Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Molde FK. Klubbtråd 2018.

NYTT TEMA
PapaSmurf *MOD*

Innlegg: 45679
PapaSmurf *MOD*
09.10.18 21:47

Jeg tror du har rett Korgutt. 

Men det er helt tullete.

HarryH

Innlegg: 34269
HarryH
09.10.18 22:34
RamGuy: Sarpsborg 08 har vel ikke noe som helst å spille for i serien?

Jeg kjørte gjennom tabellkalkulatoren for de fem siste rundene og det viser seg at Sarpsborg kan ende på kvalifiseringsplassen hvis de taper resten av kampene.

Gledelig nok kom det også fram at Molde tar gullet. 

Korgutt

Innlegg: 19786
Korgutt
09.10.18 22:36

2 spørsmål HarryH. Hvor mange poeng tar Molde i denne tabellkalkulatoren din? Og hvor mange poeng tar Rosenborg i samme tabellkalkulator?

HarryH

Innlegg: 34269
HarryH
09.10.18 22:41
Korgutt: 2 spørsmål HarryH. Hvor mange poeng tar Molde i denne tabellkalkulatoren din? Og hvor mange poeng tar Rosenborg i samme tabellkalkulator?

61 til Molde og 59 til Rosenborg. 

Ville gledesscener på Aker Stadion og ditto frustrasjon på Lerkendal, der hjemmelaget vinner 2-0 over Bodø/Glimt til ingen nytte.

toro_lover

Innlegg: 1470
toro_lover
09.10.18 22:49

Som alt annet NFF foretar seg, så blir heller ikke terminlisten satt opp for å tiltrekke seg mest mulig tilskuere. De har noen fjerne teorier om hvordan dette skal påvirke landlaget, selv om landslaget stort sett bare bruker utenlandsproffer.

Korgutt

Innlegg: 19786
Korgutt
09.10.18 22:57

Skal være 2 landskamper før Eliteserien starter i 2019. Blir slikt dobbeltoppgjør slik som vi har det nå. Kampdag 1. Torsdag 21.mars- Lørdag 23.mars. Kampdag 2. Søndag 24.mars- Tirsdag 26.mars. Kunne i teorien skviset inn 2 runder før dersom man hadde startet samme helg som i år. Nå blir det seriestart helgen etterpå isteden.

(Innlegget ble redigert 09.10.18 22:58)

BigGeorge

Innlegg: 34144
BigGeorge
09.10.18 23:02
toro_lover: De har noen fjerne teorier

Paco som trener G 19 sa at uten den tidlige seriestarten hadde Norge ikke kvalifisert seg til EM der de tok 5.plass og dagene etter slo ut VM tittelforsvarer England i kval for VM neste år. G 17 gikk også yil EM.

Regner med ar NFF lyttet til det.

Kaizen

Innlegg: 1314
Kaizen
09.10.18 23:57

Fotballens terminliste er jo galskap uansett. Hele Europa spiller fotball om vinteren. Skal vi noengang få et lag langt i Europa må vi kanskje legge om terminlista til seriestart i August. Og vinterpause Januar og Februar. før vi spiller ut Mai.

Sulfat

Innlegg: 16445
Sulfat
10.10.18 00:04
Kaizen: Skal vi noengang få et lag langt i Europa må vi kanskje legge om terminlista til seriestart i August. Og vinterpause Januar og Februar. før vi spiller ut Mai.

Hvorfor skulle det hjelpe? Vi kommer jo oss knapt gjennom kvalikken, selv om vi har en massiv fordel ved å være midt i sesongen.

Om vi skulle spilt Ecup-kvalikk midt i sesongoppkjøringen, hadde alle norske røket ut i 2. kvalikkrunde.

Kaizen

Innlegg: 1314
Kaizen
10.10.18 00:34
Sulfat: Hvorfor skulle det hjelpe? Vi kommer jo oss knapt gjennom kvalikken, selv om vi har en massiv fordel ved å være midt i sesongen. Om vi skulle spilt Ecup-kvalikk midt i sesongoppkjøringen, hadde alle norske røket ut i 2. kvalikkrunde.

Var litt vel defensivt dette Sulfat. Er jo i cupspillet moroa begynner. Og da er vi helt ute av sesong. Slik vi var når vi møtte Sevilla. 

Ser for meg innendørs fotballarenaer hvor taket kan tas opp og igjen ettersom vær og temperatur tillater det. Evt kun innendørs. Da vil vi kunne være fullt konkurransedyktig i det kalde nord og kunne legge ligaen opp mot den engelske og Tyske.

Ser det er en klar trend for eks. i NFL at klubbene flytter "Innendørs. Det vil kun være tid før vi ser samme utvikling i Norge. Idretten flytter i større og større grad innendørs. Et Aker stadion med et slik av og på tak ville jo vært fantastisk. Og hvis du sier det er urealistisk, så vil jeg si at en 200 meters blå skyskraper på Fornebu også er "urealistisk".

(Innlegget ble redigert 10.10.18 00:37)

BigGeorge

Innlegg: 34144
BigGeorge
10.10.18 00:36
Kaizen: Ser for meg innendørs fotballarenaer

Pussig nok har jeg også tenkt på det siste dagene. Særlig Tromsø og Bodø/Glimt kunne trengt detog økt publikummstallene samtidig.

Bearwithme

Innlegg: 8731
Bearwithme
10.10.18 00:37

Unibet gir 31 i odds på at Molde vinner serien, så her har jeg selvsagt tatt opp lån med huset som pant og putta alt på Molde. Siden kalkulatorer og fotballeksperter er samstemte om at Molde vinner, så vil jeg til jul sitte med over 100 000 000 NOK. Anbefaler selvsagt flere å gjøre dette.

Og skulle det gå ille, så har jeg investert i en laptop og meldt meg på Paradise Hotel så jeg kan begynne livet som influencer og markedsføre tannbleking.

KingAnderson

Innlegg: 24123
KingAnderson
10.10.18 00:39
HarryH: Stockholms-saken fra den perioden han spilte for Sogndal har jo vært kjent og omtalt lenge.

Har det vært flere beskyldninger mot ham?

Han har blitt navngitt i avisene nå, er det ikke så? Eller skal han fortsatt anonymiseres selv om alle vet hvem det er? 

Sulfat

Innlegg: 16445
Sulfat
10.10.18 07:59
Kaizen: Var litt vel defensivt dette Sulfat. Er jo i cupspillet moroa begynner. Og da er vi helt ute av sesong.

Defensiv eller realistisk?

Hvor ofte kommer norske lag seg til cupspillet? En gang de siste ti årene, og om vi tar vekk fordelen av å være godt inne i sesongen, kommer vi til å slite enda mer i kvalikk og gruppespill.

Å legge om til vinterserie for å stille sterkere i noen hypotetiske kamper i februar (som vi aldri når), det er ihvertfall ikke en god nok grunn.

Calcitrant_Pila

Innlegg: 948
Calcitrant_Pila
10.10.18 08:47
Sulfat: Hvorfor skulle det hjelpe? Vi kommer jo oss knapt gjennom kvalikken, selv om vi har en massiv fordel ved å være midt i sesongen. Om vi skulle spilt Ecup-kvalikk midt i sesongoppkjøringen, hadde alle norske røket ut i 2. kvalikkrunde.

Du har jo et poeng ifht å dra nytte av å være midt i sesongen, men la oss nå ikke glemme at Molde i 2015 dundret til topps i gruppespillet og holdt koken, selv om de andre lagene etterhvert var godt inne i sesongen sin på senhøsten. Slo til og med Sevilla, der Molde var i pre-season, og Sevilla midt i sesong (de ledet riktignok 3-0 fra første oppgjør, men godt gjort likeså mot Europa League-vinneren det året).  

Poenget er at norsk fotball ikke alltid er like "forferdelig grusom og håpløs", som enkelte maler et bilde av. Norsk fotball har imidlertid utfordringer med å holde på et godt lag, så det setter seg og blir godt nok til å gjøre det jevnlig godt i Europa. 

(Innlegget ble redigert 10.10.18 08:52)

PapaSmurf *MOD*

Innlegg: 45679
PapaSmurf *MOD*
10.10.18 09:21

Norske lag tjener mye på at vi er i sesong når vi spiller i Europa. At vi noen få ganger gjør det greit langt inn i sesongen til de andre endrer ikke på det. 

Så er det klart at vi får den i fleisen de ytterst få gangene vi går videre til vårspill i Europa. Men det er verdt det. 

Calcitrant_Pila

Innlegg: 948
Calcitrant_Pila
10.10.18 10:11
PapaSmurf *MOD*: Norske lag tjener mye på at vi er i sesong når vi spiller i Europa. At vi noen få ganger gjør det greit langt inn i sesongen til de andre endrer ikke på det.  Så er det klart at vi får den i fleisen de ytterst få gangene vi går videre til vårspill i Europa. Men det er verdt det.

Selvfølgelig tjener norske lag på at de er midt i sesong. Og den store utfordringen for norsk fotball pr. nå fikses ikke med å legge om sesongen. Skal man oppover i "næringskjeden", så kan man ikke sende bort alt som kan gi et sportslig løft. De store ligaene har blitt overtatt av "rikinger" og foretak, som øker attraksjonen for de bedre spillerne. Klart unge spillere gjerne ønsker seg dit hvor sportslige utfordringer og penger er.

Kaizen

Innlegg: 1314
Kaizen
10.10.18 11:46

FotballNorge har lange tradisjoner med å dra nisselua langt over øynene og tro at vi kan bli god til å spille fotball ved å gjøre alt annerledes enn de beste.

Dette til tross for at dersom du skal bli virkelig god må du se på de beste, og prøve å reskape dette i din virkelighet.

I Norge har vi et hardt klima. Ingen tvil om det. Men vi må slutte å bruke dette som en unnskyldning for å nå verdenstoppen i fotball. Ja for hvis Team Ingebretsen kan slå Kenyanere i løping så kan vi faktisk slå spanjoler, tyskere, franskmenn, Brasilianener og engelskmenn i fotball også. (Vi har allerede gjort det utrolig nok allerede ;-) )

Jeg ønsker å trekke frem NFL som sammenligning. Her er det noen lag som har de beste forhold som feks Florida og Los Angeles. Derimot har du lag som Minnesota, Buffalo og Green Bay som spiller midt om vinteren og ofte har kamper i - 15-20 grader.
Disse lagene er like gode som de andre lagene, og statistisk kanskje bedre. De konkurrerer samtidig med de andre og da blir de også konkurransedyktig uansett klima. Klima sitter i hodet. Våre tradisjoner står i veien for oss.

Skal Tippeligaen bli tatt på alvor i Europa, må vi konkurrere samtidig med de andre ligaene. Dette handler om tankesett og det å se på muligheter istedenfor problemer. Minnesota har forresten flyttet innendørs ifjor. Dette gjorde de etter å ha spilt sluttspillskamp i -20 grader året før. De har vært et topplag både utendørs og innendørs fordi de vet at de ikke kan bruke klima som en unnskyldning for å prestere. Det samme gjør tilskuerne. I år var det snøballkrig på tribunen i Buffalo når de spilte en særdeles viktig kamp i en halv meter snø på banen.

I Norge bør ligaen flyttes slik at vi spiller samtidig som de andre store ligaene. Vi dra opp nisselua og få fokus på prestasjon. Ikke unnskyldninger om hvorfor vi ikke kan bli gode. Her bør Molde ligge i forkant.

(Innlegget ble redigert 10.10.18 11:58)

Sulfat

Innlegg: 16445
Sulfat
10.10.18 12:13
Kaizen: I Norge bør ligaen flyttes slik at vi spiller samtidig som de andre store ligaene.

Hører du sier det, men har du noen gode argument på hvorfor en vinterserie gjør oss til bedre fotballspillere?

Jeg har et veldig tungt argumenter på hvorfor det vil gjøre oss alt annet enn bedre:  publikumsinteresse.

(Innlegget ble redigert 10.10.18 12:14)

PapaSmurf *MOD*

Innlegg: 45679
PapaSmurf *MOD*
10.10.18 12:14

Team Ingebrigtsen reiser i lange perioder til USA, Sør-Afrika og Sveits for å ha de beste forutsetninger for å kunne kjempe mot de afrikanske evighetsmaskinene.

Norske lag må være her hjemme og spille fotball :)

Og fotball skal spilles utendørs. Det er ille nok med kunstgress.

 

(Innlegget ble redigert 10.10.18 12:16)

Bearwithme

Innlegg: 8731
Bearwithme
10.10.18 12:18

Kanskje NFF finner ut at en kamp i året skal spilels i Qatar, slik som LaLiga vil ha en kamp i Usa?

Kaizen

Innlegg: 1314
Kaizen
10.10.18 12:25

Etter min mening er første bud for å bli gode i Europa  å konkurrere samtidig som våre konkurrenter. Da må vi begynne å tenke hvordan vi kan få dette til på en god måte, framfor hele tiden finne på unnskyldninger hvorfor det ikke lar seg gjennomføre. 

Så kan vi heller benytte sommeren til å spille i mesterskap som VM og EM

Er nemlig utrolig dumt å spisse langrennsformen om sommeren når OL er om vinteren :-D

For norsk fotball hadde som sagt den ideelle løsningen vært arenaer med hybridgress og stadioner hvor det var mulig å ta opp taket når det er gode uteforhold og også kunne lukke dette når man ønsker dette. 

(Innlegget ble redigert 10.10.18 12:31)

Kaizen

Innlegg: 1314
Kaizen
10.10.18 12:38
Sulfat: Hører du sier det, men har du noen gode argument på hvorfor en vinterserie gjør oss til bedre fotballspillere?

Ja. Du konkurrerer samtidig som dine konkurrenter. Noe som er første bud for å bli virkelig god.

Målsetningen til Norske klubber idag er å delta i Europa framfor å oppnå resultater. Vi slo ut Ajax fra Europaligaen i 2015. De var i finalen i 2017. Men forskjellen er at de sikter mot finalen, mens vi sikter mot å komme inn i første runde. Vi må endre fokus hvis vi skal bli virkelig gode. 

(Innlegget ble redigert 10.10.18 12:52)

DietCoke

Innlegg: 11202
DietCoke
10.10.18 13:02
Kaizen: Etter min mening er første bud for å bli gode i Europa  å konkurrere samtidig som våre konkurrenter.

Det ser ikke ut til å hjelpe San Marino nevneverdig, men dog.

 

For norsk fotball hadde som sagt den ideelle løsningen vært arenaer med hybridgress og stadioner hvor det var mulig å ta opp taket når det er gode uteforhold og også kunne lukke dette når man ønsker dette.

Hele veien ned til 8. divisjon, da antar jeg. Eller skal du skape et ugjennomtrengelig skille noe sted i ligaen?

DietCoke

Innlegg: 11202
DietCoke
10.10.18 13:03

Klima sitter i hodet.

!!

 

Her bør Molde ligge i forkant.

Jeg tror derimot det er en ubetinget fordel at Molde er i sesong samtidig med resten av ligaen.

Kaizen

Innlegg: 1314
Kaizen
10.10.18 13:09
DietCoke: Hele veien ned til 8. divisjon, da antar jeg. Eller skal du skape et ugjennomtrengelig skille noe sted i ligaen?

Hehe.. Ja det blir selvfølgelig en utfordring. Ser for meg start i midten av August ut i midt November. Deretter pause fram til midt Mars og ut Juni for de andre ligaene under Tippeligaen.

(Innlegget ble redigert 10.10.18 13:11)

DietCoke

Innlegg: 11202
DietCoke
10.10.18 13:30
Kaizen: Ser for meg start i midten av August ut i midt November. Deretter pause fram til midt Mars og ut Juni for de andre ligaene under Tippeligaen.

Mener du at de andre seriene skal gjennomføres i perioden juli-november?

Den opplagte innvendingen her er at pausen midt i sesongen blir fire måneder, mot kanskje fire uker mellom sesonger. Det gir ikke noen spesiell mening.

Jeg kan forøvrig føre objektive bevis for at klima er noe fysisk og ikke noe som sitter mellom ørene. :P

(Innlegget ble redigert 10.10.18 13:37)

Korgutt

Innlegg: 19786
Korgutt
10.10.18 13:46

4 klubber i grønn sone i halvårsrapporten til NFF. Bodø/Glimt, Ranheim, Sarpsborg og Tromsø. Resten befinner seg i gul sone.

https://www.fotball.no/contentassets/3faa3f3d849345ceabc5302b1b05c0ec/klubblisens-mediapresentasjon-1h2018.pdf

 

Kaizen

Innlegg: 1314
Kaizen
10.10.18 13:54
DietCoke: Jeg tror derimot det er en ubetinget fordel at Molde er i sesong samtidig med resten av ligaen.

Fint at du ser det da;-) Synd du ikke klarer å se at det også er en fordel å være i sesong samtidig med resten av Europa.

 

Calcitrant_Pila

Innlegg: 948
Calcitrant_Pila
10.10.18 14:10

Molde bruker som regel å ligge i gul sone. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg