Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Sparking av fotballtrenere

NYTT TEMA
PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 30600
13.09.18 13:58

Ser det nå gås til sak i Trondheim fra Kåre og Hoftuns side etter det de mener er en usaklig oppsigelse. 

Nå går Perry ut og forteller at hans opplevelse da han mista jobben i RBK var lik. 

Skullerud var sur for at han fikk sparken i MFK på dagen i 2015 og til og med en dag han hadde med seg dattera på jobb. (Hun var ikke tilstede da Toro fikk beskjeden). 

Man skulle tro at de var klar over risikoen for at dette kan skje. Slik har det jo vært så lenge jeg kan huske. Trenere har tillit helt til de ikke har det lenger.

Så får de etterlønn og greier seg helt fint.

Skal Kåre lykkes med dette så vil det riste fotballens grunnvoller like mye som Bosman-dommen. Jeg tviler sterkt på at han kommer noen vei.

Jeg mener jo det var et rart valg av RBK, men domstolene kan jo ikke overprøve et styre i en fotballklubbs vurderinger av hvem som skal trene et lag.  

 

 

Calcitrant_Pila
Calcitrant_PilaInnlegg: 242
13.09.18 14:09

Regner ikke med det skjer noe spesielt ifht lovligheten av å sparke en trener, men godt mulig "Brakkefolket" vil framstå som rævhøl. 

Blir vel uansett artig om/når spillerrepresentanter i RBK, som var med på å presse på for å få trenerne gjeninnsatt, skal vitne for at Ingebrigtsen og Hoftun både var kompetente nok og godt likt i sin jobb. Så kan man spørre om man da blir sparket "usaklig" dersom prestasjonsgruppen man styrer gir tommel opp på alle felt, gjør det godt på alle parametre, men likevel kastes ut. 

(Innlegget ble redigert 13.09.18 14:11)

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 30600
13.09.18 14:22

Jo, men en fotballtrener vet han hele tiden sitter på lånt tid.

Det er noen få som har skaffet seg en standing som gjør at de nærmest er untouchable, men majoriteten av trenerne har presset på seg hele tiden. Gårsdagen er historie, det handler om prestasjonene her og nå.

At RBK var vel utålmodige er jeg enige med Kåre i, og styrelederen er en løs kanon i media, men det er styret som bestemmer hvem som skal trene en fotballklubb. Dette vet alle trenere og de har det i bakhodet i hverdagen. 

(Innlegget ble redigert 13.09.18 14:22)

Justice 96
Justice 96Innlegg: 35568
13.09.18 14:28

Sagt det før. Det burde vært overgangsvindu for managere og. Har man først ansatt en manager, får man stå ved vedkommende, hvertfall til neste vindu. Bruk og kast mentaliteten når det gjelder managere, er til tider forkastelig. 

GiPazzini_85
GiPazzini_85Innlegg: 79569
13.09.18 14:50
PapaSmurf: At RBK var vel utålmodige er jeg enige med Kåre i

Var de nå egentlig det? Med tanke på at han mislykkes med å ta de til CL de fire årene han var der så var de vel ikke utålmodige. Det var ikke akkurat en novise som skulle komme seg til CL (selv om det begynner å bli en stund siden de var der).

Det man derimot kan kritisere RBK for er at de i det hele tatt ansatte Ingebrigtsen. De færreste så vel for seg at han var kyndig nok til å få RBK til et gruppespill i CL, selv om han representerte RBK-stilen.

Samtidig klarte han å ta en del hjemlige titler, men det har jo også skjedd i en periode hvor utfordrerne har vært eksepsjonelt svake der både Molde, VIF og SIF har underprestert voldsomt. Man kan ikke ta fra ham at han vant serien tre ganger og cupen to ganger, men det er tross alt Rosenborg det er snakk om her. Slik ståa er i norsk fotball nå så skal RBK være seriefavoritt hvert år og det er veldig mye som skal til for å endre på det.

(Innlegget ble redigert 13.09.18 14:52)

GiPazzini_85
GiPazzini_85Innlegg: 79569
13.09.18 14:54
Justice 96: Sagt det før. Det burde vært overgangsvindu for managere og. Har man først ansatt en manager, får man stå ved vedkommende, hvertfall til neste vindu. Bruk og kast mentaliteten når det gjelder managere, er til tider forkastelig.

Synes heller man burde satt enda sterkere fokus på sportsdirektører. Mange svake sportsdirektører får reddet skinnet sitt av at treneren får alt tynet.

Justice 96
Justice 96Innlegg: 35568
13.09.18 14:55
GiPazzini_85: sportsdirektører

Absolutt et veldig bra poeng. 

GiPazzini_85
GiPazzini_85Innlegg: 79569
13.09.18 15:01
PapaSmurf: Nå går Perry ut og forteller at hans opplevelse da han mista jobben i RBK var lik.

Hvordan kan egentlig Per Joar Hansen påstå at hans oppsigelse var usaklig? Han klarte verken å vinne noe eller på annen måte utvikle RBK under sine opphold der. Han gjorde ikke det han ble ansatt for å gjøre og da er jo ikke en oppsigelse usaklig i så måte.

Jimmy_Stein
Jimmy_SteinInnlegg: 2747
13.09.18 15:07

Uten at egentlig har oversikt over hva som er skjedd ved denne avgangen så er det enkelte prinsipper en fotballklubb bør følge uansett. En trener vet at ting skjer fort og en har som oftest bakt inn sluttpakker i avtalen når en starter jobben. Nå er det likevel slik at et klubbstyre bør/må følge enkelte spilleregler de og. Det er ikke bare å bestemme på styremøtet om kvelden at nå er det nok, vi sparker treneren neste morgen. Alle har krav på å vite på forhånd at stillingen er under vurdering. Hvilke kriterier en blir mål opp mot og ikke minst hvilke kriteriet en ikke møter og som er grunnlaget for en eventuell sparking. 
Hva dette innebærer i praksis er vel det som Ingebretsen ønsker å få belyst. Skal en få en skriftlig advarsel på forhånd? Hvorfor går Hoftun automatisk i samme prosess? 
Men dette er jo forferdelig vanskelige ting i en idretttsklubb og andre tilsvarende prestasjonsstillinger der kravet til prestasjon kan være veldig sammensatt og utydelig. 

Men jeg synes det trist å lese at flere RBK-supportere automatisk gjør Ingebritsen til den store stygge ulven bare fordi han ønsker dette avklart. Det er ikke slik at selv om en enig med styret i konklusjonen så kan de ikke bare gjøre som de vil. Alle som er glad i fotball er tjent med at alle parter blir mer profesjonelle. 

Zanick
ZanickInnlegg: 6185
13.09.18 17:49

Kåre fikk ikke sparken en dag for tidlig. Det burde skjedd allerede da styret begynte å vurdere hans jobb, sommeren 2017.

 

Eneste Kåre oppnår med dette er å gjøre seg uspiselig for en periode nummer to. Det kunne fort skjedd. Nå blir det hvert fall mange år til.

(Innlegget ble redigert 13.09.18 17:52)

Eksberten
EksbertenInnlegg: 25116
13.09.18 21:08
GiPazzini_85: Hvordan kan egentlig Per Joar Hansen påstå at hans oppsigelse var usaklig? Han klarte verken å vinne noe eller på annen måte utvikle RBK under sine opphold der. Han gjorde ikke det han ble ansatt for å gjøre og da er jo ikke en oppsigelse usaklig i så måte.

Perry har vel aldri påstått at den var usaklig, bare skuffet over prosessen, der han ikke fikk høre noen ting før han fikk sparken gjennom en sms. Dårlig personalbehandling kalles dette.

InsVerderben
InsVerderbenInnlegg: 2008
13.09.18 21:23
PapaSmurf: Jeg mener jo det var et rart valg av RBK, men domstolene kan jo ikke overprøve et styre i en fotballklubbs vurderinger av hvem som skal trene et lag.

"Spot on!"

PerryAndre
PerryAndreInnlegg: 6724
13.09.18 21:43

Kåre fikk jobbtilbud ved to tilfeller i vårsesongen, Kåre var ikke avvisende og fikk påpakning av styre. 
Styre har siden sesongen i fjor ment at treningene ikke var tøffe nok. 
Styret mente at Kåre var for lite opptatt av angrepspillet.

Jeg tror styre opplevde at Kåre var mett av suksess og mistet motivasjonen i år

Det har kommet stikk mot Kåre flere ganger før han fikk sparken. At han fikk sparken kan ikke være en sak i Tingretten, men hvordan han fikk sparken. Når fotball trenere får sparken er det ikke etter lover og regler i arbeidslivet, for det ligger etterlønn i kontrakten. Etterlønnen er en erstatning for arbeidslivets lover og regler. Når Kåre får millioner i etterlønn, er det for meg vanskelig å forstå at han kan oppnå noe som helst i Tingretten.

(Innlegget ble redigert 13.09.18 21:56)

PerryAndre
PerryAndreInnlegg: 6724
13.09.18 22:05
PapaSmurf: At RBK var vel utålmodige er jeg enige med Kåre i, og styrelederen er en løs kanon i media, men det er styret som bestemmer hvem som skal trene en fotballklubb. Dette vet alle trenere og de har det i bakhodet i hverdagen.

Uttad virker det som styret var utålmodig. Har nok vært en prosess over tid fra vintertreningen startet foran årets sesong. Ser man nærmere på grunnene til sprakingen av treneren, er det grunner som kan tidfestet over flere måneder. Jeg har den meningen at styre opplevde Kåre som mett etter flere år med suksess. 

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 30600
14.09.18 13:03

Det er vel de færreste trenere som mener oppsigelsen av dem er saklig.  

Fishstick
FishstickInnlegg: 25474
14.09.18 15:02
Eksberten: Perry har vel aldri påstått at den var usaklig, bare skuffet over prosessen, der han ikke fikk høre noen ting før han fikk sparken gjennom en sms.

Han fikk ikke sparken på SMS. Hvor tar du dette fra? Han fikk sparken på Koteng sitt kontor, akkurat som Kåre. Og at de ikke fikk varsel på forhånd er jo det reneste tøv, spesielt i Kåre sitt tilfelle. Han ble kalt inn "på teppet" minst tre ganger siden sommeren 2017 med krav om forbedring. Vi ble bare svakere og svakere. Hvis han da blir overrasket over oppsigelsen, så er han bra nedsnødd.

Rosenborg har beskyttet Kåre gjennom sin rolle som arbeidsgiver og taushetsplikten som følger der. Når Kåre nå drar dette til retten, kommer han til å få passet sitt ganske greit påskrevet. Det har vært så mange scener med den mannen det siste året og til slutt var det vel bare en kjerne med spillere som hadde tillit til han i hele organisasjonen.

InsVerderben
InsVerderbenInnlegg: 2008
14.09.18 17:54
Fishstick: Når Kåre nå drar dette til retten, kommer han til å få passet sitt ganske greit påskrevet. Det har vært så mange scener med den mannen det siste året og til slutt var det vel bare en kjerne med spillere som hadde tillit til han i hele organisasjonen.

Ja, tror du skisserer situasjonen og utfallet i tingretten presist.

Har svært vanskelig for å se at saksøker her skal få medhold....!

Xavi7
Xavi7Innlegg: 2829
27.09.18 17:48

Bare å glede seg til rettsak da:-)

PerryAndre
PerryAndreInnlegg: 6724
27.09.18 18:46

Retten skal se på formalitetene er fulgt da Kåre fikk sparken. Kåre har uttalt at han var helt uforberedt, da han ble innkalt til et møte som han ikke visste skulle handle om. Det er sentrale i saken. Hadde han blitt infomert på forhånd, kunne han stilt med advokat som kunne ta vare på hans interesser. Spørsmålet om utfallet  har blitt annet om han hadde stilt med advokat er svaret nei. Eneste Kåre kan få ut av rettsaken er erstatning fordi Rosenborg ikke har fulgte boka i sparkingen av ham. Ettersom han får millioner i etterlønn tror jeg Kåre har lite å tjene på rettsaken. Det er ikke mange som kan håve inn millioner etter å ha fått sparken. Er de som befinner seg på toppen av norsk næringsliv.

(Innlegget ble redigert 27.09.18 18:49)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg