Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Hvor er de nå?

NYTT TEMA
lsklars
lsklarsInnlegg: 76261
09.10.18 19:37

Tenkte å opprette en egen tråd for tidligere spillere, gjerne favoritter eller spillere som preget ditt lag opp igjennom og hvor de nå befinner seg? Spiller de i Kina, Emiratene, Island, eller kanskje lagt opp? 

Noen som husker:

- Palmi Rafn Palmason? LSK og Stabæk-legenden. Poteten på midtbanen som kunne bekle heller midtbanen og var et rivjern på midtbanen som alltid ga 110 %? Befinner seg nå på Island og KR.

- Fred Friday? Muskebunten gikk fra LSK til AZ der han ikke ble noen suksess. Ble så leid ut til Sparta Rotterdam og fikk 4 mål på 14 kamper. Nå tilbake i AZ uten spilletid.

- Nosa Igiebor? Diamanten på midten. Spilte i LSK i tre sesongen frem til 2011. Ferden gikk til Israel og Maccabi Tel Aviv, før han deretter gikk til Real Betis og scoret i derbyet mot Sevilla. Ble vel mest kjent for å vise fingeren til egne fans når han scoret mot Sevilla hvis jeg ikke husker feil. Vært innom ett par klubber etter det men spiller på i Kypros i Anorthosis. 

- Anthony Ujah? En av de største profilene på Åråsen i nyere tid. Storscoreren fra Åråsen gikk til Mainz før Køln, deretter til Kina i to sesonger før han returnerte til Mainz forrige sesong. Står med 2 mål i Bundesliga til nå denne sesongen. Hadde sin beste tid i Køln og scoret 32 mål på tre sesonger. 

- Stefan Logi Magnusson? Keeperen som ble verdenskjent over natten for bisarre målet til Erik Mjelde fra midtbanen som var et tilbakespill grunnet fair play. Tok en sesong i Kisa etter LSK og spiller nå aktivt enda på Island, nå for Selfoss. 

Hvem er det dere husker best fra deres lag, og hvor spiller de nå? 

 

Siem-de-Jong
Siem-de-JongInnlegg: 4451
09.10.18 20:55

Kan ta spillere fra 2013- sesongen og frem til nå. Spillere jeg har hatt sansen for.

Nicolai Næss: Kom fra VIF, tok sin tid før han ble skikkelig fast på laget, men ble med tiden ganske god. Solgt til Columbus Crew sommeren 2016. Sliter nå benken i Heerenveen. Var jo aktuell for et lån i sommer, men ble i Nederland.

Fredrik Brustad: Forlot klubben til fordel for AIK etter 2014- sesongen. Innom Molde, men nå er på utlån i skotske Hamilton Academical FC. Spent på veien hans videre. Tror neppe han har noe fremtid i Molde.

Mads Stokkelien: Et lite eventyr på nest øverste nivå i USA, til et kort opphold i Start før han la opp.

Morten Thorsby: Etter kun 14 seriekamper for klubben dra han til Heerenveen sommeren 2014. Etablert seg på laget. Spørs hvor lenge han blir i Nederland.

Yassine el- Ghanassy: Fra Oostende i Belgia, til Nantes og nå utlån til al- Raed.

Alex Nimely: Befinner seg nå i finske Honka.

Tortol Lumanza: Spiller nå i Osmanlispor på nest øverste nivå i Tyrkia. Lurer på hvor lenge han blir der.

Yourexperiencemaydiffer
YourexperiencemaydifferInnlegg: 5572
09.10.18 21:07

Mats Stokkelien, som bare er 28 år, er gjest i podcasten fotballklubben denne uken. Har ikke fått hørt den ennå, men til å være ekstremt lite ambisiøs har han fått en morsom karriere. 

InsVerderben
InsVerderbenInnlegg: 2944
09.10.18 21:21

Tom Lund: Selvskreven og det meste er sagt...!

Uwe Rössler: Sammen med Tom Lund har jeg ikke sett makan på Åråsen. En drøm av en spiller, tekniker, kriger og inspirator og hans videre ferd og status quo kjenner nok de fleste!

Espen Søgård: Lagspiller av dimmensjoner, ga alltid 100% og om han ble benket så klaget han ALDRI! "Motoren" som aldri gikk tom, spilleren som aldri ga opp! Et forbilde som preget miljøet, elsket av fansen, ga klubben, laget og fansen identitet og en inspirator! 17 sesonger I LSK og avsluttet karrieren der den begynnte, i FET IL i 2015. Pr. dags dato salgssjef i LSK.

Emille Baron: Sørafrikaner, en atlet av en keeper med en sjelden eksplosivitet og spenst! Tidvis i det umulige hjørnet og vartet opp med endel utrolig redninger! Kom til LSK i 1999, fikk Kniksenprisen for Årets målvakt i 2000 og spilte i LSK til 2004. Gikk til Kaizer Chiefs (S. Afrika) i 2005 - 2009, videre til Supersport United i 2009. Kan se ut som om han forsatt spiller der men det vites ikke.

 

Forza Fugla!

norball
norballInnlegg: 3669
09.10.18 22:10
Yourexperiencemaydiffer: Mats Stokkelien, som bare er 28 år, er gjest i podcasten fotballklubben denne uken.

artig episode

lsklars
lsklarsInnlegg: 76261
09.10.18 22:12
Yourexperiencemaydiffer: Mats Stokkelien, som bare er 28 år,

Skulle han bli tannlege, eller var det noen andre? 

HLund
HLundInnlegg: 13072
09.10.18 22:16

Oumar Niasse: Ble vurdert som ikke i nærheten av god nok. Spiller nå i Everton. 

norball
norballInnlegg: 3669
09.10.18 22:34

gikk igjennom VIF-troppene de siste årene. Her var det en del navn som jeg ble minnet på

Mbelelo Mabizela
Ble hentet til VIF fra Tottenham foran 2005-sesongen. Sørafrikansk spiller som kunne spille overalt i forsvaret og som defensiv midtbane. Vikarierte litt på venstreback under en skadekrise i gullsesongen, husker jeg. Dro tilbake til Sørafrika i 2006, og ser ut til at han har spilt der siden.

Gunnar Heidar Thorvaldsson
Islandsk spiss som ble leid inn til VIF fra sommeren 2007 til sommeren 2008. Ble hentet inn samtidig som Bojan. Var senere innom Danmark, Championship, Fredrikstad, Sverige, Tyrkia og Sverige igjen, før han dro hjem til Island.

Juan Fuenmayor
Venstreback fra Venezuela som også vikarierte en del som stopper. Hentet foran 2009-sesongen. Dro tilbake til Venezuela sommeren 2010.

Birger Madsen
Høyreist midtstopper som spilte i VIF i 2009 og 2010. Slet mye med skader og dro videre til Start.

Jack Pelter
Hentet fra New Zealand i 2009. Stopper/defensiv midtbane. Spilte aldri på a-laget (?) og dro tilbake ganske raskt.

Mario Martinez
Ving fra Honduras. Slo aldri til da han ble hentet på lån i 2009-sesongen. Ser ut til å spilt litt MLS i 2012-13, men er nå tilbake i Honduras.

qbah
qbahInnlegg: 47283
09.10.18 23:11

Ciljan og Tettey, snart tilbake i RBK. Ingen behov for ytterligere behiv. Sleng med Sapara også så blir det noen trivelige sesonger fremover. 

Yourexperiencemaydiffer
YourexperiencemaydifferInnlegg: 5572
09.10.18 23:16

Stokkelien er ferdigutdannet tannlege til våren, ja. 

CapoConsigliere
CapoConsigliereInnlegg: 15380
09.10.18 23:30

Fin tråd, her er og blir det mye lesbart.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 33183
09.10.18 23:48

Et lite utvalg fra Molde FK:

Vegard Forren - Kom fra KIL/Hemne i 2007. Pga skadeproblemer i forsvar fikk han sjansen og grep den med begge armer. Storspillet gjorde det umulig å sette han ut av laget igjen. Ble solgt for en fin slump til Southampton, lykkes ikke og dro videre til Molde. Etter nye sesonger med bra spill forsøkte han å true seg til en bedre kontrakt gjennom en flørt med RBK der han trodde MFK ville gjøre alt for å stoppe en slik overgang. Det lyktes ikke og han dro heller til Brighton. Dro senere til Molde og spiller der fortsatt.

Etzaz Hussain - Kom til Molde etter fint spill i FFK. Varierte fra det strålende til det mer mediokre. Forlot MFK til fordel for Sivasspor i Tyrkisk fotball. Der trivdes han dårlig og gikk videre til NK Rudes i kroatisk liga før han dro til Molde igjen. Ble utlånt til Odd, gikk senere tilbake til Molde og spiller der fortsatt. 

Magnus Wolff Eikrem - Dro fra Molde til Manchester United som juniorspiller. Kom tilbake til Molde i 2011 og hadde stor suksess som midtbanedirigent noen år. Ble solgt til Heerenveen og hadde suksess der før han ble hentet til Cardiff, der ble han ingen suksess og veien videre gikk til Malmø der han på tross av storspill stadig ble benket. Dro så til Seattle Sounders i MLS uten suksess. Dro senere til Molde og spiller der fortsatt. 

Daniel Chima Chukwu - Kom til Molde fra Lyns konkursbo. Hadde flere gode sesonger i Molde før han ble kjøpt av Shanghai i Kina, trivdes dårlig der og gikk til Legia Warzawa. Trivdes enda dårligere der og gikk senere til Molde og spiller der fortsatt. 

Jeg måtte bare :) Kan komme tilbake med en mer spennende liste ved en senere anledning. 

Sulfat
SulfatInnlegg: 12350
09.10.18 23:59

Aaron Samuel er frigitt av CSKA Moskva, og er pdd klubbløs. Burde friste samtlige tippeligaklubber. 

HuiBuorre
HuiBuorreInnlegg: 18664
10.10.18 09:45
PapaSmurf: Dro så til Seattle Sounders i MLS uten suksess.

Lite spilletid?

lsklars
lsklarsInnlegg: 76261
10.10.18 10:12
norball: gikk igjennom VIF-troppene de siste årene. Her var det en del navn som jeg ble minnet på

VIF må være det laget som har hentes mest ræl opp igjennom. 

Dimmi
DimmiInnlegg: 10103
10.10.18 10:36

Noen av de mest interessante spillerne som har vært innom i Godset, sett ut i fra dette perspektivet må vel være noen av disse :

 

Marco Tagbajumi : Kom fra "ingenting" (Kypros) på lån og leverte alldeles strålende høsten 2015. "Hadde gått rett inn på et hvilket som helst Tippeligalag" var dommen fra Drillo etter han debuterte fra start hjemme på Marienlyst. Forsvant av alle ting til Thailand neste sesong, før han var tilbake i SIF igjen i 2017. Banens beste i åpningskampen, og så var det slutt. Videre til LSK i sommervinduet, uten suksess der, og endte opp i Dundalk i Irland. (Er han nylig signert av B/G, forresten?)

Alldeles utrolig for en spiller som har bevist at han har et toppnivå som går utenpå de fleste spillere i vår hjemlige liga.

 

Razak Nuhu : Kom til Godset gjennom samarbeidet med Man C. Offensivt strålende back som spilte fast i sølvsesongen 2012, og nok kamper til å ta gullet i 2013 også. Endte opp på Kypros noen år, før han ble hentet til FFK i vinter, dog uten suksess, og har i dag allerede reist videre til Saudi-Arabia.

 

Marvin Ogunjimi : 5 landslagsmål for Belgia. Kom på prøvespill vinteren 2014 fra Mallorca, og var helt outstanding når han spilte 2.omg i en treningskamp og banket inn 2 mål der.

Så drøyde overgangen p.g.a. interne stridigheter i Mallorca, og da han omsider kom i sommervinduet var han ikke til å kjenne igjen. Scoret noen mål, men så ut som en 2.div spiller i alt han foretok seg. Katastrofal sesongstart året etter med måltørke og krangel med daværende trener David Nielsen.

Så overtok BP, og plutselig så Marvin ut som den belgiske landslagsspissen han en gang var igjen. Leverte spill i toppklasse og scoringer på løpende bånd hele sommeren, helt til han ødela kneet i en e-cup kamp og måtte operere.

Ble sluppet gratis p.g.a. det lange avbrekket, og har etter den sene blomstringen i Godset aldri kommet tilbake på noe toppnivå.

7 klubber de siste tre årene, i land som Sør-Korea, Albania, Thailand, Kazakhstan, Hviterussland og nå sist Vietnam.

 

 

 

Groundhopper
GroundhopperInnlegg: 954
10.10.18 12:00

Boureima "Bo" Ouattara var en populær mann i Strømsgodset i gamle Adecco-ligaen i sesongen 2003-2005.

Pådro seg en alvorlig kneskade og bor i dag i hjemlandet Burkina Faso. Der slet han visstnok med å livnære seg, så en håndfull drammensere tok grep slik at han kunne tjene til livets opphold som drosjesjåfør: Sak fra Drammens Tidene, mars 2017.

Eksberten
EksbertenInnlegg: 26397
10.10.18 16:11
Dimmi: Marvin Ogunjimi : 5 landslagsmål for Belgia.

Scoret sine 2 første mål allerede i debutkampen for Belgia, da han erstattet Romelu Lukaku etter pause, i en kamp Belgia vant 2-0.
Karrierene til Ogunjimi og Lukaku kan man trygt si har gått i hver sin retning etter den tid.

InsVerderben
InsVerderbenInnlegg: 2944
10.10.18 16:31
Groundhopper: Boureima "Bo" Ouattara var en populær mann i Strømsgodset i gamle Adecco-ligaen i sesongen 2003-2005. Pådro seg en alvorlig kneskade og bor i dag i hjemlandet Burkina Faso. Der slet han visstnok med å livnære seg, så en håndfull drammensere tok grep slik at han kunne tjene til livets opphold som drosjesjåfør: Sak fra Drammens Tidene, mars 2017.

Raust og utrolig flott gjort!

Respekt!

Boureima
BoureimaInnlegg: 387
10.10.18 18:17
Groundhopper: Boureima "Bo" Ouattara var en populær mann

Bo is a legend!! 

Eivinder
EivinderInnlegg: 1049
10.10.18 21:42

Følger ikke Haugesund spesielt, men Kwame Karikari og William Troost-Ekong var herlige spillere. Sistnevnte representerte Nigeria i sommerens VM.


(Innlegget ble redigert 10.10.18 21:45)

Eivinder
EivinderInnlegg: 1049
10.10.18 21:44
HLund: Oumar Niasse: Ble vurdert som ikke i nærheten av god nok. Spiller nå i Everton.

Jeg overvar Roberto Martinez' første kamp for Everton, en treningskamp i Wien. Strømsgodsets Francisco Junior sulla rundt på midtbanen til de blå der. Så ikke så mye mer til han... 

trøndergutten
trønderguttenInnlegg: 10465
11.10.18 00:08

Morsom tråd. Den fikk meg til å søke opp tidligere utlendinger i Rosenborg. Det var så morsomt at jeg like gjerne gir dere en liten oversikt (ved hjelp av Google, Rbkweb, Transfermarkt og Wikipedia) over de aller fleste utlendinger som har vært innom Rosenborg de siste ca. 15 årene. PS. Dette blir et langt innlegg, og det kommer kanskje mest til å handle om de forskjellige spillernes karriere i Rosenborg.

Marek Sapara

«Oh ah Sapara». Det er ikke mange som får sin egen sang fra Kjernen. Det gjorde Sapara. En av de mest populære utlendingene vi har hatt. Kom til Rosenborg fra den slovakiske klubben Ružomberok i 2006 og ble her i 4 sesonger. Huskes kanskje best for frisparkscoringen borte mot Brann i 2006, i en kamp der Rosenborg vant seriegullet. Dro senere til Tyrkia og spilte i flere klubber der før han dro tilbake til Ružomberok. Han er nå trener for reservelaget der. Så sent som i fjor var han tilbake i Trondheim og sa at han savner Rosenborg og byen. 

Didier Ya Konan

Var toppscorer i den afrikanske versjonen av CL og var nominert til årets spiller i Afrika året før vi hentet han i 2007. Det var med andre ord ingen tvil om at han var en god spiller. Dessverre fikk han det aldri helt til hos oss. Hadde perioder der han var god, men det ble en del benksitting og disiplinære problemer. Etter 81 kamper og 21 mål på 3 sesonger ble han solgt til Hannover i Tyskland. Bortsett fra 1 sesong i Saudi-Arabia ble det han i Hannover til 2015. 40 mål og 18 assist på 132 kamper i Bundesliga er ikke verst. Han la opp i fjor sommer etter et par sesonger i 2. Bundesliga. 

Mattias Bjärsmyr

Var en svensk landslagsmidtstopper som ble hentet inn på lån fra Panathinaikos sommeren 2010. Han spilte en del på høsten, men var totalt sett en stor fiasko. Lånet ble avbrutt sommeren 2011. Han dro så tilbake til Gøteborg og ble der frem til i fjor sommer. Etter hva jeg har lest skal han ha gjort det bra der. Er nå i Sivasspor.

John Chibuike

De fleste Rosenborg-supportere vil nok si at vi ikke klarte å utnytte kvalitetene til Chibuike godt nok. Han kom til oss fra Häcken i 2011, men ble fort misbrukt som spiss, der han stadig gikk i offside. Jeg - og flere med meg, tror at han kunne blitt en av våre beste spillere hvis han bare hadde fått spille fast litt lavere i banen. Han scoret likevel noen fine mål for oss, og da han tilslutt ble solgt til Gaziantepspor i 2014, hadde han scoret 32 mål på de 87 kampene han fikk. Har etter det spilt i både i Sverige, Tyrkia og Israel, uten alt for mye suksess. Er nå i Irtysh Pavlodar fra Kasakhstan.

Anthony Annan

Den spilleren med høyest toppnivå for Rosenborg som jeg nevner i dette innlegget? Jeg mener det. Kom til Rosenborg fra Stabæk i 2008 og ble raskt en suksess. Var en enorm ballvinner og skjold foran forsvaret vårt. Gjorde seg heller ikke bort da han under Eggen fikk mer kreativt ansvar da han ble anker i 4-3-3. Han ble kåret til årets spiller i 2010, og han var fast på Ghana som kom til kvartfinalen i VM samme år. Schalke kjøpte han januar 2011. Der ble han aldri en suksess, men han fikk med seg et cupgull. Han ble lånt ut til både Vitesse og Osasuna. Deretter tok han et litt merkelige karrièrevalg ved å dra til finske HJK. Der har han, med unntak av ett år der han spilte i 1860 Munchen og Stabæk, vært siden 2014. Der har han vunnet serien 3 ganger og cupen 2 ganger.

Jaime Alas

Sikkert ikke mange supportere fra andre lag som husker han. Han ble hentet i 2012 fra El Salvador. Han skulle være raskt og teknisk og hadde mange landskamper for hjemlandet. Dessverre ble han fort veid for lett hos oss og året etterpå dro han til San Jose Earthquakes i USA på lån. Der ble han heller ikke en suksess, så han ble solgt til Ballenas i Mexicans 2. divisjon. Har etter det spilt i hjemlandet og siden 2015 i Guatemala. 

John Pelu

Ble hentet fra Kongsvinger i 2007, men han huskes nok ikke best for gode sportslige prestasjoner i Rosenborg. Mange husker nok Pelu best for situasjonen mot Viking. Etter kort tid dro han videre til Haugesund. Deretter dro han til Azerbajdsjan der han spilte for 2 klubber. Har etter det vært spillende trener og trener for Strindheim, uten alt for mye suksess. Men de kan rykke opp fra 4. divisjon i år. 

Mikael Dorsin

Kanskje vår beste venstreback gjennom tidene? Ble hentet i 2004, og med unntak av ett år i Romania, ble han hos oss ut karrièren. Var i flere sesonger kaptein for oss, men måtte tilslutt etter 401 kamper for Rosenborg legge opp pga. skader. Han studerte også juss mens han spilte fotball, så etter at han la opp har han jobbet som fotballagent. 

Dario Zahora

Kroaten hadde scoret masse mål i hjemlandet og Slovenia før han kom til oss i 2009. Det gjorde han ikke i Norge. Han scoret 3 mål i cupen og 1 i Europa-kvalifiseringen, men i serien fikk han kun 5 små innhopp uten å score. Det var likevel nok til at han ble seriemester. Kontrakten ble avbrutt, og han har vært en fotballnomade etter det. Han har vært innom klubber i Israel, Bulgaria, Kroatia og Hellas de siste årene. Han er nå klubbløs eller han har lagt opp.

Sebastian Eguren

Midtbanespiller som ble hentet fra Montevideo Wanderers i 2005, men han ble aldri en suksess. Det kan vi angre på, fordi hans senere karrière var god. Først dro han til Hammarby i en byttehandel mot Fredrik Stoor. Der spilte han en periode fast, før han mistet plassen og ble lånt ut til AIK for å få spilletid nok til å bli tatt ut i Uruguays VM tropp til VM 2010. Han kom med i troppen og ble senere solgt til Sporting Gijón. For 2 år siden la han opp etter å ha vært innom klubber i Brasil, Argentina og Uruguay. Har etter det vært assistent trener i barndomsklubben National, som spiller i toppdivisjonen i Uruguay. 

Fredrik Stoor

Kom som nevnt fra Hammarby på slutten av 2006 i en bytteavtale med Eguren. Han hadde en ganske ujevn debuttsesong, men høyrebacken klarte etterhvert å spille seg inn på laget og presterte såpass bra at han ble tatt ut på det svenske landslaget. Det skal Rosenborg være glad for, fordi etter et godt EM i 2008 ble han solgt til Fulham for en kraftig overpris. Der ble han en fiasko. Etter et utlån til Derby kom han tilbake til Norge og Vålerenga og videre til Lillestrøm etter en del skadeproblemer. Etter 2 sesonger der, der den ene vel var brukbar og den andre ganske dårlig, dro han videre til Viborg, før han avsluttet karrieren i Brommapojkarna.

Daniel Örlund

Han ble hentet fra i AIK i november 2009 som en konkurrent til Jarstein, men siden Jarstein ble solgt til Viking ikke lenge etterpå var keeperplassen hans. Det var den stort sett i 4 varierende år. Flere ganger holdt han på å miste plassen, men både Alexander Lund Hansen og Erik Bråthen ble skadet hver gang de holdt på å spille seg inn på laget. I 2014 gikk kontrakten ut og da dro han videre til HJK Helsinki. I fjor la han opp etter å ha avsluttet karrièren i Brommapojkarna.

Peter Ankersen

Var et lovende talent som ble hentet fra den danske 1. divisjonsklubben Vejle i 2012. Det så lovende ut med mye spilletid, men pga. hjemlengsel ble han solgt til Esbjerg allerede samme år. Etter 2 år der ble han solgt videre Red Bull Salzburg. I 2015 kom han tilbake til Danmark. Denne gang til København. Der har han etablert seg som et klart førstevalg på høyrebacken. Han har også fått 17 landskamper for Danmark. Han ble dog ikke tatt ut i årets VM-tropp. Det er lett å tenke "hva om han ikke hadde fått hjemlengsel?". Denne spilleren kunne Rosenborg raskt ha fått gode penger for. 

Besart Berisha

Kom på lån fra Burnley sommeren 2008, og etter 2 mål i debuten mot Molde trodde vi at vi hadde vår nye målscorer. Sånn ble det aldri. Han fikk totalt 12 kamper for oss den høsten og scoret til sammen 3 mål. Etter Rosenborg hadde han noen mindre vellykkede opphold i Danmark og Tyskland, før han dro til Australia. Der ble han en stor suksess med 116 mål på 186 kamper for Brisbane Roar og Melbourne Victory. Han har også blitt kåret til årets spiller og vært toppscorer 2 sesonger. Har har blitt nevnt som kanskje den beste spissen som har spilt i Australia og han er den mestscorende spilleren i den australske ligaen. I sommer dro han til den japanske klubben Sanfrecce Hiroshima. Tenk om han hadde prestert så godt i Rosenborg.

Alejandro Lago

Midtstopperen fra Uruguay kom samtidig som Eguren i 2005, men i motsetninger til sin landsmann ble han en kultspiller i Rosenborg. Han hadde egentlig en ganske merkelig Rosenborg-karriere. Han spilte mye i starten, men etterhvert ble det mindre spilletid. Derfor ble han lånt ut, først til Bella Vista, deretter til Gøteborg. Da han kom tilbake ble han fast igjen, før han igjen spilte lite pga. regler om antall spillere fra utenfor EØS som man kunne ha i troppen. Pga. for få kamper ble det problem med arbeidstillatelsen. Derfor ble det besluttet at kontrakten ble avsluttet. Rett etterpå ble reglene endret. Han kom tilbake og spilte ganske mye før kontrakten gikk ut i 2011. Etter det spilte han stort sett fast for 3 forskjellige klubber i de to øverste divisjonene i hjemlandet før han la opp i 2014. 

Karim Essediri

Høyrekanten fra Tunisia ble hentet fra Tromsø i 2006. Han gjorde det bra i starten og kom med i Tunisias VM-tropp. Utover høsten ble det mindre og mindre spilletid, noe som første til at han ble solgt til Lillestrøm. Der ble han omskolert til høyreback og gjorde det bra. Etter at han la opp i 2011 har han tatt trenerkurs og jobbet som trener. Han har vært juniortrener i Lillestrøm og assistenttrener i Eidsvoll Turn. Nå er han juniortrener i Strømmen. 

Cristian Gamboa

Høyrebacken fra Costa Rica ble først hentet på lån fra København i 2012, før han ble kjøpt. Han spilte mye for oss, og etter et godt VM i 2014 ble han solgt til West Bromwich. Akkurat som med Stoor var vi heldig med at en spiller hadde et godt mesterskap. I England ble det lite spilletid, så han dro videre til Celtic. Der er han fortsatt, men han spiller ikke ofte. Han spilte dog begge kampene mot Rosenborg i kvalifiseringen tidligere i år. 

Mikael Lustig

Spilleren som først og fremst holder Gamboa ute av laget i Celtic. Kom til Rosenborg fra Sundsvall sommeren 2008 og ble raskt fast på laget. En offensiv back og god back som er overraskende god på hodet til back å være. Dessverre dro han gratis til Celtic da kontrakten gikk ut i 2012. Der har han vært siden. Han har hatt noen skadeplager, men har vært på stort sett fast på laget når han har vært frisk. Han har også vært så godt som fast høyreback på det svenske landslaget i mange år. 

Mohammed-Awal Issah

Ghanesisk defensiv midtbanespiller som kom fra Røde Stjerne i 2011. I starten spilte han ganske greit, men etterhvert ble det mindre spilletid. Dessuten var det disiplinære problemer med han. Derfor ble det avtalt en lang låneavtale med den greske klubben Veria. Det ble det aldri noe av, siden Issah stakk av fra Hellas før alt ble underskrevet. Derfor fikk han hverken lønn fra Veira eller Rosenborg. Sommeren 2013 ble han derfor solgt til AmaZulu fra Sør-Afrika. Bare et halvt år senere ble han rapportert forsvunnet av klubben til det Sør-Afrikanske fotballforbundet. For fraværet fikk han en stor bot og utestengelse. Siden 2014 finner ingenting om hva han har gjort. 

Tobias Mikkelsen

Den danske vingen hadde hatt et godt EM for Danmark i 2012, og det var derfor store forventninger da han ble hentet i januar 2013. Han slo kanskje aldri til så mye som man hadde håpet, men spesielt i Europa var hans bakromstrussel et viktig våpen. For å få igjen litt penger for han ble han solgt til Nordsjælland før 2016-sesongen. Etter to sesonger i Danmark dro han i år til Brisbane Roar i Australia. 

Boti Goa

Har du hørt om Boti Goa? Jeg klandrer deg ikke hvis du ikke har det. Dette er en av de største floppene i Rosenborg. Han ble hentet fra den armenske klubben Mika i februar 2011. Han skulle være en erstatter for Iversen, men mest sannsynlig var det et hastekjøp før årsmøtet. Hele sesongen var et eneste stort skademareritt. Det ble med 2 små innhopp i serien og 2 cupkamper. Resten av tiden var han skadet. Da han ikke kom tilbake etter juleferien, angivelig pga. en bilulykke, uten å holde kontakten med klubben, ble kontrakten terminert. Etter det har han hatt mindre suksessfulle opphold i Armenia, Georgia og Kasakhstan. Han har vært klubbløs siden 2016. 

trøndergutten
trønderguttenInnlegg: 10465
11.10.18 00:09

Liam Henderson

En skotsk unggutt som kom på lån fra Celtic i 2015. Dessverre for han fikk han aldri starte noen kamper i serien, men han klarte likevel å score 3 mål. Det ble med 3 mnd. i Norge. Etter det dro han på lån til Hibernian der han fikk mye spilletid. Tilbake i Celtic ble det lite spilletid, så i januar i år dro han til Bari i Serie B. Pga. økonomiske problemer i Bari ble han sluppet gratis til divisjonskollega Verona i sommer.

Jahmir Hyka

Et albansk kjempetalent som kom på prøvespill allerede høsten 2005. På grunn av problemer med arbeidstillatelse og spillerlisens, fikk han ikke debuten før høsten 2006. Han fikk aldri noen seriekamper, men spilte mye i Royal League den vinteren. Men på grunn av at flere spillere fra utenfor EØS ble hentet den vinteren var det ikke plass til Hyka lenger. Han ble derfor hentet av Olympiacos. Der havnet han langt bak i køen, så han ble lånt ut til KF Tirana fra hjemlandet. Deretter fulgte noen mindre vellykkede år i Tyskland, Hellas og igjen Albania, før han havnet i Luzerne i Sveits. Der gjorde han det bra og ble kaldt Albanias Messi. Han ble der i 6 sesonger før han i fjor tok turen over Atlanteren til San Jose Earthquakes. Sånn i ettertid er det nok mulig å si at han ikke fikk den karrieren som det ble spådd. 

Bakary Saré

Sikkert ikke mange som husker denne spilleren, men han var svært god til å slå lange pasninger. Han ble hentet på lån fra Anderlecht høsten 2010. Han åpnet bra, men ble dessverre skadet. Etter det ble det få muligheter. Likevel ønsket vi å kjøpe han, men Cluj fra Romania kom på banen med en større pengesekk. I løpet av tiden i Cluj ble han lånt ut til både Dinamo Zagreb og en klubb i Emiratene. I 2014 gikk han videre til Vit. Guimarães i Portugal. Siden i sommer har han vært klubbløs etter å ha vært innom Moreirense og Belenenses. Kanskje kunne han vært noe for norske klubber? Hadde vært en typisk Stabæk-signering føler jeg og han er fortsatt bare 28 år. 

Roy Miller

Venstrebacken var god i Bodø/Glimt, men var aldri god for Rosenborg. Han ble lånt ut til Örgryte og senere solgt til New York Red Bulls. Der fant han seg til rette. Etter 6 år i New York dro han tilbake til Costa Rica for å spille for Saprissa. Etter 2 sesonger dit dro han tilbake til USA for å spille for Portland Timbers. Han har altså etterhvert blitt en skikkelig MLS-veteran. Selvfølgelig har han også mange landskamper. 

Robbie Russell

Amerikaneren ble hentet fra Sogndal sommeren 2004. Han fikk en fin start, men skader ødela mye. Nesten hele 2005-sesonger var han skadet. Derfor ble han i 2006 solgt til danske Viborg. Første sesong i Danmark gikk bra, men 2. sesong ble nok en gang ødelagt av skader. Derfor gikk turen videre til MLS og Real Salt Lake. Etter 3 sesonger der spilte han i D.C. United før han la opp i 2013. I følge Wikipedia har han etter han la opp jobbet på Georgetown University. 

Miika Koppinen

Huskes nok best for scoringen borte mot Chelsea i CL, men Rosenborg-karrieren var stort sett preget av skader. Det var først høsten 2006, 1,5 år etter at han ble hentet, at han klarte å etablere seg på laget. Etter 2007-sesongen dro han tilbake til Tromsø. Der ble han kaptein, men måtte legge opp i 2013 pga. skader. Etter at han la opp har han tatt trenerkurs og vært assistenttrener for Finnsnes. Han har også jobbet som selger, daglig leder hos Sulland Tromsø BMW, og han har sittet i styret til Tromsø. 

Riku Riski

Etter å ha spilt godt hos Hønefoss ble finnen hentet før 2014-sesongen. I starten gjorde han det bra og fikk mye spilletid, men etterhvert ble havnet han lengre bak i køen. Derfor ble han lånt ut til Gøteborg og deretter Dundee United. Han imponerte ikke nok ikke noen av de klubbene, så sommeren 2016 ble han solgt til Odd. Heller ikke der gjorde han det veldig bra, så han ble solgt videre til HJK Helsinki før denne sesongen. Der har han etterhvert spilt seg til fast plass på laget. 

Rade Prica

Svensken hadde ikke spilt førstelagsfotball på nesten 1 år da han ble hentet av oss våren 2009. Han ble toppscorer med 17 mål allerede første sesong. Totalt ble det 64 mål på 141 kamper. I 2013 gikk turen videre til Maccabi Tel Aviv etter at kontrakten gikk ut. Etter 2 år der var han et halvt år i Helsingborg, et halvt år i M. Petah Tikva fra Israel og et halvt år i Landskrona, før han la opp etter 2016-sesongen. Etter at han la opp har han jobbet som fotballinstruktør og U-16 trener. Nå jobber han i Nordic Sky. Det er det samme agentbyrået som Dorsin jobber i. 

Holmar Eyjolfsson

Islendingen ble hentet på en 1-årskontrakt i 2014 fra Bochum, men kontrakten ble raskt forlenget. Han spilte seg til fast plass på laget, men Rosenborg valgte å selge da han hadde igjen 1 år av kontrakten. I desember 2016 dro han derfor til Maccabi Haifa fra Israel. Der gikk det dårlig, så han dro først på lån til Levski Sofia, før han i januar i år gikk dit permanent. 

Milan Jevtovic

Var på lån hele forrige sesong. Spilte brukbart og Rosenborg ville kjøpe han. Dessverre krevde Antalyaspor for mye for han. Derfor dro han til Røde Stjerne i sommer etter å ha spilt en del minutter for den tyrkiske klubben på våren. I Serbia har det blitt lite spilletid i det siste. Han åpnet sesongen med mye spilletid i serien, men lite i Europa. Etterhvert har det også blitt lite i serien. Han har ikke vært i troppen i CL så langt. 

Yssouf Koné

Kom til klubben i januar 2006. Dessverre ble han skadet. På høsten scoret han en del mål, men han ble igjen skadet på våren i 2007. Det var ikke før 2. del av sesongen i 2007 at han virkelig slo igjennom, ved å score mye både i Norge og i CL. Dette første til interesse fra utlandet, og sommeren 2008 ble han solgt til Cluj. Han endte opp med imponerende 30 mål på 63 kamper hos oss, der mange var som innbytter. 1. sesongen i Romania gikk ganske bra, men etterhvert gikk det dårligere. Derfor var det mulig for Vålerenga å hente han før 2011-sesongen. Tiden der ble preget av mange skader, så kontrakten ble terminert januar 2013. Hva han har gjort etter det finner jeg ingen info om. Noen som vet? Han har i alle fall ikke vært registrert hos noen klubb.

Borek Dockal

Det er mange årsaker til at Per Joar Hansen ikke er populær blant RBK-supportere. Én av dem er at han ikke klarte å få mer ut av denne spilleren. At vi i det hele tatt klarte å få tak i han var merkelig på den tiden. Han hadde vært kaptein for Tsjekkia under U21-EM og ledet de til en semifinale. Han ble hentet i august 2011 og etablerte seg raskt på laget. I 2012 var han kanskje lagets viktigste spiller. Det ble 23 mål, A-landslagsdebut og vinner av årets spiller på rbkweb. Så ble PJH ansatt som hovedtrener. Da gikk ting nedover med Dockal. Han hadde tidligere spilt på høyrekanten, men nå ble han forsøkt som indreløper. Det fungerte dårlig. Perry ville heller ikke bruke han som ving. Derfor ble Dockal solgt til Sparta Praha i august 2013. Der fant han seg tilbake til formen, noe som gjorde at han i fjor vinter ble solgt til kinesiske HN Jianye for 75 mill. kroner. Denne vinteren ble han lånt ut til Philadelphia Union ut året. Hadde vi utnyttet denne spilleren bedre hadde han vært en potensiell gullgruve. Dessverre rotet vi bort den muligheten.

Nicki Bille Nielsen

Jeg avslutter med Nicki Bille Nielsen. Han ble hentet i januar 2013 fra Villareal. Han scoret ikke så mange mål den 1. sesongen, men han spilte nesten alt. Så gikk ting nedover. På høsten havnet han i fyllearresten. Deretter ble våren 2014 tiltalt for vold mot politiet i Danmark. Dette ble han dømt for året etterpå. Derfor ble han heldigvis solgt til franske Evian samme sommer. Der ble han ikke lenge. Året etterpå gikk han til Esbjerg. Der ble han i et halvt år før han ble solgt til polske Lech Poznań. Heller ikke der ble han en stor suksess, men han klarte i det minste å bli værende i 2 år. I januar i år gikk han til greske Panionios. Der ble det få kamper. I sommer gikk han videre til Lyngby, men han har kun fått 3 innhopp så langt. Dit kom han etter å ha sittet 1 mnd. i fengsel for vold mot 2 kvinner og besittelse av kokain. Jeg er sjeleglad for at Rosenborg solgte denne spilleren når de gjorde. 

trøndergutten
trønderguttenInnlegg: 10465
11.10.18 00:10

Jeg har helt sikkert glemt noen, men det får så være. 

lsklars
lsklarsInnlegg: 76261
11.10.18 08:38
trøndergutten: Boti Goa Har du hørt om Boti Goa?

Også kjent som en Youtube-fenomen for kanskje tidenes største miss på åpent mål. 

Flotte innlegg, trøndergutten! 

qbah
qbahInnlegg: 47283
11.10.18 10:00

Kommentar til Eguren. Føler det mangler hans beste periode etter tiden i RBK. Det som nettopp ble mest snakket om som gjenspeilet toppnivået hans som han ikke fikk vist frem hos oss. Nemlig tiden i Spania og Villareal. 

qbah
qbahInnlegg: 47283
11.10.18 10:01

Savner også Abdu Razak Traore ;-) Han og Konan Ya var to gladgutter i samme epoke. Havnet vel i Polen etter tiden her han. 

Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 22824
11.10.18 10:20

Alejandro Lago, ja. Vi skulle hatt flere som han, for en oppofrende type. 

norball
norballInnlegg: 3669
11.10.18 10:20
lsklars: VIF må være det laget som har hentes mest ræl opp igjennom.

flere av de nevnte var brukbare spillere, mest ræl blant de jeg ikke gadd å ramse opp

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg