Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Molde FK. Klubbtråd 2018.

NYTT TEMA
Laurb
LaurbInnlegg: 1775
25.04.18 19:50

Merkelig sak av Molde å prøve å klage inn dette for å få det gule fjernet. Hvis NFF først åpner for å fjerne gule kort fordi det ikke var filming åpner de samtidig for å GI gule kort der det er filming uten at dommern har reagert. Hestad hadde fått fjernet ett gult og fått tre nye.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38471
25.04.18 19:57

Det burde NFF hatt anledning til å gjøre etter min mening. En kamps karantene om det filmes ute på banen og to kamper om det er i straffefeltet. Slikt kan man gjerne bruke video til. Fremfor å sende lag ut på banen i pausen for å ta en straffe. 

Stormoen33
Stormoen33Innlegg: 10920
25.04.18 20:04

Om dommer skriver i kamprapporten at et idømt kort var feil og ikke burde blitt gitt, burde det være en smal sak for NFF å stryke det.

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 30957
25.04.18 21:20
PapaSmurf: Toivio fikk kapteinsbindet flerret av

Var det i fallet fra sykkelen kapteisbindet ble flerret av ?

Hvorfor hadde han det på da ? Trodde det kun ble brukt på banen.

DietCoke
DietCokeInnlegg: 10658
25.04.18 21:51
PapaSmurf: Thioune får ikke slettet sitt kort med samme forklaring som Hestad fikk i dag. Jenta sitt kort ble trukket tilbake.

Kortet står, men suspensjonen ble opphevet. Det samme prinsippet må nødvendigvis gjelde gule kort så lenge dommerens avgjørelser hva kampens fakta angår er endelige. Dersom man skulle løst dette, måtte man hatt anledning til å flytte karanteneinnslaget for enkeltspillere etter søknad på bakgrunn av slike hendelser som dette, altså at Hestad ville fått karantene etter fem og ikke fire gule kort.

toro_lover
toro_loverInnlegg: 1407
25.04.18 22:03

Skulle MFKs klage blitt tatt til følge så hadde NFF hatt 4-5 slike saker på bordet hver mandags morgen.

Dommeren er en del av spillet, han kan gjøre dårlige avgjørelser og tabber på lik linje med spillerne. Men vi kan ikke be NFF stryke baklengsmål pga keepertabber, eller gi oss plussmål når spissen bommer på åpent mål.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38471
25.04.18 22:46

Jeg husker Stefan Johansen fikk strøket et gult kort da Kim Andre Madsen egentlig skulle hatt det kortet. Mulig Madsen fikk kortet overført. 

Og at denne situasjonen er lik 4-5 andre i løpet av en serierunde er bare tull. Her skulle Molde hatt straffe og vi ender opp med et gult kort isteden. Og dommeren innrømmer at han tok feil. Slikt ser vi max 4-5 ganger i løpet av en sesong. 

Og det å sammenligne det at et galt gulkort trekkes tilbake med at vi skal be NFF tilkjenne oss et mål der spissen vår har bommet på en stor sjanse. Eller slippe baklengsmål etter keepertabber. Vel Toro_lover, det der blir for dumt. 

Helt greit at du ikke er enig i det jeg skriver, men du behøver ikke å fremstille påstandene mine som idioti gjennom å bruke helt absurde eksempler. 

Nå skal de innføre videodømming. VAR koster en formue. Det å bruke TV-bildene til å rette opp slike feil er gratis. Og det endrer jo ikke utfallet av kampen på noe vis. At Hestad får gult kort etter kampen her er egentlig greit, han burde hatt et for filming senere i kampen. 

Men det er de generelle argumentene NFF bruker jeg ikke kjøper. 

 

(Innlegget ble redigert 25.04.18 22:55)

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 30957
25.04.18 22:57

Enig med Smurf. Gult kort for filming når dommeren etterpå ser at det skulle vært straffe bør annulleres. En grei sak. 

keizersoze
keizersozeInnlegg: 14599
25.04.18 22:58
PapaSmurf: Fordi NFF ikke kan overprøve dommeren.

Nja. Var det ikke akkurat det de gjorde da Brann måtte opp igjen å spille omkamp?

Rett skal være rett da. Etter klage fra MFK, men likevel.

KaffeOrginal
KaffeOrginalInnlegg: 55120
25.04.18 22:59
keizersoze: Nja. Var det ikke akkurat det de gjorde da Brann måtte opp igjen å spille omkamp?

Dommeren gjorde en formell feil den gang , det er noe annet enn en feil vurdering

keizersoze
keizersozeInnlegg: 14599
25.04.18 23:04
KaffeOrginal: Dommeren gjorde en formell feil den gang , det er noe annet enn en feil vurdering

Greit nok. Men jeg ser ikke at et feil innkast skal være verre enn et feilaktig kort eller en idiotisk vurdering på banen.

lok1
lok1Innlegg: 5976
25.04.18 23:42

Molde prøvde seg også en annen gang på dette, fordi vedkommende da fikk sitt 3 eller 5. for sesongen, og dermed måtte stå over en viktig kamp. Protesten ble avvist, noen som husker hvilken kamp?

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 31658
25.04.18 23:51
keizersoze: Greit nok. Men jeg ser ikke at et feil innkast skal være verre enn et feilaktig kort eller en idiotisk vurdering på banen.

Problemet var vel at han lot Molde spille, mens Brann hadde fått klarsignal for bytte? Så fikk vel Molde straffe, men det ble det jo ikke noe av.

Hvis jeg ikke husker feil...

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38471
26.04.18 00:08

Jeg lurer på hva som gikk gjennom hodet på Roy Helge Olsen i situasjonen som ga omkamp. 

Husker jeg det rett når jeg sier at Brann skulle bytte inn to mann, MFK hadde innkast, Olsen signaliserer for bytte og lar Brann foreta ett bytte før han vifter i gang innkastet. Molde kaster og går rett i angrep der de får straffe. Og så begynner holloien. Branns benk raser fordi de skulle bytte inn en spiller til. Roy Helge annullerer hendelsene fra innkastet gikk (inkl straffen) lar Brann sette innpå en spiller til og ber Molde kaste i gang som om ingenting hadde skjedd. 

Da skal jeg love dere det var kok på tribunene. Vi er ikke kjent for all verdens stemning i Molde. Men prøv å behandle oss urettferdig. Da kommer tyrkeren i oss frem. 

Folk skulle ta dommeren og en stor gjeng med rabiate fans utenfor stadionutgangen førte til at dommeren fikk politieskorte til flyplassen. Dette var jo på den tiden supportermiljøet i Molde var relativt heavy. 

Jeg han tenkt på dette noen ganger i ettertid. Dommeren bestemmer ute på banen. Men han kan ikke gå tilbake på avgjørelser etter at spillet er igangsatt. Hvordan er det da mulig å gå på en slik enorm smell? Når man har et helt dommerteam på plass. 

Men Brann vant omkampen og nå er det jo en morsom sak å ha fått oppleve. Først norgeshistoriens største dommerblunder og så en omkamp. Har det vært andre omkamper i moderne tid?

DietCoke
DietCokeInnlegg: 10658
26.04.18 00:09
Tjaaah: Problemet var vel at han lot Molde spille

Molde hadde innkast, men først skulle det gjøres bytter. Etter ett bytte satte dommeren igang igjen kampen. Det har han lov til, og jeg syns jo når jeg ser situasjonen at brannspillerne ikke virker så satt ut og ukonsentrerte ut som man ofte skal ha det til. I forlengelsen av innkastet fikk Molde straffespark.

Og her er da sakens brutale realiteter:
-Dommeren har i denne situasjonen ikke lenger anledning til å beordre innkastet tatt på nytt, men han kunne naturligvis ha ombestemt seg med tanke på straffesparket og droppet ballen.

-Dommeren endret aldri mening om straffesparket isolert sett, og han ville således ikke kunne droppe ballen i stedet.

DietCoke
DietCokeInnlegg: 10658
26.04.18 00:10
PapaSmurf: Har det vært andre omkamper i moderne tid?

Hvert år, men ikke i eliteserien.

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 31658
26.04.18 00:13
DietCoke: Molde hadde innkast, men først skulle det gjøres bytter. Etter ett bytte satte dommeren igang igjen kampen. Det har han lov til, og jeg syns jo når jeg ser situasjonen at brannspillerne ikke virker så satt ut og ukonsentrerte ut som man ofte skal ha det til. I forlengelsen av innkastet fikk Molde straffespark. Og her er da sakens brutale realiteter:
-Dommeren har i denne situasjonen ikke lenger anledning til å beordre innkastet tatt på nytt, men han kunne naturligvis ha ombestemt seg med tanke på straffesparket og droppet ballen. -Dommeren endret aldri mening om straffesparket isolert sett, og han ville således ikke kunne droppe ballen i stedet.

Lenge siden jeg har sett situasjonen, men var ca. sånn jeg husket det.

Helt håpløst av dommer, og alle var vel misfornøyd etterpå. Heldigvis fikk omkampen riktig utfall, hehe.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38471
26.04.18 00:14

Lok1: Jeg tror du husker feil. Men du er inne på noe. Semifinalen 1994. Petter Rudi får gult kort og må stå over en eventuell finale. Med et par minutter igjen og en relativt safe finaleplass (4-3 sammenlagt mot RBK og ett bortemål mer. Dette var jo på den tiden semifinalene ble spilt hjemme/borte) så vet Rudi at han med rødt kort må sone i serien og han rekker finalen. Han prøver febrilsk å få seg et gult kort til. Går inn i dueller med kraft uten at dommeren bryr seg. Så tar han ballen i hendene, men dommeren sier at han vet hva han pønsker på og det gule kortet kan han bare glemme :)

(Innlegget ble redigert 26.04.18 00:15)

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 31658
26.04.18 00:17
PapaSmurf: Lok1: Jeg tror du husker feil. Men du er inne på noe. Semifinalen 1994. Petter Rudi får gult kort og må stå over en eventuell finale. Med et par minutter igjen og en relativt safe finaleplass (4-3 sammenlagt mot RBK og ett bortemål mer. Dette var jo på den tiden semifinalene ble spilt hjemme/borte) så vet Rudi at han med rødt kort må sone i serien og han rekker finalen. Han prøver febrilsk å få seg et gult kort til. Går inn i dueller med kraft uten at dommeren bryr seg. Så tar han ballen i hendene, men dommeren sier at han vet hva han pønsker på og det gule kortet kan han bare glemme :)

Petter Rudi, ja. Der snakker vi grisespiller. Spilte han og Andresen noensinne sammen for dere?

Må i så fall være tidenes mest usympatiske midtbane.

(Innlegget ble redigert 26.04.18 00:20)

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38471
26.04.18 00:22

Rudi var jo en elegant type. Kunne nok være arrogant, men husker han ikke som en grisespiller. Kun mot RBK :)

Det sies jo at han og Ulrich Møller pisket stemningen noe vanvittig når RBK var motstander. De skallet seg til blods i murveggene for å få folk til å skjønne hva som skulle til. 

I 2018 sender MFK et lag på banen som slipper å vaske drakten etter kamper mot RBK. Blendahvite shortser etter 90 minutter på Lerkendal er skandaløst!

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 31658
26.04.18 00:26
PapaSmurf: Rudi var jo en elegant type. Kunne nok være arrogant, men husker han ikke som en grisespiller. Kun mot RBK :) Det sies jo at han og Ulrich Møller pisket stemningen noe vanvittig når RBK var motstander. De skallet seg til blods i murveggene for å få folk til å skjønne hva som skulle til. I 2018 sender MFK et lag på banen som slipper å vaske drakten etter kamper mot RBK. Blendahvite shortser etter 90 minutter på Lerkendal er skandaløst!

Han var gjerne ikke det hele tiden, men jeg synes å huske at han ikke var redd for å vise knotter hvis han følte for det.

Arrogant? Ja, til de grader. God? Veldig.

Var ikke mye glad i ham når han spilte for Molde. Det var vel akkurat sånn han ville ha det også.

Morsom fyr sånn sett. En man husker.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38471
26.04.18 00:29

Lite statistikk så langt tilbake. Men jeg finner kortstatistikk fra de to siste sesongene hans før han la opp. Han spilte fast i 2005 og 2006. Fikk ett gult kort på to sesonger. 

Men han var en vinnerskalle. En leder. En type vi savner i Molde. 

Der er jo Brann heldige nå for tiden. Dere har flere slike. Det kan vi få svi for i år. 

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 31658
26.04.18 00:32
PapaSmurf: Lite statistikk så langt tilbake. Men jeg finner kortstatistikk fra de to siste sesongene hans før han la opp. Han spilte fast i 2005 og 2006. Fikk ett gult kort på to sesonger. Men han var en vinnerskalle. En leder. En type vi savner i Molde. Der er jo Brann heldige nå for tiden. Dere har flere slike. Det kan vi få svi for i år.

Mulig min husk bare er farget av Rudihat, hehe.

Og du kan ta det helt med ro. I det sekundet vi faktisk begynner å tro på Brann, så klapper korthuset sammen igjen. Så er det rbk for alle pengene, og på an igjen.

HarryH
HarryHInnlegg: 31408
26.04.18 04:47

Petter - en grisespiller?

Det er ikke ofte man leser noe helt originalt her inne, men den var ny for meg.

Samp
SampInnlegg: 6768
26.04.18 11:38

Må si at jeg savner "gamle dager" med Møller, Rudi, Hulsker etc som pisket opp stemningen i forkant av kampene mot Rosenborg. Nå for tiden er det tamt både før, under og etter disse "hatoppgjørene". Eliteserien er litt for snill generelt sett, hadde gjerne sett mer såkalt grisespill.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38471
26.04.18 11:41
Samp: Eliteserien er litt for snill generelt sett, hadde gjerne sett mer såkalt grisespill.

Det må bli mer show.

Og vi må være såpass ærlige å si at vår klubb i allefall ikke har bidratt til at det er show og trøkk.

For selv om vi fans ikke er lettkrenka så har klubben fremstått tantete de seneste årene.

 

Samp
SampInnlegg: 6768
26.04.18 12:45
PapaSmurf: For selv om vi fans ikke er lettkrenka så har klubben fremstått tantete de seneste årene.

Godt poeng. Men kanskje er det ikke så unaturlig at fotballen gjenspeiler samfunnet forøvrig. Norge blir jo gradvis mer tantete for hver dag som går.

Havrebukken
HavrebukkenInnlegg: 1418
26.04.18 13:17

Nei. Her skal vi være mot nytenking, innovasjon og prinsipper satt før fotball engang ble sendt på tv. Jævla dinosaurmentalitet.

VAR, Mållinjeteknologi og anullering av feilgitte kort vil komme før eller siden da det er myyye kapital på spill og at slike ting ikke skal være opp til tilfeldighetene. Gjør også sporten mer ryddig i mine øyne.

At enkelte argumenterer med, "det tar jo bort sjarmen med fotball". Så hold deg til Tomrefjord-Varfjell eller Elnesvågen-Malmefjorden. Underholdningsverdien er enorm og dommerens vurderinger vil bare gå etter faktiske observasjoner, uten repriser.

Tenk fremover!

MensenErnst
MensenErnstInnlegg: 5340
26.04.18 13:34
Havrebukken: At enkelte argumenterer med, "det tar jo bort sjarmen med fotball". Så hold deg til Tomrefjord-Varfjell eller Elnesvågen-Malmefjorden.

Eyh!

4. divisjon Nordmøre og Romsdal er episk. Ikke diss den.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38471
26.04.18 13:59
Havrebukken: Nei. Her skal vi være mot nytenking, innovasjon og prinsipper satt før fotball engang ble sendt på tv. Jævla dinosaurmentalitet. VAR, Mållinjeteknologi og anullering av feilgitte kort vil komme før eller siden da det er myyye kapital på spill og at slike ting ikke skal være opp til tilfeldighetene. Gjør også sporten mer ryddig i mine øyne. At enkelte argumenterer med, "det tar jo bort sjarmen med fotball". Så hold deg til Tomrefjord-Varfjell eller Elnesvågen-Malmefjorden. Underholdningsverdien er enorm og dommerens vurderinger vil bare gå etter faktiske observasjoner, uten repriser. Tenk fremover!

Ja, jeg gleder meg vilt til lagene må forlate garderoben i pausen for å ta en straffe som videodommeren fikk grublet seg frem til etter en del om og men.

Folk kommer til å strømme til arenaene. Weee!

Det at det er mye penger i fotballen kan ikke brukes som et argument. Pengene er der på grunn av fotballens verdensomspennende interesse, uten VAR. Fotballen har ikke noe ansvar for de pengene som har blitt idretten til del.

Jeg er for å bruke teknologi som ikke forpurrer spillets gang. Mållinjeteknologi, at man kan straffe uregelmessigheter i ettertid osv. Men jeg er sterkt i mot at dommeren skal sitte å kommunisere med en venn foran en skjerm under spillets gang og bli overprøvd på direkten mens man venter.

Hvorfor tenker jeg slik?

Det stykker opp spillet. Og avgjørelsene dommerne foretar er basert på skjønn. Og jeg er sikker på at mange avgjørelser vil bli kritisert i ettertid, også etter innføringen av VAR.

Her er et plausibelt scenario: Man får et straffespark på overtid, VAR overprøver dommeren og så viser det seg at VAR tar feil. man kan bare tenke seg levenet som oppstår da.

Det er jo bare en person som ser på TV som skal ta beslutningen. DET er VAR! EN person som ser på en skjerm. Finnes det en kamp man ser med kompiser der alle er 100% enig i avgjørelsene til dommeren, selv med 20 repriser? Nei.

Og uttalelsen om at man heller kan se lokalfotball, det er et rart argument.

Da velger jeg å kontre med at dette kanskje er noe for tilhengerne av VAR.

Jeg forstår at VAR kommer. Men det er et tap for fotballen. Om man kaller det sjarm eller sjel eller hva man ønsker å kalle det så er det en digitalisering av en analog idrett som jeg ikke liker.

Fotballen er på ville veier. En av årsakene til at den er så populær er at alt man behvøer er en ball, så kan man spille fotball. Nå leser vi at det koster titusenvis av kroner for barn å være med på organisert fotball rundt om i landet. Det er en del av den samme sykdommen som rir idretten som en mare.

If it ain't broken, don't fix it.

 

(Innlegget ble redigert 26.04.18 14:10)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg