Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Molde FK. Klubbtråd 2018.

NYTT TEMA
Kongemannen
KongemannenInnlegg: 10562
22.05.18 14:49
pstigson: Man skal ikke kimse av JAR

Født i Molde. Så det kunne nok blitt bra. Så  kunne mor blitt sjefspeider.

TheIceman10
TheIceman10Innlegg: 1011
22.05.18 14:52
Kongemannen: Så  kunne mor blitt sjefspeider.

Den oppgaven hadde hun utført med bravur.

Spuds_McKenzie
Spuds_McKenzieInnlegg: 370
22.05.18 14:53
RickGrimes: Solskjær er ikke hovedproblemet. Det er alt for mange i organisasjon, i alle mulige ledd, som nå går på autopilot, ikke har kompetanse nok og kanskje er litt "mette". Solskjær blir nok utvilsomt også preget av dette, ja. Men det er store mangler i hvordan klubben jobber (eller ikke jobber) som nå har fått konsekvenser for det som skjer på banen om dagen.  Alt i fra spillerlogistikk til håndtering av sosiale medier, alt er dårligere utført en det var får få år siden. Det er et problem med kulturen i klubben som smitter til alle kriker og kroker av Aker stadion og dette er ikke Solskjærs feil, selv om det er han som har  det øverste ansvar for det som skjer på banen. Det er mulig at det å sparke han vil gi en kortsiktig effekt med noen seire, men vi kommer fort tilbake til der vi er nå om det ikke tas ordentlig grep i organisasjon og struktur i klubben straks. Det å drive klubb i en liten by på Nordvestlandet er slettes ingen enkel jobb, selv om det kan ha virket sånn da alt gikk på skinner for få år siden med ekstremt gode spillere og triumfer både hjemme og i utland. Det kreves en sjelden kombinasjon av både organisatorisk, økonomisk og sportslig ledelse, samt å skjønne sitt eget marked for å kunne makte en slik jobb. Etter min mening er det bare en person i klubbens historie som har greid dette. Ironisk nok er det få som har fått så mye pepper som han.

Dette innlegget fra i går synes jeg var bra. Enig i nesten alt.

Jeg kjenner lite til hvem som jobber i MFK, men noen av ansettelsene har jeg stusset på. Er det virkelig faglig dyktighet som gir dem jobb, eller er det et litt for stort innslag av familie/venner/tidligere spiller osv.?

Her vet jeg for lite, andre får komme med utfyllende kommentarer om dere har.

Ang. Solskjær kapittel 2, så følte jeg fra første dag at dette var feil. Han sa selv i et tidlig intervju at han måtte gå flere runder med seg selv for å se om han virkelig var motivert. Allerede der var vi ute på glattisen. 

Se for deg at du skal rekruttere noen til å være toppleder i din bedrift, og er i samtaler med en kandidat, og så kommer kommentaren "Jeg må bare tenke meg om for å se om jeg er motivert".

På haue ut.

Men det verste var vel at han ikke landet på at han var motivert engang i det intervjuet. Han sa riktignok "Jeg er sulten igjen" i et annet intervju, men det blir for resignert for min del.

"I sommer var jeg ikke helt sikker på at jeg orket å begynne i en sånn jobb igjen. Nå har jeg lyst." (Rbnett rett etter ansettelsen)

"Klubben er mye bedre stilt nå både mentalt og med tanke på fasilitetene og spillerstallen. Så det er et helt annet utgangspunkt. Nå handler det om å vekke sulten igjen. Det gjelder både meg og spillerne, sier Solskjær.".

Og så videre. Fant så mange eksempler at jeg ikke kan ta alle her. Og OGS kroner det selv med å si at han "aldri" har sagt at MFK skulle ta gull. Vel, å ta over et lag med 5 titler de siste 4 årene, som spiller i Europa og har høyere budsjetter enn noengang, og som nettopp har sparket treneren fordi de bare ligger på SJUENDEPLASS. Neida, her skal det ikke tas noe gull, liksom.

Skal dere koke dette ned til færrest mulig syndebukker, ta de som ansatte Solskjær i 2015. Det lå TJUKT utenpå at dette kom til å kollkjøre verre enn en sykkeltur i stupfylla.

Og angående sult, er styrene sultne på annet enn lefser? Er Langøy sulten? Odd Ivar Moen? Ole Erik Stavrum? Oskar Dag? Kjell Inge/Bjørn Rune?

Min oppskrift:

- Styrene må sjekke om de er sultne.
- De som ikke er sultne går ut.
- Deretter setter de mål for klubben, både sportslig (vinne serien) og administrativt (best i Norge) og forholdet til omgivelsene (åpenhet, inkluderende, entusiasme)
- Deretter ansetter de en direktør som kan gjennomføre målene som er satt. Dagens direktør har feilet og bør fjernes.
- Deretter ansetter de en trener som kan nå de sportslige målene. Solskjær er ikke rett mann.
- Så sørger de for å ha på plass eventuelt flere folk som kan ha ansvaret for kommunikasjonen utad.

Kommunikasjonen i klubben er på bånn. Om flere hoder skal rulle, ta gjerne markedsavdelingen. De greier ikke engang å få på plass det aller mest grunnleggende av informasjonsflyt. HVORFOR TAS DET IKKE GREP? Adm. dir. har ansvaret her også.

VenstreVingen
VenstreVingenInnlegg: 5547
22.05.18 14:53

Det merkeligste fenomenet i fotball-norge akkurat nå er det faktum at Gabrielsen spiller høyreback på Molde. Jeg mener; en ting er å vikariere i en skadesituasjon o.l. Men nå spiller han ving-back på et lag som liksom skal ligge i toppen - på andre året.

Det er vanskelig å se for seg hvordan det er mulig å havne i en slik situasjon. I framtiden vil det komme til å bli skrevet bøker/filmet dokumentarer om dette uforståelige fenomenet i samtiden.

Staralfur
StaralfurInnlegg: 307
22.05.18 14:59

Det er veldig lett å se Oles filosofi fra første periode i Molde i det Ferguson sier under her. Mon tro hvor mye av denne filosofien som fremdeles forfektes?

 

1. Begynn med grunnmuren 

– Fra øyeblikket jeg kom til Manchester United, tenkte jeg bare på én ting: Å bygge en fotballklubb. Jeg ville bygge den helt fra bunnen av. Den første tanken til 99 prosent av nyansatte managere er å sørge for at de vinner og overlever. De henter inn erfarne spillere. I noen klubber trenger du bare å tape tre kamper på rad for å få sparken. I dagens fotballverden, med en ny type direktører og eiere, er jeg ikke sikker på om noen klubber vil ha tålmodighet nok til å vente på en manager og la ham bygge et lag over en fireårsperiode. Å vinne en kamp gir bare kortsiktig gevinst - du kan tape den neste. Å bygge en klubb gir stabilitet og kontinuitet.

 

2. Tør å bygge laget ditt på nytt 

– Vi identifiserte tre nivåer for spillerne: 30 år og eldre, de som var mellom 23 og 30 år gamle og de som var yngre. Idéen var at de yngre spillerne utviklet seg og ville møte standarden de eldre hadde satt. Jeg mener at syklusen til et suksessfullt lag kanskje varer i fire år, og etter det trengs det forandringer.

 

Vi prøvde å visualisere hvordan laget ville se ut om tre eller fire år og ta avgjørelser på bakgrunn av det. Siden jeg hadde vært i United såpass lenge, hadde jeg råd til å planlegge frem i tid. Jeg var veldig heldig sånn sett. Det vanskeligste er å slippe en spiller som har vært en flott fyr, men alle bevisene finner man på banen.

 

3. Sett en høy standard - og få alle til å leve opp til den 

– Alt vi gjorde var for å holde på den høye standarden i klubben. Det gjaldt både lagbyggingen, lagforberedelsene, de motiverende talene og taktikkpraten. Jeg måtte løfte spillernes forventninger. De kunne aldri gi seg. Jeg sa til dem hele tiden: «Hvis dere gir dere én gang, gir dere opp neste gang også.» Jeg pleide å være den første som kom på kontoret om morgenen. I de siste årene mine i klubben var mange fra trenerstaben der allerede da jeg kom klokken 07.00.

 

Jeg forventet mer fra stjernespillerne. Superstjerner med store egoer er ikke det problemet mange tror. De trenger å være vinnere, for det «masserer» deres ego. Derfor vil de gjøre det som trengs for å vinne. Jeg pleide å se Ronaldo, Beckham, Giggs, Scholes trene i timesvis. De skjønte at det ikke er en enkel jobb å være Manchester United-spiller.

 

 

4. Aldri, aldri mist kontrollen 

– Hvis det kommer en dag der spillerne bestemte hvordan treningen skulle være, hvilke dager man skulle ha fri, hvordan disiplinen skulle være eller hvilken taktikk man skulle bruke, vil ikke Manchester United vært slik som vi kjenner Manchester United. Jeg ville ikke tillate at noen var sterkere enn jeg var. Personligheten din må være større enn deres. Det er tilfeller hvor man må spørre seg selv om en spiller påvirker atmosfæren i garderoben, lagets prestasjon og din kontroll over spillere og staben.

 

Hvis de gjør det, så fall må du kutte tråden. Det finnes absolutt ingen annen måte. Det spiller ingen rolle om det gjelder verdens beste spiller. Noen engelske klubber har byttet managere så ofte at spillerne har makten i garderoben. Det er veldig farlig. Hvis treneren ikke har kontroll, vil han ikke holde ut.

 

 

5. La beskjedene samsvare med øyeblikket 

– Ingen liker å bli kritisert. De fleste responderer på oppmuntring. For alle mennesker finnes det ikke noe bedre enn å høre "godt gjort". Det er de to beste ordene som noensinne er funnet opp. Samtidig må du peke ut feil når spillerne ikke svarer til forventningene dine. Det er da reprimander er viktig. Jeg gjorde det rett etter kamp. Jeg ventet ikke til mandag, for da var man ferdig med det. Jeg ventet ikke til mandag. Spillermøtene mine før kamp handlet forventningene våre, spillernes tro på seg selv og tilliten de hadde til hverandre. I pausepraten har du kanskje åtte minutter til å få frem budskapet ditt, så det er livsviktig å bruke tiden riktig. Alt er enklere når du leder. Hvis du ligger under, må du utgjøre en forskjell. Frykten må brukes, men hvis du er for hard og spillerne er redde for deg, vil de ikke prestere bra. Man spiller forskjellige roller på forskjellige tidspunkt. Noen ganger må man være lege, lærer eller en far.

 

6. Forbered deg på å vinne 

– Å vinne ligger i min natur. Det er ingen andre alternativer. Selv når fem av mine viktigste spillere var skadet, forventet jeg å vinne. Jeg tar risiko og det kan du se på måten vil spilte i sluttfasen av kamper. Hvis det andre laget ledet med 15 minutter igjen, var jeg klar for å ta mer risiko. Jeg var fornøyd med å tape 3-1 så lenge vi hadde gitt oss selv en god mulighet til å spille uavgjort eller vinne. Vi pleide å settte inn en ekstra angrepsspiller og bry oss mindre om forsvarsspillet. Vi visste at hvis vi endte opp med å vinne 3-2 ville det være en fantastisk følelse. Hvis vi tapte 1-3 ville det bare føles ut som et tap uansett. Alle lagene mine hadde utholdenhet - de ga aldri opp. Det er en fantastisk kvalitet å ha.

 

7. Stol på observasjonens kraft 

– Observasjon er den siste delen av min managerstruktur. Jeg hadde en samtale med assistentmanageren og en annen trener en ettermiddag i Aberdeen, og de fortalte at jeg kunne dra fordeler av å ikke alltid lede treningene. Jeg sa nei først, men innerst inne visste jeg at han hadde rett. Derfor delegerte jeg treningsansvaret. Det var det beste valget jeg noen gang har tatt. Det tok ikke kontrollen fra meg. Tilstedeværelsen og evnen til å overse alt var der fortsatt, og det er utrolig verdifullt hva man kan plukke opp av å observere. Å se forandringer i en spillers vaner forandre seg, eller å se entusiamsmen hans synke, gjorde at jeg kunne gå lengre med ham. Noen ganger kunne jeg til og med se at en spiller var skadet når han trodde han var frisk.

 

8. Aldri slutt å tilpasse deg 

 

– Da jeg startet fantes det ikke agenter. Selv om kampene ble vist på TV løftet ikke mediene spillerne til å bli filmstjerner og så etter nye sladderhistorier. Stadionene er blitt bedre, gressmattene er perfekte og sportsvitenskap har stor påvirkning på hvordan vi forbereder oss til en sesong. Eiere fra Rusland, Midtøsten og andre regioner har pumpet mye penger inn i spillet og setter press på managerne. Spillerne lever mer beskyttede liv, og er derfor mer sårbare enn de var for 25 år siden.

HarryH
HarryHInnlegg: 27960
22.05.18 15:06

Det er fra før godt kjent at Molde var ute etter Ranheim-keeper Even Barli.

Nå avsløres det imidlertid at klubben faktisk ønsket å hente Barli til Nordmøre.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 30264
22.05.18 15:11

Oi. Skulle vi hente han og plassere han litt unna oss? Hadde vært en snål manøver. 

(Innlegget ble redigert 22.05.18 15:11)

Art-Vandelay
Art-VandelayInnlegg: 40343
22.05.18 15:19
HarryH: Nå avsløres det imidlertid at klubben faktisk ønsket å hente Barli til Nordmøre.

Kan det tenkes at planen var at han skulle få bo på hybel hos Ole Gunnar?

Rainy
RainyInnlegg: 28
22.05.18 15:22
HarryH: Vet dere hvordan DBH ligger an i forhold til formell trenerutdanning?
Han er vel godt i gang med dette?

Daniel gjennomførte UEFA A og var ferdig i Mars 2018.

UEFA PRO gjenstår før han evt har de nødvendige papirene i orden. Dette tar ca 2 år. Ikke klart om han starter på dette allerede i år ettersom utlysning er ute nå.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 30264
22.05.18 15:50

Jeg er ikke positiv til Daniel som trener. 

Vi er ikke i en situasjon der vi kan sette inn en rookie. 

For alt jeg vet er han en fantastisk trener som leverer fra dag en, men det er en alt for stor risiko å ta.

Jeg er generelt ikke tilhenger av at eks-spillere tar over tidligere lagkamerater. Det er for mye historie der. 

Jeg håper Daniel tar turen ut og skaffer seg erfaring og viser seg såpass god at vi kan hente han hjem i fremtiden. 

Men slik ståa er nå ser jeg helst at vi rensker bordet og får oss et helt nytt trenerteam inn. Utenfra.

 

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 30264
22.05.18 15:58

Solskjær sa i avisa forrige uke at han aldri hadde sagt at Molde skulle ta gull. Jeg har funnet mange oppslag i Budstikka der han kun sier det indirekte. Men så kom jeg over denne fra i fjor. 

Om om ikke dette er å si at man skal ta gull, ja da vet ikke jeg. 

(Innlegget ble redigert 22.05.18 15:58)

St14al3x
St14al3xInnlegg: 11509
22.05.18 16:14

Årets Aafk hadde passert oss i årets Eliteserie.

toro_lover
toro_loverInnlegg: 1282
22.05.18 16:14

Nei nei, papasmurf, der sier han bare at han skal utfordre RBK om gullet og at han ønsker å delta i CL. Han sier aldri at Molde skal ta gull... Spørs om OGS ser et større spillerom innen retorikken enn oss andre.

St14al3x
St14al3xInnlegg: 11509
22.05.18 16:15

Wenger in

Sulfat
SulfatInnlegg: 11220
22.05.18 16:15

Mange som sier spillerne er for dårlige, og at vi må storhandle om vi skal henge med. Jeg mener troppen er skeivt sammensatt (hvor er kantene?), men full av klasse. Klasse som trenerne ikke klarer å få ut. 

Ikke kom her å si at det ikke er mulig å sette sammen et bra fotballag av disse spillerne:

Forren: 33 Landskamper
Gregersen: årets spiller i Obos
Gabrielsen: Var i landslagsdiskusjonen, og også innom troppen i 2016
Sarr: Toppet spillerbørsene, og var knallgod i Sogndal.
Aursnes: Supertalent i Hødd. Mange U21-landskamper
Strand: 14 U21-landskamper.
Hestad: Knallgod mot topp internasjonal motstand i EL, som 19-åring.
Normann: Briljerte i Bodø/Glimt. Såpass god at PL-klubb hentet ham.
Ellingsen: Mange mente han var Obos beste spiller før han kom til oss.
Chukwu: Var en viktig mann for laget som satte poengrekord i tippeligaen.
Brustad: Var innom landslaget i sin forrige TL-klubb.
Telo: Svensk seriemester, og svært populær og viktig spiller i sin forrige klubb.
Linde: Tatt sjumilssteg. I den svenske landslagsdiskusjonen.
Braut: Supetalent. Snakkes om overgangsrekord fra Eliteserien når han blir solgt.

Jeg ville ikke byttet tropp med Ranheim, for å si det sånn..

(Innlegget ble redigert 22.05.18 16:17)

toro_lover
toro_loverInnlegg: 1282
22.05.18 16:42

Tåpelig å klage på spillerstallen foran treneren. For det første er den ganske god, for det andre er det jo treneren som har hovedansvar for hvordan stallen ser ut. Og når treneren er mett og fornøyd, da tar ikke han seg noe særlig bry med å forsterke stallen.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 30264
22.05.18 16:53

Solskjær har kanskje samme problem som meg.

Av og til når jeg har vært på butikken og handla får jeg lyst på noe annet til middag når jeg kommer hjem. 

Solskjærs problem er noe større da han ikke kan sette fiskebollene i kjøleskapet og ringe Pizzabakeren :)

(Innlegget ble redigert 22.05.18 16:53)

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 1884
22.05.18 17:01
PapaSmurf: RamGuy: Stallen er ikke dårlig, men akk så ubalansert. Det er kun spillere som spiller sentralt i banen som holder mål. Vi har ikke en eneste back eller kant som holder nivået.

Skulle gjerne sett deg sette opp i hvilken posisjon spillerne hører hjemme Papa. Tror den formasjonen hadde blitt en  særdeles spenstig nyskapning, mildt sagt. Vet jaggu ikke hva Strand, Aursnes, Ellingsen er, og hvordan man skal komponere en 11er med den gjengen.
Amang og Wadji er jeg jaggu ikkensikker på heller. Om du er hverken spiss eller kant, hva er du da ?

Gregersen og Sarr står oppført som midtbanespillere på hjemmesiden, og spiller stopper. Konkluderer foreløpig med at midtbanen er Moldes store problem. Hussain og Normann er humørspillere, og de tre andre nevnte over er unge indreløpere/wingbacker (?)

PerryAndre
PerryAndreInnlegg: 6686
22.05.18 17:02

Er dere mentalt forberedt på nytt poengtap mot Start i helga?

TheIceman10
TheIceman10Innlegg: 1011
22.05.18 17:09
PerryAndre: Er dere mentalt forberedt på nytt poengtap mot Start i helga?

Vet faktisk ikke om jeg skal svare ja eller nei her..

Stormoen33
Stormoen33Innlegg: 2906
22.05.18 17:14
PerryAndre: Er dere mentalt forberedt på nytt poengtap mot Start i helga?

Vanskelig å svare nei på dette...

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 30264
22.05.18 17:30

Axel Rudi:

Amang midtspiss

Wadji midtspiss

Brustad midtspiss

Håland midtspiss 

Chima midtspiss

Ellingsen sentral mldtbane

Hestad sentral midtbane

Aursnes sentral midtbane

Hussain sentral midtbane

Svendsen sentral midtbane

Normann sentral midtbane

 

Gregersen er stopper, men kan spille defensiv midt

Sarr er defensiv midt, men kan spille stopper

 

Strand er jeg jaggu ikke sikker på hva er lenger. Sine beste kamper for Molde har han spilt sentralt på midten

Mostrøm er faktisk det nærmeste vi kommer en kantspiller i MFK  

 

Håper dette var oppklarende  

 

(Innlegget ble redigert 22.05.18 17:31)

snowik
snowikInnlegg: 3205
22.05.18 17:54

Har forøvrig snakket med en som har gode kontakter innad i spillergruppen i dag, og det var ikke akkurat lystige ord som ble sagt der. 

Ifølge han (som hørte det fra Hestad og Håland) skulle ikke Solskjær ha sagt et ord etter kampen mot Bodø Glimt til de. Ikke ett ord. Hvorvidt Moe eller noen andre sa noe vet jeg ikke, men det var iallefall ganske klart at Solskjær ikke sa ett ord.

Og fortsatt finnes det folk som mener Solskjær skal føre oss til toppen igjen..

vadefugl
vadefuglInnlegg: 41019
22.05.18 17:57

Solskjær ja. Kanskje han er lik Nils Arne Eggen i å være sær? Han hadde jo også problemer med spillerne grunnet hans egen væremåte. Men så lenge Rosenborg vant så var det ingen som klaget.

toro_lover
toro_loverInnlegg: 1282
22.05.18 18:08

Det gjør jeg på FM også når jeg er resignert, lat eller lei. "Ask assistant to do team talk"

(Innlegget ble redigert 22.05.18 18:16)

Spuds_McKenzie
Spuds_McKenzieInnlegg: 370
22.05.18 19:09

En av de beste reaksjonene på sist kamp:

https://www.facebook.com/roy.elnan/posts/10160390866405427:0

Sulfat
SulfatInnlegg: 11220
22.05.18 19:24

Gussiås med mål i dag også. Scoret i alle Molde 2 kampene i årets sesong. 9 mål på 6 kamper.

(Innlegget ble redigert 22.05.18 19:25)

Kongemannen
KongemannenInnlegg: 10562
22.05.18 19:43

Grei prestasjon av Moldes utlåns stoppere i kveldens OBOS toppoppgjør til nå. Dog gult til Østigaard.

toro_lover
toro_loverInnlegg: 1282
22.05.18 20:40

Det er tyst som graven i MFK nå. Regner med at OGS har fått sluttpakke og at det jobbes på spreng med et nytt trenerteam.

Sardinas
SardinasInnlegg: 334
22.05.18 20:47

Hadde Hartis vært en kandidat til hovedtrener? Eller er keepertrenere uaktuelle?

Klikk for å gå tilbake til toppen

Andre tjenester