Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Molde FK. Klubbtråd 2018.

NYTT TEMA
wile_e
wile_eInnlegg: 1431
03.04.18 23:52
Fishstick: Går vel an å argumentere med at "hodet ikke er på riktig plass", så er det godt nok for alle - voldtektssiktet eller ei?

Det er vel hipp som happ om spillere får begrunnelse for benking eller ei - men om en spiller i tiltaltes situasjon benkes så blir det ganske lett for vedkommende å påstå at han ble benket PÅ GRUNN AV saken. Skulle ikke forundre meg om slikt ville vunnet fram i arbeidsrett? (Er også så langt fra jurist som det er mulig å komme).

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38471
03.04.18 23:55

Det ville jo aldri blitt et søksmål pga manglende spilletid, men jeg vil tro at det ville vært enkelt for en advokat å sannsynliggjøre at årsaken til at en person som før har spilt fast plutselig er på tribunen er at spilleren er tiltalt for noe i et tenkt scenario. 

Men det blir for søkt å spekulere i. 

Klaveness er uansett jurist og mener MFK har løst dette riktig så langt, så da forholder jeg meg til det. Jeg har ikke utdannelse i den retningen.

(Innlegget ble redigert 03.04.18 23:56)

HarryH
HarryHInnlegg: 31408
03.04.18 23:58
Fishstick: Har aldri i mitt liv hørt om at en fotballklubb har måttet forsvare laguttak ift arbeidsrett. Det er vel ingen spillere som har kontraktsfestet at de får spille. Så lenge de har en arbeidsgiver, en jobb å gå til (deltakelse på treninger, møter, samlinger etc i sitt adekvate treningsmiljø) og får den avtalte lønna - vil jo vilkårene være oppfyllt fra klubbens side. Og ja, spillere vrakes pga innstilling, motivasjon, innsats og lignende hele tiden - aka "hodet ikke på rett plass". Skulle blitt litt av en forestilling om en vraket spiller dro klubben til retten pga det.

Vi trenger kanskje ikke gjøre oss dummere enn vi er.  :-)

Jeg har ikke greie på det juridiske i dette jeg heller, men det kan jo hende at hvis en vraket spiller kan sannsynliggjøre at vrakingen skyldes forhold som ikke går på det sporstlige eller brudd på arbeidskontrakten, så vil klubben ligge dårlig an.

Vraking med begrunnelse i svake sportslige prestasjoner vil selvsagt være helt ok. Skulle bare mangle.

Vraking med begrunnelse i taktiske disposisjoner vil selvsagt være helt ok. Skulle bare mangle.

Vraking med begrunnelse at man vil ha rotasjon og la andre spillere slippe til, vil selvsagt være helt ok. Skulle bare mangle.

Vraking på grunn av fyll vil selvsagt også være godkjent grunn. Dette vil være brudd på arbeidskontrakten fra spillerens side, da han ikke har sørget for å være tilstrekkelig restituert til trening eller kamp.

Vraking på grunn av at spilleren ikke har stilt opp til intervju etter kamp, vil også være godkjent grunn. Også dette vil være brudd på arbeidskontrakten fra spillerens side.

Vraking på grunn av at spilleren ikke har stilt opp til andre aktiviteter utenom kamp eller trening, vil også være ok. Brudd på arbeidskontrakten fra spillerens side. Det var vel en sak i Haugesund om dette i fjor.

Vraking på grunn av mulige kriminelle forhold som ikke har noe med arbeidsforholdet å gjøre, er derimot ikke lov, bortsett fra at det kan være en åpning for at man kan argumentere med svekket renommé for klubben. Klaveness viste imidlertid til at kjerneaktiviteten til en fotballspiller er den sportslige prestasjonen. Å ivareta klubbens rennomé er juridisk sett sekundært. (Fritt etter min hukommelse.)

 

Sulfat
SulfatInnlegg: 14539
04.04.18 00:00
PapaSmurf: Nattestad storspilte. Så kampen.  Der har vi en god arvtager etter Forren. Bra pasninger og veldig duellsterk.

Godt å høre.

Har enda ikke sett Nattestad, men har hele veien ment at han fortjener å vise hva han kan før vi evt avskilter ham. Har vel nesten vært unison enighet om å kvitte seg med ham, selv om de færreste har sett ham spille.

keizersoze
keizersozeInnlegg: 14599
04.04.18 00:01
PapaSmurf: Men det løser seg jo selv ved at kontrakten går ut før spilleren er tilgjengelig for spill ved en eventuell dom.

Klaveness sa mye foruftig, rasjonelt og fint.

Men ang. om vedkommende blir dømt..Har han lov å motta lønn fra Molde mens han sitter inne da? Vil ikke det være nok til å la ham gå isåtilfelle? Skader er nå en ting, men isåfall er det jo noe han har gjort selv for å ikke kunne fullføre sine forpliktelser ovenfor Molde.

Husker ikke Klaveness nevnte noe slikt,. Bare at det gjerne var umulig å sparke vedkommende pga kontrakten. Men stiller han ikke på jobb uten sykemeldig(selv om fengsel er jo en legitim unnskyldning for ikke å dukke opp), så burde det jo være en mulighet der.  

Cobi
CobiInnlegg: 58251
04.04.18 00:02

«Har aldri i mitt liv hørt om at en fotballklubb har måttet forsvare laguttak ift arbeidsrett. Det er vel ingen spillere som har kontraktsfestet at de får spille. Så lenge de har en arbeidsgiver, en jobb å gå til (deltakelse på treninger, møter, samlinger etc i sitt adekvate treningsmiljø) og får den avtalte lønna - vil jo vilkårene være oppfyllt fra klubbens side.»

FIFA sier faktisk at spillere har krav på spilletid. Som hovedregel kan en spiller si opp kontrakten om ham har spilt mindre enn ti prosent av kampene foregående sesong (og så har de lagt inn at det alltid skal gjøres en individuell vurdering før spilleren kan si opp kontrakten. Jeg vil f.eks tro en reservekeeper stiller dårligere enn, tja, kapteinen). Artikkel femten på side seksten under (vet ikke om det er siste versjon, men teksten har vært lik i årevis så jeg vil tro den ikke er endret). Vil tro det er dette Klaveness sikter til.

https://resources.fifa.com/mm/document/affederation/administration/02/70/95/52/regulationsonthestatusandtransferofplayersjune2016_e_neutral.pdf

(Innlegget ble redigert 04.04.18 00:03)

sommerlandet2
sommerlandet2Innlegg: 504
04.04.18 00:10

Kjære vene…
Hvor lenge skal jusforståerne, lovtolkerne, moralistene og slike få lov til å dominere Molde fotballklubbtråden?
Begynn å diskutere fotball eller skap dere et eget diskusjonsfora/en ny tråd.
Kjør denne diskusjonen et annet sted nå!
Nok er Nok!

(Innlegget ble redigert 04.04.18 00:17)

keizersoze
keizersozeInnlegg: 14599
04.04.18 00:15
sommerlandet2: Kjære vene…

Det er jo Molde som diskuteres. Kjære vene.

KaffeOrginal
KaffeOrginalInnlegg: 55120
04.04.18 08:52
sommerlandet2: Kjør denne diskusjonen et annet sted nå!

Hobbymod ? 

Dette er det ikke du som bestemmer. Om du ikke har noe om Molde å skrive i tråden så bør du vel la være å skrive noe. Skjønner at dere synes at dette er en kjedelig sak - men den handler faktisk om klubben deres. 

Hadde man ikke kjørt så hardt på dette "klubbtråd-tullet" så kunne det jo muligens vært en egen tråd om akkurat denne saken her så hadde du fått det litt mer som du ville . Tankekors muligens. 

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38471
04.04.18 09:08

Jeg ser ikke problemet med at denne saken diskuteres.

Jeg forstår at det er interesse rundt saken, og de fleste har behandlet debatten så varsomt som en slik sak bør behandles.

DietCoke
DietCokeInnlegg: 10658
04.04.18 09:36
KaffeOrginal: Hadde man ikke kjørt så hardt på dette "klubbtråd-tullet" så kunne det jo muligens vært en egen tråd om akkurat denne saken her så hadde du fått det litt mer som du ville . Tankekors muligens.

Saken burde vel vært verd en egen tråd, ja.

Samp
SampInnlegg: 6768
04.04.18 12:12

Midtforsvaret til MFK må da være et av landets sterkeste? Klubben har allerede Sarr, Forren, Gregersen og Gabrielsen, og så er spillere som Nattestad, Østigård og Roseth på utlån. Lover godt for fremtiden. 

Havrebukken
HavrebukkenInnlegg: 1418
04.04.18 12:32

Enig Samp. Og man ser hvor enormt viktig et solid men spillende midtforsvar er. Sarr/Forren har vanvittig duellkraft samt tekniske ferdigheter langt over gjennomsnittet til midtstoppere å være(i Eliteseriesammenheng).

Bredden og fremtiden ser virkelig lys ut får vår del :)

Om man ser til helgens motstander har akkurat denne posisjonen blitt betydelig svekket og unge Rasmussen har absolutt ikke tatt opp hansken etter Skjelviks exit. Virker som de sliter med mangel på alternativer så jeg blir ikke overrasket om det plutselig kommer inn en ny forsterkning i dag(deadline day).

(Innlegget ble redigert 04.04.18 12:34)

northside
northsideInnlegg: 36892
04.04.18 15:27

RBK er visstnok ute etter Even Hovland!

(Innlegget ble redigert 04.04.18 15:28)

RamGuy
RamGuyInnlegg: 5137
04.04.18 15:59

Det er mulig det er jeg som har dårlige holdninger, men Cathrine på dagsnytt atten hadde fryktelig dårlige argumenter for en suspenasjon. Hun mente tilsynelatende at alle rundt den anklagede og nå tiltalte burde sky og dømme vedkommende nord og ned så fort det rettes mistanke, hvis ikke så utviser de dårlig moral og kvinnesyn?


Det var det inntrykket jeg satt igjen med. Hun syntes det var rart at spilleren fikk støtte fra andre lagkompiser og venner i fjor, altså et tidspunkt hvor det bare var snakk om anklage og ingen tiltale.


Hvilken verden leverer hun egentlig i? Jeg ville heller ikke gått å forhåndsdømt venner og kolleger om vedkommende påstår sin uskyldighet ovenfor meg uansett hva det måtte gjelde. At hun sitter å direkte kritiserer og stiller spørsmålstegn ved hele laget og klubben sin moral fordi de ikke valgte å fryse ut en spiller så fort det kom ankalger på bordet som vedkommende selv benekter er jo helt på bærtur. Og denne formen for sosial mobbing og utfrysning er vel ikke greit hvertfall ikke fra en arbeidsgiver? Hvertfall ikke på et såpass tidlig stadie.


Nå er det riktignok tatt ut tiltale så ting har jo forandret seg noe. Men hun gjorde det klinkende klart at hun mente at Molde som klubb og spillerne i stallen burde reagert ovenfor den tiltalte lenge før tiltalen fant sted.


Videre så mener hun at det ikke skal forhåndsdømming, men samtidig så mener hun at den tiltalte skal etter alle solemerker behandles som om han kommer til å bli dømt. Hvor ligger logikken her? Da bedriver du jo nettopp forhåndsdømming og det er jo temmelig dårlig moral og folkeskikk når du lever i en rettstat med et rettsvesen som nettopp er til for å avgjøre hvorvidt en person er skyldig eller uskyldig.

Bearwithme
BearwithmeInnlegg: 7221
04.04.18 16:08
northside: RBK er visstnok ute etter Even Hovland!

Nja, usikker på om Hovland har så mye mer å gi, han var jo ikke all verdens i Molde heller. Men for all del, kanskje han blir løsningen Rosenborg trenger for å unngå nedrykk.

northside
northsideInnlegg: 36892
04.04.18 16:33

RamGuy - det nytter ikke å diskutere med den parten der.

HarryH
HarryHInnlegg: 31408
04.04.18 16:51

Feministisk Initiativ har sine meningsfeller her inne.

Stort engasjement. 

Havrebukken
HavrebukkenInnlegg: 1418
04.04.18 16:52
RamGuy: Hvor ligger logikken her?

Man kommer sjelden godt ut av en debatt når det argumenteres i øst og vest med en drøss av selvmotsigelser og mangel på sunt bondevett.

Klaveness var god og rolig så jeg tror hun som var der å debatterte mot henne lærte en god del.

Korgutt
KorguttInnlegg: 15217
Havrebukken
HavrebukkenInnlegg: 1418
04.04.18 17:27
Korgutt: Datoen er satt av Romsdal Tingrett. 14. og 15.august. https://m.nettavisen.no/sport/fotball/voldtektstiltalt-molde-spiller-ma-i-retten-i-august/3423433188.html

Beklager å måtte skuffe deg men dette er old news.

Nishy
NishyInnlegg: 4796
04.04.18 17:29
Havrebukken: Beklager å måtte skuffe deg men dette er old news.

Beklager å måtte skuffe deg men det er flere som sannsynligvis ikke har fått med seg det, meg inkludert. 

Havrebukken
HavrebukkenInnlegg: 1418
04.04.18 17:39

Hvordan er stemningen for en potensiell offensiv forsterkning før vinduet stenger?

Får vi inn en ny flopp eller en publikumsfavoritt?

Labbetuss360
Labbetuss360Innlegg: 1883
04.04.18 18:03

Tror ikke vi trenger og bekymre oss for att vi skal bruke penger, vi leder jo tabellen! Det er nå vi kan spare til trangere tider!

Stormoen33
Stormoen33Innlegg: 10910
04.04.18 18:15

Men RBK har vel fått litt panikk...

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38471
04.04.18 18:22

RBK har panikk ja. 

Men sånn som sesongen har utviklet seg så burde vi handla vi også. Kanskje selvmotsigende, men nå har vi overtaket, og med en skikkelig målscorer på topp eller en teknisk god ving hadde vi fått Koteng til å få nervøst sammenbrudd. Da hadde de lagt 50 millioner på bordet for Kenwyne Jones. 

Men det viktigste nå er å få kjøpt Normann permanent. For han er usedvanlig viktig for oss. Ligger bak og balanserer midtbanen. Uten han hadde vi ikke hatt 9 poeng. 

(Innlegget ble redigert 04.04.18 18:23)

vadefugl
vadefuglInnlegg: 41616
04.04.18 18:24

Rosenborg styrer spillet, men å lage mål...

Stormoen33
Stormoen33Innlegg: 10910
04.04.18 18:38

Hadde ikke blitt overasket om de smelte 15 mill på bordet for Hovland.

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 30957
04.04.18 20:20

Vær snill å gi Kåre minst et poeng  til helga ellers blir det innleggelse og tung medisinering !

Kongemannen
KongemannenInnlegg: 15106
04.04.18 20:25

Bør vel gå for 3 poeng i kamp no 1000 på øverste nivå. Men de blir nok tøft mot ett lag som shopper klassespillere som fruer på speed.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg