Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Molde FK. Klubbtråd 2018.

NYTT TEMA
Calcitrant_Pila
Calcitrant_PilaInnlegg: 625
09.11.18 17:34

Solskjær sier vel at Wadji er Molde - spiller neste sesong i dagens artikkel..

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38372
09.11.18 17:42

Folk misforstår det med opsjon. 

Opsjon betyr ikke at FKH har valget om å kjøpe eller sende tilbake. 

Det er Molde som har retten til å selge eller å hente tilbake. 

Opsjonen er litt som om man skal kjøpe en borettslagsleilighet. Om Start byr Molde 4 mill for Wadji og MFK aksepterer budet så kan FKH si at vi tar han for de 4 millionene vi. Siden FKH har opsjonen

(Innlegget ble redigert 09.11.18 17:42)

HarryH
HarryHInnlegg: 31346
09.11.18 17:45
Belzone: Litt ufint av Haugesund å lufte dette i pressen rett før kamp også

Jeg tror det var Horneland som snakket før han tenkte. Fort gjort det.

Sorry, Opedal var det vel kanskje.

(Innlegget ble redigert 09.11.18 17:49)

VestreStaa
VestreStaaInnlegg: 2825
09.11.18 17:50

Kjøpsopsjon

Dersom markedsverdien på det avtalte tidspunkt er høyere enn den avtalte prisen i opsjonen, vil opsjonshaveren kunne kjøpe til den fastsatte, lavere prisen, og dernest videreselge til markedspris, og dermed innkassere en gevinst. Dersom prisen er lavere enn prisen i opsjonen, lar opsjonshaveren normalt være å realisere opsjonen.

(Innlegget ble redigert 09.11.18 17:50)

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38372
09.11.18 17:54

VestreStaa: Men hovedpunktet er at en opsjon ikke betyr at det er FKH som bestemmer om det blir et kjøp. Det er MFK som bestmmer om de vil selge eller ei. 

Men FKH har førsteretten. Det er ikke vanlig å avtale pris i slik opsjoner.

Vi i Molde har leid mange spillere med opsjon opp gjennom. Gir fansen en falsk trygghet :)

Cobi
CobiInnlegg: 58251
09.11.18 17:56
PapaSmurf: Folk misforstår det med opsjon.
Opsjon betyr ikke at FKH har valget om å kjøpe eller sende tilbake.
Det er Molde som har retten til å selge eller å hente tilbake.
Opsjonen er litt som om man skal kjøpe en borettslagsleilighet. Om Start byr Molde 4 mill for Wadji og MFK aksepterer budet så kan FKH si at vi tar han for de 4 millionene vi. Siden FKH har opsjonen

Det avhenger da helt om hvordan opsjonen er utformet.

Normalt sett innebærer en kjøpsopsjon at selgende klubb ikke har en dritt de skulle ha sagt, om kjøpende klubb vil utløse opsjonen. Altså helt motsatt av det du skriver her. Om FKH har en ordinær kjøpsopsjon (noe jeg for øvrig mener bestemt at de har bekreftet at de ikke har på Wadji), har ikke Molde anledning til å stanse salget.

Når det gjelder denne saken, er det like amatørmessig av alle parter, egentlig. Molde kan vel snart kutte ut å bevisst inngå ulovlige avtaler, det er jo ikke første gang dette her, og FKH bør også insistere på at ting gjøres etter boken. Spillerne bør vite når de skal holde kjeft, når ting først har blitt inngått som de har blitt, men når først katten er ute av sekken er det jo nært sagt umulig for noen av klubbene å nekte for dealen. Skulle FKH plutselig argumentert med at Wadji ikke er god nok eller beint frem bløffe om at han var skadet? Den funker ikke. Den ser alle rett gjennom.

Svartbaken
SvartbakenInnlegg: 5160
09.11.18 17:56

PapaSmurf:

Selvfølgelig kunne ikke FKH gå ut å si ingen kommentar, for deretter å droppe to spillere som har trent hele uken fra kamptroppen to dager senere. 

«Ja, jo, nei både Wadji og Svendsen fikk tilfeldigvis akutt matforgiftning over natta» Den var det nok mange som hadde kjøpt to dager etter at Svendsen blåste dealen. Nei her var FKH fanget og da er det faktisk bedre å spille med åpne kort og si det som det er. 

VestreStaa
VestreStaaInnlegg: 2825
09.11.18 18:05

Kjøps-opsjon

Ligger i ordet at det er kjøpende part som har opsjon, og ikke selgende. Da hadde det vært salgsopsjon.

HarryH
HarryHInnlegg: 31346
09.11.18 18:07
Cobi: Normalt sett innebærer en kjøpsopsjon at selgende klubb ikke har en dritt de skulle ha sagt, om kjøpende klubb vil utløse opsjonen. Altså helt motsatt av det du skriver her. Om FKH har en ordinær kjøpsopsjon (noe jeg for øvrig mener bestemt at de har bekreftet at de ikke har på Wadji), har ikke Molde anledning til å stanse salget.

Jeg er enig i alt du skriver.

Bare legger til en liten presisering:
kjøpsprisen må være fastsatt på forhånd hvis dette skal gi mening.

 

VestreStaa
VestreStaaInnlegg: 2825
09.11.18 18:13

Mye som taler for at sum er avtalt.  FKH hadde ikke råd å betale på det aktuelle tidspunktet. Hadde i tillegg mye usikkerhet rundt økonomien. Men dette er nå ryddet opp i. 

Og Molde ville sannsynligvis bli kvitt en spiller for å lage plass til Eikrem (husker ikke akkurat hvem som kom til Molde i sommer)

(Innlegget ble redigert 09.11.18 18:18)

VestreStaa
VestreStaaInnlegg: 2825
09.11.18 18:27

Hentet fra fkh sine sider i sommer

http://www.fkh.no/nyheter/signerte-for-fkh

"Kontrakten som er inngått med Molde innebærer at FK Haugesund låner senegaleseren ut denne sesongen - med opsjon på kjøp etter sesongslutt."

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38372
09.11.18 18:29

VestreStaa: Tro hva du vil. De har kjøpsopsjon OM Molde ønsker å selge. 

Tro meg, jeg holder med en klubb som har hatt mange opsjoner etterhvert. 

 

Cobi
CobiInnlegg: 58251
09.11.18 18:30

Ja, HarryH. Burde presisert det, men ja. Prisen er avtalt på forhånd, kjøpende klubb bestemmer om de vil benytte seg av denne. Og nå linkes det også til at FKH bekrefter at så gjelder i denne saken også.

I enkelte av disse sakene er det sågar sånn at den personlige kontrakten er avtalt på forhånd også, sånn at heller ikke spilleren kan stanse overgangen dersom kjøpende klubb vil aktivere opsjonen (men klart, i praksis vil jo neppe kjøpende klubb hente en spiller dersom ikke spilleren ønsker dette. Men det har skjedd)

Art-Vandelay
Art-VandelayInnlegg: 63654
09.11.18 18:33

Normalt sett innebærer en kjøpsopsjon at selgende klubb ikke har en dritt de skulle ha sagt,

-----

Det høres ut som ren idioti i så fall. Hvorfor skulle Molde gå med på opsjon? La oss si at Wadji hadde innfridd enda mer, og vist seg som en topp topp es-spiller, så skulle ikke Molde kunne bruke han neste år? Hva er da poenget med utlån..

 

edit, klart om det egentlig var et salg allerede, men Haugesund bare ikke hadde penger så gir det litt mer mening.

(Innlegget ble redigert 09.11.18 18:35)

Cobi
CobiInnlegg: 58251
09.11.18 18:40

Følger ikke du med på internasjonal fotball også, Art? Og har ikke hørt om lån med opsjon før? Dette er vel snart den vanligste formen for overganger, særlig i Italia, og en av grunnene til at de gjør det sånn er for å skyve utgiftene ut i tid. Det er særlig aktuelt for klubber som sliter med økonomien, som for så vidt FKH gjør.

Argumentet er normalt at kjøpende klubb setter dette som forutsetning for å ville låne spilleren. Du kan jo gjerne snu problemstillingen og spør om hvorfor FKH skulle gidde å spille en Molde-spiller opp i verdi uten noen sikkerhet for å kunne høste godene? 

GunnarBull
GunnarBullInnlegg: 2649
09.11.18 18:42
VestreStaa: Kjøpsopsjon Dersom markedsverdien på det avtalte tidspunkt er høyere enn den avtalte prisen i opsjonen, vil opsjonshaveren kunne kjøpe til den fastsatte, lavere prisen, og dernest videreselge til markedspris, og dermed innkassere en gevinst. Dersom prisen er lavere enn prisen i opsjonen, lar opsjonshaveren normalt være å realisere opsjonen.

Tror dette bare er børsregler.

Art-Vandelay
Art-VandelayInnlegg: 63654
09.11.18 18:44

Har ikke fulgt så nøye med på detaljene i utlånsavtalen. Trodde kanskje Molde vurderte utlån for å se hvordan Wadji gjorde det, og man kanskje fortsatt ville se nytte i han i fremtiden. I den sammenheng ville det vært idioti med sånn opsjon. Men, om de for lengst hadde gitt han opp, og i praksis solgt han, så gir det mening.

Svartbaken
SvartbakenInnlegg: 5160
09.11.18 18:54

Det eneste som er sikkert er at det kan ligge ulike ting i denne opsjonsavtalen og at vi ikke vet hva som er tilfellet. I dagens internasjonale fotball er nok den typen som Cobi viser til den vanligste, men om det er tilfellet her vet vi jo ikke. Det er imidlertid en del ting som tyder på det. Horneland har jo flere ganger uttalt ting som peker i retning av at alt er klart i forhold til Wadji, det eneste som er usikkert er om han selv vil. Dette i motsetning til Akintola, hvor man ikke har opsjon og hvor han har uttalt at det neppe er aktuelt siden klubben ikke har råd til å konkurrere med andre interesserte på pris. 

Men hvis det nå er slik at OGS sier noe helt annet (jeg har ikke lest hva han sier) så får vi vel bare vente å se. Wadji har vært bra han og det hadde vært fint å få han. Passer godt inn med sin energiske stil og store løpskraft, men det er neppe aktuelt om prisforlangende er mye mer enn småpenger.

Cobi
CobiInnlegg: 58251
09.11.18 18:54

Det er også fotballregler, GunnarBull. Fotballverden renner over av akkurat disse avtalene.

Kylian Mbappe er den hittil største, så disse avtalene går tidvis også på de aller største spillerne.

GunnarBull
GunnarBullInnlegg: 2649
09.11.18 20:10
Cobi: Det er også fotballregler, GunnarBull. Fotballverden renner over av akkurat disse avtalene.

Tror jeg sier som Svartbaken - vi vet egentlig ikke hvilken avtale som er gjort. Det eneste jeg har sett i den forbindelse, er uttalelsen til OGS som sier at han er Moldespiller neste år.

Så enten vet ikke OGS hvilken avtale som er inngått, eller så vet han det.

Time will show.

Cobi
CobiInnlegg: 58251
09.11.18 20:54

Ja, enig i at det avhenger av hva som står i avtalen, selvsagt. Jeg har kun uttalt meg om hvordan en kjøpsopsjon normalt fungerer i fotballverden.

october
octoberInnlegg: 41432
09.11.18 22:24

Så ikke denne  komme! :-0

"Blant konkurrentene i Rovaniemi er Agnaldo, som var Molde-spiller fra 2013 til 2016. Den brasilianske angriperen har faktisk har spilt en del kamper som nettopp høyreback."

Stonesy
StonesyInnlegg: 325
09.11.18 22:26

NISSENORGE.

Bearwithme
BearwithmeInnlegg: 7035
09.11.18 22:28
october: "Blant konkurrentene i Rovaniemi er Agnaldo, som var Molde-spiller fra 2013 til 2016. Den brasilianske angriperen har faktisk har spilt en del kamper som nettopp høyreback."

Vel, noen spiss var han ikke.

northside
northsideInnlegg: 36887
09.11.18 22:30

Neerland snubler når utlånsavtalen inngås. Å lage slike klausuler under bordet er tøvete. Tøvete av FKH å sladre i pressen også, så nå blir det vel enda en «sak» i neste uke når NFF kommer på banen for alvor

Andajs
AndajsInnlegg: 3297
09.11.18 22:31

Dere er en klubb basert på et fergeleie og en rik manns behov for en lekegrind, takk.

(Innlegget ble redigert 09.11.18 22:32)

northside
northsideInnlegg: 36887
09.11.18 22:38

Langt mer enn det. MFK tok sitt første sølv i 1974. Mye tradisjon og fotballkultur er å finne i Molde, i tillegg til ferjeleiet ja

GunnarBull
GunnarBullInnlegg: 2649
09.11.18 22:48
Andajs: Dere er en klubb basert på et fergeleie og en rik manns behov for en lekegrind, takk

Og du er en liten mann som sitter i en lekebil :-)

DietCoke
DietCokeInnlegg: 10656
09.11.18 22:56
PapaSmurf: Tro meg, jeg holder med en klubb som har hatt mange opsjoner etterhvert.

Problemet med Molde sine opsjoner er at de kronisk avtaler altfor høye overgangssummer. Når spilleren da viser seg å slå til, har de ikke råd ti å utløse opsjonen, og forsøk på å forhandle prisen ned er selvsagt fånyttes. Forhandlingskortene er jo eksepsjonlet dårlige.

Dersom Haugesund har en kjøpsopsjon innebærer det en rett til å kjøpe til en avtalt pris på eller innen et gitt tidspunkt. Det du beskriver er en forkjøpsrett, som er en rettighet til å tre inn i - altså overta - en tredjeparts kjøpsavtale. Hva Haugesund egentlig har, vet jeg ikke.

DietCoke
DietCokeInnlegg: 10656
09.11.18 22:59
Svartbaken: kunne vanskelig FKH gjøre så mye annerledes

De kunne selvsagt prøvd seg med noe i retning av at det selvsagt ikke finnes noen slik avtale, men de er takknemmelige for at Molde har hjulpet dem med spillere og de ønsker å vise dette ved å spare disse spillerne i denne kampen -- eller noe i den retningen.

Men først og fremst er det teit av Molde om de har gått inn på en slik avtale.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg