Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Molde FK. Klubbtråd 2018.

NYTT TEMA
keizersoze
keizersozeInnlegg: 11593
15.05.18 00:26
Mfk73: Kjetil Rekdal!

Sikkert bedre. Men hjelper vel lite å ønske når, ifølge dine medsupportere, ledelsen og sponsorene, ikke vil.

Mfk73
Mfk73Innlegg: 410
15.05.18 00:28

Reka er knallhard. Men er det ikke akkurat en slik type vi trenger? Gi Rekdal en mulighet til å vise hva han er god for i en klubb med resurser. 

Mfk73
Mfk73Innlegg: 410
15.05.18 00:42

Vi må også ha en manager som kan rydde opp i alt rotet solskjær har laget i stallen. Når solskjær dro til cardiff kom toro og rydda. Var det 11 mann ut om jeg ikke husker feil? Når solskjær fikk sparken i cardiff måtte også klubben der totalrennoveres. Og blir det manager skifte nå må det en oppryddning til som Norge ikke tidligere har sett makan til. 

Jeg håper vi engang ser igjen MFK slik jeg liker å tenke på MFK. 

Hurtige backer, gode og utfordringsvillige vinger, spielfurer på midten og hurtige gode spisser.  Da er vi tilbake på hurtig underholdende fotball. Men så er det avhengig av att samtlige spillere går, så jeg skjønner att det blir urealistisk.

(Innlegget ble redigert 15.05.18 00:43)

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 26547
15.05.18 01:40

Har ikke dere en assistent, husker ikke navnet, som hadde suksess som hovedtrener i klubben ? Han er vel det naturlige valget ?

Ikke trenere som har vist middelmådighet som navn nevnt her.

Havrebukken
HavrebukkenInnlegg: 1249
15.05.18 04:08

Om Solskjær hadde vært en tungvekter taktisk hadde han reddet Cardiff og kanskje vært der enda.?. Han signerte Berget, Dæhli og Eikrem for å berge laget i PL. I tillegg byttet han bort Odemwingie som var Cardiffs beste angriper med en avdanket Kenwyne Jones.

Dette er bare et utdrag av historien men at han gjorde slike vurderinger fikk mange til å avskrive tyngden OGS besitter allerede før jobben omtrent startet der borte.

Da han returnerte til Molde fikk han europaeventyret 2015 på et sølvbrett. Tungt basert på laget Toro hadde satt sammen og gløden Moe skapte den høsten fikk han en veldig takknemlig jobb og kanskje litt for mye ære av prestasjonene.

Siden da har Horvath, Linnes, Toivio, Rindarøy, Flo, DBH, Elyounoussi, Singh, Kamara og Gulbrandsen forlatt klubben. Det er mange hull slik jeg kan se det som er langt fra erstattet. I tillegg mistet man Bjørn Bergmann etter forrige sesong..

Stallen per i dag er langt unna dette om man er objektiv.

Før sesongen skrøt Solskjær uhemmet av stallen og med en slik hovmodig selvfølgelighet måtte det gå ille.. Om Solskjær vil vinne noe terreng i mitt syn av han burde han gå ut i media som Mourinho å si at stallen ikke er god nok. Dette er fakta og han burde vise en mer nådeløs fremtoning men mangelen på ryggrad i administrasjon og trenerteam er kilden til DerUntergang2018.

Men vi må nok høre på samme våset om at vi må prøøøve å vinne neste kamp og at spillerne egentlig er gode nok..

(Innlegget ble redigert 15.05.18 04:11)

PerryAndre
PerryAndreInnlegg: 6899
15.05.18 08:51
Havrebukken: Om Solskjær hadde vært en tungvekter taktisk hadde han reddet Cardiff og kanskje vært der enda.?. Han signerte Berget, Dæhli og Eikrem for å berge laget i PL

Signeringen av de tre norske spillerne for å redde Cardiff er fremdeles en gåte. 
Tre nordmenn uten erfaring fra å spille i PL kom inn som nye spillere i Cardiff i rollen som lagets redningsmenn. 

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 33114
15.05.18 09:07
PerryAndre: Signeringen av de tre norske spillerne for å redde Cardiff er fremdeles en gåte.
Tre nordmenn uten erfaring fra å spille i PL kom inn som nye spillere i Cardiff i rollen som lagets redningsmenn.

Solskjær har for stor tro på egne spillere. Det hele er litt virkelighetsfjernt.

Noen som påstod at det var korrupsjon for å gi penger til Jim Solbakken, det er feil.

Solskjær tror han har bedre spillere enn han har og han tror også han evner å videreutvikle spillere. Men sannheten er at den evnen er han langt unna å ha.

Se på dagens stall:

Linde - Har hatt stor utvikling. Men det er vel strengt tatt Misunds fortjeneste.

Remmer - Om noe har han blitt svakere siden han kom

Forren - Han har tapt seg noe, men det skal ikke Solskjær ha skylden for

Gabrielsen - Om noe har han blitt svakere siden han kom

Gregersen - Om noe har han blitt svakere siden han kom

Sarr - På stedet hvil

Telo - For lite grunnlag til å si noe

Haugen - For lite grunnlag til å si noe

Hestad - På stedet hvil

Hussain - På stedet hvil

Normann - På stedet hvil

Aursnes - Svakere

Tobias - Stort talent, slår ikke ut i blomst

Strand - Svakere

Ellingsen - For lite grunnlag til å si noe

Chima - Kom uten matchtrening, får han ikke i form

Mostrøm - Er svakere, men kan skyldes skader og alder

Brustad - På stedet hvil

Amang - Stort talent, null utvikling. Karrieren er truet av inkompente trenere

Wadji - Ingen bedring. Leverer på et veldig lavt nivå

Håland - Enormt talent, utvikler seg ikke.

 

Det er altså NULL utvikling under Ole Gunnar. Det går heller den gale veien. Om vi kvitter oss med han nå kan det være med på å berge flere potensielt flotte karrierer som nå henger i en tynn tråd.

 

Sulfat
SulfatInnlegg: 12322
15.05.18 09:10
PapaSmurf: Amang - Stort talent, null utvikling. Karrieren er truet av inkompente trenere

Jeg blir overrasket hvis vi får ha ham i to år, sier Solskjær til Rbnett.

Mer enn to år senere er han fortsatt ikke god nok for laget.

Samp
SampInnlegg: 6768
15.05.18 09:12

Jeg drømmer om at MFK besitter nok kompetanse til å lete fram en ung og fremadstormende ung trener fra kontinentet (gjerne Tyskland, Nederland, Spania eller Italia) som er knallgod på å utvikle spillere og relasjoner i et lag. En som kommer med nye tanker som kan bidra til at MFK igjen blir et severdig lag. Blir litt matt av leserinnlegg som det Sivertsen leverer, hvor det beskrives som naturstridig at MFK i det hele tatt skal konkurrere i Eliteserien. Hvis alle hadde hatt et slikt tankesett ville MFK aldri ha vunnet noe, og regionen ville heller ikke levert noe på andre områder. For meg som romsdaling er et slikt tankesett mer naturstridig enn at MFK skal være et av landets beste lag. 

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 33114
15.05.18 09:22
Samp: Blir litt matt av leserinnlegg som det Sivertsen leverer, hvor det beskrives som naturstridig at MFK i det hele tatt skal konkurrere i Eliteserien. Hvis alle hadde hatt et slikt tankesett ville MFK aldri ha vunnet noe, og regionen ville heller ikke levert noe på andre områder. For meg som romsdaling er et slikt tankesett mer naturstridig enn at MFK skal være et av landets beste lag.

Helt enig. Går i mot alt vi står for det innlegget der. Det var et skammelig innlegg.

Se på illustrasjonsbildet Budstikka har valgt. Ingen krise? Folk har jo rømt stadion de siste årene.

Krisen er nå snart total.

(Innlegget ble redigert 15.05.18 09:24)

MacPerson
MacPersonInnlegg: 7603
15.05.18 09:24
Sulfat: Jeg blir overrasket hvis vi får ha ham i to år, sier Solskjær til Rbnett. Mer enn to år senere er han fortsatt ikke god nok for laget.

Bare nysgjerrig her, var det også Solskjær som takket nei til Krepin Diatta?

HarryH
HarryHInnlegg: 29161
15.05.18 09:24
PapaSmurf: Gabrielsen - Om noe har han blitt svakere siden han kom
Gregersen - Om noe har han blitt svakere siden han kom

Du overdriver selvsagt litt, som disse to eksemplene illustrerer.

Men jeg er enig i at utviklingen for de fleste spillerne går for sakte. Vi burde hatt flere spillere nå som snuste på landslagsplass, enten U eller A.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 33114
15.05.18 09:27
HarryH: Du overdriver selvsagt litt, som disse to eksemplene illustrerer. Men jeg er enig i at utviklingen for de fleste spillerne går for sakte. Vi burde hatt flere spillere nå som snuste på landslagsplass, enten U eller A.

Mener du det?

Gabrielsen kom som en kraftstopper fra LSK, kriget på alle baller, god på offensive cornere. Han har blitt langt dvaskere i MFK. Fortsatt den som viser mest hjerte for laget, men det er mest fordi ingen andre gjør det.

Gregersen kom som tilbake som årets spiller i OBOS. Jeg syns jeg ser han tape seg litt for hver kamp. Hvor er spilleren med hevet hode og selvtillit? Han ser nesten redd ut.

(Innlegget ble redigert 15.05.18 09:28)

BBQsaus
BBQsausInnlegg: 330
15.05.18 09:33

For meg virker det som dere har lyst på disse gørrkjedelige trenerne som går på rullering i eliteserien. Hva med litt ambisjoner, kanskje se utenfor Norge eller Skandinavia? Kan ikke fatte at folk her ønsker Fagermo og Reka. Men for all del, ja, klubben hadde blitt ufyselig til de grader

RamGuy
RamGuyInnlegg: 4673
15.05.18 09:34

Dette er vel kanskje det største problemet.
Ole Gunnar sin manglende evne til å se begrensingene i sin egen spillestall og sin egen tankegang og spillefilosofi. Dette blir en farlig kombinasjon når han vil spille en veldig fristilt fotball, med store variasjoner og flytende formasjoner og spillere som vandrer og bytter posisjoner på banen.


Han ser ikke utfordringene med å prioritere denne typen fotball, og samtidig så innser han ikke hvilke spillemateriell han rår over så han tror tilsynelatende at alle er gode nok til å gå rett inn og spille denne formen for fotball. Det er jo her det krasjer.


Nå er det jo vanskelig å si hva som egentlig skjer inne i hodet til Ole Gunnar. Og jeg kjenner ikke til dialogen på og utenfor treningsfeltet. Det er mye mulig at alle disse intervjuene og lovordene om spillerne er et rent spill for galleriet. Og for hans egen del så håper jeg jo egentlig det.


Men som flere påpeker så var det jo mye det samme i Cardiff. Klokketro på sine egne norske spillere som han mener skal klare å berge Cardiff i Premier League, og igjen peiser han på med en fristilt fotball som et lag som kjemper mot nedrykk i Premier League rett og slett ikke har kapasitet til å spille mot bedre lag i en så god liga. Det hele virker rett og slett litt virkelighetsfjernt.


Enten er han ufattelig naiv, eller så er han rett og slett sveiseblind. Ole Gunnar hadde jo klokketro på Ottar Magnus Karlsson, han har hatt klokketro på Amang siden han kom og spesielt før årets sesong og han sa jo før hjemmekampen mot Odd at Amang hadde han bestemt seg for at skulle spille for lenge siden. Det er jo helt åpenbart at han fullstendig overvurderer og feilvurderer spillernes evner. Var jo også mye lovord om Agnaldo, Wadji, Ben Spencer, Ulvestad og mange andre som aldri har vært i nærheten av nivået som kreves.


Det er jo også fullstendig krasj mellom hva han henter og den fotballen han fronter. Spillere som Amang, Wadji osv er jo direkte ødeleggende for spillet. Når Ole Gunnar ønsker en veldig dynamisk og fristilt fotball så kan du jo ikke gang på gang hente helt ukjent blad fra Afrika som sliter noe vannvittig med ballkontroll, pasninger og fotballforståelse. Det er jo kanskje de tre mest essensielle ferdighetene du må inneha for å kunne fungere i den typen fotball som Ole Gunnar forsøker å spille. Hvorfor da hente disse spillerne som helt åpenbart ikke passer inn?


Hva skal vi med en spiller som Amang som kun har en eneste styrke, og det er eksplosivitet og fart. Han har null blikk for medspillere, han sliter voldsomt med mottak, pasninger og har en fryktelig dårlig ballkontroll. Hvor passer han inn i denne fotballen som vi spiller under Ole Gunnar? Og selv når han virker direkte  destruktiv for den fotballen Ole Gunnar prøver å spille så høster han fremdeles lovord og får masse spilletid?? Det jo virkelig noe som skurrer her.a

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 33114
15.05.18 09:36
BBQsaus: For meg virker det som dere har lyst på disse gørrkjedelige trenerne som går på rullering i eliteserien. Hva med litt ambisjoner, kanskje se utenfor Norge eller Skandinavia? Kan ikke fatte at folk her ønsker Fagermo og Reka. Men for all del, ja, klubben hadde blitt ufyselig til de grader

Det eneste jeg vil ha er en trener som tar utgangspunkt i det han har og bygger laget derfra. Og en som ser de forskjellige spillernes styrke og svakheter og fokuserer på å forsterke styrkene.

Om vedkommende heter Kjetil, Paolo, Fritz eller Helena er jeg ikke så opptatt av.

wile_e
wile_eInnlegg: 1175
15.05.18 10:48

Solskjærs mantra: Gode spillere kan spille hvor som helst. 

Solskjærs påstand februar: Vi har fantastiske spillere. 

Solskjærs påstand mai: Vi har ikke bedre spillere enn de andre.

Ikke rart det kan bli litt forvirring her og der.

 

 

Passport
PassportInnlegg: 2287
15.05.18 11:14
RamGuy: Enten er han ufattelig naiv, eller så er han rett og slett sveiseblind.

Eller så lar han kapital i alt for stor grad styre...?

 

BiggusD77
BiggusD77Innlegg: 446
15.05.18 11:30

Regner med at Ole Gunnar går i Kristiansunds 17.mai-tog torsdag, med masse fritid fremover.

Han kommer til å prøve å oppildne og sette press på spillerne for å gi alt for drakta og alt det der - men grunnspillet er jo fraværende, slik at de blir en gjeng med hodeløse kyllinger som løper rundt i hytt og pine og uten mål og mening.

Edit: Og i tillegg forventer han at spillerne skal motivere seg selv slik som han selv gjorde i United, noe at par av dem sikkert klarer, mens resten bukker under av presset og knapt tør å slå støttepasninger.

Edit2: Og til alt overmål kommer OLE til å prøve noe nytt og lurt; en ny formasjon med nye spillere i uvante posisjoner.

(Innlegget ble redigert 15.05.18 11:35)

MensenErnst
MensenErnstInnlegg: 4877
15.05.18 11:32
PapaSmurf: Det eneste jeg vil ha er en trener som tar utgangspunkt i det han har og bygger laget derfra.

AMEN!

Sardinas
SardinasInnlegg: 386
15.05.18 12:02

Jeg blir skikkelig håpløs av å lese alt som er feil ved klubben her inne. Oppsummert er vi enige om at noe er galt, men totalt sett peker vi jo på alle faktorer:

Ledelsesproblem: Adm dir må gå. Styret må ta tak. Røkke og Gjelsten må stille krav. Dårlig håndtering av moralske saker. Sverting av klubben.


Trenerproblem: Solskjær må gå. Trenerene må gå. Taktisk svakt. Dårlige kampplaner. Ingen har tro på det vi gjør. Dårlige lederevner. Lav moral. Dårlig i media. For høye ambisjoner. For dårlig på speiding. For dårlige signeringer. Merkelige valg under kamp.

Spillerproblem: Spillerene er primadonnaer. Vi har ingen gode spillere. Alle spillere må byttes ut. Ingen blør for drakta. Mangler ledertypen. Mangler konkurranseinstinktet. Ingen i form. Negativ utvikling. Dårlige holdninger. Dumme utenomsportslige valg. Ingen fotballkloke spillere. Manglende ferdigheter. Ingen klare førstevalg. 

Publikumsproblem?: Pessimistiske. Manglende støtte. Sviktende oppmøte. For høye forventninger. 

 

Vel, hva er det vi har som egentlig fungerer? 

be2mel
be2melInnlegg: 600
15.05.18 12:06
wile_e: Solskjærs påstand februar: Vi har fantastiske spillere.  Solskjærs påstand mai: Vi har ikke bedre spillere enn de andre.

Ser ut som de såkalte ekspertene i TV2 er mest enige i februarversjonen

https://www.tv2.no/sport/9856658/ 

 

– Molde får nada og niks ut av mannskapet. De har så mye kvalitet i elleveren og troppen. De har ikke samme budsjett som Rosenborg, men de henter spillere fra en helt annen hylle enn resten av Eliteserien. Så har de Erling Braut Håland, som er ekstremt spennende og sikkert går til sommeren. De har mange valgmuligheter, sier TV 2s ekspert Jesper Mathisen,

(Innlegget ble redigert 15.05.18 12:11)

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 33114
15.05.18 12:15
Sardinas: Jeg blir skikkelig håpløs av å lese alt som er feil ved klubben her inne. Oppsummert er vi enige om at noe er galt, men totalt sett peker vi jo på alle faktorer: Ledelsesproblem: Adm dir må gå. Styret må ta tak. Røkke og Gjelsten må stille krav. Dårlig håndtering av moralske saker. Sverting av klubben.
Trenerproblem: Solskjær må gå. Trenerene må gå. Taktisk svakt. Dårlige kampplaner. Ingen har tro på det vi gjør. Dårlige lederevner. Lav moral. Dårlig i media. For høye ambisjoner. For dårlig på speiding. For dårlige signeringer. Merkelige valg under kamp. Spillerproblem: Spillerene er primadonnaer. Vi har ingen gode spillere. Alle spillere må byttes ut. Ingen blør for drakta. Mangler ledertypen. Mangler konkurranseinstinktet. Ingen i form. Negativ utvikling. Dårlige holdninger. Dumme utenomsportslige valg. Ingen fotballkloke spillere. Manglende ferdigheter. Ingen klare førstevalg. Publikumsproblem?: Pessimistiske. Manglende støtte. Sviktende oppmøte. For høye forventninger. Vel, hva er det vi har som egentlig fungerer?

Fint lite.

Men mye av det henger sammen. Det er få isolerte saker.

Trenerproblemet er selvsagt. Derom hersker det ingen tvil. Solskjær holder ikke mål.

Om ledelsen holder mål eller ei kan ikke jeg uttale meg om, men det er ingen tvil om at de har en arrogant holdning til fansen. Og det kommer til å bite dem i ræva og sende klubben utfor stupet i løpet av kort tid om ikke noe skjer. Vi har vært gjennom det samme før. Og det endte med storopprydding i ledelsen, når det var alt for seint.

Røkke og Gjelsten vet vi jo heller ikke hva gjør eller sier. Så det blir bare blind spekulasjon.

Spillerproblem. Der er jeg usikker. De ser jo helt ferdige ut, men jeg tror dette har med Solskjær å gjøre. Jeg tror garderoben er tapt og at det er mangelen på rettledning og en plan som får spillerne til å se svake ut. De er langt bedre enn dette, men de holdes nede av en trener som har mista det fullstendig.

Pulbikumsproblem: Pessimistiske er jo romsdalingene av natur, det får vi ikke gjort noe med. Manglende støtte og sviktende oppmøte, det kommer at at folk ikke orker mer av Ole Gunnar.

Og for høye forventninger? Ja, om Ole mener det så bør han gå i seg selv.  Han har selv lagt lista.

HarryH
HarryHInnlegg: 29161
15.05.18 12:48
PapaSmurf: Gabrielsen kom som en kraftstopper fra LSK, kriget på alle baller, god på offensive cornere. Han har blitt langt dvaskere i MFK. Fortsatt den som viser mest hjerte for laget, men det er mest fordi ingen andre gjør det.
Gregersen kom som tilbake som årets spiller i OBOS. Jeg syns jeg ser han tape seg litt for hver kamp. Hvor er spilleren med hevet hode og selvtillit? Han ser nesten redd ut.

Jeg tror faktisk at begge to er litt bedre spillere nå enn de var da, litt tryggere med ball etc. (Men utviklingen burde selvsagt vært mye sterkere.)

Gregersen hadde trolig herjet enda mer i OBOS om han hadde spilt der nå. Hvis han hadde blitt utleid til AaFK, hadde han trolig blitt årets midtstopper i OBOS-ligaen.

Utleid til LSK hadde Gabrielsen bare trengt et par kamper som duellerende midtstopper før han hadde blitt et fryktet monster i ES. Enda bedre enn da han forlot LSK. Men det skulle jo bare mangle.

supergunners10
supergunners10Innlegg: 3942
15.05.18 13:05
HarryH: litt tryggere med ball etc.

Gregersen har ikke peiling på hva han skal gjøre med en ball, så det har jeg vanskelig for å se. 

Kapteinhivoghoi
KapteinhivoghoiInnlegg: 1697
15.05.18 13:17

Som Åafk tilhenger, så skjønner jeg litt hva dere sliter med om dagen. At alt skal være familiert og snilt var hva den gamle ledelsen i Aafk drev med, med ansettelse av ditto svak trener og spiller primadonnaer som resultat. For MFK sin del håper jeg det blir tatt grep i tide, slik at dere unngår å måtte restarte på samme skrekkelige vis som min klubb måtte. Jeg føler med dere, vondt å se sin egen klubb bli skakkjørt

MensenErnst
MensenErnstInnlegg: 4877
15.05.18 14:41

Jobben lodder ut 4 billetter til hver hjemmekamp. Denne gangen var det kun 2 stykker som var interessert i å bli med på trekningen. Vi er ganske mange som jobber her.

(Innlegget ble redigert 15.05.18 14:41)

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 33114
15.05.18 14:47

Nei, jeg tror ikke det blir noe særlig til oppmøte i morra. 

MensenErnst
MensenErnstInnlegg: 4877
15.05.18 15:09

Egentlig et ganske trist oppgjør. Begge klubber i en liten identitets- og sportslig krise. Fotballens festdag er mer som en gravferd.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 33114
15.05.18 15:11

Jeg var inne på tanken om å bli hjemme nå nettopp. Har ikke frivillig gått glipp av en kamp på snart 20 år. 

Men nå har jeg egentlig ikke lyst på kamp. 

Klikk for å gå tilbake til toppen