Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Tiltale vs dom

NYTT TEMA
Dani_e
Dani_eInnlegg: 7227
14.08.18 20:06
Kul_Djevel: Selv om det ikke finnes noen bevis for voldtekt som er lagt frem så langt?

Hva er bevis for deg? 

Kul_Djevel
Kul_DjevelInnlegg: 89438
14.08.18 20:07
Fishstick: Vet ikke hva du krever av bevis (det er vel ganske mye, har jeg inntrykk av), men så langt har vitnene styrket jentas forklaring voldsomt.

Hvilket vitneutsagn tenker du på da? 

Og hvis alle var full, så kan vel ingen egentlig vite hvor full hun var og om hun kunne gi noe samtykke eller ikke.

Uansett blir det for tynne saker i å dømme noen for noe så alvorlig som voldtekt. Hvis man ikke stiller litt strengere krav til å domfelle noen, så har vi heller ingen rettssikkerhet.

Men vi får vente på morgendagen.

Jeg tror det er like stor sjanse for at han faktisk ikke har voldtatt henne i det hele tatt. Kan ikke dømme folk på slike svake ting som vi har hørt om idag. Da vil jo Kongo fremstå som en sterkere rettsstat enn Norge skulle det skje.

 

missChance
missChanceInnlegg: 54985
14.08.18 20:08
Kul_Djevel: Men det kan jo hende spilleren er uskyldig og at det vitnene sier stemmer. Vet det ikke passer inn med ditt mantra om at tiltalt er alltid skyldig, men sånn er det jo en gang likevel. Det er slik at det er en del falske voldtektsanklager o.l. Det er en realitet du bør innse. Det er akkurat som at du blir skuffet hvis han ikke blir dømt. Merkelig greier.

Nå må du slutte med disse løgnene dine, da. Du blir ikke mer interessant eller virker smartere av å lyve om andre for å opphøye deg selv. 

 

Kul_Djevel
Kul_DjevelInnlegg: 89438
14.08.18 20:08
Fishstick: Kan du navngi disse som har uttalt at de ikke er i tvil? Eller driver du med tung stråmannsføring igjen?

Husker ikke hvilken side det var. Men PapaSmurf kan sikkert bekrefte. Han reagerte også. Den personen skrev at han ikke var i tvil. Duncan eller noe tror jeg det var.

 

arkles
arklesInnlegg: 7872
14.08.18 20:09

Hvor lang tid gikk det fra den påståtte voldtekten til opptakene fant sted ?

Kul_Djevel
Kul_DjevelInnlegg: 89438
14.08.18 20:09
missChance: Nå må du slutte med disse løgnene dine, da. Du blir ikke mer interessant eller virker smartere av å lyve om andre for å opphøye deg selv.

Hva konkret er det jeg lyver om? Slutt å lyv om at jeg lyver.

 

Kul_Djevel
Kul_DjevelInnlegg: 89438
14.08.18 20:09
Dani_e: Hva er bevis for deg?

Det ser vi vel hvis det legges frem. Men ord mot ord alene er selvsagt ikke noe bevis. Er du enig i det?

 

Kul_Djevel
Kul_DjevelInnlegg: 89438
14.08.18 20:10
arkles: Hvor lang tid gikk det fra den påståtte voldtekten til opptakene fant sted ?

Opptaket virker planlagt og det er suspekt og taler ikke til det angivelige offeret sin fordel.

 

Dani_e
Dani_eInnlegg: 7227
14.08.18 20:11
Kul_Djevel: Det ser vi vel hvis det legges frem. Men ord mot ord alene er selvsagt ikke noe bevis. Er du enig i det?

Hva kan bevis være for deg i en voldtektssak? 

Ord mot ord kan være bevis med bakgrunn av andre vitner og hvor troverdig den enes ord er mot den andres. 

missChance
missChanceInnlegg: 54985
14.08.18 20:12
Kul_Djevel: Hva konkret er det jeg lyver om? Slutt å lyv om at jeg lyver.

"ditt mantra om at tiltalt er alltid skyldig" - som er loddrett løgn, og "Det er akkurat som at du blir skuffet hvis han ikke blir dømt"

Jeg har ikke gitt uttrykk av noe i nærheten av det. I motsetning til deg har jeg ikke bestemt meg på forhånd om hva som er "sannheten" og hvem som er skyldig/uskyldig.

Løgner.

HuiBuorre
HuiBuorreInnlegg: 18664
14.08.18 20:12

Folka i høyregrøfta forsvarer som vanlig alle voldtektsforbrytere, så fremt de ikke er muslimske innvandrere. Gammelt nytt.

(Innlegget ble redigert 14.08.18 20:19)

Kul_Djevel
Kul_DjevelInnlegg: 89438
14.08.18 20:17
Dani_e: Ord mot ord kan være bevis med bakgrunn av andre vitner og hvor troverdig den enes ord er mot den andres.

Si det til de to mennene de måtte slippe ut av fengsel i fjor. Begge dømt i saker hvor det var kun ord mot ord. 

Da den ene ble dømt i lagmannsretten var hovedbegrunnelsen at "offeret" var så mye mer troverdig og bla bla bla.

Mannen ble dømt. Sendt til fengsel. Etter å ha sonet noen måneder tok saken en vending. Det dukket opp bevis på at kvinnen hadde løyet og når hun ble konfrontert med de bevisene, så innrømmet hun at hun hadde diktet opp voldtekten. 

Da hadde hun altså latt en mann sone uskyldig i flere måneder i fengsel for noe han ikke hadde gjort. Bare fordi man dømte han uten bevis og at liksom ordene til liksomofferet var så mye mer troverdig enn den tiltalte.

Så at du ønsker så elendig rettssikkerhet er skammelig av deg. 

Å dømme noen uskyldig for voldtekt er den verste forbrytelse man kan gjøre mot et menneske. Kan sidestilles med drap etter min mening. Man ødelegger faktisk livene totalt.

 

Stormoen33
Stormoen33Innlegg: 10874
14.08.18 20:18
TollefTruls: Det kan være en tilpassing Stormoen33. For å få det til å passe med videobevis og det faktum at de hadde sex.

Det er ikke umulig det nei, men etter min mening tyder lydopptaket på at tiltalte genuint mener og/eller ikke forstår at han har gjort noe galt. Samtidig syns jeg forklaringen til fornærmede er noe shaky. Disse to momenter sett i sammenheng gjør det i alle fall for meg vanskelig å gjøre meg opp en mening etter dag 1.

Men som du sier, flere vitner i morgen.

Kul_Djevel
Kul_DjevelInnlegg: 89438
14.08.18 20:19
missChance: "ditt mantra om at tiltalt er alltid skyldig" - som er loddrett løgn

Det er inntrykket du skaper ihvertfall, fordi jeg har aldri sett deg i en debatt om en kriminalsak hvor du setter rettssikkerheten først, men nærmest argumenterer som om at den tiltalte er skyldig. Som du gjør i denne saken og du har gjort i andre saker. Du lurer kanskje andre, men ikke meg. 

 

Stormoen33
Stormoen33Innlegg: 10874
14.08.18 20:20
HuiBuorre: Folka i høyregrøfta forsvarer som vanlig alle voldtektsforbrytere, så fremt de ikke er innvandrere med annen hudfarge og religion

Nå fremstår ikke tiltalte for meg som veldig hvit så...

missChance
missChanceInnlegg: 54985
14.08.18 20:22
Kul_Djevel: nærmest argumenterer som om at den tiltalte er skyldig. Som du gjør i denne saken og du har gjort i andre saker. Du lurer kanskje andre, men ikke meg.

Løgn igjen. At jeg påpeker andre vitnemål i saken enn de du vil høre, betyr ikke at jeg har utdelt skyld. Slik du gjør.

Kul_Djevel
Kul_DjevelInnlegg: 89438
14.08.18 20:22
HuiBuorre: Folka i høyregrøfta forsvarer som vanlig alle voldtektsforbrytere, så fremt de ikke er muslimske innvandrere. Gammelt nytt.

Vet ikke hvem du tenker på, men jeg har ikke sett noen her inne forsvare voldtektsforbrytere. Faktisk ingen.

Og hvis det var meg du tenkte på, så er jeg nok mye nærmere venstresiden enn høyresiden. Litt sånn midt på hvor jeg svinger mest mot venstre :)

 

Kul_Djevel
Kul_DjevelInnlegg: 89438
14.08.18 20:24
missChance: Løgn igjen. At jeg påpeker andre vitnemål i saken enn de du vil høre, betyr ikke at jeg har utdelt skyld. Slik du gjør.

Jeg har ikke utdelt skyld. Jeg sier at alle tiltalte er uskyldige til det motsatte er bevist.

Jeg tror du må tenke over litt måten du argumenterer på. Du greier ikke akkurat skjule hvor sympatien din ligger. Den ligger alltid hos det angivelige offeret og aldri der den bør ligge - nemlig rettsikkerhetens prinsipper.

 

Fishstick
FishstickInnlegg: 25557
14.08.18 20:24
Kul_Djevel: Hvilket vitneutsagn tenker du på da? Og hvis alle var full, så kan vel ingen egentlig vite hvor full hun var og om hun kunne gi noe samtykke eller ikke.

Tenker da blant annet på vitneutsagnet til Nattestad, og spesielt det han har opplyst om i avhør til politiet. Han skal ha vært edru, blant annet i følge Sarr selv. Avholdsmann.

TollefTruls
TollefTrulsInnlegg: 5384
14.08.18 20:25

Vi har saken fra Kristiansund med NRK journalisten som for ikke lenge siden ble frikjent i lagmannsretten. Han ble dømt i første instans. Sakene har noen lilhetslikhe...sovevoldtekt på nachspiel. Dama hadde spydd ut av taxivinduet på vei til nachspiel....de var også jobbkollegaer i samme mediebedrift. Her var det samme greiene, frivillig og den andre påstår sovevoldtekt 

(Innlegget ble redigert 14.08.18 20:26)

Fishstick
FishstickInnlegg: 25557
14.08.18 20:26
Kul_Djevel: Husker ikke hvilken side det var. Men PapaSmurf kan sikkert bekrefte. Han reagerte også. Den personen skrev at han ikke var i tvil. Duncan eller noe tror jeg det var.

Ok, så du tror kanskje det var én person som mente at han uten tvil i skyldig, derfor synes du det er rederlig å skape et slags inntrykk av at de som er uenig med deg tilhører denne gruppen. Eneste person du navngir i innlegget er meg, og jeg har vært alt annet enn sikker på at han er skyldig. Jeg har ingen som helst forutsetninger til å mene verken det ene eller andre, men basert på vitneutsagn virker det altså som at Sarr har løyet i retten - og da har han naturligvis et troverdighetsproblem.

missChance
missChanceInnlegg: 54985
14.08.18 20:26
Kul_Djevel: Jeg tror du må tenke over litt måten du argumenterer på. Du greier ikke akkurat skjule hvor sympatien din ligger. Den ligger alltid hos det angivelige offeret og aldri der den bør ligge - nemlig rettsikkerhetens prinsipper.

Jeg tror ikke noen trenger å bry seg så mye om hvordan du oppfatter ting. Din virkelighetsoppfatning er mildt sagt forvrengt. Så når du lyver og tillegger alle meninger, vet og ser alle det.

Stormoen33
Stormoen33Innlegg: 10874
14.08.18 20:27
Fishstick: Nattestad,

Får en ny sjanse i morgen, kan bli interessant det også.

Kul_Djevel
Kul_DjevelInnlegg: 89438
14.08.18 20:27
Fishstick: Tenker da blant annet på vitneutsagnet til Nattestad, og spesielt det han har opplyst om i avhør til politiet. Han skal ha vært edru, blant annet i følge Sarr selv. Avholdsmann.

Men var vel språkproblemer, så vi får vel oppklart i morgen hva han så eller ikke så.

En ting jeg tror på er at både spilleren og kvinnen var full. Var de like full, så har de vel like mye ansvar tenker jeg. For vi lever vel ikke i den villfarelsen å tro at en mann alltid skal ha mest ansvar hvis begge er fulle..

Dette ligner mest en typisk sak som egentlig ikke er noen reell voldtekt. Fylla-sex med de misforståelser og anger som kan komme i etterkant. Altså ikke noe man burde belemret rettsvesenet med. Voksne folk må ta ansvar selv når de drikker. 

Kul_Djevel
Kul_DjevelInnlegg: 89438
14.08.18 20:29
missChance: Jeg tror ikke noen trenger å bry seg så mye om hvordan du oppfatter ting. Din virkelighetsoppfatning er mildt sagt forvrengt.

Det er vel ingen som lever mer i den virkelige virkeligheten enn meg og som ser ting som de faktisk er :)

Det er derimot en del andre som luller seg inn i små fantasier :)

Fishstick
FishstickInnlegg: 25557
14.08.18 20:30
Kul_Djevel: Å dømme noen uskyldig for voldtekt er den verste forbrytelse man kan gjøre mot et menneske.

Såpass, ja.

 

DuncanE
DuncanEInnlegg: 870
14.08.18 20:30
Kul_Djevel: Men det kan jo hende spilleren er uskyldig og at det vitnene sier stemmer. Vet det ikke passer inn med ditt mantra om at tiltalt er alltid skyldig, men sånn er det jo en gang likevel. Det er slik at det er en del falske voldtektsanklager o.l. Det er en realitet du bør innse. Det er akkurat som at du blir skuffet hvis han ikke blir dømt. Merkelig greier.

Du skriver jo bare tull. Skjønner du i det hele tatt hva begrepet stråmannsargumentasjon innebærer? Google det. De aller, aller fleste her inne er åpne ift saken. Du har imidlertid brukt alle dine 100 innlegg i denne tråden på å argumentere for at vedkommende er uskyldig, er utsatt for justismord, at jenta er ute etter penger. Samt å anklage alle andre for å forhåndsdømme kjekkasen. Er ikke så bevandret her inne, og har ikke opplevd dine fullstendig idiotiske krumspring tidligere. Det var ingen høydare.

"Det er endel falske voldtektsanklager". Joda, 2 ble felt i fjor. Men så var det vel ca 15.000 voldtekter også.

Og ja, jeg tror karen er skyldig. 

Dani_e
Dani_eInnlegg: 7227
14.08.18 20:32
Kul_Djevel: Si det til de to mennene de måtte slippe ut av fengsel i fjor. Begge dømt i saker hvor det var kun ord mot ord.
Da den ene ble dømt i lagmannsretten var hovedbegrunnelsen at "offeret" var så mye mer troverdig og bla bla bla.
Mannen ble dømt. Sendt til fengsel. Etter å ha sonet noen måneder tok saken en vending. Det dukket opp bevis på at kvinnen hadde løyet og når hun ble konfrontert med de bevisene, så innrømmet hun at hun hadde diktet opp voldtekten.
Da hadde hun altså latt en mann sone uskyldig i flere måneder i fengsel for noe han ikke hadde gjort. Bare fordi man dømte han uten bevis og at liksom ordene til liksomofferet var så mye mer troverdig enn den tiltalte.
Så at du ønsker så elendig rettssikkerhet er skammelig av deg.
Å dømme noen uskyldig for voldtekt er den verste forbrytelse man kan gjøre mot et menneske. Kan sidestilles med drap etter min mening. Man ødelegger faktisk livene totalt.

Jeg kan ingenting om de sakene. Vet ikke hva vitnene har sagt og hva dommen har lagt til grunn. 

Alltid trist når noen blir uskyldig dømt.

Jeg ser at du lyver om andre så jeg bør kanskje ikke være overraska over at du lyver og tillegger meg ønsker jeg ikke har.

Drap er verre enn voldtekt. Både bli dømt for og utføre. Etter min mening selvfølgelig.  

Brezjnev
BrezjnevInnlegg: 14431
14.08.18 20:33
DuncanE: Skjønner du i det hele tatt hva begrepet stråmannsargumentasjon innebærer?

Han har snart 80 000 innlegg av den typen, så det gjør han i aller høyeste grad. Og folk svelger fortsatt agn, søkke, snøre og fiskestangen...

Fishstick
FishstickInnlegg: 25557
14.08.18 20:34
Kul_Djevel: Men var vel språkproblemer, så vi får vel oppklart i morgen hva han så eller ikke så.

Sarr sin advokat mente at tolken ikke gjorde en god nok jobb, ja. Det er vel litt rollen hans å så tvil om en forklaring som går imot sin egen klient sin.

Forklaringen fra avhør med politiet har Nattestad selv underskrevet og den inneholdt ingen kjente språkforviklinger. Der har han sagt at jenta var så full at hun måtte bæres på rommet. Det kom frem i retten i dag.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg