Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Tiltale vs dom

NYTT TEMA
seriemester2013
seriemester2013Innlegg: 8207
19.04.18 15:13
KongBob: Hadde dette kommet fra en supportergruppe så er jeg enig i at de kanskje hadde noen baktanker... Men ikke fra Vålerenga fotball elite...

Jeg tror den meldingen der hadde dobbelt bunn, selv om den kom fra Vålerenga fotball elite. Klart det aldri vil innrømmes.

Vålerenga har vel hatt mange kveldskamper, om man kan vise til lignende uttrykk brukt tidligere kan jeg til en viss grad tro at det var tilfeldig valgt nå også, men uten det... Nei

arildberg
arildbergInnlegg: 1228
19.04.18 16:09
PapaSmurf: Nå prater du tøv Berg. Du mener MFK skal gjemme vekk spilleren i et halvt år sånn i tilfelle han er skyldig. Hva da om han er uskyldig?  Skal ikke han ha noen rettigheter fordi vi må være føre var? Denne saken har minst ett offer. Men hva om det er to? Nei, jeg kjøper ikke det premisset du kjører der det er MFK som er ansvarlige for at Kjernen, Kanarifansen osv bruker denne tragedien som et verktøy for å skape seg sportslige fordeler. Det ansvaret må de ta på egen kappe.  Nå sier advokaten at denne støyen fra tribunene er vond for klienten.  Da bør man kanskje lytte til det. Ikke for spillerens skyld, ikke for MFKs skyld, men for hennes skyld.

Her ilegger du meg litt vel mange meninger, Papa. 

Jeg stiller høyere krav til en fotballklubb på elitenivå enn til en supportergruppering. I og med at det er en påkjenning for jenta at det blir støy på tribunen i forbindelse med saken, så vil jeg også anta at det er en påkjenning å se bilder og omtale av spilleren - være seg på tv, nettaviser eller i sosiale medier. 

Jeg mener at hensynet til jenta, og den psykiske belastningen denne saken medfører, veier såpass tungt at hun bør skånes best mulig. Følgelig mener jeg også at spilleren ikke burde representere klubben offisielt. Når klubben likevel velger å prioritere det sportslige fremfor hensynet til jenta, så synes jeg det blir i beste fall naivt å forvente at dette ikke fører til reaksjoner fra motstandernes supportere. Du har jo selv også skrevet at du hadde forventet tilsvarende støy fra Tornekrattet dersom det var en RBK-spiller.

Jeg synes Vålerenga gikk over streken, i og med at det kommer fra klubbhold. Hadde dette kommet fra Klanen så hadde det vært tilnærmet innertier. Når det gjelder videoen fra Klanen så er den fullstendig skivebom, omtrent på nivå med sangen fra enkelte i Kjernen. 

Roedgata
RoedgataInnlegg: 1341
19.04.18 17:20

"Jeg tror den meldingen der hadde dobbelt bunn, selv om den kom fra Vålerenga fotball elite. Klart det aldri vil innrømmes.

Vålerenga har vel hatt mange kveldskamper, om man kan vise til lignende uttrykk brukt tidligere kan jeg til en viss grad tro at det var tilfeldig valgt nå også, men uten det... Nei"

 

Hvis vi skal snu enhver stein på jakt etter krenkelser, så blir tribunelivet i Norge hardt å leve.

Dette er innafor fra Vålerenga. Du kan synes det er gøy eller ikke, men homohets, legning, krig og annen elendighet har blitt kødda med på norske tribuner tidligere og kommer til å bli kødda med i fremtiden. Så lenge det ikke strider mot loven, så er det lite man kan gjøre med

Du skal ha en godt trent pekefinger hvis du skal leke moralpoliti overfor fotballsupportere.

jackblack
jackblackInnlegg: 13195
19.04.18 17:31

Nå er det Tina og Freddy som lager og legger ut disse. Kan nesten garantere at hverken Tina Wulff (fra Molde) og Freddy (tidligere Moldespiller) har tenkt på at det er en kobling mellom dette og nevnte sak. 

Den naturlige forklaringen er nok at det er myntet på at det er en kveldskamp. 

 

Solvgutt1
Solvgutt1Innlegg: 8376
19.04.18 17:36

«Du skal ha en godt trent pekefinger hvis du skal leke moralpoliti overfor fotballsupportere.»

Ja, fotballsupportere er så badass. Med mindre man feirer mål foran dem hvis man er på motstanders lag, peker på dem eller kritiserer dem så er de beinharde.

arildberg
arildbergInnlegg: 1228
19.04.18 17:41
Roedgata: Dette er innafor fra Vålerenga. Du kan synes det er gøy eller ikke, men homohets, legning, krig og annen elendighet har blitt kødda med på norske tribuner tidligere og kommer til å bli kødda med i fremtiden. Så lenge det ikke strider mot loven, så er det lite man kan gjøre med Du skal ha en godt trent pekefinger hvis du skal leke moralpoliti overfor fotballsupportere.

Uenig, og jeg synes du bommer i arugmentasjonen din. Hadde dette kommet fra Klanen (altså supporterne) så hadde dette vært klasse. Men når det kommer fra klubben (altså ikke supporterne) så blir det skivebom. 

Fishstick
FishstickInnlegg: 25477
19.04.18 19:18
Roedgata: Du skal ha en godt trent pekefinger hvis du skal leke moralpoliti overfor fotballsupportere.

Kommer det altså fra han som har viftet febrilsk med den samme fingeren mot RBK- og LSK-supportere fordi de har laget noen små scener angående den samme saken.

Men du har kanskje en sånn godt trent pekefinger, du.

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 25167
19.04.18 19:29
arildberg: Uenig, og jeg synes du bommer i arugmentasjonen din. Hadde dette kommet fra Klanen (altså supporterne) så hadde dette vært klasse.

All den tid anmelder nå også har sagt at hun ikke ønsker mer oppmersomhet, så klarer jeg ikke se hvordan det kan være klasse fra noen som helst.

Roedgata
RoedgataInnlegg: 1341
19.04.18 19:45

"Kommer det altså fra han som har viftet febrilsk med den samme fingeren mot RBK- og LSK-supportere fordi de har laget noen små scener angående den samme saken.

Men du har kanskje en sånn godt trent pekefinger, du."

 

Prøv igjen, pekefingeren min har blitt skrøpelig med åra.

 

Leser du hele tråden, så ser du bla. at jeg synes det var feil av MFK å fjerne banneret, til tross for at intensjonen bak var overtydelig og at jeg synes det var synd at MOT blei brukt på den måten.

Som jeg også er inne på i innlegget mitt over her; Du kan synes et påfunn er gøy eller umorsomt, passende eller upassende. Det spiller ingen rolle så lenge det ikke bryter norsk lov.

Jeg ønsker ikke at et moralpoliti som skal regulere tribuneytringer, uavhengig av hvor platt og umorsomt jeg personlig synes noe av det er.

Vi snakker altså om at det går an å ha hele to tanker i hodet samtidig - Å mislike en ytring på et personlig plan, men samtidig mene at terskelen for å sensurere den ytingen skal være høy.

Jeg synes det var jævlig kleint når Enga-fansen skreik horesønn til Stengel i 2x45, men det er likevel en ytring som ingen bør straffes for. Takhøyden bør som sagt være høy.

(Innlegget ble redigert 19.04.18 19:47)

arildberg
arildbergInnlegg: 1228
19.04.18 19:52
Tjaaah: All den tid anmelder nå også har sagt at hun ikke ønsker mer oppmersomhet, så klarer jeg ikke se hvordan det kan være klasse fra noen som helst.

Veldig godt poeng. Min tiltro til oss fotballsupportere er likevel så lav at jeg ikke ser for meg at saken legges død så lenge spilleren er i troppen.

Betyr det at jeg legger ansvaret over på MFK? På ingen måte! Supporterne er selvsagt ansvarlige for det de måtte komme med. 

Betyr det at jeg mener at MFK kunne gjort noe for å begrense omtale av saken? Utvilsomt. 

Roedgata
RoedgataInnlegg: 1341
19.04.18 19:53

"Ja, fotballsupportere er så badass. Med mindre man feirer mål foran dem hvis man er på motstanders lag, peker på dem eller kritiserer dem så er de beinharde."

Du misforstår hvis du tror jeg er fotballsupporternes høye forsvarer. Det er ikke tilfellet, for Gud bedre, det er mange idioter blandt oss. Det eneste jeg er opptatt av er at terskelen for å begrense tribuneytringer ved hjelp av sanksjoner skal være høy.

(Innlegget ble redigert 19.04.18 19:57)

Rhesus Kristus
Rhesus KristusInnlegg: 958
Tjaaah
TjaaahInnlegg: 25167
19.04.18 20:01
arildberg: Veldig godt poeng. Min tiltro til oss fotballsupportere er likevel så lav at jeg ikke ser for meg at saken legges død så lenge spilleren er i troppen. Betyr det at jeg legger ansvaret over på MFK? På ingen måte! Supporterne er selvsagt ansvarlige for det de måtte komme med. Betyr det at jeg mener at MFK kunne gjort noe for å begrense omtale av saken? Utvilsomt.

Folk virker å være så uenige om Molde i denne saken, at vi bare går i ring nå, så jeg vet ikke om jeg orker å ta den diskusjonen mer, hehe.

Men nesten alle her inne virker i hvert fall å være enige om at supporterne bør la det ligge på kamp nå. Det er positivt i det minste.

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 25167
19.04.18 20:03
Rhesus Kristus: https://i.imgur.com/pzvTjZH.png

Uskyldig i seg selv, kombinert med den andre, så begynner man jo selvsagt å lure.

arildberg
arildbergInnlegg: 1228
19.04.18 20:13
Tjaaah: Folk virker å være så uenige om Molde i denne saken, at vi bare går i ring nå, så jeg vet ikke om jeg orker å ta den diskusjonen mer, hehe. Men nesten alle her inne virker i hvert fall å være enige om at supporterne bør la det ligge på kamp nå. Det er positivt i det minste.

Jeg lever veldig fint med at vi kan være enige om å være uenige angående MFKs håndtering av saken. 

Banneret fra Kanarifansen var innafor (og hadde knapt fått oppmerksomhet hvis det ikke hadde blitt fjernet), sangen fra Kjernen var ikke innafor. 

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 25167
19.04.18 20:15
arildberg: Banneret fra Kanarifansen var innafor (og hadde knapt fått oppmerksomhet hvis det ikke hadde blitt fjernet), sangen fra Kjernen var ikke innafor.

Jeg synes ikke banneret var innenfor. Jeg synes de på den måten bruker hele saken som en unnskylding til å gjøre narr av en fotballklubb.

Jeg tviler på at særlig mange voldtekstofre synes det er morsomt.

Det er i hvert fall sånn jeg føler at det ble med det banneret.

Imidlertid var det selvsagt idiotisk av Molde å fjerne det, nettopp av den grunnen du sier.

arildberg
arildbergInnlegg: 1228
19.04.18 20:32
Tjaaah: Jeg synes ikke banneret var innenfor. Jeg synes de på den måten bruker hele saken som en unnskylding til å gjøre narr av en fotballklubb. Jeg tviler på at særlig mange voldtekstofre synes det er morsomt. Det er i hvert fall sånn jeg føler at det ble med det banneret. Imidlertid var det selvsagt idiotisk av Molde å fjerne det, nettopp av den grunnen du sier.

Absolutt. Jeg tror også hensikten var å gjøre narr av klubben og klubbens valg. 

Morsomt? Selv fotballsupportere kan komme med budskap uten at det bare skal være morsomt. Jeg synes ikke vi skal droppe å snakke (eller lager bannere) om vanskelige temaer selv om det vekker traumatiske minner hos enkelte ofre. Jeg mener ikke å ilegge deg en mening om at alt skal forties, og jeg har overhodet ingen intensjoner om å ha så høye tanker om Kanarifansen at jeg tror dette var hovedbudskapet de ønsket å fremme. Men jeg holder døra på gløtt for at de ikke bare ønsket å få latter som tilbakemelding på banneret.

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 25167
19.04.18 20:35
arildberg: Absolutt. Jeg tror også hensikten var å gjøre narr av klubben og klubbens valg. Morsomt? Selv fotballsupportere kan komme med budskap uten at det bare skal være morsomt. Jeg synes ikke vi skal droppe å snakke (eller lager bannere) om vanskelige temaer selv om det vekker traumatiske minner hos enkelte ofre. Jeg mener ikke å ilegge deg en mening om at alt skal forties, og jeg har overhodet ingen intensjoner om å ha så høye tanker om Kanarifansen at jeg tror dette var hovedbudskapet de ønsket å fremme. Men jeg holder døra på gløtt for at de ikke bare ønsket å få latter som tilbakemelding på banneret.

Jeg tviler sterkt på at de hadde noen som helst noble hensikter med det banneret, og synes dermed at de kunne spart seg. Skal jeg tippe, så ville de være morsomme, og tenkte seg ikke særlig godt om.

arildberg
arildbergInnlegg: 1228
19.04.18 20:40
Tjaaah: Jeg tviler sterkt på at de hadde noen som helst noble hensikter med det banneret, og synes dermed at de kunne spart seg. Skal jeg tippe, så ville de være morsomme, og tenkte seg ikke særlig godt om.

For å score verdens billigste poeng: Jeg lar supporterne være uskyldige inntil det motsatte er bevist :)

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 25167
19.04.18 20:41
arildberg: For å score verdens billigste poeng: Jeg lar supporterne være uskyldige inntil det motsatte er bevist :)

Haha.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 45265
19.04.18 20:43
Tjaaah: Jeg tviler på at særlig mange voldtekstofre synes det er morsomt.

Banneret ble selvsagt ikke laget for å være morsom, det ble laget for å vise avstand til at Molde lar en voldtektstiltalt spiller fortsette å representere klubben. Jeg tror voldtektsoffer flest syns konsekvensene for de som begår voldtekt er for små, så sett mot de selv går igjennom så vil aldri et banner nå opp til anklene en gang.

Spelaren
SpelarenInnlegg: 9931
19.04.18 20:51
Fishstick: Vålerenga er ikke snaue, og kjører på med denne promoen før Molde: Du legger deg vel ikke tidlig når Molde kommer på besøk?

Eg liker å tro at første kommentaren under var:

"0-6"

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 25167
19.04.18 20:56
GoingKronos: Banneret ble selvsagt ikke laget for å være morsom, det ble laget for å vise avstand til at Molde lar en voldtektstiltalt spiller fortsette å representere klubben. Jeg tror voldtektsoffer flest syns konsekvensene for de som begår voldtekt er for små, så sett mot de selv går igjennom så vil aldri et banner nå opp til anklene en gang.

Banneret ble selvsagt laget for å være morsomt. Det ble ikke laget for å vise avstand til at Molde lar en voldtektstiltalt spiller fortsette å representere klubben. Jeg tror voldtektsoffer flest syns konsekvensene for de som begår voldtekt er for små, så sett mot det de selv går igjennom, så vil aldri et banner nå opp til anklende, en gang.

Jøss, at jeg påstår noe som sannhet, gjør det visst til det. Snedig.

Ellers så er ikke det norske straffesystemet designet for at fornærmede nødvendigvis føler at straffen var stor nok. Det er laget for rehabilitering, og er et av verdens beste på det. Det er en grunn til at vi ikke lar ofrene dømme. Det kan føles urettferdig for de, men det er samfunnets beste man tenker på.

Videre er det ikke sikkert at det er snakk om en voldtektsmann her.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 45265
19.04.18 21:11
Tjaaah: Banneret ble selvsagt laget for å være morsomt.

Jeg forstår ikke hva du syns skulle være morsomt med banneret. Jeg forstår godt at de lager banneret for at de syns Molde sin opptreden er skammelig, det er virkelig ingenting morsomt med Molde sin avgjørelse. Den er bare trist.

Og det var du som dro inn ofrene, og latet som at de ville ha noe mot et slikt banner.

Fishstick
FishstickInnlegg: 25477
19.04.18 23:25
Roedgata: Som jeg også er inne på i innlegget mitt over her; Du kan synes et påfunn er gøy eller umorsomt, passende eller upassende. Det spiller ingen rolle så lenge det ikke bryter norsk lov.

Det er jo dette som er forskjellen på lovens lange arm og en liten moralfinger. Jeg har ikke beskyldt deg for å hevde at noe er ulovlig, men du er raskt ute med fingeren om det er noe du selv ikke liker. Du kalte vel Kjernen "patetisk" pga noen rop mot Molde du ikke likte. Jeg vet ikke jeg, men det minner om moralisme i mine øyne. Det er tross alt innholdet du reagerer på, ikke stilen.

Fishstick
FishstickInnlegg: 25477
19.04.18 23:27
Tjaaah: All den tid anmelder nå også har sagt at hun ikke ønsker mer oppmersomhet

Har ikke vært så mye på nett i det siste. Hvor kommer dette fra?

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 30749
19.04.18 23:40

Fra advokaten hennes. Stod i en artikkel at klienten følte det som en belastning med medietrykket og det som skjer på tribunene. 

(Med et lite forbehold om at jeg ikke siterer ordrett)

Edit:

Advokat Mette Ekroll Nyland representerer den fornærma kvinnen i saken. Hun forteller til Rbnett at kvinna opplever oppmerksomheten rundt saken, både i media og på tribunene, som en belastning.

– For fornærma dreier dette seg om en svært krenkende hendelse. Hun opplever all ekstra støy rundt saka som en tilleggsbelastning.

(Innlegget ble redigert 19.04.18 23:42)

HarryH
HarryHInnlegg: 28168
20.04.18 00:31

Hvem bryr seg om et mulig voldtektsoffer.

Her gjelder det bare for norske supportergrupperinger å demonstrere sin moralske overlegenhet.

arildberg
arildbergInnlegg: 1228
20.04.18 02:22
HarryH: Her gjelder det bare for norske supportergrupperinger å demonstrere sin moralske overlegenhet.

Det viktigste er vel at norske fotballklubber sørger for å bruke alle spillerne sine, så de blir vist på tv og andre medier. 

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 25167
20.04.18 04:01
GoingKronos: Jeg forstår ikke hva du syns skulle være morsomt med banneret. Jeg forstår godt at de lager banneret for at de syns Molde sin opptreden er skammelig, det er virkelig ingenting morsomt med Molde sin avgjørelse. Den er bare trist. Og det var du som dro inn ofrene, og latet som at de ville ha noe mot et slikt banner.

Jeg sa ikke at jeg synes det skulle være morsomt, jeg lagde det ikke. Du bommer.

Et oppegående menneske som ville markere at Molde sin opptreden er skammelig, ville mest sannsynlig forstå at motivene kunne feiltolkes ganske grundig.

De fleste her inne, tror som meg, at dette er gjort som et stikk til Molde. Og det er det jeg mener med "å være morsom". I lys av det, er det høyst sannsynlig at man ville markert seg på en måte som neppe levnet noe tvil. Heller ikke talsmannen fra kanarifansen var begeistret.

Jeg skrev "Jeg tviler på at særlig mange voldtekstofre synes det er morsomt." Hvordan er det å late som om voldtektsofre vil ha noe i mot banneret? Det er å gi min mening. Du bommer, igjen.

Og jeg tviler fortsatt på at voldtektsofre synes det er morsomt at bannere mot voldtekt tilsynelatende brukes for å harselere med en fotballklubb.

Den som later som noe, er deg, når du skriver: "Banneret ble selvsagt ikke laget for å være morsom, det ble laget for å vise avstand til at Molde lar en voldtektstiltalt spiller fortsette å representere klubben.". Du gir uttrykk for at dette er fakta, som du har direkte fra de som laget banneret. Og også at du i så fall kan bekrefte at dette er troverdig. Det er en ganske drøy påstand, alt i alt.

Ellers har anmelder i denne saken gitt uttrykk for at hun ikke liker dette. Hun vil ikke ha mer oppmerksomhet rundt saken. Her stoler jeg på Smurfen, mener han hadde lest det på rbnett. Aldri i verden om han finner på å lyge om det.

(Innlegget ble redigert 20.04.18 04:05)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg