Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Molde FK. Klubbtråd 2018.

NYTT TEMA
PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 33114
10.06.18 03:04

At det skulle gå så langt som dette. Jeg er komplett likegyldig. Jeg greier ikke en gang late som at jeg er sint.

Vanligvis når Molde slipper inn mål får jeg en følelse av oppgitthet og skuffelse. I dag satt jeg bare der. Følelsesløs. 

Jeg så Chima gå ubrukelig rundt på topp i 90 minutter. Brydde meg ikke. 

Jeg så Sarr knote det til for laget gang på gang, sjekket TV-guiden for å se om det var en god film i kveldinga. 

Jeg så Mostrøm og Strands stadige mislykkede forsøk på å dempe ballen med kraft og stiv fot. Gikk og satte pizzadeigen.

Jeg så Solskjær glise og blunke til KBKs spillere etter kampslutt. Der skal jeg ikke lyve og si jeg var likegyldig. Da ble jeg sur og sa ting som fikk fruen til å himle oppgitt med øynene. 

RickiBK
RickiBKInnlegg: 72334
10.06.18 03:10
PapaSmurf: At det skulle gå så langt som dette. Jeg er komplett likegyldig.

Medgangs altså. 

Nåh, spøk til side. 

Skjønner deg i grunnen godt jeg. Men du får egentlig ikke annet enn litt sånn sukkersøt liksommedfølelse av meg. 

Du skjønner sikkert hvorfor. 

Men gled deg. Det er et annet lag jeg gjerne vil se feile så det holder i år. Molde må gjerne være der de er. Tannløse og helt uten noe som helst som skremmer noen lengre. 

Måtte Ole bli der lenge. 

Grattis med denne Nordlendingen forresten. Lite trivelig type. 

Kongemannen
KongemannenInnlegg: 11352
10.06.18 09:15

Det som skuffer meg mest med Molde FK er denne handlingslammelsen som rir hele klubben.

Hadde jeg styrt klubben hadde Solskjær måtte gå høsten 2016.

Synd at Røkke og Gjeldstein ikke setter foten ned.

Styret bør gå av.  Direktør må gå av . PR og web ansvarlig må gå. Solskjær og hele trener staben for A laget må gå av.

Speider Vik må vekk.

Kokka og oppmannen kan få bli.

Så får en beinhard systematisk nyansatt trener vurdere stallen.

Heya Molde FK.

Sardinas
SardinasInnlegg: 386
10.06.18 09:47

Jeg kjenner på den samme likegyldigheten som Papa beskrive over her, og da begynner det å bli farlig. 
Husker et utrykk som sa noe om at "å hate noen er ikke det verst, det er når man er likegyldig at det er skummelt".
Jeg er enig. For når man hater (ikke misforstå, jeg hater ingen i MFK), eller er forbannet og irrasjonell, så er det fortsatt følelser som driver deg. Når man er likegyldig, er det ikke lenger noe som betyr noe. Skummelt. 

Så er vi prisgitt at eliteserien er et møkkaprodukt hva gjelder sportslig nivå. Derfor oppleve vi ikke sportslig krise, så lenge vi vinner en og annen kampen. 

Men så er det noe med oss supportere, "utenforstående" å skulle se på alt som ikke fungerer. Komme med analyser. Løsningsforslag. Kritikk. Det er vår rett. Vår plikt. 
Men så er det nettopp den følelsen av å være "utenforstående", følelsen av at vi blir sett på som en byrde og belastning av klubben, og ikke som en del av den. 

Noe av det viktigste man kan gjøre som person, sjef og menneske, er å være sterk nok til å vise seg sårbar. Til å tørre å stå opp for sine feil. Til å si "jeg gjør feil, jeg trenger likevel at dere støtter oss". 
Her svikter hele klubben, utenom supporterene, de svikter i antall. 
Åpenhet har blitt nevnt. Men åpenhet er ikke et intervju, et møte i vip-resturanten eller et besøk på distriktene. 
Åpenhet er dialog. Det er følelsen av at klubben tar deg på alvor. Det er ydmyke sjefer som oppsøker arenaer for tilbakemeldinger. Det er lagkapteiner som møter supporterledere og ber om hjelp.

Ja, vi er kanskje ikke bedre akkurat nå, og slik jeg ser det så er det noen få åpenbare mangler i laget. Men den største mangelen er selvtillit. Og selvtillit er litt som tillit. Det må fortjenes. 

Start der. Solskjær. Snakk med oss. Ta turen innom 1911 eller inviter lederen for Krattet inn til deg. Si det rett ut "jeg sliter med å tenne gutta, hjelp meg". Kom bort til supporteren etter kamp. Vær mer direkte i media når det går dårlig. Slutt å heng med hodet. Vis styrke. Vær ydmyk. Vær åpen.

Så kommer kanskje likegyldigheten til å gå over i engasjement igjen. En solidarisk følelse av at vi står sammen. Av at vi skal møte motstand sammen. Så kommer kanskje optimismen på treningene. Stadion. Byen. Forumet 

Og så til slutt kan du vel invitere Giggs, Scholes, Neville eller Keane over fjorden for en uke. Få de med på treningen. Skape litt god gammeldags begeistring. 

For å tape fotballkamper, er en del av spillet. Det er forventa.

Men da må vi tape med stil.
Og stil krever selvtillit. 

(Innlegget ble redigert 10.06.18 09:49)

Sulfat
SulfatInnlegg: 12322
10.06.18 09:57
Mfk73: det hjelper fint lite om Guardiola tar over MFK. Vi har møkk dårlige spillere

Det samme sa sikkert brannfansen da LAN tok over for Norling. Det samme sa mange da Lagerbäck tok over for Høgmo. 

Her er greia: Gode spillere ser møkk dårlige ut når de har en møkk dårlig trener. 

Jeg er overbevist om at spillerne er gode nok til å henge med i toppen om de får en plan å forholde seg til. Om de får lov å øve seg i samme formasjon, og med de samme medspillerne rundt seg i mer enn en kamp på rad.

 

 

(Innlegget ble redigert 10.06.18 09:58)

Sulfat
SulfatInnlegg: 12322
10.06.18 09:59
Mfk73: Husk att etthvert topplag uten en god, etablert spiss er lett match.

Skålevik...

Korgutt
KorguttInnlegg: 13315
10.06.18 10:19

Kongemannen. Da kan vi like godt starte helt nederst i divisjonssystemet. Forslaget ditt er i praksis det samme som å legge ned klubben.

Kongemannen
KongemannenInnlegg: 11352
10.06.18 10:34

Legge ned ?. Det skal  selvsagt ansettes faglig dyktige erstattere. 

Samp
SampInnlegg: 6768
10.06.18 10:41

Selvfølgelig hadde det hjulpet med en dyktig trener kontra å ha Solskjær. Laget fremstår som det gjør grunnet svak lagledelse fra trenerteamet. Bare det at Solskjær tviholder på 4-3-3 når man ikke har spillerne til det, sier sitt. Stakkars Hussain, som har sin store forse framover på banen, blir satt til å spille sittende midtbane. Gabrielsen, med trestokkmottakene sine, skal bidra offensivt som back når ingenting tilsier at dette er riktig posisjon for ham.

Fakta er at Solskjær får svært lite ut av ressursene han har til rådighet. Når klubben samtidig velger å lukke seg helt i tunge tider får man likegyldighet blant folk som har fulgt klubben tett i årtier. Da snakker vi kollaps. Jeg sitter med hvilepuls gjennom hele kampen, og det er svært lite som begeistrer meg eller gjør meg fortvilet når MFK spiller. Jeg er oppgitt, desillusjonert og møkkalei av Solskjærs prosjekt. Han er en fin fyr, og jeg skulle gjerne sett at han lykkes. Men hans MFK er ikke en trussel for noen andre enn seg selv. 

Foruten Solskjær trengs det en opprydning i klubben forøvrig. Start gjerne med å sende Normann tilbake til Brighton snarest. Etter en brukbar start på sesongen leverer han til stryk både ferdighetsmessig og karaktermessig. MFK trenger typer som kan bidra med positive ferdigheter både som spiller og menneske.

(Innlegget ble redigert 10.06.18 10:42)

Kongemannen
KongemannenInnlegg: 11352
10.06.18 10:47

Normann ja. Etter en glimrende innhopp mot KBK i cupen 2017 har prestasjonen og oppførselen droppet fælt, men skal vel tilbake til balløya snart.

Lykke til med PL spill.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 33114
10.06.18 10:52

Bare se på gårsdagen. Chima som enslig midtspiss. Det har aldri fungert, fungerte ikke i går og vil aldri fungere i fremtiden. Men vi har en trener som sitter apatisk på benken og ikke ser det. 

Det er bare ett av mange eksempler på at Solskjær er udyktig. Han er rett og slett ikke en kompetent trener. Hva som skjedde i 2011 og 2012 vil for ettertiden stå som ett av de største undrene i norsk fotballhistorie. 

Jeg tror det at vi fikk en verdensstjerne i trenerstolen gjorde at spillerne ga alt de hadde. Og Ranheim viser at det egentlig er nok i norsk fotball. 

Nå som Solskjær er dagligdags kan han ikke kreve respekt, han må fortjene det. Og hvem kan respektere en mann som virrer rundt og bytter formasjoner, bytter spillernes posisjoner, kjøper søppel og snakker tull?

Vi skal spille som Liverpool. Nattestad et bevis på våre ambisjoner. Det er faen meg så provoserende det dem mannen greier å tyte ut av seg til media at jeg ikke har ord. 

Og den siste tiden kaster han spillerne under bussen etter hvert tap. Han er feilfri, spillerne er problemet. 

Vær så snill, få den mannen langt vekk fra klubben min, nå har han ødelagt nok. 

 

(Innlegget ble redigert 10.06.18 10:59)

ASEN
ASENInnlegg: 2345
10.06.18 10:53

Konsekvensene av det enkelte sier  Molde må gjøre, hadde vært så store, at Molde som klubb hadde vært ferdig i norsk toppfotball for lang tid fremover. Ja de sliter nå, men jeg er sikker på at de gjør det de kan for å snu det. Og det er klart,det må inn noen nye spillertyper, slik det er idag er det for store mangler i laget, og med for mange like spillertyper. Kampen i går skrek etter mye som manglet, en målscorer var veldig merkbart laget mangler. 

Og er helt enig om at laget rulleres altfor mye, der støtter jeg kritikken av OGS, det mangler en rød tråd hva de vil og hvordan de skal fremstå. Nå ser det ut som mange er usikre i sine roller. Litt vanskelig å forstå hvorfor det er slik, men tror desverre mye skyldes for dårlige spillere som er kommet inn siste årene. Spillere ut har blitt erstattet med dårligere nivå.

Da er det bedre å bygge opp noen av sine egne, skal det hentes inn spillere må de kunne gå rett  inn og styrke laget. Ikke spillere som har vært ute i måneder og år uten å ha spillt kamper. 

Jeg har hatt tro på OGS hele veien, men har nå litt inntrykk av en slags likegyldighet, savner lidenskapen for Molde på gode og dårlige dager. I går så det ut som han gledet seg litt over Kbk, laget fra byen der han bor og bruker sin fritid på, trenger ikke være noe galt i det. Men å være trener skal ikke bare være jobb, det skal være mye lidenskap og engasjement.

Men jeg støtter Molde når de ligger og når de står, det er ikke godt å tape kamper, men nå er det neste kamp som gjelder. Møt opp og støtt laget med positive tilrop, det betyr mer for spillerne enn vi kanskje tror.

 

 

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 33114
10.06.18 11:02

ASEN: Er det kun rulleringen som er problemet med Ole?

Hva med at han konsekvent bruker spillere i roller de ikke mestrer?

Ser du en plan i spillet vårt?

Og det med at han gliser etter å ha tapt et lokaloppgjør. Det er illojalt. Kvalmt er det. Ufyselig. 

Og tror du virkelig folk stiller opp nå? 4000 på kamp i de siste kampene. Mot Stabæk kommer det til å være enda færre. Om folk merker at klubben virkelig prøver. At de gjør sitt beste. Da kommer de på kamp. Men det vi ser er en ubrukelig trener som ikke vet bak frem på en taktikktavle og spillere som ikke har trua på det de gjør. 

Da kommer ikke folk på kamp. Jeg går jo på kamp fordi jeg er en idiot, men jeg støtter de som boikotter. Skulle ønske flere ble hjemme. Jo flere som boikotter, jo større sjanse for at klubben må ta grep.

 Og slutt med dette ligger og står tullet. Du kaller folk medgangsfans. Men dette er ikke snakk om å bli slått i bakken og bli liggende slik vi så i 2006. Den gangen stilte folk opp for klubben. Dette er snakk om at klubben har lagt seg på rygg med viten og vilje og ingenting blir gjort for å reise seg. Da gidder ikke folk bidra. 

(Innlegget ble redigert 10.06.18 11:09)

Kongemannen
KongemannenInnlegg: 11352
10.06.18 11:08

Ole må gå av. Men MFK har mye mer de må rydde opp i for at de skal bli ett mønsterbruk igjen.

Drømmer om at MFK finner seg selv igjen..

 

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 33114
10.06.18 11:13

Kongemannen: Ja Ole må gå, og nye koster må inn i ledelsen, men det må være en prosess, og ikke alle ut på dagen.

Først må Ole gå, så må TNJ trygles om å komme hjem. 

Så må styret byttes ut ved naturlig avgang når de kommer på valg. 

Speider trenger vi ikke. Makan til ubrukelig jobb som er gjort der skal man til benken til Molde for å finne maken til. 

Sulfat
SulfatInnlegg: 12322
10.06.18 11:30

Geir Bakke har det helt sikkert fint i Sarpsborg, men i Molde kunne han doblet lønna, og i tillegg fått mye større ressurser å bygge lag med. Tipper vi hadde klart å få ham vestover om vi ville.

Hadde vært veldig spennende å se hva en fotballklok lagbygger kunne fått utav gjengen. Er rimelig sikker på at Bakke var hjernen bak det strålende 2014-laget, og er rimelig sikker på at vi hadde hevet oss veldig mange hakk med Bakke som sjef.

Jaja, det blir bare dagdrømming.

Nå er det to uker til neste kamp, en hjemmekamp mot ligaens svakeste bortelag. 3 poeng og applaus til Solskjær. 1. juli møter vi Brann, en kamp vi har lov å tape, så ingen Solskjær-kritikk etter den kampen.

Hrmf..han sitter nok trygt og godt. Det smarteste man kan gjøre er nok å omprogrammere hjernen: middelmådig er bra nok, middelmådig er bra nok, middelmådig er bra nok..

(Innlegget ble redigert 10.06.18 11:31)

TollefTruls
TollefTrulsInnlegg: 5135
10.06.18 11:39
Kongemannen: Det som skuffer meg mest med Molde FK er denne handlingslammelsen som rir hele klubben. Hadde jeg styrt klubben hadde Solskjær måtte gå høsten 2016. Synd at Røkke og Gjeldstein ikke setter foten ned. Styret bør gå av.  Direktør må gå av . PR og web ansvarlig må gå. Solskjær og hele trener staben for A laget må gå av. Speider Vik må vekk. Kokka og oppmannen kan få bli. Så får en beinhard systematisk nyansatt trener vurdere stallen. Heya Molde FK.

Hmmm, alle må gå unntatt millionene til Røkke og Gjelsten?

Virker som en pill råtten bedrift med andre ord?

Hvorfor har det blitt sånn?

 

 

(Innlegget ble redigert 10.06.18 11:40)

ASEN
ASENInnlegg: 2345
10.06.18 11:39

Neia Papasmurf, det er ikke det eneste problemet. Hvis du leser hva jeg skrev at spillere er usikre i sine roller, så er jo det nettopp at de spiller på feil plass, og flyttes hit og dit. Og det igjen tror jeg er pga de mangler de rette spillerene, at nye spillere inn har vært feilkjøp.

Jeg stod ikke og jublet når Chima kom tilbake, men det var det flere her på forumet som gjorde. Og jeg er også avventende til å juble over Leke James, mens andre tok helt av. Han har ikke spilt en kamp på godt over et år. Men vi har lov å håpe han slår til, men når??

(Innlegget ble redigert 10.06.18 11:40)

TollefTruls
TollefTrulsInnlegg: 5135
10.06.18 11:42
Sulfat: Hrmf..han sitter nok trygt og godt. Det smarteste man kan gjøre er nok å omprogrammere hjernen: middelmådig er bra nok, middelmådig er bra nok, middelmådig er bra nok..

Du kan heller si at Bronse er bra. RBK og Brann var bedre enn oss i år.

Godt mulig jeg tar feil men jeg har fortsatt tro på at Molde kaprer den siste medaljen bak Brann og RBK.

Bukowski70
Bukowski70Innlegg: 167
10.06.18 11:44
PapaSmurf: Hva som skjedde i 2011 og 2012 vil for ettertiden stå som ett av de største undrene i norsk fotballhistorie.

Njaaa, det er faktisk ikke så vanskelig å sykle når man har støttehjul. Spørsmålet i dag er om noen tør fortelle syklisten at han vingler så fælt på sine to hjul at det er like før han havner i grøfta, og at det derfor er til alles beste at et par nye solide støttehjul monteres prompte.

toro_lover
toro_loverInnlegg: 1322
10.06.18 11:45

Lite realistisk at verken styre eller direktør trekker seg, eller at RGI sparker ut noen fra kontorene. Det beste vi kan håpe på er at de tar til vettet og sparker OGS og treffer blinken med neste treneransettelse.

OGS er ikke motivert, spillerne er ikke motivert, supporterne er ikke motivert. Det er nesten så man håper at vi taper slik at styret får fingern ut av ræva og erstatter Solskjær. Jeg vil gjerne støtte laget og alt det der, men det blir mer som en kollektiv selvpining. OGS ryker før eller senere, spørsmålet er hvor mye skade det neste regimet må rette opp i.

Sulfat
SulfatInnlegg: 12322
10.06.18 11:52
TollefTruls: Du kan heller si at Bronse er bra.

Nå har jeg ikke troa på at vi får med oss medalje om det ikke gjøres grep i klubben, men: Bronse ER middelmådig i denne ligaen.  Det er altså en gjeng amatørspillere, folk med vanlige arbeidsdager som bruker ettermiddag og kveld til trening, som ligger på bronseplass.

I kveld er vi fort 6 poeng bak en gjeng hobbyspillere, i en klubb med budsjett på 17(!) millioner

Det skulle virkelig ikke være mulig, og jeg lurer virkelig på hva Molde (og alle de andre proffklubbene) bruker arbeidsdagen sin på.

HarryH
HarryHInnlegg: 29161
10.06.18 11:53

Blir en sekspoengskamp mot Stabæk neste runde. Seier der vil være et langt steg mot fornyet kontrakt. 

Kongemannen
KongemannenInnlegg: 11352
10.06.18 11:58
PapaSmurf: Kongemannen: Ja Ole må gå, og nye koster må inn i ledelsen, men det må være en prosess, og ikke alle ut på dagen.

Helt enig må være strategisk. 

Kaizen
KaizenInnlegg: 574
10.06.18 12:15

Det største problemet for MFK er at mange supportere er mette og kun fornøyd med gull. De heier kun på laget dersom vi er i gull-kamp. Det er bare slik det blir av suksess dessverre. Forventningene er høye, og det presset må Solskjær leve med og prestere under.

Til tross for tap, leverte vi faktisk en rimelig god bortekamp igår. Høy aggressivitet i 80% av kampen. Vi var totalt sett det beste laget utfra mitt ståsted. Og litt uflaks at vi ikke fikk noen scoringer og hvertfall sikret ett poeng. 


Problemet vårt er at vi ikke har spisser som er tilpasset 4-3-3 spill. Chima er ikke god nok i hodespillet til å være enslig spiss, slik vi spiller med mye innlegg fra siden. Er kun Håland som kan beherske denne rollen fullt ut slik jeg ser det. Og han er fortsatt veldig ung til å være førstevalg. (James kan komme inn og bekle en slik rolle også vil jeg tro når han kommer i form.)
Dessuten må vi ha kantspillere som slår mer presise innlegg og mer hodestyrke i boksen dersom vi skal spille 4-3-3. Blir veldig mye upresise innlegg og veldig mye tilfeldig Jeg foreslår omlegg til 4-4-2 i neste kamp slik at vi får utnyttet spisskompetansen vår inntil vi har god nok stall til å spille 4-3-3.

PS! Jeg står fortsatt 100% bak Solskjær og tror dette blir bra når han får laget på plass etter sommerpausen.

(Innlegget ble redigert 10.06.18 12:18)

ASEN
ASENInnlegg: 2345
10.06.18 12:15

Tror også PapaSmurf at jo flere som boikotter, jo større sannsynlighet er det at Røkke og Gjelsten trekker seg helt ut av klubben. Jeg kommer ikke til å boikotte, og om noen kaller meg idiot for det , ja det får de bare gjøre hvis de har glede av det. Men du er flink til å bygge opp under boikott, det skal ikke noen ta fra deg.

Og Du er jo heller ikke den som ønsker å gi unggutter sjansen, du kaller  de ofte som udugelige etter å ha kommet inn på i noen minutter, og sier de ikke holder nivået. Men skal de prestere, må de få mer enn en sjanse selv om de er lokal, tillit og trygghet skaper prestasjoner. Hvis vi tror at negativitet bygger opp spillere, ja da vet vi lite om idrettspsykologi. 

Jeg mener faktisk at klubben kan redusere ambisjonsnivet en sesong eller to, og bygge opp et lag med en blanding av spillere på veg opp og noen etablererte gode spillere, som drar med seg de unge. 

Men jeg har ikke fasiten om hvilken trener og ledelse som er best for klubben. Og jeg også etterlyser en rød tråd på hva de vil og plan i spillet. 

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 33114
10.06.18 12:19

Kaizen: Det første avsnittet ditt er tull. Men det er det klubben tror. Folk forlanger ikke gull. Folk forventer en plan og samhandling. 

At tilskuertallet synker noe når man ikke er i gullkamp er naturlig. Slik er det hos alle klubber i Norge. 

Men det vi ser i Molde nå er en boikott av en klubb som fjerner seg fra fansen og en total mangel på en plan. For tredje år på rad. 

Selv ikke sølvkamp i fjor kunne redde klubben fra misnøyen man føler over en type fotball som er kvelende fæl å se på. 

Fotball er til syvende og sist underholdning. Det er det mange som glemmer. 

Forventningene er høye, mye på grunn av klubbens uttalelser. Jeg anbefaler at du bruker en time på å høre Moldepodd. 

(Innlegget ble redigert 10.06.18 12:25)

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 33114
10.06.18 12:23

ASEN: Jeg boikotter ikke, så jeg bygger ikke under den. Men den har min fulle støtte. 

Om Røkke trekker støtten på grunn av folkets reaksjoner på kompetansemangel så kan vi ikke gjøre noe med det. 

Det at han betaler mange penger betyr ikke at alle skal underkaste seg og finne seg i alt mulig. Man kan ikke true fansen til stillhet. 

Sulfat
SulfatInnlegg: 12322
10.06.18 12:29
ASEN: jeg også etterlyser en rød tråd på hva de vil og plan i spillet.

Den tråden har vært etterlyst i tre år nå.

Hvorfor tror mange at Solskjær plutselig skal komme over et garnnøste om han bare får litt mer tid?

Solskjær kommer til å fortsette å sprade rundt i keiserens nye klær- helt uten en tråd.

 

Kongemannen
KongemannenInnlegg: 11352
10.06.18 12:29

Krever ikke gull bare gi oss sexy fotball.  Molde FK kan vel ikke leve med kun å delta. 

Blir veldig frustrert når noen nevner at Molde er en liten by og ikke bør ha ambisjoner.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg