Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Tiltale vs dom

NYTT TEMA
Antonz
AntonzInnlegg: 690
21.04.18 00:17
HarryH: Men jeg tipper at når du selv når 26000 innlegg, har du lært deg hva ordet trenere betyr.

Det vet jeg knakende godt. Har flere betydninger. I dette tilfellet handler det om å hefte eller hemme en debatt med utenomsnakk.

HarryH
HarryHInnlegg: 29054
21.04.18 00:33

Jeg ønsker at debatten skal komme seg videre. Det er jo de stadig repetisjonene som gjør at den tilsynelatende står stille.

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 27684
21.04.18 03:21
HarryH: Jeg ønsker at debatten skal komme seg videre. Det er jo de stadig repetisjonene som gjør at den tilsynelatende står stille.

Blir vel desverre ny runde etter søndag, skal vi tro tegnene fra VIF-leiren.

arildberg
arildbergInnlegg: 1228
21.04.18 15:30
PapaSmurf: Men etter at det sank inn og jeg fikk samlet meg så innser jeg at det er et brudd på hans rettigheter.

Sett utenfra så så det veldig ut som du snudde etter at forretningsadvokaten Klaveness hadde vært på dax18. 

arildberg
arildbergInnlegg: 1228
21.04.18 15:56
Tjaaah: Det er ikke noe offer enda, det er en anmelder. Dette er vel ikke en sak hvor det er bekreftet at det har forekommet en voldtekt, og de leter etter en gjerningsmann. Det er vel uenighet om hva som faktisk har skjedd. I det man kaller henne offer, så sier man implisitt at spilleren har gjort noe galt. Når du revurderer det, så kan du tenke at spilleren muligens er offeret ditt, og så tenke hvordan spillenekt påvirker det potensielle offeret. Molde vet sikkert ikke hvem som er offeret. Du forenkler når du kaller anmelder offer, før saken har fått en dom.

Jo, i og med at støyen har blitt en påkjenning for henne så er hun et offer. Offer for støy, altså. Snakker om å ta ting ut av sammenheng...

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 32815
21.04.18 16:24

ArildBerg: Ja, Klaveness var en av de som fikk meg til å innse at jeg var for opptatt av det politisk korrekte. Denne saken er langt mer kompleks enn jeg i utgangspunktet tenkte. 

abjoern100
abjoern100Innlegg: 1802
21.04.18 18:35

Altså, Klaveness uttalelse handlet jo etterhvert ikke bare om han bør suspenderes, eller hva det er riktig av MFK å gjøre alt tatt i betraktning, det handler om hvorvidt MFK kan sette han ut av førstelaget før domsavsigelse uten at det får juridiske konsekvenser (=brudd på arbeidskontrakt av MFK, som gir spilleren rett til å terminere kontrakten). Hun mente at MFK ikke kunne gjøre det. Det er en svært spesiell vurdering, hvis man leser relevant case law, som jeg har gjort. Det er nesten helt uforståelig at en lander på at MFK ikke har ryggdekning for å benke han i en periode så lenge han får full lønn og får trene med førstelaget. Det er rett og slett en dårlig vurdering. Det er heller ikke det samme som yrkesforbud. Dette er å anse som en mild sanksjon, som kan rettferdiggjøres med tungtveiende hensyn til fornærmede, til den svært alvorlige strafferettsprosessen og til klubbens omdømme. 

Om en fratok spilleren lønn og muligheten til å trene på høyt nok nivå ville det stille seg helt annerledes.

 

(Innlegget ble redigert 21.04.18 18:39)

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 27684
21.04.18 21:59
arildberg: Jo, i og med at støyen har blitt en påkjenning for henne så er hun et offer. Offer for støy, altså. Snakker om å ta ting ut av sammenheng...

Siden en av to er skyldig i saken, så venter jeg med å kalle noen for offer. De har stort sett seg selv å takke hvis de er den som har startet dette.

Du mener det er å ta ting ut av sammenheng når jeg påpeker at det høres ut som at du mener spilleren er skyldig når du kaller henne for et offer? Du må vel skjønne at det kan se sånn ut?

Sandaas
SandaasInnlegg: 11587
21.04.18 22:56
abjoern100: Hun mente at MFK ikke kunne gjøre det. Det er en svært spesiell vurdering, hvis man leser relevant case law, som jeg har gjort.

Det er ikke en gang en "svært spesiell vurdering", det er faktisk kategorisk feil da klubber selvsagt aldri risikerer å bli utfordret i en rett angående uttak til en startoppstilling. Klaveness tar beviselig feil om hun mener det å ikke spille kamp er det i nærheten av det samme som yrkesforbud, og setter man hennes uttalelser inn i en større kontekst så blir det hele bare latterlig. Dette har vært nevnt flere ganger tidligere i tråden men fortsatt finnes det Molde-supporter som later som Molde ikke kan gjøre noe overfor spilleren bare fordi Klaveness sauset i hop viktige begrep. 

Igjen, en spiller kan selvsat ikke straffes urettmessig for utenomsportslige (eller sportslige) hendelser, man da snakker vi ting som suspensjon, tilbakeholding av lønn, bøter eller utestengelse fra treningsanlegg, få kontrakten brutt o.l. Å bli satt på benken, få ilagt ekstratrening eller å bli droppet fra en kamptropp er ikke en slik urettmessig straff men noe en trener kan gjøre helt etter eget forgodtbefinnende og helt uten å måtte kunne dokumentere sportslige grunner for sine valg (ikke at det er vanskelig å konstruere slike grunner heller, en spiller som man vet har en alvorlig rettsak hengende over seg er også i økt risiko til å være ukonsentrert på fotballbanen). 

 

KaffeOrginal
KaffeOrginalInnlegg: 54033
22.04.18 10:34
arildberg: Jo, i og med at støyen har blitt en påkjenning for henne så er hun et offer. Offer for støy, altså. Snakker om å ta ting ut av sammenheng...

Snakk om ut av sammenheng . Dette er jo bare sprøyt .

Det er helt klart å ta side i saken og gjøre seg opp en mening om saken når man kaller anmelder konsekvent for offer. Det betyr at man anerkjenner at det har skjedd noe kriminelt her . At hun føler seg som ett offer kan vi nok dog være enig om

Så får vi se da hvordan denne saken blusser opp igjen nå etter denne serierunden. Molde møter jo ikke akkurat de tammeste supporterne nå .

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 32815
22.04.18 10:53

Sandaas: Når du sier at det beviselig er feil. Bevis det. 

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 45965
Art-Vandelay
Art-VandelayInnlegg: 46007
22.04.18 22:11

Noen grunn til at de ikke skal være misfornøyd? Var du fornøyd med Klanen i dag?

Spelaren
SpelarenInnlegg: 9931
22.04.18 22:12

"Jeg blir faktisk fysisk uvel av tanken på at jeg skal befinne meg på samme sted som ham i morgen."

For noen snøfnugg.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 45965
22.04.18 22:14
Art-Vandelay: Noen grunn til at de ikke skal være misfornøyd? Var du fornøyd med Klanen i dag?

Molde hadde tjent på å holde kjeft i stedet for å lage sak.

TexMurphy
TexMurphyInnlegg: 3174
22.04.18 22:15

"Du klarer ikke å falle på den måten uten å bli tatt!"

"Øøøøøhhh... I hadde greid det!"

Bernt Hulsker har vokst til å bli en av mine favoritter etter at han la opp!

edit: Feil tråd

(Innlegget ble redigert 22.04.18 22:19)

Bearwithme
BearwithmeInnlegg: 5915
22.04.18 22:15

Feil tråd

(Innlegget ble redigert 22.04.18 22:20)

HarryH
HarryHInnlegg: 29054
23.04.18 07:43
Sandaas: Det er ikke en gang en "svært spesiell vurdering", det er faktisk kategorisk feil da klubber selvsagt aldri risikerer å bli utfordret i en rett angående uttak til en startoppstilling.

Det er ikke relevant hva som skjer om en spiller utelates fra startoppstillingen i én kamp.

Det du og noen andre her tydeligvis mener (korriger meg om jeg tar feil), er jo at vedkommende skal utelates fram til dommen har falt i september-oktober og helst kanskje enda lenger. Det blir noe helt annet, også arbeidsrettslig.

 

(Innlegget ble redigert 23.04.18 07:48)

Sandaas
SandaasInnlegg: 11587
23.04.18 08:41
PapaSmurf: Sandaas: Når du sier at det beviselig er feil. Bevis det.

Ingen sted i norske lover står det at en fotballtrener må kunne dokumentere sine valg vedrørende laguttak og at det bare er sportslige grunner som skal avgjørende laguttak (ei heller er "sportslige grunner" som begrep beskrevet noe sted). Ingen steder står det at å bli satt på benken eller å ikke få være del av en kamptropp er et  urettmessig straff ovenfor en arbeidstaker. Du kan selv nidlese arbeidsmiljøloven eller likestillingsloven

Derfor er også Klaveness rør beviselig feil. Problemet er at hun som sagt blander ulovlige straffereaksjoner (tilbakeholding av lønn e.l.) med helt legitime valg en arbeidsgiver kan gjøre (sett en spiller på benke/ut av kamptroppen). 

Sandaas
SandaasInnlegg: 11587
23.04.18 08:43
HarryH: Det er ikke relevant hva som skjer om en spiller utelates fra startoppstillingen i én kamp. Det du og noen andre her tydeligvis mener (korriger meg om jeg tar feil), er jo at vedkommende skal utelates fram til dommen har falt i september-oktober og helst kanskje enda lenger. Det blir noe helt annet, også arbeidsrettslig.

Nei, som sagt ingen steder i lovverket står det at en fotballspiller må få lov til å spille kamper. Kamper er ikke en faktor i arbeidsmiljøloven. Så lenge klubben etterlever spillerkontrakten så har de lov til å disponere spilleren slik de ønsker, og jeg betviler sterkt på at Molde eller noen andre klubber er så dumme at de skriver kontrakter der spilletid og antall kamper er definert. 

Igjen, det en spiller har krav på er å bli behandlet som sine kolleger, men som jeg har påpekt gang etter gang, det omhandler utelukkende om ting som å få lønn, få trene med laget osv, aldri om å må få spille kamper. 

(Innlegget ble redigert 23.04.18 08:46)

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 32815
23.04.18 08:49

Sandaas: Dette vet du selv er vrøvl. Et lands lover er ikke så detaljerte at man finner alle eventualiteter i dem. Det er ikke som den store klokeboka i The Julekalender.

Selvsagt står det ingenting der om laguttak eller kamptropper. 

Men man har ikke yrkesforbud i Norge når man er tiltalt for noe, og fra å være så godt som fast på laget til å bli stuet vekk i et år fremstår i allefall for meg som et yrkesforbud. 

Men det er jo nesten komisk at alle som uttaler seg offentlig mener MFK gjør det riktige. Senest i går med Ronny Deila. 

(Innlegget ble redigert 23.04.18 08:51)

HarryH
HarryHInnlegg: 29054
23.04.18 08:53
Sandaas: Nei, som sagt ingen steder i lovverket står det at en fotballspiller må få lov til å spille kamper. Kamper er ikke en faktor i arbeidsmiljøloven. Så lenge klubben etterlever spillerkontrakten så har de lov til å disponere spilleren slik de ønsker, og jeg betviler sterkt på at Molde eller noen andre klubber skriver kontrakter der spilletid og antall kamper er definert.

Haha, det skulle tatt seg ut om fotballkamper var eksplisitt nevnt i Arbeidsmiljøloven.

Mulighetene for å omplassere den ansatte eller å tildele vedkommende andre arbeidsoppgaver, er behandlet i lovteksten til paragraf 15-13.

 

Fehrenbach
FehrenbachInnlegg: 490
23.04.18 10:07

Mulig brannfakkel her på forumet, men personlig er jeg ikke fan av å forfremme folk under mistanke for voldtekt.

Zen0n
Zen0nInnlegg: 45925
23.04.18 10:16

Én ting er om det hadde vært ett eller to banner, men når det skjer i dette omfanget så begynner jeg å lure på hvem som styrer denne Klanen. Hvorfor et slikt fokus på en motstanders spiller? En spiller som at på til ikke er dømt, og som kjent er han da (enn så lenge) uskyldig.

Syns for øvrig klubben svarer bra på det selv; Fokuser mer på egen klubb, Klanen.

Yourexperiencemaydiffer
YourexperiencemaydifferInnlegg: 5537
23.04.18 10:19

Tipper det hadde vært vesentlig færre bannere om ikke MFK hadde håndtert "Mot Voldtekt" banneret til LSK slik de gjorde. 

_Ghost_
_Ghost_Innlegg: 4178
23.04.18 10:20
PapaSmurf: Sandaas: Dette vet du selv er vrøvl. Et lands lover er ikke så detaljerte at man finner alle eventualiteter i dem. Det er ikke som den store klokeboka i The Julekalender

Til denne dag har jeg trodd jeg var i trøbbel om jeg drakk en kasse øl på jobb, brukte søppelbøttene som toalett, og tagget ned veggene med ukvemsord om sjefen, men ser nå at det ikke står noe om det i loven. Det burde vel egentlig være oppsigelsesgrunn?!

Zen0n
Zen0nInnlegg: 45925
23.04.18 10:27
PapaSmurf: Det er ikke som den store klokeboka i The Julekalender.

Hakkespettboka er et bedre eksempel :) 

xytheon
xytheonInnlegg: 18609
23.04.18 10:28
Zen0n: så begynner jeg å lure på hvem som styrer denne Klanen

Man trenger ikke navn når man bare kan gi dem fellesbetegnelsen "idioter". Jeg har vært på Intility to ganger nå. Den første gangen var pinlig nok, men jaggu meg klarte de å grave seg enda dypere i går. Kudos!

"Molde skal skamme seg for å ha behandlet situasjonen eksemplarisk", "vi har rett til å ta loven i egne hender og oute spilleren" og "vi mener at alle bør forhåndsdømme hverandre" er tydeligvis noen av de sterke budskapene denne flotte gjengen står for. 

GunnarBull
GunnarBullInnlegg: 2424
23.04.18 10:28
Yourexperiencemaydiffer: Tipper det hadde vært vesentlig færre bannere om ikke MFK hadde håndtert "Mot Voldtekt" banneret til LSK slik de gjorde.

Jeg synes man skal slå ned på mobbing.

(Innlegget ble redigert 23.04.18 10:29)

Yourexperiencemaydiffer
YourexperiencemaydifferInnlegg: 5537
23.04.18 10:31

Huh?

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg