Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Molde FK. Klubbtråd 2018.

NYTT TEMA
PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 31486
17.07.18 23:58

Jeg har fulgt Molde i over 30 år. Jeg har opplevd to nedrykk. 1993 og 2006.

Dette med MFK som jojo-klubb er noe jeg rett og slett ikke greier å forholde meg til. 

Hvilke to-tre stjernespillere er det MFK har som gjør at vi må rullere til stadighet? Spent på det svaret. Slik jeg ser det har vi tre soleklare salgsobjekter. Linde og Sarr som det selvsagt ikke rulleres på og Håland som er 17 år og ikke kan forventes at er bankers på laget.

Og du sier at vi historisk sett ikke har hatt ressursene til VIF og Brann. Jeg er uenig. Historisk sett har vi det. Siden MFK rykket opp i 1973 har vi historisk sett vært bedre og stort sett hatt like mye eller mer midler som de to nevnte klubbene. 

Så det er lov å mene at det sytes og svartmales, men jeg forbeholder meg også retten til å mene at argumentene dine er på jordet. 

(Innlegget ble redigert 17.07.18 23:59)

BiggusD77
BiggusD77Innlegg: 353
17.07.18 23:58
SquireBrown: Derfor rullerer Solskjær langt ut i sesongen. Han trenger spillere som kan gå inn og ta ansvar når stjernespillere blir solgt.

Rullering fungerer fint det... så lenge laget er i form og spiller en innøvd stil hvor man kan erstatte et tannhjul med et annet og maskineriet fungerer like fint.

Det å rotere når ingen ting sitter, laget ikke er i form og mangler kollektiv selvtillit, og maskineriet har et stempel ut igjennom blokka kalles ikke "rotasjon"; det kalles "famling". Det fører ikke til noe godt.

lsklars
lsklarsInnlegg: 71993
18.07.18 00:01

Status på Brustad? Send han hit hvis han ikke får spilletid hos dere.

Kaizen
KaizenInnlegg: 483
18.07.18 00:03
SquireBrown: Oppsummert har jeg dårlig forståelse for mye av den sytingen og svartmalingen enkelte her inne til stadighet utbasunert.

Fullstendig enig!
Det er skammelig.

De som tror at det å klage og syte mest mulig er synonymt med en god supporter bør ta seg en bolle.PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 31486
18.07.18 00:22

Jeg liker boller. Nystekte med nyrørt jordbærsyltetøy og en klatt rømme. 

Men de som virkelig burde spist boller er de som hele tiden gneldrer om hvor mye folk syter. 

Der du kaizen ser syting ser jeg mennesker som har en genuin lidenskap for MFK. En lidenskap du til stadighet pisser på. 

Jeg respekter ditt synspunkt, selv om jeg ofte er rivende uenig.

Om du ser på mitt svar til SquireBrowm så argumenter jeg for hvorfor jeg mener han bommer. Dette er et diskusjonsforum, de som ikke tåler uenighet med sitt syn uten at de går i svart sliter her inne. 

toro_lover
toro_loverInnlegg: 1296
18.07.18 00:57

Mye stråmennsargumentasjon fra "team positiv" i alle fall. Dette handler ikke om mangel på resultater men at mange aspekter av MFK har vært vanskjøttet i mange år og tilliten til det sittende regimet er tynnslitt.

Men pilene er i ferd med å snu oppover igjen nå, så jeg ber dere om ha litt tålmodighet med oss grinebitere.

Synes Knudtzon(?) var en god signering. Virker som en type som kan løfte laget både på- og utenfor banen.

Kaizen
KaizenInnlegg: 483
18.07.18 01:07
PapaSmurf: Der du kaizen ser syting ser jeg mennesker som har en genuin lidenskap for MFK. En lidenskap du til stadighet pisser på.

De siste to årene har jeg gremmes over å være MFK supporter. Jeg har skammet meg over å bære min trøye sammen med så mye utakknemlige mette mennesker. Jeg har skammet meg over at Solskjær har blitt behandlet så dårlig av Moldes publikum og by. Jeg er flau over klagemuren til utakknemlige supportere. Når vi tar sølv, er det feks bare flaks. For meg er det pissprat ja!!!


PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 31486
18.07.18 01:55

Hadde Ole Gunnar jobbet som trener på frivillig basis kunne det vært oå sin plass å snakke om utakknemlighet. 

Men han hever en saftig millionlønn og da skal man stille tøffe krav. 

Solskjær har blitt særdeles godt behandlet. Alle andre hadde fått fyken for lengt. Ole har fått uhorvelig med sjanser. 

Det er bare en mann som virkelig har blitt dårlig behandlet av MFKs fans og det er Magne Simonsen. DET er en stor skam vi skal slite med å bli kvitt. Men at det skal være skammelig å kreve mye av Ole Gunnar det er han nok uenig i selv også. For der mener jeg du bommer voldsomt. 

Forøvrig er det urimelig å først be folk spise boller og så etterpå bli sur når de er mette. 

SquireBrown
SquireBrownInnlegg: 327
18.07.18 04:12

Før Røkke og Gjelsten kom inn med midler var Molde i en viss grad et jojo lag i norsk fotball. I dag kjemper MFK en knallhard kamp for å greie å opprettholde den fantastiske satsingen sett i forhold til klubbens og byens størrelse også uten midler fra Røkke/Gjelsten. For å evne det må laget selge spillere jevnlig, dvs vi må gå i solid pluss når det gjelder spillertransaksjoner.

Per i dag er det sannsynligvis kun de tre spillerne du nevner som virkelig kan gi klingende mynt i kassa på kort sikt. Men det er mange i troppen vi kan se for oss kan gi gode penger på litt lengre sikt. Det viktige her, som Solskjær og MFK må tenke på, er hvordan en bygger  en tropp som tåler at vi år etter år mister 1, 2 eller 3 av våre beste spillere. For å greie å lage en slik tropp er jeg overbevist om at rullering er nødvendig. 

Jeg er ikke enig i alt Solskjær gjør fra kamp til kamp, ei heller alt han gjør på spillermarkedet. Men jeg tror jeg forstår en del av det store bildet i forhold til det MFK forsøker å oppnå. Og der tror jeg MFK tenker helt riktig i forhold til ambisjonen om å bli en stabil toppklubb også uten hjelpen til Røkke og Gjelsten.

Det er litt mote å kalle positivt tenkende supportere for naive i denne klubbtråden. I mine øyne er det en del supportere som har naive forventninger til MFK. Dette kan og skal selvsagt debatteres i det vide og det brede. Og at supportere har rett til å bære høyt oppe og ditto langt nede er også slik det skal være. Papasmurf med flere synes er helt redelig i forhold til akkurat det. Men den håndfulle supportere som greier å vinkle all ting negativt, uansett hva klubben gjør, har jeg lite til overs for.

Heia Molde!

 

 

ASEN
ASENInnlegg: 2280
18.07.18 09:51
PapaSmurf: Så det er lov å mene at det sytes og svartmales, men jeg forbeholder meg også retten til å mene at argumentene dine er på jordet.

Hvorfor er det på jordet og ikke vinkle alt negativt om Molde FK? ER ikke idioter selv om mange ønsker å dempe negativiteten som flere står for.

Hva skal vi da si om de som påstår at OGS ikke har kvalitetene som trengs for å trene Molde FK? At de vet hva de snakker om har jeg min store tvil om.

Kongemannen
KongemannenInnlegg: 10751
18.07.18 09:51
lsklars: Status på Brustad? Send han hit hvis han ikke får spilletid hos dere.

Hadde vært en god løsning. Ville nok helst ha inngått ett bytte med Stabæk Ohi for Brustad.

ASEN
ASENInnlegg: 2280
18.07.18 09:57

Når vi nevner salgsobjekter må vi også ta med Østigård.  Skal være store europeiske  klubber som følger ham. Han kan bli solgt i sommer, men tror han bør vente og få spilletid på øverste nivå i Norge før han drar videre.

Og flere unge kan bli aktuelle for salg hvis de utvikler seg positivt i tiden fremover.

Kongemannen
KongemannenInnlegg: 10751
18.07.18 10:01

Om det går så galt at MFK blir slått ut av Glenavon. Bør Ole Gunnar gå av da.

Er store potensielle inntekter og oppmerksomhet som går tapt da.

HarryH
HarryHInnlegg: 28339
18.07.18 10:31
Kongemannen: Om det går så galt at MFK blir slått ut av Glenavon. Bør Ole Gunnar gå av da.
Er store potensielle inntekter og oppmerksomhet som går tapt da

Å bli slått ut mot Glenavon hadde kanskje vært den største fadesen i klubbens historie.

Men Ole Gunnar bør uansett ikke gå av. Det hadde vært et historisk feilgrep og er selvsagt helt uaktuelt.

Vi har tre sterke kamper på rad i serien og jager gull. Er det en som burde ha løs mage, så er det Kåre Ingebrigtsen.

supergunners10
supergunners10Innlegg: 3274
18.07.18 11:01
Kaizen: De siste to årene har jeg gremmes over å være MFK supporter. Jeg har skammet meg over å bære min trøye sammen med så mye utakknemlige mette mennesker. Jeg har skammet meg over at Solskjær har blitt behandlet så dårlig av Moldes publikum og by. Jeg er flau over klagemuren til utakknemlige supportere. Når vi tar sølv, er det feks bare flaks. For meg er det pissprat ja!!!

Huffameg

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 31486
18.07.18 11:52

ASEN: Jeg snakker om argumentene hans. Ikke at han mener at folk er for negative. Det må han få lov å mene. 

Det er lov å lese hva folk skriver uten å tillegge dem meninger. 

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 31486
18.07.18 11:58

Og det er absolutt ingen mangler på konstruktive forslag. Verken her eller ellers i miljøet rundt MFK. 

Men man får ingen respons. 

Ingen forventer at klubben skal være 100% åpen og transparent. Men det er miiiiilevis mellom det å holde kort tett til brystet og det MFK driver med. 

Kongemannen
KongemannenInnlegg: 10751
18.07.18 12:49

Nå har jo ledelsen utalt at dørene er åpne på Aker stadion bare å stikke innom å lufte ut sine meninger.

Husker det famøse krisemøte de hadde med fansen for noen år siden. Ble dessverre avsporet om supporter shop. Noe de burde hatt på plass selvsagt.

De har mye å jobbe med Molde FK. Både sportslig og PR.

Ser at mange sier at en skal være fornøyd at en har en klubb i ES.

På den måten kommer en seg ikke videre. En skal ikke stå med lua i handa. Suksess krever blod, svette og tårer

Heya Molde FK

rexenes
rexenesInnlegg: 619
18.07.18 13:07

Hmm. Tror ikke jeg har sett noen si de er fornøyd med å kun holde seg i ES jeg.. 

BiggusD77
BiggusD77Innlegg: 353
18.07.18 13:20
Kaizen: De siste to årene har jeg gremmes over å være MFK supporter. Jeg har skammet meg over å bære min trøye sammen med så mye utakknemlige mette mennesker. Jeg har skammet meg over at Solskjær har blitt behandlet så dårlig av Moldes publikum og by. Jeg er flau over klagemuren til utakknemlige supportere. Når vi tar sølv, er det feks bare flaks. For meg er det pissprat ja!!!

Tåpelig utspill.

Molde underpresterte grovt i fjor, selv om vi tok sølv. Dette har ingen ting med følelsene til supporterne å gjøre, så all gremming, skamming og utakknemlighet er 100% irrelevant ift spørsmålet om Solskjærs prestasjoner de siste tre årene.

Laget har underprestert like grovt så langt i år, selv om det, som i fjor, har blitt en viss bedring i det siste.

Denne underprestasjonen skyldes ikke mangel på kvalitet i spillergruppa sett i forhold til konkurransen, men inkompetent lagledelse. Solskjærs drøm om å spille 343 har satt klubben tilbake flere år utviklingsmessig, fordi det selvfølgelig ikke fungerte og nå er det 6 stoppere og null vinger i stallen.

Solskjær har ikke blitt behandlet dårlig av supporterne; han har fått berettiget kritikk, og det har klubbens ledelse fått også.

I fjor spilte vi jevnt med eller ble utspilt av samtlige lag vi møtte, inkludert Volda. I år har vi blitt slått av Brattvåg og Glenavon, og har i svært mange kamper ikke evnet å fungere som et lag. Dette er ikke lenger snakk om "arbeidsulykker", men et mønster av underprestasjon og manglende samspill.

Kort fortalt; Prosjekt Solskjær 2 har vært en gedigen skuffelse, og det er helt naturlig at store deler av fansen trenger langt mer enn tre gode kamper i juli for å snu i sin mening om hva som foregår med klubben i deres hjerter.

Og ja, hvis Molde ryker ut mot Glenavon i EL-kvaliken er i bunn og grunn sesongen totalt ødelagt før vi har kommet halvveis. Så varierende prestasjonene har vært vil det være svært overraskende (og gledelig) om vi tar gull - noe som vil være den eneste måten ledelsen legitimt kan beholde Solskjær på. Han bør altså få sparken ved sølv og ingen EL, for hvis han ikke får det, viser ledelsen at det er helt ok å underprestere tre år på rad.

(Innlegget ble redigert 18.07.18 13:24)

ASEN
ASENInnlegg: 2280
18.07.18 13:41
BiggusD77: Så varierende prestasjonene har vært vil det være svært overraskende (og gledelig) om vi tar gull - noe som vil være den eneste måten ledelsen legitimt kan beholde Solskjær på

Perfekt beskrivelse av hvor negative mange har blitt. Å si at alt annet en seriegull til Molde bør føre til sparking av Solskjær viser hvor håpløst dette er blitt.  Hvis vi tror at Mole, en by på 27.000 innbyggere totalt i kommunen, nærmest  kan kreve seriegull er håpløst. 

Vi skal være utrolig stolte av de seriegullene Molde tok i en fireårsperiode, men å forvente at det skal være det normale er helt urealistisk. Men Vi har selvfølgelig lov å håpe og tro  at det skjer igjen, men at det skal være det som må til for å unngå å sparke trenere blir for meg useriøst og tullprat.

Da hadde ikke engang Zidane eller Guardiola unngått å bli erklært for udugelige i Molde FK.

supergunners10
supergunners10Innlegg: 3274
18.07.18 13:42
toro_lover: Mye stråmennsargumentasjon fra "team positiv" i alle fall. Dette handler ikke om mangel på resultater men at mange aspekter av MFK har vært vanskjøttet i mange år og tilliten til det sittende regimet er tynnslitt.

Hadde bare alle klart å forstå dette istedenfor å bare snakke om andreplasser og EL-kvalik osv.

En fotballklubb er mer enn bare resultatet på banen, men det er vel der skillet på kunnskap om fotball mellom oss "sytpeiser" og de naive positive går.

supergunners10
supergunners10Innlegg: 3274
18.07.18 13:45
ASEN: Perfekt beskrivelse av hvor negative mange har blitt. Å si at alt annet en seriegull til Molde bør føre til sparking av Solskjær viser hvor håpløst dette er blitt

Som vanlig drar du litt tekst ut av sin konteks og vrir den om til det du ønsker. 

IGJEN: Det er fortsatt ikke snakk om en sesong eller et resultat i den eller den kampen. Det er snakk om prestasjoner og manglende klubb-bygging over flere år.

Vær så snill å skjønn det snart.

Kongemannen
KongemannenInnlegg: 10751
18.07.18 14:05

Krever ikke seriegull. Krever kun 100 prosent innsats og sexy fotball.

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 22655
18.07.18 14:16

Vært i Molde siden i går kveld. Herlig liv i denne byen under jazz-uken. 

St14al3x
St14al3xInnlegg: 11571
18.07.18 14:53

Orker ikke å lese denne Solskjær-runkinga og white knightinga. Et par måneders opptur skal liksom viske ut fjaseriet og fjolleriet man har avertert for de siste sesongene.

BiggusD77
BiggusD77Innlegg: 353
18.07.18 15:06
ASEN: Perfekt beskrivelse av hvor negative mange har blitt. Å si at alt annet en seriegull til Molde bør føre til sparking av Solskjær viser hvor håpløst dette er blitt.  Hvis vi tror at Mole, en by på 27.000 innbyggere totalt i kommunen, nærmest  kan kreve seriegull er håpløst.  Vi skal være utrolig stolte av de seriegullene Molde tok i en fireårsperiode, men å forvente at det skal være det normale er helt urealistisk. Men Vi har selvfølgelig lov å håpe og tro  at det skjer igjen, men at det skal være det som må til for å unngå å sparke trenere blir for meg useriøst og tullprat. Da hadde ikke engang Zidane eller Guardiola unngått å bli erklært for udugelige i Molde FK.

Igjen - gitt at vi er ute av cupen allerede, gitt at vi ryker ut av EL i morgen, og gitt faceplant-bonanzaen til Solskjær når det gjelder lagbygging for tredje sesongen på rad, så er gull det eneste som kan redde Solskjær i år.

Jeg vet at ledelsen ikke ser det slik; de ser det mer slik som du - at hederlig innsats er nok. Hvis de kjører den linjen vil jeg tro at Molde FK må venne seg til 2-3000 tilskuere på kamp i overskuelig fremtid.

Dette er det som er forskjellen på ambisjoner om å være en toppklubb, og ambisjoner om å delta. Ambisjonene som klubben uttaler forutsetter at vi er en toppklubb, mens holdningene internt synes å være at vi skal være stolte av å få være med.

Så mens du skjemmes over oss "sytpeiser", skjemmes jeg mer over manglende ambisjoner og vinnerinstinkt i klubb og deler av supportergruppen.

I Solskjærs første periode lå vi på toppen i Eliteserien når det gjelder budsjett og prestasjoner, med over 100 millioner i budsjett hadde vi over halvparten av Rosenborgs budsjett. Nå ligger vi midt på treet i ligaen mtp budsjett, i overkant av 70 millioner så vidt jeg husker (så ca. 1/3 av RBKs budsjett). I mellomtiden har vi deltatt i EL og dratt inn hundrevis av millioner i spillersalg og europacup. Hva har skjedd?

Hvor ble det av sjansen til å dytte RBK ned fra tronen da de lå nede i begynnelsen av dette tiåret? Vi hadde en strålende posisjon til å gjøre det fansen hadde drømt om i to tiår i 2014. Fire år senere skal vi være fornøyd med at vi deltar, og peiler oss inn på dugnad, vaffelsteking og lokalfotball?

Er Moldes langsiktige mål å bli semiproffer fra 2025? Med denne farten er jo dette mer enn oppnåelig.

HarryH
HarryHInnlegg: 28339
18.07.18 15:26
BiggusD77: Nå ligger vi midt på treet i ligaen mtp budsjett, i overkant av 70 millioner så vidt jeg husker

Hvis dette stemmer, så vil jeg hevde at Solskjær oppnår imponerende gode sportslige resultater, budsjettet tatt i betraktning.

ASEN
ASENInnlegg: 2280
18.07.18 16:14

Anbefaler alle å lese en artikkel som nå ligger på Rb nett om Solskjær og Håland. Den sier mye om hvorfor jeg mener OGS er veldig viktig for Moldefk. Solskjær har kunnskap og kompetanse mer en de fleste.  Og han lært mye av Ferguson i ManU over flere år som han tar med seg. 

 

Samp
SampInnlegg: 6709
18.07.18 21:22

Ulike supportere får åpenbart ulike vibber med Solskjær som sjef. For min del ser jeg en trener som er god på mye, og dårlig på ganske mye. Hans verste sider er til å rive av seg håret av, som voldsom rullering, klokketro på spillere og systemer som over tid viser seg ikke å holde mål etc. Og jeg skjønner ikke dette med stadige beskyldninger om sutring. MFK har over tid manglet evne til å engasjere folk, og for et par kamper siden var det 1500 tilskuere på kamp. Betyr det at Molde og omegn nesten bare består av negative sytpeiser? Det har jeg vanskelig for å tro.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg