Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Tiltale vs dom

NYTT TEMA
PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 30618
30.04.18 09:34

Going Kronos: Det eneste Molde kritiserer er outing av navnet. Bannerne ellers kommenterer de ikke. 

(Innlegget ble redigert 30.04.18 09:35)

Fishstick
FishstickInnlegg: 25474
30.04.18 09:36
PapaSmurf: Going Kronos: Det eneste Molde kritiserer er outing av navnet. Bannerne ellers kommenterer de ikke.

Mja. De tok ned LSK sin banner, som ikke outet navn. Det er et tydelig standpunkt det også.

KaffeOrginal
KaffeOrginalInnlegg: 53136
30.04.18 09:57
GoingKronos: Nå har spilleren ikke spilt de siste kampene, jeg vet ikke om Molde har revurdert sitt standpunkt eller om det er andre ting som ligger bak.

Så du er stolt over at bøllene evt har fått det som de ville ? 

Regner med at bannerne har vært med på de påfølgende kampene 

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 45207
30.04.18 10:00
Tioman2: (Muligens burde nok idrettsutøvere vært flinkere til å anmelde mobbing/trakassering fra tribunen, men det er en annen sak)

Ja, det ville gjort underverker for interessen for norsk fotball. Det er utrolig laber stemning på norske kamper sammenlignet med mange andre land, og skulle tilskuere straffes for å rope rasshøl ell er svin etter spillere så kunne vi alle gått over til å se på curling.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 45207
30.04.18 10:02
KaffeOrginal: Så du er stolt over at bøllene evt har fått det som de ville ?

Det er kun i ditt hode det er bøller, for meg er det en naturlig reaksjon på at Molde ikke har tatt denne voldtektstiltalen på alvor. Og når Molde prøver å kneble kritikk så er det bra at kritkken blir mye tydeligere.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 30618
30.04.18 10:09

Fishstick: Ja, men du har ikke fått med deg det Neerland sa om den saken. De hadde ikke noe problem med banneret. Men når de som holder det opp står og roper et visst etternavn så fjernet de banneret. 

MFK får kritikk for mye, men det at de forsøker å kneble ytringsfrihet er å dra det langt. 

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 30618
30.04.18 10:10

GoingKronos: Er det et mål for deg å være mest mulig ufordragelig?

Du lykkes. Gratulerer. 

Fremfor å fortsette å hevde at MFK forsøker å kneble kritikk så kan det være et poeng å se hva som blir sagt om den saken. 

MFK har reagert på identifisering, alt annet har de holdt kjeft om. Dette er ikke å kneble kritikk.

For nå har dette sklidd helt ut. Spilleren er skadet og spiller ikke, da må man tydeligvis finne noe annet å kritisere for å holde saken varm. 

(Innlegget ble redigert 30.04.18 10:14)

Fishstick
FishstickInnlegg: 25474
30.04.18 10:14
PapaSmurf: Fishstick: Ja, men du har ikke fått med deg det Neerland sa om den saken. De hadde ikke noe problem med banneret. Men når de som holder det opp står og roper et visst etternavn så fjernet de banneret.

De kom med den forklaringen etter en uke, ja. Synes det er litt underlig at de satt og hørte på (urettferdig?) kritikk så lenge før de begrunnet dette. Tipper de dro en hvit løgn, rett og slett. Noen på Aker Stadion må jo ha fått det med seg om de sto og sang navnet hans? Ingen har nevnt det, iallefall.

 

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 30618
30.04.18 10:17

Det var to-tre stykker som sang navnet. Det var vaktene på bortefeltet som rapporterte det inn og sikkerhetssjefen sa at banneret måtte vekk så fikk de heller stå og synge.

Jeg kjenner et par verter/vakter som pleier å stå på bortefeltet. De var ikke der den kampen, men instruksene de har fått er at banner med outing skal slås ned på. 

Hvorfor det tok så lang tid før de sa noe er jo ren logikk. De har ikke noen interesse av å begynne å krangle med supportergrupper i media. Det er jo derfor de ikke går ut og kritiserer NSA og Oddrane for løgn etter gårsdagen. Klubben har alt å tape på slike ting. Neerlands forklaring kom jo kun i en bisetning i en større sak. 

(Innlegget ble redigert 30.04.18 10:20)

Calcitrant_Pila
Calcitrant_PilaInnlegg: 242
30.04.18 10:19

Det var litt svakt av NFF i tilfellet VIF å tillate denne "offentlige gapestokken" som vel ikke er norsk lov. Nå virker det som det er fritt frem å hundse en tiltalt men ikke-dømt person på en måte det ellers i samfunnet slås relativt hardt ned på. Det hadde vært litt gøy om advokaten tok bilder fra tribunene, og saksøkte ansvarlige og deltagende i stor stil, og fikk medhold. Dette er jo per nå en prinsippsak uavhengig av hva som skjer i fremtiden, dom eller ikke. 

(Innlegget ble redigert 30.04.18 10:19)

Fishstick
FishstickInnlegg: 25474
30.04.18 10:20
PapaSmurf: Det var to-tre stykker som sang navnet. Det var vaktene på bortefeltet som rapporterte det inn og sikkerhetssjefen sa at banneret måtte vekk så fikk de heller stå og synge.

Ok, om det var 2-3 stykker forklarer det hvorfor ingen har referert til dette før Neerland. Og da står jeg på at det var en uklok overreaksjon fra MFK. Når 2-3 stykker i en flokk på et par hundre gjør noe galt, og man går inn med kraftig skyts - har man servert en provokasjon på sølvfat. Rart om ikke flere var med på ropene etter at dette skjedde.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 30618
30.04.18 10:22

NFF har åpnet pandoras eske. Jeg tror ikke de forstår ringvirkningene av den beslutningen.  

 

Fishstick
FishstickInnlegg: 25474
30.04.18 10:24

Kan risikere utstrakt bruk av ytringsfrihet i tiden fremover, ja. Uhørt!

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 30618
30.04.18 10:26

Fish: Du mener det å oute navn på en tiltalt i en straffesak er ytringsfrihet, jeg mener det er utidig. 

 

Fishstick
FishstickInnlegg: 25474
30.04.18 10:38

Fleiper litt med deg. Synes bare du er litt dramatisk. :)

Å oute navn på tiltalte er rimelig standard, uten at jeg helt forstår hvorfor enkelte blir navngitt og andre blir presentert med fullt navn. Senest nå i helga så jeg sak om et drap på Østlandet der begge de to tiltalte er outet med både navn og bilde i media. De et ikke dømt til noe, kun tiltalt. 

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 45207
30.04.18 10:45
PapaSmurf: Fremfor å fortsette å hevde at MFK forsøker å kneble kritikk så kan det være et poeng å se hva som blir sagt om den saken.

Jeg forstår at det er din oppgave å forsvare og drive propaganda for klubben du elsker. Fotball handler om tilhørighet.

Men for meg som står utenfor så tar jeg faktisk ikke Molde sine bortforklaringer for god fisk, klubben har et troverdighetsproblem og de velger en mellomløsning der de aggressivt går etter de som ytrer seg mot klubben samtidig som de nekter å ta den offentlige debatten. 

Men vi skal ikke glemme at grunnen til at de nå steker i sitt eget fett er at de har valgt å bruke en voldtektstiltalt spiller. Media har vært utrolig snille med Molde, dette er altså andre saken denne spilleren er borti - Molde kjente til den første saken før de hentet han, og når den nye saken kom opp så hindret det ikke klubben fra å løfte han frem som en av de som ble brukt som kaptein. Det viser jo endel om hvordan syn Molde innehar. Jeg syns det var riktig at Molde brukte spilleren under etterforskning, for da hadde ingen fagfolk konkludert med at det hadde skjedd noe ulovlig - men det å bruke han som kaptein var et ganske bedritent signal. 

Så er jeg uenig i at Molde har valgt å bruke spilleren etter at det endte i tiltale, jeg har grunngitt det standpunktet før i denne tråden. Så aksepterer jeg at Molde har valgt annerledes, men da ble konsekvensene lett å forutse og jeg syns det er bra at fotball-supportere over hele landet viser sin klare holdning. 

Jeg syns forresten media absolutt burde gått ut med navnet, dette er en offentlig person som er av de store stjernene i Norges største idrett både i penger, oppmerksomhet og antall utøvere. Gruppen spillere det kan være er så få at det må sees på som en ekstra belastning for de andre spillerne. Hvor mange timer tok det fra Northug kræsjet i fylle til media hadde gått ut med navnet? Han hadde ikke rukket å bli edru en gang før det sto overalt.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 30618
30.04.18 10:59

GoingKronos: Jeg aner ikke hvorfor noen outes og andre ikke. Og jeg aksepterer at andre mener noe annet enn meg angående bruken av spilleren. 

Men når kritikken blir så usaklig som dette så reagerer jeg. 

Klubben forsøker å skåne spilleren for identifisering, noen mener det er galt. 

Det er greit. Men når det kommer anklager om å hindre ytringsfrihet så overdramatiserer man. 

Se bare i går. Oddrane hang opp to svære banner. Ett under innmarsj og ett hele kampen. Ingen har sagt et eneste vondt ord. Likevel kommer det kritikk. 

Meningsløst. Kritikk for kritikkens del er latterlig. 

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 25081
30.04.18 11:07
GoingKronos: Det er kun i ditt hode det er bøller,

Jeg kan bekrefte at du tar feil.

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 25081
30.04.18 11:09
Calcitrant_Pila: Dette er jo per nå en prinsippsak uavhengig av hva som skjer i fremtiden, dom eller ikke.

Dette er det mange som desverre ikke forstår.

Tioman2
Tioman2Innlegg: 7043
30.04.18 11:13
GoingKronos: Ja, det ville gjort underverker for interessen for norsk fotball. Det er utrolig laber stemning på norske kamper sammenlignet med mange andre land, og skulle tilskuere straffes for å rope rasshøl ell er svin etter spillere så kunne vi alle gått over til å se på curling.

Det forteller litt om holdningene dine. Supportere har mange muligheter til å støtte om laget sitt (og rakke ned på motstanderne) uten å bruke nedsettende ord/trakasering.

Det er ikke mange (ti)årene siden hvor rasisme ble godtatt på tribunene, det er det helt slutt på. Hvorfor skal vi egentlig godta andre former for trakassering?

Tioman2
Tioman2Innlegg: 7043
30.04.18 11:16
GoingKronos: Så aksepterer jeg at Molde har valgt annerledes, men da ble konsekvensene lett å forutse og jeg syns det er bra at fotball-supportere over hele landet viser sin klare holdning.

Hadde supporterne klart å vise sin klare holdning, så hadde det absolutt vært innenfor. Da bør de vise de samme holdningene i "alle kamper" og holde sin egen sti ren samtidig...

I det øyeblikket spilleren blir dømt, så er det absolutt på sin plass å vise holdninger, hvis spilleren spillere videre - før den tid er spilleren uskyldig til det motsatte er bevist.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 45207
30.04.18 11:23
PapaSmurf: Se bare i går. Oddrane hang opp to svære banner. Ett under innmarsj og ett hele kampen. Ingen har sagt et eneste vondt ord. Likevel kommer det kritikk.

Problemet var at banner ble fjernet matchen før, og vi vet ikke hva som hadde skjedd om ikke NSA og media hadde tatt tak i denne saken før kampen. Det er fullt mulig at dette medførte at Molde snudde i saken.

Cobi
CobiInnlegg: 58029
30.04.18 11:24
Tioman2: Det er ikke mange (ti)årene siden hvor rasisme ble godtatt på tribunene, det er det helt slutt på. Hvorfor skal vi egentlig godta andre former for trakassering?

Dette er en av de tingene som forundrer meg mest med NFFs holdning i denne saken. De har forfektet en fair play-holdning ut av en annen verden de siste årene, med handshake for peace og gult kort for å hente ballen etter scoring, med begrunnelse at det kunne bli usportslige situasjoner ut av det, og i det hele tatt. Det ene barnslig naive tiltaket etter det andre. Prøv deg på en ytring som går mot etnisitet, kjønn eller legning, og du kan ta gift på at det er fullstendig nulltoleranse (og det er selvsagt bra!).

Men i denne saken her er det plutselig innafor å kjøre banner med spillerens navn. Mulig det er jussen som begrenser NFF, ikke vet jeg, men det bryter voldsomt med den snillistiske og naive holdningen til fair play som NFF har forfektet i årevis.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 45207
30.04.18 11:30
Tioman2: Hvorfor skal vi egentlig godta andre former for trakassering?

For fotball er en fysisk sport, det er en krig og det handler om identitet. Det spilles ikke på nøytral grunn og det skal kjennes ubehagelig for en motstander å komme til din hjemmebane å ta poeng. Fotball er som best når det koker, og jeg tror spillere også elsker det. Og liker man ikke det så fins det andre idretter som passer bedre. Ønsker du å spille fotball på et høyt nivå så må du tåle å få slengt dritt etter deg og bli pepet ut.

Så fins det grenser, når det gjelder rasisme og homofili så handler det ikke om spilleren som får slengt det etter seg - men at det å bli kalt homo skal være skjellsord. Det går altså på det generelle menneskesynet. Men roper man svin etter noen så sier det ingenting om synet på noen spesielle grupper mennesker.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 30618
30.04.18 11:32

Cobi: Ja, det er det jeg tenker også. Det er jo en ny situasjon for NFF. Heldigvis. 

Men jeg er usikker på om de forstår hva beslutningen kan medføre. Dette skaper presedens. Og ikke bare i voldtektssaker.

 

 

Fishstick
FishstickInnlegg: 25474
30.04.18 11:49
PapaSmurf: Men jeg er usikker på om de forstår hva beslutningen kan medføre. Dette skaper presedens. Og ikke bare i voldtektssaker.

Jeg forsto det slik på deg i går at du var enig med NFF sin beslutning i saken. Hvorfor så opprørt i dag?

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 25081
30.04.18 11:55
Tioman2: et forteller litt om holdningene dine. Supportere har mange muligheter til å støtte om laget sitt (og rakke ned på motstanderne) uten å bruke nedsettende ord/trakasering. Det er ikke mange (ti)årene siden hvor rasisme ble godtatt på tribunene, det er det helt slutt på. Hvorfor skal vi egentlig godta andre former for trakassering?

Å kalle noen for en drittsekk må være greit. Men det er ekstremt stor forskjell på det, og å bannere som navngir spillere man hevder er voldtektsmenn.

Det er tvilsomt om Kronos skjønner forskjellen, men det burde være enkelt å finne en middelvei hor man kan slenge litt dritt, uten å hive rettsprinsipper ut døren og hetse folk på det groveste.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 30618
30.04.18 12:28

Fishstick: Jeg er ikke opprørt. Og jeg er ikke i mot at det skal være stor frihet på tribunene. 

Men jeg tror ikke NFF selv skjønner hva de har gjort. 

KjelloO
KjelloOInnlegg: 1743
30.04.18 12:32
PapaSmurf: Men jeg tror ikke NFF selv skjønner hva de har gjort.

Akkurat det spørsmålet bør du også i høyeste grad stille til din egen klubb. For dette sirkuset har klubben bidratt til selv.

KaffeOrginal
KaffeOrginalInnlegg: 53136
30.04.18 12:36
PapaSmurf: Men jeg er usikker på om de forstår hva beslutningen kan medføre. Dette skaper presedens. Og ikke bare i voldtektssaker.

Vel . Vi snakker NFF - og OM det skulle skape presedens så måtte de være i alle fall BITTELITT konsistent i sin behandling av saker 

Det er de ikke - så dette er ikke noe problem for dem slik jeg ser det . BURDE vært ett problem dog :-)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg