Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Tiltale vs dom

NYTT TEMA
Fishstick
FishstickInnlegg: 25557
23.04.18 11:57
PapaSmurf: Det er det selvsagt. Men har du sett spilleren med kapteinsbind i Eliteserien etter tiltalen? Har du lagt merke til at en annen spiller som ikke har vært kaptein har overtatt det bindet i de kampene kaptein Gabrielsen har vært benka?

Han har ikke opptredt som kaptein etter at det ble tatt ut tiltale, nei. Han har dog blitt fremhevet og har tidvis vikariert som kaptein etter at det ble tatt ut siktelse. Greit nok det, men enkelte vil nok hevde at det var uklokt - uten at jeg skal si at det var galt. Forstår også at Molde ønsker å beskytte sin spiller, både av menneskelige og sportslige årsaker. Man er seg selv nærmest.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 33114
23.04.18 11:58
Fishstick: Han har ikke opptredt som kaptein etter at det ble tatt ut tiltale, nei. Han har dog blitt fremhevet og har tidvis vikariert som kaptein etter at det ble tatt ut siktelse.

Det stemmer.

_Ghost_
_Ghost_Innlegg: 4208
23.04.18 12:00
GoingKronos: For at det er et offer. Det er tatt ut tiltale, og det betyr også at kvinnen vil få voldsskadeerstatning helt uavhengig av om spilleren blir dømt eller ikke. For å få voldsskadeerstatning holder det med at det er sannsynlighetsovervekt for at hendelsen har skjedd, og staten når de betaler ut erstatning fester lit til påtalemyndighetens vurdering.

Hun KAN få erstatning, men det er på ingen måte gitt at hun VIL få det. Det kreves for øvrig klar sannsynlighetsovervekt.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 33114
23.04.18 12:01
GoingKronos: Men Molde viser hvor kynisk toppidretten er

Eller hvor lite kynisk toppidretten er.

Kommer an på øyet som ser.

MFK setter jo spilleren foran sitt eget rykte er det mange som påstår. Mange vil jo si at det er langt fra kynisk.

Det er jo ikke slik at vi ar avhengige av den spilleren for å stille et sterkt lag. Det er jo i den posissjonen vi har best dekning.

(Innlegget ble redigert 23.04.18 12:01)

KaffeOrginal
KaffeOrginalInnlegg: 54093
23.04.18 12:03
PapaSmurf: MFK setter jo spilleren foran sitt eget rykte er det mange som påstår. Mange vil jo si at det er langt fra kynisk.

og den ene "eksperten" etter den andre blander seg inn .... 

https://www.nettavisen.no/meninger/gunnarstavrum/molde-ma-tale-voldtektskritikk/3423454636.html

 

Fishstick
FishstickInnlegg: 25557
23.04.18 12:04
PapaSmurf: Det stemmer.

Han var forresten satt opp som kaptein på lagoppstillingen som Eurosport presenterte før kampen mot oss. Needless to say at dette spredte seg og ble oppfattet som en ren provokasjon av Solskjær på ØØ.

Så var det bare Eurosport som hadde feila...

Fishstick
FishstickInnlegg: 25557
23.04.18 12:06
PapaSmurf: MFK setter jo spilleren foran sitt eget rykte er det mange som påstår. Mange vil jo si at det er langt fra kynisk.

Dette er vel en litt vel regnbuefarget måte å se det på. Jeg tror nok at folk tenker at Molde setter det sportslige foran alt, og det oppfattes selvsagt kynisk. Jeg har ikke møtt noen som tror at Molde gjør dette for å være en god arbeidsgiver som ofrer seg selv i kampen for å ta vare på en medarbeider.

 

caliblue
caliblueInnlegg: 13204
23.04.18 12:07
PapaSmurf: Men er det ikke også gode verdier å vise at man tar vare på de rundt seg når det stormer som verst? At man ikke snyr ryggen til folk for å slippe å skitne til seg selv? Det er også gode verdier som barn og unge kan lære mye av.

Å dytte spilleren foran seg i kampen om poeng har lite med gode verdier å gjøre. Det har med kynisme å gjøre.

At det ble store reaksjoner var forutsigbart. Molde burde sett dette komme. Og hadde de hatt noe som helst ønske om å ta vare på spilleren sin, så hadde de latt han slippe.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 33114
23.04.18 12:08
KaffeOrginal: og den ene "eksperten" etter den andre blander seg inn .... https://www.nettavisen.no/meninger/gunnarstavrum/molde-ma-tale-voldtektskritikk/3423454636.html

Stavrum misliker Molde sterkt. Og da sier jeg det veldig mildt.

Jeg tror det bunner ut i at han og Røkke ikke er på godfot.

Dette er ikke den første lederen der vi får passet vårt påskrevet av Stavrum, og det er neppe den siste. Denne lederen topper uansett ikke det vanviddet som har kommet fra hans side i retning MFK tidligere.

Som vann på gåsa.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 33114
23.04.18 12:10
Fishstick: Dette er vel en litt vel regnbuefarget måte å se det på. Jeg tror nok at folk tenker at Molde setter det sportslige foran alt, og det oppfattes selvsagt kynisk. Jeg har ikke møtt noen som tror at Molde gjør dette for å være en god arbeidsgiver som ofrer seg selv i kampen for å ta vare på en medarbeider.

Nei, men så vanker vel ikke du i de mest objektive kretser heller.

Vi så jo i går hvor god dekning vi har i den posisjonen. Sportslig sett er det hipp som happ om han er på banen eller ei.

 

KaffeOrginal
KaffeOrginalInnlegg: 54093
23.04.18 12:10
Fishstick: Jeg tror nok at folk tenker at Molde setter det sportslige foran alt, og det oppfattes selvsagt kynisk. Jeg har ikke møtt noen som tror at Molde gjør dette for å være en god arbeidsgiver som ofrer seg selv i kampen for å ta vare på en medarbeider.

Det sportslige er nok nr 1 , men jeg velger å tro at de også gjør dette for å støtte spilleren. 

Er jeg da like sikker på at de ville gjort det for en innbytter ?  jeg håper de ville det . 

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 46232
23.04.18 12:12
PapaSmurf: Skulle denne saken ende med frifinnelse vil det etterhvert være mange mennesker som sitter der og har bidratt til å mobbe et uskyldig menneske.

Det er ingen som blir mobbet, noe av det mest ufyselige er når folk med høy posisjon stjeler et begrep som er viktig for så mange maktesløse i samfunnet. Vi snakker her om en maktfaktor i norsk toppfotball, som budsjett i hundremillionsklassen og en spiller som over år har tjent gode penger som profesjonell fotballspiller. Disse er ikke offer når de blir kritisert i offentligheten, det er en helt legitim debatt og folk må få si sin mening om at denne mannen er inne i varmen og til og med opptrådt som kaptein.

Jeg har ingen formening om han blir dømt eller ikke, om han blir frikjent så er Moldes holdning like ræva og fornedrende for de som har opplevd overgrep uansett. Akkurat som om han blir dømt så gjør det ikke Molde sin håndtering dårligere, det er ikke Molde sin oppgave å vurdere sakens innhold (og verken Molde eller vi har tilgang til sakens innhold for den del). 

For meg går dette på at nå har påtalemyndigheten konkludert, og vi da har en uhildet vurdering av saken - og da bør samfunnsansvaret som idretten har veie tyngst. Molde er en stor klubb, de har mange i sine rekker som har opplevd seksuelle overgrep og de fortjener at Molde viser at de står side om side med de. Det er ingen som har en rett til å representere Molde selv om enkelte her i letthet prøver å late som at det er slik.

 

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 33114
23.04.18 12:12
caliblue: At det ble store reaksjoner var forutsigbart. Molde burde sett dette komme. Og hadde de hatt noe som helst ønske om å ta vare på spilleren sin, så hadde de latt han slippe.

Tror du spilleren ønsker å slippe? Det vil jo være å spille fallitt.

Hadde spilleren ytret et ønske om å slippe så hadde han ikke vært på banen.

Det er greit å komme med påstander om kynisme. Om man har noe å underbygge det med. Men her er det kun subjektive vurderinger.

KaffeOrginal
KaffeOrginalInnlegg: 54093
23.04.18 12:13
PapaSmurf: Stavrum misliker Molde sterkt. Og da sier jeg det veldig mildt.

Det er jo søtt å se slikt da 

"Forhåndsdømming er ikke bra, men Vålerengas supportere er i sin fulle rett til å si fra om hva de mener om Moldes håndtering av saken." 

Det er jo klart at VIFs supportere driter i Moldes håndtering av saken . De ønsker bare å skade klubben selvsagt . 

Nå "trøster" jeg meg med at faktisk mange av VIFs supportere faktisk ikke mener at dette var rett da . 

KaffeOrginal
KaffeOrginalInnlegg: 54093
23.04.18 12:14
GoingKronos: Det er ingen som blir mobbet

Å ? du synes ikke de ropene og plakatene er mobbing ? 

da har vi forskjellig definisjon av mobbing . 

fant denne jeg ==> 

"Det norske Arbeidstilsynet legger følgende til grunn: Det er mobbing når en person gjentatte ganger og over tid utsettes for negative handlinger. Dette kan dreie seg om trakassering, plaging, utfrysing, sårende erting og lignende. Det er typisk for situasjonen at offeret ikke er i stand til å forsvare seg. "

KaffeOrginal
KaffeOrginalInnlegg: 54093
23.04.18 12:15
GoingKronos: Jeg har ingen formening om han blir dømt eller ikke, om han blir frikjent så er Moldes holdning like ræva og fornedrende for de som har opplevd overgrep uansett.

Helt fantastisk holdning 

HarryH
HarryHInnlegg: 29161
23.04.18 12:15
Fishstick: Fordi det er normal å omtale fornærmede i en voldtektssak som et offer i dagligtalen. Men om "angivelig offer" eller "fornærmede" oppfyller kriteriene dine for riktig språkbruk, så værsågod. Om man har litt sosiale antenner tar man høyde for at det er et offer i en tragisk sak, her. Ikke nødvendigvis eksplisitt, men man tråkker litt varsomt.

Ok.

Det har jo vært mye bruk av ord som "offer", "gjerningsmann", voldtektsmann" osv i denne saken.

Viktig å holde tunga rett i munnen og unngå implisitt / ubevisst forhåndsdømming.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 33114
23.04.18 12:15
GoingKronos: Det er ingen som blir mobbet, noe av det mest ufyselige er når folk med høy posisjon stjeler et begrep som er viktig for så mange maktesløse i samfunnet. Vi snakker her om en maktfaktor i norsk toppfotball, som budsjett i hundremillionsklassen og en spiller som over år har tjent gode penger som profesjonell fotballspiller. Disse er ikke offer når de blir kritisert i offentligheten, det er en helt legitim debatt og folk må få si sin mening om at denne mannen er inne i varmen og til og med opptrådt som kaptein.

Nå var det jeg som brukte det begrepet, har ikke så høy posisjon i samfunnet at det gjør noe.

Hva et menneske tjener og hvilken jobb de har burde være underordnet når de selv ikke ønsker at de skal identifiseres før en eventuell dom. Den dagen spillerne eventuel blir dømt vil dommen være offentlig. Frem til da må de blodtørstige tastaturkrigerne bare forholde seg rolige.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 33114
23.04.18 12:16
KaffeOrginal: Helt fantastisk holdning

Det grenser til sjokkerende lesning.

KaffeOrginal
KaffeOrginalInnlegg: 54093
23.04.18 12:16
GoingKronos: Akkurat som om han blir dømt så gjør det ikke Molde sin håndtering dårligere, det er ikke Molde sin oppgave å vurdere sakens innhold (og verken Molde eller vi har tilgang til sakens innhold for den del).

Så du sier at det ikke er Moldes jobb å vurdere sakens innhold , men du vil at de skal forhåndsdømme han . 

Fint det . 

Fishstick
FishstickInnlegg: 25557
23.04.18 12:19
PapaSmurf: Nei, men så vanker vel ikke du i de mest objektive kretser heller.

Du hadde blitt overrasket. De siste årene har jeg omtrent ikke omgått folk som er fotballinteressert. Jeg har ingen å se kamper på TV sammen med, lengre. Samboer finnes ikke et fnugg interessert, men hun henger litt på Kvinneguiden-forumet og slik jeg forsto det: Der er de jaggu ikke nådige! Bare skolegutter her inne, sammenlignet med omtalen som visstnok var der. 90% av de som mener noe setter seg ikke inn i saken, og det taler for argumentet om negativ publisitet.

 

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 46232
23.04.18 12:20
_Ghost_: Hun KAN få erstatning, men det er på ingen måte gitt at hun VIL få det. Det kreves for øvrig klar sannsynlighetsovervekt.

I slike saker som det her hvor det er tatt ut tiltale så vil påtalemyndighetens vurdering legges til grunn når saken behandles av kontoret for voldsoffererstatning. Så om det ikke skjer noe veldig spesielt som endrer påtalemyndighetenes vurdering så vil kvinnen få erstatning, og for alle praktiske formål så er det riktig om å omtale henne som offer.

HarryH
HarryHInnlegg: 29161
23.04.18 12:21
GoingKronos: For at det er et offer. Det er tatt ut tiltale, og det betyr også at kvinnen vil få voldsskadeerstatning helt uavhengig av om spilleren blir dømt eller ikke. For å få voldsskadeerstatning holder det med at det er sannsynlighetsovervekt for at hendelsen har skjedd, og staten når de betaler ut erstatning fester lit til påtalemyndighetens vurdering.

Med all respekt, nå tror jeg du roter litt.

Slik jeg forstår det er det tre mulig utfall:

(1) Spilleren blir kjent skyldig og kvinnen får erstatning.

(2) Spilleren blir frikjent, men kvinnen får erstatning.

(3) Spilleren blir frikjent og kvinnen får ikke erstatning.

Det er mulig at jeg misforsto deg, men basert på det du skrev fikk jeg inntrykk av at du utelukker (3).

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 46232
23.04.18 12:24
PapaSmurf: MFK setter jo spilleren foran sitt eget rykte er det mange som påstår. Mange vil jo si at det er langt fra kynisk.

Dette gjøres jo av sportslige grunner, lysten på å vinne er større enn viljen til å ta sitt samfunnsansvar.

KaffeOrginal
KaffeOrginalInnlegg: 54093
23.04.18 12:25
Fishstick: hun henger litt på Kvinneguiden-forumet og slik jeg forsto det: Der er de jaggu ikke nådige! Bare skolegutter her inne, sammenlignet med omtalen som visstnok var der. 90% av de som mener noe setter seg ikke inn i saken, og det taler for argumentet om negativ publisitet.

galne hysteriske kvinnfolk ja .. de må man høre på ... 

KaffeOrginal
KaffeOrginalInnlegg: 54093
23.04.18 12:26
GoingKronos: Så om det ikke skjer noe veldig spesielt som endrer påtalemyndighetenes vurdering så vil kvinnen få erstatning

Inkluderer dette "veldig spesielle" at han blir frikjent ? 

HarryH
HarryHInnlegg: 29161
23.04.18 12:28
Fishstick: Jeg tror nok at folk tenker at Molde setter det sportslige foran alt, og det oppfattes selvsagt kynisk. Jeg har ikke møtt noen som tror at Molde gjør dette for å være en god arbeidsgiver som ofrer seg selv i kampen for å ta vare på en medarbeider.

Skjønner at du tror fullt og fast på det. Det er jo ofte vanskelig å komme seg ut av den mentale settingen der det er et klart fiendebilde som må vedlikeholdes.

Det er sikkert heller ikke noen overraskelse at det for meg framstår som stikk motsatt. Men prøv likevel for et øyeblikk å se det fra den vinkelen.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 33114
23.04.18 12:28
Fishstick: Samboer finnes ikke et fnugg interessert, men hun henger litt på Kvinneguiden-forumet og slik jeg forsto det: Der er de jaggu ikke nådige! Bare skolegutter her inne, sammenlignet med omtalen som visstnok var der.

Det forundrer meg ikke.

Man kan sammenligne det litt med den afroamerikanske befolkningen i USA. På grunn av historien har de veldig mye slack. De kan si og publisere materiale som om det var hvite mennesker spm gjorde det så hadde det blitt stor furore.

Sånn er det med kvinner i vesten også. Kvinnekampen og lilestillingskampen har ført til at de kan ytre seg sterkere og mer ytterliggående enn oss. Det er jo bare å gå på byen og se det. jenter kan gjøre ting som vi gutter aldri kunne gjort. Se på den Grande-saken som går i media nå. Der gikk det vel litt langt selv for en dame, men hun gikk altså rundt i et brullup og grabba fullt av menn i skrittet. Man kan jo tenke seg om det var motsatt.

Enten hadde man blitt kasta ut av festen med en blåveis eller så hadde man blitt president i USA.

(Innlegget ble redigert 23.04.18 12:30)

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 33114
23.04.18 12:30
GoingKronos: Dette gjøres jo av sportslige grunner, lysten på å vinne er større enn viljen til å ta sitt samfunnsansvar.

Det er din subjektive mening. Min subjektive mening er at du tar feil.

(Innlegget ble redigert 23.04.18 12:30)

KaffeOrginal
KaffeOrginalInnlegg: 54093
23.04.18 12:31
PapaSmurf: Sånn er det med kvinner i vesten også. Kvinnekampen og lilestillingskampen har ført til at de kan ytre seg sterkere og mer ytterliggående enn oss. Det er jo bare å gå på byen og se det. jenter kan gjøre ting som vi gutter aldri kunne gjort. Se på den Grande-saken som går i media nå. Der gikk det vel litt langt selv for en dame, men hun gikk altså rundt i et brullup og grabba fullt av menn i skrittet. Man kan jo tenke seg om det var motsatt.

DA er det metoo med en gang gitt  

( også en aksjon som har sporet av ) 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg