Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Strømsgodset - Sesongen 2018

NYTT TEMA
RAH
RAHInnlegg: 3233
09.12.17 18:12

Oppsummering 2017- sesongen:

Etter en elendig første halvdel, snudde det totalt midtveis i sesongen. Vi fikk nok godt betalt i flere av kampene i høst, slik det ofte er når man er i flytsonen. Men ettersom selvtilliten steg, ble også prestasjonene bedre utover høsten. Vi fremstod som et solid lag, og spesielt defensivt så vi sterke ut. Med en fungerende midtbane og to skarpe offensive spillere i Bassel og Ulland, lå alt til rette for at vi kunne sette kronen på verket med medalje og ecup i Aalesund. Dessverre raknet vi under et vanvittig press 2 minutter før slutt i årets siste kamp. 

Inngangen til 2018 er derfor spennende. Bevarer vi godfølelsen og finspillet fra starten av neste sesong? Klarer vi å utvikle det offensive samhandlingsmønsteret i vinter? Forsvinner Jradi, Junior, Ulland eller andre av våre beste spillere i høst i vintervinduet? Eller forlenger vi med noen av disse og samler klubben for et støt mot gullmedaljen i 2018?

For at det siste skal bli aktuelt er den økonomiske situasjonen i klubben et viktig premiss. Hvordan svarer klubben og eierne på spørsmålene fra DT? Svarer de overhodet? Eller vil usikkerheten rundt den økonomiske situasjonen i klubben øke? Det snakkes om store mengder egenkapital i selskapet som eier klubben, men disse pengene er per idag ikke tilgjengelig for sportslige investeringer. Forandrer det seg, eller må busjette kuttes ned og spillere selges for store summer?

Inn har foreløpig Stengel og Pellegrino kommet. Slår de til? Eller faller Pellegrino på ny igjennom i en Eliteserieklubb? Og hva med Stengel? Skal han endelig få sitt definitive gjennombrudd og stabilisere seg som en klassespiller i øverste divisjon? Hva slags posisjoner vil de få i laget?

Hentes det flere spillere inn i vinter? Noen ønsker ny 1. keeper andre mener vi mangler en midtstopper til. Eller er Bugge god nok en sesong til? Og betyr resigneringen av Madsen at det ikke kommer flere i midtforsvaret denne vinteren?

Hvilke talenter kan ta steget opp til jevnlig 1.lagsspill? Er noen av Gjerstrøm, Ahlander, Hoven, Rubio, Lindquist gode nok til det i 2018?

Og hva med entusiasmen rundt klubben. Det var herlig å avslutte sesongen med et nærmere fullsatt stadion og herlig stemning og spenning mot Brann. Det kan bety mye for at folk slutter opp rundt klubben fra begynnelsen av 2018. Klarer vi å heve tribuneprestasjonene fra 2017? Strømsgodset er årets beste hjemmelag, mye takket være lidenskapelige fans. Men for å fylle GG, trenger vi sportslig flyt. Dette henger sammen. 

Mange nye trenere har kommet inn i teamet. Hvordan vil teamet fungere i 2018? Hovedtreneren har kontrakt som uløper etter 2018. Forlenger han? 

Det er mange store spørsmål, og flere enn jeg kan ramse opp her,  før 2018-sesongen.

Noen nøkkelspørsmål jeg har oversett?

Dette blir spennende.

God ny sesong og debatt, Godsetfolk!

(Innlegget ble redigert 09.12.17 18:16)

Groundhopper
GroundhopperInnlegg: 859
11.12.17 14:20

Oppkjøringen i korte trekk.

Skal spilles tre treningskamper på norsk jord før seriestart; Bodø/Glimt i LSK-hallen og Sarpsborg 08 og 3050 på Marienlyst. 

Skulle gjerne hatt en skikkelig innendørshall i byen...

Floflofloflo
FlofloflofloInnlegg: 2043
11.12.17 15:18

Keepere: Bugge, Heigre, Finnestrand - Terningkast 3

Blir ikke kjempeskuffet om det ikke kommer en ny førstekeeper, dagen jeg virkelig blir bekymret er når Bugge slutter å stoppe skudd. Må innrømme at jeg må lukke øynene noen ganger når det kommer tilbakespill, men det kan jeg leve med. Heigre er et solid andrevalg, har bevist i Tromsø at han er god nok.

Backer: Vilsvik, Parr, Hamoud, Ringstad - Terningkast 6

Uten tvil den posisjonen hvor Godset har best dekning. Vilsvik og Parr soleklare førstevalg, Hamoud gjør alltid en ok jobb som backup. Blir ikke overrasket om Ringstad spiller for LSK eller en annen klubb i 2018. Med tanke på økonomien i klubben er det kanskje greit om en ung spiller tar plassen bak Hamoud.

Midstoppere: Glesnes, Høibråten, Madsen - Terningkast 4

Glesnes har vokst veldig i 2017 og jeg mener det er på tide at det satses for fullt på Høibråten ved siden av. Greit at Høibråten kan virke litt panisk til tider og gjøre mye rart, men med mer spilletid vil det bli mindre av slikt etterhvert. Madsen er ikke et godt nok alternativ som eneste backup. Det er sannsynlig at en av de to andre får nok gule kort til å stå over kamper og det er vel ganske 50/50 for om Madsen er skadet til den tid eller ikke. Det bør ikke gambles her.

Defensiv midtbane: Hauger, Junior, Stengel, Rubio, Gjerstrøm - Terningkast 5

Hauger og Junior har vært gode utover i 2017. Med Stengel inn er det ingen krise om Junior forsvinner. Vet nok mindre om Rubio og Gjerstrøm enn de fleste her inne, men har ofte latt meg imponere når jeg har sett Gjerstrøm spille. Spørsmålet er om ikke nåløyet blir for trangt.

Offensivt midt, sentral: Jradi - Terningkast 5 med Jradi i stallen, terningkast 2 uten.

Det store spørsmålstegnet er om Jradi blir. Det finnes garantert klubber som er interesserte både i inn- og utland. Mulig rollen kan fylles av andre spillere som f.eks. Ulland Andersen, men jeg håper vi slipper å finne ut av det.

Kanter: Ulland Andersen, Tokki, Pellegrino, Tokstad - Terningkast 5

Ulland er kvalitet. Tokki eller Pellegrino aktuelle for den andre kanten. Blir ikke overrasket om Tokstad er i en ny klubb i 2018.

Spisser: Pedersen, Engblom, Basit - Terningkast 4

Pedersen er viktig, bak han er det tynt, veldig tynt. Basit har lite tillit og Engblom har ikke prestert. Ser helst at Engblom blir hentet hjem til Sandnes, Basit endelig drar til England og det hentes inn en god spiss samt en ung backup.

Totalt sett føler jeg det står mer på hvem som blir enn hvem som kommer etter at Stengel og Pellegrino kom inn. Stallen er ganske tynn, men jeg tror mange med meg hadde satt pris på om den kan fylles opp hovedsakelig av yngre spillere. Om noen fra SIF2 er gode nok til backuproller hadde det vært ideelt, men jeg har ikke sett dem spille nok til at jeg vil si noe om hvem jeg mener er gode nok.

 

Kjempevanskelig å bedømme Skullerud på innsatsen i 2017. Syns han fortjener et terningkast 3. Starten på sesongen var begredelig og mye av høstsesongen reddes av gode enkeltmannsprestasjoner fra Jradi og Ulland Andersen. Det positive i alt dette er at han var villig til å gjøre forandringer når ting gikk dårlig, det var nok ikke bare hans ide forsåvidt.

 

Speider - terningkast 0

Det hadde vært flott med en speider, tror det kunne kommet mye spennende spillere på treningsspill og jeg tror man minst tjener inn igjen kostnadene.

RAH
RAHInnlegg: 3233
11.12.17 18:58

Ser det er snakk om Pontus tilbake til Sverige,  muligens.  Ja, det må være det beste for alle parter. Noen som har hørt om flere på vei ut?

(Innlegget ble redigert 11.12.17 19:00)

Catepillar
CatepillarInnlegg: 967
12.12.17 09:59

Sakset fra enga-side (Rykter via Elfborgsupporter):
Jörgen Horn, 30, kan komma att lämna Elfsborg redan i vinter. Enligt uppgift till BT finns det intresse från norskt håll i form av Strömsgodset, Odd och moderklubben Vålerenga.

seriemester2013
seriemester2013Innlegg: 8331
12.12.17 10:20

Skjønner ikke hvordan vi skulle ha råd til Horn, men hadde tatt han imot med åpne armer, og krysset fingrene for at han og Madsen ville hatt overlappende og ikke samtidige skader.

Roedgata
RoedgataInnlegg: 1388
12.12.17 11:47

Tipper Horn evt. er mest gira på noen år i Vålerenga.

RAH
RAHInnlegg: 3233
12.12.17 13:22

Horn var vel på VIF kamp for noen uker siden?

Catepillar
CatepillarInnlegg: 967
12.12.17 13:27
RAH: Horn var vel på VIF kamp

Helt greit. De har vel en ganske moderne og romslig sykestue på ValleHovin.

Roedgata
RoedgataInnlegg: 1388
12.12.17 16:24

Med Glesnes, Høibråten og i tillegg Madsen og Horn garantert skadefrie, ville vi hatt et utvalg midtstoppere som var en gullutfordrer verdig. 

Horn er en klassestopper når han er i form og skadefri, men han og Madsen konkurrer dessverre om å være den tørreste kjeksen i stopperboksen.

(Innlegget ble redigert 12.12.17 16:25)

Catepillar
CatepillarInnlegg: 967
13.12.17 06:14

Tviler på om Gles og Høib hadde blitt lenge om de hadde hver seg blitt en av fire klassestoppere, Roedgata. Til det har 2017 vært for god for de begge. Men god ide.

(Innlegget ble redigert 13.12.17 06:16)

RAH
RAHInnlegg: 3233
13.12.17 08:33

2018 vil vise om Høibråten kan bli god nok. Han har vist sine beste og verste sider som midtstopper i 2017. Klarer han å slipe av seg det paniske og nervøse og bli kaldere og tøffere i skallen i avgjørende situasjoner?  Slik sett var 2017-sesongen en gavepakke for treningsarbeidet hans. Han må bli mer resolutt i avgjørelsene sine når det koker. Men er det så lett å trene på?  Er en mental egenskap. 

travern
travernInnlegg: 1348
13.12.17 09:02
RAH: midtstopper i 2017

Det eneste som 2018 vil vise er om Høibråten får tillit eller ikke. Han blir bedre og bedre for hver kamp, akkurat som andre spellere.

thomzi
thomziInnlegg: 23551
13.12.17 10:45

Høibråten er god når tempo er labert og motstanderen ikke presser. Så fort tempoet øker så blir han småpanisk. 

Idrettsforeningen
IdrettsforeningenInnlegg: 164
13.12.17 12:14

Høibråten holder ikke tippeliga standard i det heletatt, har ikke vist noe som tilsier det. Koster stadig poeng og baklengs. Senest en medalje og eropaspill mot Aalesund. Få det vekk!

seriemester2013
seriemester2013Innlegg: 8331
13.12.17 13:03

Det som irriterer meg mest med Høibråten er alle tyvtriksene. De burde ha kostet oss flere poeng enn de har gjort, da han har hatt flaks med dommerne, slutter han med disse kan det bli bra.

UffeC
UffeCInnlegg: 128
13.12.17 13:17

Heia utviklingsklubben Strømsgodset....

https://www.vg.no/sport/fotball/eliteserien/fersk-rapport-lillestroem-verst-i-klassen-paa-talentarbeid/a/24209108/

Roedgata
RoedgataInnlegg: 1388
13.12.17 13:21
UffeC: https://www.vg.no/sport/fotball/eliteserien/fersk-rapport-lillestroem-verst-i-klassen-paa-talentarbeid/a/24209108/

Grei vekker det der. Man blir ikke "utviklingsklubb" av å skrive det i en fancy Powerpoint og nedfelle det i Visjoner, Misjoner og Gud veit hva.

(Innlegget ble redigert 13.12.17 13:22)

Catepillar
CatepillarInnlegg: 967
13.12.17 13:25

Merkverdig fokus på Høibråten.

I det ene øyeblikket kritiseres klubben for mangel på utvikling av unge spillere, så er plutselig en 95 modell for dårlig.

...Så sies det at uten spilletid, ingen utvikling.

MH har tiden foran seg og vil ikke, over tid, sitte på benken la tiden gå og "utvikle" seg.

..OG, ja - han utvikler seg!

lokalpatriot
lokalpatriotInnlegg: 130
13.12.17 13:41

Har skummet gjennom hele rapporten '"akademiklassifisering". Det er et imponerende stykke arbeid, og sikkert en rapport som blir studert og kommentert nøye internt i klubbene fremover.

Men jeg er litt usikker på om man kan legge veldig mye i sluttrangeringen. Et eksempel er nemlig spilleren som diskuteres av andre årsaker nå, Marius Høibråten.

Både LSK og Godset kommer dårlig ut i klassifiseringen fordi man ha lav andel egenutviklede spillere. Men begge klubber skal i mine øyne ha kred for å ha fostret en habil, ung tippeligaspiller med mye spilletid.

stc887
stc887Innlegg: 14898
13.12.17 14:20
UffeC: Heia utviklingsklubben Strømsgodset.... https://www.vg.no/sport/fotball/eliteserien/fersk-rapport-lillestroem-verst-i-klassen-paa-talentarbeid/a/24209108/

Nu vel, dette er kun akademiklassifiseringen hvor NFF rater etter diverse parametere som flere har kritisert fra både NFF internt, ES klubber, Breddeklubber etc.

Det store løftet eller det store luftslottet?

Stabæk scorer høyt på at de "støvsuger" lokale klubber for spillere som enda flyr rundt i bleier for å trøkke de inn i akademiet sitt mens Odd og SIF som vil ha de i breddeklubben sin til de er 15-16 scorer lavt på dette som parameter.

Kan også høre Lunov prate om akademiklassifisering i episode 51 i Toppfotball podcasten for spesielt intreserte.

JackAass
JackAassInnlegg: 5127
14.12.17 11:07

Som jeg skrev i andre tråden, hadde Ødis, Fossum og Wikheim spilt for oss hadde vi jo vært best i klassen, problemet er at vi lager spillere så gode at de forsvinner utenlands. 

Orker ikke ta den rapporten altfor seriøst. 

stc887
stc887Innlegg: 14898
travern
travernInnlegg: 1348
14.12.17 21:22
stc887: Lunov prate

3 år og 0 spillere til A-laget. Den mannen har kosta klubben mange millioner.

ross
rossInnlegg: 6943
15.12.17 01:33
travern: 3 år og 0 spillere til A-laget. Den mannen har kosta klubben mange millioner.

Siterer BP, den viktigste spillerutviklern er a-lagstreneren.. 

JackAass
JackAassInnlegg: 5127
15.12.17 02:19

Hakke Travern et poeng a?

Catepillar
CatepillarInnlegg: 967
15.12.17 08:03

Ække dette veldi positivt a?

Arnar Thor Gudjonsson (18) har signert en ny toårskontrakt.

Colonel_Kurtz
Colonel_KurtzInnlegg: 3263
15.12.17 09:01

Det er vel omtrent like positivt som når alle de andre ungguttene har fått kontrakter de siste årene. Synes det betyr fint lite før de faktisk begynner å få spilletid.

Catepillar
CatepillarInnlegg: 967
15.12.17 09:53
Colonel_Kurtz: Synes det betyr fint lite

Men det er jo en del av diskusjonen rundt stopperplassene. Vi har (vilkårlig rekkefølge) Gles, Madsen, Høib og sjeggen som kan spille på plassene. Noen hevder Horn må inn, andre at Høib er for dårlig å må ut. Da blir det langt frem for unggutten.

Jeg mener forøvrig at sjeggen er god nok backup om/når Madsen er skadet og at unggutten bør få vise seg frem. Trad sett er jo kiiper og stopperplassene de med minst rullering i l a en sesong. Kan være mangel på alternativer, men ganske tydelig at kiiper og stoppeplasser er det krevende å spille seg inn på. Skader/tabber er som regel grunnen.

Colonel_Kurtz
Colonel_KurtzInnlegg: 3263
15.12.17 14:37

Catepillar: Da har du allerede valgt som forutsetning at Høibråten er god nok. Der virker det å være svært delte meniger. Men ut fra den forutsetningen er det vanskelig å være uenig.

Jeg syntes vi gjorde et dårlig valg i å satse på en så sterkt skadeplaget spiller som Madsen. Når først det valget er gjort, gir det seg nesten selv at ingen flere blir hentet inn. Spesielt med den økonomiske situasjonen i mente.

I forhold til Arnar så får vi se om det blir noe mer enn Solholm Johansen, M. Sætra, Lindqvist etc.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg