Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Molde FK. Klubbtråd 2018.

NYTT TEMA
St14al3x
St14al3xInnlegg: 12114
26.08.18 21:48
PapaSmurf: Jeg tror jeg tørner! Det er totalt uakseptabelt. Få det vekk! De som ikke er motiverte kan levere kn drakta og reise til pisis. Forbanna tapere!

Poster det her istedenfor, mener bastant det er her skoen trykker:

 

For en gjeng testosteronfattige høns vi har. Rett på gymmet og kaste på tre-fire plater i knebøy og benkpress. Brett opp erma, bli MANN

 

Men om man ikke er villig til å legge ned arbeidet, får man som fortjent.

Kongemannen
KongemannenInnlegg: 15106
26.08.18 21:54

Å forsvare seg er det enkleste i fotball Selv det klarer de ikke.

Vi bli tidenes fotballmirakel om Zenit ryker for denne stakkarslige forsamlingen MFK er blitt.

RickiBK
RickiBKInnlegg: 72334
26.08.18 21:59
PapaSmurf: Han er en fin fyr. Det er helt greit det.  Men en leder, det ser jeg ikke.

Ørbyggen?

BiggusD77
BiggusD77Innlegg: 777
26.08.18 22:01

Vel, nå må det bygges 433-lag med vinger, backer og utfyllende midtbanetyper i 2-3 år før det igjen kan snakkes om Molde som en reell tittelutfordrer, for akkurat nå er det fullt kaos i spillertroppen.

Det er knapt noen komplementære ferdigheter i troppen, og veldig få av dem egner seg til å spille kontinental possession-fotball. Halve laget starter ute av sin beste posisjon, trenger tid til å spille seg i form før de kan levere opp mot sitt beste, eller er rett og slett for dårlig selv om de er i kampform og spiller i sin beste posisjon.

Vet ikke hvorfor Telo er ute av syne, men det ser nå altså ut til at vi har 2 backer i stallen, og i praksis ingen rendyrkede vinger. Cibicki er jo i utgangspunktet sentral offensiv, og det samme er Hestad. Brustad er midtspiss men fungerer overhodet ikke med mindre han har 30+ meter å løpe i, noe han aldri får for Molde (og nå er han i så dårlig form at det ikke er noen vits i å ha han med). Strand er indreløper men brukes aldri der, og han er for defensiv og forsiktig i hodet til å spille ving. Mostrøm bør egentlig legge opp, for han bidrar ikke slik det er nå.

Gregersen kan -kanskje- fungere godt som defensiv midtbane (på sikt) med ordre om å kun slå korte, sikre pasninger til nærmeste ledige mann, men brukes nå altså som back av en eller annen grunn. Der har han jo ingen offensive ferdigheter som hjelper laget. Så vi spiller med en "død" høyreside i angrep.

Vi må altså ha inn:

1 høyre- og 1 venstreback som kan gå rett inn og utfordre Remmer og Haugen

2 høyre- og 2 venstrevinger som kan gå rett inn og utfordre hverandre. Minst to av disse bør være av den målscorende typen ving (innoverving)

1 stopper med komplementære ferdigheter ift Forren (fart og fysikk), men som likevel ikke er direkte skadelig for laget når han har ballen

... og dette forutsetter at Chima og Leke leverer målpoeng i over halvparten av kampene de starter, for hvis de ikke gjør det må vi også ha en ny spiss

... og med Sarr, Hussain, Eikrem, Aursnes og Hestad som sentrale midtbaner, er denne lagdelen egentlig ganske godt forspent - så lenge de får oppgaver de håndterer. Dette vil si at Hestad blir mer som en hengende spiss/offensiv playmaker sentralt. Akkurat nå er han bedre enn Eikrem i den rollen fordi han er mer mobil og jobber hardere, men dette kan jo fort endre seg.

Mfk73
Mfk73Innlegg: 484
26.08.18 22:05

Jeg har begynt å tenke på neste sesong. Hva i alle dager gjør vi da? Leke james og Chima på topp...... Jeg tror jeg heller begynner å tenke på 2020 sesongen jeg.

Kongemannen
KongemannenInnlegg: 15106
26.08.18 22:08

De har en voldsom jobb foran seg Molde FK. det er klart som blekk.

Bearwithme
BearwithmeInnlegg: 7210
26.08.18 22:13

Er Flo fortsatt i varmen i Polen? Hadde vært koselig med han tilbake.

Samp
SampInnlegg: 6768
26.08.18 22:18

Hvis du snakker om Per-Egil, så har han aldri vært i Polen. Spilte i Tsjekkia, skifta til Sveits nå i sommer.

Bearwithme
BearwithmeInnlegg: 7210
26.08.18 22:30

Ah, stemmer.

Men jeg ser Gabrielsen snakke om å legge tapet bak seg innen 24 timer, dette er bare tull syns jeg. Glemmer man så gjør man de samme tabbene igjen og igjen. Jeg forstår nå hvorfor man gjør det samme igjen, da kapteinen og den store kilden til feilene mener man skal glemme hele dritten. Tap som dette skal man ha i bakhue før hver jævla kamp, for å minne seg på hvorfor man skal trene og unngå slike feil igjen.

Hadde man bare lagt hele 2. verdenskrig bak seg og sagt at man hadde 24 timer på det, så hadde vi hatt mange flere kriger. Og nei, krig og fotballkamper kan ikke sammenlignes.

wile_e
wile_eInnlegg: 1431
26.08.18 22:35

Ikke at jeg har greie på dette, men å skulle glemme noe mener jeg bare er tull. En kan ikke bestemme når en skal glemme noe og iallfall ikke hvor lang tid en skal bruke på å gjøre det. 

Skuffelse sitter i til den er vekk.

(Innlegget ble redigert 26.08.18 22:38)

Samp
SampInnlegg: 6768
26.08.18 22:44

Denne kampen bør ikke glemmes, men heller brukes som en oppskrift på hvordan MFK aldri skal fremstå og opptre. Flaut og patetisk.

Havrebukken
HavrebukkenInnlegg: 1418
26.08.18 22:53
PapaSmurf: Forren: De ville det mer enn oss Jeg tror jeg tørner! Det er totalt uakseptabelt. Få det vekk! De som ikke er motiverte kan levere inn drakta og reise til pisis. Jeg tror ikke det jeg leser.

Lurer på hva i alle dager han tenker når han sier noe sånt.

Kampen taler for seg selv.

Her skyter han seg selv, medspillere og trenerteamet rett i ballene med en toløper.

Var det ikke NÅ det var morsomt å være MFK spiller?

Godperioden i sommer var vel bare et blaff... Der Håland dro hele lasset.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38461
26.08.18 23:09

Jeg er ikke enig i at det må mye til for å bygge opp MFK igjen. 

Vi har 10-12 gode spillere. Men vi har en svak stall. En stall som spriker i alle retninger. Det er ingen helhetlig tankegang bak oppbyggingen av stallen. Det er helt random. 

Når vi topper laget og kjører en stram 433 er vi et topplag. Kun RBK som kan måle seg med oss. 

Men så snart vi endrer på laget begynner det å vakle, og jo flere endringer ispedd formasjonsbytter underveis i kamper jo større er sjansen for at vi faller.

Og det var det vi gjorde i dag. Der Ranheim hadde et lag som var samspilt og trygt ante ikke våre spillere hvor lagkameratene var. Chima tilbake i forsvar og slo idiotpasninger. Er det virkelig mulig? Gregersen på backen? Hva i alle dager er meningen med et slikt trekk? Man har alt å tape, ingenting å vinne på noe så dumt.

Så nå må vi begynne å kvitte oss med daukjøtt og spillere som ikke passer inn og så må vi slutte å handle på måfå. Verre er det ikke.

 

 

(Innlegget ble redigert 26.08.18 23:12)

Ka9nen
Ka9nenInnlegg: 21232
26.08.18 23:10

Som Ronny Deila sa i intervjuet etter kampen mot Brann:

"Molde tåler ikke å spille i Europa"

Mfk73
Mfk73Innlegg: 484
26.08.18 23:40

Hva skjer med Ellingsen? Føler det er flere år siden jeg har sett eller hørt noe om/fra han.

Kurtkanon2
Kurtkanon2Innlegg: 9356
26.08.18 23:49

Det ER steintøft å skulle prestere i kampsituasjon med 2 kamper i uka over lang tid. Det går på bekostning av poeng i serien. RBK spilte nettopp en møkkakamp av dimensjoner mot Stabæk på Lerkendal, hvor vi var heldige som fikk med oss 1 poeng.

Både vårs og Molde bør kjenne godt til problemstillingen. Er jo nesten bare disse to som har noe vi kan kalle "rutine" på å skulle prestere både utenfor landets grenser og i serien, uke etter uke,.

Problemet til Molde er ikke at de taper en kamp eller to i en spesielt tøff periode. Det faktisk normalt. Skjer i alle ligaer. Problemet er at dere tapte kamper da det slett ikke var noen spesiell tøff belastning, i vår. Det er det dere får svi for nå. Dere har ingenting å gå på. Og derfor blir absolutt alle kamper rene cupfinalen. Noe spillere i vår idrett virker å slite med å klare å gire opp til med kun 2 hviledager i kroppen.

 

PerryAndre
PerryAndreInnlegg: 8288
27.08.18 00:02

Solskjær har en viktig del av skylda, han er for lite opptatt av roller i 4-3-3. Gjennom å drille spillerne i roller over tid får man et samspilt lag. Jeg så litt på kampen for å følge Ranheim. Ranheim har det Molde ikke har. Spillere som vet hvor medspillerne befinner seg.

Ellers var det noen spillere som virket ukonsentrerte og energiløse. Gregersen får spille selv om han er langt unna sin beste form.

(Innlegget ble redigert 27.08.18 00:03)

Samp
SampInnlegg: 6768
27.08.18 08:00

Gregersen på back er helt utrolig, faktisk verre enn å bruke Gabrielsen der. Disse to herrene mangler de fleste egenskaper en moderne back skal ha. Taktisk hårreisende grep.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38461
27.08.18 08:43

Samp: Dette er jo et resultat av den merkelige innkjøpspolitikken vår. 

Isak kjøpes som back. Sier selv han er defensiv midtbanespiller. Får ikke spille verken back eller midtbane. 

Telo hentes. Ingen vet hvor han er. 

Resultat: Ingen backup på backene, og man må ty til reserveløsninger som ikke fungerer. 

I fjor spilte vi 442, uten kantspillere i troppen. Kun sentrale indreløpere på midtbanen. Det gikk som det måtte gå.

Vi raser mot spillerne som gjør tabber, men hvis vi ser på arbeidsforholdene de får, er det egentlig så rart? Gregersen og Gabrielsen var de svakeste i går, er det tilfeldig at den ene av dem er ute av posisjon og de to som er plassert ved siden av hverandre skal samarbeide om posisjonering og avverging av Ranheims angrepsforsøk? Nei.

Jeg hørte en gammel kar i går da jeg gikk fra kamp. «Han der Solskjær skulle vært åtsnakka». Og det har han rett i.

 

Samp
SampInnlegg: 6768
27.08.18 09:07
PapaSmurf: Samp: Dette er jo et resultat av den merkelige innkjøpspolitikken vår.

Absolutt. Derfor er stallen til MFK særdeles merkelig sammensatt. Med toppet lag kan MFK slå hvem som helst i Norge, og med en gang rulleringene begynner svekkes laget kraftig. Spillerlogistikken har vært for dårlig over flere år. 

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38461
27.08.18 09:26
Samp: Med toppet lag kan MFK slå hvem som helst i Norge, og med en gang rulleringene begynner svekkes laget kraftig

Helt riktig.

Og det betyr ikke at spillerne somikke er med på et toppet lag nødvendigvis er dårlige, men de passer ikke inn.

Se på Ranheim. Spiller for spiller mye svakere enn våre spillere. Men de passer inn i spillestilen OG de er vanvittig trygge i rollene sine.

De kan slå ballen blindt og vet at medspillerne er på løp.

MFKs spillere kan ikke slå pasninger i blinde. De er utrygge i rollene, mange passer ikke der de er plassert og det er elendige relasjoner mellom spillerne.

Men nåde de som kritiserer dette. De syter.

 

 

Samp
SampInnlegg: 6768
27.08.18 09:45
PapaSmurf: en nåde de som kritiserer dette. De syter.

Jepp. Lenge leve endeløs positivitet, selv om ingenting tilsier at klubben er på riktig vei. Da ordner det seg av seg selv.

Korgutt
KorguttInnlegg: 15213
27.08.18 10:11

Slakt i spillerbørs fra Romsdals Budstikke. 5 med karakteren 2. Kun Haugen i forsvarsrekka som unnslapp den. Han fikk 3. Sarr fikk 2 og det samme fikk Leke. I tillegg til Haugen fikk både Hussain og Cibicki 3. Linde og Wolf Eikrem med 4 og banens beste med 5 ble Eirik Hestad.

OGSolkrem
OGSolkremInnlegg: 1290
27.08.18 10:13
Samp: Lenge leve endeløs positivitet

Er ikke dagen for å trekke frem det positive kanskje, men kan ikke huske å ha sett Solskjær så tydelig forbannet som i går i runde to som Molde-trener. Skulle selvsagt bare mangle, men synes han virker å ha fått litt mer passion nå i det siste. 

Og hvis det går an å endre den biten, så burde jo det å få inn spillere i riktige posisjoner være en smal sak å fikse. Når for eksempel Remmer åpenbart tåler maks en kamp i uka, står døra vidåpen for den høyrebacken som vil komme til Molde og stjele plassen hans.

Det var for øvrig ganske befriende å se Eikrem i går, men desto mer frustrerende å se resten av laget. Der han kan slå pasninger i de riktige rommene rimelig kjapt, blir de andre gående med ballen og vurdere hvor de skal gjøre av den, helt til alle rom har lukket seg, all bevegelse har stoppet opp, og det bare er å sende ballen hjem igjen eller til sidemannen (som slår den tilbake).

 

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38461
27.08.18 10:15
OGSolkrem: Er ikke dagen for å trekke frem det positive kanskje, men kan ikke huske å ha sett Solskjær så tydelig forbannet som i går i runde to som Molde-trener. Skulle selvsagt bare mangle, men synes han virker å ha fått litt mer passion nå i det siste.

Ja, det har du rett i. Jeg sitter jo ganske nært benken, og han hadde et tominutters raserianfall allerede etter et par minutters spill. Molde begynte kampen slik de avsluttet den, med å gi vekk ballen til Ranheim.

Det var en ny side av Ole, en side som jeg likte å se. Hårføneren live var heftig.

(Innlegget ble redigert 27.08.18 10:15)

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38461
27.08.18 10:22

Måtte le når jeg leste RBs dom over Gabrielsen: 2 - Mistet ballen etter vanskelig pasning fra Linde etter to minutter, som gjorde at Ranheim etterhvert skjøt i stolpen. Rotet det enda mer til fire minutter før slutt da Ranheim satte inn sitt tredje mål. Rotet fælt mot slutten.

Forøvrig var den toeren på billigsalg slik jeg ser det. En midtstopper som kåler det slik til for seg og lagkameratene så mange ganger og i tillegg ender med å bli straffet for det skal ha en ener på børsen.

Og det er et mønster vi ser hos Gabrielsen. De siste kampene har han vært helt forferdelig svak. Skyld i flere baklengsmål. Står og sover og roter med både pasninger og markeringer.

 

OGSolkrem
OGSolkremInnlegg: 1290
27.08.18 10:27

Er det nå vi burde hatt Østigård til å gå inn og stjele plassen til Gabrielsen? Synd han er opptatt med Premier League.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38461
27.08.18 10:29

Sannheten er at sesongen henger i en forferdelig tynn tråd. Om vi ikke kommer med en fotballbombe som gir gjenlyd i Europa på torsdag er det over.

Og det tristeste med alt er at RBK kommer på besøk snart og det eneste vi kan håpe på er å stikke en kjepp i hjulene for dem. Der vi skulle vært med og kjempet mot dem om edelt metall.

Istedenfor er vi hensatt til å kjempe mot Ranheim og Haugesund om bronse.

Skammelig!

sofus177
sofus177Innlegg: 579
27.08.18 10:30

Gabrielsen bør benkes,helst bør vi kvitte oss med han. 

OGSolkrem
OGSolkremInnlegg: 1290
27.08.18 10:30
PapaSmurf: Hårføneren live var heftig

Skulle jeg gjerne fått med meg!

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg