Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Odds Ballklubb - klubbtråd

NYTT TEMA
cpatton
cpattonInnlegg: 1634
30.07.19 14:54

Velkommen nesten til debut, Analysen! Og hvilken god og grundig analyse. Ja, troppen er ubalansert og i tynneste laget.

 

I tillegg til at Oldrup står i fare for å forsvinne er det som bekymrer meg mest det at Ruud ser ut til å begynne å hangle. (Vet vi i det hele tatt noe rundt hans skadesituasjon? Har jo spilt rubbel og bit siden Dortmund-dagene, så en gang...). At det er en klar svekkelse med han ute er en ting, men når da lagets mest fremadrettede og målfarlige indreløper må ned på h back er det bekymringsfullt. Legger vi til en høst med slitasje, skader og kort kan det fort bli ille.

 

Setter min lit til at Oldrup (som ogå definitivt har et ord med i laget her) går for å kjempe om medaljer og eventuelt cupmesterskap med barndomsklubben i stedet for bånn av dansk fotball.

(Innlegget ble redigert 30.07.19 14:57)

aquador
aquadorInnlegg: 2616
30.07.19 18:13
cpatton: Setter min lit til at Oldrup (som ogå definitivt har et ord med i laget her) går for å kjempe om medaljer og eventuelt cupmesterskap med barndomsklubben i stedet for bånn av dansk fotball.

Nå er det enda sånn at penga rår i det sammfunnet vi har. Hadde grubla lenge og vel på et slikt case om jeg fikk doblet lønn i Aalborg. 

kmskrs
kmskrsInnlegg: 8266
30.07.19 20:59

Trodde Oldrup tjente «nok» til at utfordringa på banen også spilte en del inn, er vel ikke kun penger som betyr noe, men godt mulig jeg er for optimist når jeg trodde de spilte fotball for å spille, ikke kun for pengene  

cpatton
cpattonInnlegg: 1634
30.07.19 22:29
aquador: Nå er det enda sånn at penga rår

Det gjør de ja. Uten å kjenne til hvordan det forholder seg med tre parter inne i bildet som med Oldrup, så regner jeg med at han selv vurderer følgende. Dra nå eller bli sesongen ut i Odd, forhåpentligvis gjøre en så god figur sammen med laget, til og med vinne noe, at han kan gå til en større klubb med enda mer penger og bedre fotball utpå nyåret.


Apropos de penga.


https://www.svingslag.no/forsiden/2019/7/30/odd-p-vre-halvdel-i-eliteseriekonomi-men-danskene-er-suverent-best-i-skandinavia

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38496
30.07.19 22:43

cpatton: Det var et spennende innlegg du linket til. 

Men jeg som har brukt Transfermarkt mye må si at de undervaluerer norske lag ganske mye. Et par eksempler som jeg kjenner godt til:

Martin Linnes var priset til 5 mill, gikk for 25

Erling Håland var priset til 7 mill, gikk for 60 mill + 40 potensielle mill

Og sånn har det vært hele veien.

Men jeg vet jo ikke om de undervaluerer f.eks Häcken like mye og at deres stall reellt sett ER verdt mer enn MFKs stall. Men jeg tillater meg å tvile på at Transfermarkt treffer der.

Odd er også sterkt underpriset etter min mening når jeg tar en kjapp gjennomgang av hva en tyske siden mener spillerne er verdt.

 Det skremmer meg derimot mer at det er så mye mer penger i dansk fotball. Odd burde jo egentlig kunne konkurrere økonomisk med danske bunnlag. 

(Innlegget ble redigert 30.07.19 22:47)

pes
pesInnlegg: 272
31.07.19 10:28

Det drøyer med nye signeringer, blir Njie klar til kampen i helga?


Om Oldrup Jensen også forsvinner må det snart skje noe, eller er kassa så tom at forsterkninger ikke kan hentes? Blir nok tøft å holde medaljeplassen fremover, men hvem vet hva Fagermo kan trylle frem av de yngre. Tillit gjør godt for unge gutter, kanskje de som er i "vannskorpa" plutselig leverer overraskende godt...

Analysen
AnalysenInnlegg: 49
31.07.19 10:34
cpatton: Ruud ser ut til å begynne å hangle. (Vet vi i det hele tatt noe rundt hans skadesituasjon? Har jo spilt rubbel og bit siden Dortmund-dagene, så en gang...). At det er en klar svekkelse med han ute er en ting, men når da lagets mest fremadrettede og målfarlige indreløper må ned på h back er det bekymringsfullt.

Takk for tilbakemeldingen.


Ja, og vi har vel knapt hatt andre naturlige høyrebacker på proffkontrakt siden Jarkko Hurme?


Ruud holder for all del fortsatt mål på tross av alderen, og selv om jeg synes at han har vært litt variabel defensivt i år, så har jo laget såpass gode relasjoner i de bakre rekker at de i stor grad kompenserer for dette. Offensivt synes jeg fortsatt han gjør en veldig solid og viktig jobb fra høyrebacken, men det er jo selvsagt uansett ingen langsiktig løsning - og som du sier er Odd veldig sårbare om han skulle fått skader. Så vidt jeg har forstått er Ruud klar for neste kamp, men hadde en strekk eller noe mot Stabæk og ble hvilt mot Fredrikstad.


Det er likevel mye spennende som gror bak Ruud, og jeg tror f.eks både Eirik Asante og Kevin Egell-Johnsen har potensial til å ta steget opp i Eliteserien. Sistnevnte har allerede fått noen innhopp i treningskamper (og cupen, om jeg ikke husker feil?) og ga da et positivt inntrykk på meg, men han er fortsatt ung og uferdig og har variert noe i prestasjonene i Post-Nord.


Jeg har siden i fjor høst sittet og lurt på om kanskje Jone kunne fungert på høyrebacken, og etterhvert som Fagermo brukte Nordkvelle bak med stor suksess, samtidig som Jone ble forsøkt som kantspiller (som jo var rollen han ofte fikk på landslaget også) så ble jeg mer og mer undrende på om ikke høyrebacken kunne vært en mer passende posisjon for ham nå, i forhold til hvordan stallen ser ut. Fagermo brukte jo Hoff litt på høyrebacken også, men mot Fredrikstad fikk Jone endelig prøve seg i forsvar for første (?) gang. Det var ikke 100% overbevisende, men jeg synes han gjorde en god innsats og er sikker på at det kunne fungert som en god nødløsning, bare han får litt mer tid til å tilpasse seg rollen. 


Kevin Egell-Johnsen virker i alle fall på meg å være nestemann i køen for proffkontrakt av unggutta, sammen med stopperen Bjørn Mæland. Men med tanke på hvor tynt det er bak - i alle fall om Oldrup forsvinner - så burde det være en høy prioritert oppgave å se etter en spiller som kan bekle både høyre og venstre back før høstsesongen setter inn og overgangsvinduet stenger.

Analysen
AnalysenInnlegg: 49
31.07.19 10:48
PapaSmurf: Det skremmer meg derimot mer at det er så mye mer penger i dansk fotball. Odd burde jo egentlig kunne konkurrere økonomisk med danske bunnlag.

I tillegg kommer jo det faktum at i Danmark er fotballspillere definert som kunstnere/underholdningsartister, hvorpå de i følge Danmarks skattesystem slipper unna med en nokså lav skatteprosent - såkalt kunstnerskatt. Det gjelder både for ren lønnsinntekt og for bonuser. Sverige har innført lignende system de siste årene, men Danmark har fortsatt de mest lukrative skattesystemene for fotballspillere i Skandinavia. Svenskene har vel også så vidt jeg vet strengere krav til lønnstak fra forbundets side enn hva tilfellet er i Danmark.

kmskrs
kmskrsInnlegg: 8266
31.07.19 11:51

Betyr virkelig penger alt for folk sier jeg da. I Odd vil han kunne få sikkert lønn helt i toppen hvis han vil, dvs 1 million. Hva får han i Danmark 2 og mindre skatt, dvs 1 mill mer netto kanskje ?


Da tenker jeg han dro til utlandet, fristet av penger og STØRRE utfordringer, det gikk vel ikke spesielt bra, så hvis penger betyr alt, så kan han jo strengt tatt bli fet han er og gå ut kontrakten, hvis fotball ikke betyr noe.


Er det lengden på kontrakten som betyr noe, så får han garantert 3 sikkert 5 også i Odd hvis han vil ha det (er jo sagt han kan gå gratis, så da har Odd penger til lønn)


Fotballmessig er det ingen som kan påstå at Aalborg er bedre enn Odd, det vil jeg påstå. 


Klarer ikke forstå at dette er et vanskelig valg jeg, hvis det er fotball han er glad i, er det jobb og penger, så er også valget lett.

cpatton
cpattonInnlegg: 1634
31.07.19 12:36

PapaSmurf - ja, det er interresant.

Må si jeg også sperret opp øynene på Häcken/Molde. Men nå illustrerer du da på ypperlig vis selv det Torvik også skriver at "Det er først når en spiller selges en ser den virkelige verdien av ham." Likevel, det er til å stusse over at et norsk topp seks lag er økonomisk sjanseløs mot et dansk bånnlag.

Analysen - beskatning med visse ringvirkninger bidrar temmelig sikkert. Men vel først og fremst for å gjøre det lukurativt å lande en kontrakt i Danmark. Eller er det noe som går meg hus forbi her?

 

 

(Innlegget ble redigert 31.07.19 12:38)

Manoon
ManoonInnlegg: 121
31.07.19 12:38
Analysen: Det er likevel mye spennende som gror bak Ruud, og jeg tror f.eks både Eirik Asante og Kevin Egell-Johnsen har potensial til å ta steget opp i Eliteserien.

Veldig bra innlegg ellers, men her er jeg svært uenig. Rent fysisk kan både Egell-Johnsen og Asante nå et meget godt norskt nivå, men det stopper der. Egell-Johnsen mangler alt for mye på det taktiske, forsåvidt også det tekniske. En spiller som kun nærmer seg proffkontrakt fordi det er syltynt bak Ruud. Asante er etter min mening bedre som midtstopper. Jeg mener at han, akkurat som Egell-Johnsen, er alt for svak både taktisk og teknisk til å spille back i Eliteserien. Håper selvfølgelig jeg tar feil, og at begge to utvikler seg til å bli gode backer for Odd, men jeg har dessverre ikke troa på det.


Høyre- og venstreback er de to posisjonene Odd sliter med nedover i juniorsystemet, og det er svært få som pdd. er i nærheten av å ha potensiale til å spille Eliteserien. Fremover på banen derimot, synes jeg det er mye spennende. To meget gode unggutter i Eivind Frøhaug Willumsen og Filip Rønningen Jørgensen på midtbanen. Jørgensen er 02-modell, og ser enormt spennende ut. Filip Delaveris og Marius Larsen er selvfølgelig de to som er nærmest høyere opp på banen, men også der har man Filip Larsen Gripsgård og Joakim Jahnsen i bakhånd

ros
rosInnlegg: 333
31.07.19 14:03
kmskrs: Betyr virkelig penger alt for folk sier jeg da.

Tror supportere har en tendens til å romantisere og forenkle fotballspilleryrket. 


For det er et yrke. Et yrke der du bare har maks 15 år på deg før du er nødt til å finne på noe annet. Jeg vet ikke med deg, men hvis jeg fikk tilbudet om å tjene f.eks 1,6 netto i Danmark vs 600 i Skien vet jeg hva jeg ville valgt når karrieren min var såpass tidsbegrenset. 


Angående sportslige utfordringer så er det jo rett og slett ikke sant at Aab er et bunnlag. De havner stort sett på øvre halvdel, bortsett fra i fjor da de havnet på 7. plass etter halvspilt sesong og ble plassert i "nedrykkspuljen" siden tabbellen deles i to pga tullete sluttspill-system. Men de var aldri i nærheten av nedrykk.  I 2014 vant de serien. 


Så at det er et stort sportslig steg ned å dra til Aab er bare tull. Den danske ligaen er nok også et bedre utstillingsvindu hvis han har tenkt seg videre ut. Jeg liker det ikke, men har ikke noe problem med Oldup personlig hvis han velger å dra. 

cpatton
cpattonInnlegg: 1634
31.07.19 16:44
ros: Jeg liker det ikke, men har ikke noe problem med Oldup personlig hvis han velger å dra.

Må bare si meg skjønt enig. Ser at andre spillere går ut og ber Odrup bli - han befinner seg nok dypt inne i tankebobla nå. Vi får uansett avklart dette i løpet av et par dager, tre om man velger å vente med lagoppstilling til lørdag.

cpatton
cpattonInnlegg: 1634
31.07.19 16:49

Analysen og Manoon - godt å se at noen har kontroll på ungdommen, selv om dere ikke her helt enige.


Beroligende å høre at Ruud skal være klar igjen til lørdag.

kmskrs
kmskrsInnlegg: 8266
31.07.19 17:03
ros: For det er et yrke. Et yrke der du bare har maks 15 år på deg før du er nødt til å finne på noe annet. Jeg vet ikke med deg, men hvis jeg fikk tilbudet om å tjene f.eks 1,6 netto i Danmark vs 600 i Skien vet jeg hva jeg ville valgt når karrieren min var såpass tidsbegrenset.

Nå er det slik at jeg ville aldri tatt en jobb kun for lønn, uansett hva jeg hadde fått i lønn, hvis jeg ikke likte jobben. Penger er tross alt ikke alt her i verden.


Når det er sagt, så har jeg ingen problemer med at han velger å dra, jeg bare syntes det er et rart valg hvis han velger Danmark, da kunne han jo strengt tatt dratt tilbake til Belgia og tatt opp kampen om plass der, er kun i Odd han er 99% sikret å få spillertid, vi ser spillere etter spillere som går til nye klubber, og ikke får det nødvendigvis som de trodde. Forstår godt at de vil prøve, men de fleste bør vurdere hvor gode de er før de velger og om det er realistisk å spille der de går.

aquador
aquadorInnlegg: 2616
31.07.19 19:42
kmskrs: Betyr virkelig penger alt for folk sier jeg da. I Odd vil han kunne få sikkert lønn helt i toppen hvis han vil, dvs 1 million. Hva får han i Danmark 2 og mindre skatt, dvs 1 mill mer netto kanskje ?

Jeg hadde byttet til en konkurrerende bedrift på dagen, om jeg fikk en mill mer netto i året. 

Gunnar88
Gunnar88Innlegg: 7796
01.08.19 09:37

Moussa Njie er klar for Odd. Presenteres klokka 10. Endelig gode nyheter fra Falkum. 

aquador
aquadorInnlegg: 2616
01.08.19 10:38
Gunnar88: Moussa Njie er klar for Odd

Moussa blir kænon!

Aprilsnarr
AprilsnarrInnlegg: 7379
01.08.19 10:47

Interessant at de har en så stor sponsorgjeng for å få til en 6 mnd låneavtale. Har nok ikke vært billig

aquador
aquadorInnlegg: 2616
01.08.19 11:19
Aprilsnarr: Interessant at de har en så stor sponsorgjeng for å få til en 6 mnd låneavtale. Har nok ikke vært billig

Begynte å lure på om vi hadde kjøpt han.

Gunnar88
Gunnar88Innlegg: 7796
01.08.19 12:33

Begge avisene melder også at Oldrup muligens signerer videre i dag. I så fall er Odd godt rustet for høstsesongen og vi kan absolutt sloss om medalje og semifinale i køppen.


Hvis Oldrup ryker, så er det ingen tvil om at laget svekkes, og dermed mulighetene for det ovenfor nevnte. 

aquador
aquadorInnlegg: 2616
01.08.19 12:45
Gunnar88: Begge avisene melder også at Oldrup muligens signerer videre i dag. I så fall er Odd godt rustet for høstsesongen og vi kan absolutt sloss om medalje og semifinale i køppen. Hvis Oldrup ryker, så er det ingen tvil om at laget svekkes, og dermed mulighetene for det ovenfor nevnte.

Borgersen må på jobb nå!

Gunnar88
Gunnar88Innlegg: 7796
01.08.19 12:49
aquador: Borgersen må på jobb nå!

Skal ikke utelukke at han spytter inn litt penger. 

Aprilsnarr
AprilsnarrInnlegg: 7379
01.08.19 13:10

Oldrup må med, er han med ser ting lyst ut! Og hvis det stemmer at det er gratis å hente han og at han da signeres for en tid, så er det virkelig helt nydelig

aquador
aquadorInnlegg: 2616
01.08.19 18:14

Tok ikke lang tid før spekulasjoner om permanent overgang begynte. Tok mindre enn sju timer det gitt. 

DenDer
DenDerInnlegg: 6
01.08.19 19:28
kmskrs: Nå er det slik at jeg ville aldri tatt en jobb kun for lønn, uansett hva jeg hadde fått i lønn, hvis jeg ikke likte jobben. Penger er tross alt ikke alt her i verden.

Har en følelse av at du har en blanding av romantisk tankegang, subjektiv vinkling og ikke ser det fra han sin side.

Fotball er et kort yrke, de har en unik mulighet til å sikre seg et økonomisk bra utgangspunkt i startgropen i livet, på å gjøre noe man elsker og er privilegert til å få sjansen til. De fleste hadde valgt pengene om de selv hadde vært i denne situasjonen, selv om de ikke tror det når de ikke er i denne situasjonen. Er veldig lett å tenke «riktig» utenfra og inn når man ikke trenger å balansere alle faktorene i livet til personen i tillegg.

Du sier du ikke hadde tatt en jobb kun for lønn, nå har det seg at disse stillingene er den samme, fotballspiller. Hvis han ikke misliker å bo i Danmark så skjønner jeg godt at han går for pengene, og kanskje må ta utfordringen å måtte overbevise bedre i Danmark enn han må i Odd. En utforing det også, mange liker utfordringer og ikke den letteste motstands vei (Jeg er en av de som liker den vanskelige ruten til mål, det jeg lærer mest totalt av og blir sterkere for neste kapittel).

For meg så respekterer jeg at Oldrup må tenke på seg selv ved valget, samtidig som jeg håper på at det betyr at han blir i Odd.

(Innlegget ble redigert 01.08.19 19:34)

kmskrs
kmskrsInnlegg: 8266
01.08.19 22:16
DenDer: Du sier du ikke hadde tatt en jobb kun for lønn, nå har det seg at disse stillingene er den samme, fotballspiller. Hvis han ikke misliker å bo i Danmark så skjønner jeg godt at han går for pengene, og kanskje må ta utfordringen å måtte overbevise bedre i Danmark enn han må i Odd. En utforing det også, mange liker utfordringer og ikke den letteste motstands vei (Jeg er en av de som liker den vanskelige ruten til mål, det jeg lærer mest totalt av og blir sterkere for neste kapittel).

Som jeg sier, er det pengene, så får han mer penger der han har kontrakt, enn i Danmark. Er det utfordringene, så er de også større der han har kontrakt. (og da snakker jeg ikke om Odd).

Jeg har ingen problemer med å se at han velger større utfordringer enn Odd, jeg mener bare at Aalborg ikke er nødvendigvis noen større utfordring enn Odd.


Og ikke alle som har dratt til Danmark har lykkes med å få spilletid.


Og når det kommer til penger, så tjener han mer ved å bli i Belgia enn Norge og Danmark

Aprilsnarr
AprilsnarrInnlegg: 7379
01.08.19 22:48

Aqua: Fast overgang skyldes jo at avisene skrev for par dager siden at Zulte ville slippe gratis. Da er der jo en selvfølge at Odd også jobber med permanent kontrakt nå

Gunnar88
Gunnar88Innlegg: 7796
01.08.19 23:44

For min del kan gjerne Oldrup bli lønnsledende i klubben (av spillerne). Han er den beste, i mine øyne og fortjener da høyest lønn.

modumodd
modumoddInnlegg: 3533
02.08.19 00:05
Gunnar88: For min del kan gjerne Oldrup bli lønnsledende i klubben (av spillerne). Han er den beste, i mine øyne og fortjener da høyest lønn.

Jeg rangerer Hagen høyere og mer verdifull som enkeltspiller.  

(Innlegget ble redigert 02.08.19 00:05)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg