Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

BØNDER mot BARTER ***kamptråd***

NYTT TEMA
abelao
abelaoInnlegg: 3338
17.10.18 11:33

Lillestrøm Sportsklubb – Rosenborg Ballklubb

Tid: Søndag 21. oktober 2018 kl. 18:00
Sted: Åråsen stadion, Lillestrøm
Vises: Eurosport Plus

Dette er et av de virkelig klassiske oppgjørene i norsk fotball. Dette er bønder mot barter. Kunnskapsbyen mot Norges teknologiske hovedstad. Raumernes underlegne flokk av bønder mot Heilag-Olavs hær av profesjonelle drapsmenn. Høygafler mot sverd. Måsan ved Nitelva mot Oset ved Nidelven. Himkok mot Karsk. Lillestrøm kjerke mot Nidarosdomen. von Helvete mot Hell. Tommy mot Ivers. Kippe mot Strand. Svensk kløkt mot nederlandsk smartness. Hundrelapper mot millioner. David mot Goliat.

Dette er kampen de gulsvarte har sluttet å vinne. Dette er kampen der den gulsvarte forhåndsoptimismen er mer påtatt, mer påtvungen og mindre troverdig enn foran noen andre kamper. Dette er kampen der de svarthvite leieknektene ALLTID mobiliserer ekstra-ekstra, der de formsvake finner formtoppen, der de målinntørkede finner målet, der de døde reiser seg fra støvet så beinpipene flyr over forskremte kanarifugler og gir dem mareritt helt fram til neste gny. Rekka 0-3, 3-4, 0-5, 0-2, 0-3, 2-2, 2-5, 1-2, 1-2 vitner om at det er blitt ni år med åtte tap og en uavgjort og en målforskjell fra Helvete for Fugla som kanskje – kanskje – kan feire tiårsjubileet for den siste triumfen (4-2) mot bartefaen på eget gress med en ny triumf. Det gir i det minste gode odds for de som er glade i å søle bort penger hos bookien på en ganske sikker förlust.

Dette er kampen der Fugla bør ta pong, men der de neppe har budsjettert med noe som helst. Dette er kampen der bartene bør ta poeng, men som har så god kontroll på skarrepakket at de tåler et bananskall.

Begge lag melder om bortimot skadefri tropp. For LSKs del betyr det at de har fått tilbake Aleksander Melgalvis og Erling Knudtzon. RBK på sin side melder om ni friskmeldte spillere. Det vil si at de har potensielle matchvinnere som «Lord» Niclas Bendtner, Pål André Helland og Samuel Adegbenro klare. *Grøss.*

Forventet lag, LSK:

Maric
Rafn – Amundsen – Kippe – Mikalsen
Knudtzon – Pedersen – Mathew – Brenden
Smarason – Olsen

Mulige rokeringer: Haakenstad inn for Rafn, Rafn skyver ut Mikalsen, Melgalvis inn for Knudtzon, Ødemarksbakken inn for Brenden. Resten virker rimelig sikre.

RBK stilte med følgende lag sist, mot Sandefjord:

Hansen
Reitan – Hovlend – Serbecic – Gersbach
Denic – Lundemo – Viljalmsson
Levi – Søderlund – de Lanlay

Det kommer garantert til å bli store endringer på denne oppstillingen ut fra den svake forestillingen disse elleve leverte mot Sandeford, iom at flere naturlige førstevalg nå er skadefrie. Noen barter får påta seg oppgaven i å spekulere.

LSKs form:

Har tilsynelatende kjempet seg i form med tre hejmmeseire inkludret cupen mot Bryne mot Tromsø og nedrykksrival Stabæk, og et sterkt bortepoeng mot skarrepakket i den trange vesle husklyngen vestpå. Det blir spennende å se hvordan landslagspausen slår ut på denne formutviklingen. Om Daniel A. Pedersen fortsetter formstigningen som vår eminente og uduskutable midtbanegeneral, og fortsetter å bidra til at vår sorte diamant Mathew skinner mer og mer, om Arnor fremdeles har sin islandske krigerinnstilling, om Thomas Lehne Olsen fremdeles husker hvor målet står. Fuglas achilleshæl er og blir forsvaret. Mer vil jeg ikke si om det.

RBKs form får noen andre ta ansvaret for å utbrodere.

Både Yr og Storm melder i dag, fire dager før kamp, om pent lettskyet vær og temperatur rett over ti grader på kamptidspunktet.

God kamp, alle. Måtte det beste laget i gult og svart vinne!    

Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 22743
17.10.18 11:40

Tipper følgende lag:

Hansen 

Hedenstad - Hovland - Reginiussen - Meling

Jensen - Trondsen - Denic

de Lanlay - Bendtner - Jebali

 

Kurtkanon2
Kurtkanon2Innlegg: 9218
17.10.18 12:15

Lets get ready to RUMBLE

Arggg
ArgggInnlegg: 1721
17.10.18 12:45
abelao: Det vil si at de har potensielle matchvinnere som «Lord» Niclas Bendtner, Pål André Helland og Samuel Adegbenro klare. *Grøss.*

Skrekk og gru!

Ingenting hadde vært deiligere enn å vinne denne kampen. De siste årene har dette vært årets kjipeste opplevelse. Konsekvent rundspilt på banen og på tribunen. Tribunene er fulle av østlendinger i hvitt som målbærer Rosenborg-arrogansen mer enn noen trønder kunne klart. Hvis du syns norske PL-fans som roper på engelsk på fotballpuben er ille, så har du ikke hørt østlendinger som legger om til et parodisk trøndersk for å rope "Heia Rosenborg". Rett og slett en ydmykende opplevelse. Ah, som det hadde smakt å knuse RBK!

Tror ikke vi er så fortapte i år som tidligere mot RBK, men jeg regner med samme visa. Her er mitt tips til kampforløp:

14min: Adegbenro spiller fra start og ydmyker konsekvent backen til Lillestrøm. Legger inn til Bendtner som putter.

34 min: Bendtner gjør det på egenhånd. Nå er kommentatorer og det norske fotballpublikum i ekstase. "Han har slått tilbake!" Enkelte på kanarifeltet har hatt noen spede rop om voldssaken, og det diskuteres heftig blant Twitter-moralistene om hvor onde folk som holder med Lillestrøm er. Ropene om poengtrekk er massive.

83 min: Helland har kommet innpå for en strålende Adegbenro. Han markerer seg egentlig ikke i det hele tatt i løpet av innhoppet bortsett fra et lompelangskudd i mål. Helland blir hyllet av hele landet for praktscoringen, selv om det strengt tatt egentlig var elendig keeperspill av Maric. Han spiller seg inn i landslagsdiskusjonen, og er gjest i Dagsnytt 18, God Kveld Norge, Lindmo og Senkveld. 

92 min: Mike Jensen er rasende på dommer som han mener må utvise Smarason. Dommer er redd for den iltre dansken, og gjør som han får beskjed om. På vei ut til garderoben roper Smarason på islandsk at dommeren er blind. Han får en ekstra kamps karantene av NFF som begrunner det med at islandsk tilhører den samme vestnordiske språkgruppen som norsk, og dermed ikke kan sammenlignes med Bamba som sa det på engelsk. 

Hepp1971
Hepp1971Innlegg: 3053
17.10.18 12:51

Kunnskapsbyen?

RickiBK
RickiBKInnlegg: 72334
17.10.18 12:51

Trønderne inntar jernbanestasjonen, og rister i plankehaugene der nede. 

Morsomt å se at pisseredde, svartfjærede, kanarifugler allerede er i gang med konspirasjonsteorier sånn for å være på den sikre siden der tifogruppa deres igjen sitter og pønsker ut mer eller mindre lugubre bannere de kan pynte den triste åråsen sin med. 

Nei dette kan bli moro dere. 

 

RickiBK
RickiBKInnlegg: 72334
17.10.18 12:52
Hepp1971: Kunnskapsbyen?

Få er flinkere enn de til å stable pene plankehauger rundt jernbanestasjonen sin. 

Krever stor kunnskap vet du, Hepp.

PerryAndre
PerryAndreInnlegg: 6890
17.10.18 13:02
abelao: Dette er et av de virkelig klassiske oppgjørene i norsk fotball. Dette er bønder mot barter. Kunnskapsbyen mot Norges teknologiske hovedstad. Raumernes underlegne flokk av bønder mot Heilag-Olavs hær av profesjonelle drapsmenn. Høygafler mot sverd. Måsan ved Nitelva mot Oset ved Nidelven. Himkok mot Karsk. Lillestrøm kjerke mot Nidarosdomen. von Helvete mot Hell. Tommy mot Ivers. Kippe mot Strand. Svensk kløkt mot nederlandsk smartness. Hundrelapper mot millioner. David mot Goliat.

Likte innledningen der. Litt frimodig humorirsk vri på historie og sannheter må vi tåle. 

lsklars
lsklarsInnlegg: 74484
17.10.18 13:12

Bendtner med 4 mål på rad mot LSK. Nr 5 kommer på søndag. 

PerryAndre
PerryAndreInnlegg: 6890
17.10.18 13:13

Lillestrøm har tatt vel godt i mot Rosenborg i Mesterfinalen og Ranheim i serien i år, at vi gleder oss til nytt besøk. Rosenborg stilte opp med B/C laget sitt i Mesterfinalen. Det holdt. Nå begynner vi nærme oss farlig nær vårt beste lag. Samuel trenger kamptrening før vi kan si det. Men det skal bli stort å få tilbake Bendtner, Meling og Trondsen på laget. Her bør det bli minst 3 poeng. 

(Innlegget ble redigert 17.10.18 13:15)

RotsækkBK
RotsækkBKInnlegg: 1052
17.10.18 13:45

Bra opningsinnlegg. Dette bør bli ein bra kamp. Heimelaget kjemper med nebb og klør for tida, og bortelaget skal vise at flyten er på plass att i gulljakta. 

Karantenefritt og med skadelista snart tom bør dette vere ein kamp vi skal vinne for å legge litt ekstra press på Brann seinare på kvelden.

abelao
abelaoInnlegg: 3338
17.10.18 16:14
RickiBK: Trønderne inntar jernbanestasjonen,

Den er grei.

Det er en ganske bra kafe med eget bakeri i den gamle, flotte stasjonsbygningen (ikke et sånt betonghelvete som dere har oppe i trøystesløysa) som heter Pascal. Masse godt laget på egen benk, ikke noe tilkjørt biffsnadder eller seige "baggætta" fra Rema som dere har der oppe på blåholka.

Men det er ikke plass til mer enn 20-30 stykker der inne, så de som ikke får plass, er velkommen på Åråsen.

Bare oppfør dere.

abelao
abelaoInnlegg: 3338
17.10.18 16:26
Hepp1971: Kunnskapsbyen

Er det noe du ikke har fått med deg? Det hjelper å trekke hodet ut av anus en gang i blant og få med seg hva som skjer rundt om i verden, vettu.

fusion
fusionInnlegg: 2512
17.10.18 16:34

Blir det fullt her? 

Arggg
ArgggInnlegg: 1721
17.10.18 16:56
fusion: Blir det fullt her?

Det blir neppe fullt. Foreløpig er det solgt 4500 billetter. Jeg tipper det kommer i underkant av 9000.

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 27059
17.10.18 16:56

Er det Arne Erlandsen som er i ryggen på Sørloth når han stikker igjennom til Skammelsrud ved utlikningsmålet

Deilig match den gang i '92 på et junivarmt stadion. LSK i go'form etter et par kalasseire. RBK med fire seire fra de første fem. Lillestrøm med hissige McManus på topp og en fryktet hjemmebane (ja, Åråsen var faktisk det). Rosenborg med norsk fotballhistories sterkeste tropp (Bjørnebye, Leonhardsen og Dahlum hadde kommet til i løpet av vinteren). 1-1 føltes naturlig allerede før kampstart, og det var slik det gikk. Tidlig norsk seriefinale med internasjonalt snitt. 

RickiBK
RickiBKInnlegg: 72334
17.10.18 17:19
abelao: Det er en ganske bra kafe med eget bakeri i den gamle, flotte stasjonsbygningen (ikke et sånt betonghelvete som dere har oppe i trøystesløysa) som heter Pascal. Masse godt laget på egen benk, ikke noe tilkjørt biffsnadder eller seige "baggætta" fra Rema som dere har der oppe på blåholka.

Sånn fransk dildallbakevarer? 

Nei takk du. Får da være måte på. 

Betonghelvete? Jaja, du har greie på byggemateriale, for ikke å snakke om at du tilsynelatende har glemt den betongkulverten som stasjonen din består av. 

Men bevares, gangsyn og Lillestrømlinger.... To ord vi sjelden finner særlig samklang i ;)

 

Vi har forøvrig ikke bestemt oss helt ennå: Flaggplanting, grillfest eller kanskje rett og slett en skikkelig bannerbombing? 

Dere har jo gress nok der nede.... eh, nei vent nå litt. Bøsta ble dere ja. 

Blir mange triste kanarifjes å se skjønner jeg. 

TaDegSammen
TaDegSammenInnlegg: 587
17.10.18 17:56

Dette er et større oppgjør enn Lsk-Vif fordi det vil få flere innlegg i vgds kamptråd.

 

Zanick
ZanickInnlegg: 7689
17.10.18 18:04

Trodde ikke jeg skulle få oppleve et skadefritt RBK-lag i 2018, men nå er det farlig nærme!

Så får det heller være at Bendtner er rusten (fortsatt bedre enn Søderlund), mens Adegbenro og Helland kanskje har 20-30 min i seg.

Dårlig timing for LSK. Hadde denne vært før landslagspausen, hadde de fått årets letteste seier. Nå blir det langt vanskeligere.

abelao
abelaoInnlegg: 3338
17.10.18 19:21
RickiBK: Sånn fransk dildallbakevarer?  Nei takk du. Får da være måte på.  Betonghelvete? Jaja, du har greie på byggemateriale, for ikke å snakke om at du tilsynelatende har glemt den betongkulverten som stasjonen din består av.

Betongkulvert? Du har gått av et par stasjoner for tidlig, og havna på Strømmen.

Kafeen heter for øvrig Carcon, min feil. Pascal er en kakebaker i Oslo, Garcon serverer ferske bakevarer av alle kategorier brød, ikke minst grovt. Åpent alle hverdager fra kl 06:30, som et førsteklasses tilbud som en skikkelig frokost eller lunsj for de reisende. Selve stasjonsbygningen fra 1934 med prisbelønt arkitektur i klevastein fra Otta, og eller godt utstyrt med sushibar og andre små butikker for de reisende i den lyse, brede og luftige undergangen under sporene. 

I motsetning til hovedbanehelvetet i Trondheim, som kun er grå og stygg betong der det eneste tilbudet for en sulten reisende som kommer med morgentoget er seig "baggætt" i plast og sur kolbekaffe i pappbeger på Narvesen, som åpner en halvtime etter at toget er ankommet. 

Kun for deg, siden du åpenbart er en av de som har et slikt sykelig oppheng på togstasjonen på Lillestrøm. Du skal være hjertelig velkommen, både der, på Martins og påÅråsen. Bare du oppfører deg.

(Innlegget ble redigert 17.10.18 19:24)

Pugachev
PugachevInnlegg: 13784
17.10.18 19:29

RickyBK må ha opplevd et eller annet traumatisk på Åråsen. Fyren er jo en løs kanon her inne hvor fornuft og logikk hives ut av togvinduet på Otta. Han kommer ned som en tulling uten kompass og språk. 

RickiBK
RickiBKInnlegg: 72334
17.10.18 19:34
abelao: Betongkulvert? Du har gått av et par stasjoner for tidlig, og havna på Strømmen.

Du tenker på bygningen ved siden av stasjonen? 

Den som faktisk kan sies å ligne på bygningen som ligger ved siden av stasjonen i Trondheim? 

De opprinnelige stasjonsbygningene? 

 

Lillestrøm stasjon: Man går av toger der på perrongen og går ned trappen og havner i en betongkulvert der en luguber kebabsjappe og et vekslekontror er hva som møter deg. 
Tar man retning til venstre i kulverten, passerer man en Narvesenkiosk og en Kiwi-butikk på vei ut på eh.. torget? 
Denne taxiholdeplassen som alltid er møkke full. 
Jada, ser man bort til høyre så vil man oppdage denne stasjonsbygningen med pascals cafe. 

Men for all del, legg gjerne ut bilder av hvor jeg tar feil i denne beskrivelsen av hva som møter de reisende på Lillestrøm ;)

 

Balthazar Langes praktbygg på Brattøra fra 1881 er ellers lang vakrere enn den nymodernistiske steinklossen på Lillestrøm

 

Og Puga: Traumatiske opplevelser på Åråsen? 

Nei, egentlig ikke. Dere er like enkle og primitive som alltid. ;)

(Innlegget ble redigert 17.10.18 19:37)

InsVerderben
InsVerderbenInnlegg: 2771
17.10.18 19:43
abelao: Dette er et av de virkelig klassiske oppgjørene i norsk fotball. Dette er bønder mot barter. Kunnskapsbyen mot Norges teknologiske hovedstad. Raumernes underlegne flokk av bønder mot Heilag-Olavs hær av profesjonelle drapsmenn. Høygafler mot sverd. Måsan ved Nitelva mot Oset ved Nidelven. Himkok mot Karsk. Lillestrøm kjerke mot Nidarosdomen. von Helvete mot Hell. Tommy mot Ivers. Kippe mot Strand. Svensk kløkt mot nederlandsk smartness. Hundrelapper mot millioner. David mot Goliat.

He- he, godt oppsummert og artig formulert!

For første gang på mange sesonger er det vi som er i "dytten", har formen, den rette innstillingen og RBK stiller med sløve sverd, hullete brynjer, vinglete "mokkasina" og skjelver i bartene før møtet!

Denne gangen er det LSK sin tur og jeg ser virkelig fram til 3 poeng!

Forza Fugla!!!

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 27684
17.10.18 19:54

Det viktigste spørsmålet er vel om det blir bannere mot Bendtner?

InsVerderben
InsVerderbenInnlegg: 2771
17.10.18 20:04
Tjaaah: Det viktigste spørsmålet er vel om det blir bannere mot Bendtner?

Uansett så tåler han det sikkert, denne representanten for RBK sine sanne verdier og den "frække lille møgunge...!"

RickiBK
RickiBKInnlegg: 72334
17.10.18 20:41
Tjaaah: Det viktigste spørsmålet er vel om det blir bannere mot Bendtner?

Disse skitne fuglene der i hjørnet skuffer oss nok atter en gang. 

Pugachev
PugachevInnlegg: 13784
17.10.18 20:56

Nå er det vel flere høyhus i Lillestrøm enn sentrum av Trondheim. Trondheim har en lav bebyggelse i sentrum. Du får faktisk nå mer storbyfeeling av å gå fra Lillestrøm Syd og opp store deler av Lillestrøm sentrum enn å røre rundt Olav Tryggvassons plass i Trondheim. For sikkerhets skyld har dere plassert Harald Hardråde i kloakken ved gammel Elgsæter kloster. Han som brente ned gårdene på Romerike. Takk for den, liksom. Lillestrøm har endret seg dramatisk de siste 10 årene. Fra en møkkaby til en urban liten by.

(Innlegget ble redigert 17.10.18 20:58)

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 24222
17.10.18 21:04

Det er noe stakkarslig over når diskusjonen går på hvem som har flest høyhus. Hverken Lillestrøm eller Trondheim fortjener tittelen som en by. Begge steder er bygder. 

InsVerderben
InsVerderbenInnlegg: 2771
17.10.18 21:10
RickiBK: Disse skitne fuglene der i hjørnet skuffer oss nok atter en gang.

Og når var forrige gang vi skuffet dere?

Bedre å ta sorgene på forskudd, skjønner jeg og ha noe å skylde på når dere forlater Åråsen med 0 poeng førstkommende søndag.

Pugachev
PugachevInnlegg: 13784
17.10.18 21:25

Jeg har for øvrig kikka på gamle kart og bilder fra Oslo. Rundt 1860 var Vålenga ei engslette med noen få stakkarslig hus. Lillestrøm var et et lite sted med en egen togstasjon fra1862. Følger man utviklingen, så tror jeg egentlig aldri selve Vålerenga er så mye større enn Lillestrøm. Dere har liksom adoptert dere bort til borgerskapet på Kampen og andre steder og er hele Oslos lag, men ingen på vestkanten vil vedkjenne seg dere. Dere er som et lortebarn som henger på et hjørne og bråker med alle. 

 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg