Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Molde FK. Klubbtråd 2018.

NYTT TEMA
KingAnderson
KingAndersonInnlegg: 22180
03.04.18 14:10
KaffeOrginal: Og hvorfor skulle dette være forskjellig for spilleren ?

Jeg har da heller ikke påstått at det er annerledes for spilleren. Var det et poeng jeg gikk glipp av her?

For ordens skyld: Har ingen problemer med å forstå at dette er en fryktelig situasjon for de involverte, men katten er ute av sekken, det er opprettet sak mot vedkommende og da er det ikke mulig å hverken springe fra den eller gjemme seg fra den.

Hvis han blir frikjent så kommer han selvfølgelig til å få offentlig oppreisning, selv om enkelte supporterklubber helt sikkert kommer til å ha sanger, bannere og annet for å henge ham ut. Det vil da like selvfølgelig være blodig urettferdig, men dessverre vanskelig å få gjort noe med.

Blir han dømt så får han fengselsstraff og sparken i Molde. Begge deler selvfølgelig fullt fortjent.

KingAnderson
KingAndersonInnlegg: 22180
03.04.18 14:12
HarryH: Det er et alvorlig problem for samfunnet at voldtektsofre tilsynelatende har vanskelig for å vinne fram i retten, men vi må likevel ikke bli fristet til å la rå populisme vinne over rettssikkerheten.

Enig. Og i et valg av onder så er det bedre å la ti skyldige gå fri enn å la en uskyldig bli dømt.

Havrebukken
HavrebukkenInnlegg: 1418
03.04.18 14:17
KingAnderson: Privatsak? Dette er en offentlig person, som sikkert er et forbilde for mange yngre personer. Han er mistenkt i en sovevoldtekt, og da har vi også et mulig offer. Dette mulige offeret har følelser, familie og venner, så hvordan kan du si at dette er en privatsak? Har du ikke lært noe av Metoo? At du ikke har noe å bidra med i den diskusjonen får være ditt valg. Skal selvfølgelig respektere det, men du har ingen som helst rett til å bestemme hva vi andre skal mene, tenke eller diskutere. Så får du heller bli så provosert du bare vil! Om han er skyldig eller ei, og om han blir dømt eller ikke får fremtiden vise, men dette er uansett en alvorlig sak som selvfølgelig bør og skal diskuteres. Å tie i hjel noe slikt som dette bare fordi det tilfeldigvis er en privatperson som er ansatt i Molde (.....) er rett og slett feil.

Du mangler tydelige perspektiver i det du skriver og det faller ned på sin egen urimelighet.

Dette handler ikke om å tie ihjel noen sak. Alle er inneforstått med at dette er en veldig alvorlig sak for de involverte og potensielt sett noe Molde FK må håndtere "vissom at dersom atte" dette får strafferettslige konsekvenser. Inntil da kan vi som medmennesker respektere de involverte og at vårt gode rettssystem rydder opp i dette. Jeg har ingen sympatier med noen part i denne saken før noe utfall er endelig avklart og det er den generelle innstillingen jeg mener de fleste mennesker med selvrespekt burde ha.

Det Papa nevner i sin respons på din kommentar er spot on så bruk det som lærdom i livet.

Vis moral og respekt for de dette angår og så får man heller komme med sine betraktninger og kommentarer i etterkant av domsigelse. Da vil Molde FK ta sitt ansvar og med en rettskraftig dom til grunn avskjedige spilleren siden dette fullstendig strider mot klubbens verdier.

(Innlegget ble redigert 03.04.18 14:30)

Fishstick
FishstickInnlegg: 25557
03.04.18 14:21
Solvgutt1: Men hvem er det som skal stilling til om de tror henne eller ikke? Det er jo rettsvesnet.

Det er ikke slik det fungerer. Rettsvesenet skal ikke tro på noen, de skal vite. Og siden det ofte er vanskelig å finne beviser for at voldtekt har funnet sted, ender det også svært ofte med frifinnelse eller henlagt sak. Det har ingenting med saken å gjøre om de tror det ene eller andre. Ord mot ord og ingen tekniske bevis eller vitner = frifinnelse. Og når et teknisk bevis, for eksempel et DNA, heller ikke er et bra nok bevis - blir det ekstra vanskelig.

Vet ikke hvor mange som blir dømt for "nachspiel-voldtekt" i Norge, men her er nok mørketallene ekstremt store. Det er så ille at jenter dropper å anmelde det fordi belastningen ved henlagt sak gjør det hele bare verre.

Sulfat
SulfatInnlegg: 14528
03.04.18 14:22

Straffesaken er berammet til midten av august, skriver RB.

KaffeOrginal
KaffeOrginalInnlegg: 55120
03.04.18 14:23
Fishstick: Vet ikke hvor mange som blir dømt for "nachspiel-voldtekt" i Norge, men her er nok mørketallene ekstremt store. Det er så ille at jenter dropper å anmelde det fordi belastningen ved henlagt sak gjør det hele bare verre.

Selvsagt er dette en tragedie

Og det hjelper ikke på at en del "medsøstre" gjør det vanskeligere med falske hevnanmeldelser . 

KaffeOrginal
KaffeOrginalInnlegg: 55120
03.04.18 14:25
KingAnderson: For ordens skyld: Har ingen problemer med å forstå at dette er en fryktelig situasjon for de involverte, men katten er ute av sekken, det er opprettet sak mot vedkommende og da er det ikke mulig å hverken springe fra den eller gjemme seg fra den.

Men det er mulig at man har såpasse moral at man lar rettsvesenet ta seg av dette og ikke ta fram gapestokken. 

DietCoke
DietCokeInnlegg: 10657
03.04.18 14:25
KingAnderson: Synes faktisk det er like galt å skrive noe ala det som en sølvpilen skrev på HegnarOnline debattforum:

Det er jeg enig i.

HarryH
HarryHInnlegg: 31377
03.04.18 14:30
Fishstick: Det er ikke slik det fungerer. Rettsvesenet skal ikke tro på noen, de skal vite. Og siden det ofte er vanskelig å finne beviser for at voldtekt har funnet sted, ender det også svært ofte med frifinnelse eller henlagt sak. Det har ingenting med saken å gjøre om de tror det ene eller andre.

Dette er ikke en helt korrekt framstilling.

Det finnes jo flere eksempler, f.eks. i overgrepssaker, på at den anklagede er funnet skyldig kun basert på fornærmedes høye troverdighet.

Om det finnes eksempler på dette også i denne typen voldtektssaker, vet jeg ikke, men det er jo fullt mulig.

(Innlegget ble redigert 03.04.18 14:31)

KingAnderson
KingAndersonInnlegg: 22180
03.04.18 14:30
Havrebukken: Jeg har ingen sympatier med noen part i denne saken før noe utfall er endelig avklart og det er den generelle innstillingen jeg mener de fleste mennesker med selvrespekt burde ha.

Du får lese gjennom det jeg har skrevet. Jeg har ikke dømt vedkommende eller skrevet noe som helst som kan tydes i den retning.

Selvrespekt har jeg, og jeg står inne for at dette er en sak som av flere grunner kan diskuteres i offentlige fora som f.eks VGd. Kan igjen skrive at jeg respekterer at du er av en annen mening, men det er da ikke verre enn at du bare lar være å kommentere innlegg som dreier seg om denne spesifikke saken.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38427
03.04.18 14:31
Fishstick: Vet ikke hvor mange som blir dømt for "nachspiel-voldtekt" i Norge, men her er nok mørketallene ekstremt store. Det er så ille at jenter dropper å anmelde det fordi belastningen ved henlagt sak gjør det hele bare verre.

Ja, og det er rett og slett tragisk.

Men hva annet kan man gjøre enn å stole på at rettsvesenet gjør en god jobb og straffer de som skal straffes?

 

KingAnderson
KingAndersonInnlegg: 22180
03.04.18 14:41
PapaSmurf: Men hva annet kan man gjøre enn å stole på at rettsvesenet gjør en god jobb og straffer de som skal straffes?

Kan vel ikke gjøre mye annet.

Kan sikkert jobbe mer med forebyggende arbeid inn mot ungdom, få mer åpenhet rundt temaet og slike ting, men i siste instans må man selvfølgelig stole på at rettsvesenet kommer frem til rett avgjørelse.
Dessverre vet man jo at noen dommer blir feil, i begge retninger. Ufattelig trist (på generelt grunnlag, ingen spesifikke i tankene) å tenke på at mennesker sitter uskyldig dømt for noen av de mest grusomme handlingene et menneske kan gjøre.

toro_lover
toro_loverInnlegg: 1406
03.04.18 14:48

Godt med 3 poeng i går. Midtbanen ble kanskje litt lettbent med 3 "playmakere", Hussain var god men har mest å bidra med offensivt, Hestad likeså. Normann rydder opp defensivt. Chima er litt rusten men krever mye oppmerksomhet fra forsvaret og baner vei for andre.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38427
03.04.18 14:58
toro_lover: Godt med 3 poeng i går. Midtbanen ble kanskje litt lettbent med 3 "playmakere", Hussain var god men har mest å bidra med offensivt, Hestad likeså. Normann rydder opp defensivt. Chima er litt rusten men krever mye oppmerksomhet fra forsvaret og baner vei for andre.

Hestad var ikke i form. Hørte fra folk som kom tidligere på kamp at han tråkka skikkelig over under oppvarmingen, og at han neppe burde starta. Når Aursnes kom inn stabiliserte det seg.

Chima var veldig svak. Mannen er sterk og brøyter vei, men Ole måtte ta han ut til pause, for han var ingen trussel what so ever.  Amang hadde heller inge toppkamp, men han er en stadig trussel.

Fishstick
FishstickInnlegg: 25557
03.04.18 15:03

HarryH: Det finnes helt sikkert noen unntak her som ved alt annet, men hva er egentlig poenget? Som hovedregel, og omtrent i alle mulige saker, er det et krav om objektive bevis for å få noen dømt. Det er jo en grunnpilar i rettsstatprinsippet vi alle er så sterke tilhengere av. Dette gjelder også i voldtektssaker. Om det finnes eksemplet på at noen er dømt for voldtekt kun på bakgrunn av fornærmede sin forklaring må det være meget spesielle saker.

Havrebukken
HavrebukkenInnlegg: 1418
03.04.18 15:27
KingAnderson: Du får lese gjennom det jeg har skrevet. Jeg har ikke dømt vedkommende eller skrevet noe som helst som kan tydes i den retning. Selvrespekt har jeg, og jeg står inne for at dette er en sak som av flere grunner kan diskuteres i offentlige fora som f.eks VGd. Kan igjen skrive at jeg respekterer at du er av en annen mening, men det er da ikke verre enn at du bare lar være å kommentere innlegg som dreier seg om denne spesifikke saken.

Jeg stiller meg bare kritisk til det overdrevne fokuset denne saken får da det tydeligvis er mange som bruker unødvendig mye energi for å drøfte dette opp og ned i mente.

Med fare for å gjenta meg selv får vi la denne saken ligge til vi har en rettskraftig dom og jeg deler alle normale menneskers oppfatning om at dette er en tung og trist sak for alle involverte.

Finner retten tilstrekkelige beviser til å dømme denne personen er dette en handlig jeg i høyeste grad fordømmer da jeg selv har familie som har vært offer for lignende handlinger og vet hvor vanskelig det er å håndtere.

Det eneste man vil oppnå med sjikane, offentlig gapestokk og respektløs fremferd mot personer som er tiltalt gjør at man selv tar et slags parti og risikerer selv å bli straffet for trakassering om vedkommende frifinnes. Stillhet er ofte den beste formen for protest om man skal bevare sin egen verdighet fullt ut.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38427
03.04.18 15:32

Da er datoene for rettsaken klare. 14. og 15. august. Jeg er (heldigvis) ikke kjent med regler for når domsdavsigelse skjer.

Jeg vet at i den sykehussaken vi hadde her i regionen tok det en måneds tid, men om straffesaker har kortere behandlingstid kjenner jeg ikke til. Men spilleren kan da spille for MFK i 18-21 serierunder før dommen faller.

HarryH
HarryHInnlegg: 31377
03.04.18 15:33
Fishstick: Det finnes helt sikkert noen unntak her som ved alt annet, men hva er egentlig poenget?

Jeg hadde ikke noe stort poeng bortsett fra at jeg så meg nødt til - i gammeldags "rett skal være rett"-ånd - å korrigere det du skrev.

En kompis av meg kom i skade for å dømme en fyr til mange års fengsel for overgrep, basert på et barns troverdige forklaring.

Etter at den dømte hadde sittet flere år i fengsel, kom det fram at forklaringen hadde vært falsk. Mannen ble derfor frikjent.

Juryen kan ikke alltid vite. Derfor baserer den seg noen ganger på tro.

Havrebukken
HavrebukkenInnlegg: 1418
03.04.18 15:36

Etter gårsdagens kamp vil jeg uansett berømme Tornekrattet som trofast møter opp og synger sine 10-15 år gamle sanger.

Neerland gikk ut i budstikka 6. mars og såg til Polen og Poznan for hvordan stemning han ønsket seg på stadion.

Hva skal til for at man kan få nye, kreative og en fremtidsrettet supporterkultur i Molde? Hvor aktivt jobber egentlig klubben med dette eller har Tornekrattet alt ansvar når det kommer til stemningen under kampene?

Greit at man må ha mennesker bak dette men det må jo iverksettes tiltak som gjør at man kan tilføre nye dimensjoner.

Havrebukken
HavrebukkenInnlegg: 1418
03.04.18 15:36
PapaSmurf: Da er datoene for rettsaken klare. 14. og 15. august. Jeg er (heldigvis) ikke kjent med regler for når domsdavsigelse skjer. Jeg vet at i den sykehussaken vi hadde her i regionen tok det en måneds tid, men om straffesaker har kortere behandlingstid kjenner jeg ikke til. Men spilleren kan da spille for MFK i 18-21 serierunder før dommen faller.

Normal behandlingstid etter rettssak i tingretten er 2-4 uker.

(Innlegget ble redigert 03.04.18 15:38)

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38427
03.04.18 15:39

Havrebukken: De kan synge så gamle sanger de vil. Det viktige er rekruttering. Og med rekruttering kommer ny giv og nye tekster. 

Jeg hører dem bedre i år enn i fjor. Så en anelse bedring har det vært. 

(Innlegget ble redigert 03.04.18 15:40)

Samp
SampInnlegg: 6768
03.04.18 15:40
Havrebukken: Normal behandlingstid etter rettssak i tingretten er 2-4 uker.

Og så har man vel ankemuligheter som gjør at saken potensielt skal gjennomgås i flere rettsinstanser. 

Havrebukken
HavrebukkenInnlegg: 1418
03.04.18 16:12
Samp: Og så har man vel ankemuligheter som gjør at saken potensielt skal gjennomgås i flere rettsinstanser.

Ja. Det blir et dilemma for klubben om det ikke blir en frifinnelse i første instans.

Begge parter står forøvrig fritt til å anke videre til lagmannsretten. Det blir da tatt en ny vurdering på om denne saken trenger å opplyses på nytt for å finne riktig utfall.

Havrebukken
HavrebukkenInnlegg: 1418
03.04.18 16:16
PapaSmurf: Havrebukken: De kan synge så gamle sanger de vil. Det viktige er rekruttering. Og med rekruttering kommer ny giv og nye tekster. Jeg hører dem bedre i år enn i fjor. Så en anelse bedring har det vært.

Dagens krattere fortjener all rosen de kan få selv om de som står for innholdet i det som fremføres burde prøve å innføre noe nytt innimellom.

Jeg er enig og det var mer ment som et stikk til hvordan klubben legger til rette for ytterligere vekst.

Korgutt
KorguttInnlegg: 15207
03.04.18 16:17

Til dere som forsvarer Moldeledelsen. Dersom denne spilleren skulle bli dømt og havne i fengsel. Og Molde av en eller annen idiotisk grunn ikke vil sparke han. Er det noen her inne som vil finne på å forsvare Molde?

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38427
03.04.18 16:22

Korgutt: Det tviler jeg på at noen vil gjøre.

Men klubben vil selvsagt reagere om det kommer en dom.  

ASEN
ASENInnlegg: 2668
03.04.18 16:26
Korgutt: Til dere som forsvarer Moldeledelsen. Dersom denne spilleren skulle bli dømt og havne i fengsel. Og Molde av en eller annen idiotisk grunn ikke vil sparke han. Er det noen her inne som vil finne på å forsvare Molde?

Det vil nok klubben ta standpunkt tid når den tid kommer, Korgutt.  I mellomtiden kan du ta livet med ro, og ikke bekymre deg for mye. 

Tror Molde FK som klubb bruker den juridiske hjelpen de trenger nå, og på senere tidspunkt på å gjøre det på rett måte.

HarryH
HarryHInnlegg: 31377
03.04.18 16:27

Og nå spårtt:

Leo får skryt i Viking-tråden etter debutkampen mot Kongsvinger. Svært gledelig.

Havrebukken
HavrebukkenInnlegg: 1418
03.04.18 16:30
Korgutt: Til dere som forsvarer Moldeledelsen. Dersom denne spilleren skulle bli dømt og havne i fengsel. Og Molde av en eller annen idiotisk grunn ikke vil sparke han. Er det noen her inne som vil finne på å forsvare Molde?

Ingen vil kunne forsvare en slik handling uansett og klubben står fritt til å avskjedige denne spilleren om han dømmes for en slik handling som strider mot klubbens verdier. Om ledelsen av en eller annen merkelig grunn ikke sparker denne spilleren kan jeg garantere at det blir interne konflikter som kommer til å utløse en oppsigelse.

(Innlegget ble redigert 03.04.18 16:38)

HarryH
HarryHInnlegg: 31377
03.04.18 16:32

Og nå været:

For søndag kveld er det meldt svak vind, oppholdsvær og fire varmegrader på Lerkendal. En fin dag for fotball.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg