Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Molde FK. Klubbtråd 2018.

NYTT TEMA
BiggusD77
BiggusD77Innlegg: 782
07.11.18 14:17
Crainey: Ut: Isak Nattestad  Sarr Ciblicki Håland, dessverre Wadji Karlsson   Brustad   Ut med disse, ingen er gode nok eller har noe spesielt utviklingspotensial, selvfølgelig unntatt Håland og Sarr, men de er/bør allerede ut.   Da står vi igjen med disse:   Keepere Linde  Eriksen  - bør lånes ut Cranix    Forsvar: Remmer  Haugen  Telo   Gabrielsen  Forren  Gregersen    Midtbane Eikrem  Ellingsen  - Utlån? Strand  - ut? Hussain  Aursnes  Hestad  Svendsen  - utlån 1. div?   Angrep Mostrøm - utslitt?/perfekt stallfyll James  Amang  - utlån/ut Chukwu  Knutzon   Amang, Eriksen og Svendsen bør lånes ut til klubber som gir dem spilletid hver uke.  Forsvinner Strand så er det trist. Hentes det en Sarr-type til midtbanen (som trengs), så bør man kanskje fjerne enda en fra midtbanen. Muligens låne ut Ellingsen siden han har vært borte et helt år?   Forsvaret er bra. Telo kan være backup på begge backene, i tillegg har man Hagbø i bakhånd. Hentes det en back, bør den være bedre enn dem vi har. 3 Midtstoppere er bra, trengs ikke flere hvis vi har noen i bakhånd fra juniorlaget? Kjøpes det ny her, bør den gå rett inn på laget, og en av de 3 andre må ut.   Det vi trenger, og det har jeg savnet i flere år nå, er vinger! Trenger hvertfall minst 2 stk etter min mening. Blir Mostrøm avskiltet, så trengs det egentlig 3.   Så 8-9 spillere ut, 3-4 ut på lån, 1 midtbanespiller + 2-3 vinger inn gir en stall på 20-22 spillere = Perfekt.

Både enig og uenig her.

Det er ikke trist at Strand drar, for han er en rimelig middelmådig ving og back. Som indreløper/sentral midtbane tror jeg han hadde vært et tilskudd.

Mister vi Isak har vi ingen alternativ til Remmer på høyrebacken, så en ny en må inn for å gi ham konkurranse. Telo er også klart bak Haugen og puster ham ikke i nakken selv om han blir frisk til neste år.

4 midtbanespillere på 3 plasser er for lite, spesielt hvis vi kommer oss til EL. Forsvinner Cibicki, Mostrøm, Sarr, Ssewankambo og Strand, og Svendsen lånes ut, så må det hentes minst én defensiv midtbane med muskler og rekkevidde. Dette forutsetter at vi får inn minst to, helst tre nye vinger, for da kan Hestad vikariere i Eikrem-rollen om nødvendig.

Vi bør ha inn to venstrevinger og én høyreving, alle med gode ferdigheter individuelt, fart, målteft og ihvertfall litt sans for lagspill/arbeid og fotballforståelse. Gitt at både Cibicki og Hestad egentlig er sentral/offensiv midtbanetyper, så har vi i bunn og grunn ingen naturlige vinger i stallen akkurat nå. Jeg blir imponert om Wadji og Amang plutselig fungerer i de rollene neste år... forutsetter at de ikke gjør det.

Gabrielsen er så dårlig at det blir som å spille med ti mann. vi bør få inn en stopper som faktisk er i stand til å orientere seg slik at det ikke sniker seg inn en motstander bak ham og får en gigasjanse flere ganger hver kamp. Flesteparten av de målene vi har sluppet inn de siste fem-seks kampene (det går sikkert lengre tilbake) skyldes at Gabrielsen enten A) er passiv, B) gjør en feilvurdering eller C) prøver å vinne verdensmesterskapet i Ballwatching.

Og ja, Boli er nok priset ut for oss, men Ohi bør være mulig å grafse til seg. Gribbene sirkler over Nadderud, så vi må være aggressive skal vi få tak i noen.

 

Ønskeliste:

Ohi, Akintola og Bjørnbak. Eventuelt andre innkjøp bør ligge på samme nivå.

Havrebukken
HavrebukkenInnlegg: 1429
07.11.18 14:24

Ohi, Vetlesen og Børkeeiet er det bare å hente.

De trenger å komme til en klubb som Molde der de får mer uttelling for sitt potensiale. Bedre treningsfasiliteter, spille for et lag som dominerer flere kamper, høyere kvalitet i hverdagen, spille for et lag som har ambisjoner om både gull og gruppespill i europa.

Om de velger benktilværelse i Kina, Venlo, Zulte Waregem eller Midtjylland vet man hvordan det vil gå....

Ta til fornuft med et eller to steg via Molde.

Velkommen!

MensenErnst
MensenErnstInnlegg: 5360
07.11.18 14:28

Få Jørgen Skjelvik hjem.

Ka9nen
Ka9nenInnlegg: 21311
07.11.18 14:30
PapaSmurf: Jeg mener den var best i 98-99. To lag i CL, og kampene mellom RBK og MFK de årene, det var virkelig kvalitet. Selv om MFK trakk det korteste strået hver bidige gang.

Molde vant 2-1 på Lerkendal i 1998. 

(Innlegget ble redigert 07.11.18 14:36)

Havrebukken
HavrebukkenInnlegg: 1429
07.11.18 14:31
MensenErnst: Få Jørgen Skjelvik hjem.

For han har det ikke greit som MLS best betalte forsvarsspiller i LA?

Crainey
CraineyInnlegg: 1934
07.11.18 14:31
BiggusD77: Både enig og uenig her. Det er ikke trist at Strand drar, for han er en rimelig middelmådig ving og back. Som indreløper/sentral midtbane tror jeg han hadde vært et tilskudd. Mister vi Isak har vi ingen alternativ til Remmer på høyrebacken, så en ny en må inn for å gi ham konkurranse. Telo er også klart bak Haugen og puster ham ikke i nakken selv om han blir frisk til neste år. 4 midtbanespillere på 3 plasser er for lite, spesielt hvis vi kommer oss til EL. Forsvinner Cibicki, Mostrøm, Sarr, Ssewankambo og Strand, og Svendsen lånes ut, så må det hentes minst én defensiv midtbane med muskler og rekkevidde. Dette forutsetter at vi får inn minst to, helst tre nye vinger, for da kan Hestad vikariere i Eikrem-rollen om nødvendig. Vi bør ha inn to venstrevinger og én høyreving, alle med gode ferdigheter individuelt, fart, målteft og ihvertfall litt sans for lagspill/arbeid og fotballforståelse. Gitt at både Cibicki og Hestad egentlig er sentral/offensiv midtbanetyper, så har vi i bunn og grunn ingen naturlige vinger i stallen akkurat nå. Jeg blir imponert om Wadji og Amang plutselig fungerer i de rollene neste år... forutsetter at de ikke gjør det. Gabrielsen er så dårlig at det blir som å spille med ti mann. vi bør få inn en stopper som faktisk er i stand til å orientere seg slik at det ikke sniker seg inn en motstander bak ham og får en gigasjanse flere ganger hver kamp. Flesteparten av de målene vi har sluppet inn de siste fem-seks kampene (det går sikkert lengre tilbake) skyldes at Gabrielsen enten A) er passiv, B) gjør en feilvurdering eller C) prøver å vinne verdensmesterskapet i Ballwatching. Og ja, Boli er nok priset ut for oss, men Ohi bør være mulig å grafse til seg. Gribbene sirkler over Nadderud, så vi må være aggressive skal vi få tak i noen.   Ønskeliste: Ohi, Akintola og Bjørnbak. Eventuelt andre innkjøp bør ligge på samme nivå.

Er stort sett enige da.

Strand er fin som backup (på flere posisjoner), men skjønner at han vil vekk for å spille mer.

Telo kan brukes både på høyre og venstre, helst høyre da han er høyrefotet. Selv aner jeg ikke hvor god han er, har jo knapt fått vist seg fram.

4 midtbanespillere er for lite, og det har jeg aldri sagt heller, 5 er det ideelle, jeg også ønsker meg en Sarr type på midtbanen.

Og jeg takker lett ja til en bedre midtstopper enn Gabrielsen, men mener vi ikke skal ha mer enn 3 midtstoppere i stallen!

Spiller vi med en spiss, bør vi heller ikke ha mer enn 3 spisser, vi må slutte å lønne flere spillere enn nødvendig. Bruk heller de pengene på bedre spillere!

Men jeg tar gjerne mot 10 klassespillere, men da må det 10 spillere ut også. Må stoppe med det tullet å ha 25-30 spillere. Takler ikke spillerne å spille kamp 1-2 ganger uken, så må dem trene mer i den uendelige lange preseason, eller finne noe annet å gjøre.

MensenErnst
MensenErnstInnlegg: 5360
07.11.18 14:33
Havrebukken: For han har det ikke greit som MLS best betalte forsvarsspiller i LA?

Joda, men vi trenger alternativer i bakre firer.

Havrebukken
HavrebukkenInnlegg: 1429
07.11.18 14:49
MensenErnst: Joda, men vi trenger alternativer i bakre firer.

Urealistisk å foreslå at Molde skal hente en spiller som tjener tett opp mot 10M i året fra en by hvor solen alltid skinner med alt av fristelser livet har å by på.

Vår best betalte spiller tjener 1/5 del av hva Skjelvik har.

Så god er ikke Skjelvik, enkelt og greit. Galaxy signerte katta i sekken.

Gi meg heller Bjørnbak eller Lowe.

(Innlegget ble redigert 07.11.18 14:50)

Sulfat
SulfatInnlegg: 14665
07.11.18 14:50
Crainey: Må stoppe med det tullet å ha 25-30 spillere.

En stor stall vil vi ikke ha, nei. Tror Solskjær rett og slett er litt for snill, og ikke har hjerte til å lime gode spillere til benken, selv om det går utover lagets prestasjoner.

Stor stall=mye rotasjon.

 

Sulfat
SulfatInnlegg: 14665
07.11.18 14:51

Leo Østigård kunne vært noe. Men det er visst bedre å spille på Brighton sitt U-lag.

Belzone
BelzoneInnlegg: 2403
07.11.18 14:53
Havrebukken: Så god er ikke Skjelvik, enkelt og greit.

Har da spilt 32 kamper denne sesongen, ser ut til at kun keeper har flere.
Om alle er fra start vet jeg ikke.

Crainey
CraineyInnlegg: 1934
07.11.18 14:58
Sulfat: Stor stall=mye rotasjon.

Nettopp.

Artige er jo at OGS nesten gleder seg til mai hvert år. Mange kamper og da kan han ta nytte av den store troppen, alle skal få muligheten. Så sitter vi her 1. juni og sier at sesongen er over hehe.

Korgutt
KorguttInnlegg: 15416
07.11.18 14:58

Det er Tommy Skjerven som skal dømme Molde- Haugesund. Er tredje gang han skal dømme oss i år. Hjemmekampene mot Stabæk og Odd. Og nå hjemmekampen mot Haugesund. 

Havrebukken
HavrebukkenInnlegg: 1429
07.11.18 15:01
Belzone: Har da spilt 32 kamper denne sesongen, ser ut til at kun keeper har flere.
Om alle er fra start vet jeg ikke.

Om du har sett litt highlights fra LA´s kamper denne sesongen kan man se at han ikke forsvarer å være ligaens best betalte forsvarer ;) ;)

Spilletid og prestasjoner har nødvendigvis ikke noen stor sammenheng i amerikansk idrett om man har høy betaling.

Han blir heller ikke vurdert fremfor Hovland/Forren i landslagsdiskusjonen. Sier sitt.

(Innlegget ble redigert 07.11.18 15:02)

DietCoke
DietCokeInnlegg: 10682
07.11.18 15:03
Ka9nen: Molde vant 2-1 på Lerkendal i 1998.

Det var den gang Adresseavisa ble bekymret. Ikke bare fordi Molde var gode, men de hadde tilsynelatende også overtatt det de mente var Rosenborgs viktigste egenskap når mesterskap skulle hentes hjem: Evnen til å vinne kamper man strengt tatt burde tapt.

Korgutt
KorguttInnlegg: 15416
07.11.18 15:04

I mai 2019 skal det spilles 5 serierunder og 2 NM-runder. 

1.mai 1.Runde NM

5.mai ES Runde 6

12.mai ES Runde 7

16.mai ES Runde 8

19.mai ES Runde 9

22.mai 2.Runde NM

26.mai ES Runde 10.

Crainey
CraineyInnlegg: 1934
07.11.18 15:07
Korgutt: I mai 2019 skal det spilles 5 serierunder og 2 NM-runder.  1.mai 1.Runde NM 5.mai ES Runde 6 12.mai ES Runde 7 16.mai ES Runde 8 19.mai ES Runde 9 22.mai 2.Runde NM 26.mai ES Runde 10.

Er vel overkommelig det. Er vel en lang sommerferie ikke lenge etterpå.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41945
07.11.18 15:09
Korgutt: I mai 2019 skal det spilles 5 serierunder og 2 NM-runder. 1.mai 1.Runde NM 5.mai ES Runde 6 12.mai ES Runde 7 16.mai ES Runde 8 19.mai ES Runde 9 22.mai 2.Runde NM 26.mai ES Runde 10.

Litt spesielt at man skal spille 10 runder allerede innen 26.mai, og likevel holde på til slutten av november før man er ferdig. Altså ca. 3.5 kamp per måned etter den 10.runden.

Korgutt
KorguttInnlegg: 15416
07.11.18 15:10

Crainey. Neste kamp er 3 uker etterpå. Finalen i CL og internasjonal dato kommer i mellomtiden. Men det blir tett i juni også. Fra 16.juni og frem til 30.juni skal det spilles 5 kamper. 3 runder i Eliteserien og 2 runder i NM. Runde 11, 12 og 13 samt 3.og 4.runde i NM.

(Innlegget ble redigert 07.11.18 15:15)

Crainey
CraineyInnlegg: 1934
07.11.18 15:16
Korgutt: Crainey. Neste kamp er 3 uker etterpå. Finalen i CL og internasjonal dato kommer i mellomtiden. Men det blir tett i juni også. Fra 16.juni og frem til 30.juni skal det spilles 5 kamper. 3 runder i Eliteserien og 2 runder i NM. Runde 11, 12 og 13 samt 3.og 4.runde i NM.

Ok, egentlig fryktelig kjedelig at sesongen blir så oppstykket...

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41945
07.11.18 15:24
Crainey: Ok, egentlig fryktelig kjedelig at sesongen blir så oppstykket...

Er forøvrig også et stort minus at det er blitt så mange potensielle kvallikamper for å komme til EL/CL. Det er jo knapt rom til midtukekamper etter 1.juli pga alle kampene i Europa. Fra juli til desember kan det jo bli hele 14 kamper i Europa for et ES-lag som begynner i 1.kvallikrunde og klarer å kvalifisere seg til gruppespill i EL.

kjeller
kjellerInnlegg: 153
07.11.18 15:29

bare å kvitte seg med Chima å? holder ikke nivå, får ikke spille?

Ohi/Boli inn sammen med James som midtspiss konkurent.

 

Aslak Witry som backup/konkurent for Remmer? (maks 2mil?)

Aboubakar Keita (stabæk/fck) inn for Sarr?

 

Ny Ving eller 2..

 

Korgutt
KorguttInnlegg: 15416
07.11.18 15:39

Og tar man med at det er 3 helger i september, oktober og November hvor man ikke kan ha serierunder. Og i tillegg ikke kan ha midtukerunde i uken før og uken etter landslagspausen. Så er det ikke så lett å få tidligere slutt. 

Tar et eksempel fra årets eliteserie slik at det blir lettere å skjønne. 

Neste fredag og den påfølgende mandagen spiller vi landskamp. Det jeg prøver å si er at man kan ikke ha eliteserierunde onsdag i neste uke og den påfølgende onsdagen etter mandagskampen. Som betyr 3 muligheter for 3 serierunder. Noe som vil si 9 potensielle serierunder i løpet av høsten.

(Innlegget ble redigert 07.11.18 15:40)

Korgutt
KorguttInnlegg: 15416
07.11.18 15:46

Forøvrig er klubbtråden vår anno 2018 langt mer brukt enn fjorårets klubbtråd. I fjor stoppet den på 400 sider. Nå er vi oppe i 499 sider.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41945
07.11.18 15:54
Korgutt: Og tar man med at det er 3 helger i september, oktober og November hvor man ikke kan ha serierunder. Og i tillegg ikke kan ha midtukerunde i uken før og uken etter landslagspausen. Så er det ikke så lett å få tidligere slutt. Tar et eksempel fra årets eliteserie slik at det blir lettere å skjønne. Neste fredag og den påfølgende mandagen spiller vi landskamp. Det jeg prøver å si er at man kan ikke ha eliteserierunde onsdag i neste uke og den påfølgende onsdagen etter mandagskampen. Som betyr 3 muligheter for 3 serierunder. Noe som vil si 9 potensielle serierunder i løpet av høsten.

Akkurat denne sesongen kunne man fått presset inn en serierunde til på sommerstid, slik at man fikk siste serierunde 11.nov i stedet for 25.nov. Litt usikker på om det kunne gått neste år. Da ser terminlisten nesten enda trangere ut med to serierunder etter landslagsuka i november.

Synes belastningen fra kvallik i Europa blir latterlig stor. Man spiller jo mer kamper om man begynner i 1.kvallikrunde i EL og kommer seg til gruppespill enn man gjør om man går direkte inn i CL og går hele veien til finalen.

Korgutt
KorguttInnlegg: 15416
07.11.18 15:56

Fjorårets klubbtråd sluttet forøvrig med et litt rart innlegg. Datert 30.mars i år av brukeren eplepiken som laget seg en bruker bare for å skrive det ene innlegget som vedkommende har gjort. Og som ikke har vært logget inn her siden den gangen. Til den som lurer så handlet innlegget om rettssaken vår.

Samp
SampInnlegg: 6768
07.11.18 16:30

Dette med Bjørnbak skjønner jeg ikke helt. Mannen har tempo som en snegle, sist vist mot Lillestrøm. MFK kan ikke ha to såpass temposvake stoppere som ham og Forren, det er aldeles meningsløst.

(Innlegget ble redigert 07.11.18 16:31)

HarryH
HarryHInnlegg: 31681
07.11.18 17:09

Hvordan står det til med Martin Ove Roseth? Er han utlånt til Levanger? 

BiggusD77
BiggusD77Innlegg: 782
07.11.18 17:17
Samp: Dette med Bjørnbak skjønner jeg ikke helt. Mannen har tempo som en snegle, sist vist mot Lillestrøm. MFK kan ikke ha to såpass temposvake stoppere som ham og Forren, det er aldeles meningsløst.

Mulig. Jeg så ikke veldig nøye på han da vi spilte sist, men syns han klarte seg bra - virket som om han hadde den Forren-magneten foran eget mål. Jeg tok han med fordi at MFK la inn bud på han (visstnok) like før vinduet stengte for høsten, noe som ble avslått. Regnet med at Solskjær så på han som en mulig forsterkning men B/G gjorde litt "quick maths" og fant ut at et nedrykk ville ha kostet dem mer.

Er det noen stoppere du vet om som har utmerket seg i ES denne sesongen eller i fjor og som har brukbart tempo?

Sulfat
SulfatInnlegg: 14665
07.11.18 17:22
HarryH: Hvordan står det til med Martin Ove Roseth?

https://www.transfermarkt.com/martin-ove-roseth/leistungsdaten/spieler/392275

Bra med spilletid i OBOS. Sikkert en god erfaring for en 19/20-åring, selv om de stort sett har fått bank. Håper han får et nytt år i Obos, for en litt bedre klubb.

Klikk for å gå tilbake til toppen