Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Tiltale vs dom

NYTT TEMA
Art-Vandelay
Art-VandelayInnlegg: 49796
12.06.19 12:23

Og hvis det dreier seg om en redelig kar, står man til ansvar for handlingene siden. 


Babacar fremstår det med dette som en drittsekk i mine øyne. 


----


Dette er selvsagt fasit. 


 


seriemester2013
seriemester2013Innlegg: 8820
12.06.19 12:27
Gunnar88: Det er selvsagt lett å si at man ikke hadde reist, for å møte opp i en alvorlig straffesak. Men hvis han er uskyldig har han ingenting å frykte heller. Og hvis det dreier seg om en redelig kar, står man til ansvar for handlingene siden. 
Babacar fremstår det med dette som en drittsekk i mine øyne.

Babacar har helt siden saken ble kjent fremstått som både en drittsekk og som en voldtektsmann i mine øyne.


Men når utfallet av en ankesak er uviss, og jeg vet jeg hadde brutt lovverket, at det ville vært en smule sjangs for at jeg ville fått fengselstraff i et land jeg ikke bodde i lenger, jeg ville ikke møtt i den rettssaken.


Jeg klandrer han for alt annet, men klarer å se meg selv i speile og vite at jeg ikke frivillig risikerer å sitte årevis i fengsel når jeg kan slippe unna fult og helt.


Se på Martine Vik Halvorsen saken, kjent voldtekts og drapsmann, Scotland Yard og det norske rettsvesen har forsøkt å få hass på Farouk Abdulhak siden ugjerningen skjedde, men han har fremdeles ikke møtt for retten. Redd slikt lett setter presides for utenlandske stasborgere fra land som ikke har utleveringsavtale med Norge, og jeg vet ikke om jeg tror godt nok om norske forsvarere heller annet enn at man kunne trodd de kunne antydet at å forsvinne ville være et alternativ. Kanskje en litt drøy påstand, men hvem vet egentlig?   


 

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 46834
12.06.19 12:29
PapaSmurf: Og det med et fungerende rettssamfunn, det er jo øyet som ser. Du sier jo selv i forrige innlegg at tingretten og statsadvokaten beskyttet spilleren. Vil det kunne skje i et fungerende rettssamfunn? Her vingler du fælt.

Tiltalte har jo rettigheter i Norge som knapt noen plasser i verden. Det jeg skrev om var offeret sine rettigheter, så det er ingen motsetningsforhold. 

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 34373
12.06.19 12:45

Der er jo ingen tvil om at regelverket burde vært sånn at under påvente av en rettssak som skal avgjøre om en utenlandsk statsborger er skyldig i et alvorlig lovbrudd så burde passet inndras. 


Men slik er det ikke. Både som MFK-spiller og nå som kontraktsløs så har han benyttet muligheten til å dra til hjemlandet.


 


Men det forundrer meg at så mange, spesielt på Twitter mener MFK er å klandre for det regelverket. 


 

GunnarBull
GunnarBullInnlegg: 2493
12.06.19 12:46
Art-Vandelay: Det at man ikke har noe å frykte, selv om man skulle være uskyldig er jo, med så mye respekt jeg kan oppdrive, det reneste vås.

100% enig

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 34373
12.06.19 14:05

Nå har han dratt til Saudi-Arabia.


Kan ikke FIFA gjøre noe?

Jompa
JompaInnlegg: 12597
12.06.19 14:07
PapaSmurf: Nå har han dratt til Saudi-Arabia.
PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 34373
12.06.19 14:10

Håper flyet hans får motortrøbbel og må mellomlande i Europa

arkles
arklesInnlegg: 7400
12.06.19 14:47
PapaSmurf: Kan ikke FIFA gjøre noe?

Et FIFA som legger et fotball-vm til Qatar skal begynne å blande seg med Saudi Arabia ?


Kanskje den profilerte norske fotball-agenten Jim Solbakken kunne gjort noe hvis han fortsatt representerer Sarr.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 34373
12.06.19 14:53
arkles: Kanskje den profilerte norske fotball-agenten Jim Solbakken kunne gjort noe hvis han fortsatt representerer Sarr.

Jeg mener at OM Solbakken har representert Sarr i forhandlinger med den nye klubben så bør det få konsekvenser. Tydelige konsekvenser.

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 29005
12.06.19 14:56
Gunnar88: Tror det er en viss forskjell på rettssikkerheten i Senegal og Norge, uten at jeg har forsket på dette.

Jeg tør tippe at eventuelle soningsforhold er litt bedre her også. Men helt sikker kan jeg jo ikke være.

arkles
arklesInnlegg: 7400
12.06.19 14:59
PapaSmurf: Jeg mener at OM Solbakken har representert Sarr i forhandlinger med den nye klubben så bør det få konsekvenser. Tydelige konsekvenser.

Hvorfor det og av hvem ?


Han har ikke gjort noe ulovlig; han fikk Sarr til et land uten utvekslingsavtale med Norge - og nå har han eventuelt hjulpet han til et nytt land; tilfeldigvis også uten utvekslingsavtale.


 

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 34373
12.06.19 15:04
arkles: Han har ikke gjort noe ulovlig; han fikk Sarr til et land uten utvekslingsavtale med Norge - og nå har han eventuelt hjulpet han til et nytt land; tilfeldigvis også uten utvekslingsavtale.

Det at han hjalp Sarr til Russland er jo i seg selv ikke noe galt. Hadde han gått til Brommapojkorna hadde han likevel kunne dra til Arlanda og fyke til Senegal når han ville.

Men nå signerer han for en ny klubb ETTER at han har unnlatt å møte i retten. Da stiller det seg annerledes.

 

 

(Innlegget ble redigert 12.06.19 15:06)

arkles
arklesInnlegg: 7400
12.06.19 15:10
PapaSmurf: Men nå signerer han for en ny klubb ETTER at han har unnlatt å møte i retten. Da stiller det seg annerledes.

Fortsatt ikke ulovlig etter det jeg kan forstå, og hvem skal straffe ham ? 


 

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 34373
12.06.19 15:14

Arkles: Ulovlig er en ting. Men det er jo fullt mulig å straffe på annet vis. Spillerne kan f.eks. bytte han ut

arkles
arklesInnlegg: 7400
12.06.19 15:21
PapaSmurf: Arkles: Ulovlig er en ting. Men det er jo fullt mulig å straffe på annet vis. Spillerne kan f.eks. bytte han ut

Andre spillere kunne vel ikke bry seg mer så lenge pengene triller inn..


Kanskje Molde burde vurdere hans rolle som hus-agent ?

Kurtkanon2
Kurtkanon2Innlegg: 9252
12.06.19 16:20
GoingKronos: Det er en grunn til at ofre anonymiseres, ikke bare i media, men også når allmennheten får tilgang til dom.

Du kan vandre inn i tingretten der han ble dømt any day og få ut hele dommen, usladdet.


Dette er ikke sovjet. Folk som blir anklaget, har rettigheter. En av dem er en åpen prosess.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 46834
12.06.19 17:21
Kurtkanon2: Dette er ikke sovjet. Folk som blir anklaget, har rettigheter. En av dem er en åpen prosess.

Han vet selvsagt hvem hun er og hva han er anklaget for. Det var ikke tema her overhode.


Og nei, personsensitive informasjon om ofre for seksualforbrytelser anonymiseres, domstolloven §130 - så om du er nysgjerrig på hvem som har blitt voldtatt så kan du som utenforstående få tilgang til denne informasjonen.

Kurtkanon2
Kurtkanon2Innlegg: 9252
12.06.19 23:55
GoingKronos: Og nei, personsensitive informasjon om ofre for seksualforbrytelser anonymiseres, domstolloven §130 - så om du er nysgjerrig på hvem som har blitt voldtatt så kan du som utenforstående få tilgang til denne informasjonen.

Enhver rettssak i Norge er i prinsippet åpen for publikum. Du kan sette deg ned i salen, og følge vitnemålene mot den anklagede. Med opplesning av navn og hele sulamitten. Skulle bare mangle. Vi er en rettsstat.


Det blir i enkelte tilfeller begjært lukkede dører, men de aller, aller fleste går kollåpen. Det er heller ingen automatikk i at retten tar begjæringen til følge. Faktisk blir de oftere avslått, enn tatt til følge. Offentligheten har absolutt "noe med" hva som skjer i rettslokalet. I tilfeller der nasjonens sikkerhet, eller hensynet til mindreårige spiller inn, er dommerne strengere i fortolkningen.


Så er det muligheter for såkalt "gjengivelsesforbud", eller referatforbud for pressen, men det gjelder jo bare spredning eller offentliggjøring/allmenngjøring av navn på offeret. For navnet får du jo om du møter i rettssalen, enten du er journalist eller privatperson.


Jeg har lest mange dommer, og har aldri hatt noe problem med å få dem utlevert heller, når dommen er blitt rettskraftig, og kjennelsen er forkynt for partene. Vi har alle noe med hva som skjer, uansett om du ikke liker det.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 46834
13.06.19 09:09
Kurtkanon2: Jeg har lest mange dommer, og har aldri hatt noe problem med å få dem utlevert heller, når dommen er blitt rettskraftig, og kjennelsen er forkynt for partene.

Det har jeg også, og derfor er det overrasket over at du later som at ofre i saker blir hengt ut med personlig informasjon. Derfor har man lovverket som jeg visste til, og det brukes stort sett alltid i saker om sedelighetsforbrytelser. Det er helt avgjørende med en slik ordning for å avdekke slike alvorlige forbrytelser.

Når det kommer til oppmøte i retten så er det ganske pragmatisk, i de fleste saker er det ingen andre enn de involverte og media til stedet for at folk har andre ting å bedrive tiden med, men som vi så nå i Ludvigsen saken der det er stor oppmerksomhet så ble retten lukket under de angivelige ofrene sine vitnemål. Og når dommen kommer vil de bli anonymisert i domsavsigelsen. 

Ellers er innlegget ditt masse selvfølgeligheter som ikke har noe med debatten å gjøre.

(Innlegget ble redigert 13.06.19 09:10)

jackblack
jackblackInnlegg: 13562
13.06.19 13:57
Art-Vandelay: Hadde du møtt opp i Senegal? Selv om du faktisk skulle vært uskyldig. Man risikerer jo faktisk bli dømt uansett..

I hvilken grad er dette relevant? For det første skjedde ikke denne saken i Senegal. Og for det andre er ikke jeg en overgriper. Hadde jeg vært uskyldig i en tiltale i Norge ville jeg sett fram mot rettsaken for å endelig fått renvasket navnet mitt. Vedkommende her har jo allerede blitt frikjent en gang. 


 

Art-Vandelay
Art-VandelayInnlegg: 49796
13.06.19 13:58
jackblack: Hadde jeg vært uskyldig i en tiltale i Norge ville jeg sett fram mot rettsaken for å endelig fått renvasket navnet mitt.

Er du senegaleser eller nordmann her?

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 4363
13.06.19 14:10

Hele sammenligningen med straff, og " hadde du reist til Senegal" er jo usammenlignbar, da vel norske fengsler kan oppleves som hotell kontra hva de har der nede. Fanger i norske fengsler har ofte bedre rettigheter enn eldre på sykehjem.

Skjønner virkelig ikke behovet for å forsvare Sarr her, men
dere får isåfall heller spørre om man hadde reist til ett land med enda bedre rettigheter og fengsler enn norge for å renvaske seg.

Dessverre finner dere nok ikke det eksempelet.

(Innlegget ble redigert 13.06.19 14:11)

Art-Vandelay
Art-VandelayInnlegg: 49796
13.06.19 14:16
AxelRudi: Fanger i norske fengsler har ofte bedre rettigheter enn eldre på sykehjem.

Du tror utlendinger som risikerer fengsel i Norge strømmer hit?

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 34373
13.06.19 14:18

AxelRudi: Det er vel ingen som forsvarer Sarr. Men det er heller ikke vanskelig å forstå at han benytter seg av muligheten til å pelle seg til helvete vekk fra Norge.


Om jeg kunne slippe unna en potensiell lang fengselsstraff (om det så var i Halden fengsel) ved å dra til et sted jeg kunne leve fritt så hadde jeg gjort det. 


Selv om jeg mener alle bør møte opp og ta en eventuell straff, så har jeg ikke noe problem med å forstå valget han tar. 

jackblack
jackblackInnlegg: 13562
13.06.19 14:32
Art-Vandelay: Er du senegaleser eller nordmann her?

Igjen, det har overhode ingen relevanse siden vi snakker om et faktisk tilfelle. Hva man hadde gjordt eller ikke gjordt i en hypotetisk situasjon har ingen relevanse her. Å gripe ettter stråmenn blir bare patetisk i dette tilfellet. 


 

Art-Vandelay
Art-VandelayInnlegg: 49796
13.06.19 14:33
jackblack: Hva man hadde gjordt eller ikke gjordt i en hypotetisk situasjon har ingen relevanse her.

Kanskje ikke for deg, men for andre kan det være interessant å tenke hvordan man ville reagert.

jackblack
jackblackInnlegg: 13562
13.06.19 14:35
Art-Vandelay: Kanskje ikke for deg, men for andre kan det være interessant å tenke hvordan man ville reagert.

Det har fortsatt ingen relvanse for denne saken. 


 


 

Art-Vandelay
Art-VandelayInnlegg: 49796
13.06.19 14:35
jackblack: Det har fortsatt ingen relvanse for denne saken.

Hører du sier det.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 34373
13.06.19 14:37

Solbakken nekter for å ha hatt noe med de to siste overgangene til Sarr. Han hr ikke vært agent siden spilleren var kontraktsfestet til MFK.


Han har etter eget sigende likevel forsøkt å hjelpe påtalemakten med å få spilleren til å møte opp i retten.  

Klikk for å gå tilbake til toppen