som er minst like viktig som prestasjonen i seg selv for en såpass fremtredende figur som Forren. Få inn Gabrielsen pronto. 

Isolert seg noe enig med deg angående 4-3-3, men mener vi egentlig trenger kun en kant med uforutsigbarhet og dribleferdighet så er det ikke så sotrt problem. Aldri i livet om vi skal tilbake til 4-4-2 med dagens tropp. Se for deg tospannet Hestad-Aursnes i den formasjonen sammen med Brustad og Amang på kantene. Vi kommer jo til å tape 5-0 mot Ranheim. 

Det vi trenger er to ting: En plan bak det vi gjør (helt siden OGS kom har vi ikke hatt en plan bak noe som helst) og en ledertype. En som gir litt faen og kvester ned Helland fordi han rett og slett bare ikke liker han. Det nærmeste der vi kommer nå er Gabrielsen.

Gabrielsen er Gabrielsen utfor banen, men herrefred så jeg ønsker å ha han mer på banen enn Forren. Blir rett og slett provosert av typen. Gabrielsen hater å tape og viser det, og er en type på banen som fansen elsker. Få på.

RamGuy
RamGuyInnlegg: 4846
29.04.18 21:08
Havrebukken: Blir naivt å tro at denne trenden vil snu sålenge vi mangler gode nok backer og flankespillere som passer inn.

Vi har jo ikke flanke/kantspillere/vinger i det hele og store. Vi har i det hele tatt en litt snodig stallsammensetning. Vi spiller ikke 4-3-3 med to kanter/vinger, vi spiller 4-3-3 med tre spisser som alle egentlig gjør seg best i midten og hvor egentlig ingen besitter spesielt gode egenskaper til å være på kantene/vingene da de ikke er gode på verken innlegg, og egentlig ikke spesielt gode til å slå pasninger i det hele store og de er heller ikke spesielt driblesterke uten om å forsøke å slå ballen forbi og løpe så har de fryktelig lite å spille på i 1-mot-1 dueller mot motstanderens backer.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 34726
29.04.18 21:09

Jeg vil ha Gabrielsen. Den eneste som spiller med hjertet utenpå drakta. 

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 34726
29.04.18 21:11

Solskjær: Spillerne så ut som de var giddalause. Ja for faen! Det gjorde de. Og hvem pokker har ansvaret for det?

 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg