Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Kva om media boikotter fotball for eit års tid?

NYTT TEMA
kytec
kytecInnlegg: 35197
14.05.18 22:51

Fotballspillerne er sarte og tåler ikkje å snakke etter de har spilt fotball eller utenom "arbeidstid". 

Kanskje pressen og folk heller får augo opp for andre idrettsutøvere som faktisk er toppidrettsutøvere? 

Det er jo en unormalt stor og tildels mediestyrt interesse for fotball som faktisk leverer på et lavt nivå. 

I andre idretter har vi utøvere i verdenstoppen som fortjener mer presse. 

Kva meiner du? 

https://www.vg.no/sport/fotball/i/qnMyWo/taushet-er-tull 

seriemester2013
seriemester2013Innlegg: 7985
14.05.18 22:58
kytec: Kva meiner du?

Nei

jackblack
jackblackInnlegg: 12957
14.05.18 23:05

Gjesp.. 

ObjektivtSett
ObjektivtSettInnlegg: 1757
14.05.18 23:18

Pisspreik.

KongOjo
KongOjoInnlegg: 2547
14.05.18 23:27

Jævla pisspreik. Vg vet ikke hva de prater om, men de klarte selvfølgelig å skrive drit om Brann selv om de leder ligaen suverent, de klarte å pirke borti en ting nå, neste blir sikkert å finne nå piss om tribunebyggingen i Brann.

Og BT har alltid vært sur på Brann, spesielt etter at BA fikk lov å ha 1 timers studiosendinger på treningene dagen før hver Brann kamp. Men for VG og BT er ikke det nok, her må de gjøre reality sånn så VG og LSK holder på. Hvem kan ikke vente med å se hva Sahin-Radlinger bruker slags dasspapir eller hvilket kvinnfolk Skålevik knu****. 

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 23501
14.05.18 23:39
KongOjo: Jævla pisspreik. Vg vet ikke hva de prater om, men de klarte selvfølgelig å skrive drit om Brann selv om de leder ligaen suverent, de klarte å pirke borti en ting nå, neste blir sikkert å finne nå piss om tribunebyggingen i Brann. Og BT har alltid vært sur på Brann, spesielt etter at BA fikk lov å ha 1 timers studiosendinger på treningene dagen før hver Brann kamp. Men for VG og BT er ikke det nok, her må de gjøre reality sånn så VG og LSK holder på. Hvem kan ikke vente med å se hva Sahin-Radlinger bruker slags dasspapir eller hvilket kvinnfolk Skålevik knu****.

Foreslår at Brann2 sine spillere begynner å ringe Pamer kl 22, for å fortelle om hvordan de har spilt.

keizersoze
keizersozeInnlegg: 9155
15.05.18 00:00
KongOjo: Jævla pisspreik. Vg vet ikke hva de prater om, men de klarte selvfølgelig å skrive drit om Brann selv om de leder ligaen suverent

Bedriftsligaen de leder da? Men selvsagt en tulleartikkel. 

Snurte journalister som føler de ikke får nok å skrive om, må skrive om at de ikke får snakke nok med spillerne. Så virker ikke som de sliter med å finne noe å skrive om angående Norsk fotball, for å holde både klikkene sine og interessen oppe.

aIseboy
aIseboyInnlegg: 4900
15.05.18 00:04
kytec: Det er jo en unormalt stor og tildels mediestyrt interesse for fotball som faktisk leverer på et lavt nivå.  I andre idretter har vi utøvere i verdenstoppen som fortjener mer presse.

Media har relativt god oversikt over hvilke saker som fanger mest interesse. Hadde ikke fotball vært interessant for lesere og seere, så hadde den heller ikke fått så mye interesse.

Tror du bare må akseptere at det er markedet som bestemmer. Ikke O2 opptak eller hvor mye man tar i knebøy. 

Sevens7ar
Sevens7arInnlegg: 494
15.05.18 00:14
kytec: Fotballspillerne er sarte og tåler ikkje å snakke etter de har spilt fotball eller utenom "arbeidstid".  Kanskje pressen og folk heller får augo opp for andre idrettsutøvere som faktisk er toppidrettsutøvere?  Det er jo en unormalt stor og tildels mediestyrt interesse for fotball som faktisk leverer på et lavt nivå.  I andre idretter har vi utøvere i verdenstoppen som fortjener mer presse.  Kva meiner du?  https://www.vg.no/sport/fotball/i/qnMyWo/taushet-er-tull

Noe av det er begrunnet kritikk, noe av det er journalistsutring, som Welhaven er inne på. Pressefolk generelt er ganske høye på seg selv og tar det som en selvfølge at alle, alltid pent stiller opp på deres premisser.

Kritikken som rettes mot skjerming av spillere synes jeg er berettiget; den slags er selvsagt bare tull når det er snakk om Eliteserien og norske forhold. Man trenger ikke skjerme spillere totalt, men samtidig så trenger ikke pressen å forvente at alle skal være tilgjengelige absolutt hele tiden og akkurat når det passer journalisten heller.

Sportsjournalister vil ha utøvere i tale umiddelbart etter en konkurranse fordi de vet at det er da adrenalinet koker og man oftest får de minst gjennomtenkte uttalelsene som kan klistres opp i de mest tabloide vendingene, særlig hvis det har skjedd noe kontroversielt eller det har gått ordentlig dårlig.

Jeg skjønner godt at utøvere av og til gjerne vil slippe akkurat dette, for det er de som kommer dårlig ut av det når det detter ut et impulssleivspark i kampens hete. Ikke er det noe tap for oss som følger med om vi ikke får akkurat disse meningsløse intervjuene i pausen og umiddelbart etter dommeren har blåst heller.

Pressefolk kan bli flinkere til å møte opp på treningsfeltet eller i klubblokalene i dagene før og etter kamp og lage ordentlige saker i stedet så kanskje klubbene blir mer imøtekommende enn når det så åpenbart handler om en mest mulig lettvint journalistikk med mål om å få de mest kontroversielle uttalelsene i kampens hete.

Så stemmer det nok at mange klubber med fordel kan bli mer åpne, engasjerte og engasjerende også, men da først og fremst overfor nærmiljøet og sitt publikum.

travern
travernInnlegg: 1202
15.05.18 13:47
KongOjo: Jævla pisspreik. Vg vet ikke hva de prater om, men de klarte selvfølgelig å skrive drit om Brann selv om de leder ligaen suverent, de klarte å pirke borti en ting nå, neste blir sikkert å finne nå piss om tribunebyggingen i Brann.

Helt enig. Makan til brønnpissing har jeg ikke sett siden sist gang Welhaven skreiv.

Synes det er fascinerende at journalister er så til de grader frakobla den virkelige verden. Journalister oppfører seg som hellige kuer som skal ha spesialprivilegier og tror de kan kreve det de vil av klubbene. 

KongOjo
KongOjoInnlegg: 2547
15.05.18 13:54
travern: journalister

At det er få Brann spillere som vil bli intervjuet av Anders Pamer f.eks er jo at han er verdens mest negative journalist. Han er som en ulv når det er noe negativt å skrive om.

Forstår ikke hva det er de vil vite mer om Brann, de siste 2 ukene har jeg blant annet sett disse sakene om Brann:

Stort intervju med LAN i VG, Intervju med Koomson på fisketorget og på Fløyen på Tv2, hvertfall 2-3 intervjuer med Sahin-Radlinger og modellkona på BA og BT, stort intervju med Per Ove Ludvigsen i BT magasinet.

Er mange flere saker også ofc, for å si det enkelt, hvis man leter så finner man nok stoff om Brann. Hvis ikke er det fantisk dine fritidsproblemer som er noe feil med, ikke Brann.

PS: GRATTIS MED 2000 TIL MEG SELV!. Skal feires med 1 kald Breezer i kveld. 

(Innlegget ble redigert 15.05.18 13:56)

KaffeOrginal
KaffeOrginalInnlegg: 53007
15.05.18 14:57
Sevens7ar: Kritikken som rettes mot skjerming av spillere synes jeg er berettiget; den slags er selvsagt bare tull når det er snakk om Eliteserien og norske forhold. Man trenger ikke skjerme spillere totalt, men samtidig så trenger ikke pressen å forvente at alle skal være tilgjengelige absolutt hele tiden og akkurat når det passer journalisten heller.

Poenget er vel at det er unødvendig å lage "ett forbud" som Brann prøver på . 

Dr.I.Tidemann
Dr.I.TidemannInnlegg: 587
15.05.18 16:22
kytec: Fotballspillerne er sarte og tåler ikkje å snakke etter de har spilt fotball eller utenom "arbeidstid"
hrrreminius
hrrreminiusInnlegg: 7876
15.05.18 19:23

Er noe litt navlebeskuende og kanskje ikke helt objektivt med en (koordinert?) kampanje av pressen for å få spillerne mer i tale. På sine egne premisser. 

Personlig synes jeg diskusjonen mangler minst et par nyanser. For det første ser jeg ikke helt at tilgjengeligheten til spillerne for fansen blir noe mindre av at pressen ikke har full tilgang til spillerne. Sammenlignet med 2005-2007 (som ofte trekkes frem) er jo tilgjengeligheten betydelig større. Flere av spillerne (de som selv ønsker det) er aktive på sosiale medier som Snapchat, Instagram pg Twitter. De som vil kan kontakte dem der, og forbausende mange er villige til å svare. Det er i aller høyeste grad mulig å skape profiler gjennom slike plattformer. Se f.eks. hva selv en middelmådig spiller som Mads Hansen fikk til. Klubbene styrer selvsagt en del på denne fronten også, men det er likefullt friere. Klubbene trenger ikke tradisjonelle medier for å skape profiler. I hvertfall ikke blant folk under 30 år.

For det andre synes jeg sammenligningene med andre ikke er så treffende. Den norske ligaen er åpnere enn de aller fleste fotballigaer. Hvilke andre ligaer er man pålagt intervju med spillere og trener i pausen? Videre er jeg ikke helt enig i at sammenligningen med individuelle utøvere er treffende. De styrer (i hvertfall i mye større grad) sin egen merkevare og står som individer i større grad til ansvar overfor sine sponsorer. Deres markedsverdi er også I større grad knyttet opp mot individet. I et norsk fotballag er merkevaren styrt av klubbene. Jeg vil tro at denne mer restriktive mediestrategien i stor grad er etter dialog med sponsorene.

Oppsummert ser dette først og fremst ut som et problem for media, selv om det av media selvsagt vinkles som noe annet. Men det hadde selvsagt ikke skadet klubbene så voldsomt om de hadde sluppet litt mer taket på regien.

(Innlegget ble redigert 15.05.18 19:32)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg