Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Tiltale vs dom

NYTT TEMA
PapaSmurf

Innlegg: 43334
PapaSmurf
13.02.21 22:01
thewaterfall: Molde kan jo ikke lastes for at han ikke møter i retten, men det var uheldig at han fikk bære kapteinsbindet i en treningskamp selv om han var nestemann i rekkefølgen. Det handler om symbolikk, og de hadde nok ikke brutt AML fordi Sarr ble forbigått i en treningskamp som kaptein.

Det må for ordens skyld nevnes at det var mot slutten av treningskampen da den som var kaptein ble byttet ut kastet kapteinsbindet til Sarr. 

De minuttene har altså blitt til at Molde gjorde en voldtektstiltalt til kaptein. 

supergunners10

Innlegg: 8802
supergunners10
13.02.21 22:05
PapaSmurf: De minuttene har altså blitt til at Molde gjorde en voldtektstiltalt til kaptein.

https://www.nettavisen.no/artikkel/ole-gunnar-solskjar-brukte-voldtektssiktet-spiller-som-kaptein-i-generalprove-til-sesongen/s/12-95-3423524742

Ifølge denne saken så var han kaptein i første omgangen fordi de andre før han ikke spilte. 

Poenget står uansett, da det høres ut på mange som at han var Moldes kaptein over lang tid. 

(Innlegget ble redigert 13.02.21 22:13)

thewaterfall

Innlegg: 3839
thewaterfall
13.02.21 22:58
PapaSmurf: Det må for ordens skyld nevnes at det var mot slutten av treningskampen da den som var kaptein ble byttet ut kastet kapteinsbindet til Sarr. 
De minuttene har altså blitt til at Molde gjorde en voldtektstiltalt til kaptein.

Ja, jeg er klar over at dette da du (blant flere) har dratt opp fakta hver gang noen har fremstilt det som at Molde brukte Sarr som kaptein mens han var tiltalt for voldtekt.

Om det var noen minutter i en treningskamp eller om det var en hel omgang forandrer dog ikke min oppfatning av at det burde vært unngått av Molde og at det fremstår uheldig. For jeg tror det handler om at man ikke tenkte særlig gjennom det, han var neste på lista han får kapteinsbindet som en slags autofunksjon.

supergunners10

Innlegg: 8802
supergunners10
13.02.21 23:07
thewaterfall: uheldig

Ja, men at folk bruker det som et argument de blåser opp og skaper sin egen virkelighet til å virke som verdens verste ting er noe helt annet. 

Nesten verre er det at folk biter på helt ukritisk.

supergunners10

Innlegg: 8802
supergunners10
22.02.21 22:47

Synes jeg leste akkurat samme saken da han dro til Saudi.

Jeg synes personlig hun bommer i det meste av kritikken mot klubben, og spesielt i det med, ja KAPTEIN og i at Molde skal ha kritikk for å kansellere kontrakten (Noe som ble kritisert at de ikke gjorde i laaaaaang tid) 

Ellers håper jeg hun snart får bli ferdig med saken og at Sarr får sin rettmessige dom, hva den nå er.

Lilleborg

Innlegg: 38949
Lilleborg
23.02.21 08:13
supergunners10: Ellers håper jeg hun snart får bli ferdig med saken

Vil vel tro at det ikke skjer før Sarr sitter inne for det han har gjort, og pdd ser det ikke ut som det blir noen realitet.

arkles

Innlegg: 9083
arkles
23.02.21 08:38

Kanskje Molde kunne tatt en prat med henne også men det er vel å tro på julenissen. Svarene til Molde-direktørene oser av dårlig samvittighet

Korgutt

Innlegg: 18492
Korgutt
23.02.21 11:00
arkles: Kanskje Molde kunne tatt en prat med henne også men det er vel å tro på julenissen. Svarene til Molde-direktørene oser av dårlig samvittighet

Helt andre mennesker som sitter i Moldeledelsen nå enn den gangen.

arkles

Innlegg: 9083
arkles
23.02.21 11:05
Korgutt: Helt andre mennesker som sitter i Moldeledelsen nå enn den gangen.

Neerland du tenkte på ? Dagens adm.dir var nestleder i styret på den tiden..

PapaSmurf

Innlegg: 43334
PapaSmurf
23.02.21 11:12

Selvsagt føler hun MFK kunne gjort mer. Men jeg skal ikke si noe om henne. Dette er et anonymt forum og da må man vokte sine ord nøye når man snakker om ikke-offentlige personer.

Men Sarr kan jeg uttale meg om. Og han kunne jo også blitt igjen i Senegal da han var der på ferie før han kom hjem og fikk terminert kontrakten. Hadde det vært MFKs feil også?

Det er påtalemyndighetene som har makt til å nekte folk å reise, ikke arbeidsgiver. 

Man får jo inntrykk av at MFK kjørte spilleren til flyplassen og sendte han ut av landet i privatfly. Men det som underkommuniseres er jo at han var i Molde i to uker før han fant en ny klubb. Og hele veien gjorde påtalemakten vurderinger om at det ikke var rømningsfare. MFK holdt dem informert om kontraktsprosessen, og de vurderte det likevel dithen at det ikke var rømningsfare. Fordi advokaten hans lovet det i følge media. Og likevel rettes all aggresjon mot MFK. Det er latterlig, og viser bare at en bruker dette som et påskudd til å sverte klubben. Og da tas det heller ikke alvorlig. 

 

 

(Innlegget ble redigert 23.02.21 11:16)

arkles

Innlegg: 9083
arkles
23.02.21 11:22
PapaSmurf: Selvsagt føler hun MFK kunne gjort mer. Men jeg skal ikke si noe om henne. Dette er et anonymt forum og da må man vokte sine ord nøye når man snakker om ikke-offentlige personer.

Elegant..

wile_e

Innlegg: 1745
wile_e
23.02.21 11:23

Uansett hva MFK hadde gjort i denne saken hadde det blitt brukt mot dem. Vi får være fornøyde med at ekspertise ikke  finner noe formelt å ta klubben på. GJETT om det hadde blitt styr om MFK tok kontakt med fornærmede, samme hvor velment det hadde vært.

Hele denne "klubben hadde så stor tillit til uskyld at de gjorde han til kaptein"-greia har vel også blitt krystet siste dråpe ut av.

Godt å være kvitt sak og person, får virkelig håpe den ender rettferdig for de andre involverte.

supergunners10

Innlegg: 8802
supergunners10
23.02.21 11:29
PapaSmurf: ikke-offentlige personer.

Er vel i grenseland for å være en offentlig person nå så ofte som disse intervjuene gjøres. 

Men ja, forøvrig helt enig i at man ikke skal henge henne ut på noen måte. Man hører mye, og noe ser man, i en liten by. Det kan man ikke ta for god fisk. 

Gunnar88

Innlegg: 8437
Gunnar88
23.02.21 12:11
supergunners10: Ellers håper jeg hun snart får bli ferdig med saken og at Sarr får sin rettmessige dom, hva den nå er.

Er ikke nødvendigvis så lett hvis dette har medført psykiske traumer, som en del voldtektsofre sliter med over lang tid. 

supergunners10

Innlegg: 8802
supergunners10
23.02.21 17:22

Nei, men selve saken kan man bli ferdig med. Hun sier jo at det er det hun tenker mye på, at det hver dag kan komme telefon om det ene eller det andre. 

Boureima

Innlegg: 456
Boureima
23.02.21 21:48
PapaSmurf: Og han kunne jo også blitt igjen i Senegal da han var der på ferie før han kom hjem og fikk terminert kontrakten. Hadde det vært MFKs feil også? Det er påtalemyndighetene som har makt til å nekte folk å reise, ikke arbeidsgiver.

Molde kunne ikke holde han i Norge nei, men ting hadde fortsatt stilt seg annerledes hvis Sarr hadde stukket av på ferie eller så lenge han var under kontrakt med Molde. Da kunne han ikke signert for nye klubber og måtte i praksis ha valgt mellom å fortsette fotballkarrieren eller være på flukt. Etter at Molde terminerte avtalen så kunne han fint kombinere begge deler. 
Det er påtalemyndighetene som har dummet seg ut her, men det er ikke utenkelig at saken kunne fått en løsning dersom Molde ikke hadde terminerte avtalen fordi saken «hadde blitt en stor belastning for klubben». Så er det selvfølgelig påtalemyndighetenes ansvar å sikre at siktede ikke stikker av.

HarryH

Innlegg: 33338
HarryH
23.02.21 21:56

Jeg har usedvanlig lite kunnskap om juss, men for meg virker det rart at påtalemyndighetene ikke tok i bruk varetekt her. Det var vel ikke så overraskende at Sarr valgte å ikke møte opp i ankesaken. Uansett om han er skyldig eller uskyldig så hadde han mye å tape på å stille opp der.

arkles

Innlegg: 9083
arkles
23.02.21 22:15
HarryH: eg har usedvanlig lite kunnskap om juss, men for meg virker det rart at påtalemyndighetene ikke tok i bruk varetekt her. Det var vel ikke så overraskende at Sarr valgte å ikke møte opp i ankesaken. Uansett om han er skyldig eller uskyldig så hadde han mye å tape på å stille opp der.

Det burde man absolutt gjort, men jeg bet meg merke i pressmeldingen fra Molde. Classy.. Må ha vært en utrolig vanskelig tid for Sarr..

 

"Molde FK vil takke Babacar for hans innsats som fotballspiller for Molde FK, også gjennom en vanskelig tid for så vel spilleren som klubben, står det i pressemeldingen."

supergunners10

Innlegg: 8802
supergunners10
23.02.21 22:21
arkles: "Molde FK vil takke Babacar for hans innsats som fotballspiller for Molde FK, også gjennom en vanskelig tid for så vel spilleren som klubben

Enig at det er en unødvendig pressemelding, men du tror vel ikke seriøst at det har vært så lett for Sarr eller klubben? 

Ta av deg sneversynet nå.

arkles

Innlegg: 9083
arkles
23.02.21 22:24
supergunners10: Enig at det er en unødvendig pressemelding, men du tror vel ikke seriøst at det har vært så lett for Sarr eller klubben?  Ta av deg sneversynet nå.

Selvfølgelig har det vært vanskelig for klubben, og det har sikkert vært vanskelig for Sarr også.. 

Voldtektsmenn har jeg lite sympati og jeg gir egentlig blaffen om de har en tung tid grunnet egen idioti og for å ha ødelagt andre menneskers liv. En takk er det siste de fortjener..

Det har ikke noe med molde-bias og eventuell rivalisering. Det er bare vanlig anstendighet.

PapaSmurf

Innlegg: 43334
PapaSmurf
23.02.21 22:38
arkles: "Molde FK vil takke Babacar for hans innsats som fotballspiller for Molde FK, også gjennom en vanskelig tid for så vel spilleren som klubben, står det i pressemeldingen."

Dette var en skrekkelig pressemelding.

Umusikalsk og malplassert. 

Og her forstår jeg og støtter kritikken. 

 

supergunners10

Innlegg: 8802
supergunners10
23.02.21 22:46
arkles: Det har ikke noe med molde-bias og eventuell rivalisering. Det er bare vanlig anstendighet.

Jeg er enig med deg, men du fikk det til å fremstå som at det ikke var sant, og det er ofte problemet med mange av uttalelsene i denne saken. At man vrir det om til sin egen agenda. Ofte mot Molde som klubb.

Sarr kan bare få all dritt han kan få.

(Innlegget ble redigert 23.02.21 22:46)

arkles

Innlegg: 9083
arkles
23.02.21 22:54

Pressemeldingen var grusom; påtalemyndigheten var naiv; molde gjorde i og for seg riktig som terminerte kontrakten - og "kapteinshistorien" var storm i et vannglass..

Det som henger igjen ved molde er pressemeldingen, skrøningen til solbakken - og neerland gir et inntrykk av å gi f.. i absolutt alt så lenge det ikke går utover Molde. Ingen kjennskap til den gamle skihopperen, men i media fremstår han som en gedigen tulling og med negativ empatiske egenskaper hvis mulig..

PapaSmurf

Innlegg: 43334
PapaSmurf
23.02.21 23:48
arkles: men i media fremstår han som en gedigen tulling og med negativ empatiske egenskaper hvis mulig..

Konfliktsky heter det. 

HarryH

Innlegg: 33338
HarryH
24.02.21 14:29
arkles: Ingen kjennskap til den gamle skihopperen, men i media fremstår han som en gedigen tulling og med negativ empatiske egenskaper hvis mulig..

Jeg kjenner ikke juniornorgesmesteren fra 1982 personlig; vi har bare møttes i en bedriftskamp den gangen han spilte for Team Lønsethagen, men jeg tror at det er som følger:

Han er en person som først og fremst er opptatt av at alt skal gå rett og riktig for seg. Hans naturlige instinkt er å opptre korrekt framfor å se bra ut i media. Neerland har som prinsipp at når en ansatt slutter, skal vedkommende takkes av. Et mulig unntak fra dette prinsippet er at den ansatte er funnet skyldig i en alvorlig straffesak, noe som ikke var tilfelle i denne saken. Alt hadde vært lettere, både for Neerland og for klubben, dersom tingretten hadde kommet fram til at Sarr var skyldig.

(Innlegget ble redigert 24.02.21 14:31)

HarryH

Innlegg: 33338
HarryH
24.02.21 14:37
arkles: Voldtektsmenn har jeg lite sympati og jeg gir egentlig blaffen om de har en tung tid grunnet egen idioti og for å ha ødelagt andre menneskers liv. En takk er det siste de fortjener.. Det har ikke noe med molde-bias og eventuell rivalisering. Det er bare vanlig anstendighet.

Du, og de fleste andre, legger til grunn at Sarr er skyldig. Alt dere skriver er basert på denne antakelsen.

Hvis du klarer det, prøv å tenke gjennom hele saken med utgangspunkt i at han er uskyldig. Hva som er anstendig vs. uanstendig vil da se annerledes ut.

Retten kom fram til at det mest sannsynlig hadde blitt gjennomført en voldtekt. Jeg vet at dette er provoserende for mange, men rettens dom impliserer ikke at en voldtekt faktisk har funnet sted. 

arkles

Innlegg: 9083
arkles
24.02.21 15:13
HarryH: Retten kom fram til at det mest sannsynlig hadde blitt gjennomført en voldtekt

Det kom retten frem til og det var ikke fellende bevis for å dømt han, men han ble dømt til å betale erstatning - og hadde track record innen disse sakene mener jeg.. Det snakkes vagt om jenta her inne - og det er lett å forstå i en relativt liten by. Det snakkes lite her inne om Sarr, men jeg vet ikke om det betyr at det ikke er noe å snakke om - eller om man "close the wagons".. Vet ikke hva ledelsen i Molde evt hadde hørt om "sladder" i den forbindelse..

Motspørsmålet mitt blir da om en kollega av deg hadde kommet til en avtale med bedriften med samme track record som Sarr.. Hadde ledelsen/HR sendt ut et internt skriv hvor man takket for innsatsen hans i en vanskelig tid - alternativt en pressemelding ?

PapaSmurf

Innlegg: 43334
PapaSmurf
24.02.21 15:33
arkles: Det snakkes lite her inne om Sarr,

Jaha?

arkles

Innlegg: 9083
arkles
24.02.21 15:36
PapaSmurf: Jaha?

Du skjønte nok den.. Det har vært en del ganske åpne antydninger utover det som har kommet frem i retten om jentas "karakter".. Har ikke sett den samme sladringen om Sarr fra lokale kilder

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg