Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Tiltale vs dom

NYTT TEMA
PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 32760
23.04.18 16:33

JackBlack: Du sier flere av de som deltok i aksjonen har nære og kjære som har opplevd dette. 

Hva føler disse når Klanen i alle andre kamper enn i går står og synger at de skal voldta?

For meg er det litt vanskelig å forstå at den saken man vanligvis står og gauler om brått skal brukes mot en annen klubb. 

Det er å fornærme intelligensen til de som skjønner at poenget med dette var å få cred i supportermiljøet og å få MFK ut av balanse på banen når man påstår at Klanen hadde edle hensikter. 

Og ordlyden i bannerne er vel heller ikke akkurat egnet til å sette fingeren på et samfunnsproblem. 

(Innlegget ble redigert 23.04.18 16:37)

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 27684
23.04.18 16:33
jackblack: https://www.tv2.no/a/9397613/

Du må gjerne opprette en tråd for den saken, hvis du vil diskutere den.

HarryH
HarryHInnlegg: 29033
23.04.18 16:35
jackblack: Det hadde jo gjordt saken litt lettere å forstå for folk rundt.

Vanvittig mange hobbyjurister som dukker opp. Og jeg er en av dem. Haha.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 32760
23.04.18 16:35

Og Vålerengas hockeyavdeling har jo latt en spiller dømt til fengsel for vold få spille mens man ventet på en ankesak. Så idrettsforeningen har vel ikke så mye negativt de skulle ha sagt i denne saken. 

JackNapier
JackNapierInnlegg: 4798
23.04.18 16:38

«Du påstår (helt uten noen form for grunnlag) at Klanen er "...av typen mennesker som mener jenter har seg selv å takke for å bli voldtatt når de går lettkledd og drikker alkohol."

Dette i samme innlegg som du kritiserer Klanen for å henge ut en Molde-spiller.

Så trenger du argumenter for å se at dette er pinlig?»

Beklager at jeg overvurderte deg, det skal ALDRI skje igjen.

Når jeg uttaler meg på denne måten snakker jeg selvfølgelig om stereotypien om Klanen. Stereotypien er at de er enkle menn i lavere arbeiderklasse med begrenset intellekt. Disse type menn tenderer til å skylde på kvinner selv for at de blir offer for en voldtekt. Når Klanen presterer å komme med slike bannere mot en fyr som er tiltalt, ikke dømt, da ser det bare utrolig dumt ut. Om MFK faktisk hadde hatt en tidligere voldtektsdømt på kontrakt hadde det vært en helt annen sak.

jackblack
jackblackInnlegg: 13386
23.04.18 16:38
Tjaaah: Og da kunne de risikert å ha ødelagt karrieren til en uskyldig person. Fotball er noe helt annet enn næringslivet. Karrierene er mye kortere, og avbrekk på feil tidspunkt kan fort sabotere din videre karriere.

En eventuell suspensjon vil vel kun vare frem til dommen faller. Nå vil jeg verken spekulere i hvorvidt spilleren er uskyldig eller ikke. Men jeg tror presset på klubb, spiller og offer hadde blitt mindre om de hadde gjordt som Malmø. 

Jeg må presisere at jeg ikke deltok i markeringen fra tribunen, men jeg har stor forståelse for reaksjonen. Vi snakker om ofre, søstre, brødre, fedre, mødre og venner som har opplevd liknende situasjoner i nære relasjoner. De vil ikke sitte stille og se på. Det må det være forståelse for.  

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 32760
23.04.18 16:41

Her er også en som fornærmer intelligensen til alle som har evnen til å resonnere:

Lasse Lucacs er talsmann i Klanen, og mener at Vålerengas supportere har sitt på det rene.

– Vi har ikke identifisert noe spillere. Vi har brukt språket vårt, og føler at vi er innenfor lovens rammer. Budskapet er misforstått, og andre har lagt ord i munnen vår, sier Lucacs til NRK.

 

Er der virkelig mulig å dra den der og tro at man kommer unna med det? De fremstår bare mer og mer patetiske. Stå i det minste for det dere gjør. 

(Innlegget ble redigert 23.04.18 16:44)

jackblack
jackblackInnlegg: 13386
23.04.18 16:41
PapaSmurf: JackBlack: Du sier flere av de som deltok i aksjonen har nære og kjære som har opplevd dette.  Hva føler disse når Klanen i alle andre kamper enn i går står og synger at de skal voldta? For meg er det litt vanskelig å forstå at den saken man vanligvis står og gauler om brått skal brukes mot en annen klubb.  Det er å fornærme intelligensen til de som skjønner at poenget med dette var å få cred i supportermiljøet og å få MFK ut av balanse på banen når man påstår at Klanen hadde edle hensikter.  Og ordlyden i bannerne er vel heller ikke akkurat egnet til å sette fingeren på et samfunnsproblem

Det er et hav av forskjell mellom å synge en ironisk sang og å applaudere en spiller tiltalt for voldtekt. Du tror vel ikke bokstavelig talt at man skal ha seksuell omgang med husdyr? 

Dette blir rett og slett for dumt. 

 

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 27684
23.04.18 16:43
jackblack: En eventuell suspensjon vil vel kun vare frem til dommen faller. Nå vil jeg verken spekulere i hvorvidt spilleren er uskyldig eller ikke. Men jeg tror presset på klubb, spiller og offer hadde blitt mindre om de hadde gjordt som Malmø. Jeg må presisere at jeg ikke deltok i markeringen fra tribunen, men jeg har stor forståelse for reaksjonen. Vi snakker om ofre, søstre, brødre, fedre, mødre og venner som har opplevd liknende situasjoner i nære relasjoner. De vil ikke sitte stille og se på. Det må det være forståelse for.

I den saken du linket til, så stod det jo at spilleren ble pågrepet, og skulle fremstilles for fengslingsmøte.

Det var altså ikke opp til Malmø om han kunne fortsette å spille eller ikke. Det synes jeg også er en dårlig sammenligning, er du ikke enig?

Sitte stille og se på hva? Rettsvesenet gjøre jobben sin? Nei, gud forby...

HarryH
HarryHInnlegg: 29033
23.04.18 16:43
jackblack: Jeg må presisere at jeg ikke deltok i markeringen fra tribunen, men jeg har stor forståelse for reaksjonen. Vi snakker om ofre, søstre, brødre, fedre, mødre og venner som har opplevd liknende situasjoner i nære relasjoner. De vil ikke sitte stille og se på. Det må det være forståelse for.

Det er viktig å kjempe mot voldtekt, men det blir helt feil å gjøre det på den måten at man forhåndsdømmer og til og med henger ut potensielt uskyldige mennesker.

Man retter ikke opp urett ved å begå en ny.

(Innlegget ble redigert 23.04.18 16:43)

jackblack
jackblackInnlegg: 13386
23.04.18 16:45
PapaSmurf: Og Vålerengas hockeyavdeling har jo latt en spiller dømt til fengsel for vold få spille mens man ventet på en ankesak. Så idrettsforeningen har vel ikke så mye negativt de skulle ha sagt i denne saken.

Jeg mener at han skulle suspenderes her også. 

På lik linje mer den tidlgere tippeligaspilleren som i fjor spilte på LSK. 

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 32760
23.04.18 16:48

JackBlack:

Her er et lite utvalg fra Klanens repertoar denne sesongen:

Kamp 1: Vi skal voldta deres horer!!!!

Kamp 2: Vi skal voldta deres horer!!!

Kamp 3: Vi skal voldta deres horer!!!

Kamp 4: Vi skal voldta deres horer!!!

Kamp 5: Vi skal voldta deres horer!!!

Kamp 6: Voldtekt er galt! Svin som voldtar! Buuuu! Voldtektsmann! Voldtektsmann!

Hvis du ikke ser ironien i dette så kan ikke jeg hjelpe deg.

Jeg også skjønner at det er en supportersang. Men at Klanen brått skal tenke på alle ofre for voldtekt i medlemmenes omgangskrets fremstår særdeles spesielt med tanke på det de vanligvis synger. 

 

 

(Innlegget ble redigert 23.04.18 16:52)

jackblack
jackblackInnlegg: 13386
23.04.18 16:48
Tjaaah: I den saken du linket til, så stod det jo at spilleren ble pågrepet, og skulle fremstilles for fengslingsmøte.

kan ikke se å ha sett hans navn i noen tropper siden dette skjedde.. 

 

jackblack
jackblackInnlegg: 13386
23.04.18 16:59
PapaSmurf: Jeg også skjønner at det er en supportersang. Men at Klanen brått skal tenke på alle ofre for voldtekt i medlemmenes omgangskrets fremstår særdeles spesielt med tanke på det de vanligvis synge

Brått tenke på? Det er stor forskjell på å synge en ironisk sang, som absolutt alle i fotballnorge vet bare er tøys og å  hylle en spiller tiltalt for en nedrig handling. 

Nå sier jeg ikke at alle i Klanen hadde den motivasjonen. Men at det er flere en jeg syns er behagelig å tenke på. Deres følelser og reaksjoner forstår jeg. 

Presiserer igjen at jeg ikke forsvarer sangen eller bannerene men jeg kan forstå sinnet som lå bak. Skulle dog ønske at minst et av bannerene var utelatt. 

Poenget mitt er kun at denne situasjonen kunne vært unngått ved et tidlgere tidspunkt. Jeg tror heller ikke den kommer til å blåse over før dommen er sagt. Jeg tror lignende ting kommer til å dukke opp på alle arenaene MFK spiller på frem til domsavsigelsen. 

 

 

(Innlegget ble redigert 23.04.18 17:00)

kmskrs
kmskrsInnlegg: 7872
23.04.18 17:03

Hvordan var markeringen til både RBK og LSK mot voldtekt denne serierunden? Hvis disse markeringen som ble gjort var generelle, og ikke hadde noen med Molde/spilleren å gjøre, så regner jeg med at klubbene har fortsatt sin støtte mot voldtekt også denne runden, eller var støttet tidsbegrenset for en spesifikk kamp kanskje? Da er det tydelig at dette har ingenting med sak å gjøre, men kun stygg missforstått tribunekultur etter min mening. Her utnytter man et offer (jenta, som faktisk har bedt om ro fra tribunen) og driter i hva denne personen føler, og dermed driter man i hvordan andre ofre også måtte mene.

Hadde ikke disse idiotiske supporterne laget dette støyet mot MFK og spilleren i disse kampene, så hadde det ikke blitt på langt nær så mye belastning, men nei, supporterne tenker kun på seg selv og være kule og gjøre narr av spillere og klubb.

Molde har gjort jobben sin som klubb, de har ingen grunn til å sparke spiller pga tiltale, som nekte spiller å spille ville egenlig være. Han har en kort karriere, og en slik reaksjon vil være ganske skadelig for han hvis han skulle vise seg å være uskyldig.

Alle drar frem omdømme for norsk fotball og klubben, men det er faktisk tullete supportere som ødelegger omdømme for fotballen. Personen vil få sin straff hvis han er skyldig, og det er det faktisk det domstolen som skal gjøre ikke en gjeng med halvfulle tullinger på en arena som skal gjøre.

Å unnskylde seg med omtanke for offer og andre i samme situasjon, er helt latterlig siden man samtidig ikke bryr seg en dritt om hva offeret faktisk sier i denne saken. Respekter hennes ønske først, så kan man være moralsk etterpå.

Ikke mye respekt for folk, når man utnytter de for egen vinning, hadde man hatt ønske om å støtte voldtektofre, så hadde man gjort det på et annet tidspunkt enn Molde-kamp, der blir det kun falskt, siden offeret har bedt om ro.

Eneste som kan lastes her etter min mening er supporterne til motstanderne.

(Og jeg er overhode ikke noen Molde-fans)

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 27684
23.04.18 17:24
jackblack: kan ikke se å ha sett hans navn i noen tropper siden dette skjedde..

Jeg aner ingenting om den saken, så jeg vet ikke. Den virker lite relevant for saken vi diskuterer i denne tråden.

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 27684
23.04.18 17:29
jackblack: Brått tenke på? Det er stor forskjell på å synge en ironisk sang, som absolutt alle i fotballnorge vet bare er tøys og å hylle en spiller tiltalt for en nedrig handling.

Men det er ok å tulle med voldtekt? Når man tross alt har mange venner, brødre, fedre, søstre osv..., til mennersker som har opplevd dette?

Det virker helt hinsides å harselere med voldtekt i supportersanger, for så å skulle stige opp på den høye hest mot Molde.

(Innlegget ble redigert 23.04.18 17:29)

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 27684
23.04.18 17:34
GoingKronos: Jeg har verken sagt at jeg mener at han vil bli dømt, at jeg håper at han blir dømt, eller at jeg tror han blir dømt. Jeg har ikke sagt at jeg har noen kjennskap til saken utover tiltalen. Jeg har tillit til at domstolen klarer behandle saken på en rettferdig måte.

Og i mellomtiden forholder du deg til at påtalemyndighetene vurderer at de kan få ham dømt, og avventer for å se om retten mener at han er uskyldig.

Beklager, men du må nesten bare akseptere at flere av oss ser på dette som forhåndsdømming.

stc887
stc887Innlegg: 15018
23.04.18 17:37
kmskrs: så regner jeg med at klubbene har fortsatt sin støtte mot voldtekt også denne runden, eller var støttet tidsbegrenset for en spesifikk kamp kanskje?

Må et budskap kommuniseres hver gang for at folk skal stå inne for det? Jeg har ikke sett et banner mot vold, kjønnslemleste, diskriminering etc på tribben i år men er ganske sikker på at folk flest ikke vil se noen av nevnte eksempler.

 

caliblue
caliblueInnlegg: 13121
23.04.18 17:39
kmskrs: Alle drar frem omdømme for norsk fotball og klubben, men det er faktisk tullete supportere som ødelegger omdømme for fotballen. Personen vil få sin straff hvis han er skyldig, og det er det faktisk det domstolen som skal gjøre ikke en gjeng med halvfulle tullinger på en arena som skal gjøre.

Litt drøyt å mene at alle voldtektsmenn får sin straff om de er skyldige.

Om Molde-spilleren voldtok denne kvinnen han er tiltalt for å ha voldtatt, så var sjansen for at han dømmes for det forsvinnende liten.

9 av 10 voldtekter anmeldes ikke i Norge. Og av de som faktisk anmeldes, er det ca 1 av 20 som ender med dom.

For å sette ting i perspektiv. Statistisk sett, så er det ganske mye større sjanse for at Ranheim vinner Eliteserien i år enn at en voldtektsmann blir dømt.

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 27684
23.04.18 17:41
caliblue: Litt drøyt å mene at alle voldtektsmenn får sin straff om de er skyldige. Om Molde-spilleren voldtok denne kvinnen han er tiltalt for å ha voldtatt, så var sjansen for at han dømmes for det forsvinnende liten. 9 av 10 voldtekter anmeldes ikke i Norge. Og av de som faktisk anmeldes, er det ca 1 av 20 som ender med dom. For å sette ting i perspektiv. Statistisk sett, så er det ganske mye større sjanse for at Ranheim vinner Eliteserien i år enn at en voldtektsmann blir dømt.

Nå har jeg overhodet ikke satt meg inn i sånne statistikker, så de hevder jeg ikke å vite noe om.

Men vi kan ikke bruke statistikk som unnskyldning til å hetse enkeltpersoner. Jeg tviler på at mange vil ha det samfunnet.

Sandaas
SandaasInnlegg: 11587
23.04.18 17:47
Tioman2: Det er ganske fascinerende at du ikke enda har skjønt hva klaveness har sagt. Har du en kontrakt som fotballspiller, så ligger det i kontrakten (blant annet) at du skal trene og spille kamper (ikke et gitt antall, men at det er det å spille kamper er en del av avtalen). Hvis klubben nekter deg å spille kamper (av utenomsportslige grunner) så er det å regne som en endring av avtalen. (og da er det i realiteten snakk om en oppsigelse)

Og det er fortsatt smått utrolig at du oppriktig tror at i en proff-kontrakt faktisk stadfester at en spiller skal spille kamper. 

Dette er som sagt kategorisk feil, og å bli "nektet" å spille kamp, uavhengig grunn er ikke en brudd på kontrakt eller ulovlig i henhold til norsk lov. 

At du fortsatt snakker om "utenomsportslige grunner" beviser bare at du ikke har peiling, da ingen norsk lov går inn og vurderer hva som er utenomsportslig grunn eller ikke...

Sandaas
SandaasInnlegg: 11587
23.04.18 17:50
PapaSmurf: Sandaas: Dette vet du selv er vrøvl. Et lands lover er ikke så detaljerte at man finner alle eventualiteter i dem. Det er ikke som den store klokeboka i The Julekalender. Selvsagt står det ingenting der om laguttak eller kamptropper.  Men man har ikke yrkesforbud i Norge når man er tiltalt for noe, og fra å være så godt som fast på laget til å bli stuet vekk i et år fremstår i allefall for meg som et yrkesforbud.  Men det er jo nesten komisk at alle som uttaler seg offentlig mener MFK gjør det riktige. Senest i går med Ronny Deila.

Men hele poenget er at det IKKE ER YRKESFORBUD Å IKKE SPILLE KAMPER, hvor vanskelig skal det være før så enkle realiteter synker inn hos dere?

Poenget er at Molde både har lov til å la spilleren spille kamper og de har de lov til å la han bare trene og holde seg form og være del av troppen men ikke drass frem og få medias søkelys på seg ved å spille kamper. 

Igjen, og for aller siste gang, det er ikke YRKESFORBUD Å IKKE SPILLE KAMPER....

Sandaas
SandaasInnlegg: 11587
23.04.18 17:52
HarryH: Haha, det skulle tatt seg ut om fotballkamper var eksplisitt nevnt i Arbeidsmiljøloven. Mulighetene for å omplassere den ansatte eller å tildele vedkommende andre arbeidsoppgaver, er behandlet i lovteksten til paragraf 15-13.

Er det mulig å være så treg som dere her later som? Igjen, å ikke spille kamper er ikke det samme som å få endrede arbeidsoppgaver og er IKKE OMFATTET AV AML. Han er fortsatt en fotballspiller, men det inkluderer ikke det faktum at han SKAL SPILLE KAMPER. Det sier bare at han skal få trene og få lønn som alle andre spillere i stallen. 

Justice 96
Justice 96Innlegg: 37325
23.04.18 17:53

Flott å se at både spillere og ledelse hos VIF kritiserer neandertalerne blant sine egne supportere... Respekt! 

(Innlegget ble redigert 23.04.18 17:54)

Sandaas
SandaasInnlegg: 11587
23.04.18 17:55
_Ghost_: Til denne dag har jeg trodd jeg var i trøbbel om jeg drakk en kasse øl på jobb, brukte søppelbøttene som toalett, og tagget ned veggene med ukvemsord om sjefen, men ser nå at det ikke står noe om det i loven. Det burde vel egentlig være oppsigelsesgrunn?!

Enda en tulling som ikke forstår norske lover ser jeg? Dette handler aldri om hva som står eksplisitt i loven eller ikke, men hva som bl.a. defineres som arbeidsoppgaver til en fotballspiller på kontrakt med en klubb, og det er altså IKKE Å SPILLE KAMPER, men å kunne trene, få lønn og samme behandling som de øvrige i stallen.

Ingen kontrakt i verden fastsetter at en spiller SKAL SPILLE KAMPER og det er selvsagt heller ikke regulert og underlagt noe norsk eller internasjonalt regelverk.

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 27684
23.04.18 17:58
Justice 96: Flott å se at både spillere og ledelse hos VIF kritiserer neandertalerne blant sine egne supportere... Respekt!

Ja, det er flott at klubben tar tydelig avstand på den måten.

Sandaas
SandaasInnlegg: 11587
23.04.18 17:59
Fishstick: Jeg har selv forklart hvordan hensynet til offer, nærmiljø og eget omdømme etter alt å dømme er grunn god nok til å suspendere om de ønsker dette.

Dette er slik  upresis språkbruk som gjør at Molde-supporterne later som lovverket er til hinder for en reaksjon. Nei, det er ikke suspensjon å sette en spiller på benk/ut av en kamptropp. Det kan oppfattes som straff fra spilleren sin side, men det er ikke en ulovlig suspensjon eller en uriktig omlegging av en arbeidstakers arbeidsoppgaver eller andre forhold som er regulert i bl.a. AML.

Skulle Molde kreve å få suspendere spilleren på bakgrunn av en tiltale så hadde de neppe kommet særlig langt. Men de kan fint la en spiller "råtne" på benken ut kontraktstiden om de mener det er beste for de som klubb.

Sandaas
SandaasInnlegg: 11587
23.04.18 18:07
Cobi: MEN: Til de av dere som mener spilleren må suspenderes. Hvor lenge ser dere for dere dette?

Igjen,  suspensjon/suspenderes  er helt feil ord å bruke  i denne saken da en arbeidsgiver i svært sjelden grad har lov til å suspendere en arbeidstaker på bakgrunn av en tiltale.

Derimot er det ikke en suspensjon av å bli utelatt fra startoppstilling/kamptropp. Det er dette Molde burde ha gjort, spesielt i det øyeblikk når saken gikk fra siktelse til tiltale. Videre burde de aldri i verden gikk spilleren økt tillit og mer medieoppmerksomhet ved å gi han kapteinsbindet da han "bare" var siktet. Både det med å spille kamper og å få kapteinsbindet er noe Molde selv bestemmer og her har de åpenbart  oppført seg klønete. 

 

Justice 96
Justice 96Innlegg: 37325
23.04.18 18:09
jackblack: liknende

Og vi har lignende situasjoner, hvor folk har blitt tiltalt for voldtekt, deretter frikjent, for så å ta livet sitt, pga at belastningen for stor å leve med. Det er minst to sider av en sak. Er spilleren skyldig skal jeg være den første til å fordømme ham. Men vi kan ikke synke til det lavmål at vi begynner med offentlig gapestokk, og hvertfall ikke før noen er dømt.

Folk påstår at Molde skyver jenta foran seg. Men de som driver med hetsen da? De skyver og jenta foran seg, i så fall. Jenta har innstendig bedt om ro. Da synes jeg man skal ha såpass anstendighet å respektere henne i det minste. Det kan ikke være så forbanna vanskelig å forstå at hun sliter når hun ser apeoppførsel som i går på tribune/tv/media, og til stadighet blir minnet om handlingen hun hevder seg utsatt for. 

Dette blir gjort for å rakke ned på Molde og spilleren, i et forsøk på å påvirke dem negativt. ingenting annet. Det er stygg skadefryd, som oppegående mennesker i 2018 burde finne seg for gode til å drive med. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg