Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Molde FK. Klubbtråd 2018.

NYTT TEMA
Kaizen
KaizenInnlegg: 795
26.10.18 00:19
PapaSmurf: Sportslig: Vi har ingenting å vinne sportslig på dette heller. Jeg har til gode å se et argument som forteller hva det skal være. For i Europa tjener vi på vår-høst, å gi fra seg den fordelen vil være meningsløst.

Er ikke helt sikker på at vi tjener så voldsomt på dette. Et lag kan være i kanonform tidlig i sesongen. Eks i 2009 hvor vi var i ekstremt god form allerede før sesongstarten. Thioune var overjordisk!
Ikke noe selvfølgelig at et lag er i storform etter en sommerferie som vi har i tippeligaen heller. Så dette blir litt hipp som happ etter min mening.

Kaizen
KaizenInnlegg: 795
26.10.18 00:30
BigGeorge: Ser man på Sarpsborgs prestasjoner er det ikke så galt. Norge har to lag i Europa League mens Danmark og Sverige har et hver. Både Malmø og FCK har vært i CL og tjent hundrevis av millioner som har ført dem til Europa League.

Ja Sarpsborg imponerer! Mener ikke å svartmale norsk fotball fullstendig, for det jobbes bra i mange klubber. RBK er rett og slett inne i en forferdelig periode og er nok ikke representative for norsk fotball i øyeblikket.
Molde er jeg sikkert på også hadde levert varene i årets europaliga. Å se Juve igår i førsteomgangen  mot United var nærmest som å se Molde mot RBK ;-) Men jeg tror som sagt vi kunne blitt enda bedre ved å flytte sesongen. Se f.eks på sveitsiske og Østerriske lag. Tror de tjener på å være i samme modus som de største ligaene.

Stormoen33
Stormoen33Innlegg: 11483
26.10.18 00:34
Kaizen: Ikke noe selvfølgelig at et lag er i storform etter en sommerferie som vi har i tippeligaen heller. Så dette blir litt hipp som happ etter min mening.

Nei, men det laget norske lag møter er i sesongoppkjøring, ikke i sesong som vi er. Så er det vel slik at mange mener at den sommerferien i norsk eliteserie er en uting også. Men vi har i alle fall mulighet til å gjøre noe med dette selv.

(Innlegget ble redigert 26.10.18 00:35)

Kaizen
KaizenInnlegg: 795
26.10.18 00:44
Stormoen33: Nei, men det laget norske lag møter er i sesongoppkjøring, ikke i sesong som vi er.

Sant nok. Kan være at vi har en fordel her i runde  1 og 2,  men denne fordelen forsvinner i de avgjørende rundene inn mot Europaligaen for da er lagene godt igang i sine ligaer.

(Innlegget ble redigert 26.10.18 00:47)

Stormoen33
Stormoen33Innlegg: 11483
26.10.18 01:25
Kaizen: Sant nok. Kan være at vi har en fordel her i runde  1 og 2,  men denne fordelen forsvinner i de avgjørende rundene inn mot Europaligaen for da er lagene godt igang i sine ligaer.

Det tror jeg avhenger ganske mye av hvem man møter. På den annen side ser jo Rosenborg ut som en sekk poteter både hjemme og ute så det er vanskelig å felle noen dom over dette ...

Sulfat
SulfatInnlegg: 14736
26.10.18 06:41
Kaizen: Kan være at vi har en fordel her i runde  1 og 2,  men denne fordelen forsvinner i de avgjørende rundene inn mot Europaligaen for da er lagene godt igang i sine ligaer.

De er ikke godt igang, de er nettopp i gang. Det tar lang tid å få på plass flyten i spillet, fysikken, drillet inn nye spillere osv. Vi har denne fordelen i flere mnd inn i europacup-spillet.

HarryH
HarryHInnlegg: 31729
26.10.18 07:54

Har oppdatert tabellkalkulatoren og det framgår at vi vil passere Rosenborg. Brann blir derimot for harde. 

En fin liten trøstepremie å gå forbi de såkalte trønderne. 

johab
johabInnlegg: 3828
26.10.18 09:49

Unner Hussain å bli årets spiller i VG. Har vært helt outstanding.

Haaland bør selvsagt ikke bli det. Mye bra, men litt mye ketsjup-effekt og mange enorme bommer. Synes også Hestad og Aursnes har vært mer ujevne enn Hussain, spesielt i høst.

DietCoke
DietCokeInnlegg: 10706
26.10.18 10:30
Kaizen: Vi må konkurrere samtidig som de andre rett og slett.

Nja. Men det vil sikkert glede deg at det antagelig fremdeles er krefter både i FIFA og UEFA som ønsker å snu sesongen - i resten av Europa.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 39010
26.10.18 11:46

Ja, det er ingen som vil snu til høst-vår,  en vet det er mange som vil snu resten til vår-høst. Og motstanden er selvsagt stor. Jeg har vært på kamp i Madrid i januar jeg gikk helt fint det. 

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 39010
26.10.18 11:49

Kaizen: Du kommer mad mange påstander, men du begrunner de ikke. 

Hvorfor er det den viktigste beslutningen å spille på vinteren for å bli god? Hva tjener vi på det?

Jeg tror ikke du mener dette. Jeg mistenker at du kun er her inne for å være uenig med folk. Når vi var misfornøyde kom du inn og mente at vi klaga. Når vi ble fornøyde kom du og var misfornøyd. Og nå vi du spille fotball midtvinters. Lykke til. 

RotsækkBK
RotsækkBKInnlegg: 1078
26.10.18 15:07

Kart som viser årsnedbør her (bla +/- år oppe til venstre). Interessant å sjå at Romsdalen dei siste åra er våtare enn områda omkring...

(Innlegget ble redigert 26.10.18 15:08)

DietCoke
DietCokeInnlegg: 10706
26.10.18 15:13
RotsækkBK: Interessant å sjå at Romsdalen dei siste åra er våtare enn områda omkring...

Hva mener du? Romsdalen er den lyseblå tarmen som strekker seg nordvestover fra Lesja. Den har tvert imot vært tørrere enn områdene rundt.

Ellers er jo kartet som ventet påfallende likt et topografisk kart. Jo høyere over havet, jo mer nedbør.

Kaizen
KaizenInnlegg: 795
26.10.18 15:21
PapaSmurf: Kaizen: Du kommer mad mange påstander, men du begrunner de ikke.  Hvorfor er det den viktigste beslutningen å spille på vinteren for å bli god? Hva tjener vi på det?

Tja. Hvis du leser litt lenger opp så har jeg begrunnet det med at første bud å prestere er å konkurrere på lik linje med dine konkurrenter. Snart er det bare vi i hele Europa som holder på vår terminliste, så termen staere enn esel bør nok vris over til deg som nekter å ta inn over deg hva resten av Europa holder på med. Er jo en av dine hersketeknikker det Papa å si at det kun er deg selv som begrunner dine påstander, og at andre ikke begrunner disse. Jeg har begrunnet dette mange ganger. Så mange at jeg faktisk er lei av å gjenta meg selv...

Jeg er fullstendig enig med deg Papa i at det å snu sesongen i prinsippet er fullstendig galskap, men hva skal vi gjøre da dersom vår terminliste ikke er konkurransedyktig med de dominerende kreftene i fotballen?

Mitt andre spørsmål til deg er om det viktigste er å delta, ikke å vinne? For det virker slik at du overser at vi er fullstendig sjanseløs med dagens terminliste i forhold til å spille sluttspill i for eksempel Europaligaen.

(Innlegget ble redigert 26.10.18 15:28)

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 39010
26.10.18 15:44

Nei, du begrunner ikke en dritt. Du kaster ut påstander uten noe som backer dem opp. Du sier at vi ikke er konkurransedyktige med de dominerende kreftene.

Hvordan vil en omlegging endre dette?

Hvis du ser mitt innlegg fra 23.35 i går begrunner jeg mitt syn. 

Det nytter ikke å gjenta og gjenta påstander som du ikke begrunner. 

Det må jo være ting som skjer ved en endring som du mener vil være positive sportslig.

Når barn diskuterer så er ofte svaret: Fordi! 

Det holder ikke her. 

Edit: Og så må du lese deg opp på hva som er hersketeknikker. Å be om begrunnelser for andres utsagn er ikke en hersketeknikk. 

(Innlegget ble redigert 26.10.18 15:49)

Kaizen
KaizenInnlegg: 795
26.10.18 15:52

Jeg stilte deg to spørsmål Papa.

Er vi med for å delta eller vinne?

Hva skal vi gjøre med terminlisten vår for å være konkurransedyktig i forhold til de dominerende ligaene i Europa?

 

RotsækkBK
RotsækkBKInnlegg: 1078
26.10.18 15:55
DietCoke: Hva mener du? Romsdalen er den lyseblå tarmen som strekker seg nordvestover fra Lesja. Den har tvert imot vært tørrere enn områdene rundt.

Her er det vel eg som var uklar (jfr. tidlegare diskusjon om skilnaden på Romsdaling og Romsdøl). For meg ser det ut som det har vore mindre nedbør i området kring Storfjorden enn området kring Romsdalsfjorden.

Kero79
Kero79Innlegg: 4251
26.10.18 15:56

Å få møtte lag i kvalifisering til Europa mens man er i sesong må da være langt bedre en å måtte møte dem mens man er i sesong oppkjøring. Å snu sesongen i Norge er helt bak mål spør du meg, da gir vi slipp på den beste fordelen man har.

Sulfat
SulfatInnlegg: 14736
26.10.18 16:05
Kaizen: Er vi med for å delta eller vinne? Hva skal vi gjøre med terminlisten vår for å være konkurransedyktig i forhold til de dominerende ligaene i Europa?

Tror du norske lag kan vinne europacupene? Da må vi isåfall ha uhorvelige mengder flaks, eller rike onkler som får Røkke til å se ut som Ebenezer Scrooge. Det er ikke terminlista som gjør at vi ikke banker lag fra Spania, England, Frankrike, Italia.

Vi vinner ikke Ecupen selv om vi snur om på terminlista og spiller i kulde og drittvær. Tvert imot, vi får det enda tøffere i kvalikken, fordi vi mister fordelen av å være midt i sesong, med resultat at færre lag går videre, og svakere prestasjoner i gruppespillene.

Og dessuten vil økonomien i klubbene falle drastisk, pga fallende publikumstall, noe som vil gjøre oss ytterligere svekket opp mot Europa. (Tak-stadionene dine forblir luftslott- totalt, fullstendig, ubegripelig uoppnåelig. Det skjønner vel du også??!)

Og nei, du tror det tydeligvis, men du har enda ikke forklart hvorfor vi skulle bli bedre av å snu sesongen, du har bare slått fast at sånn er det.

 

(Innlegget ble redigert 26.10.18 16:06)

Scholestheone
ScholestheoneInnlegg: 3891
26.10.18 16:07

Vær, mat og arenatak-amøbedebatt. HVOR ER KONTRAKTSFORLENGELSENE?!

Kaizen
KaizenInnlegg: 795
26.10.18 16:09

Norge gjør sin helt egne greie både med terminlister og underlag. Kunstgress. (Håper UEFA gjør alvor å av å forby miljøsvineriet i Europacupen.)

Så lenge vi gjør noe helt annet enn de beste strider dette med første regel for prestasjon. Se og lær av de beste og kopier det som gjør de gode og selvfølgelig tilpass dette inn i din egen treningshverdag.

Dette er min viktigste begrunnelse Papa. At vi må se og lære, og også kopiere de beste for å bli gode selv. En av disse faktorene er dessverre omleggelse av terminliste. Dersom man overser dette faktum har man ikke nok vilje til å bli god og man ender som middelmådig. Det er en ærlig sak det. Fokus ligger på ønsket om deltagelse i Europa og ikke optimalisere for faktisk å vinne hele greia. 

Kaizen
KaizenInnlegg: 795
26.10.18 16:12
Sulfat: Tror du norske lag kan vinne europacupene?

Nei ikke hvis vi ikke tør å tenke tanken på det og faktisk får denne innstillingen i tilrettelegging av sesong. Dersom vi kan slå Ajax over to kamper og de kommer til finalen..

Jeg er ikke på dette forum for å dyrke jantelov...
Jeg er her for å vinne!

Solskjær er en vinner. Derfor ønsker jeg at vi fortsetter prosjektet med han fremover. Tror han kan ta oss til Champions league og vinne serietitler for oss innen to-tre år.

(Innlegget ble redigert 26.10.18 16:23)

Bearwithme
BearwithmeInnlegg: 7383
26.10.18 16:19
johab: Unner Hussain å bli årets spiller i VG. Har vært helt outstanding.

Må vel være lov å si at det er molde-dominans på børsen.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 39010
26.10.18 16:53

Kaizen: Du vil forby kunstgress i e-cup og du vil at Norge skal spille på vinteren for å kunne være med og kjempe om titler i Europa?

Jeg tror i allefall du må bestemme deg for hva du vil velge av disse to. For den ene utelukker den andre. 

Du sier vi skal se og lære av de beste. Vel da er det to ting du må spørre deg selv om:

1. Hva er forskjellen på klimaet på kontinentet og Norge?

2. Hvor skal vi hente pengene fra? Selv om vi kan kjøre et tankeeksperiment der mange tilskuere ikke faller fra om vi snur sesongen så er vi bare 5 millioner mennesker i dette landet. Det er rett og slett ikke mulig å få tak i de pengene som man kan i større land. 

Og jeg er forsåvidt enig i at man ikke skal gi seg selv begrensninger. Men vi må likevel være realistiske. 

Her er nasjoner som har hatt lag i kvartfinalen i CL de siste 5 årene:

Spania: 15

Tyskland 8

England 6

Frankrike 5

Italia 4

 

Portugal 2

 

Hvor er Belgia, Nederland, Danmark, Russland, Sveits, Østerrike osv?

Vi må slutte å lure oss selv. Eliteserien er en liten liga og i E-cup er vi med for å delta og å komme så langt som mulig. En 16. delsfinale innimellom er bra, kommer vi lenger enn det så er det fantastisk. 

Sulfat
SulfatInnlegg: 14736
26.10.18 17:00
PapaSmurf: Du vil forby kunstgress i e-cup og du vil at Norge skal spille på vinteren for å kunne være med og kjempe om titler i Europa? Jeg tror i allefall du må bestemme deg for hva du vil velge av disse to.

Kaizen har jo bestemt seg for tak.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 39010
26.10.18 17:04

Sulfat: Ja men hvordan skal gresset gro da? I Arnhem måtte de legge gresset på en skinne slik at de kunne skyve det utenfor for å få sollys da de bygde taket på stadion «for tett» for gress. 

Her er er bilde fra gresset som får litt sol 

 

RickiBK
RickiBKInnlegg: 72334
26.10.18 17:11
PapaSmurf: Sulfat: Ja men hvordan skal gresset gro da? I Arnhem måtte de legge gresset på en skinne slik at de kunne skyve det utenfor for å få sollys da de bygde taket på stadion «for tett» for gress.

Belysningen er det minste problemet. 

Her i de utviklede strøk av landet har vi benyttet såkalte veksthuslamper der normalt sollys ikke har vært til stede i tilstrekkelig grad. 

Men LUFT, eller rettere, utskifting av luft er et skikkelig problem i for lukkede arenaer. Gresset råtner rett og slett. 

Anaheim er den stiligste løsningen 

(Innlegget ble redigert 26.10.18 17:14)

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 39010
26.10.18 17:23

Ricky: Lufta er det som er problemet ja. Du har rett.

 

BiggusD77
BiggusD77Innlegg: 784
26.10.18 17:42

Når jeg blir rik skal jeg sette i gang et storstilt statistikkprosjekt, hvor en gruppe analytikere går igjennom hver eneste fotballkamp over en hel sesong/ett klokke-år i Europa.

Det de måler skal bli de følgende parametre:

* Tid ballfører har med ball før en motstander befinner seg innen 1 meter, på begge de to siste tredjedelene av banen (gjennomsnitt hele ligaen, og per klubb)

- Dette måler hvor vanskelig det er å spille ut etablert forsvar i ligaen

* Antall mål som kommer mot etablert forsvar, gjennomsnitt i ligaen og per klubb, sett opp mot mål som kommer på andre måter (primært dødball og kontring)

- Dette måler det tekniske ferdighetsnivået i ligaen

 

Dermed kan jeg sammenligne det sportslige nivået i ligaene basert på reell statistikk om hvor fort og presist det går.

Her til lands er vi relativt gode på fysikk, lagdisiplin og organisering, men relativt dårlige på å spille ut etablert forsvar. Så i Norge får spillerne relativt lite tid med ballen, og håndterer det generelt dårlig.

Et godt eksempel på det så jeg i går da Sarpsborg og Malmø spilte; ingen av lagene evnet å spille ballen fort og presist nok til å skape sjanser mot hverandre mot etablert forsvar.

 

Deretter er det bare å rangere de europeiske ligaene basert på det prinsippet at det å score mål mot etablert forsvar som gir deg lite tid med ballen er vanskeligere og derfor krever bedre ferdigheter enn det å score mål mot lag som gir deg god tid med ballen.

tragicomix
tragicomixInnlegg: 483
26.10.18 18:25

Vi Dominerer børsen. Vi leder "stang ut statistikken".

Jeg synes vi fortjener å vinne serien. Kan ikke de andre bare gi seg? Trenger da ikke å gjøre dette så vanskelig?

Storsinnet som vi er kan vi gi cupen til noen andre:-)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg