Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Tiltale vs dom

NYTT TEMA
KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 54149
28.08.18 11:30

Jeg forstår reaksjonen deres. Nå har dere og klubben valgt å tro på denne spilleren, at han bare har vært «uheldig». Herregud, han ble frikjent, og i den andre saken ble det ikke reist tiltale. 

Skulle det dukke opp flere saker er det ikke mulig å bortforklare, da snakker vi om adferdsproblemer. Så for deres del, og hans, får vi håpe at det bare er oppspinn. Mannen har jo et rykte å ta vare på, og ingen vil vel at fasaden på Aker skal skitnes unødvendig til. 

JackAass
JackAassInnlegg: 5182
28.08.18 11:35

Personlig, med tanke på hendelsen i Sverige og dommen nå (kom igjen, må han betale 150.000 i oppreisning er han i praksis dømt, men bevisførselen i sånne saker er så vrien at lekdommerne tok den billigste veien ut, hoveddommer meldte jo skyldig), så syns jeg Molde bør frigi spilleren med umiddelbar virkning. 

"Døren til rommet sto åpen, og hun sa jo ikke nei" står det i den svenske artikkelen. 

Come on. 

seriemester2013
seriemester2013Innlegg: 9411
28.08.18 11:43
Korgutt: Lew_Ashby. Skjønner du ikke at innlegget til HarryH var en reaksjon til xytheon sitt innlegg om et tredje tilfelle?

Om det skulle dukke opp et tredje tilfelle hva så? Dersom spilleren ikke er dømt for noe, så er jo Molde forpliktet til å la spillerne spille

Er jo helt vannvittig at det ikke engang holder med to tilfeller av i beste fall moralsk forkastelige sexuelle erobringer av kvinner for å bli satt til siden i den klubben der

Korgutt
KorguttInnlegg: 14807
28.08.18 11:52

seriemester2013. Nå er du inne på en annen diskusjon. Og her er jeg enig med deg. Skulle selv ønsket at jeg ikke fikk se han mer i Moldedrakta. Men det er min mening. 

Poenget mitt var at man skal holde seg til fakta. Saken er mer enn alvorlig nok for mitt vedkommende med de 2 tilfellene. Man behøver ikke å dra inn udokumenterte og løgnaktige påstander for å gjøre det verre enn den er.

HarryH
HarryHInnlegg: 30933
28.08.18 11:55
KingKongHalvor: Jeg forstår reaksjonen deres. Nå har dere og klubben valgt å tro på denne spilleren, at han bare har vært «uheldig». Herregud, han ble frikjent, og i den andre saken ble det ikke reist tiltale.
Skulle det dukke opp flere saker er det ikke mulig å bortforklare, da snakker vi om adferdsproblemer. Så for deres del, og hans, får vi håpe at det bare er oppspinn. Mannen har jo et rykte å ta vare på, og ingen vil vel at fasaden på Aker skal skitnes unødvendig til.

Det kler deg ikke å leke hobbypsykolog. Hvorvidt jeg tror på spilleren er irrelevant og det er faktisk noe ikke du vet noe om, siden jeg ikke har uttalt meg om det.

Her spres det ubegrunnete rykter ("hørte det av en kollega") om alvorlig kriminalitet. Det er fullstendig uhørt. Jeg skjønner ikke at du sitter og heier på den slags. Slike saker får tydeligvis fram det verste i folk.

 

(Innlegget ble redigert 28.08.18 11:55)

Brezjnev
BrezjnevInnlegg: 14189
28.08.18 12:04
Nishy: Hadde dette vært tilfelle hadde det stått i avisene, de hadde fråtset i en sånn nyhet.

Nå er jeg for så vidt enig i at noe sånt ikke bør slenges ut uten å ha godt belegg for det, og at å ha hørt det fra en journalistkompis ikke kan regnes som godt belegg - helt uavhengig av om det er sant eller ei.

Likevel; det du sier her er nok ikke riktig. Hvor mange aviser "fråtset" i Sarrs Casanova-opptreden i Stockholm?

Det er etter min mening uansett ikke så viktig om som hevdes er sant. Med dommen, som var knusende i alle andre henseende enn lekdommernes svar på skyldspørsmålet, samt Stockholm-episoden burde Molde hatt det de trengte for å ta det rette valget. Det gjorde de ikke.

(Innlegget ble redigert 28.08.18 12:05)

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 54149
28.08.18 12:15

Harry

Hobbypsykolog, virkelig?

Trodde du var mer redelig enn som så, og at vi diskuterer sak og ikke person. Dette kler nemlig deg svært dårlig. 

Og ja, jeg gjorde noe man ofte gjør her på Fotball-Norsk, jeg generaliserte. Det finnes sikkert en del av dere som ikke står bak denne fyren, men slik som du og andre holder på så er det som er forsvar å regne. Dine forsøk på tåkelegging er ikke spes stilige, anbefaler deg å slutte med det. 

Minner om at dere for et par uker siden også mente det var uhørt å nevne navnet hans, er heldigvis forbi det nå. Kanskje dere kommer dere videre på andre punkter også. Lykke til. 

HarryH
HarryHInnlegg: 30933
28.08.18 12:22
KingKongHalvor: Og ja, jeg gjorde noe man ofte gjør her på Fotball-Norsk, jeg generaliserte. Det finnes sikkert en del av dere som ikke står bak denne fyren, men slik som du og andre holder på så er det som er forsvar å regne. Dine forsøk på tåkelegging er ikke spes stilige, anbefaler deg å slutte med det.
Minner om at dere for et par uker siden også mente det var uhørt å nevne navnet hans, er heldigvis forbi det nå. Kanskje dere kommer dere videre på andre punkter også. Lykke til.

Bra du tar selvkritikk for den "generaliseringen". Den er det jo overhodet ikke dekning for. De fleste Molde-tilhengerne her inne har til og med tatt til orde for at klubben ikke bør la mannen spille nå etter dommen i tingretten.

Og uansett så blir det riv ruskende galt å hevde at man "tror på" spilleren fordi om man ikke fordømmer klubbens beslutning.

Vil du si at også prof. Marthiniussen "tror på" og "står bak" spilleren siden han mener at Molde ikke fortjener kritikk for de beslutningene som er tatt så langt? Forhåpentligvis ser du selv hvor tullete det blir å hevde noe slikt.

 

Det med tåkelegging må du nesten forklare.

(Innlegget ble redigert 28.08.18 12:24)

HarryH
HarryHInnlegg: 30933
28.08.18 12:25
KingKongHalvor: slik som du og andre holder på så er det som er forsvar å regne

Og vennligst vis meg et tilfelle - om det så bare er en bisetning - der jeg har forsvart den tiltalte.

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 54149
28.08.18 12:40

Harry, slik som dere holder på blir det som et forsvar å regne, betyr ikke at du har forsvart ham direkte. Men ved å tåkelegge, som feks å trekke inn drap og lage ironi, det å kalle meg for hobbypsykolog ol er alt annet enn å legge seg flat, og fremstår som en form for forsvar. 

 

HarryH
HarryHInnlegg: 30933
28.08.18 12:47
KingKongHalvor: Harry, slik som dere holder på blir det som et forsvar å regne, betyr ikke at du har forsvart ham direkte. Men ved å tåkelegge, som feks å trekke inn drap og lage ironi, det å kalle meg for hobbypsykolog ol er alt annet enn å legge seg flat, og fremstår som en form for forsvar.

En anonym debattant skriver at en identifiserbar person har begått voldtekt, visstnok noe han har hørt av en kollega. Gjennom å bruke overdrivelse som retorisk virkemiddel, prøver jeg å vise hvor horribelt det er å spre den slags rykter i sosiale media. Du kaller det altså tåkelegging.

Du skriver at jeg har valgt å tro på spilleren. Jeg reagerer på denne påstanden gjennom å kalle deg hobbypsykolog, siden du åpenbart mener at du kan lese mine tanker. Også dette karakteriserer du som tåkelegging.

Jeg konkluderer dermed med at du ikke har noen form for tåkelegging å vise til.

Jeg konstaterer også at du ikke har noen eksempler på at jeg har tatt spilleren i forsvar.

(Innlegget ble redigert 28.08.18 12:50)

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 37555
28.08.18 13:20
KingKongHalvor: Harry, slik som dere holder på blir det som et forsvar å regne

Det bør du underbygge.

Det at folk ikke boikotter kampene betyr ikke at vi er enige i klubbens konklusjon etter sin vurdering.

(Innlegget ble redigert 28.08.18 13:21)

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 54149
28.08.18 13:35

Nå retter dere frustrasjonen mot meg, og det er forsåvidt forståelig det også. Ingen morsom situasjon å være i for en supporter. Vi hadde noe av deg samme i Gunnarssonsaken, vanskelig å stå inne for SLT klubben sier og gjør. Og man blir kollektivt stilt til ansvar jeg inne. Sier ikje at det er riktig, men slik fungerer det nå en gang. 

Lykke til videre med sesongen, regner med at man kvitter seg med Sarr i vinter, og då er det ikke mer å diskutere. 

Eller vent nå litt, vi er jo på VGD..... :-D

Stan
StanInnlegg: 109
28.08.18 14:04

Null trykk fra supportere og media i Molde mot klubben. Dere ønsker ikke å sette trykk på klubben, fordi dere innerst inne ønsker at han spiller. Dette kunne aldri skjedd i Rosenborg eller Brann. Både media og supporterene hadde laget et helvetes leven om klubben vår hadde satt oss i samme situasjon. 

Er helt seriøst sjokkert over Molde i denne saken, det gjelder både klubb, lokale medier og supportere.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 37555
28.08.18 14:11
Stan: Er helt seriøst sjokkert over Molde i denne saken, det gjelder både klubb, lokale medier og supportere.

Hadde det ikke vært for at en stor prosentandel av innleggene dine på VGD har vært rettet mot MFK, også før denne saken dukket opp så kunne jeg hatt repsekt for meningen din, men jeg tror du utnytter situasjonen for å sverte MFK ytterligere.

I motsetning til KingKongHalvor som jeg ser på som en seriøs debattant som ikke har noen agenda.

Så det seriøse sjokket ditt tar jeg med knusende ro.

(Innlegget ble redigert 28.08.18 14:14)

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 37555
28.08.18 14:13
KingKongHalvor: Nå retter dere frustrasjonen mot meg

Nei det gjør jeg ikke, men jeg er uenig i det du sier.

Jeg har vært tydelig ovenfor klubben, men jeg kanikke gjøre mer enn å si meningen min. Og det gjør jeg direkte til dem og ikke via VGD i dette tilfellet.

Men noen boikott kan de som håper på det se langt etter.

Stan
StanInnlegg: 109
28.08.18 14:16

Du tar hele saken med knusende ro

JackAass
JackAassInnlegg: 5182
28.08.18 14:33

Men Papa, hva med å legge litt trykk fra supporterne mot klubben her, som nevnt av andre? 

Er det sånn at man støtter sine egne uansett, og lar kritikken komme fra motstanderne? Eller bør man trå til med litt indrejustis? 

edit; og da mener jeg ikke å maile klubbens ledelse, men faktisk møte opp med bannere (f.eks) fra en samlet supportergruppe? 

(Innlegget ble redigert 28.08.18 14:34)

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 37555
28.08.18 14:43
JackAass: Men Papa, hva med å legge litt trykk fra supporterne mot klubben her, som nevnt av andre? Er det sånn at man støtter sine egne uansett, og lar kritikken komme fra motstanderne? Eller bør man trå til med litt indrejustis? edit; og da mener jeg ikke å maile klubbens ledelse, men faktisk møte opp med bannere (f.eks) fra en samlet supportergruppe?

Det må du spørre supportergruppa om. Jeg er ikke medlem.

Jeg kjøper sesongkort og går på kamp uorganisert. Slik var det før denne hendelsen og slik er det nå.

 

(Innlegget ble redigert 28.08.18 14:44)

JackAass
JackAassInnlegg: 5182
28.08.18 15:28
PapaSmurf: Det må du spørre supportergruppa om. Jeg er ikke medlem. Jeg kjøper sesongkort og går på kamp uorganisert. Slik var det før denne hendelsen og slik er det nå.

Fair enough!

For jeg syns det er merkelig om ikke TK begynner å markere dette snart. Veit ikke om det er representanter derfra på dette forumet? 

HarryH
HarryHInnlegg: 30933
28.08.18 15:41

Et spørsmål, JackAass:

Ser du denne beslutningen (om å gi den tiltalte spilleren spilletid) som et rent valg mellom etiske og sportslige hensyn, eller ser du også at det er et etisk dilemma (dvs et valg mellom motstridende etiske hensyn) for ledelsen i Molde FK?

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 30840
28.08.18 15:47
HarryH: Et spørsmål, JackAass: Ser du denne beslutningen (om å gi den tiltalte spilleren spilletid) som et rent valg mellom etiske og sportslige hensyn, eller ser du også at det er et etisk dilemma (dvs et valg mellom motstridende etiske hensyn) for ledelsen i Molde FK?

Hva har skjedd her egentlig? Ser spilleren ble dømt til erstatning, men ikke straffedømt.

Molde fortsetter vel å bruke ham? Siden han tross alt er frikjent for voldtekt?

Forferdelig dom for Molde FK, forøvrig. Frikjent og skyldig samtidig, i hvertfall i manges øyne.

Kom det frem mye som satt spilleren i dårlig lys i rettsaken?

HarryH
HarryHInnlegg: 30933
28.08.18 16:06
Tjaaah: Hva har skjedd her egentlig? Ser spilleren ble dømt til erstatning, men ikke straffedømt.
Molde fortsetter vel å bruke ham? Siden han tross alt er frikjent for voldtekt?
Forferdelig dom for Molde FK, forøvrig. Frikjent og skyldig samtidig, i hvertfall i manges øyne.
Kom det frem mye som satt spilleren i dårlig lys i rettsaken?

Nettopp. Verst tenkelige utfall mht hva man skal gjøre med spilleren.

Han ble ikke akkurat satt i et godt lys i rettssaken.

 

Small_boi
Small_boiInnlegg: 5788
28.08.18 16:06
Tjaaah: Kom det frem mye som satt spilleren i dårlig lys i rettsaken?

Vitnemål fra andre som var tilstede på nachspielet tyder på at han ikke snakket sant om situasjonen og kvinnens oppførsel/rusnivå før de var på soverommet. Men siden det ikke var vitner på soverommet kan det ikke slås fast uten tvil at det skjedde et overgrep.

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 30840
28.08.18 16:08
Small_boi: Vitnemål fra andre som var tilstede på nachspielet tyder på at han ikke snakket sant om situasjonen og kvinnens oppførsel/rusnivå før de var på soverommet. Men siden det ikke var vitner på soverommet kan det ikke slås fast uten tvil at det skjedde et overgrep.

Så spilleren har ment at kvinnen var mer tilregnelig enn alle andre som var tilstede?

Har man fått belyst tilstanden til spilleren?

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 30840
28.08.18 16:11
HarryH: Nettopp. Verst tenkelige utfall mht hva man skal gjøre med spilleren. Han ble ikke akkurat satt i et godt lys i rettssaken.

Hvis det virker tydelig for klubben at han har handlet på en måte som ikke er forenelig  med klubbens verdier, så går det jo an å i hvert fall benke ham.

Man må jo ikke ha brutt loven for å handle i unåde i en fotballklubb.

Men det er klart at dette gjør saken enda verre for Molde. Igjen glad det ikke er meg som må ta disse avgjørelsene.

Small_boi
Small_boiInnlegg: 5788
28.08.18 16:56
Tjaaah: Så spilleren har ment at kvinnen var mer tilregnelig enn alle andre som var tilstede? Har man fått belyst tilstanden til spilleren?

Spilleren har selv sagt at "På en skala fra 0 til 5, ville jeg sagt at jeg var 2,5, og hun 3" og at de pratet, danset og flørtet før de gikk inn på soverommet. Jeg mener å ha lest at han hadde drukket fire drinker den kvelden, men er ikke helt sikker. 

En av medspillerne skal ha oppgitt i avhør at "hun ble med ham på nachspiel, sloknet på en stol, at hun var en femmer i beruselse på en skala fra 1-5. Han så ikke at den fornærmede danset med tiltalte, ikke at de pratet sammen, ikke at de flørtet. Det han så, var at fornærmede satt i en stol. Det så ut som hun sov." og at "den tiltalte tok armen rundt nakken hennes, løftet henne inn på gjesterommet og la henne ned. I andre avhør sier han at tiltalte sa: «Hva gjør vi med hun som satt og sov?». Så geleidet han henne ut, enten med hånda rundt nakken, eller holder rundt henne."

 

xytheon
xytheonInnlegg: 18814
28.08.18 16:56
HarryH: Her spres det ubegrunnete rykter ("hørte det av en kollega") om alvorlig kriminalitet. Det er fullstendig uhørt. Jeg skjønner ikke at du sitter og heier på den slags. Slike saker får tydeligvis fram det verste i folk.

Var det ikke slik identiteten til spilleren først ble spredd i utgangspunktet? 

Overrasker meg at folk henger seg sånn opp i denne detaljen. Jeg har aldri fremstilt dette som fakta. Dette er en anonym kilde som ikke kan dokumentere påstanden sin eller kjenner til konkrete opplysninger rundt det tredje tilfellet. Men av erfaring vet jeg at ting som dette sprer seg som ild i tørt gress blant sportsjournalister, og jeg har ennå ikke opplevd å ha blitt feilinformert av ham. Derfor tror jeg på det. Men det ville vært unaturlig om folk her inne ikke tok det med en klype salt.

For meg har uansett ikke et potensielt tredje tilfelle en dritt å si så lenge man har to ekstremt sammenlignbare voldtektssaker å ta hensyn til. Sogndal-saken var dealbreakeren for min del mao.

HarryH
HarryHInnlegg: 30933
28.08.18 17:42

xytheon:

Jo, spillerens identitet er kjent. Det er ikke problemet her.

Hvis du ikke ser noe særlig problem med å spre slike rykter anonymt på et forum, så vet jeg faktisk ikke hva jeg skal si.

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 30840
28.08.18 17:58
Small_boi: Spilleren har selv sagt at "På en skala fra 0 til 5, ville jeg sagt at jeg var 2,5, og hun 3" og at de pratet, danset og flørtet før de gikk inn på soverommet. Jeg mener å ha lest at han hadde drukket fire drinker den kvelden, men er ikke helt sikker. En av medspillerne skal ha oppgitt i avhør at "hun ble med ham på nachspiel, sloknet på en stol, at hun var en femmer i beruselse på en skala fra 1-5. Han så ikke at den fornærmede danset med tiltalte, ikke at de pratet sammen, ikke at de flørtet. Det han så, var at fornærmede satt i en stol. Det så ut som hun sov." og at "den tiltalte tok armen rundt nakken hennes, løftet henne inn på gjesterommet og la henne ned. I andre avhør sier han at tiltalte sa: «Hva gjør vi med hun som satt og sov?». Så geleidet han henne ut, enten med hånda rundt nakken, eller holder rundt henne."

Ouch. Jeg støtter at Molde lot fyren spille før rettsaken, siden det er domstolene sin jobb å dømme folk.

Problemet nå er jo at han på en måte har blitt frikjent og kjent skyldig, på forskjellige plan. Det er også problematisk at hans forklaring er så forskjellig fra lagkamerater.

Tommel for at du er ekstremt ryddig, og linker til artiklene. Alltid smart når man diskuterer såpass gravalvorlige tema.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg