Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Odds Ballklubb - klubbtråd

NYTT TEMA
bjo-maas
bjo-maasInnlegg: 721
20.10.19 20:04

Flaut trenger vel ikke å skrive mer en det!!

Brodden
BroddenInnlegg: 1194
20.10.19 20:09

Når var sist kamp vi vant etter landslagspause? Fryktelig. 4 av 6 tap mot bunnlag som Særp, Ranheim, VIF og Mjøndalen er heller ikke akkurat spesielt inponerende. Seier i begge de to siste hjemmekampene, pluss 2-3 bortepoeng så tror jeg bronsen er sikret likevel, men man fortjener den nesten ikke så hårreisende dårlig man er på bortebane i perioder. 

Aprilsnarr
AprilsnarrInnlegg: 7575
20.10.19 20:25

Hvor er det høye presset? Hvor er intensiteten på ballfører? Hvor er viljen til å gi alt? Fraværende. Passiv i forsvar og som vanlig elendig fremme. Børven har reddet oss i år. Her må man heve seg betraktelig til stabækkampen

cpatton
cpattonInnlegg: 1664
20.10.19 21:26

Og der kom «årets Stabæk» som bestilt for en som har fulgt klubben i flere tiår enn jeg våger å si høyt.

 

Det her var nitrist all over og beviser en gang for alle at fraværet av Ruud er katastrofalt. Kort sagt - rytmen forsvinner. Nordkvelle, som hater posisjonen, er ingen back, det er ikke Hoff heller. Ungikk press og nudde ræva elegant til nr 3 uten at han skal lastes - det er ikke hans plass på banen i det hele tatt. Spillerstallen er så ubalansert at det er vondt å være vitne til og når det drar seg til på tampen av en sesong får det følger som i kveld.

 

Ranheim - tok et desperat skippertak og fikk betalt for alt de foretok seg. En høyst sjelden gang får man det, men seieren var fullt fortjente om enn flatterende. 

 

Nå har vi tapt borte for Sarpsborg, Mjøndalen og altså Ranheim. Det holder bare ikke samme hvor mye en snur og vender på ting og tang.

 

Nevnte Stabæk i neste runde borte blant Moelven-brakkene blir et sant helvete - Jönsson er mer enn dyktig og har fått skikk på laget, et lag som konsekvent spiller med hjertet utenpå drakta og ikke gir seg på tørre møkka.

 

 

 

Kveldens ørlille lyspunkt for innvortes bruk. - Børven har så godt som toppscorer-tittelen i lomma.

(Innlegget ble redigert 20.10.19 21:31)

hgb
hgbInnlegg: 895
20.10.19 21:41

Enig.  Ruud er Odds viktigste mann, rett og slett.  Mulig Børven er viktigere med alle måla, men spillemessig er Ruud nr 1.

kmskrs
kmskrsInnlegg: 8283
20.10.19 21:41
cpatton: Det her var nitrist all over og beviser en gang for alle at fraværet av Ruud er katastrofalt. Kort sagt - rytmen forsvinner. Nordkvelle, som hater posisjonen, er ingen back, det er ikke Hoff heller. Ungikk press og nudde ræva elegant til nr 3 uten at han skal lastes - det er ikke hans plass på banen i det hele tatt. Spillerstallen er så ubalansert at det er vondt å være vitne til og når det drar seg til på tampen av en sesong får det følger som i kveld.

Jeg klarer ikke å forstå hvorfor vi ikke bruker Kevin (som tross alt spiller der hele tiden på 2. laget) eller Odin isteden for Fredrik N.


Syntes også laget i dag var helt feil. Filip er ikke god nok fra start, burde vært henvist til benken. Har ikke vært like god i det siste.


Joshua og Filip er pr nå spillere som er mye bedre å få innpå når motstander er blitt slitne, begge fotrappe.


Dette var kampen jeg trodde vi burde ha kontroll på bortebane, men vi får startsjokk, og henter oss aldri inn igjen.


De 2 på slutten kommer pga vi mister fokus hjemover i desperat forsøk på å få utligningen.

Brodden
BroddenInnlegg: 1194
20.10.19 22:31

Hvis Ruud fortsatt ikke er klar til neste kamp vil jeg ha:


Rossbach


Bjørtuft-Hagen-Semb-Risa


Hoff-Oldrup-Kvelle


Rashani-Børven-Kaasa


Forventer imidlertid at jeg ikke blir tatt til følge... 

Gunnar88
Gunnar88Innlegg: 7869
20.10.19 22:44

Dette er det dårligste Odd har levert på lenge. Dette var om mulig en svakere prestasjon enn hjemmekampen mot enga. Ingen, absolutt ingen leverer på nivå.


Odd hadde sjansen til å ta et langt steg mot medalje, men kaster den vekk.


Fryktelig. 

cpatton
cpattonInnlegg: 1664
20.10.19 22:55

Jeg forstår heller ikke hvorfor ikke Egell-Johsen får sjansen. Når det er sagt er jeg verken fotballtrener eller Fagermo som følger stallen dag inn, dag ut. Men det kunne umulig blitt verre enn Nordvelle/Hoff bak der. Etter alle solemerker langt bedre.

 

Brodden - har sans for oppstillinga di selv om jeg kanskje ville valgt meg Lauritsen i stedet for Kaasa - styrke på bekostning av kreativitet akkurat mot Stabæk. Midtbanen er imidlertid krutt - det er den vi skal starte hver bidige kamp med.

(Innlegget ble redigert 20.10.19 22:57)

Gunnar88
Gunnar88Innlegg: 7869
20.10.19 23:24

Slik situasjonen er nå, kan jeg ikke se at Odd får med seg noe som helst fra Nadderud. Stabæk har hevet seg mange hakk og borteformen til Odd er det umulig å forstå seg på.

Brodden
BroddenInnlegg: 1194
21.10.19 00:18
cpatton: Brodden - har sans for oppstillinga di selv om jeg kanskje ville valgt meg Lauritsen i stedet for Kaasa - styrke på bekostning av kreativitet akkurat mot Stabæk. Midtbanen er imidlertid krutt - det er den vi skal starte hver bidige kamp med.

Greia med Lauritsen er at jeg synes han er svak til å holde på ballen, høyden og kroppsvekt tatt i betraktning. I tillegg synes jeg ikke han forflytter seg raskt nok for å spille mot en såpass temposterk høyreside som Stabæk har. Hernandez er en backtype vi har slitt mot flere ganger før, og å sende Lauritsen opp mot han blir som jeg ser det en svær defensiv svekkelse mtp. løpskraft og forflytningsevne. Lauritsen som kant kan virke fint i kamper vi i all hovedsak styrer og har regien i selv, men mot Stabæk forventer jeg et kampbilde der Stabæk gjør alt annet enn å legge seg lavt og stå med luen i hånda. Kaasa er lojal mot resten av laget, løpssterk, og er kreativ og skapende (selv om det ender opp i alt for få målpoeng). Uansett fryktelig synd at vi ikke har Moussa Nije tilgjengelig. Han huker av på alle disse punktene..

cpatton
cpattonInnlegg: 1664
21.10.19 11:36

Brodden : jeg ser den og helt opplagt når det gjelder Moussa Njie.  En enorm svekkelse selv om Devaleris kvitterte med å fungere som stjerneskudd slik at Njie for en stakket stund nærmes gikk i glemmeboka. Da havner vi fort vekk tilbake på at stallen er for tynn og ubalansert noe Torvik redgjør greit for her. I likhet med deg ønsker også han seg Bjørtuft ned på back.


https://www.svingslag.no/forsiden/2019/10/20/rets-pinligste-tap-krever-en-forklaring-odd

odds
oddsInnlegg: 97
21.10.19 12:21

Helt alvorlig talt tror jeg Tore Andersen/Fagermo har gjort et meget korrekt valg når det gjelder Delaveris. HERREGUD hvor krise han var i går (og mot VIF). Hypen rundt J Kitolano tror jeg nå kan skrinlegges. Skjønner heller ikke at ikke Kaasa starter alt. Han er, som MANGE andre, mye opp og ned, men det skjer hvert fall noe rundt han når han har ballen. Det er, for eksempel, ikke akkurat sånn at Rashani gjør alt perfekt hele tiden heller... 


Som jeg har sagt mange ganger før i denne tråden, så må også Semb ut av dette laget. Han er involvert i sinnsykt mye av det Odd slipper inn. Ufattelig unødvendig felling av Bakenga. Han som står med to mann på blindsmiden når det påfølgende målet kommer. 

bjoro33
bjoro33Innlegg: 5243
21.10.19 12:24

Har vi ristet av oss det sure tapet nå? Vi må se framover. Vi ligger fortsatt på medaljeplass. Vi har bare tapt 6 kamper i hele år. Også etter neste runde, uansett resultat ligger vi på medaljeplass.


Det glapp i går. Opplevd det før.


Snart semi i cupen, på hjemmebane. Den blir spennende :)

Brodden
BroddenInnlegg: 1194
21.10.19 12:33
odds: Hypen rundt J Kitolano tror jeg nå kan skrinlegges.

Totalt uenig om at «hypen» om Joshua Kitolano kan skrinlegges. Hvor mange andre norske spillere har like mye førstelagsfotball i beina til å være 2001-årgang? Jeg kan svare på det selv, for det er ingen. Og de minuttene har han ikke fått for veldedighetens skyld heller. De har han fått for at han i perioder har vist fram et helt enormt nivå til en 18-åring å være. Selvfølgelig vil det svinge litt i prestasjonene når man er såpass ung. Se på kampen han leverer mot Strømsgodset for et par uker siden for eksempel. I min mening, banens desidert beste spiller da. Mot VIF før landslagspausen kommer han inn 15 min før slutt, og er med på å snu hele kampbildet. Som 18 åring. Tenk på det. Man kan ikke forvente at han skal gå først i krigen hver kamp, og levere på et stabilt toppnivå hver forbannende kamp. Det er det de rutinerte spillerne rundt han som må gjøre. Leverer spillere som Hoff, Oldrup, Kvelle og Semb varene – blir det mye enklere for Kitolano å skinne mer stabilt også. Man kan ikke forvente at Kitolano skal spille til en 8er på børsen hver uke, det kan man om 2-3 år. Han er fortsatt bare en liten guttunge til eliteseriespiller å være.

kmskrs
kmskrsInnlegg: 8283
21.10.19 12:37

Håper vi er ferdig med landslagspause nå, slik at vi igjen kan vinne, utrolig hvordan vi alltid kommer tilbake med katastrofekamp etter hver bidige pause

Brodden
BroddenInnlegg: 1194
21.10.19 12:46
kmskrs: Håper vi er ferdig med landslagspause nå, slik at vi igjen kan vinne, utrolig hvordan vi alltid kommer tilbake med katastrofekamp etter hver bidige pause
[Slettet]

(Innlegget ble redigert 17.04.20 15:41)

Gunnar88
Gunnar88Innlegg: 7869
21.10.19 13:05
odds: Skjønner heller ikke at ikke Kaasa starter alt. Han er, som MANGE andre, mye opp og ned, men det skjer hvert fall noe rundt han når han har ballen. Det er, for eksempel, ikke akkurat sånn at Rashani gjør alt perfekt hele tiden heller...

Kaasa er spennende. Veldig bra at det satses på han. Kitolano er klasse. Herjet på landslaget forrige uke, og leverer stort sett meget gode prestasjoner med tanke på alderen hans. 


Ser ikke poenget med å sage alt og alle, selv om tapet i går var fryktelig pinlig. 


Hadde på en måte vært typisk Odd, om de nå vinner på Nadderud. 

odds
oddsInnlegg: 97
21.10.19 13:07

Jeg er egentlig litt enig med deg. Skal dog sies at jeg var der og frøs ræva av meg i går haha. Kokte bra i hodet en periode der. 

 

Startet ikke Kitolano på benken i de forrige landskampene?

(Innlegget ble redigert 21.10.19 13:07)

Gunnar88
Gunnar88Innlegg: 7869
21.10.19 13:10
odds: Jeg er egentlig litt enig med deg. Skal dog sies at jeg var der og frøs ræva av meg i går haha. Kokte bra i hodet en periode der.

Du har min dypeste medfølelse. 

Brodden
BroddenInnlegg: 1194
21.10.19 13:24
odds: Jeg er egentlig litt enig med deg. Skal dog sies at jeg var der og frøs ræva av meg i går haha. Kokte bra i hodet en periode der.    Startet ikke Kitolano på benken i de forrige landskampene?

Jo, startet på benken i en av kampene, men det var ikke på grunn av dårlige prestasjoner. Heller for å prøve RBK sin Tagseth i indreløperrollen etter hva jeg har skjønt (spiller vanligvis vingback på landslaget, mye grunnet Kito). Sett flere av kampene, og Kitolano har vært blant Norges 2-3 beste hver kamp. Kommer til å bli så styggod han.

Det kokte greit oppe i hodet mitt i går også. Og jeg satt plantet i sofaen med potetgull, dip og kaffe. Å se den prestasjonen der live, må ha vært en fryktelig opplevelse. Skjønner godt den frustrasjonen man sitter på da :)

(Innlegget ble redigert 21.10.19 13:25)

cpatton
cpattonInnlegg: 1664
21.10.19 13:44
Gunnar88: Ser ikke poenget med å sage alt og alle, selv om tapet i går var fryktelig pinlig.

Så sant som det er sagt. Etter en forestilling som i går er det fort gjort og forståelig i frustrasjon å harve over alt og alle.


Jeg vet jeg maser og for n´te gang - hvordan er det mulig å gå inn i en sesong uten reelle alternativer på back plass? Det overgår min fatteevne. Ja, jeg vet Nordkvelle var påtenkt der fordi han var avskilta på midten akkurat som Børven var avskilta som spiss og skulle kjempe om en indreløper plass. Likevel... For noen uker siden ble Risa sendt hjem fra landslagsopphold pga av en lei smell. Hadde han også havnet hos fysioen hadde dassen stått i lys lue.

Gunnar88
Gunnar88Innlegg: 7869
21.10.19 13:46
cpatton: Jeg vet jeg maser og for n´te gang - hvordan er det mulig å gå inn i en sesong uten reelle alternativer på back plass? Det overgår min fatteevne.

Selvsagt enig i dette. Men jeg skjønner Fagermo også, at han ville prioritere andre plasser, særlig spissplass. Odd hadde før denne sesongen slitt veldig med å score mål, og en spiss var prekært. 


Når det er sagt så håper jeg at det kommer noen backer til vinteren. Skal vel ikke utelukke at Grøgaard kommer hjem?

Gunnar88
Gunnar88Innlegg: 7869
21.10.19 13:47

Eller mulig at Emil Jonassen ønsker å være back-up for Risa?

Canucks
CanucksInnlegg: 75846
21.10.19 13:52
Gunnar88: Eller mulig at Emil Jonassen ønsker å være back-up for Risa?

Emil Jonassen hører hjemme i OBOS, må da være bedre alternativer der ute.


Langt fra god nok. 

Gunnar88
Gunnar88Innlegg: 7869
21.10.19 13:59
Canucks: Emil Jonassen hører hjemme i OBOS, må da være bedre alternativer der ute.
Langt fra god nok.

Som en back-up mener jeg det er en billig og god løsning. Jeg er selvsagt enig i at han ikke har nivået inne. 

cpatton
cpattonInnlegg: 1664
21.10.19 14:06

Gunnar - ja det går selvsagt på midler og så stokke best mulig om på den stallen en har til rådighet. Likevel godt over i kamikaze land.

 

Skal ikke se bort fra at vi får Grøgaard tilbake i sort hvitt. Og Emil Jonassen har kjøpt seg hus i Skien... Og mens vi er inne på ex forsvarere og det likevel er en grå mandag - Bergan tar medalje - haha...

PS Ser Jonassen er behandlet mens jeg skrev - OBOS ja. Back-up - ja.

(Innlegget ble redigert 21.10.19 14:08)

Brodden
BroddenInnlegg: 1194
21.10.19 14:20

Jone ut frigjør en god del kapital, for samme årslønn han har nå kan man nesten lønne både Kachi og Skogvoll, og fortsatt ha 30-40% av lønnen igjen. Södlund tipper jeg er ferdig. Tror også at Lauritsen og Bilal Nije sin framtid henger i tynn tråd, med de to nyankomne i tankene. Oldrup og Moussa Nije er på utgående lånekontrakter, og her må det jobbes på spreng for å få permanente avtaler. Børven og Delaveris sine kontrakter går ut neste sommer.

Dermed har man en ypperlig mulighet til å få en mye bedre stallsammensetning. Tanken før sesongen i år var overhodet ikke å ha en såpass ubalansert stall heller. Før sesongen prøvde man febrilsk å tilby Kvelle til andre klubber, og at Oldrup kom inn var bare på grunn av at mannen oser kvalitet. Man hadde aldri hentet en ny midtbanespiller ellers tror jeg. Da måtte det ha vært noe annet veldig spesielt. Disse pengene hadde garantert gått til å få en bedre dekning bakover på banen. Men problemet er økonomien. Man har rett og slett ikke økonomi til å komme med så mange krumspring på overgangsmarkedet, så derfor kan løsninger som en kontraktsfri Jonassen inn frigi penger til en evt. ny ving eller back-up på høyreback – eller gode økonomiske kontrakter til Børven og Oldrup. Selv har jeg definitivt mer lyst på Grøgaard, og krever ikke Brann all verdens for han, sier jeg HENT. Både fordi at han er et par knepp bedre, men også fordi at han både kan fungere som dekning på høyre- og venstreback med glans.

Et noenlunde realistisk scenario jeg håper på for 2020-sesongen, er at vi går inn i sesongen med tilnærmet denne stallen her. Evt. andre spillere som drar må selvfølgelig erstattes. En måte å skaffe litt kapital på, kan kanskje være å cashe inn på Rossbach, og satse på Selvik som førstekeeper. Jeg liker utrolig godt det jeg har sett av han i flere av rekruttkampene i år. Absolutt på høyde med Myhra sine prestasjoner på Odd-2 de kampene jeg har sett av han der (med et lite forbehold om at han ikke har vært helt søppel ellers). Ellers så er det bare Grøgaard, og evt. Moussa Nije (har på følelsen av at Partizan slipper han til vinteren med tanke på utenlandskvote) som man evt. må betale overgangssummer for.

 

Rossbach (Selvik)

 

Ruud (Egell-Johnsen) – Hagen – Semb (Bjørtuft) – Risa (Grøgaard)

 

Hoff (Kitolano) – Oldrup – Nordkvelle (Kaasa)

 

Rashani (Skogvoll) – Børven (Kachi) – Moussa Nije (Delaveris)

 

Denne 11'eren her tror jeg kunne ha hevdet seg bra i serie, cup og evt. Europa neste år!

(Innlegget ble redigert 21.10.19 14:21)

odds
oddsInnlegg: 97
21.10.19 14:21

Tror ikke det nødvendigvis er back-plassen som er problemet altså.. Legg merke til en ting: når Odd er gode, og som regel også når de vinner, så er kantspillerne gode. Hver gang kantspillerne til Odd er dårlige, så sliter også Odd. 


Jeg aner virkelig ikke hvordan Kachi eller han Elias Skogvoll er, men det må inn en torpedo på en av de kantene til neste år. En som enten er rask (som M. Nije), eller som kan drible ørten stykker (som Chuckz Aka).

cpatton
cpattonInnlegg: 1664
21.10.19 14:50
Brodden: Denne 11'eren her tror jeg kunne ha hevdet seg bra i serie, cup og evt. Europa neste år!

Tror jeg også og takk for grundig gjennomgang!

 

Skogvoll og Kachi er spennende med potensiale. Både Oldrup og Njie  vil være rett ut vidunderlig.

 

Jone og frigjorte midler hadde jeg helt glemt oppe i det hele. Apropos, det er bare å håpe at laget de nærmeste ukene setter seg i en posisjon både i cup og serie som gjør at Jone kan få sine høyst fortjente hyllest-minutter. 

(Innlegget ble redigert 21.10.19 14:55)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg