Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Molde FK. Klubbtråd 2018.

NYTT TEMA
Stormoen33
Stormoen33Innlegg: 10837
15.11.18 23:30
Catts: Hvordan har Kristoffer Haugen gjort det i sin første sesong i Molde-drakta

Han har gjort det helt greit.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38427
16.11.18 00:40

Haugen begynte rufsete, men har spilt seg veldig opp i høst. 

Roseth har vi bare hørt er et kjempetalent. Men han begynner å bli såpass gammel at han snart må kapitalisere det talentet. Hvordan det gikk på utlån vet jeg ikke, men tabellmessig var det vel lite å juble for. 

magnarb
magnarbInnlegg: 814
16.11.18 08:42
Catts: Hvordan har Kristoffer Haugen gjort det i sin første sesong i Molde-drakta?

Starta sesongen svakt.

Spilt seg opp utover sesongen. OK fra sommeren av. Helt klart best offensivt i bana, sliter litt mere defensivt. Bra fart berger noe, men er taklingssvak, en del ute av posisjon (når fireren bak står flatt) og håpløs på hode.

Men vi i Molde sett pris på offensive kvaliteter, da vi er et angrepslag med positiv fotball, fremfor sikre defensive kort, som aldri bidrar fremover.

Calcitrant_Pila
Calcitrant_PilaInnlegg: 627
16.11.18 09:20
magnarb: fremfor sikre defensive kort, som aldri bidrar fremover.

Hvorfor tenker jeg på Brann når jeg leser dette?

Scuman2
Scuman2Innlegg: 148
16.11.18 09:46

1742

 

Noen veldig få ildsjeler som krevde full nidkjærhet til arbeidet som var Tribuneliv. De var ikke en del av krattet og ønsket egentlig svært gjerne å ha egen gruppe, på egen plass. Etterhvert innså de realiteten, at det ikke var særlig sannsynlig. De kastet ut medlemmer som ikke var aktive nok. Så startet de et slags samarbeid med krattet, men ble svært fornærmet da de ble omtalt som tifogruppen i krattet. Etterhvert innså flere av medlemmene at det ikke var mulig å opprettholde denne gruppen, da de satte høye krav til medlemmer og ikke greide å rekruttere flere. Dermed døde det ut.

Det var flere personer i denne gruppen som virkelig bidro til økt tribuneliv, og som også tidligere hadde vært svært aktive i krattet, og bidratt til storhetstiden. Det er synd at denne gruppen forsvant på en måte, på den annen måte var den dømt til det pga måten den ble drevet på. 

1742 var inspirert av serbisk og østeuropeisk kultur. De mislikte anglofile tilstander, og var sterk motstander av kommersialisering og penger i sporten. 

Vi får håpe disse personene bidrar på nytt i krattet, og at Tribunelivet tar seg opp igjen, og at enda flere personer blir med. Tribuneliv er serdeles viktig. 

 

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38427
16.11.18 10:29

Serbisk og Østeuropeisk kultur. 

Seems legit....

Det er vel ikke akkurat den kulturen vi ønsker til Norge. 

Jeg skjønner at de liker stemningen på enkelte stadionanlegg der nede, men resten av supporterkulturen der er ganske råtten. 

I Norge så har vi historisk sett sett mot de britiske øyer, og det er en skummel øvelse å gå fra den litt mer enkle engelske supportermåten og til den mer innvikla og mollstemte vi ser i Øst-Europa. 

Bare det å ha lyst å bryte ut av en supportergjeng som er så liten og starte sin egen et annet sted på stadion er hål i hauet. 

Selv om de gjorde en innsats for stemningen er jeg mot måten de tenkte på. 

johab
johabInnlegg: 3819
16.11.18 12:13
PapaSmurf: Selv om de gjorde en innsats for stemningen er jeg mot måten de tenkte på.

Lite bærekraftig å være fullstendig kompromissløs i en så liten flokk ja.

Scuman2
Scuman2Innlegg: 148
16.11.18 12:26

Er nok derfor svært mange av sangene de lagde ble sett på som dystre og deprimerende. Moll og monotont. Men noen av sangene ble en slager og lever den dag idag. All ære for det.

Idealistisk sett skulle vi gjerne hatt 100 stk som var dedikert og brukte all sin fritid året rundt på dette. Men realistisk er det ikke.

 

BiggusD77
BiggusD77Innlegg: 776
16.11.18 12:38
Scuman2: Er nok derfor svært mange av sangene de lagde ble sett på som dystre og deprimerende. Moll og monotont. Men noen av sangene ble en slager og lever den dag idag. All ære for det.

"se så tøffe vi er som slåss med purken"?

Nei takk.

Supporterkulturen er en såpass smal og spesiell interesse at et lite sted som Molde ikke klarer å oppdrive mer enn noen hundre av dem til enhver tid. For å rekruttere flere må man appellere til folk som kanskje ikke er like die-hard Molde-patriot som de vi har der nå. Folk som "heier på Molde" og ikke er klassiske supportere i den forstand.

For å få til dette må disse russisk-inspirerte sangene bort og erstattes med noe som tillater bittelitt ironisk distanse. Familievennlig vil bli å dra det litt langt, men tror nok man kunne ha fått en 500 personer med seg om de 250 som er engasjerte men ikke har kriminelle tilbøyeligheter ikke skjemmes over adferden til resten.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38427
16.11.18 12:43
Scuman2: Idealistisk sett skulle vi gjerne hatt 100 stk som var dedikert og brukte all sin fritid året rundt på dette. Men realistisk er det ikke.

Nei dessverre.

Eva Brit har en tøff jobb foran seg. Hvordan skal man gjøre det attraktivt å stå i Krattet igjen?

Hvordan skal man få opp rekrutteringen?

Stand på torget er et greit tiltak det, men jeg tror man bør se litt på konseptet også. Hva kan man gjøre med opplevelsen på supporterfeltet?

Jeg tror det er flere enkle tiltak som vil få Tornekrattet til å vises bedre. For det er problem nummer 1. Synlighet. De vises ikke.

Mitt forslag er at de møter opp langt tidligere. Når laget kommer inn på banen for å varme opp bør Tornekrattet være på plass med sang og flagg. Sånt legger folk merke til.

Jeg mener også at det bør være enda billigere for de syngende supporterne å gå på kamp og å støtte laget. For hver gang et sesongkort på supporterinngangen benyttes senest 30 minutter før kamp kan man trekke av 50,- på neste års sesongkort. Makismalt 750,- i rabatt per sesongkort.

Og så det aller viktigste: Inkludering.

Tornekrattet har alltid vært forferdelig svake på inkludering. Når et nytt fjes dukker opp på 1911 eller på tribuna må de tas inn i varmen og hjelpes rett inn i miljøet. Det kan ikke være slik at de som dukker opp selv må ta ansvar for å bli kjent med de andre. Her burde de nesten hatt en vaktordning med faddere hvis oppgave var å ta i mot nykomlinger på best mulig måte.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38427
16.11.18 12:47
BiggusD77: For å få til dette må disse russisk-inspirerte sangene bort og erstattes med noe som tillater bittelitt ironisk distanse. Familievennlig vil bli å dra det litt langt, men tror nok man kunne ha fått en 500 personer med seg om de 250 som er engasjerte men ikke har kriminelle tilbøyeligheter ikke skjemmes over adferden til resten.

1742 var ikke voldelige på noen måte.

Men de var motstandere av den britisk-inspirerte supproterkulturen.

Og det ble kræsj.

Men de var ivrige sjeler som stod på og bidro med TIFO og sangskriving. Selv om de fleste sangene var tuuuunge og dystre.

HarryH
HarryHInnlegg: 31377
16.11.18 13:00

Det viktigste for meg personlig er at sangene ikke går over mer enn en halv oktav. 

(Innlegget ble redigert 16.11.18 13:00)

BiggusD77
BiggusD77Innlegg: 776
16.11.18 14:42
PapaSmurf: 1742 var ikke voldelige på noen måte. Men de var motstandere av den britisk-inspirerte supproterkulturen. Og det ble kræsj. Men de var ivrige sjeler som stod på og bidro med TIFO og sangskriving. Selv om de fleste sangene var tuuuunge og dystre.

Jeg husker en endring i Tornekrattet etter at Magne Hoseth slo CSKA Moskva. Plutselig ble det kult å synge om "spark og slå" og den innerste sirkel ble plutselig veldig hardcore. Møtet med russisk mafia var tydeligvis svært inspirerende for enkelte.

At det var denne gjengen som senere started 1742 da Tornekrattet ble litt for familievennlig og inkluderende for "nobodies" vet jeg ikke (mulig de ikke har noe med dette å gjøre) men jeg tror nok noe av splittelsen blant supporterne skyldes denne holdningsendringen som du beskriver.

Jeg husker også at Tornekrattet tok tak da vi rykket ned, og bidro til et svært positivt tiår for klubben sammen med Jonevrets lugn-svenske åpenhetsfilosofi, og Solskjærs umiddelbare suksess som bygget på Jonevrets lagbygging. På tribunen så det ut som om folk hadde det gøy.

Nå er det ikke fullt så gøy på tribunen, noe som skyldes delvis Solskjærs vingling (og påfølgende sportslig motgang) og delvis det at Tornekrattet er splittet.

Da er det kanskje på tide at Tornekrattet tar tak i seg selv igjen og følger på Solskjærs nyvunnede bestemthet og sportslige fremgang til neste sesong. Hadde det vært 200 000 innbyggere i Molde, kunne vi sikkert ha hatt 1000 hardcore supportere på inngang 13, men det har vi ikke og da må supporterklubben ta høyde for at det i beste fall er 5% av befolkningen som bruker all sin tid og alle sine penger på å støtte laget hjemme og borte. Følgelig er de pokka nødt til å inkludere folk som er litt mindre patriotiske enn de selv hvis de har tenkt å bli hørt i det hele tatt når rivalene Rosenborg og Kristiansund kommer på besøk.

toro_lover
toro_loverInnlegg: 1406
16.11.18 14:46

Krattet har alltid vært en forlengelse av de som startet den, med venner og venners venners venner og deres søsken og klassekamerater og lagkamerater og så videre gjennom årenes løp. Nesten som et slektstre kan man spore så og si alle som har stått jevnlig i krattet tilbake til noen andre. Veldig få har bare møtt opp ut av det blå, de fleste har blitt dratt med av bekjente.

Det var denne kontinuiteten som brast da yngre krefter kom og tok styringen i krattet. Disse yngre har langt mindre folketekke og smalere omgangskrets enn de eldre.

Men jeg vil ikke legge skylden på 1742 eller andre som prøver å lage liv og røre, de prøver jo i alle fall. Molde er en liten by og man kan ikke plutselig trylle frem en ny generasjon supportere fra intet. Vi får ta det vi får.

 

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38427
16.11.18 15:03
BiggusD77: At det var denne gjengen som senere started 1742 da Tornekrattet ble litt for familievennlig og inkluderende for "nobodies" vet jeg ikke (mulig de ikke har noe med dette å gjøre) men jeg tror nok noe av splittelsen blant supporterne skyldes denne holdningsendringen som du beskriver.

Du bommer litt her.

De som startet 1742 var ikke ute etter mer bråk, det var ikke en casualsgjeng, men de var mer ute etter å være ultras.

Dette var greie gutter med et intenst ønske om å skape mer liv på tribunene.

At Tornekrattet på 90-tallet hadde innslag av rasisme og vold, det stemmer. Men om det var påvikrning fra CSKAs fans vet jeg ikke. Jeg mener å huske at det startet litt tidligere.

Det ble tatt grep, spesielt når det kommer til rasisme. Det fikk man heldigvis en brå slutt på. Men den tiden var spesielt oppgjørene mot RBK preget av mye uroligheter før og etter kamp.

Og selv om jeg ikke ønsker at ting skal eskalere og at det ender i voldsomheter så hadde jeg ønsket at Kjernen fikk litt mer motbør i gatene enn de får når de kommer til Molde. Det finnes ikke rivalisering mellom de to grupperingene mer, der taper vi på knock out hvert år. Og det er litt trist.

 

(Innlegget ble redigert 16.11.18 15:09)

Samp
SampInnlegg: 6768
16.11.18 15:06

Synes både Haugen og Remmer har spilt seg opp i løpet av sommeren og høsten. Førstnevnte har en utsøkt innleggsfot. Ser gjerne at han går oftere på skudd også da han har svært godt tilslag.

(Innlegget ble redigert 16.11.18 15:07)

Labbetuss360
Labbetuss360Innlegg: 1882
16.11.18 16:30
toro_lover: da yngre krefter kom og tok styringen i krattet.

Problemet var vel att de satt i Oslo?

Bearwithme
BearwithmeInnlegg: 7122
16.11.18 16:47

En ting jeg vil ha tilbake, er en fysisk supportershop.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38427
16.11.18 16:48

Bearwithme: Ligger på sportsbutikken vis a vis inngangen på Roseby. 

Der er det en supportershop-avdeling. 

(Innlegget ble redigert 16.11.18 16:48)

Stormoen33
Stormoen33Innlegg: 10837
17.11.18 00:31
PapaSmurf: Ligger på sportsbutikken vis a vis inngangen på Roseby.

Sport1 ved Roseby, men å ha et hjørne med drakter og effekter gjør det ikke til en supportershop ...

Sardinas
SardinasInnlegg: 428
17.11.18 21:23

Mye av arbeidet med TK handler om å gjøre det "kult" å stå blant dem igjen. 
Hvis du blir sett på som fyllik, slåsskjempe eller trøblete ved å stå i Krattet, er det bare et fåtall som ønsker å assosieres slik. 
Dermed tror jeg at mye handler om statusheving. 

Klubben må vise at de setter pris på TK.
TK må vise at de kan dra i gang stemning på hele stadion. 
Så må de assosieres med noe folk ønsker å assosieres med. Være synlige i settinger som gir positiv PR. 
Oppsøke etablerte grupper (skoler, lag, foreninger etc.) som kan bli med Krattet en og annen gang for å skape mengde. 

Og til slutt må de mobilisere den trauste MFK supporter inn mot RBK kampene. Spille på følelsene våre. Dele ut effekter. Vise at vi eier Aker Stadion. 

Får de til denne positive assosiasjonen kombinert med enhetsfølelsen, tror jeg statusen og folket vil komme! 

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38427
17.11.18 21:28

Gode innspill!

Calcitrant_Pila
Calcitrant_PilaInnlegg: 627
17.11.18 21:44

MFK kunne ha begynt å sende faste bidrag med spillere som ikke er i kamptroppen, til å stå blant Tornekrattet. Ofte er det stas å møte på spillerne. Det kunne økt statusen til Tornekrattet. 

(Innlegget ble redigert 17.11.18 21:45)

northside
northsideInnlegg: 36890
17.11.18 22:26

Det mine kontakter i Molde forteller meg er at det har blitt slik at det oppfattes som taperaktig å stå i Krattet. Kulhetsfaktoren står i minus. Videre sies det at Tornekrattet avdeling Øst har et mye mer vitalt og inkluderende supportermiljø. Et lite paradoks at miljøet for MFK-støtte er bedre i Oslo enn i Molde by. Selv har jeg kun vært på et par tilstelninger i forbindelse med cupfinaler i Oslo, og da er det jo topp stemning blant alle blå-hvite.

Håper EBM kan gjøre Krattet great again. Det er synd at det er så glissent og lavmælt på kortsiden av stadion til et av Norges beste lag

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 26337
18.11.18 18:47
PapaSmurf: spill!

Apropos spill - hva er situasjonen for Martin Ellingsen?

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38427
18.11.18 19:17

Han har vært veldig uheldig i år. Var på vei tilbake, men måtte opereres på nytt. 

Han skal være klar til sesongstart igjen. 

Veldig trist dette, han hadde en god start i moldetrøya. 

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 26337
18.11.18 20:22
PapaSmurf: Han har vært veldig uheldig i år. Var på vei tilbake, men måtte opereres på nytt.
Han skal være klar til sesongstart igjen.
Veldig trist dette, han hadde en god start i moldetrøya.

Takk for informasjonen.

toro_lover
toro_loverInnlegg: 1406
18.11.18 22:15

Vi har diskutert TK i åresvis på forumet her og overraskende nok har ikke det ført til en bedring. Det eneste som kan hjelpe TK er at dere selv møter opp i stedet for å foreslå at alle andre burde det. Stands og andre PR-stunt er bare å sminke grisen, folk vil ikke assosieres med TK og de som er frontfigurer der i dag.

HarryH
HarryHInnlegg: 31377
18.11.18 22:45

Hvorfor vil ikke folk assosieres med Sandblåst?

Stormoen33
Stormoen33Innlegg: 10837
18.11.18 22:56
HarryH: Hvorfor vil ikke folk assosieres med Sandblåst?

Er han for brun?

Han er glad i å sole seg ...

(Innlegget ble redigert 18.11.18 22:58)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg