Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

ROSENBORG - BRANN SØNDAG 27.05 KL 20:00

NYTT TEMA
Solvgutt1
Solvgutt1Innlegg: 8281
25.05.18 12:45

Jeg er ikke nervøs fordi vi er bedre enn RBK

trondhjem
trondhjemInnlegg: 9029
25.05.18 12:46
Solvgutt1: Selvfølgelig skulle det ikke vært rødt kort. For noe fullstendig fjas.

Selvsagt. Det er jo kun sjarmerende at to godt voksne mannfolk legger så mye i å vinne dueller i en fotballkamp at de mister besinnelsen og begynner å slåss. Dette er jo en sport for "ekte" mannfolk, ikke sant? Såpass bør man tåle.

 

Jeg har sagt det før men føler behov for å gjenta. Norsk fotball har etter min mening et mentalitetsproblem ved at vi tillater og vektlegger alt for mye muskelbruk og hardt fysisk spill. Det hemmer utviklingen av norsk fotball fordi å spille fotball er mye mer enn duellspill. Det som kjennetegner de virkelig gode lagene er kvaliteten og tempoet i pasningsspillet og samhandling i forflytning av spillerne. Det får man ikke øvd særlig på i Norge fordi her dyttes man overende eller sparkes ned så fort man viser slike takter.

Knoklingen gir også ubehagelig høy skaderisiko, noe RBK har fått smake. De har et av landets høyeste sportslige nivå og møter ofte lag som ikke evner å spille de ut og som i stedet satser på å stanse RBK med høy innsats og aggressiv bruk av fysikk i duellene. Det er en vesentlig årsak til at skadelista til RBK er lang.

Dette er årsaken til at jeg synes det er forstemmende å se hvor mange som bagatelliserer slåssingen mellom Kippe og Karadaz, enkelte utrykker sågar beundring for "den nydelige innsatsen" de viste. 

(Innlegget ble redigert 25.05.18 12:53)

Hepp1971
Hepp1971Innlegg: 2873
25.05.18 12:50

Jeg er kun nervøs de gangene tidligere, da LAN valgte å parkere bussen. I motsetning til Skarsfjord mestrer LAN ofte å lose inn til 0-0.  Men mot RBK på Lerkendal, vet LAN av erfaring, at det ikke er veldig smart å la RBK spille seg "varme", mens eget lag parkerer bussen. Så lenge Brann tar initiativ i kampen og er med, da er det bare moro å følge med. Nervøs i forkant? Overhodet ikke, for meg var snuoperasjonen mot LSK en stor opptur, når det endte så ok som det gjorde, samt at Brann kan kjøre sin beste ellever, med Heltne tilbake, da er det bare å glede seg. Det blir samling hos en kompis, sammen med totalt 6 Brannfans, foran TV-en. Jeg ser frem til å steroideklikke, når Komsoon og Marengo setter inn sine mål!

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 24807
25.05.18 12:51
Hepp1971: I tillegg sier Seltzer (Turboneger), som merkelig nok har valgt å bosette seg i skinnvesthovedstaden, at problemet med Trondheim er at det stadig er så kald vind i byen og at Trondheim har fått alt for lite pes for det vs Bergen, som hele tiden får pes for regn.

Nevnte Seltzer trodde også at det regner mer i Trondheim. Det regner vel i snitt ca. tre ganger mer her.

Tror du skal ta faktene hans med en klype salt, han skulle vel ha det til at folk i Trondheim er barskere, siden han ikke liker Bergen.

OddsBK
OddsBKInnlegg: 301
25.05.18 12:51

Gleder meg til søndag når RBK skal sette skapet på plass. Bor i Bergen så skal bli morsomt å erte noen folk som har vært kjepphøye :)

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 24807
25.05.18 12:57
trondhjem: Spiller ingen rolle. Man skal ikke ty til håndgemeng i en fotballkamp (eller noen annen plass i samfunnet med unntak av kampsport), uansett om den er fremprovosert eller ubegrunnet. Kippe skulle selvsagt også hatt rødt kort for hans bidrag til slåsskampen.

Når Kippe henger seg på Karadas på den måten, så skjønner jeg ikke helt hva du vil at han skal gjøre? La Kippe få ta for seg?

Han legger Kippe i bakken, og mer eller mindre uskadeliggjør ham. Det må være greit når fyren går amok.

Hepp1971
Hepp1971Innlegg: 2873
25.05.18 12:57

Odd-fan som gleder seg til en annen kllubb skal sette Brann på plass? Er du i vater?

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 24807
25.05.18 13:00
Hepp1971: Odd-fan som gleder seg til en annen kllubb skal sette Brann på plass? Er du i vater?

Eh, var det ikke du som skulle vaske med Ajax?

trondhjem
trondhjemInnlegg: 9029
25.05.18 13:26
Tjaaah: Når Kippe henger seg på Karadas på den måten, så skjønner jeg ikke helt hva du vil at han skal gjøre?

Han skal oppføre seg slik det er forventet av enhver voksen person når de møter fysisk aggresjon. Det vil si å forholde seg så rolig og søke å roe ned situasjonen så godt de kan, og hvis det ikke nytter å avgrense enhver bruk av fysisk makt/handlinger til rent selvforsvar.

Det gjorde ikke Karadaz. Han tente på alle pluggene, vred seg løs og gikk til motangrep på Kippe. For det burde han belønnes med et rødt kort (noe Kippe selvsagt også burde fått).

(Innlegget ble redigert 25.05.18 13:28)

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 24807
25.05.18 13:39
trondhjem: Han skal oppføre seg slik det er forventet av enhver voksen person når de møter fysisk aggresjon. Det vil si å forholde seg så rolig og søke å roe ned situasjonen så godt de kan, og hvis det ikke nytter å avgrense enhver bruk av fysisk makt/handlinger til rent selvforsvar. Det gjorde ikke Karadaz. Han tente på alle pluggene, vred seg løs og gikk til motangrep på Kippe. For det burde han belønnes med et rødt kort (noe Kippe selvsagt også burde fått).

Foholde seg rolig med rabiat Kippe på ryggen? Lykke til.

Den kjappeste måten å roe ned en sånn situasjon på, er å legge angriper i bakken. Tenner Karadas mens han gjør dette? Ja, helt klart. Kippe sin feil. Taklingen bør Karadas ha kort for.

(Innlegget ble redigert 25.05.18 13:40)

Solvgutt1
Solvgutt1Innlegg: 8281
25.05.18 13:44

Herregud.kamp, og blir aldri utvist. Dette flaue provokasjonsforsøket der en trønder forsøker å framstille seg seg selv som en veldig sart sjel som mener at en liten brytekamp er noe farlige greier som må straffes hardt blir bare like platt som alt annet som kommer fra det holdet. Ingen med peiling mener det der er rødt kort til noen av bryterne.

Solvgutt1
Solvgutt1Innlegg: 8281
25.05.18 13:45
trondhjem: Selvsagt. Det er jo kun sjarmerende at to godt voksne mannfolk legger så mye i å vinne dueller i en fotballkamp at de mister besinnelsen og begynner å slåss. Dette er jo en sport for "ekte" mannfolk, ikke sant? Såpass bør man tåle.

Sloss faktisk. Det var en kjapp brytekamp. Det var ikke to menn som denget løs på hverandre. Det var ingen som ble skadet, og det var heller ingen risiko for at noen skulle bli skadet. Forutenom sarte sjeler som deg, som tydeligvis blir traumatisert av slikt da.

Hulkibulk
HulkibulkInnlegg: 2208
25.05.18 13:47
Hepp1971: Komsoon og Marengo setter inn sine mål!

De har vell 1mål til sammen i EL til nå? Du mener altså at Norges minst giftige kantspillere skal score mins et mål hver på søndag, mot Norges gjerrigste forsvar etter at Hovland kom inn?

Good One! :)

Hepp1971
Hepp1971Innlegg: 2873
25.05.18 13:55

trondhjem er jo en skam for RBK-fansen. Ingen setter mer pris på en svingom i karskrus, med tresko, skinnvest og knyttede never, enn trøndere og RBK-fans, og det kan ikke være annet enn pinlig når denne luskelarsen av en forumist, som attpåtil har kapret den trønderske versjonen av Trondheimsnavnet, reagerer på den lille uenigheten mellom Kippe og Karadas. Er det lov å bruke betegnelsen fjott, på denne forumisten?

KaffeOrginal
KaffeOrginalInnlegg: 53136
25.05.18 14:04
trondhjem: Selvsagt. Det er jo kun sjarmerende at to godt voksne mannfolk legger så mye i å vinne dueller i en fotballkamp at de mister besinnelsen og begynner å slåss. Dette er jo en sport for "ekte" mannfolk, ikke sant? Såpass bør man tåle.

Mye bedre dette enn tafatt likegyldighet 

Strengt tatt er det mye verre med en grusom nedsparking enn den lille dansen de to hadde sammen . Sånn sett var Azar sin takling som utløste Kippes raseri mye verre , selv om den heller ikke var SÅ alvorlig. 

KaffeOrginal
KaffeOrginalInnlegg: 53136
25.05.18 14:06
trondhjem: Det gjorde ikke Karadaz

Karadas 

trondhjem
trondhjemInnlegg: 9029
25.05.18 14:08
Solvgutt1: Sloss faktisk. Det var en kjapp brytekamp.

Som sagt så mener jeg at vi har et mentalitetsproblem i norsk fotball. Det er for stor forståelse og aksept for fysisk knokling i duellspillet.

Denne tråden viser godt hvorfor jeg mener dette.

Solvgutt1
Solvgutt1Innlegg: 8281
25.05.18 14:10
trondhjem: Som sagt så mener jeg at vi har et mentalitetsproblem i norsk fotball. Det er for stor forståelse og aksept for fysisk knokling i duellspillet.

Jeg mener du har et mentalitetsproblem, som blir redd av å se to menn i en brytekamp. Også henger ikke argumentasjonen din på greip når du prøver å koble en ufarlig brytekamp til farlig og stygt spill fra de slemme, dårlige lagene mot fintspillende, suverent dyktige, snille RBK. Ingen sammenheng.

Du ønsker en fotball uten tenning eller dueller, og mener de som er uenige har et mentalitetsproblem. Deg om det. Din mening betyr ingenting. Det er fortsatt ikke rødt kort for en brytekamp.

(Innlegget ble redigert 25.05.18 14:10)

Solvgutt1
Solvgutt1Innlegg: 8281
25.05.18 14:12
Hulkibulk: De har vell 1mål til sammen i EL til nå? Du mener altså at Norges minst giftige kantspillere skal score mins et mål hver på søndag, mot Norges gjerrigste forsvar etter at Hovland kom inn?

Koomson får fortsette å levere suverent i servitørrollen, der han er overlegen alle RBKs kantspillere. Så får vi se om Marengo fortsetter der han slapp mot LSK. Da blir det bra. 

georgioss
georgiossInnlegg: 2557
25.05.18 14:26
Solvgutt1: Jeg er ikke nervøs fordi vi er bedre enn RBK

Spenstig påstand, men ok. Da er vi forskjellig bygd, er nervøs før hver kamp, uansett motstander i ES, selv om vi i som oftest er bedre og favoritter.

Kjedelig at den som er mest karrikert bergenser her inne ikke er bergenser. Og at dine medsupportere fra Bergen er pessimistiske og mer neppå. Vanskelig å forholde seg til, all den tid jeg ser for meg bergensere som breiale og selvsikre skarrere.

(Innlegget ble redigert 25.05.18 14:33)

keizersoze
keizersozeInnlegg: 9952
25.05.18 14:26
Hulkibulk: De har vell 1mål til sammen i EL til nå? Du mener altså at Norges minst giftige kantspillere skal score mins et mål hver på søndag, mot Norges gjerrigste forsvar etter at Hovland kom inn? Good One! :)

Er jo nødt til å ha troen på noen små "mirakler" skal vi kunne ha noe håp i det som sannsynligvis blir sesongens vanskeligste kamp.

georgioss
georgiossInnlegg: 2557
25.05.18 14:27

Fint oppsumert av Kjernen forresten:

Og kjære Brann-supportere som ble fornærmet av Pål Andrés ord om at dere tror dere er best i Norge – ta det med ro. Det var en melding til egne supportere for å fyre litt. Sett dere på gulltoget, slapp av med en gull-pils og vær velkommen til et solbadet Lerkendal. Fortell dere selv at premieskapet vårt er mer dommerkorrupsjon enn sportslig prestasjon, og at det er vi som er den store stygge ulven som har tjent oss litt penger på storhet over tid, istedenfor å systematisk skusle bort investorkroner slik som dere ekte klubber. Hva dere enn trenger å gjøre, for å leve med at det aldri innen levetiden til noen av oss vil skje at Brann kommer i nærheten av Rosenborgs størrelse og historie. Dere kan godt prøve å fremstille oss som bekymret. Det er så søtt så.

Nyt det så lenge det varer, for på søndag kveld har vi bevist at vi er hele Norges nummer én. Igjen.

Klikk her for å lese hele

Hepp1971
Hepp1971Innlegg: 2873
25.05.18 14:28

Ingenting kan bestilles i fotball og man får ikke alltid det man forventer, men Marengo og Komsoon må være de mest ubehagelige kantspillerne å møte, uansett ES-back. Jeg tror ikke man får se Meling og Hedenstad våge seg for mye opp i angrep, der blir det å passe på at ikke friskusene våre får fritt spillerom. 

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 24807
25.05.18 14:32
georgioss: Fint oppsumert av Kjernen forresten: Og kjære Brann-supportere som ble fornærmet av Pål Andrés ord om at dere tror dere er best i Norge – ta det med ro. Det var en melding til egne supportere for å fyre litt. Sett dere på gulltoget, slapp av med en gull-pils og vær velkommen til et solbadet Lerkendal. Fortell dere selv at premieskapet vårt er mer dommerkorrupsjon enn sportslig prestasjon, og at det er vi som er den store stygge ulven som har tjent oss litt penger på storhet over tid, istedenfor å systematisk skusle bort investorkroner slik som dere ekte klubber. Hva dere enn trenger å gjøre, for å leve med at det aldri innen levetiden til noen av oss vil skje at Brann kommer i nærheten av Rosenborgs størrelse og historie. Dere kan godt prøve å fremstille oss som bekymret. Det er så søtt så. Nyt det så lenge det varer, for på søndag kveld har vi bevist at vi er hele Norges nummer én. Igjen. Klikk her for å lese hele

Tja. De samme platthetene vi har sett i denne tråden, om og om igjen.

Dere er nervøs, vi er nervøs. Bergen tror vi har vunnet, dere har bart...

Det blir et rimelig stort gjesp i lengden. Hvem kan tøffe seg mest med de samme flosklene man brukte sist. Begge supportergruppene er i ferd med å tape den kampen, kan det virke som.

Får håpe spillerne er litt mer kreative på søndag.

keizersoze
keizersozeInnlegg: 9952
25.05.18 14:34
georgioss: Fortell dere selv at premieskapet vårt er mer dommerkorrupsjon enn sportslig prestasjon, og at det er vi som er den store stygge ulven som har tjent oss litt penger på storhet over tid,

Tror dere virkelig at dette er gjengs oppfatning rundt om, eller er det bare for å provosere?

Fakta er jo at dere har vært irriterende gode over lang tid, og hver krone er fortjent. 

Uansett. Vi forsøker, og om det skulle ta nye 32 år eller noe i den dur. Stoppes skal dere. Men en kamp av gangen. 

Nå skal vi gjøre vårt beste for å forsøke å gjøre Sølvgutten og Bergen stolt av toget sitt på søndag.

Hulkibulk
HulkibulkInnlegg: 2208
25.05.18 14:36
Solvgutt1: Koomson får fortsette å levere suverent i servitørrollen, der han er overlegen alle RBKs kantspillere

Suveren? Nå har vi brukt mange på vingen hittil i sesongen, så ingen bortsett fra Helland har hatt mulighet til å opparbeidet seg "Hele" 4 assist. Helland har dog scoret dobbelt så mange mål som Marengo og Komsoon til sammen. Hedenstad(Back!!) har til og med like mange assist som denne suverene Komsoon..Lever i ei boble nede i Bergen..

KongOjo
KongOjoInnlegg: 2723
25.05.18 14:37

Er jo ikke rødt kort på hverken Azar og Kippe, i sekundet de hadde slått eller sparket hadde de blitt vist ut. Helt greit gult kort, latterlig å vise ut begge to når det ikke er antydning til slag og spark. Har faktisk kun sett RBK supportere som mener det er rødt, er nok muligens fordi de vet hvor viktig Azar kan være for oss hvis det er uavgjort og 20 minutt igjen. 

georgioss
georgiossInnlegg: 2557
25.05.18 14:38
keizersoze: Tror dere virkelig at dette er gjengs oppfatning rundt om, eller er det bare for å provosere? Fakta er jo at dere har vært irriterende gode over lang tid, og hver krone er fortjent.

Nå skal man være forsiktig med å ta alt man leser i sosiale media og kommentarfelt for meningen til den gemene hop. Men var mye snakk om dommerkorrupsjon og pengeprat på twitter og div nettaviser etter den Helland-videoen. De er veldig synlig de som mener slikt, så ikke så unaturlig i at det blir med i en post fra supporterklubben som la ut den videoen.

KongOjo
KongOjoInnlegg: 2723
25.05.18 14:40
Hulkibulk: Komsoon

Hvis du hadde sett alle Brann kampene i år hadde du sett klart og tydelig at Koomson har vært vår viktigste spiller offensivt, han har gitt laget ett stort løft offensivt. At han ikke har fler assist er like mye stor sjansesløsing av de andre.

Hulkibulk
HulkibulkInnlegg: 2208
25.05.18 14:40
Tjaaah: Dere er nervøs, vi er nervøs.

Hvorfor skal noen være nervøse? Uavhengig av resultatet på søndag, så er det allemannsviten at Brann roter det til for seg selv, og at RBK tar gullet. INGENTING som tilsier at Brann har nubbsjans når vi skriver november.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg

Andre tjenester