Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Odds Ballklubb - klubbtråd

NYTT TEMA
Heborres
HeborresInnlegg: 10071
08.01.18 20:06

Han sa dette til Haugesunds Avis sist onsdag:

– Det har vært litt fram og tilbake. Odd tok kontakt med meg igjen, men det er nå lagt død igjen, sier Våge Nilsen.

aquador
aquadorInnlegg: 2243
08.01.18 22:32

Denne tråden så lagt i 2018 kan vel oppsummeres med at det finnes 8000 verdensmestere i Skien.. 

VÆR POSITIV - VÆR ODDER. 

Ting ser lyst ut, vi er atter igjen utfordrer - ingenting å tape! 

Larsg90
Larsg90Innlegg: 1152
08.01.18 23:21

Victor prodell nær overgang nå ifølge Varden.

(Innlegget ble redigert 08.01.18 23:21)

Aprilsnarr
AprilsnarrInnlegg: 5538
08.01.18 23:24
aquador: Ting ser lyst ut, vi er atter igjen utfordrer - ingenting å tape!

Gi meg gjerne en liste over 5 ting som ser positivt ut før kommende sesong ;)

Aprilsnarr
AprilsnarrInnlegg: 5538
08.01.18 23:26
Larsg90: Victor prodell nær overgang nå ifølge Varden.

Supert. Også interessant å se hva mer denne T.Pilch brukeren har å komme med - hans første innlegg var at han hørte rykter om Prodell, noe som stemte godt.

Da blir det spennende å se om han har mer inside

Brodden
BroddenInnlegg: 774
08.01.18 23:47

Meget meget gledelige nyheter hvis dette ordner seg. Vi blir i hvert fall kraftig styrket på spissplassen fra i fjoråret. En midtbanespiller av rang inn nå også, så kan til og med pessimisten sjøl være enig med Aquador sitt budskap!!

Skandi
SkandiInnlegg: 112
09.01.18 00:03
Aprilsnarr: Gi meg gjerne en liste over 5 ting som ser positivt ut før kommende sesong ;)

At vi endelig er kvitt spillere som Joakim våge Nilsen, Oliver Berg, Pape Diouf, + forhåpentligvis Haugen og Riski.

Denne oppryddingen gjør meg optimist. 

Gjør plass for Kitolano-brødrene som allerede neste sesong vil ta nivået. Moderne fotballspillere som har det man kan forvente av tekniske ferdigheter.

Gunnar88
Gunnar88Innlegg: 6730
09.01.18 06:57

Veldig spent på denne Prodell. Jeg ser for meg at han er den neste Frode Johnsen, inntil han viser meg noe annet.

Gunnar88
Gunnar88Innlegg: 6730
09.01.18 06:58

Må også si meg enig. Det er positivt at Odd har fått vekk middelmådige spillere, som vi har hatt i hopetall. Får bare håpe at det kommer flere utover denne Prodell.

ros
rosInnlegg: 281
09.01.18 09:01
Skandi: At vi endelig er kvitt spillere som Joakim våge Nilsen, Oliver Berg, Pape Diouf, + forhåpentligvis Haugen og Riski.

Det at både JVN og Berg skyves ut av klubben samtidig, når de to andre klare indreløper-førstevalgene er skadeutsatte 32- og 33-åringer, har jeg vanskelig å beskrive som positivt. Spesielt siden vi tydeligvis ikke har ressurser til å betale en eneste krone for nye spillere.

Spesielt Berg synes jeg ble bedre og bedre forrige sesong. Tabbe å slippe han gratis. Når Fagermo forsøker å omskolere fjorårets beste midtbanespiller til back blir jeg litt matt, og skjønner godt at han tok  hatten sin og dro. 

 

5 (litt) Positive ting: 

1. Endelig kjøper vi spillere som passer til formasjonen (Typisk 433-spiss i Prodell), i stedet for å hente spillere med forhåpning om å omskolere dem (se Haugen, Agdesteid, Riski osv)

2. Mindre ressurser og tynnere tropp betyr mer spilletid for unggutta. Det gleder jeg meg til! Spennende å følge blant annet Kitolano x2 og Kaasa. Forhåpentligvis kommer Odin Bjørtuft seg over kneskaden sin og får vist seg litt frem.

3. Satser på å få inn litt kreativitet i angrepsspillet med litt nigeriansk krydder. Det er sårt trengt.

4. Regner med et Rossbach-salg for et tosifret beløp i løpet av sesongen. Da får vi penger i kassa og har en veldig solid erstatter i Myhra.

5. Ingen europacup betyr færre kamper og mindre slitasje. Det blir viktig for oss som slet så mye med skader i fjor. 

Aprilsnarr
AprilsnarrInnlegg: 5538
09.01.18 09:35

At det ikke er Europacup er jo ikke positivt - inntektskilde for klubben. Uten salg ville vi vært 10 mill i minus i år.. Tenk da neste år, hvor 6 plass nok er i overkant... Grøss..

Og vi får ikke tosifret millioner for Rossbach med under 1 år igjen av kontrakten. Når vi skriver Juli kan han forhandle fritt med andre. Og ingen planer om å forlenge før vi skriver April.. Og da går tiden fort.

Angående de nigerianske er det vel sagt at de hentes for fremtiden og ikke kan ses på som noen øyeblikkelige forsterkninger isåfall. Håper de kan bidra raskt, for det trengs.

 

Stallen er syltynn, og uten midler å kjøpe for, så må man hente gratis, og da ender man opp med svake spillere. Tviler på man får så mye bedre enn Våge og Berg gratis. 

 

Spennende sesong iallefall i vente. Forventningene meget lave, så kan jo bare gå en vei da.

ros
rosInnlegg: 281
09.01.18 09:39
Aprilsnarr: At det ikke er Europacup er jo ikke positivt - inntektskilde for klubben. Uten salg ville vi vært 10 mill i minus i år.. Tenk da neste år, hvor 6 plass nok er i overkant... Grøss..

Klart er det ikke direkte positivt. Forsøkte bare å dra frem den eneste positive siden ved å ikke ha europacup ;)

 

 

Kivnavs
KivnavsInnlegg: 65
09.01.18 10:00

Ser at Joacim Jonsson er skeptisk til Prodell på twitter. Liker ikke typa, men har desverre hatt mye rett i kritikk av spillere Odd har hentet.

Han mener han er på vei ned i karrieren, statisk og ikke spesielt god i banespillet. Menere han er bedre i tospann(442 spiss). Men sier han er en god avslutter og litt målsnik!

Lezah
LezahInnlegg: 62570
09.01.18 10:40

At man har en mindre/for liten stall og ikke skal få inn litt penger fra EL-spill er ikke noe positivt. At ikke Berg kunne hatt noe å gjøre i en stall hvor to skadeutsatte folk på 30+ skal bære laget gjennom sesongen sliter jeg med å tro på.

(Innlegget ble redigert 09.01.18 10:48)

ros
rosInnlegg: 281
09.01.18 11:25
Lezah: At man har en mindre/for liten stall og ikke skal få inn litt penger fra EL-spill er ikke noe positivt

Selvfølgelig er det ikke positivt med mindre penger fra europa, men det er ikke til å stikke under en stol at spillerne og fysioterapeuten fikk kjørt seg kraftig i løpet av perioden med europacup paralellt med seriespill, noe som gikk ut over resultatene i serien.

Jeg mener helt seriøst at en litt smal tropp er bra for Odd i den situasjonen vi er i nå. Vi må satse på utvikling av egne spillere. En litt smal tropp er gunstig mtp nettopp ett område: Ungomsutvikling. Dette har eksempelvis vært en bevisst strategi benyttet av Luis Van Gaal i klubbene han har drevet:

En tynn og spisset tropp gir anledning til å bruke ressurser på kvalitet over kvantitet, mens klubben tvinges til å satse på spennende og sultne unggutter for å supplementere den erfarne stammen. 

hgb
hgbInnlegg: 160
09.01.18 11:38

Omskolering av Agdestein til midtbane høres ut som en fin plan, syns jeg.  Berg var positiv i mange kamper, og jeg syns det er synd han drar, men på den annen side hadde han også en utrolig evne til å _alltid_ misse i avgjørende øyeblikk.  Han scorer aldri, og han hadde nesten ikke assists, til tross for at han stadig vekk var i posisjon til begge deler.

Jeg syns troppen, gitt at Prodell kommer og er god, ser ganske ok ut, spesielt hvis vi hanker inn en eller to solide folk til.  Problemet er om vi får skader.

Keepere: Flotte greier, men framtida er uviss.  2018 er ikke problemet.

Forsvar: Tynt, men gode spillere.  Hagen, Bergan, Semb, Kitolano og Grøgaard er bra saker, Ruud syns jeg egentlig tok seg litt opp utover i fjorårssesongen, men han sliter hardt defensivt mot raske spillere.

Midtbane: Fortsatt veldig bra starting med Jone, Nordkvelle, Broberg samt litt ymse unggutter.  Jeg har også trua på Agdestein her.

Kanter: Elba holder høyt nivå, og Mladenovic gjør mye bra, men her er det blitt tynt.  Trenger minst en til, spesielt hvis Riski forsvinner.

Spiss: Prodell.  Litt tynt her også, kanskje...  Må nok ha inn ett eller annet til.

Så moralen er at vi trenger vel dybde, og folk må bloody well holde seg skadefrie...

Lezah
LezahInnlegg: 62570
09.01.18 12:04
ros: Jeg mener helt seriøst at en litt smal tropp er bra for Odd i den situasjonen vi er i nå. Vi må satse på utvikling av egne spillere. En litt smal tropp er gunstig mtp nettopp ett område: Ungomsutvikling. Dette har eksempelvis vært en bevisst strategi benyttet av Luis Van Gaal i klubbene han har drevet:

Men LvG hentet også typer Di Maria og Falcao i tillegg til at mange av juniorene han ga sjansen i United sist han hadde jobb slapp til kun pga skader. I Barca kjørte han den samme linjen med å dyrke frem egne talenter men også hente spillere som var klare, i BM like så.

Odd kan ikke supplere med gode spillere slik det er nå, til det har de ikke penger. At unge spillere får masse spilletid er vel og bra såfremt de faktisk kan ta nivået. Hvis ikke blir det trøbbel. Sammenlign stallen med f.eks to år siden. Hva er realistisk å oppnå med dagens stall? Umulig å si, fordi det per dags dato tilsynelatende skal settes mye lit til folk som er uprøvde på dette nivået pluss at enda flere trolig forsvinner. Det er ikke en veldig god situasjon Odd har manøvrert seg inn i.

(Innlegget ble redigert 09.01.18 12:06)

Aprilsnarr
AprilsnarrInnlegg: 5538
09.01.18 12:11

De forsvunnede spillerne var engasjert i tilsammen 124 kamper i ligaen i fjor. Dette inkluderer Oldrup og rafik. Elba deltok i 13, samme som rafik gjorde. Da er det 111 kamper igjen. Prodell kanskje får 25. Utopi her og tro at stallen er god og bred nok. Fortsatt 85 kamper igjen, eller nesten 3 spillere hver runde som er borte fra i fjor, hvis Prodell kommer inn. 

 

Gir ikke et fullstendig bilde, men viser litt av utfordringen. De som er borte var kanskke ikke gullspillere, men de spilte mye og må nå erstattes. Bjørntuft er vel forsvarer. Kaasa og kitolano kan fort ende med å spille veldig mye på midten. Agdestein som anker har jeg null tro på. 

hgb
hgbInnlegg: 160
09.01.18 15:35

Uten videre forsterkninger er det tynt, men vi må jo nesten håpe at Kvelle og Jone spiller vesentlig mer enn i fjor, da.  Der snakker vi vel sikkert rundt 30-40 kamper mista i fjor.

Lezah
LezahInnlegg: 62570
09.01.18 15:44
hgb: Uten videre forsterkninger er det tynt, men vi må jo nesten håpe at Kvelle og Jone spiller vesentlig mer enn i fjor, da.  Der snakker vi vel sikkert rundt 30-40 kamper mista i fjor.

Hva er oddsen for at spillere i den alderen skal bli mindre skadeplaget og samtidig takle økt belastning? Kjenner jeg er skeptisk til at det holder en hel sesong.

Aprilsnarr
AprilsnarrInnlegg: 5538
09.01.18 15:58

Jone fikk børskarakter i 20 kamper og nordkvelle i 18. Kanskje de får noen kamper mer neste sesong men tviler på at det blir så voldsomt. Helt skadefrie er det 22 kamper forskjell. På en god sesong så mister de uansett noe, og tviler det blir mye bedre neste sesong. Og nå er det syltynt eller ikke-eksisterende bak dem

Gunnar88
Gunnar88Innlegg: 6730
09.01.18 19:46

Jeg er også bekymret for midtbanen. Vi mangler sårt en sentral midtbanespiller, i tillegg til at kvelle og Jone er skadeplaget så det holder.

Det virker som mye av ansvaret legges på de yngre.

Gunnar88
Gunnar88Innlegg: 6730
10.01.18 09:21

Nils Tore Olsen tar til orde i dagens varden for at Odd bør signere Prodell snarest. Jeg sier meg enig i det, og at dette haster veldig.

Olsen uttaler at denne spissen passer Odd som hånd i hanske. Jeg er litt mer usikker på dette, men tror han kan passe.

Nå skal det sies at Olsen hadde klokketro på Riski i 2017...

ros
rosInnlegg: 281
10.01.18 15:05

Første Nigerianer, Manusho, på plass for prøvespill i Skien i dag. Imponerte i følge varden stort på første trening: 

"- Han har noe spesielt. Jeg tror ikke det er mange lokale spillere som har det han viste frem. Det er akkurat slike ting vi ser etter. En spiller vi kan utvikle. Han er god på det som er vanskelig, veldig god - en spesiell fot, smarthet og rykk. Han har også noen mangler, men det er trenbart. Som å løpe, soneforsvar og 4-3-3. "

Verdt å nevne at gutten er 17 år, så han kan ikke hentes til Norge før han blir 18 i November. 

To andre prøvespillere har første trening til mandag. 

Phronesis
PhronesisInnlegg: 2129
10.01.18 17:32
ros: Verdt å nevne at gutten er 17 år, så han kan ikke hentes til Norge før han blir 18 i November.

Får håpe de to andre er eldre og like gode eller bedre, da... :)

 

OddsBK
OddsBKInnlegg: 336
10.01.18 21:01

Står at de 2 andre er gamle nok til å signeres nå. Om de er gode nok :)

(Innlegget ble redigert 10.01.18 21:01)

Gunnar88
Gunnar88Innlegg: 6730
11.01.18 08:52

Virker som spisspørsmålet avklares i dag. Fagermo uttaltes til varden at "Tore Andersen mener ting er i orden, og at det nærmer seg en avgjørelse".

Det er selvsagt gledelig, derimot er det tyngre at den sentrale smidtbanespilleren virker å være langt unna. Odd har tatt kontakt ved Våge Nilsen en gang til, men løsningen er mye dyrere enn tidligere. Derfor virker det slik at Fagermo vil vente, til han med sikkerhet vet hvor mye penger han kan bruke.

Gunnar88
Gunnar88Innlegg: 6730
11.01.18 08:54

Jeg vil ta opp et annet spørsmål som jeg finner merkelig.

Odd går i overskudd med 5 mill i 2017. Hvorfor er det ikke høyere? Klubben har solgt spillere for godt over 20 mill, vil dette si at klubben i utgangspunktet gikk 15 mill i minus, som følge av andre ting? I så fall fremstår situasjonen i klubben å være alarmerende, når det gjelder driften også.

HarryH
HarryHInnlegg: 28630
11.01.18 09:44

Dere som følger treningene fra sidelinja, hvordan ser Pape ut i år? Omtrent som i fjor? 

Gunnar88
Gunnar88Innlegg: 6730
11.01.18 10:00
HarryH: Dere som følger treningene fra sidelinja, hvordan ser Pape ut i år? Omtrent som i fjor?

Jeg tror at Pape er godt forankret hjemme på Årø om dagen.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg